FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 5 september 2007

Belindagate: 'Het was een vuile kutstreek'

Icoon Showbizz"Het was een vuile kutstreek!" Zo vat Martijn van den Bergh zijn deelname samen aan de hetze tegen Belinda Meuldijk, de ex van Rob de Nijs. Voor wie onder een steen heeft geleefd: iemand maakte foto's van het verwaarloosde huis van Belinda Meuldijk en Van den Bergh lekte ze naar het weekblad Privé.

Bij Jensen vertelde de voormalige belspelpresentator zijn verhaal. "De foto's zijn gemaakt door Henriëtte, de aanstaande vrouw van Rob de Nijs. Ze ergerde zich aan Belinda's interviews waarin ze als een toverkol tekeer ging. Toen er een derde interview op stapel stond kwamen de foto's via Henriëtte's vriendin Astrid. Daarvoor had ik al veel contact met Henriëtte via de telefoon. We waren heel close."

Hoe close het werd vertelde Van den Bergh ook. "Ik ben gevraagd om zaaddonor te worden van een kind voor Henriëtte en Rob. Ik ben gewoon gemanipuleerd. Maar ik heb er van geleerd. Ik ging te snel. Vijf keer per week LiveShop, regelmatig De Wereld Draait Door. Ik weet nu hoe de showbizz in elkaar zit en wie mijn vrienden zijn. Het scheelt me de helft aan kerstkaarten dit jaar.”

Van den Bergh is verbijsterd dat Rob en Henriëtte ongeschonden uit Belindagate zijn gekomen. Zelf is hij alles kwijt. Zijn vrienden en zijn carrière, want per 1 september is hij ontslagen bij LiveShop. Jensen bewonderde de openheid van Martijn van den Bergh, maar wist ook het gevoel dat veel mensen bij de ex-presentator hebben goed samen te vatten: “Toen ik je zo zag dacht ik: wat een vieze omroepglijer is dat.” Van den Bergh, die veel gehuild heeft afgelopen maanden, beraadt zich op een vervolg in een carrière op tv. Want, zo zei hij, TV is alles voor hem.


"Vieze omroepglijer"

Zuid-Afrikanen steken 2 'heksen' in brand

Icoon JustitieTwee Zuid-Afrikaanse vrouwen zijn levend verbrand, nadat een groep van Zuid-Afrikaanse scholieren hen had beschuldigd van het beheksen van hun school. De twee 'heksen', Msaba Zungu en Thabitha Thusi genaamd, waren beiden zestig jaar.

Vanaf 17 augustus begonnen enkele scholieren van de middelbare school Manhlenga uit de plaats Manguzi pardoes te huilen, zonder dat ze wisten waarom. Om de bron van de huilbuien te herleiden, werden onderlinge vergaderingen gehouden, zo vertelt Jabulani Mdletshe van de Zuid-Afrikaanse politie aan de BBC.

Tijdens deze vergaderingen werd vastgesteld dat de twee vrouwen een kwade spreuk over de school hadden uitgesproken. Daarop dwongen enkele scholieren en plaatselijke burgers de twee vermeende heksen mee te gaan naar een sportpark, waar zij afgelopen zondag om 20.00 uur werden overgoten met benzine en in brand gestoken.

Msaba overleed ter plekke, terwijl Thabitha maandag aan haar brandwonden bezweek. De politie heeft nog geen arrestaties verricht. Het onderzoek is nog lopende.

Centrum voor Jeugd en gezin geopend in Eindhoven

Icoon BinnenlandsIn Eindhoven is deze week het eerste centrum Jeugd en Gezin open gegaan. Dit is een coördinatiecentrum voor verschillende instanties en hulpverlening. Ook wordt daar de aanpak risicojeugd gecoördineerd. Het is de bedoeling dat in de eerste vier levensjaren van een kind wordt nagegaan hoe groot de kans op problemen zijn. Desnoods moet er direct hulp worden geboden. Alle gemeenten in Brabant hebben de subsidieaanvraag ingediend om een eigen centrum op te kunnen zetten. Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle gemeenten een eigen Centrum voor Jeugd en Gezin krijgen.

Slechte gezondheid Luciano Pavarotti

Icoon ShowbizzDe gezondheid van de beroemde tenor Luciano Pavarotti is verslechterd. De 71-jarige Italiaan is vorig jaar geopereerd aan alvleesklierkanker en is begin augustus opgenomen in een ziekenhuis, toen hij koortsachtige verschijnselen kreeg. Zijn toestand zou zorgwekkend zijn. Pavarotti is niet bij bewustzijn en zijn nieren werken niet meer. Hij is sinds 25 augustus weg uit het ziekenhuis om thuis op krachten te komen.

Hij moest vanwege zijn alvleesklierkanker zijn concertenreeks afzeggen, die in mei 2004 was begonnen. Begin deze zomer tijdens een muzikale ceremonie, die in het teken stond van de tenor, verzekerde zijn vrouw dat hij zich prima voelde en dat hij een CD aan het maken was. “Je kunt het nooit weten met deze ziekte, maar ik denk dat Luciano zich er wel doorheen weet te slaan. Hij heeft chemotherapie gehad, hij is geen enkele haar verloren en hij is geen gram magerder geworden”, zei ze destijds.

Pavarotti is voornamelijk bekend door zijn optredens met collega's José Carreras en Plácido Domingo, als de drie tenoren. De opnamen en de video's van dit concert hebben in verkoopcijfers die van Michael Jackson, Elvis Presley en de Rolling Stones overtroffen.


Luciano Pavarotti... zwakke gezondheid

Monopolie voor Noorse bedelaars

Echte Noorse bedelaars worden door de overheid van Noorwegen een handje geholpen. Zo vlak voor de verkiezingen in het koude land, hebben politici besloten dat alleen bedelaars met de Noorse nationaliteit nog hun hand mogen ophouden.

Ze hopen hiermee de hevige concurrentie van buitenlandse bedelaars een halt toe te roepen. "Noorwegen kan geen vrijhaven worden voor internationale bedelarij", zegt Erling Lae, de conservatieve voorzitter van de gemeenteraad van Oslo. Lae krijgt bijval van de sociaaldemocratische burgemeesterskandidaat Rune Gerhardsen.

Met een toeristenvisum op zak weten de meeste buitenlandse bedelaars het land binnen te komen. Dit visum weerhoudt hen er echter niet van om 'zaken te doen'.


Deze bedelaar weet wat hij wil

CGI Beowulf Trailer

Beowulf is het oudste epische gedicht dat in de oude Engels was geschreven. Men schat dat het ongeveer uit de 10e eeuw stamt, sommigen beweren echter dat het uit de 8ste eeuw stamt. Het is geschreven in een alliterende versvorm, bestaat uit 3182 regels, en het is 10% van de huidige Angelsaksische bronnen.

Niet dat het allemaal uitmaakt, nee, het gaat immers om het verhaal. Beowulf is één van de eerste superhelden, en zoals elke superheld, heeft Beowulf ook zijn vijand... Grendel. Een trol... En dan hebben we het niet over types zoals op de FP...

Defensie blijft jacht Beatrix betalen

Icoon Politiek Het ministerie van Defensie blijft betalen voor het onderhoud aan het privé-zeiljacht van koningin Beatrix. Dat schreef staatssecretaris van Defensie, Cees van der Knaap (CDA), vandaag in antwoord op Kamervragen van PVV’er Hero Brinkman. Deze was het er niet mee eens en vond het onwenselijk dat Defensie betaalt voor het zeiljacht van Beatrix.

Koningin Beatrix kreeg de vijftien meter lange zeiljacht van het Nederlandse volk op haar achttiende verjaardag. Daarbij werd beloofd dat Defensie het jacht zou onderhouden en beheren. Het vaartuig kostte het ministerie vorig jaar 112 duizend euro.

Volgens Cees van der Knaap kunnen de afspraken niet beëindigd worden, omdat dit niet de intentie was waarmee de Nederlandse bevolking 'De Groene Draeck' destijds aan de toenmalige prinses schonk.

Svazay verliest van Kuznetsova

Het sprookje van Agnes Szavay op de US Open is afgelopen. De 18-jarige debutante moest het in de kwartfinale opnemen tegen Svetlana Kuznetsova. De Russin won uiteindelijk met 1-6 en 4-6. De Hongaarse zorgde in de tweede ronde voor de uitschakeling van Michaëlla Krajicek.

In de partij tegen Kuznetsova wist Svazay niet het niveau te bereiken zoals in haar vorige wedstrijden. In veel gevallen kwam ze net een stapje te laat. Bovendien maakte ze achttien onnodige fouten. Dit droeg eraan bij dat de Hongaarse tennisster in de eerste opslaggame al werd gebroken. In het vervolg liep de 18-jarige voortdurend achter de feiten aan.

Kuznetsova won de US Open in 2004, wat haar enige Grand Slam-titel tot nu toe is. De Russin moet het in de halve eindstrijd opnemen tegen een landgenote, namelijk Anna Tsjakvetadze.

Waterpoloheren definitief niet naar Peking

Het Europees olympisch kwalificatietoernooi waterpolo is voor de Nederlandse heren definitief voorbij. Eerder verloor de equipe van bondscoach Johan Aantjes al van Italië (10-4) en Slovenië (9-5). Woensdag was Griekenland te sterk (15-7).

Matthijs de Bruin mocht zich topscorer van de Nederlandse afvaardiging noemen. Hij wist vier keer het net te vinden. Willem Wouter Gerritse, Roeland Spijker en Frank Hoogland waren verantwoordelijk voor de andere treffers. Oranje kon al niet meer meedoen in de strijd om de toernooiwinst, aangezien er nog geen enkel punt was behaald. Ook een plekje bij de eerste zes is niet meer haalbaar.

Dw winnaar van het OKT, dat in Bratislava wordt gehouden, sleept een ticket voor de Olympsiche Spelen in Peking in de wacht. De landen op de posities twee tot en met zes mogen zich in februari, tijdens het mondiale OKT, nog een keer bewijzen. Nederland neemt het morgen nog op tegen Montenegro. Dit land wordt ook als favoriet voor de titel gezien.

Data MMOnagement


Richard Garriot heeft tijdens de Develop Conference in Brighton zijn ongenoegen geuit op de huidige standaard van Massive Multiplayer Online Gamedesign. Volgens hem zijn MMO's sinds de dagen van Ultima Online niet echt veranderd. Hierbij bedoelde hij niet de interfaces, graphics of bepaalde quest-systemen maar vooral de game mechaniek die de kern vormt van een MMO. Zo hekelt hij de "grind" quests, waar spelers keer op keer dezelfde beesten moet verslaan om zo een bepaalde beloning te krijgen, om zo weer een bepaalde statistiek van je avatar omhoog te krijgen. Kortom: MMO's zijn geen role playing games, maar data management games volgens Garriott, en ik geef hem groot gelijk.

Dronkenlap rent buurman achterna met kettingzaag

Icoon ShockingDe meeste mensen gebruiken een kettingzaag waar deze voor bedoeld is, maar de 42-jarige O.S. uit het Drentse Eexterveenschekanaal dacht daar heel anders over. Op 3 juni heeft hij zijn buurman achterna gezeten met het gevaarlijke tuingereedschap. De buurman had geklaagd over geluidsoverlast. Dat is vandaag gebleken bij de politierechter in Assen, die de dader heeft veroordeeld tot een celstraf van acht maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

De zwaar beschonken S. zwaaide tijdens de achtervolging met de kettingzaag. Hij gaf voortdurend gas met de mededeling dat hij de hals van zijn buurman zou doorzagen. Het kwam gelukkig niet tot een bloederig zooitje, want de buurman kon ternauwernood aan zijn belager ontsnappen door zijn huis in te vluchten en net op het nippertje de deur dicht te trekken. De kettingzaag raakte nog wel de deur, die daardoor vernield raakte.

Ferguson heeft spijt van vertrek Stam

Sir Alex Ferguson, trainer van Manchester United, heeft laten weten dat hij spijt heeft van het gedwongen vertrek van Jaap Stam bij de club. De speler, die momenteel de kleuren van Ajax verdedigt, vertrok ongeveer zes jaar geleden naar Lazio Roma.

Stam verliet de club uit Manchester na een meningsverschil, die werd veroorzaakt door een publicatie in zijn biografie. Hierin liet de Nederlander namelijk weten dat hij het niet eens was met de werkwijze van Ferguson.

"Het was een fout, zeker als je ziet hoe hij nu nog speelt bij Ajax", aldus de manager van The Mancunians in Glasgow. "Maar toentertijd keerde Stam net terug van een achillespeesblessure en we twijfelden of hij weer zou aanpikken. En 16 miljoen pond voor een verdediger van 29 jaar is een moeilijk te weigeren bod."

Bergkamp in Engelse Hall of Fame

De kijkers van het tv-programma Football Focus hebben Dennis Bergkamp opgenomen in de Hall of Fame. De voormalig speler van onder meer Arsenal en Ajax wordt op 15 november aan het Engelse voetbalmuseum toegevoegd.

Ook Paul Scholes, Trevor Brooking en Ray Wilson maakten kans op deze eervolle vermelding, maar Bergkamp ging uiteindelijk met de winst aan de haal. Hiermee is hij bovendien de eerste Nederlander die een plekje krijg in deze Hall of Fame. De afgelopen jaren verworven ook Kevin Keegan, Bobby Charlton, Gordon Banks, Geoff Hurst, Bryan Robson en Alan Shearer een plaats in deze eregalerij van illustere voetbalnamen.

Gerucht: Nieuwe Guitar Hero vol met Aerosmith?

Het eerste gerucht over een nieuwe Guitar Hero is al in omloop. In een interview op de website Billboard.com heeft gitarist Joe Perry van Aerosmith een interessante uitspraak gedaan. Zo zegt hij het volgende:

"Besides the album, Aerosmith is also working closely with the makers of "Guitar Hero IV". I don't know much about the technical part of it, but artistically we're working hand in hand."

Aerosmith zou dus naast het opnemen van hun nieuwe album ook nog eens met Neversoft samenwerken aan een nieuwe Guitar Hero, die toegewijd zou zijn aan Aerosmith. Joe Perry zegt dat hij niet veel weet over het technische gedeelte maar dat ze hand in hand werken op het artistieke vlak.

Als dit waar blijkt te zijn dan kan een volgende Guitar Hero wel eens geheel in het teken van Aerosmith staan. Of dat ook zo is blijft voorlopig afwachten. Het gaat vooralsnog alleen om een gerucht.


Zal Britney Spears als groupie in de bundle zitten?

Hoogstwaarschijnlijk nieuw starterpack PS3 op komst

Na het succes van het eerste starterpack, waarin de PS3 was gebundeld met twee controllers, MotorStorm en Resistance: Fall of Men, komt Sony hoogstwaarschijnlijk met een tweede PS3-bundel. De console zal ditmaal tezamen verkocht worden met twee controllers, Heavenly Sword en Formula One Championship Edition. De bewuste PS3 zal in Amerika een harde schijf van 80GB dragen, daar waar de Europeaan het met 60GB moet doen.

Een officiële aankondiging is er nog niet, maar verwacht wordt dat de bundel rond 19 september te verkrijgen is. Dat is tegelijkertijd met de release van Heavenly Sword.Kate Moss heeft weer rocker als vriend

Icoon ShowbizzModel Kate Moss heeft een nieuwe rocker aan de haak geslagen. Vorige maand dumpte het 33-jarige topmodel haar drugsverslaafde vriend Pete Doherty. Haar nieuwe lover is volgens The Sun de gitarist van The Kills, Jamie Hince. De twee werden kussend gesignaleerd tijdens het stappen in het gezelschap van Sienna Miller en Rhys Ifans.

