Tijd eens om eens te pollen bij de FOK!kers wie zij het liefste in het Amerikaanse Witte Huis willen zien, wanneer Bush (eindelijk) de scepter over het land doorgeeft in Januari 2009. In November 2008 zijn er verkiezingen. Wie zou jij het liefste willen zien?
D = Democraat, R = Republikein
3503 stemmen , laatste: 29-05-2015, 07:27
Help ons; deel dit item als je het leuk vond
Heb je een leuk of interessant bericht gevonden dat je graag op FOK! terug ziet? Tip ons dan via de submit!
Clinton's man was een prima president, maar bij mevrouw Clinton heb ik mijn twijfels. Ze is een 'afschuif-politici', waarmee ik bedoel dat ze liever iets populairs zegt, dan het probleem openlijk onderkennen. Bijvoorbeeld haar mening over (geweldadige) videogames, die volgens haar een slechte invloed hebben op de jeugd etc... Net zo iemand als Liebermann dus, of om het wat lokaler te houden, Jeroen Dijsselbloem (PVDA)
Aan de kant van de Republikeinen is vind ik Mitt Romney 'eng'. Komt in de debatten niet erg over als iemand die zich bekommert om de armeren in de samenleving, en is ook flink bezig met een witchhunt tegen illegal immigrants. McCain heeft alle respect al verloren bij mij. Paar jaar geleden leek hij eindelijk fel in te gaan tegen het huidige beleid van het Witte Huis, maar bedacht zich toen weer. Huckerby komt erg goed over, erg menselijk, erg grappig. Doet me een beetje denken aan Dole, maar maakt niet dezelfde fout als Dole deed in de verkiezingen destijds (Dole is een erg grappige, leuke man... maar tijdens de verkiezingen was hij steeds 100% serieus en eigenlijk ontzettend saai)
En Ron Paul heeft niet echt een eerlijke kans, en als hij zich al wel in een positie zou weten te krijgen DAT hij een kans zou maken, dan zou ie afgeschoten worden vanwege zijn ideeen. Komt op mij erg goed over, maar is tegelijkertijd ook erg conversatief, en heeft een aantal standpunten die wellicht iets te ver gaan.
Giulliani vind ik helemaal niks. Komt onbetrouwbaar over, blijft steeds heel subtiel (!) 9/11 erbij halen, en zou volgens mij ook niet echt voor meer vrede of betere buitenlandse relaties zorgen...
Persoonlijk gaat mijn voorkeur dus overduidelijk uit naar Obama, alhoewel het misschien voor hem beter zou zijn om straks niet de macht te krijgen over een land met een GIGANTISCHE staatsschuld, verwikkeld in meerdere oorlogen, een zwakke economie, etc etc etc. Het wordt een ontzettend moeilijke klus, voor wie het dan ook gaat overnemen.
Ik heb serieus nog nooit van ze gehoord, behalve de eerste 2 (Hillary omdat zij de vrouw (of man, you never know foto) was van. En Obama, omdat ie ook volop in het nieuws was.
Ron paul, zelfde reden die Yi-long geeft maar ik vind ron paul niet kansloos, al komt hij niet zoveel in de media als obama, huckabee, mccain en die fopsnol van een hillary. Hij is niet alleen de hoop voor amerika, maar voor de hele wereld.
Vraag yvonne maar hoe tof ik ben, die gaf mij er ooit een tagje voor.
Wat mij nu al duidelijk wordt is dat het hier meer gaat om wie het meeste de media-aandacht heeft gehad. Kun je weer zien hoe beinvloedbaar de massa is foto
Op zondag 13 januari 2008 @ 10:25 schreef JaapB het volgende: Wat mij nu al duidelijk wordt is dat het hier meer gaat om wie het meeste de media-aandacht heeft gehad. Kun je weer zien hoe beinvloedbaar de massa is foto
yep.
Op het forum roept bijv iedereen dat ron paul kansloos is, vind je het gek als je voor 75% op de tv obama vs hillary ziet, soms wat bush stijl uitspraken van mccain, en een enkele keer huckaby... oh en als het dan eindelijk over ron paul gaat dan krijg je meteen te horen dat hij "slaughtered" is, of dat zijn "followers" allemaal "tin foil hat wearing nutcases" zijn.
Wat ik van Ron Paul gehoord heb vond ik best redelijk, maar ik weet niet genoeg van hem af om er een goed oordeel over te geven. Ik zelf zou stemmen op Obama, en toevalig kwam ik met die stemwijzer ook op hem uit.
Op www.stemwijzer.nl kun je kijken wie het meest overeenkomt met jouw ideeen. Ik moet eerlijk zeggen dat degene die er bij mij uitkwam niet degene was waar ik impulsief op gestemt zou hebben. Ik had Clinton op 5 en Obama op 7.
