Roemeen steekt zichzelf in brand

Icoon ShockingEen immigrant uit Roemenië heeft zich gisteren voor de ogen van zijn vrouw en kinderen in brand gestoken. In de Spaanse stad Castellon liep de 44-jarige Roemeen met zijn familie op straat om aandacht te vragen voor de erbarmelijke situatie waarin zijn gezin verkeerde.

Vlak voor de ogen van zijn vrouw overgoot hij zichzelf ineens met benzine en stak zichzelf in brand. Agenten en omstanders probeerden de vlammen te doven maar konden niet voorkomen dat de man ernstig gewond raakte. Dit alles onder ogen van zijn kinderen en in paniek geraakte vrouw. De man is met zware brandwonden naar een ziekenhuis gebracht.

Opgelicht
Drie maanden geleden was het Roemeense gezin naar Spanje vertrokken. Er was de man een baan en huisvesting toegezegd, echter bleken dat achteraf valse beloftes te zijn. Het gezin zwierf over straat en hield zichzelf in leven door oud metaal te verzamelen en flesjes frisdrank te verkopen op het strand. Toen de man eindelijk genoeg geld had verzameld om de terugvlucht naar Roemenië voor zichzelf en zijn gezin te bekostigen, werd hij opnieuw opgelicht en stond opnieuw met lege handen op straat.

Ten einde raad meldde hij zich bij de politie voor hulp. Zij verwezen het gezin echter door naar enkele sociale instanties, die op hun beurt het gezin naar het Rode Kruis stuurden. Echter ook daar kon, of wilde, men niets voor het gezin doen.

WAARSCHUWING: SHOCKING VIDEO



Met dank aan laforest voor de submit.