Jamie en Kate bezochten samen een feestje van actrice Davinia Taylor. Ze zakten door tot de ochtend, maar volgens de Britse media is Jamie lang niet zo'n drugsgebruiker en feestbeest als Pete Doherty. De 34-Jamie is strafbladloos en noemt zichzelf een kettingrokende veganist. Hij woont samen met de andere helft van The Kills: Alison Mosshart. Begin dit jaar dumpte hij het Franse model Valentine Fillol-Cordier.


Jamie Hince rechts op de foto

Dronken piloot wil vliegtuig besturen

Een Oekraïens vliegtuig heeft een tussenlanding gemaakt in Stockholm wegens een dronken piloot. De piloot zou de stuurknuppel overnemen van de andere piloot, maar deze rook letterlijk onraad; de Oekraïner was namelijk dronken. Hierdoor heeft men misschien een ramp weten te voorkomen voor het toestel met 157 mensen aan boord.

"De maatschappij vloog een andere piloot over en na de tankbeurt kon de vlucht alsnog doorgaan", aldus Jan Lindqvist, woordvoerder van de luchthaven. De zuiplap moest een bloedtest ondergaan en wordt nu "verdacht" van het schenden van de luchtverkeersregels.

Met dank aan Aquax voor het submitten en herschrijven van het bericht.

Mooiste brildrager verkozen

Icoon BinnenlandsDe 16-jarige Livia Matze mag zich sinds vandaag de mooiste brildraagster van het land noemen. De Schiedamse schone liet zes finalisten achter zich, waarmee ze het recht heeft gekregen om tijdens een internationale wedstrijd de jury te bekoren met haar schoonheid.

Mocht de Schiedamse ook daar de titel in de wacht slepen, dan kan zij rekenen op een contract bij het Londense topmodellenbureau MOT en een volledig verzorgde reis voor twee personen naar Barbados.

Tijdens de Nederlandse finale moest Matze twee catwalk-sessies afwerken, een in avondkleding en een in vrijetijdskleding. Met bijpassende bril, uiteraard. Door haar oogstrelende voorkomen, kon de jury niet anders dan haar de titel 'Brildrager van het Jaar 2007' mee te geven.


Brildrager van het jaar 2007.

Pastafari van school gestuurd om kledij

Icoon Opmerkelijk Een aanhanger van de Cultus van het Vliegend Spaghetti Monster, oftewel een Pastafari, is door de directie van school gestuurd in het Amerikaanse North Buncombe. Dit omdat hij altijd de voorgeschreven rituele kledij van de Pastafari droeg, namelijk een piratenkostuum.

De leerling, genaamd Bryan Killian, zei dat hij van zijn geloof de kleding moest dragen, maar de school vond de religieuze tooi verstorend. Bovendien beweert de schoolleiding dat de uitsluiting niet te wijten is aan zijn overtuiging, maar aan het aantal waarschuwingen die de leerling heeft gehad over zijn kledij. Of de sabel problemen opleverde, vertelt het verhaal niet.

Pastafari geloven dat de wereld is geschapen door het Vliegend Spaghetti Monster, in vier dagen tijd –vandaar dat pastafari drie zondagen willen- met een aanraking van Zijne Noedelige Aanhangsels. Ze dragen piratenkleren omdat zij geloven dat mensen zijn ontstaan uit piraten. Ook wijten zij de huidige opwarming van de Aarde aan het afnemede aantal piraten in de wereld.

Het "pastafarianisme" werd bekend toen de Profeet Bobby Henderson in 2005 een brief schreef aan de Scholencommisie van Kansas tijdens de invoering van het controversiële 'Intelligent Design'-concept, gebaseerd op de Christelijke scheppingsleer, als alternatief voor de evolutietheorie. Hij eiste dat er klassikaal net zoveel tijd werd besteed aan de Schepping volgens de Cultus van het Vliegend Spaghetti Monster, als aan de Christelijke scheppingsleer en de evolutietheorie.

Nederlandse en Belgische Pastafari organiseerden eerder dit jaar een processie voor de gebouwen van de Evangelische Omroep, omdat zij natuurdocumentaires zouden censureren om de scheppingsleer in stand te houden.


Pastafari in rituele kledij

Minderjarige potloodventer opgepakt

De Emmer politie kan weer rustig achterover leunen. De agenten hebben namelijk een vijftienjarige potloodventer gepakt. Met de arrestatie zijn in een klap een groot aantal gevallen van schennispleging in Emmen opgelost.

Tussen tien juli en 24 augustus heeft de jongen op zijn minst tien keer zijn piemeltje laten zien aan vrouwen en meisjes. Het vogeltje werd gespot in de wijken Parc Sandur, Rietlanden en Bargeres.

Omdat de slachtoffers een goed signalement van de jongen hadden gegeven, werd de jongen vorige week in de kraag gevat. Hij heeft intussen bekend. Aan het OM in Assen is het nu de taak om zich te verdiepen in deze zaak.

De politie vermoedt dat vrouwen nog niet helemaal rustig over straat kunnen lopen. Er zou namelijk nog een schennispleger in het dorp rondlopen. Slachtoffers wordt verzocht zich te melden bij de politie.

KPN-cao blijkt kat in de zak te zijn

Icoon Telecom Het cao-aanbod dat KPN op 7 mei van dit jaar heeft gedaan aan haar werknemers lijkt na bestudering te mooi om waar te zijn. KPN legt in een werkoverleg uit dat ze een heel reëel aanbod doet, maar in werkelijkheid stelt het bijna niets voor. Na jarenlang geen verhoging van loon te hebben gekregen om de KPN weer gezond te krijgen, krijgen de werknemers een kat in de zak voorgeschoteld.

Cao een kat in de zak

De structurele loonsverhoging van twee procent zal alleen gelden voor 2007. In 2008 is er een gegarandeerde eenmalige uitkering van anderhalf procent. De loonsverhoging van eveneens twee procent voor de mensen met een OVR1 en OVR2-salaris lijkt ook heel riant, maar meer dan 95 procent van de werknemers heeft geen OVR1-salaris meer. Alleen de mensen die gekozen hebben voor een ‘zachte landing’ en de medewerkers van de bedrijfstelefoonpost hebben nog een (deel) OVR1-salaris. Het OVR2-salaris is maar een klein bedragje voor de meeste agenten, en een simpele rekensom leert dat twee procent van een klein bedrag ook niets voorstelt.

De variabele beloning die is voorgesteld lijkt een aardige manier om extra inkomen te verwerven, maar ook dit is een kat in de zak. Het is namelijk mogelijk dat de targets tussentijds worden aangepast, zodat er altijd kan worden ingegrepen als er te veel wordt verdiend. Daarnaast is het een eenmalige uitkering zodat er geen vakantiegeld of pensioen wordt opgebouwd. Ook komen de andere programma’s zoals ‘Compete with the best’ te vervallen.

Onduidelijk

Verder is volstrekt onduidelijk hoe de normen bepaald zullen gaan worden. Tijdens de overgang van de 37-urige werkweek naar een werkweek van 40 uur kregen de medewerkers in fulltime dienst 92 uur extra verlofuren. Deze uren worden door de werknemers zelf betaald door middel van een uurloonverlaging. KPN wil deze regeling nu omruilen voor een onzekere variabele beloning waarbij eveneens weer geldt dat er geen pensioen of vakantiegeld wordt opgebouwd. Tevens kunnen de werknemers, wanneer zij kiezen om te ruilen, niet meer terug naar de oude regeling. Die 92 uur zijn dan voorgoed kwijt. Een gevolg van het afpakken van de 92 uur, is het aanbod om de bonus-malusregeling bij ziekte te laten vervallen. De malus werd verdiend uit die uren en het afschaffen van de bonus levert KPN een kwart miljoen euro op. Om het plaatje compleet te maken verdient de werkgever de salarisverhoging van twee procent voor meer dan de helft terug over de rug van de werknemers die zich gedurende de looptijd van de cao nooit ziekmelden. Per saldo gaan die medewerkers er tot 1 januari 2009 qua inkomen dan ook minder dan één procent op vooruit.

Drie procent een reële looneis

Uit onderzoek van Nobelen blijkt dat het verschil in arbeidsvoorwaarden met WGCC ongeveer tien procent bedraagt. Dit verschil zit hem vooral in de pensioenregeling en het verlofsaldo. WGCC is met een eigen pensioenregeling bezig, waardoor dit verschil snel af zal nemen. De laatste zeven jaar hebben de werknemers bovendien nagenoeg stil gestaan in hun salarisontwikkeling omdat er in die periode nauwelijks collectieve loonstijging zijn overeengekomen. Ook zijn een substantieel aantal werknemers tot wel 600 euro bruto per maand er op achteruit gegaan door het vervallen van het OVR1-salaris. Gebaseerd op het feit dat de salarissen bij KPN Contact en SNT nauwelijks hoger zijn dan bij de concurrentie én dat de verschillen in de arbeidsvoorwaarden binnenkort grotendeels opgelost worden stellen de vakbonden dan ook dat een structurele looneis van drie procent per jaar absoluut reëel is.

Eerste prijspaal onthuld door Shell

Icoon FileVandaag staat de eerste prijspaal bij een benzinestation langs de snelweg in Nederland. Brandstofgigant Shell had de primeur. De Tweede Kamer drong een lange tijd aan op de komst van de prijspalen langs de snelwegen. Dit is om de prijzen voor brandstoffen zichtbaarder te maken en om de concurrentie tussen benzinestations te vergroten. Shell heeft vandaag op symbolische wijze de eerste prijspaal op het tankstation Ellerbrug, gelegen langs de A2 nabij Asten, geopend.

De zeven meter hoge prijspalen hebben led-verlichting en ze zullen de huidige reclamepalen, die op ongeveer vijftig tot honderd meter voor de tankstations staan, gaan vervangen. "We verwachten voor het eind van het jaar de uitrol van de nieuwe prijspalen langs snelwegen te hebben afgerond", aldus een zegsman van Shell.

Op de palen staan de prijzen van de eerstvolgende drie of vier pompstations nog niet vermeld, waarop de Tweede Kamer heeft aangedrongen. "Dat is aan de politiek", aldus de woordvoerder. In Frankrijk is dit wel het geval.

Mannen willen het liefst een lekker wijf

De kogel is door de kerk. Niet de rijkdom, intelligentie of status van een vrouw is van belang. Ook haar familie, uitstraling of gezondheid is niet belangrijk bij het uitzoeken van de ideale vrouw. Mannen willen maar één vrouw, een mooie!

Helaas voor de mannen zijn vrouwen in het uitzoeken van een levensgezel veel kieskeuriger. Iets wat mannen natuurlijk wel een beetje hadden verwacht.

Deze feiten zijn naar voren gekomen uit een Duits onderzoek. Zo werd er in dit onderzoek aan de proefpersonen gevraagd wat ze van hun toekomstige partner verlangen. Nadat men de vragen had beantwoord, ging men met elkaar speeddaten. Na het speeddaten moest een keuze worden gemaakt.

De uitslag bleek verrassend. De mannen bleken hun keuze namelijk niet te hebben gebaseerd op de vantevoren opgegeven eigenschappen, maar op het uiterlijk van de dames.

"Mensen zeggen wel dat ze zoeken naar een partner met een bepaalde serie eigenschappen, dit hoeft niet te betekenen dat ze uiteindelijk ook iemand kiezen met die eigenschappen", aldus onderzoeker Peter M. Todd van de Indiana University.


Jan Smit heeft zijn ideale vrouw al gevondenAmerikaan perst eigen moeder af

Icoon OpmerkelijkDe 47-jarige Amerikaan Garry Lamar heeft duizenden euro's van zijn moeder afgetroggeld. Dit deed hij door haar enige levensgezel, een kat, met ontvoeren te bedreigen. Dat beweert althans zijn 78-jarige moeder, die haar beklag bij de politie heeft neergelegd.

Hierop heeft de politie Garry in de boeien geslagen. Nadat hij van de rechter te horen kreeg dat hij niet meer in de buurt van zijn moeder mocht komen, werd hij weer op borgtocht vrijgelaten.

De problemen tussen moeder en zoon duren al een tijdje voort. Ruim een jaar geleden zette ma zoonlief Garry het huis uit, omdat hij haar mishandelde. Hierop begonnen de chantages. De kat die Garry dreigde te ontvoeren - en eenmaal inderdaad ontvoerde - was erg belangrijk voor de bejaarde vrouw. "Sinds ze alleen woonde sprak ze over die kat als haar metgezel", aldus een woordvoerder van de politie. Onder deze druk maakte zij zeker twaalf keer geld aan haar zoon over. Het totale bedrag wordt geschat op ruim twintigduizend dollar (= ongeveer 15.000 euro), maar het financiële onderzoek is nog gaande.

Met dank aan MiesMouse voor de submit.

Nieuw bewijs in spionagezaak

De FIA heeft het hoger beroep van Scuderia Ferrari tegen de uitspraak in de spionagezaak, dat op 13 september zou dienen, afgelast en heeft in plaats daarvan McLaren Mercedes opnieuw op het matje geroepen. Reden voor de wijziging is dat er nieuw bewijsmateriaal in de zaak is opgedoken.

Het is niet bekend wat voor bewijsmateriaal er naar voren is gekomen, maar het is belangrijk genoeg om McLaren opnieuw ter verantwoording te roepen. In juli werd McLaren vrijgesproken van zware straffen in de spionagezaak, met als aantekening dat het team een langdurige diskwalificatie boven het hoofd hangt als toekomstige kennis de zaak in een ander daglicht zou stellen. Of dat met dit nieuw verkregen bewijsmateriaal ook daadwerkelijk het geval zal zijn, is niet bekend. Het is mogelijk dat het nieuwe bewijsmateriaal McLaren juist ontlast.

Tsjakvetadze naar laatste vier US Open

Voor het eerst in haar loopbaan heeft Anna Tsjakvetadze de laatste vier op een Grand Slam bereikt. De als zesde geplaatste Russin was met 6-4 en 6-1 te sterk voor Shahar Peer.

De Russin worstelde in de openingsset met haar opslag (slechts 49 procent van haar eerste service was in). Maar toen er eenmaal een rally werd gespeeld, was het punt meestal voor haar.

In het tweede bedrijf brak Peer haar tegenstandster direct, maar haar 'zachte' opslag werd haar daarna fataal. Ze maakte vervolgens geen enkele servicegame meer. In de games van Tsjakvetadze kreeg Peer voldoende kansen om haar te breken, maar de Russin overklaste haar met haar vechtersmentaliteit.

Alberto Stegeman voor de rechter

De bekende reporter Alberto Stegeman, die met zijn programma 'Undercover in Nederland' alles in beeld brengt wat de wet en God hebben verboden, moet volgende week voor de Asser politierechter verschijnen. Stegeman zal worden vervolgd wegens het stiekem filmen van een man uit Zuidlaren. De man is door Stegeman ontmaskerd als een wapensmokkelaar die werkzaam is bij justitie.

"Dat meneer wantoestanden aan de kaak stelt is lovenswaardig, maar hij mag geen strafbare feiten plegen. De vrijheid van meningsuiting houdt op waar deze wordt begrensd door de wet", zegt Jan Hoekman, persofficier van justitie in Assen. Hoekman doelt hiermee op artikel 139f, dat het plaatsen van verborgen camera's in huizen verbiedt als dit het belang van de bewoner schade toebrengt. "Had hij zijn reportage in een openbare ruimte gemaakt, was er niets aan de hand geweest."