***I have an attitude and I'm not afraid to use it*** Angelic1 since 2001
Op zondag 13 januari 2008 @ 11:01 schreef Angelic1 het volgende: Op www.stemwijzer.nl kun je kijken wie het meest overeenkomt met jouw ideeen. Ik moet eerlijk zeggen dat degene die er bij mij uitkwam niet degene was waar ik impulsief op gestemt zou hebben. Ik had Clinton op 5 en Obama op 7.
Het gekke is, dat grotendeels van de mensen die die stemwijzer hebben ingevuld, op John Edwards uitkomen volgens EénVandaag. Gevolg door Clinton en Obama
Op zondag 13 januari 2008 @ 11:39 schreef Sideshowbobbie het volgende:
[..]
Het gekke is, dat grotendeels van de mensen die die stemwijzer hebben ingevuld, op John Edwards uitkomen volgens EénVandaag. Gevolg door Clinton en Obama
Ik stond het dichtste bij Bill Richardson en daarna Hillary geloof ik. Maar toch zie ik liever Barack in het Witte Huis. Waarom? Omdat ik als ik naar een speech van Barack kijk, zie dat hij een veel betere leider van de VS (en dus ook van de westerse wereld) kan zijn dan Hillary ooit van kan dromen.
De zoon van een Keniaanse geitenhoeder die het schopt tot President, dat zou gewoon té mooi zijn. Daarnaast blijft Hilary een vrouw. Of we het nou willen of niet, vrouwen en mannen zijn fundamenteel anders, de gemiddelde vrouw is beter in heel andere dingen dan de gemiddelde man. Zeker met kijk op de huidige problemen in de wereld denk ik dat een man véél beter geplaatst is in het WItte Huis dan een vrouw.
Het gaat niet alleen om of jouw keuze exact dezelfde opvatting heeft als jij, maar het gaat erom of jouw keuze naar jouw mening een goede leider kan zijn.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
Ik vind alles goed zolang het maar een Democraat is. Liefst Edwards/Obama, maar Clinton is een redelijke 3e.
Al die Republikeinen (behalve Ron Paul) zijn allemaal niet wijs. Willen allemaal meer oorlog, meer defensieuitgaven, minder vrijheden voor hun eigen volk mbt abortus, willen alle illegalen het land uit (terwijl het land draait op de illegalen), 0% belasting betalen en meer van dat soort dingen. Als het dan toch een Republikein moet worden dan doe maar Ron Paul, maar als ik zo naar de polls kijk heeft die geen schijn van kans.
Ik huiven bij de gedachte van nog 4 jaar een Repulikeinse war-monger.
het wordt 100% zeker john mccain, ik heb er al een paar weddenschappen op gezet. niet omdat hij de meeste stemmen van het volk krijgt, maar omdat bush, cheney en de rest van hun illuminati-vriendjes de afgelopen 8 jaar alle gelegenheid gehad hebben om het kiessysteem te corrumperen. mccain is een havik die hun plannetjes voor de "new world order" prima verder gestalte kan geven.
dus let op op 4 november: de republikeinse kandidaat (john mccain) verslaat de democratische kandidaat met een neuslengte voorsprong, net zoals bij de laatste 2 verkiezingen.
Ik zou graag 'een zwarte' (excusez le mot, het gaat mij hier om de uitdrukking, niet om stigmatisering) in het Witte Huis willen zien. Maar ook dit keer zit er geen eentje bij. Wel een blanke met een donkere huidskleur. Da's toch niet helemaal hetzelfde.
Op zondag 13 januari 2008 @ 11:01 schreef Angelic1 het volgende: Op www.stemwijzer.nl kun je kijken wie het meest overeenkomt met jouw ideeen. Ik moet eerlijk zeggen dat degene die er bij mij uitkwam niet degene was waar ik impulsief op gestemt zou hebben. Ik had Clinton op 5 en Obama op 7.
Die stemwijzer slaat voor het gemak wat kandidaten over, niet erg representatief dus
"I'm the master of low expectations." George W. Bush, aboard Air Force One, June 4, 2003
Ik durf te wedden dat er straks een republikein in het witte huis komt. Het zuiden van de VS stemt wss liever op een witte man dan op een vrouw of een niet-ariër, ongeacht de standpunten van de kandidaten. En je hebt toch echt het noorden EN het zuiden achter je hebben staan om president te worden.
Dat Ron Paul populair is onder 'progressieve' denkers (complotdenkers met name) verbaast me niet gezien zijn uitspraken over 9/11, Patriot Act, inval in Irak/Afghanistan, minder bemoeienis door overheid etc. En al zijn voor sommige stellingen van hem best iets te zeggen, meer de beste man slaat soms ook behoorlijke onzin uit, al zal dit uiteraard weer een complot zijn van Fox en 'de mainstream media'. Maar meer dan een Amerikaanse Wilders is hij volgens mij niet.
