Spanje naar finale WK-17

Spanje heeft de finale van het wereldkampioenschap voor spelers tot zeventien jaar bereikt. In de halve eindstrijd werd Ghana na een verlenging aan de kant geschoven.

In een uitputtingsslag in het Zuid-Koreaanse Ulsan, waar de halve finale werd gespeeld, trokken de Spanjaard na verlenging aan het langste eind. De regerend Europees kampioen onder 17 wist het overwicht in het duel lange tijd niet in doelpunten uit te drukken. Pas op driekwart van de wedstrijd werd de ban gebroken. Daniel Aquino wist in tweede instantie een voorzet van Iago binnen te schieten. Ghana speelde echter niet slecht, en kon langszij komen. Sadick Adams knalde de bal tien minuten voor tijd achter de kansloze doelman David De Egea.

In de noodzakelijke verlenging bleef Spanje de bovenliggende partij. FC Barcelona-jeugdtalent Bojan eiste daarin zowel een positieve als negatieve hoofdrol op. De spits met Servische roots wist vier minuten voor het verstrijken van de extra tijd de bal achter de Ghanese keeper Joseph Addo te werken. Het was zijn laatste wapenfeit van het toernooi, want in blessuretijd ontving Bojan zijn tweede gele kaart, waardoor hij de finale aan zijn neus voorbij ziet gaan.

In de finale speelt Spanje tegen Nigeria of Duitsland. De twee landen bepalen morgen wie de finale speelt, en wie mag aantreden tegen Ghana voor een plaats bij de beste drie.