Ondanks het feit dat de journalist zich heeft voorgedaan als klant, de man maanden achter elkaar heeft gevolgd en zo de man heeft afgeschilderd als een crimineel die op bestelling illegale wapens uit Amerika smokkelt, wordt hij toch vervolgd. "Het gaat erom dat de man in zijn eigen woning is gefilmd en dat mag niet", oordeelt de rechter.

De razende reporter zelf meldt in een reactie niet in het minst te zijn geschrokken van de oproep zich bij de rechtbank te melden. "Het bevreemdt mij wel dat de man deze kwestie wil uitvechten in de rechtszaal. In mijn uitzending heb ik niet gezegd dat hij uit Zuidlaren komt, maar tijdens zo'n rechtszaak komt alles natuurlijk op tafel. Dat hij ook nog eens een schadevergoeding van meer dan een ton wil hebben, vind ik helemaal belachelijk."

Alberto Stegeman vertrouwt erop dat de zaak met een sisser zal aflopen. "Ik weet dat ik mensen niet in hun huis mag filmen, maar in dit geval, we hebben het over een medewerker van justitie die wapens smokkelt, weegt volgens mij het maatschappelijk belang zwaarder dan het persoonlijke belang van deze meneer."

De man uit Zuidlaren heeft eerder al geklaagd bij de Raad voor de Journalistiek, en haalde daar gedeeltelijk zijn gelijk. Zo vond de raad het niet juist dat Stegeman de vermeende smokkelaar niet aan het woord liet. Ook valt het niet goed te praten dat het kantoor en de trouwfoto van de man in de uitzending waren te zien, zodat het niet moeilijk is de identiteit van de man te achterhalen. "Dat hij in de woning filmde, is voor de raad van onderschikt belang. Als de strafrechter Stegeman hier wél voor veroordeelt, ben ik heel benieuwd hoe we dit verder gaan toepassen in de praktijk. Bovendien vraag ik me af of het feit dat de man voor justitie werkte heeft meegewogen in de beslissing Stegeman te vervolgen", aldus Marc Visch van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).


Undercover in Nederland is een spraakmakend programma


Uruzganmissie volgens verwachtingen van kabinet

Icoon PolitiekDe Nederlandse bijdrage aan de NAVO-missie in Uruzgan loopt volgens alle verwachtingen van het kabinet. "Na een jaar is de uitzending geheel conform de verwachting." Dat heeft minister Eimert van Middelkoop gezegd tijdens de presentatie van een boek over Afghanistan in de kazerne in Wezep. De minister wil daarmee alle kritische geluiden tegengaan over geringe resultaten van de opbouw. "Het is belangrijk om ook te zeggen dat we met een goede inschatting onze militairen ernaartoe hebben gestuurd", aldus de minister van Defensie.

De minister verwijst naar het zogeheten artikel 100-brief die in december 2005 door het kabinet naar de Tweede Kamer werd gestuurd. In dat artikel staan allerlei onderwerpen die te maken hebben met de missie. “Daarin wordt gesproken van een trage voortgang, de aanwezige risico's en het maken van een klein begin van de opbouw." Ook zit de mate van het vechten binnen de lijnen die toen geschetst zijn.

De Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) heeft volgens de minister de situatie in Uruzgan over de tegenstand van de Taliban goed ingeschat. Hij noemt het een grote vooruitgang en is goed te spreken over het inschattingsvermogen van alle betrokken deskundigen. In de komende tijd neemt het kabinet een besluit over een mogelijke verlenging van de missie na augustus 2008.

Deze week herhaalde oud-defensieminister Henk Kamp dat de uitzending twee jaar zou duren. "Maar het is niet zo dat er na 2008 niets zou zijn. Afgesproken is dat de NAVO dan zijn verantwoordelijkheid neemt voor Uruzugan." Volgens Van Middelkoop doet de NAVO dat ook en peilde ze als eerste bij Nederland.

Xbox Live maandag vier uur off-line wegens onderhoud

Vandaag heeft Microsoft een bericht gestuurd naar alle Xbox 360-eigenaren met een Xbox Live abonnement, waarin staat dat komende maandag vanaf 11 uur 's ochtends Xbox Live niet zal werken gedurende vier uur.

Deze downtime heeft te maken met een upgrade van de servers die uitgevoerd zal worden. Microsoft wil niet vertellen waar de update precies voor is, maar de geruchten gaan dat het om een nieuwe firmware-update gaat. Vorig jaar kwam deze pas in oktober, maar de verwachting is dat Microsoft de nieuwe update voor Halo 3 wil uitvoeren.

Andere geruchten weten te melden dat de nieuwe update ondersteuning voor clans zal bevatten en een timer zodat ouders kunnen bepalen hoelang hun kinderen kunnen gamen. Maar Microsoft wil nog niks bevestigen en we zullen dus moeten afwachten tot maandag of de downtime een update bevat.

Jong en knettergek

Kleine kinderen, erg leuk natuurlijk. Een paar blogjes terug hadden we al dat het vloeken steeds erger wordt, nou deze jonge dame kan er ook wat van.

Dit meisje van 9 heeft haar vriendinnetje haar laten slaan en gezegd dat haar vader haar dat had aangedaan, puur omdat ze in een droom had gezien dat haar vader haar wilde vermoorden...
Nou, dit kind is wel erg ziekelijk gedragsgestoord, liegen om haar vader in de gevangenis te krijgen.
CoOki3 wenste ons veel kijkplezier met dit filmpje.

Man aangehouden voor slaan met zakje chips

Icoon OpmerkelijkDe 22-jaar oude Patrick Hammon is opgepakt omdat hij zijn vader heeft mishandeld met een zakje Cheetos. Ook is de Amerikaan officieel in beschuldiging gesteld voor de mishandeling.

De chipszak raakte Hammons vader vol in zijn gezicht waardoor de bril op zijn neus een wonde veroorzaakte. De politie beschouwt de zak Cheetos als een wapen en uit een officieel rapport blijkt dat er ook chipsresten op de trui van het slachtoffer zaten.

Boogie ook naar PS2 en NDS

Boogie, de zing- en dansgame van EA voor de Wii, gaat eind dit jaar ook verschijnen voor de PS2 en de Nintendo DS. Beide versies gaan aparte features kennen.

De PS2 versie zal een port worden van de Wii versie en draaien om het zingen en dansen. De DS versie gaat compleet aangepast worden voor handheld gebruik. Zo zullen er verschillende nieuwe minigames en modi in de game zitten en kent de game multi-card multiplayeropties. Opvallendste feature is echter dat Boogie voor de DS geleverd wordt met een heuse 3D bril (zo'n bril met één groen en één rood glas) zodat de game tot leven komt.


Boogie voor de Wii

Boze vrouw houdt jongen (7) boven barbecue

Icoon OpmerkelijkEen Australische vrouw heeft een zevenjarig jongetje boven een barbecue gehouden omdat hij zich niet goed gedroeg. Ze zou hem loslaten wanneer hij zijn gedrag zou verbeteren. De politie heeft een onderzoek geopend naar het incident dat zich in het Australische Batemans Bay afspeelde.

Het jochie liep geen verwondingen op en heeft volgens de politie niet geleden. Er is ook geen ambulance naar de plek van het incident gestuurd, wel onderzoekt de politie de zaak nog. Televisiezender ABC beweert dat het incident zich op een feestje heeft afspeeld. De snel aangebrande vrouw kon niet hebben dat het jongetje haar tegensprak.

Peter Moore wil nieuwe EA sporten

Sinds Peter Moore bij EA zit heeft hij lopen denken hoe hij EA Sports beter kan maken. Op dit moment zijn FIFA, Madden en Tiger Woods zo'n beetje de grootste games van EA Sports, maar er moet meer mogelijk zijn bedacht Moore.

Hij zegt daarom dat EA meer sporten moet gebruiken voor hun jaarlijkse sportseries. Hierbij kan dan bijvoorbeeld gekeken worden naar sporten die op lokaal gebied populair zijn. Denk maar eens aan badminton in China en cricket in India. Twee landen met enorm veel inwoners en dus potentiële klanten.


Henk en Kees op de boxart van Badminton 2009?

'Mediums' verzamelen zich in Den Haag

Icoon X-factorAlle bekende Nederlandse 'mediums' verzamelen zich op 8 en 9 september in het World Forum Convention Center (het oude Congresgebouw) in Den Haag voor een nieuwe editie van de ParaVisie Manifestatie. Alle bekende Nederlandse mediums op Jomanda na zullen aanwezig zijn.

Onder hen zijn bekende namen als Robbert 'Genverbrander' van den Broeke, Sarina, Jan. C. van der Heide en Liesbeth, Marchien en Petra, de drie finalistes van het KRO-programma 'Op zoek naar het zesde zintuig'. Uit de Verenigde Staten komt healer Eric Pearl en filosoof Peter Russel. Beide Amerikanen zetten voor het eerst voet in ons land. Pearl heeft een geneesshow op televisie en Russell heeft een boek uitgegeven. Mensen die zich in hogere sferen willen wanen kunnen overigens een bezoekje brengen aan de ParaVisie Manifestatie.

Middelkoop door in Alphen

Mattwé Middelkoop heeft de tweede ronde bereikt van het TEAN-challengertoernooi in Alphen aan de Rijn. De 24-jarige Bredanaar was met 6-3, 3-6 en 6-3 te sterk voor landgenoot Michel Koning.

Na favoriet Raemon Sluiter raakte het toernooi ook de nummer twee van de plaatsingslijst vroegtijdig kwijt. De Spanjaard Santiago Ventura verloor van de Franse qualifier Nicolas Coutelot met 6-4, 2-6 en 3-6.

Paris Hilton wil veel kinderen

Paris Hilton Volgend jaar wil de alom besproken, door iedereen geliefde, Paris Hilton moeder worden. Dit staat in het tijdschrift Elle. Paris zegt dat ze haar lichaam in goede conditie houdt zodat ze over een jaar zwanger kan worden. Maar met alleen een goede conditie ben je er nog niet.

Paris was helemaal in de wolken toen Nicole Richie zwanger was. Ze heeft zichzelf helemaal suf geshopt voor spulletjes voor de baby. Een doos vol babyspullen heeft ze Richie en haar vriend Joel Madden gegeven. Paris gaat er vanuit dat Nicole een geweldige moeder zal worden. "Ze is dolgelukkig. Ik weet zeker dat ze het erg goed zal doen als moeder."

Vrienden zeggen dat Paris veel kinderen wil. Vanaf het moment dat ze zwanger is zal ze een rustiger leven gaan leiden. "Toen Paris in de gevangenis zat heeft ze veel nagedacht. Toen ze kort daarna hoorde dat Nicole zwanger was, besloot ze dat het tijd was voor een volwassener leven", aldus vrienden. Momenteel heeft Paris geen vriend, dus dat moet eerst geregeld worden. We zullen zien wat dat 'rustig leven' zal gaan inhouden.

Met dank aan MiesMouse, Luchtignieuws.nl en JesseLover voor de submit.

Even een zoompje leggen in het naaicafé

Icoon OpmerkelijkHet wordt geen café met een biertap of een biljart, maar met naai- en lockmachines, strijkijzers, kniptafels, modebladen, stoffen, fournituren en potjes met knoopjes, kantjes en bandjes. Caroline Vogel opent binnenkort in de binnenstad van Rotterdam een naaicafé.

Iedereen die even een broek korter wil maken of gordijnen wil naaien, maar geen naaimachine heeft, kan er terecht. Ook mensen die al kunnen naaien, maar geen troep thuis willen hebben of het in het café gezelliger vinden, mogen langskomen. Tegen een vergoeding kan de cafébezoeker zelf zijn kleding maken of repareren. De 'uitbaatster' loopt rond voor hulp, begeleiding en advies.

In de ruimte komen zeventien naai- en drie lockmachines. Ze zijn per uur te huur. Wie een drankje wil doen, kan een kop koffie of een glas frisdrank krijgen. Er is geen sterke drank.

De bedenkster, een kostuumontwerpster, geeft in het pand ook cursussen en workshops. Zij lijkt geenzins op een oude handwerkjuffrouw. "Ik doe niet, zoals vroeger, aan rijgen en omslaan." Ze wil juist af van het "hoog tuttig imago'' van naaien.

In de kelder aan de Hoogstraat, op loopafstand van de markt, is verder een 'viltruimte' met zeventig kleuren merinowol waar allerlei woon- en modeaccessoires van kunnen worden gemaakt. Op zaterdag 15 september gaat het nieuwe initiatief - dat te vergelijken is met een internetcafé - open.

Top of Flop User's Choice: Baila! Baila! Baila!

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdag- en op vrijdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

Quannum's tip kon bij jullie geen warme gevoelens losmaken: Lalalover - The Revelation is een flop,  dus.

De tip van vanavond is van CoOki3:

"heerlijk nummerXD...wtf echt"

'Van Gogh schilderde op theedoeken'

Icoon KunstVincent van Gogh schilderde op theedoeken als hij geen geld had om linnen doeken te kopen. Louis van Tilborgh, conservator bij het Van Gogh Museum in Amsterdam, meldt dat in The Art Newspaper.

Hij heeft ontdekt dat twee groepen schilderijen uit Van Goghs late periode zijn gemaakt op oude theedoeken of tafellakens. Het artikel in het kunstblad is getiteld 'Vincent van Cloth'. Cloth is het Engelse woord dat zowel dweil als tafellaken kan betekenen.

Een miljard mensen op internet

Icoon InternetWereldwijd maken een miljard mensen gebruik van internet. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek van de International Telecommunication Union (ITU), het VN-agentschap voor informatie- en communicatietechnologie.

Eind 2006 waren er bijna 4 miljard telefoonaansluitingen. Het gaat dan om 1,2 miljard vaste en bijna 2,7 miljard mobiele aansluitingen. Meer dan 60 procent van de mobiele gebruikers leeft in ontwikkelingslanden en opkomende naties. In het eerste kwartaal van 2007 nam het aantal mobiele aansluitingen in China met 87 miljoen en in India met 110 miljoen toe.

Voor 20.000 kinderen geen kinderopvang

Icoon BinnenlandsOp dit moment staan ongeveer 20.000 kinderen op de wachtlijst voor opvang buiten de lesuren van hun basisschool. Dat blijkt uit een rapport van de Taskforce Buitenschoolse Opvang. Het tekort is ontstaan ondanks een sterke groei van het aantal beschikbare plaatsen.

Volgens de werkgroep bedraagt de wachttijd voor deze kinderen gemiddeld ruim een half jaar. De recordgroei die de kinderopvang doormaakt, is niet sterk genoeg om aan de explosieve vraag te voldoen. Eind dit jaar zal het aantal plekken 20 procent hoger liggen dan eind 2006.

Dit betekent dat eind dit jaar 215.000 kinderen zullen worden opgevangen, 35.000 meer dan een jaar eerder. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs noemt de groei ,,gigantisch en onverwacht''. De vraag is onder andere zo sterk gestegen omdat ouders veel positiever zijn gaan denken over kinderopvang.

Verder zijn ma en pa steeds vaker aan het werk door de aantrekkelijke economie. Daar komt bij dat kinderopvang goedkoper is geworden. Ouders betalen nog maar ruwweg een vijfde van de kosten voor de opvang buiten schooltijden. Het helpt ook dat scholen sinds dit schooljaar verplicht zijn geworden om opvang aan te bieden.

