Mannen willen het liefst een lekker wijf

De kogel is door de kerk. Niet de rijkdom, intelligentie of status van een vrouw is van belang. Ook haar familie, uitstraling of gezondheid is niet belangrijk bij het uitzoeken van de ideale vrouw. Mannen willen maar één vrouw, een mooie!

Helaas voor de mannen zijn vrouwen in het uitzoeken van een levensgezel veel kieskeuriger. Iets wat mannen natuurlijk wel een beetje hadden verwacht.

Deze feiten zijn naar voren gekomen uit een Duits onderzoek. Zo werd er in dit onderzoek aan de proefpersonen gevraagd wat ze van hun toekomstige partner verlangen. Nadat men de vragen had beantwoord, ging men met elkaar speeddaten. Na het speeddaten moest een keuze worden gemaakt.

De uitslag bleek verrassend. De mannen bleken hun keuze namelijk niet te hebben gebaseerd op de vantevoren opgegeven eigenschappen, maar op het uiterlijk van de dames.

"Mensen zeggen wel dat ze zoeken naar een partner met een bepaalde serie eigenschappen, dit hoeft niet te betekenen dat ze uiteindelijk ook iemand kiezen met die eigenschappen", aldus onderzoeker Peter M. Todd van de Indiana University.


Jan Smit heeft zijn ideale vrouw al gevonden