Brandbom in Apeldoornse school gegooid

BrandEen onverlaat heeft gisterenmiddag een brandbom naar binnen gegooid bij christelijke scholengemeenschap De Heemgaard in Apeldoorn. Iets na 15.15 uur werd via de achteringang van de school aan de Heemradenlaan een molotovcocktail - een fles met brandbare vloeistof met daaraan een brandende lap stof - naar binnen gegooid.

Het projectiel spatte uiteen tegen kluisjes bij de garderobe. De brand die ontstond kon op tijd geblust worden door schoolpersoneel. De brandweer die ook snel ter plekke was, hoefde alleen nog ventilatoren te plaatsen om de rook het gebouw uit de blazen. De brand beschadigde kluisjes, muren, plafond en vloer. Er werd een specialistisch bedrijf ingezet om schoon te maken.

In de school waren ruim 400 leerlingen aanwezig die net de viering van de opening van het nieuwe schooljaar hadden bijgewoond. Volgens rector Rob Stevelmans waren er geen leerlingen in de buurt van de plek waar de brandbom naar binnenkwam. Wel hebben verschillende kinderen het van een afstand zien gebeuren.

Stevelmans zegt dat de brandbom door een onbekende jongeman naar binnen is gegooid: ''Hij is door verschillende leerlingen gezien, maar niemand heeft hem herkend.'' De politie neemt de zaak hoog op. Agenten spraken gisteren met leerlingen die de dader hadden gezien en hebben de opnamen van de bewakingscamera's van de school meegenomen.

Met dank aan MiesMouse en neegij voor de submit.