Volgens voorzitter Bruno Bruins van de werkgroep is het tekort aan opvang vooral te wijten aan een gebrek aan gebouwen voor de kinderen en aan medewerkers die op hen moeten letten. Vooral de gemeentes moeten hun verantwoordelijkheid nemen als het gaat om de gebouwen, stelt hij. Verder adviseert de werkgroep ouders van wachtende kinderen om opvang op woensdag en vrijdag te kiezen. Op deze dagen zit de buitenschoolse opvang vaak niet vol.

Toch denkt zijn werkgroep dat "het geen realistisch scenario is dat de wachtlijstproblematiek op de korte termijn opgelost wordt". Daarom moet de dagindeling van kinderen op de lange termijn veranderen.

Op dit moment worden kinderen voor en na de lessen van de school opgevangen en tijdens de middagpauze. Volgens Bruins is het moeilijk om voor deze versnipperde werktijden mensen te vinden. Op de lange termijn wil hij toe naar een systeem waarin de scholen van acht uur 's ochtends tot twee uur 's middags lesgeven, waarna de kinderen tot half zeven 's avonds worden opgevangen.
Kinderopvang

Sevilla neemt geen risico

Nadat Antonio Puerta tragisch om het leven kwam na in elkaar gezakt te zijn, wil zijn club Sevilla er alles aan doen om gezondheid te garanderen. Dat geldt ook voor nieuwe aankoop Arouna Koné.

De Ivoriaan die van PSV werd overgenomen, wordt daarom aan een extra strenge medische keuring onderworpen. Puerta had na zijn instorten meermaals een hartstilstand, hetgeen uiteindelijk tot zijn dood leidde. Koné zag enkele seizoenen terug een transfer naar Ajax afketsen, nadat bij de medische keuring een hartafwijking was geconstateerd.

De spits werd een jaar later alsnog van Roda JC overgenomen, aangezien PSV geen problemen zag in de Ivoriaan. Koné is nog niet officieel gepresenteerd als nieuwe speler van de Andalusische club. De directie vindt een feestelijk welkom nog niet gepast.

Spanje naar finale WK-17

Spanje heeft de finale van het wereldkampioenschap voor spelers tot zeventien jaar bereikt. In de halve eindstrijd werd Ghana na een verlenging aan de kant geschoven.

In een uitputtingsslag in het Zuid-Koreaanse Ulsan, waar de halve finale werd gespeeld, trokken de Spanjaard na verlenging aan het langste eind. De regerend Europees kampioen onder 17 wist het overwicht in het duel lange tijd niet in doelpunten uit te drukken. Pas op driekwart van de wedstrijd werd de ban gebroken. Daniel Aquino wist in tweede instantie een voorzet van Iago binnen te schieten. Ghana speelde echter niet slecht, en kon langszij komen. Sadick Adams knalde de bal tien minuten voor tijd achter de kansloze doelman David De Egea.

In de noodzakelijke verlenging bleef Spanje de bovenliggende partij. FC Barcelona-jeugdtalent Bojan eiste daarin zowel een positieve als negatieve hoofdrol op. De spits met Servische roots wist vier minuten voor het verstrijken van de extra tijd de bal achter de Ghanese keeper Joseph Addo te werken. Het was zijn laatste wapenfeit van het toernooi, want in blessuretijd ontving Bojan zijn tweede gele kaart, waardoor hij de finale aan zijn neus voorbij ziet gaan.

In de finale speelt Spanje tegen Nigeria of Duitsland. De twee landen bepalen morgen wie de finale speelt, en wie mag aantreden tegen Ghana voor een plaats bij de beste drie.

Tweede zege Freire in Vuelta

De Spaanse Rabo-renner Oscar Freire heeft in de Vuelta zijn tweede ritzege geboekt. Freire won de massasprint vanmiddag in de etappe van Cangas de Onis naar Reinosa over 155 kilometer.

De Rus Vladimir Jefimkin zag zijn gouden leiderstrui vandaag niet in gevaar komen in de etappe over drie bergen van de tweede categorie en één van de eerste, waarvan de top op 21 kilometer van de eindstreep lag.

Karsten Kroon kon zijn solo niet bekronen met de dagwinst. De Nederlander van CSC reed in de laatste klim, de Puerta de Palombera, weg bij zijn medevluchter Angel Gómez Gómez. Op vier kilometer van de meet werd Kroon echter teruggepakt door het peloton.

Garbage, Hole en The Pixies in Rock Band, Grateful Dead DLC

Langzaam aan begint de setlist van Rock Band steeds meer vorm te krijgen. Van de 40 tracks die op de disc zullen staan, zijn er inmiddels 30 bekend. Vandaag werden er vier nieuwe nummers bekend gemaakt die hun opwachting in de game zullen maken. Het is helaas niet bekend of het master recordings zijn of dat het hier om covers gaat.

Celebrity Skin - Hole
I Think I'm Paranoid - Garbage
Maps - Yeah Yeah Yeahs
Wave of Mutilation - The Pixies

De 26 eerder aangekondigde nummers hebben we voor de volledigheid hieronder gezet.
Gimme Shelter - Rolling Stones (master track)
Highway Star - Deep Purple (master track)
Should I Stay or Should I Go - The Clash (master track)
Epic - Faith No More (master track)
Cherub Rock - Smashing Pumpkins (master track)
Creep - Radiohead (master track)
Sabotage - Beastie Boys (master track)
Are You Gonna Be My Girl - Jet (master track)
Here It Goes Again - OK Go (master track)
The Hand That Feeds - Nine Inch Nails (master track)
(Don't Fear) The Reaper - Blue Öyster Cult (master track)
Enter Sandman - Metallica (master track)
Go with the Flow - Queens of the Stone Age (master track)
In Bloom - Nirvana (master track)
Learn To Fly - Foo Fighters (master track)
Main Offender - The Hives (master track)
Mississippi Queen - Mountain
Paranoid - Black Sabbath
Reptilia - The Strokes (master track)
Blitzkrieg Bop - The Ramones (master track)
Say It Ain't So - Weezer (master track)
Suffragette City - David Bowie (master track)
Tom Sawyer - Rush
Vasoline - Stone Temple Pilots (master track)
Wanted Dead or Alive - Bon Jovi (master track)
Won't Get Fooled Again - The Who (master track)

[update]
Behalve de tracks die je met de aanschaf van de game geleverd krijgt, zal Harmonix in samenwerking met MTV ook de nodige downloadable content beschikbaar stellen. De albums The Who - Who's Next en Nirvana - Nevermind waren al bekend, maar nu mogen we ook de fameuze Grateful Dead aan dat lijstje toevoegen. Een totaal van achttien tracks van deze rock, folk, bluegrass, blues, en jazz-band zullen te downloaden zijn, waaronder "Truckin", "Uncle John's Band", "Touch of Grey", "Sugar Magnolia," en "Casey Jones". The Grateful Dead maakten furore in de jaren zestig en de band was vrijwel continu op tournee, meestal gevolgd door een grote schare trouwe fans, die zich de Dead Heads noemden.

Brandende trein stremde treinverkeer

Icoon VervoerOmstreeks half drie vanmiddag vatte een treinstel van de vervoerder Veolia vlam. Dit gebeurde op het traject Nijmegen-Cuijk. ProRail is nog niet achter de oorzaak.

Omdat het voorste treinstel vlam vatte is al vrij snel door de machinist het achterste treinstel ontkoppeld. Op deze manier kon het vuur zich niet snel verspreiden. De reizigers zijn door de vervoersmaatschappij Veolia geëvacueerd. Er is niemand gewond geraakt.

Door de brand reden er 's middags geen treinen tussen Nijmegen en Cuijk. Na vijf uur kon het traject weer gebruikt worden.


De brandende trein.

Met dank aan XeriuM, JeMoeder en Sneeuwbataljon voor de submit.

Webó drie maanden uitgeschakeld

Pierre Webó zal zo'n drie maanden niet meer in actie kunnen komen voor zijn club RCD Mallorca. De spits brak het vijfde middenvoetsbeentje in zijn voet.

De Kameroense spits zal door de blessure ongeveer twaalf weken uit de roulatie liggen. Voor zowel club als land komt dit niet goed uit. Bij Mallorca vormde Webó een sterk duo met mede-aankoop Daniel Güiza, terwijl het Kameroense nationale elftal het ook al maanden zonder sterspeler Samuel Eto'o moet doen.

Webó heeft inmiddels een operatie ondergaan in Barcelona. "Omdat deze blessure zeer gevoelig is moet hij eerst rusten voordat hij zijn training hervat", aldus de clubdokter van Mallorca.

Pronk spijt van uitspraak over Balkenende

Icoon Politiek

Kandidaat-voorzitter van de PvdA Jan Pronk heeft er spijt van dat hij premier en CDA-leider Jan Peter Balkenende een "leugenaar" heeft genoemd. Hij heeft "een politieke fout" gemaakt, zegt hij vandaag in een interview met de gratis krant De Pers.

"Ik heb mij de afgelopen jaren geërgerd aan mensen die politieke kritiek vermengden met persoonlijke kwalificaties. Nu heb ik me daar zelf schuldig aan gemaakt." Pronk deed zijn uitspraak dinsdagavond tijdens een debat met de andere kandidaat-voorzitters. Na afloop reed hij "met niet zo'n prettig gevoel naar huis", bekende hij aan De Pers. Hij had zich laten meeslepen.

De kwalificatie van Pronk over Balkenende ging over de Nederlandse betrokkenheid bij de oorlog in Irak. Volgens Pronk is Nederland onder leiding van de premier op een leugenachtige manier deze oorlog "in gerommeld". De PvdA is voorstander van een parlementaire enquête hiernaar, maar heeft in de kabinetsformatie beloofd daarvan af te zien. Pronk vindt dat ze op een onderzoek moet blijven aandringen.

Woensdag namen CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel en diens ChristenUnie-collega Arie Slob duidelijk afstand van de woorden van Pronk. Van Geel betitelde die als "een uiting van onmacht". Hij voegde er aan toe dat de verhouding in de coalitie met de PvdA gelukkig goed is. Slob wees erop dat Tweede Kamerlid Geert Wilders van de PVV hard wordt aangepakt als hij ruwe taal gebruikt. "Anderen moeten ook bij zichzelf te rade gaan of zij de harmonie in de samenleving bevorderen."

In totaal doen zeven kandidaten mee aan de strijd om het PvdA-voorzitterschap. De PvdA-leden kunnen van 16 tot 23 september hun stem uitbrengen. Op de 25e wordt de winnaar bekend.

Pronk heeft spijt

PS3 Firmware 1.92 beschikbaar

Een kleine firmware update voor de PS3 is sinds gisteren beschikbaar. PS3-eigenaren kunnen de PS3 aanzetten en als er een internetverbinding is zal firmware-update 1.92 automatisch gedownload worden.

Sony zegt dat er niet veel is veranderd, behalve wat 'compatibility and playability issues for select titels' die opgelost zijn. Wat ze hier precies mee bedoelen is nog niet bekend. Daarnaast zullen de SIXAXIS-controllers ook automatisch uitgaan na bepaalde tijd wanneer ze niet gebruikt worden en het XMB (het menu van de PS3) schijnt nu iets sneller te laden. Het schijnt dat deze update een voorbereiding is op update 2.0, maar hierover is nog niks bevestigd.

Alone in the Dark op PS3 komt iets later

Alone in the Dark zal vertraging oplopen op de PlayStation 3 en niet tegelijkertijd met de 360- en PC-versie verschijnen in November. Volgens Atari is het spel nog wel in ontwikkeling voor de PS3. Een reden werd niet gegeven door Atari, net als ze nog geen nieuwe datum konden geven voor de PS3-versie. De PS3-versie werd een jaar na de andere platformen aangekondigd, maar nu komt hij dus ook later uit.

Van Avermaet winnaar Memorial

De zeventiende editie van de Memorial Rik van Steenbergen is gewonnen door de Belg Greg van Avermaet. Na 201 kilometer koersen troefde hij drievoudig winnaar Nico Eeckhout en vijf andere medevluchters af, onder wie de Nederlander Steven de Jongh.

De Memorial Rik van Steenbergen (vroeger GP Rik Van Steenbergen) is een eendaagse wielerwedstrijd die sinds 1991 wordt gehouden in Aartselaar.

Bellen in de trein

We kennen ze allemaal wel; de hard pratende, zo niet schreeuwende mensen in de trein die uitgebreid aan het praten zijn over allerlei gebeurtenissen en poeha's met een contactpersoon aan de andere kant van de lijn.

De meeste mensen ergeren hier aan, en heel soms zegt er zefs iemand wat van, maar meestal heeft dat weinig tot geen effect, en gaat de beller gewoon lekker verder met het krijsen van modetips.

'Felix' en 'Henriette' slaan toe

Icoon RampNog nooit eerder, sinds de orkaanregistratie in 1949, was het voorgekomen dat twee orkanen op dezelfde dag, zowel aan de Westkust als aan de Oostkust van een gebied, aan land gingen. Vanochtend was dat zo ver. Orkaan Felix kwam in Nicaragua als Categorie 5 storm aan land, terwijl Orkaan Henriette (Cat.1) enkele uren later volgde aan de Westkust van Midden Amerika en daar het Mexicaanse schiereiland Baja teisterde. Het is overigens voor het eerst in de geschiedenis dat in één orkaanseizoen er twee categorie 5 stormen ontwikkelen, die ook daadwerkelijk aan land gaan.

Felix & Henriette in één satelietopname


Rampscenario mogelijk
Volgens de eerste berichten uit de zwaar getroffen gebieden in Honduras, Nicaragua en Mexico valt het aantal dodelijke slachtoffers mee. In Nicaragua zouden zeker 3 mensen zijn omgekomen in Puerto Cabezas. De materiële schade daar is enorm. De stad zou voor de helft verwoest zijn, terwijl Felix snel afzwakte tot een Tropische Storm en daarna doorraaste richting Honduras. Het blijft afwachten hoeveel regen er gaat vallen. Men is nog altijd bang dat het ergste nog moet komen. De regen kan voor verwoestende overstromingen en modderlawines zorgen die vele slachtoffers kunnen maken. Op sommige plaatsen is meer dan 50 cm watergevallen binnen 12 uur tijd.

Aan de westkust van Mexico heeft Orkaan Henriette voor extreme regenval gezorgd op het schiereiland Baja en werden er golven van meer dan vier meter dan normaal gemeten. Ook daar zou er vooral aan de toeristenresorts flinke schade zijn, maar zijn er vooralsnog geen nieuwe slachtoffers gevallen.

Meer informatie over Felix, Henriette of andere orkanen vind je ook hier --> Hurricane Season 2007

George vervanger Bruins bij Jong Oranje

Luigi Bruins heeft het trainingskamp van Jong Oranje vandaag verlaten nadat hij op de training zijn enkel verzwikte. Bondscoach Foppe de Haan heeft Leroy George van FC Utrecht opgeroepen als vervanger.

Na Calvin Jong-A-Pin en Roy Beerens is Bruins de derde afvaller voor het EK-kwalificatieduel van vrijdag tegen Noorwegen. Jeroen Drost (SC Heerenveen) en John Goossens (Ajax) werden als vervangers van het duo opgeroepen.

Epic heeft jullie hulp nodig met Unreal Tournament

Unreal Tournament fans opgelet, Epic heeft jullie creativiteit nodig. Zij hebben namelijk een capture the flag map welke nog steeds geen naam heeft. Blijkbaar is de denktank bij Epic leeg gezien zij jullie hulp vragen met het benamen van deze map.

