Artiesten in duet met wijlen André Hazes

Verschillende Nederlandstalige artiesten gaan net als Gerard Joling in duet met André Hazes. De nummers worden samen op een cd gezet. RTL 4 maakt een zesdelige serie rondom het initiatief.

Dat bevestigt woordvoerder Ricardo Klaverdijk namens de familie. Naast een aantal bekende Nederlandse zangers doen ook de kinderen Dré en Roxeanne Hazes mee. De zogeheten Dreetje zingt 'Bedankt mijn vriend' en zijn zus koos voor 'Wees zuinig op mijn meissie' dat Hazes destijds voor haar schreef.

Volgens een RTL-woordvoerder doen aan het programma niet alleen de kinderen mee, maar ook René Froger, Guus Meeuwis, Wolter Kroes, Xander de Buisonjé en Monique Smit. Klaverdijk zegt dat naar nog meer namen wordt gezocht. De artiesten worden gevolgd in de opnamestudio en vertellen hoe ze tot de keuze van het nummer zijn gekomen.

Ook fans doen mee aan het programma dat op 18 oktober begint, vertelt de RTL-woordvoerster: ''Zij worden bezocht door Rachel en vertellen over hun speciale band met Hazes en zijn werk.''