Barack Obama, met name om zijn standpunt in Irak. Wel vind ik dat hij vrij onervaren is, en zou Hillary een betere optie zijn (in ieder geval als ze beetje zelfde ideeën heeft als Bill, vond hem namelijk erg goed =) )
Weinig stemmen trouwens op Republikeinen, valt me wat tegen :p
Op zondag 13 januari 2008 @ 18:39 schreef Burghardt het volgende: Dat Ron Paul populair is onder 'progressieve' denkers (complotdenkers met name) verbaast me niet gezien zijn uitspraken over 9/11, Patriot Act, inval in Irak/Afghanistan, minder bemoeienis door overheid etc. En al zijn voor sommige stellingen van hem best iets te zeggen, meer de beste man slaat soms ook behoorlijke onzin uit, al zal dit uiteraard weer een complot zijn van Fox en 'de mainstream media'. Maar meer dan een Amerikaanse Wilders is hij volgens mij niet.
Ron Paul is niet zo progressief als iedereen denkt.
Dennis Kucinich is de enige die in de buurt van mijn overtuigingen komt. Helaas heeft hij ooit een brief ondertekent als steun aan Chavez. Zonde, want voor de rest ben ik het geheel met hem eens. Maar Chavez is gewoon een gigantische idioot, en iemand die hem steunt kan ik moeilijk serieus nemen.
Op Sunday 13 January 2008 @ 18:39 schreef Burghardt het volgende: Dat Ron Paul populair is onder 'progressieve' denkers (complotdenkers met name) verbaast me niet gezien zijn uitspraken over 9/11, Patriot Act, inval in Irak/Afghanistan, minder bemoeienis door overheid etc. En al zijn voor sommige stellingen van hem best iets te zeggen, meer de beste man slaat soms ook behoorlijke onzin uit, al zal dit uiteraard weer een complot zijn van Fox en 'de mainstream media'. Maar meer dan een Amerikaanse Wilders is hij volgens mij niet.
Ron Paul is voor minder overheidsbemoeienis in het binnenland en buitenland, wat wil men nou nog meer? Zelf wilt ie dat de overheid minder macht krijgt.
Ik ben voor Ron Paul, aangezien die een eind wil maken aan het bemoeien met andermans zaken zoals in Irak en Afghanistan gebeurde.
Ook wil hij de Amerikaanse economie herstructureren en das hard nodig want das echt een zeepbel.
Maar ik vermoed dat het Hillary Clinton of John McCain gaat worden. Aan de ene kant denk ik eerder McCain want de VS zijn nog niet klaar voor een vrouw of een neger als president.
Haha wie heeft er nou op Mike Gravel gestemd? Heb hem in het echt meegemaakt. De beste man heeft leuke plannen; vooral radicale plannen, zoals het hele belastingsysteem omgooien. Maar m.i. zijn die niet helemaal realistisch en zal het nooit uitvoerbaar zijn. Al helemaal niet als je ziet hoe veel supporters hij op dit moment heeft. Kijk trouwens voor de grap eens zijn verkiezingsfilmpjes op YouTube.com foto
Ik zie graag Obama de hele race winnen. Hij is een charismatisch persoon met goede ideeën en ik zie hem wel in staat zijn om relaties met het buitenland te verbeteren. Maar aan de andere kant, hij is nog een beetje onervaren met slechts een term als senator van Illinois. De vraag is of hij misschien ook te onervaren is. Daarom zou het naar mijn mening niet verkeerd voor hem zijn om eerst een term als vice-president te dienen. Wat dat betreft zou ik dan John Edwards graag als president zien. Clinton vind ik maar een vies mokkel, in de zin van dat ze een beetje teveel beïnvloed wordt door de elite en andere belangengroeperingen. Ze praat Obama na met "change" (wat iedereen nu trouwens doet), maar komt niet echt met concrete plannen voor verandering. Edwards daarentegen heeft zeer goede punten, hoewel ik het niet echt met hem eens ben over abortus en het homohuwelijk. Aan de andere kant, die twee kwesties interesseren me ook niet dermate veel dat hij een slechte kandidaat zou worden.
Op zondag 13 januari 2008 @ 18:39 schreef Burghardt het volgende: Dat Ron Paul populair is onder 'progressieve' denkers (complotdenkers met name) verbaast me niet gezien zijn uitspraken over 9/11, Patriot Act, inval in Irak/Afghanistan, minder bemoeienis door overheid etc. En al zijn voor sommige stellingen van hem best iets te zeggen, meer de beste man slaat soms ook behoorlijke onzin uit, al zal dit uiteraard weer een complot zijn van Fox en 'de mainstream media'. Maar meer dan een Amerikaanse Wilders is hij volgens mij niet.
Ja, hij heeft ontzettend veel raakpunten met Wilders, als je kijkt naar terugtrekken uit Internationale organisaties en belastingverlaging bijvoorbeeld...Neigt ontzettend naar populisme.
Op 25-09-2008 19:32 schreef beverton whehehe het is Patriek Lodiers van de lama's
Clinton zal, zeker ondersteund door haar man, volgens mij een goed leider van de VS kunnen worden. Qua standpunten zou ik nog liever die beste man Obama aan de macht zien, want hij is de aangewezen persoon om Amerika wat socialistischer te maken (hoewel dat woord daar bijna vergif lijkt te zijn, zo wordt het althans door de extreem kapitalistische en invloedrijke pulpzenders als Fox en CNN enz. gebracht).