Het gaat om een level wat in de baan hangt van Omicron 6, de uitvalsbasis van de slechte Necris. Om een impressie te geven van de map zijn er drie screenshots vrijgegeven. Ook zul je je aan een aantal richtlijnen moeten houden mits je de kans wil lopen de naam terug te willen zien in het spel.

Deponeren van je creatieve uitspattingen doe je hier.

Here's some tips on how we choose a name:
- It has to sound cool!
- The name must be of the form 'CTF-Name'. Multi-word names should be capitalized, i.e., 'CTF-FirstSecondThirdWord'.
- Don't be silly with using names trademarked by someone else, immature stuff, etc.
- The name has to fit the mood. This level takes place in orbit around Omicron 6, the home of the sinister Necris. CTF-HappySunriseBunnyKisses is not appropriate.
- The name has to relate to the map closely, so that if someone says the map name you'll know which one they mean. For example, a map with a big suspension bridge is called CTF-Suspense. The UT DM map with the deadly pressure chamber was called DM-Pressure. We've broken this rule sometimes, but it's something we're paying more attention to in UT3.
- For this map, the obvious hook is the gorgeous skybox with the star (Omicron) rising over the planet's horizon'CTF-VerkapteReclamestunt' misschien een idee?

Mercenaries 2 naar 2008

Mercenaries 2: World in Flames zal het einde van dit jaar niet meer halen. EA wist, nog zonder reden, te melden dat de free-roamer van Pandemic is verschoven naar 2008.

Mercenaries 2: World in Flames is de opvolger van de bescheiden hit Mercenaries en zet je neer in een fictief Venezuela. Hier moet je een getikte dictator leren dat hij niet zomaar kan rommelen met de olietoevoer. Het spel zal in het tweede kwartaal van 2008 gaan verschijnen op zowel de Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2 en PC.

Alves noemt Heerenveen slavendrijvers

De soap rond Afonso Alves kabbelt rustig door. Het lijkt er in ieder geval niet op dat het ooit nog goed komt tussen de Braziliaan en SC Heerenveen. Via zijn persvoorlichter heeft Alves keihard uitgehaald naar zijn werkgever.

Het bestuur van Heerenveen, dat niet tot een akkoord kwam met de clubs die zich voor Alves meldden, krijgt er ongenadig van langs.

"Er wordt veel gesproken over het bestaan van slavenarbeid in Brazilië, en de waarheid gebied te zeggen dat dat in afgelegen regio's ook echt voorkomt. Maar het is zeer vreemd om te vernemen dat dergelijke praktijken floreren in de 21ste eeuw in uithoeken van het liberale Nederland.

Zoiets is vandaag de dag het geval in Heerenveen, de stad met de gelijknamige voetbalclub. Die club geeft er de voorkeur aan de Braziliaanse international Afonso Alves te houden aan een ongepast contract.

Heerenveen ontving verschillende aantrekkelijke aanbiedingen om de atleet te verkopen. Maar de amateuristische bestuurders, die duidelijk een bord voor hun kop hebben en niets van de voetbalwereld begrijpen, hielden zich van de domme en kozen ervoor de speler gevangen te houden.

Maar zelfs daar lieten diezelfde bobo's, die in Brazilië nog niet eens een club uit de Serie Z zouden mogen leiden, het niet bij. Ze wilden Afonso Alves doodleuk verplichten mee te doen aan een feest waar hij zou worden onderscheiden voor zijn prestaties vorig seizoen.

De situatie is er niet naar om schouderklopjes te geven! Hoe kun je nou opdraven bij een gelegenheid waar supporters die geleid worden door nazistische overtuigingen, er niet voor terugdeinzen deze sportman te beledigen, zoals in de straten van Heerenveen gebeurt?," aldus de persvoorlichter van Alves, Wagner Aufgusto Alvares de Freitas.

Heerenveen is zich van geen kwaad bewust en wijst juist op de bedenkelijke rol die de zaakwaarnemers van de aanvaller spelen in de hele affaire. "Kennelijk zijn er Alves gouden bergen beloofd", aldus directielid Yme Kuiper. "En nu is de teleurstelling groot, maar dat mag je Heerenveen niet aanrekenen. Het bedrag dat wij voor Alves wilden ontvangen was reëel, zeker als je het vergelijkt met andere grote transfers die er de afgelopen weken zijn geweest. Anderen hebben hem het hoofd op hol gebracht en wij zitten met de brokken."

McClaren op ramkoers met Benítez

De bondscoach van Engeland, Steve McClaren, heeft gezegd dat hij Steven Gerrard zaterdag in het EK-kwalificatieduel thuis met Israël indien nodig met een injectie zal laten spelen.

De middenvelder van Liverpool kampt met een gebroken teen en uit angst voor verdere schade ziet zijn clubcoach Rafael Benítez een injectie echter niet zitten. "We zullen overleggen met Liverpool en we nemen geen onnodig risico, maar we zullen ook luisteren naar hoe Steven denkt en wat hij wil", aldus McClaren.

Astana: "Geldschieter blijft ons trouw "

Astana blijft tot 2010 actief in het profpeloton. De Kazachse wielerploeg heeft berichten ontkend dat het Zwitserse bedrijf Zeus Sàrl, dat geleid wordt door Astana-manager Marc Biver, zich volgend seizoen uit het team terugtrekt.

"Zeus Sàrl zal zijn contract met de Kazachse wielerfederatie tot 2010 gewoon uitdienen", aldus een verklaring van de ploegleiding die zegt dat er geen enkele indicatie is dat de Zwitserse geldschieter het team laat vallen. Daarnaast zijn de onderhandelingen over de ProTour-licentie voor volgend jaar nog in volle gang. Afgelopen maandag zei UCI-ProTourmanager Alain Rumpf dat de kans groot is dat het door dopingperikelen geplaagde Astana uit de ProTour wordt gezet.

Anastasiou denkt nog niet aan amateurs

Yannis Anastasiou wil nog één jaar op het hoogste niveau bij een profclub spelen. De Griekse aanvaller is daarom voorlopig niet van plan in te gaan op de toenadering van amateurclub AFC.

"Maar in het voetbal weet je het natuurlijk nooit", aldus Anastasiou, die zonder club zit, en nu al enkele weken zijn conditie op peil houdt bij de hoofdklasser uit Amsterdam.

Afgelopen zomer moest Anastasiou na één seizoen vertrekken bij Sparta. "Ik wil nog een jaar bij een profclub doorgaan", aldus de 34-jarige Griek.

Anastasiou, voormalig speler van Ajax, Roda JC en Anderlecht, had zijn hoop gevestigd op een contract bij een club uit de Eredivisie of de Belgische Eerste Klasse. "Maar er kwam niets. In eerste instantie wil ik graag nog een jaar op het hoogste niveau presteren. Spelen in de Eerste Divisie is afhankelijk van wat de trainer en de club willen. Ik speel graag rond het strafschopgebied en niet, zoals vorig seizoen bij Sparta, op dertig à veertig meter van het doel. Ik ben niet de snelste spits voor de counter en zoek daarom een voetballende ploeg."

Onderzoekje over vloeken

De overheid wil een onderzoek over het vloeken Kees. We hebben het geld hard nodig en we willen niet dat er teveel onderzocht wordt door die klootzak van een de hond.

Ik weet niet helemaal zeker of dit hetgeen is dat over de werkvloer van het kantoor van TNS/NIPO is gevlogen, maar je maak het toch even de kaalgeschoren kat wijs dat er inderdaad 70% van nederland zich stoort aan vloeken... Het zou natuurlijk zomaar kunnen dat ik het mis heb, ik woon immers in de randstad, en dat is nou eenmaal een wat meer vrijgevochten deel van het land.

Ik weet het kees! We houden ze gewoon tevreden door alleen in Urk en Ede mensen te bellen. Grootschalig volks onderzoek kunnen we dan koppen in de kranten! We zeggen ook gewoon dat we een teen stotende "KUT!" en een broek scheurende "VERDOMME!"  vloeken vinden. Dan kan het onderzoek doen alsof 70% van Nederland er moeite mee heeft!

Ik ben niet op mijn bekkie gevallen zelf, maar willen we even rationeel blijven denken met zijn allen.

DVD: Shooter

Kritiek op de Amerikaanse regering mag weer in Hollywood. Het is zelfs eerder regel dan uitzondering in 2007, maar lijkt vaak vooral een marketinginstrument. In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden claimt regisseur Antoine Fuquas actiefilm een oprechte film is over corruptie, samenzweringen en de oorlogen voor olie. Toch is het wederom een klassiek voorbeeld van een Amerikaanse productie, waarin Mark Wahlberg gestalte geeft aan de archetypische, vaderlandslievende 'loner' die het (min of meer) in zijn eentje moet opnemen tegen de duistere krachten in het tijdperk Bush.


'Tienduizenden vatbaar voor salafisme'

Guusje ter HorstIn Nederland zijn naar schatting tussen de 20.000 en 30.000 mensen mogelijk te beïnvloeden door de ideeën van het salafisme, een radicale en ultraorthodoxe stroming in de islam. Er zijn ongeveer 2500 ''potentiële activisten''.

Dat heeft minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) vandaag gezegd in een overleg met de Tweede Kamer. Ze gaf daarmee voor het eerst in het openbaar een indicatie van de omvang van het salafisme in Nederland. De PvdA-bewindsvrouw weigerde echter, ondanks aandringen van enkele volksvertegenwoordigers, te zeggen hoeveel salafistische predikers er zijn. Dat is volgens de bewindsvrouw operationele informatie, die ze niet in het openbaar wil delen.

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) uitte eerder dit jaar bij de presentatie van het jaarverslag 2006 zorgen over de uitbreiding van het salafisme. Het aantal moskeeën en islamitische instellingen dat onder invloed staat van salafistische centra, neemt toe. Het salafisme streeft naar de terugkeer van de 'zuivere' islam uit de tijd van de profeet Mohammed. Aanhangers ervan verkondigen een antiwesterse en antidemocratische boodschap.

Salafitische predikers roepen meestal niet op tot geweld, maar de AIVD beschouwt de stroming toch als ongewenst. De boodschap is onverdraagzaam en werkt integratie tegen, aldus de dienst.

Ter Horst wees erop dat het salafistische gedachtegoed zich weliswaar uitbreidt, maar dat de bereidheid tot gewelddadige actie over te gaan niet toeneemt. Volgens haar wordt op een effectieve manier opgetreden tegen de salafisten. Ook is er sprake van verdeeldheid en twist binnen radicale netwerken, wat hun slagkracht niet ten goede komt. Bovendien zijn er weinig leiders, aldus de minister.

De AIVD komt in oktober met een nieuwe publicatie over de opkomst en verbreiding van het salafisme in Nederland. Ook de Kamer maakt zich zorgen over het oprukkend salafisme. Zo sprak CDA-Kamerlid Jan Schinkelshoek van een ''veenbrand''. Hij pleitte ervoor meer haatzaaiende predikers uit te zetten.

Zenga nieuwe trainer Dinamo Boekarest

De voormalige Italiaanse doelman Walter Zenga is de nieuwe trainer van Dinamo Boekarest. De 47-jarige Zenga is de opvolger van Mircea Rednic, die onlangs werd ontslagen bij de Roemeense voetbalclub.

Zenga was al eerder werkzaam als trainer in Roemenië bij National Boekarest en Steaua Boekarest. Ook werkte hij bij Rode Ster Belgrado, in Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten.

'70% Nederlanders stoort zich aan vloeken'

Zeven op de tien Nederlanders storen zich aan vloeken. Negen op de tien zeggen er wel eens iets van als een ander in hun tegenwoordigheid een krachtterm gebruikt waarin God wordt verwenst.

Dat blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO onder 1175 Nederlanders. De peiling had plaats in opdracht van de negentigjarige Bond tegen het Vloeken.

Hoewel veel Nederlanders zich aan vloeken ergeren, neemt 47 procent wel eens zulke krachttermen in de mond. Een kwart van de ondervraagden zegt dat in hun omgeving zelden tot nooit wordt gevloekt. Bij eerdere onderzoeken, in 1995 en 2000, was dat percentage respectievelijk 35 en 36. Jongeren vloeken duidelijk meer dan ouderen.

Amsterdam kandidaat CL-finale

De gemeente Amsterdam heeft bij de UEFA kenbaar gemaakt dat het gastheer wil zijn van de finale van de Champions League in 2010 of 2011. Dit jaar nog zal een commissie van de Europese voetbalbond alle kandidaat-steden langsgaan. Eind dit jaar of begin volgend jaar zal het dan de finales toewijzen.

De burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, heeft inmiddels, als eerste stap, het 'agreement with city authority' ondertekend. Met het ondertekenen daarvan zegt de stad te zullen zorgen voor onder meer de veiligheid en het transport voor, tijdens en na het evenement.

Poeder Ferrari-tank is waspoeder

Vlak voor de Grand Prix van Monaco werd er in de brandstoftank van de beide Ferrari-bolides een onbekend wit poeder aangetroffen. Vandaag werd bekend dat het ging om waspoeder.

De Officier van Justitie van Modena, dat de zaak in behandeling heeft, verdenkt de van spionage verdachte Ferrari-medewerker Nigel Stepney. Na de schorsing van Stepney werd de link tussen het verdachte poeder en Stepney al snel gelegd. Justitie liet vandaag in de Britse krant The Guardian weten dat er voldoende bewijs aanwezig is om Stepney te vervolgen. Ferrari beweert in ieder geval dat er op de dag van de sabotage wit poeder is aangetroffen in de broek van Stepney. Het team uit Maranello onderzoekt nu of het waspoeder schadelijk geweest kan zijn voor de teamprestaties in Monaco.

CMO tegen boycot vanwege Wilders

BinnenlandsHet Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) heeft middels een ingezonden brief in de Egyptische krant Al Ahram het Egyptische parlement opgeroepen af te zien van een boycot tegen Nederland. Een aantal parlementariërs had hiertoe opgeroepen na de uitspraken van PVV-leider Geert Wilders over de Koran, waarin hij een verbod bepleitte omdat het een ''fascistisch boek is wat te vergelijken is met Adolf Hitlers Mein Kampf''.

Volgens het CMO vertegenwoordigt Wilders Nederland niet en staat het Nederlandse volk ''niet in zijn geheel achter zijn anti-islam houding''. Het contactorgaan wijst de Egyptenaren er ook op dat veel democraten, politici en opiniemakers afstand hebben genomen van de uitspraken van Wilders. ''Zij zien het als een onverklaarbare haat tegen de islam en moslims. Geert Wilders staat in Nederland bekend als een haatzaaier die op de gevoelens van mensen inspeelt.''

Het CMO vindt dat een boycot betekent dat het Nederlandse volk gestraft wordt voor wat één persoon heeft gedaan. ''Escalatie en in welke vorm dan ook dient helaas mensen zoals Geert Wilders'', zo besluit het orgaan de open brief.CMO: Wilders staat bekend als een haatzaaier

Met dank aan Lasta voor de submit.

Le Mans biedt oplossing voor Trabelsi

Hatem Trabelsi is in bespreking met de Franse voetbalclub Le Mans. Na een mislukt avontuur bij Manchester City heeft de Tunesiër nog altijd geen nieuwe club gevonden.

De Franse krant L’Equipe meldt dat ook Olympique Marseille belangstelling toont voor de rechtsback. Le Mans is echter concreet. "Trabelsi heeft onze hoogste prioriteit", aldus voorzitter Henri Lagarda.

