Recordpercentage aan spam verstuurd

Icoon InternetVan alle mail die in Nederland is gestuurd was in augustus 93,1 procent spam. Dat blijkt uit onderzoek van anti-spam bedrijf Cleanport. Het percentage is een record. De topper tot nu toe was februari van dit jaar met 92 procent spam.

Het laatste weekend van augustus leverde met 97 procent spam ook een absoluut record op in Nederland. Sinds 2001 is er in Nederland nog nooit zo'n hoog spampercentage gedurende het weekend gemeten.

De belangrijkste oorzaak voor de recordhoogte aan spam in augustus zijn de vakanties. Doordat veel mensen op vakantie waren is er relatief minder gemaild waardoor het aantal legitieme e-mails in verhouding meer daalde dan het aanbod van spam in deze maand.

Image-spam en traditionele spamvormen voerden de boventoon. Wel is er een toename in de E-card spam gemeten. Bij deze vorm van spam wordt er gesuggereerd dat er een E-card is ontvangen die kan worden geopend door op de meegestuurde link te klikken. Wordt de link aangeklikt dan verschijnt er een spambericht of probeert een virus zich te installeren op de computer van de gebruiker.