De weinige ervaring maakt hem een mindere kandidaat. Het grootse charisma, de schijnbare onafhankelijkheid en vooral zijn oprechtheid maken hem een aantrekkelijke kandidaat. Nu weet ik wel dat als hij president wordt, hij een land mag leiden dat wordt gerund door grote bedrijven en multinationals die middels grote geldbedragen hun machtspositie proberen te behouden, maar hij is wel de man die de échte verandering moet gaan brengen. En daarbij hoort het temperen van het doorgeslagen kapitalisme aldaar, ook.
Op zondag 13 januari 2008 @ 20:35 schreef Radioheader het volgende:
[..]
Ja, hij heeft ontzettend veel raakpunten met Wilders, als je kijkt naar terugtrekken uit Internationale organisaties en belastingverlaging bijvoorbeeld...Neigt ontzettend naar populisme.
foto Ooit gehoord van termen als 'fiscal conservatism', 'limited government', 'national sovereignty' en de 'Austrian School of Economics'? Paul heeft niks met populisme of met Wilders te maken. Hij staat voor een kleine overheid, vooral de invloed van de federale overheid moet teruggedrongen worden volgens Paul. Hij wil 'macht' zoveel mogelijk decentraliseren en lokaal houden, onder andere daardoor wijst hij organisaties als de NAVO en de VN af. Verder tast het de soevereiniteit aan van de VS, alleen dit standpunt is gelijk aan die van Wilders. Het verlagen van belastingen heeft ook niks met populisme te maken, belastingen moeten omlaag om zo de juiste stimulans te geven aan personen en bedrijven, te kunnen concurreren met het buitenland én om de invloed van de overheid terug te dringen (verstoring van de markt door belastingen en met de inkomsten uit die belastingen nog meer verstoren). Sinds de invoering van de 'income tax' in 1913 is de macht van de overheid in de VS namelijk gigantisch toegenomen. Naast dit alles is Paul ook nog eens een non-interventionist, met Paul als president dus geen Iran-oorlog. foto
Op Sunday 13 January 2008 @ 21:50 schreef Luutgaert het volgende:
[..]
foto Ooit gehoord van termen als 'fiscal conservatism', 'limited government', 'national sovereignty' en de 'Austrian School of Economics'? Paul heeft niks met populisme of met Wilders te maken. Hij staat voor een kleine overheid, vooral de invloed van de federale overheid moet teruggedrongen worden volgens Paul. Hij wil 'macht' zoveel mogelijk decentraliseren en lokaal houden, onder andere daardoor wijst hij organisaties als de NAVO en de VN af. Verder tast het de soevereiniteit aan van de VS, alleen dit standpunt is gelijk aan die van Wilders. Het verlagen van belastingen heeft ook niks met populisme te maken, belastingen moeten omlaag om zo de juiste stimulans te geven aan personen en bedrijven, te kunnen concurreren met het buitenland én om de invloed van de overheid terug te dringen (verstoring van de markt door belastingen en met de inkomsten uit die belastingen nog meer verstoren). Sinds de invoering van de 'income tax' in 1913 is de macht van de overheid in de VS namelijk gigantisch toegenomen. Naast dit alles is Paul ook nog eens een non-interventionist, met Paul als president dus geen Iran-oorlog. [afbeelding]
Ik weet waarom hij er tegen is, ik heb ook economie op school...Maar het zijn wel populistische standpunten, want niemand is tegen belastingverhoging fotofoto Maar, zoals die rol van de Navo en VN , dat is dus het raakvlak met Wilders waar ik het over heb.
Op 25-09-2008 19:32 schreef beverton whehehe het is Patriek Lodiers van de lama's
Op zondag 13 januari 2008 @ 22:40 schreef Radioheader het volgende:
[..]
Ik weet waarom hij er tegen is, ik heb ook economie op school...Maar het zijn wel populistische standpunten, want niemand is tegen belastingverhoging fotofoto Maar, zoals die rol van de Navo en VN , dat is dus het raakvlak met Wilders waar ik het over heb.
Maar hij doet het niet om populistische redenen. foto Wilders schreeuwt om belastingverlagingen maar zegt niks over het indammen van de overheidsuitgaven (op ontwikkelingshulp na), Paul wel. Wilders wil uit de EU stappen puur om de nationalisten aan te spreken, Paul niet (m.b.t. andere internationale organisaties). Ze zijn bureaucratisch, ondemocratisch, oncontroleerbaar en ze worden gebruikt om 's werelds politiemannetje te spelen (NAVO en VN). Voor internationale samenwerking zijn niet zulk soort instanties nodig. Alles mijns inziens natuurlijk. foto
Op zondag 13 januari 2008 @ 23:21 schreef KarelMartel het volgende: fok is een links bolwerk zo te zien
Zegt niks, dit is buitenlandse politiek. Sowieso willen de meeste Nederlanders een democraat aan de macht zien in America.