Le Mans haalde uit de eerste vier competitiewedstrijden tien punten, maar de laatste drie wedstrijden gingen verloren.

Waterpoloërs kunnen Peking bijna vergeten

De Nederlandse waterpolomannen hebben ook de tweede wedstrijd tijdens het Europees olympisch kwalificatietoernooi verloren en kunnen Peking eigenlijk al vergeten. Slovenië bleek met 9-5 te sterk voor de verjongde selectie van bondscoach Johan Aantjes.


Oranje won in voorbereiding op het OKT verscheidene malen van de Slovenen. Aantjes zag zijn ploeg ook nu heel meer kansen creëren dan de tegenstander, maar bij het afronden ging het mis. Matthijs de Bruijn, Tjerk Kramer, Koen Verweij, Paul Verweij en Roeland Spijker maakten de Nederlandse doelpunten.

Alleen de winnaar van het toernooi in Slowakije verdient een ticket voor de Olympische Spelen van 2008. Met nog wedstrijden tegen Griekenland en koploper Montenegro voor de boeg is Oranje ook al zo goed als kansloos voor een herkansing bij het mondiale OKT in februari volgend jaar.

Astana ontslaat Redondo

Wielerploeg Astana heeft de Spanjaard Jose Antonio Rendondo ontslagen. Rendondo zou volgens de teamleiding de interne regels hebben overtreden.

Welke regels Redondo heeft overtreden wil de ploeg niet kwijt. "We willen geen verder commentaar geven op deze zaak. Dat is in het belang van Redondo zelf", meldt de teamleiding. De jonge (22) Spanjaard was voornamelijk actief als knecht binnen de ploeg. Het is de zoveelste renner op rij die Astana moet verlaten. De sponsor uit Kazachstan blijft echter vertrouwen houden in de wielersport. Astana heeft de intentie om tot 2010 aanwezig te blijven in de wielrennerij en heeft inmiddels ook een nieuwe ProTour-licentie aangevraagd voor 2008.

Geen geel voor shirt met Puerta-tekst

De Spaanse voetbalbond heeft gisteren de gele kaart van Sergio Ramos kwijtgescholden. Afgelopen zondag, in de competitiewedstrijd tegen Villarreal, kreeg de verdediger van Real Madrid geel van scheidsrechter Luis Medina Cantalejo voor het tonen van een ondershirt met daarop een tekst voor de overleden Sevilla FC-speler Antonio Puerta.

Op het shirt van Ramos, een oud-ploeggenoot van Puerta bij Sevilla, stond de tekst "Puerta, broer, rust in vrede, we zullen je niet vergeten". De Spaanse bond is van mening dat er bijzondere omstandigheden waren, zodat de kaart is ingetrokken.

Nadal verliest tegen Ferrer

Rafael Nadal wist vandaag in de vierde ronde niet voorbij landgenoot Davide Ferrer te komen. De nummer twee van de wereld verloor de partij in vier sets: 6-7, 6-4, 7-6, 6-2.

Nadal speelde tegen een ontketende Ferrer. De als vijftiende geplaatste Spanjaard scoorde met scherpe forehands en backhands. Tegen de kanonskogels van Ferrer kon de al geblesseerde Nadal niet op. Beide knieën van Nadal waren dik ingepakt, net als zijn rechterbovenbeen. Na de tiebreak in de derde set kreeg Nadal krampen waarna het vat bij hem leeg was. De US Open is niet het favoriete toernooi van Nadal, hij kwam nooit verder dan de kwartfinale.

OPSPORING VERZOCHT: beloning ¤5000,-

Onlangs kwam op de FOK!weblog afdeling misdaad, het volgende bericht binnen: "Op donderdag 30 augustus jl., werd omstreeks 09.00 uur 's-ochtends het Hi-filiaal in de Leidsestraat te Amsterdam overvallen. De overval werd uitgevoerd door één man, maar de politie houdt er rekening mee dat er wellicht nog een tweede dader bij betrokken is geweest. Vlak voor de overval is in de buurt van het plaats delict een donkerkleurige BMW met kogelgaten in de zijkant gesignaleerd."

Natuurlijk staat het allemaal op tape, zie lees verder.

Peter Molyneux praat over Fable 2

Tijdens een interview op de Games Convention in Leipzig heeft Peter Molyneux weer wat los gelaten over Fable 2. Molyneux beloofde tijdens de periode voor Fable een hoop features, die uiteindelijk niet waar gemaakt zijn. Hij zegt daarvan geleerd te hebben en alleen maar over features te praten die echt in de game komen.

In het interview werd voornamelijk gepraat over emoties en de combat in de game. De combat moet voor iedereen een uitdaging zijn. Een beginnende gamer zou de controller van een ervaren gamer kunnen overnemen midden in een gevecht, en alsnog het gevecht goed kunnen afmaken. Maar de ervaren gamer zou de beginnende gamer allerlei mooie moves kunnen laten zien. Hoe beter je wordt in de game, hoe mooier de moves zullen worden.

Het meest interessante aan de combat in Fable 2 is dat verschillende stijlen gemixed kunnen worden. Melee (zwaarden en bijlen), Ranged Combat (pijl en boog) en Magic (spreuken) kunnen tegelijk gebruikt worden zodat iedere speler een eigen stijl kan ontwikkelen.

Over emoties wist Molyneux ons te vertellen dat je een gezin kan stichten, maar dat je geen directe controle hebt over je kind(eren). De kinderen zullen zich wel gedragen naar jouw voorbeeld. Daarnaast zul je ook niet kunnen doodgaan, en dit zal op een andere manier opgelost worden. Zodra je geen health meer hebt dan is het gevecht verloren en zul je geld of experience verliezen.

Volgend jaar zal Fable 2 echt getoond worden aan de wereld, maar voor die tijd zal hij nog praten over één grote feature. Hij gaf echter wel een kleine hint over een feature. Op de vraag over Xbox Live gaf hij het volgende antwoord: Ik kan niks zeggen over mijn favoriete feature. Grote kans dus dat multiplayer (co-op of een andere mode) mogelijk zal zijn in Fable 2.

Patrick Lodiers nieuwe voorzitter BNN

Icoon MediaPresentator Patrick Lodiers wordt waarschijnlijk de nieuwe voorzitter van BNN. De huidige voorzitter Laurens Drillich stopt in december 2007 met zijn werkzaamheden voor de omroepvereniging. Patrick Lodiers wordt aanstaande zaterdag aan de Ledenraad voorgedragen om hem op te volgen.

Na Bart de Graaff en Gerard Timmer was Drillich de derde voorzitter van BNN. Hij was samen met zijn voorgangers nauw betrokken bij de oprichting van BNN in 1998. Als directeur Televisie verliet hij de omroep in januari 2002 voor drie jaar om Endemol Mexico op te richten, om vervolgens in januari 2005 terug te keren als voorzitter van BNN. Drillich blijft bestuurslid van BNN, een parttime functie.

"Ik vertrek met pijn in mijn hart bij BNN omdat ik in het buitenland ga wonen en werken. Dat was ik al een tijdje van plan. Maar ik vertrek nú omdat ik zo'n schitterende en jonge opvolger heb gevonden", zegt Drillich. Hij vindt het vooral goed dat er weer een presenator/programmamaker voorzitter wordt. "Vijf jaar na het overlijden van Bart heeft BNN weer een presentator en programmamaker als voorzitter en boegbeeld. Daar ben ik heel trots op. Het gaat al heel erg goed met BNN en dat kan zo alleen maar beter worden."

Patrick Lodiers begon in 2001 als presentator bij BNN met een reis naar de Filippijnen voor het programma 'BNN Docu: De Wereld Van...' Daarna volgde een lange reeks programma's zoals BNN at Work, Couscous & Cola, Je Zal Het Maar Hebben, De Lama's en Over Mijn Lijk. Daarnaast was hij hoofdredacteur tv.

Ik vind het een onwaarschijnlijke eer en ga verschrikkelijk mijn best doen, want BNN is een uitzonderlijke club met mooie en inspirerende mensen!", aldus de Zeeuw Lodiers.


Patrick Lodiers (rechts) won met De Lama's een Gouden Televizierring

Marijnissen noemt kritiek marginaal

Allemaal kritiek in de marge, zo betitelde SP-leider Jan Marijnissen gisteravond in het tv-programma NOVA de kritiek die de laatste tijd op het reilen en zeilen van de partij wordt geleverd door de eigen achterban. Volgens Marijnissen gaat het slechts om een handjevol mensen die zich roeren op de website van de SP en behoren tot de kring rond de in ongenade gevallen senator Düzgün Yildirim.

Ook de kritiek die SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel deze week leverde op het democratische gehalte van de SP, snijdt volgens Marijnissen geen hout: ''Van Bommel ziet dat al wat langer fout''. De SP-leider zegt zich bij de volgende verkiezing in november voor het partijvoorzitterschap opnieuw kandidaat te stellen.

Van Bommel stelde deze week voor het SP-fractievoorzitterschap en het partijvoorzitterschap van elkaar los te koppelen. Nu vervult Jan Marijnissen nog beide functies. Bovendien is hij politiek leider van de SP.

De SP-leider zegt dat zijn partij al jaren zo opteert en ''redelijk succesvol''. In partijen waar de twee functies wel zijn gescheiden, zoals de PvdA, CDA en D66, loopt lang niet alles vlekkeloos, voegde hij er aan toe.

'Castro'
Yildirim stelde in een reactie dat zeker 300 mensen hem steunen met zijn kritiek op de SP. ''Waar haalt Marijnissen de arrogantie vandaan het te marginaliseren. Marijnissen lijkt wel een fabriekdirecteur die zijn personeel afblaft. Op deze wijze is Marijnissen niet veel beter dan Fidel Castro.'' Het bestuur van de SP liet desgevraagd aan NOVA weten dat de afgelopen tijd 200 mensen hun lidmaatschap van de partij hebben opgezegd vanwege de kwestie. De SP telt overigens 50.000 leden.

Deze maand nog wordt besloten of Yildirim de partij wordt uitgezet omdat hij weigert zijn senaatszetel op te geven. Hij heeft al laten weten dan een eigen partij te beginnen die zich links van de SP gaat manifesteren.'Kritiek marginaal'

Roemeen steekt zichzelf in brand

Icoon ShockingEen immigrant uit Roemenië heeft zich gisteren voor de ogen van zijn vrouw en kinderen in brand gestoken. In de Spaanse stad Castellon liep de 44-jarige Roemeen met zijn familie op straat om aandacht te vragen voor de erbarmelijke situatie waarin zijn gezin verkeerde.

Vlak voor de ogen van zijn vrouw overgoot hij zichzelf ineens met benzine en stak zichzelf in brand. Agenten en omstanders probeerden de vlammen te doven maar konden niet voorkomen dat de man ernstig gewond raakte. Dit alles onder ogen van zijn kinderen en in paniek geraakte vrouw. De man is met zware brandwonden naar een ziekenhuis gebracht.

Opgelicht
Drie maanden geleden was het Roemeense gezin naar Spanje vertrokken. Er was de man een baan en huisvesting toegezegd, echter bleken dat achteraf valse beloftes te zijn. Het gezin zwierf over straat en hield zichzelf in leven door oud metaal te verzamelen en flesjes frisdrank te verkopen op het strand. Toen de man eindelijk genoeg geld had verzameld om de terugvlucht naar Roemenië voor zichzelf en zijn gezin te bekostigen, werd hij opnieuw opgelicht en stond opnieuw met lege handen op straat.

Ten einde raad meldde hij zich bij de politie voor hulp. Zij verwezen het gezin echter door naar enkele sociale instanties, die op hun beurt het gezin naar het Rode Kruis stuurden. Echter ook daar kon, of wilde, men niets voor het gezin doen.

WAARSCHUWING: SHOCKING VIDEOMet dank aan laforest voor de submit.

Guitar Hero 3 op de Wii bevat geen online-multiplayer

Een aantal dagen geleden was er nog het bericht dat de Wii-versie een aantal extra's zal bevatten ten opzichte van de PS3 en Xbox 360-versie. Maar nu is bekend geworden dat Guitar Hero 3 op de Wii bij de launch geen online mogelijkheden zal bevatten. Of dit later nog toegevoegd gaat worden is nog niet bekend.

Bryan Lam, pr-manager van ontwikkelaar RedOctane, heeft in een interview aangegeven dat Guitar Hero 3 op de Wii voorlopig geen online multiplayer zal bevatten. Het probleem schijnt te liggen bij de Friends-code die Nintendo gebruikt voor online multiplayer. Elke game heeft zijn eigen twaalf-cijferige friend-code die gebruikt moet worden om online te gamen. Naast de problemen met online multiplayer verwacht Bryan Lam ook dat het downloaden van extra liedjes op de Wii problemen zal opleveren. Red Octane is nu in gesprek met Nintendo om alle problemen op te lossen.

Groooooot

Bij alle voorwerpen die je kunt verzinnen is er wel een ''de grootste'' en in het kader daarvan een filmpje van het grootste modelvliegtuig ter wereld. Vier motoren die elk 160 cc inhoud zorgen ervoor dat het gevaarte van 210 kilo op kan stijgen. En om alle details af te ronden het is een model in de schaal 1 op 5 van een B29 Dina Might. 

Brandbom in Apeldoornse school gegooid

BrandEen onverlaat heeft gisterenmiddag een brandbom naar binnen gegooid bij christelijke scholengemeenschap De Heemgaard in Apeldoorn. Iets na 15.15 uur werd via de achteringang van de school aan de Heemradenlaan een molotovcocktail - een fles met brandbare vloeistof met daaraan een brandende lap stof - naar binnen gegooid.

Het projectiel spatte uiteen tegen kluisjes bij de garderobe. De brand die ontstond kon op tijd geblust worden door schoolpersoneel. De brandweer die ook snel ter plekke was, hoefde alleen nog ventilatoren te plaatsen om de rook het gebouw uit de blazen. De brand beschadigde kluisjes, muren, plafond en vloer. Er werd een specialistisch bedrijf ingezet om schoon te maken.

In de school waren ruim 400 leerlingen aanwezig die net de viering van de opening van het nieuwe schooljaar hadden bijgewoond. Volgens rector Rob Stevelmans waren er geen leerlingen in de buurt van de plek waar de brandbom naar binnenkwam. Wel hebben verschillende kinderen het van een afstand zien gebeuren.

Stevelmans zegt dat de brandbom door een onbekende jongeman naar binnen is gegooid: ''Hij is door verschillende leerlingen gezien, maar niemand heeft hem herkend.'' De politie neemt de zaak hoog op. Agenten spraken gisteren met leerlingen die de dader hadden gezien en hebben de opnamen van de bewakingscamera's van de school meegenomen.

Met dank aan MiesMouse en neegij voor de submit.

Controllers met motion-sensor voor de PlayStation 2

In2Games komt met een nieuwe lijn controllers voor de PlayStation 2, genaamd RealPlay. Deze draadloze controllers kunnen beweging registreren en variëren van een tennisracket tot een racestuurtje. Bij elke game hoort een verschillende controller, waarmee je de game goed zou kunnen besturen.

