Eerste prijspaal onthuld door Shell

Icoon FileVandaag staat de eerste prijspaal bij een benzinestation langs de snelweg in Nederland. Brandstofgigant Shell had de primeur. De Tweede Kamer drong een lange tijd aan op de komst van de prijspalen langs de snelwegen. Dit is om de prijzen voor brandstoffen zichtbaarder te maken en om de concurrentie tussen benzinestations te vergroten. Shell heeft vandaag op symbolische wijze de eerste prijspaal op het tankstation Ellerbrug, gelegen langs de A2 nabij Asten, geopend.

De zeven meter hoge prijspalen hebben led-verlichting en ze zullen de huidige reclamepalen, die op ongeveer vijftig tot honderd meter voor de tankstations staan, gaan vervangen. "We verwachten voor het eind van het jaar de uitrol van de nieuwe prijspalen langs snelwegen te hebben afgerond", aldus een zegsman van Shell.

Op de palen staan de prijzen van de eerstvolgende drie of vier pompstations nog niet vermeld, waarop de Tweede Kamer heeft aangedrongen. "Dat is aan de politiek", aldus de woordvoerder. In Frankrijk is dit wel het geval.