Zelf kwam ik in de stemwijzer uit op Obama, maar ik zou toch liever Hillary Clinton als president zien omdat zij al aan de zijlijn heeft mee kunnen kijken wat een presidentsschap inhoudt. Obama is net iets te jong en onervaren naar mijn idee.
Op zondag 13 januari 2008 @ 11:56 schreef geelkuikentje het volgende: Ik mis de 'eigenlijk interesseert me de politiek in USA helemaal niks' knop in de poll.
foto , die zit naast de "Als het me niet boeit, reageer ik niet."- knop foto
OT: Hillary, gewoon, eerste vrouw enzo. En dan Obama als vice-p.
Op zondag 13 januari 2008 @ 23:42 schreef Petre het volgende:
[..]
foto , die zit naast de "Als het me niet boeit, reageer ik niet."- knop foto
OT: Hillary, gewoon, eerste vrouw enzo. En dan Obama als vice-p.
Op iemand stemmen, simpelweg omdat het een chick is, of omdat het een 'zwarte' is, is natuurlijk nooit slim.
genoeg voorbeelden van in de Nederlandse politiek, waar mensen gingen stemmen op vrouwen omdat ze van mening zijn dat er meer vrouwen in de politiek moeten zijn. Mooi streven natuurlijk, en sta ik ook achter... maar stem dan in ieder geval niet op incompetente hebberige kuthoeren als Netelenbos en Jorritsma enzo!
Gewoon op een kandidaat stemmen n.a.v. zijn/haar idealen, ervaringen, ideeen, etc etc. En of het dan een neger of een vrouw of een paddestoel of een koolmeesje of een bierviltje is, dat maakt dan verder geen bal meer uit... foto
Op zondag 13 januari 2008 @ 11:01 schreef Angelic1 het volgende: Op www.stemwijzer.nl kun je kijken wie het meest overeenkomt met jouw ideeen. Ik moet eerlijk zeggen dat degene die er bij mij uitkwam niet degene was waar ik impulsief op gestemt zou hebben. Ik had Clinton op 5 en Obama op 7.
Die stemwijzer is onvolledig, ron paul staat er nieteens in. foto
Vraag yvonne maar hoe tof ik ben, die gaf mij er ooit een tagje voor.
Op zondag 13 januari 2008 @ 11:39 schreef Sideshowbobbie het volgende:
[..]
Het gekke is, dat grotendeels van de mensen die die stemwijzer hebben ingevuld, op John Edwards uitkomen volgens EénVandaag. Gevolg door Clinton en Obama
Ik had huckabee, maar ron paul stond er nieteens tussen, wat een schande... één vandaag is een schande.
Vraag yvonne maar hoe tof ik ben, die gaf mij er ooit een tagje voor.
Op zondag 13 januari 2008 @ 11:01 schreef Angelic1 het volgende: Op www.stemwijzer.nl kun je kijken wie het meest overeenkomt met jouw ideeen. Ik moet eerlijk zeggen dat degene die er bij mij uitkwam niet degene was waar ik impulsief op gestemt zou hebben. Ik had Clinton op 5 en Obama op 7.
Alleen jammer dat veel kandidaten er niet bij staan. En de media in de VS doen hetzelfde -- een voorselectie maken. Amerikanen doen alsof ze een keuze hebben, maar in feite worden steeds ongeveer dezelfde kandidaten naar voren geduwd. Dan hebben we het nog niet eens over derde partijen waarvoor de barriere steeds hoger wordt.
De D en R hebben samen de taart verdeelt, en de media en industrie steunen de kandidaten die hun goed uitkomen. De rest maakt geen schijn van kans. Zonder steun haal je het niet. Een media- en industriespelletje.
Er MOET wel een democraat komen in het Witte Huis, om wille van de GIGANTISCHE staatsschuld die er nu is foto Er is nu domweg niks meer over om uit te geven. Een democraat zal dan zorgen dat er weer geld in het laadje komt, wat noodzakelijk is, maar helaas weer onpopulair overkomt bij het volk, met als logisch gevolg dat bij de volgende verkiezingen weer een republikein komt die al dat geld weer in 1 keer over de balk smijt... Ja ja, die republikeinen zijn niet gek fotofotofoto
Op maandag 14 januari 2008 @ 11:24 schreef KarelMartel het volgende:
[..]
met 'ons' bedoel je het kraakpand waarin je zit?
de democraten in de VS zijn redelijk vergelijkbaar met de VVD hier
Ik vind dat reuze meevallen. De meeste 'linkse' standpunten van de Democraten zijn links vanuit Republikeinen-oogpunt, maar ze staan nog steeds rechts van de VVD.
Bijvoorbeeld zaken zoals hypotheekrente-aftrek, en de steun voor de welzijnsstaat, ik denk niet dat Democraten OF Republikeinen zo links zouden willen gaan. Vergeet niet dat wij in de praktijk een van de meest socialistische landen ter wereld zijn. Zelfs een partij als de VVD ontkomt daar niet aan, en die heeft zelfs in verreweg de meeste kabinetten het land helpen vormen zoals het is.