Er zullen in totaal een zestal verschillende games uitkomen, met dus elk een eigen controller. Het gaat om de volgende games: Puzzle, Tennis, Racing, Bowling, Golf en Pool. In de puzzle-game moet een je een bal door verschillende levels loodsen, met behulp van de motion-sensors in de puzzle-controller. Videos van de games kun je op de website vinden. Wanneer de games en controllers uitkomen moeten komen is niet geheel duidelijk, maar het zal waarschijnlijk dit jaar nog zijn.CU/SGP geschokt door homoporno op Westlandse kabel

Icoon TelevisieDe ChristenUnie/SGP-fractie van de gemeente Westland is ernstig geschokt door erotische homotelevisie die kabelexploitant CAIW sinds kort uitzendt. Het betreft een kanaal dat uitsluitend bekeken kan worden door een speciaal abonnement af te sluiten en waarop 24 uur per dag dampende homoseks te zien valt.

De Westlandse ChristenUnie/SGP-fractie eist dat de gemeente, die grootaandeelhouder is van de Westlandse tak van CAIW, zorgt dat het kanaal verwijderd wordt vanwege ''het zedenbedervende en misdaadbevorderende effect'' van de programma's. ''Wij zijn bijzonder geschokt en teleurgesteld dat onze Westlandse kabelexploitant dit perverse en zedenbedervende programma en wellicht ook andere porno en erotische programma’s op de kabel doorgeeft'', aldus Arie van Heteren, voorzitter van de godvrezende fractie.

Voor de liefhebbers: Het beftreft het kanaal X-MO, dat ook door andere kabelexploitanten zoals UPC doorgegeven wordt.A. van Heteren ernstig geschokt door gayporn

Demo Enemy Territory: Quake Wars komt op 10 september

De demo van Enemy Territory: Quake Wars zal op 10 september als download verschijnen. De demo zal de 'gold-versie' van het spel bevatten en iedereen kan dan dus naar hartelust het spel gaan uitproberen. Eerder waren er al zo'n 60.000 gelukkigen die aan de slag mochten met een tweetal beta's van het spel inclusief patches.

Als je de demo wilt gaan spelen hoef je je niet te registreren, dit houdt echter dan ook in dat jouw statistieken hoogstwaarschijnlijk in de demo niet bewaard zullen blijven. Bij de beta was dit wel het geval, kijk maar eens hier voor de statistieken van de beta-spelers. Nu zul je waarschijnlijk iedere keer weer een campagne kunnen gaan spelen met een arsenaal aan wapens e.d., die je dan weer kwijt bent het moment dat je de campagne afsluit.Met dank aan dekilo en DutchDopey voor het submitten van dit nieuws.

Boek: Mary Nickson - Het Eilandhuis

Van de hand van deze auteur verscheen eerder in het Nederlands Het Venetiaanse Huis. Ook in het Engels komt Mary Nickson niet verder dan een boekenlijst van twee titels. Mary Sheepshanks echter heeft een mooi rijtje boeken op haar naam staan en ook een handjevol dichtbundels. Mary mag beide lijsten onder elkaar plakken, want ze schrijft zowel onder haar meisjesnaam Nickson als onder haar huidige naam Sheepshanks. Het is wel begrijpelijk dat ze terug grijpt naar de naam waarmee ze geboren is. Lees eens tien keer hardop 'Sheepshanks' en pak dan een slabbetje.

Werkstraf voor mishandelen PSV'er Kromkamp

JustitieDe 18-jarige Eindhovenaren Niels G. en Thijs E. zijn gisteren door de politierechter veroordeeld tot 200 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke celstraf wegens de mishandeling van PSV-speler Jan Kromkamp. In mei dit jaar sloegen en trapten de twee Kromkamp na een oefenwedstrijd bij amateurclub Acht.

De PSV'er hield aan de mishandeling een gebroken oogkas, jukbeen en neus over. Ook liep hij een hersenschudding op. Kromkamp speelt weer, maar met zijn linkeroog ziet hij nog dubbel als hij omhoogkijkt.

De twee stelden dat ze een dronken Kromkamp aanspraken op een ruzie die de voetballer met zijn vriendin aan het maken was. Bij het duw- en trekwerk dat volgde zou Thijs E. op zijn kaak geraakt zijn door Kromkamp. De jongens besloten toen de PSV'er onder handen te nemen.

Volgens de Officier van Justitie was de vechtpartij een schoolvoorbeeld van zinloos geweld. Ze eiste 10 maanden cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, tegen de twee. De rechter volstond met een werkstraf.

Met dank aan MiesMouse voor de submit.

Dreigende vertragingen door conflict NS en ProRail

Icoon VervoerVolgend jaar kunnen treinreizigers waarschijnlijk de dupe worden van flinke vertragingen. Dat is het gevolg door een ruzie tussen de Nederlandse Spoorwegen en spoorbeheerder ProRail. De NS wil op een aantal trajecten meer treinen laten rijden, maar volgens ProRail is dat vanwege veiligheidseisen onmogelijk. ProRail wil vanaf 2008 het hoogste veiligheidsniveau garanderen voor medewerkers die aan het spoor werken.

Nu mogen de treinen voorzichtig passeren op baanvakken waar aan de rails wordt gewerkt. Volgens ProRail kan dat niet langer. Er zijn afspraken gemaakt met de Arbeidsinspectie en de spoorsector over veilig werken, waarin deze strengere veiligheidseisen zijn vastgesteld. Dat houdt dus in dat tijdens controles langs het spoor het treinverkeer geheel stil komt te liggen. Volgens de NS betekent dit dat er veel meer treinen zullen uitvallen.

De opstelling van ProRail komt voor de NS niet goed uit, omdat het kabinet het aantal reizigers met vijf procent wil laten toenemen. De vervoerder overweegt om dit conflict voor de rechter uit te vechten.

Vanaf volgend jaar dus ook veel vollere treinen

Recordpercentage aan spam verstuurd

Icoon InternetVan alle mail die in Nederland is gestuurd was in augustus 93,1 procent spam. Dat blijkt uit onderzoek van anti-spam bedrijf Cleanport. Het percentage is een record. De topper tot nu toe was februari van dit jaar met 92 procent spam.

Het laatste weekend van augustus leverde met 97 procent spam ook een absoluut record op in Nederland. Sinds 2001 is er in Nederland nog nooit zo'n hoog spampercentage gedurende het weekend gemeten.

De belangrijkste oorzaak voor de recordhoogte aan spam in augustus zijn de vakanties. Doordat veel mensen op vakantie waren is er relatief minder gemaild waardoor het aantal legitieme e-mails in verhouding meer daalde dan het aanbod van spam in deze maand.

Image-spam en traditionele spamvormen voerden de boventoon. Wel is er een toename in de E-card spam gemeten. Bij deze vorm van spam wordt er gesuggereerd dat er een E-card is ontvangen die kan worden geopend door op de meegestuurde link te klikken. Wordt de link aangeklikt dan verschijnt er een spambericht of probeert een virus zich te installeren op de computer van de gebruiker.

Ouders FARC-strijdster Tanja duiken onder

BinnenlandsDe ouders van de 29-jarige FARC-strijdster Tanja Nijmeijer uit het Twentse dorp Denekamp zijn ondergedoken zodra het nieuws dat hun dochter lid is van de marxistische guerrillabeweging bekend werd, zo schrijft De Telegraaf vandaag. De ouders blijken de vijf jaar dat hun dochter aan de zijde van de FARC meestrijdt in Colombia, altijd geheim te hebben gehouden. Officieel werd altijd gesteld dat Tanja vermist was in het Colombiaanse land of daar ergens rondzwierf.

De vader van Tanja werkt op de afdeling Bouwzaken van de gemeente Denekamp. Burgemeester F. Willeme wist dat Tanja in Colombia zat. Hij verkeerde echter ook in de veronderstelling dat de oud-studente uit Groningen in dat land werd vermist. Dat kreeg hij te horen toen hij circa 5 jaar geleden een bezoek aan de vader bracht toen die langdurig ziek was. De burgemeester heeft intussen de ouders duidelijk gemaakt dat de gemeente voor hen klaarstaat.

De FARC staat algemeen bekend als een nietsontziende terreurbeweging. Drugshandel is hun voornaamste inkomstenbron. Op kritiek binnen de eigen gelederen – zoals Tanja die uitte in haar uitgelekte dagboek – staat onverbiddelijk de doodstraf.

Mocht Tanja nog leven en zou ze in handen vallen van Colombiaanse regeringstroepen, dan krijgt ze 15 tot 25 jaar cel voor terroristische daden. In het slechtste geval is de ex-studente ten dode opgeschreven. De FARC geeft Colombiaanse afvalligen standaard de doodstraf. Hoe dat met buitenlandse strijders zit, weet eigenlijk niemand.

'Al dood'
Een Colombiaanse verslaggever van een radiostation uit Colombia heeft tegen RTV Noord gezegd dat het leger Tanja graag zal pakken ''omdat dat veel internationale aandacht zal opleveren''. Volgens de Nederlandse bioloog Roelant Jonker, die in 2001 werd ontvoerd door de Colombiaanse rebellenbeweging, is de kans groot dat Tanja al dood is.

Jonker, één van de weinige Nederlanders die de FARC uit eigen ervaring leerde kennen, acht de kans klein dat Tanja haar avontuur overleeft. ''Ze snijden je de keel door. Daarom heb ik me tijdens de ontvoering nooit opstandig gedragen. In het eerste kamp waar ik kwam, legden ze me al uit dat als ze je de keel met een machete doorsnijden, ze niet meteen je luchtpijp en je halsslagader raken, omdat je dan meteen dood bent.''

Overigens onderzoekt het Colombiaanse leger of er nog een tweede Nederlander actief is binnen de FARC. Dat zou mogelijk blijken uit de gevonden dagboeken van Tanja.Tanja Nijmeijer

Met dank aan laforest EN Mowiek voor de submit.

Linda de Mol en vriend zijn 'on a break'

Icoon ShowbizzSchokkend showbizznieuws vanuit Het Gooise Matras. Linda de Mol en haar vriend Sander Vahle, tevens vader van haar twee kinderen, zijn tijdelijk uit elkaar. De 'break' tussen de 43-jarige presentatrice en de 41-jarige regisseur is officieel bedoeld om elkaar even lucht te geven en zodat ze kunnen nadenken over de toekomst en of ze die al of niet samen doorbrengen. Officieus betekent het waarschijnlijk dat de inkt onder de scheidingspapieren nog niet droog is.

Linda's PR-pitbull Xenia Kasper nuanceert de breuk. "Het komt vaker voor in een relatie dat de rek er na tien jaar uit is. Linda en Sander hebben afstand genomen om misschien weer ooit tot elkaar te komen." Volgens insiders zijn de twee uit elkaar gegroeid omdat beiden teveel hebben gewerkt. Dat de liefde zo goed als over was bleek overigens ook in het programma 'Zomergasten' waar Linda haar levenspartner beschreef als 'de beste vader die ik voor mijn kinderen zou wensen'. De Mol brengt nu veel tijd door met vriendin Susan Visser die vorige week haar man Roef Ragas verloor.


Linda in Zomergasten: Sander is 'de beste vader die ik voor mijn kinderen zou wensen' (Cap: Mokkels.nl)

Helderse school verbiedt schoolagenda's

OnderwijsDe eerste- en tweedeklassers havo en vwo van het Lyceum aan Zee in Den Helder kunnen hun commerciële schoolagenda's in de vuilnisbak kieperen. De school heeft het gebruik daarvan, tot woede van de circa 500 scholieren, verboden.

De jonge havisten en vwo'ers zijn verplicht een sobere door de school ontwikkelde studieplanner te gebruiken. Kosten daarvan zijn 9 euro per stuk.

Volgens schooldirecteur Tjeerd Talsma werkt het gebruik van de welbekende commerciële agenda's chaos in de hand. ''Leuk en aardig al die plaatjes, verhaaltjes en reclame, maar het leidt te veel af. Leerlingen komen er woensdag opeens achter dat ze donderdag een repetitie hebben. Je kunt niet vooruit plannen. Terwijl structuur juist zo belangrijk is voor de resultaten.''

De school zegt streng toe te zullen zien op het gebruik van de legale studieplanner.'Werken chaos in de hand'


Vind je dit kunnen of niet? Geef je mening in de poll!

Ralf welkom bij DTM

Ralf Schumacher is van harte welkom in de DTM. De topman van de raceserie, Hans-Werner Aufrecht, ziet de Duitser het graag opnemen tegen tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen.

Aufrecht, voorzitter van het bestuur van de organiserende ITR, zei dat de DTM namen als die van Schumacher goed kan gebruiken. "Ik ben ervan overtuigd dat Schumacher een belangrijke rol zou kunnen spelen in de DTM, mits hij een goede wagen ter beschikking zou hebben."

De motorsportchef van Audi, Dr. Wolfgang Ullrich, wilde geen links tussen Audi en Schumacher bevestigen, maar ziet de Duitser wel graag komen. "Schumacher is een populaire Duitse F1-coureur en hij kan een aanwinst voor de DTM zijn." Eerder werd Schumacher al gelinkt aan Audi, het merk zou de coureur 2,3 miljoen euro willen betalen voor zijn deelname in de DTM. De manager van Schumacher, Hans Mahr, zegt zich compleet te richten op diens Formule 1-carrière. "Maar we zijn niet zo arrogant om te zeggen dat de DTM niet interessant voor ons is," aldus Mahr.

Drie terreurverdachten in Duitsland aangehouden

Icoon TerrorismeDe Duitse politie heeft drie terreurverdachten aangehouden die een aanslag wilden plegen op de internationale luchthaven van Frankfurt. Het trio had ook de Amerikaanse militaire basis Ramstein in het vizier, meldden Duitse media vanochtend.

De Duitse minister van Defensie Franz Josef Jung bevestigde de arrestatie van drie terreurverdachten in het ARD-programma Morgenmagazin. ''Er was sprake van een acute dreiging'', aldus de bewindsman die verder geen details gaf. De Duitse justitie geeft vanmiddag een persconferentie over de arrestaties.

Volgens de media hebben twee verdachten een Duitse pas, de derde is Pakistaan. De arrestaties vonden dinsdagavond plaats. De mannen werden gearresteerd in een vakantiehuis in Korbach in de deelstaat Hessen. Daar zouden ze bezig zijn geweest een bom te maken.

Pronk noemt Balkenende een leugenaar

PolitiekPvdA-coryfee Jan Pronk die in de race is voor het partijvoorzitterschap van zijn partij vindt dat premier Jan Peter Balkenende ''een leugenaar'' is. Pronk uitte die beschuldiging gisteren in Meppel tijdens het eerste debat tussen de zeven kandidaat-voorzitters van de partij. Volgens Pronk is Balkenende een leugenaar wegens het standpunt over Irak van de premier.

Pronk zegt dat Nederland op ''een schandelijke manier'' de Irak-oorlog is ''ingerommeld''. De PvdA dient Balkenende daar volgens hem op aan te spreken.

De PvdA heeft bij de kabinetsformatie met het CDA en de ChristenUnie ingestemd dat er geen onderzoek komt naar de omstandigheden waaronder Nederland zich aansloot bij de oorlog in Irak. Pronk zegt daar ''teleurgesteld'' over te zijn. Hij herhaalde dan ook zijn pleidooi voor een parlementair onderzoek naar de Nederlandse steun aan de inval in Irak.

Verder zei Pronk gisteren dat de PvdA harder stelling moet nemen tegen coalitiepartner CDA en het kapitalisme. Het kabinet en het regeerakkoord hebben echter wel Pronks volledige steun.

De PvdA-leden kunnen tussen 16 en 23 september schriftelijk, telefonisch of via internet aangeven wie volgens hen partijvoorzitter moet worden. Naar verwachting maakt het partijbestuur 25 september de winnaar bekend.Pronk gisteren in Meppel

Met dank aan dadoc, Vince_Taylor en laforest voor de submit.