Dat Edwards niet zo goed scoort in de VS kan ik nog begrijpen, voor amerikaanse begrippen is hij gewoon net iets te links. Maar waarom deze poll dat beeld volgt snap ik werkelijk niets van.
Je kunt wel komen met: "How long have you been in politics? Long enough to know it must change!" foto, maar ik denk dat het land dan meer heeft aan een politicus die wat meer door de wol geverft is.
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself! http://www.last.fm/user/OFfSprngr . .
Ik vind Obama het sympatiekst, en hij komt in de stemwijzer altijd als een van de hoogste. Ik heb dus op hem gestemd, maar ik denk dat Hillary misschien een daadkrachtiger president zal zijn.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
Op dinsdag 15 januari 2008 @ 13:38 schreef speknek het volgende: Ik vind Obama het sympatiekst, en hij komt in de stemwijzer altijd als een van de hoogste. Ik heb dus op hem gestemd, maar ik denk dat Hillary misschien een daadkrachtiger president zal zijn.
Echt, wat ben jij voor zandzak. Je denkt dat iemand beter is MAAR je stemt op die andere omdat je dan bij de meerderheid... Kuddedier...
Het moet in ieder geval een democraat worden en in ieder geval niet Clinton. als het nu weer Clinton zou worden zou ze in theorie weer herkozen kunnen worden na 4 jaar en dan zou dat betekenen dat de familie Bush en de familie Clinton samen 28 jaar de wereld heeft geregeerd. En wie komt er daarna dan weer? Jeb Bush?
Ik wordt het meest aangesproken door Obama. Daarom zie ik hem het liefst in het witte huis.
ik had met die stemwijzer Clinton op 1...Edwards op 2...Romney op 3 en Obama op 4...maar ik vind het niet veel van elkaar verschillen in totaalscores...
overall zou ik toch voor Obama gaan, een geweldige redenaar met de juiste uitstraling...en zijn standpunten komen re-de-lijk overeen met de mijne.
Op zondag 13 januari 2008 @ 10:25 schreef JaapB het volgende: Wat mij nu al duidelijk wordt is dat het hier meer gaat om wie het meeste de media-aandacht heeft gehad. Kun je weer zien hoe beinvloedbaar de massa is foto
ik heb me keuze toch echt gemaakt op basis van standpunten en uitstraling. degene die minder in het nieuws komen vind ik persoonlijk ook gewoon minder.
Zonder enige twijfel Barack Obama. Hij kan het imago van Amerika in de wereld weer verbeteren, en hopelijk de economische en milieutechnische rampen die Amerika staan te wachten afwenden.
Edwards bij mij op nummer 2, maar met afstand.
McCain leek een paar jaar geleden heel sympathiek, maar heeft de laatste tijd bewezen dat het "more of the same" zou worden als dat er nu staat.
Hillary Clinton vind ik uitermate onsympathiek overkomen.
Ron Paul is een nutjob. Ja, een nutjob, en het gros van de mensen die hem willen zien zijn ook nutjobs, die Amerikaanse internet nutjobs napraten. En van de Amerikaanse nutjobs kan ik het misschien nog begrijpen, maar vanuit een Nederlands standpunt is het helemaal onwenselijk om een Ron Paul in de White House te hebben.
Clinton's man was een prima president, maar bij mevrouw Clinton heb ik mijn twijfels. Ze is een 'afschuif-politici', waarmee ik bedoel dat ze liever iets populairs zegt, dan het probleem openlijk onderkennen. Bijvoorbeeld haar mening over (geweldadige) videogames, die volgens haar een slechte invloed hebben op de jeugd etc...
Net zo iemand als Liebermann dus, of om het wat lokaler te houden, Jeroen Dijsselbloem (PVDA)
Aan de kant van de Republikeinen is vind ik Mitt Romney 'eng'. Komt in de debatten niet erg over als iemand die zich bekommert om de armeren in de samenleving, en is ook flink bezig met een witchhunt tegen illegal immigrants. McCain heeft alle respect al verloren bij mij. Paar jaar geleden leek hij eindelijk fel in te gaan tegen het huidige beleid van het Witte Huis, maar bedacht zich toen weer.
Huckerby komt erg goed over, erg menselijk, erg grappig. Doet me een beetje denken aan Dole, maar maakt niet dezelfde fout als Dole deed in de verkiezingen destijds (Dole is een erg grappige, leuke man... maar tijdens de verkiezingen was hij steeds 100% serieus en eigenlijk ontzettend saai)
En Ron Paul heeft niet echt een eerlijke kans, en als hij zich al wel in een positie zou weten te krijgen DAT hij een kans zou maken, dan zou ie afgeschoten worden vanwege zijn ideeen. Komt op mij erg goed over, maar is tegelijkertijd ook erg conversatief, en heeft een aantal standpunten die wellicht iets te ver gaan.
Giulliani vind ik helemaal niks. Komt onbetrouwbaar over, blijft steeds heel subtiel (!) 9/11 erbij halen, en zou volgens mij ook niet echt voor meer vrede of betere buitenlandse relaties zorgen...
Persoonlijk gaat mijn voorkeur dus overduidelijk uit naar Obama, alhoewel het misschien voor hem beter zou zijn om straks niet de macht te krijgen over een land met een GIGANTISCHE staatsschuld, verwikkeld in meerdere oorlogen, een zwakke economie, etc etc etc.
Het wordt een ontzettend moeilijke klus, voor wie het dan ook gaat overnemen.
Hij is niet alleen de hoop voor amerika, maar voor de hele wereld.
Op het forum roept bijv iedereen dat ron paul kansloos is, vind je het gek als je voor 75% op de tv obama vs hillary ziet, soms wat bush stijl uitspraken van mccain, en een enkele keer huckaby... oh en als het dan eindelijk over ron paul gaat dan krijg je meteen te horen dat hij "slaughtered" is, of dat zijn "followers" allemaal "tin foil hat wearing nutcases" zijn.
Media foto
Ik zelf zou stemmen op Obama, en toevalig kwam ik met die stemwijzer ook op hem uit.
Angelic1 since 2001
Hillary. fotofoto
Ben ik de enige die steeds Sideboobie leest ipv van Sideshowbobbie
De zoon van een Keniaanse geitenhoeder die het schopt tot President, dat zou gewoon té mooi zijn. Daarnaast blijft Hilary een vrouw. Of we het nou willen of niet, vrouwen en mannen zijn fundamenteel anders, de gemiddelde vrouw is beter in heel andere dingen dan de gemiddelde man. Zeker met kijk op de huidige problemen in de wereld denk ik dat een man véél beter geplaatst is in het WItte Huis dan een vrouw.
Het gaat niet alleen om of jouw keuze exact dezelfde opvatting heeft als jij, maar het gaat erom of jouw keuze naar jouw mening een goede leider kan zijn.
Liefst Edwards/Obama, maar Clinton is een redelijke 3e.
Al die Republikeinen (behalve Ron Paul) zijn allemaal niet wijs. Willen allemaal meer oorlog, meer defensieuitgaven, minder vrijheden voor hun eigen volk mbt abortus, willen alle illegalen het land uit (terwijl het land draait op de illegalen), 0% belasting betalen en meer van dat soort dingen.
Als het dan toch een Republikein moet worden dan doe maar Ron Paul, maar als ik zo naar de polls kijk heeft die geen schijn van kans.
Ik huiven bij de gedachte van nog 4 jaar een Repulikeinse war-monger.
dus let op op 4 november: de republikeinse kandidaat (john mccain) verslaat de democratische kandidaat met een neuslengte voorsprong, net zoals bij de laatste 2 verkiezingen.
kijktip voor twijfelaars: http://youtube.com/watch?v=Mzciu8HvfwA
Het zuiden van de VS stemt wss liever op een witte man dan op een vrouw of een niet-ariër, ongeacht de standpunten van de kandidaten.
En je hebt toch echt het noorden EN het zuiden achter je hebben staan om president te worden.
Maar evengoed, Obama 4 president foto
Weinig stemmen trouwens op Republikeinen, valt me wat tegen :p
Dennis Kucinich is de enige die in de buurt van mijn overtuigingen komt. Helaas heeft hij ooit een brief ondertekent als steun aan Chavez. Zonde, want voor de rest ben ik het geheel met hem eens. Maar Chavez is gewoon een gigantische idioot, en iemand die hem steunt kan ik moeilijk serieus nemen.
Zelf wilt ie dat de overheid minder macht krijgt.
vind dit wel de moeite waard om te lezen:
Republican presidential candidates debate | Full transcript
http://www.thestate.com/p(...)nt/story/281494.html
Ook wil hij de Amerikaanse economie herstructureren en das hard nodig want das echt een zeepbel.
Maar ik vermoed dat het Hillary Clinton of John McCain gaat worden. Aan de ene kant denk ik eerder McCain want de VS zijn nog niet klaar voor een vrouw of een neger als president.
Ik zou normaal nooit republikeins stemmen, maar Hillary en Obama komen beide uit een oorlogsteam. Ze hebben allemaal arenden om zich heen.
But now we are awake!.
Ik zie graag Obama de hele race winnen. Hij is een charismatisch persoon met goede ideeën en ik zie hem wel in staat zijn om relaties met het buitenland te verbeteren. Maar aan de andere kant, hij is nog een beetje onervaren met slechts een term als senator van Illinois. De vraag is of hij misschien ook te onervaren is. Daarom zou het naar mijn mening niet verkeerd voor hem zijn om eerst een term als vice-president te dienen. Wat dat betreft zou ik dan John Edwards graag als president zien. Clinton vind ik maar een vies mokkel, in de zin van dat ze een beetje teveel beïnvloed wordt door de elite en andere belangengroeperingen. Ze praat Obama na met "change" (wat iedereen nu trouwens doet), maar komt niet echt met concrete plannen voor verandering. Edwards daarentegen heeft zeer goede punten, hoewel ik het niet echt met hem eens ben over abortus en het homohuwelijk. Aan de andere kant, die twee kwesties interesseren me ook niet dermate veel dat hij een slechte kandidaat zou worden.
whehehe het is Patriek Lodiers van de lama's
fotofotofoto
De weinige ervaring maakt hem een mindere kandidaat.