AZ wilde Alves in vijf jaar betalen

Door de berichtgeving van AZ de laatste dagen wordt de indruk gewekt dat voor Afonso Alves uiteindelijk 16 miljoen euro is geboden. Volgens SC Heerenveen klopt daar echter niets van.

Het eerste bod van 14,5 miljoen euro wilde AZ over vijf jaar uitsmeren: het eerste jaar 4,5 miljoen en daarna vier keer 2,5 miljoen euro per jaar. Met die regeling ging Heerenveen niet akkoord. Het laatste bod van 16 miljoen euro dat per sms werd gedaan, heeft Heerenveen uiteindelijk genegeerd.

Avonturier Steve Fossett vermist

Icoon OpmerkelijkSinds afgelopen maandagavond wordt de Amerikaanse avonturier Steve Fossett vermist. De 63-jarige Fossett is voor het laatst gezien in de Nevadawoestijn in een klein solovliegtuigje.

Fossett heeft ruim honderd wereldrecords gevestigd in vijf sportieve disciplines. In 2006 vloog hij als eerste met een ultra-light vliegtuigje 42.000 kilometer ver terwijl hij dat jaar ervoor voor het eerst rond de wereld vloog in zo'n vliegtuigje.

Hij was in 2002 de eerste man die erin slaagde om in een luchtballon de wereld rond te varen en in 2004 brak hij het wereldrecord non-stop zeilen met zijn catamaran Cheyenne. Ook de Mount Everest heeft hij bedwongen en slaagde hij erin het kanaal tussen Engeland en Frankrijk over te zwemmen in ongeveer 22 uur.

Zoekactie
De zoektocht naar Steve Fossett is inmiddels op gang gekomen, maar wordt bemoeilijkt door het feit dat Steve geen vluchtplan had ingediend. Hij wilde op zoek naar een geschikte lokatie voor een nieuwe recordpoging en heeft niemand verteld waar hij heen ging. Ian Gregor, woordvoerder van de luchtvaartdienst FFA, vertelt dan ook :"Fossett had maandag rond het middaguur terug moeten zijn, maar maandagavond is hij als vermist opgegeven"

Er wordt op dit moment gezocht met dertien vliegtuigen in een gebied van honderden vierkante kilometers in West Nevada. De Civil Air Patrol, één van de hulpverleningsdiensten die meehelpt met zoeken, ziet het dan ook als reddingsmissie en geen stunt.

Een oude vriend van Fossett die hem had leren ballonvaren, John Kugler, reageerde nuchter. "Fossett heeft een veilig toestel, veel brandstof en weet waar hij mee bezig is. Waarschijnlijk vinden we hem straks op een berghelling en heeft hij honger"Met dank aan Frank07, HaerdenC en Berkery voor de submit.

Henin verslaat S. Williams

Justine Henin heeft zich vandaag geplaatst voor de halve finale van de US Open. In de kwart finale won Henin van de Amerikaanse Serena Williams in twee sets: 7-6 en 6-1.

Williams begon zenuwachtig en stroef aan de partij waarvan Henin direct gebruik maakte. Bij 5-4 in de eerste set kreeg de Belgische een setpoint, maar daar ging het mis. De Amerikaanse kwam beter in haar spel en wist er nog een tiebreak uit te slepen. Die tiebreak verloor ze uiteindelijk met 3-7. Daarna pakte Henin uiteindelijk vrij eenvoudig de tweede set.

"Tijdens de eerste set was ik wat bezorgd omdat ik niet agressief genoeg speelde", vertelde Henin tijdens de persconferentie."Maar vanaf de tiebreak tot aan het einde van de match speelde ik ongelooflijk tennis". Na afloop had Williams geen zin in de persconferentie en dat liet ze merken ook: "Ik heb helemaal geen zin om te praten, maar ik kom toch naar de persbabbel, want anders krijg ik een boete". Williams vertelt verder: "Ik denk dat Justine veel 'lucky shots' sloeg en ik maakte veel fouten. Of ik verloor of zij won? Meestal is mijn spel beslissend voor winst of verlies. Ik keer nu terug naar huis en moet een manier zoeken om Henin te kloppen."

Beveiligers vast na dood Beatstadbezoeker

Icoon MisdaadVier beveiligingsmedewerkers blijken zondag te zijn aangehouden in verband met de dood van Martin Lunenburg, een 18-jarige bezoeker van het Beatstad Festival zaterdag in Den Haag. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) gisteravond bekend. De vier beveiligers (34, 37, 42 en 47 jaar oud) worden verdacht van medeplegen van zware mishandeling met de dood tot gevolg, dan wel dood door schuld.

Volgens het OM had in de nacht van zaterdag op zondag een incident plaats in de viptent van het Beatstad Festival. Martin Lunenburg werd door vier medewerkers van de beveiliging uit de tent verwijderd, omdat hij zich lastig gedroeg. Terwijl de beveiligers de jongen op de grond in bedwang hielden werd hij onwel. De jongen is naar een ziekenhuis vervoerd waar hij zondag later op de dag overleed.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verrichtte gisteren sectie op het lichaam van het slachtoffer. De voorlopige conclusie van het NFI is dat de jongen mogelijk door verstikking om het leven is gekomen.

Artiesten in duet met wijlen André Hazes

Verschillende Nederlandstalige artiesten gaan net als Gerard Joling in duet met André Hazes. De nummers worden samen op een cd gezet. RTL 4 maakt een zesdelige serie rondom het initiatief.

Dat bevestigt woordvoerder Ricardo Klaverdijk namens de familie. Naast een aantal bekende Nederlandse zangers doen ook de kinderen Dré en Roxeanne Hazes mee. De zogeheten Dreetje zingt 'Bedankt mijn vriend' en zijn zus koos voor 'Wees zuinig op mijn meissie' dat Hazes destijds voor haar schreef.

Volgens een RTL-woordvoerder doen aan het programma niet alleen de kinderen mee, maar ook René Froger, Guus Meeuwis, Wolter Kroes, Xander de Buisonjé en Monique Smit. Klaverdijk zegt dat naar nog meer namen wordt gezocht. De artiesten worden gevolgd in de opnamestudio en vertellen hoe ze tot de keuze van het nummer zijn gekomen.

Ook fans doen mee aan het programma dat op 18 oktober begint, vertelt de RTL-woordvoerster: ''Zij worden bezocht door Rachel en vertellen over hun speciale band met Hazes en zijn werk.''

Deense politie verijdelt al-Qaeda terreuraanslag

Icoon TerrorismeDe Deense veiligheidsdienst PET heeft met de arrestatie van acht mannen in de nacht van maandag op dinsdag een grote aanslag voorkomen. Volgens de dienst onderhouden de verdachten banden met het terreurnetwerk al-Qaeda.

Slechts twee van de acht aangehouden personen zijn voorgeleid en blijven in voorarrest. De andere zes zijn gisteren op vrije voeten gesteld. Bij de actie in elf woningen in de Deense hoofdstad Kopenhagen troffen agenten onder meer instabiele explosieven aan. Een flat werd tijdelijk ontruimd om de springstoffen te kunnen afvoeren.

De twee 21-jarige verdachten die vastzitten, zullen in lijn met de nieuwe Deense antiterreurwetgeving worden vervolgd. Ze zijn volgens de Deense radio al officieel in staat van beschuldiging gesteld wegens poging tot doodslag en het tot ontploffing willen brengen van een bom.

Een PET-woordvoerder zei op een persconferentie dat de aangehouden personen militante moslims zijn in de leeftijd van 19 tot 29 jaar. Zes arrestanten hebben de Deense nationaliteit. De twee anderen hebben een verblijfsvergunning voor Denemarken. Alle acht hebben een buitenlandse achtergrond. Ze komen uit Somalië, Turkije, Afghanistan of Pakistan.

De arrestaties zijn in en rond de hoofdstad Kopenhagen verricht. Bij het onderzoek naar de verdachten werkte de Deense politie samen met buitenlandse veiligheidsdiensten. De PET was de verdachten al langer op het spoor en hield ze de afgelopen maanden in het oog. Wat het beoogde doelwit was van de terreurverdachten is niet bekendgemaakt.

Met dank aan laforest en Aka-Zigor voor de submit.

T-Mobile blijft sponsor wielerploeg

Ondanks de nieuwe positieve controle van de Italiaan Bernucci, zal het Duitse T-Mobile sponsor blijven van de gelijknamige wielerploeg. Dat heeft de ploeg gisteren bevestigd.

"De domheid van een renner mag niet tot het einde van de sponsoring leiden. Bernucci ging in de fout. Of het middel nu op de lijst moet staan of niet, is niet de vraag. Je raast 's nachts ook niet met 180 km/u over de weg. Dat zijn de regels," aldus woordvoerder Luuc Eisinga.

Luirink met succes geopereerd

Gijs Luirink is met succes onder het mes gegaan. Medio juli, in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, scheurde de verdediger de voorste kruisband van zijn linkerknie. De revalidatie zal naar verwachting een periode van zes tot negen maanden in beslag nemen.

In zijn periode bij FC Groningen was Luirink ook al lange tijd uit de roulatie door een blessure aan zijn andere knie. Bij AZ liep de verdediger vorig seizoen een gebroken jukbeen op.

Man eist porno terug van politie

Icoon OpmerkelijkEen 59-jarige Amerikaanse man die recentelijk werd vrijgelaten uit de gevangenis nadat hij was veroordeeld voor het stiekem filmen van een naakte vrouw en een tienermeisje, heeft de politie aangeklaagd omdat hij zijn pornocollectie niet terug krijgt. De politie nam de collectie van de man in beslag tijdens het onderzoek.

De collectie die uit ongeveer 500 films en 250 vieze blaadjes bestaat heeft verder niets met de zaak te maken, zei de advocaat van de man. Hij vindt dan ook dat de verzameling met een waarde van 10.000 dollar meteen terug gegeven moet worden.

De politie weigert de porno vooralsnog terug te geven aan de man en zegt de uitspraak van de rechter te willen afwachten.

Wenger klaar om bij te tekenen

De trainer van Arsenal, Arsene Wenger, denkt dat hij eind van deze week een akkoord bereikt met de club over een nieuwe verbintenis. Het huidige contract van de Franse coach loopt aan het einde van dit seizoen af.

"Ik voel een sterke motivatie om door te gaan bij deze club. Op mijn verzoek zijn een aantal jonge spelers vastgelegd. Ik me me verantwoordelijk voor deze jongens. Ik ben momenteel in gesprek met Arsenal. Ik verwacht dat er nieuws te melden valt op donderdag of vrijdag," aldus Wenger.

Oostenrijkse militairen brengen Hitler-groet

Icoon OpmerkelijkIn Oostenrijk is ophef ontstaan over een video op YouTube waarop te zien is hoe militairen de Hitler-groet brengen en 'Heil Hitler' roepen. Dat meldde dinsdag het Oostenrijkse persbureau APA. Het gaat om dienstplichtigen van de Schwarzenbergkazerne in Salzburg.

De vier militairen die gefilmd zijn met een mobiele telefoon lijken onder de invloed van drank te zijn. Twee van hen zijn al verhoord en volgens het leger kunnen de mannen naast disciplinaire maatregelen ook rekenen op strafrechtelijke vervolging.

De Oostenrijkse Minister van defensie, Norbert Darabos, zei in een reactie dat in dit soort gevallen "geen enkele tolerantie" bestaat. Justitie is al een onderzoek begonnen. Als ze schuldig worden bevonden, kunnen ze tot tien jaar cel krijgen.


Subheader
Het filmpje is hier te bekijken.


Met dank aan laforest voor de submit.

Componist 'Comment ça va' is niet meer

Eddy de Heer, de man die de kraker 'Comment ça va' heeft geschreven en gecomponeerd, is maandag overleden. De man is op 82-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Leiden. Zijn zoon Danny, niet van FOK!, heeft dat gisteren meegedeeld.

Eind jaren zeventig startte de Heer met de organisatie van shows voor kinderen. Met de toen nog kinderen Hans van Vondelen (zang/gitaar), Erik de Wildt (keyboards), Peter Wezenbeek (drums) en bassist Hans Stokkermans (het jongere broertje van componist Joop Stokkermans) vormde hij de groep de Bliksemafleiders.

In 1982 schreef hij de welbekende Hollandse kraker 'Comment ça va'. In 1983 zongen de zojuist genoemde jongens het nummer in. De groep was inmiddels omgedoopt tot The Shorts. 'Comment ça va' werd naast het Nederlands ook uitgebracht in het Spaans, Frans, Engels en Duits.

Het nummer van The Shorts kun je hieronder bekijken en beluisteren.Actrice Halle Berry zwanger

Icoon ShowbizzDe Amerikaanse actrice Halle Berry verwacht haar eerste kind. De 41-jarige Oscar-winnares en bond-girl bracht het nieuws gister naar buiten.

De Hollywood-ster heeft een relatie met het model Gabriel Aubry (32). Haar huwelijken met baseball-ster David Justice en zanger Eric Benet bleven kinderloos.

Al enige tijd circuleerden geruchten over een mogelijke zwangerschap. Media wisten te melden dat de opnames voor de film Tulia niet in oktober konden beginnen omdat hoofdrolspeelster Berry in verwachting zou zijn.

Subheader
Zwanger

Fabrikant roept Maltesers terug

Icoon BinnenlandsMasterfoods roept uit voorzorg Maltesers minis terug. Volgens de fabrikant is er een klein risico dat in de uitdeelzakjes rubber tussen de chocolaatjes kan zitten. Het gaat om de uitdeelverpakking van 255 gram met de houdbaarheidsdatum 16 december 2007 tot en met 6 januari 2008.

Dat heeft Masterfoods woensdag via advertenties in de dagbladen bekendgemaakt. De zakjes worden uitsluitend in de supermarkt verkocht. Consumenten kunnen de zakjes terugsturen naar de fabrikant. Zij ontvangen dan een nieuwe zak.

Mogelijk tweede Nederlandse bij FARC

Icoon BuitenlandsDe Colombiaanse strijdkrachten onderzoeken of een tweede Nederlandse actief is binnen de communistische guerrillabeweging FARC. Het leger zou zijn vizier ook op twee activisten uit Noorwegen hebben gericht, aldus de Colombiaanse krant El Tiempo dinsdag.

Het dagblad meldde eerder dat militairen in een verlaten kamp van de FARC het dagboek van een Nederlandse studente hadden aangetroffen. Deze Tanja Nijmeijer zou in haar dagboek de schuilnaam Eileen hebben gebruikt.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde maandag geen idee te hebben wie deze Nederlandse is. 'Eileen' noch haar familie heeft ooit contact gezocht met de Nederlandse ambassade in Colombia of het ministerie.

Haren Ernesto 'Che' Guevara te koop

Icoon OpmerkelijkEen pluk haren van de Argentijnse guerrillastrijder Ernesto 'Che' Guevara is volgende maand te koop op een veiling in Texas. Het veilinghuis hoopt op een bod boven de 100.000 dollar.

Een voormalige medewerker van de Amerikaanse geheime dienst CIA beweert de haren te hebben afgeknipt. De ex-Cubaan Gustavo Villoldo (71) was betrokken bij de jacht op Che veertig jaar geleden in Bolivia.

Boliviaanse militairen schoten Che in 1967 dood toen hij met boeren een guerrillaleger wilde vormen. Guevara streed aan de zijde van de Cubaanse revolutionair Fidel Castro, die in 1959 in Cuba de macht greep.

Laatste reviews en specials
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
©FOK.nl e.a.