Het grootse charisma, de schijnbare onafhankelijkheid en vooral zijn oprechtheid maken hem een aantrekkelijke kandidaat. Nu weet ik wel dat als hij president wordt, hij een land mag leiden dat wordt gerund door grote bedrijven en multinationals die middels grote geldbedragen hun machtspositie proberen te behouden, maar hij is wel de man die de échte verandering moet gaan brengen. En daarbij hoort het temperen van het doorgeslagen kapitalisme aldaar, ook.
whehehe het is Patriek Lodiers van de lama's
Omdat z'n friet zo lekker is! fotofoto
Sowieso willen de meeste Nederlanders een democraat aan de macht zien in America.
Zelf kwam ik in de stemwijzer uit op Obama, maar ik zou toch liever Hillary Clinton als president zien omdat zij al aan de zijlijn heeft mee kunnen kijken wat een presidentsschap inhoudt.
Obama is net iets te jong en onervaren naar mijn idee.
OT: Hillary, gewoon, eerste vrouw enzo. En dan Obama als vice-p.
genoeg voorbeelden van in de Nederlandse politiek, waar mensen gingen stemmen op vrouwen omdat ze van mening zijn dat er meer vrouwen in de politiek moeten zijn. Mooi streven natuurlijk, en sta ik ook achter... maar stem dan in ieder geval niet op incompetente hebberige kuthoeren als Netelenbos en Jorritsma enzo!
Gewoon op een kandidaat stemmen n.a.v. zijn/haar idealen, ervaringen, ideeen, etc etc. En of het dan een neger of een vrouw of een paddestoel of een koolmeesje of een bierviltje is, dat maakt dan verder geen bal meer uit... foto
één vandaag is een schande.
foto
foto
hier had uw reclame kunnen staan!
De D en R hebben samen de taart verdeelt, en de media en industrie steunen de kandidaten die hun goed uitkomen. De rest maakt geen schijn van kans. Zonder steun haal je het niet. Een media- en industriespelletje.
de democraten in de VS zijn redelijk vergelijkbaar met de VVD hier
De Governator nu als president foto
2= Hillary Clinton (D)
3= Barack Obama (D)
bron: http://www.eenvandaag.nl/stemwijzerusa/nl/app.html
hetzelfde als Sneeuwbataljon foto
Bijvoorbeeld zaken zoals hypotheekrente-aftrek, en de steun voor de welzijnsstaat, ik denk niet dat Democraten OF Republikeinen zo links zouden willen gaan. Vergeet niet dat wij in de praktijk een van de meest socialistische landen ter wereld zijn. Zelfs een partij als de VVD ontkomt daar niet aan, en die heeft zelfs in verreweg de meeste kabinetten het land helpen vormen zoals het is.
whehehe het is Patriek Lodiers van de lama's
De man heeft naderend tot geen ervaring.
Je kunt wel komen met: "How long have you been in politics? Long enough to know it must change!" foto, maar ik denk dat het land dan meer heeft aan een politicus die wat meer door de wol geverft is.
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
Ik wordt het meest aangesproken door Obama. Daarom zie ik hem het liefst in het witte huis.
edit:
fotofoto
Ik heb hetzelfde.
1) edwards
2) clinton
3) Obama
Ik weet niet of edwards een redelijke kans maakt. Clinton mag sowieso niet in het witte huis omdat ze Clinton heet. Maar duidelijk: Edwards voor mij.
overall zou ik toch voor Obama gaan, een geweldige redenaar met de juiste uitstraling...en zijn standpunten komen re-de-lijk overeen met de mijne.
degene die minder in het nieuws komen vind ik persoonlijk ook gewoon minder.
Edwards bij mij op nummer 2, maar met afstand.
McCain leek een paar jaar geleden heel sympathiek, maar heeft de laatste tijd bewezen dat het "more of the same" zou worden als dat er nu staat.
Hillary Clinton vind ik uitermate onsympathiek overkomen.
Ron Paul is een nutjob. Ja, een nutjob, en het gros van de mensen die hem willen zien zijn ook nutjobs, die Amerikaanse internet nutjobs napraten. En van de Amerikaanse nutjobs kan ik het misschien nog begrijpen, maar vanuit een Nederlands standpunt is het helemaal onwenselijk om een Ron Paul in de White House te hebben.
John Edwards (D)
Hillary Clinton (D)
Barack Obama (D)
via www.stemwijzer.nl
John, je hebt me stem! foto
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken