FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 4 september 2007

Stoptrein botst tegen fietser

Icoon OngelukEen fietser is vanmorgen zwaargewond geraakt toen hij bij de spoorwegovergang van het NS-station in het Zeeuwse Oost-Souburg in botsing kwam met een trein. Het ongeluk gebeurde rond 8.30 uur.

Onmiddellijk na de botsing werd het treinverkeer tusen Middelburg en Vlissingen geheel stilgelegd en werden omstanders door politieagenten op afstand gehouden. De Draaibrug over het Kanaal door Walcheren moest eveneens worden afgesloten.

Twee ambulances en twee brandweerauto's kwamen naar de plaats van het ongeval. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen, maar die ging niet ter plaatse. Het slachtoffer is afgevoerd naar het ziekenhuis in Vlissingen. Over zijn huidige toestand is niets bekend gemaakt.

De technische recherche heeft op en rond het spoor onderzoek gedaan. Het is nog onduidelijk hoe de botsing heeft kunnen gebeuren. De vertragingen liepen op tot een uur.

Met dank aan Aka-Zigor en braampie voor de submit.

Zeer veel banenverlies Unilever

In Europa verdwijnen de komende jaren 10.000 tot 12.000 banen bij was- en voedingsmiddelenconcern Unilever. Een woordvoerder bevestigde dinsdag een bericht hierover van het Franse persbureau AFP.

Hoeveel banen er in Nederland verdwijnen, kon de woordvoerder niet zeggen. "We willen eerst met onze eigen mensen praten over de veranderingen. We praten nu met onze Europese ondernemingsraden", aldus de zegsman. Unilever kondigde begin augustus aan de komende vier jaar wereldwijd 20.000 banen te schrappen. Momenteel werken er bij het concern in totaal 179.000 mensen, waarvan 4300 in Nederland.

In juli meldde het bedrijf al in Nederland 140 banen te schrappen. Unilever schuift de Belgische en Nederlandse organisaties in elkaar om de concurrentiekracht te verbeteren, waardoor er in totaal 340 banen zullen verdwijnen, vooral in de marketing- en verkoopafdelingen van het bedrijf. Het levensmiddelenconcern sloot bij de aankondiging in juli gedwongen ontslagen niet uit.

Of er bovenop dit banenverlies nog meer banen in Nederland verdwijnen, is nog niet duidelijk.

Olympische nominatie E. Zonderland

Turner Epke Zonderland heeft op de wereldkampioenschappen turnen een olympische nominatie verdiend voor de meerkamp.

Het Nederlands team werd vandaag 20e in de landenwedstrijd, waar een plek bij de eerste achttien noodzakelijk was voor extra ticket. Van landen buiten de top 18 mogen de zeven beste meerkampers naar de Olympische Spelen, met een maximum van één per land. Zonderland kwam hiervoor met een 29e plek in de meerkamp voor in aanmerking. Omdat de Fries ook de finale op rek bereikte voldeed hij ook gelijk aan de eis van NOC*NSF. Volgend jaar hoeft Zonderland alleen nog maar vormbehoud te tonen.

Jeffrey Wammes valt hierdoor buiten de boot. Hij eindigde pas als 34e in de meerkamp. Wammes bereikte ook de finale op rek, maar alleen een wereldtitel op een toestel betekent plaatsing voor de Olympische Spelen. Dit geld ook voor Yuri van Gelder, die zich met een score van 16,600 samen met de Chinees Yibing Chen als eerste plaatste voor de finale op de ringen.

Exotische spin rukt op door klimaatverandering

Icoon BuitenlandsDoor milde winters is de populatie van de zwart-gele wespspin in Engeland enorm gegroeid. De wespspin is op verschillende plekken gespot, en dat is vreemd omdat de Noordzee voor veel dieren een barrière is. De Mediterrane spin overleeft normaal gesproken alleen in warme gebieden.

De spinnen zijn, gelukkig, niet giftig. Ook kunnen ze niet steken, maar wel bijten. De spinnen komen voor in gebieden waar veel ongemaaid gras is. De vrouwtjesspin laat daar haar eitjes achter.

Het vrouwtje kan 15 mm lang worden. Dit is gemeten van de kaken tot het achterlijf. Hiermee behoort de wespspin tot een van de grootste Europese spinnen. In Nederland komt deze spin ook voor. Hij is voor het eerst gesignaleerd in Limburg. Door het klimaat komt de wespspin ook steeds noordelijker.


Wat zal de global warming nog meer veroorzaken?

Met dank aan laforest voor de submit.

Sony zet sluwe tackel op Microsoft in via Wikipedia

Sony en Microsoft zijn geduchte concurrenten en de twee grijpen elke kans aan elkaar pootje te lichten. De ene keer zorgt dit voor sterke grappen, maar ook leid het wel eens tot een flauwe grap. Dit keer was het Sony die op Wikipedia een kleine aanpassing maakte aan de Halo 3 pagina. Oplettende lezers kwamen erachter, via het IP-adres dat van een Sony Computer Entertainment Europe kantoor in Liverpool vandaan kwam, dat Sony had uitgehaald naar hun concurrent.
quote
Halo 3, the third game in the best-selling Xbox game franchise Halo, is a highly anticipated first-person shooter video game under development by Bungie Studios for the Xbox 360 and is expected to "set a new high water mark" for next-generation games.

En nadat een Sony -medewerker de pagina onder handen had genomen.
quote
Halo 3, the third game in the best-selling Xbox game franchise Halo, is a highly anticipated first-person shooter video game under development by Bungie Studios for the Xbox 360 and is expected to "set a new high water mark" for next-generation games , Although it wont look any better than Halo 2.

Vallende peuter door tiener opgevangen

Icoon OpmerkelijkIn de stad Springfield in de staat Missouri woont een enorm goede American football speler. De tiener heeft een kind gevangen dat van twee hoog 'viel'.

De tiener ving het kind vlak voordat het op de grond terecht kwam. De 18-jarige oppas had het kind waarschijnlijk naar beneden gegooid. Ze moest op nog vier andere kinderen passen. Waarom de oppas het kind naar beneden heeft gegooid is nog onbekend.

Het kind is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De babysitter is opgepakt door de politie.
Met dank aan Aquax voor de submit.

Balkenende moet lekken miljoenennota verklaren

Icoon PolitiekDe VVD heeft dinsdag premier Jan Peter Balkenende gevraagd in een brief uit te leggen hoe het kan dat er veel plannen uit de begroting voor volgend jaar al zijn uitgelekt, terwijl het kabinet pas op Prinsjesdag de miljoenennota presenteert.

Donderdag bereikte het kabinet een begrotingsakkoord en sindsdien berichtten media uitvoerig over de afgesproken maatregelen. De ergernis bij de VVD is groot omdat eerder met Balkenende harde afspraken zijn gemaakt om het lekken van informatie tegen te gaan.

De VVD wil dat de premier er alles aan doet om te voorkomen dat er nog meer nieuws op straat komt te liggen. Om die reden bepleiten de liberalen om de embargoregeling aan te passen, zodat niet alleen de fractievoorzitters maar alle Kamerleden de begrotingsstukken de vrijdag voor Prinsjesdag krijgen.

Volgens vicepremier Wouter Bos is er "een heleboel onjuist" van wat hij in de media voorbij heeft zien komen. Bovendien wordt er in zijn ogen vooral bericht over waar het geld vandaan komt en niet over wat er mee wordt gedaan.

'AZ wil Alves in de winterstop halen'

AZ wil nog altijd proberen om Afonso Alves los te weken bij SC Heerenveen. Er gaan inmiddels geruchten dat de Alkmaarse club de Braziliaan in de winterstop wil contracteren.

Bovendien zou Alves al bij AZ spelen als Riemer van der Velde nog voorzitter was van SC Heerenveen. Dit liet de voormalig preses van de Friezen in een telefonisch gesprek aan Dirk Scheringa, voorzitter van de Alkmaarse club, weten.

AZ wilde nog niet zo lang geleden zestien miljoen euro op tafel leggen om over de diensten van Alves te beschikken. SC Heerenveen wees dit bod uiteindelijk af.

Ooijer blij met terugkeer in Oranje

André Ooijer is weer terug bij het Nederlands Elftal. Na meer dan een jaar afwezigheid, vanwege een beenbreuk, is de verdediger weer terug gekeerd in het keurkorps van bondscoach Marco van Basten. Vandaar werkte de speler van Blackburn Rovers de eerste training af.

Het Nederlands Elftal bereidt zich in Noordwijk voor op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bulgarije en Albanië. De kans is groot dat Ooijer komende zaterdag, tijdens het treffen met de Bulgaren, in de basis zal beginnen. "Moet ik zaterdag Dimitar Berbatov het scoren beletten? Ik weet het niet, maar ik ben er wel helemaal klaar voor. Ik heb er zin in."

Ooijer mag zich al een tijdje een vaste waarde binnen Oranje noemen. Tijdens het wereldkampioenschap van vorig jaar zomer was hij na Robin van Persie de beste veldspeler van Van Basten. Bovendien miste de verdediger geen enkele minuut tijdens het WK in Duitsland. "En dan is het niet leuk dat je ruim een half jaar moet toekijken."

"Ik heb natuurlijk wel alle wedstrijden gevolgd. Ik denk dat we een steeds betere ploeg krijgen. Een ploeg met veel goede en mooie voetballers. Al maakt het mij niet uit hoe we van Bulgarije en Albanië winnen. Als we maar winnen. Dat is nu het belangrijkste."

Dieven op pad met geladen lijkwagen

Twee dieven uit Zuid-Afrika hebben een lijkwagen gestolen. De lijkwagen was geladen met een gevulde grafkist.

De twee boeven kwamen echter onderweg stil te staan omdat de benzine op was. Toen het duo een paar vrouwen om hulp vroeg, schakelden deze de politie in.

De eigenaar van de lijkwagen meldde in een Zuid-Afrikaanse krant dat hij is geschrokken van de diefstal. Hij liet zijn wagen even voor de deur staan om geld te halen voor benzine. "Het is gewoon schokkend om weten dat mensen een lijkwagen stelen met een dode erin. Wie doet nu zoiets?", vraagt de begrafenisondernemer zich af.

Volgens een woordvoerder van de politie hadden de beide dieven niet goed nagedacht over hun daad. Ze hadden beiden namelijk te diep in het glaasje gekeken.

Ook Huta Galung ronde verder in Alphen

Jesse Huta Galung is de volgende Nederlander die zich heeft geplaatst voor het challengertoernooi in Alphen aan den Rijn. De tennisser wist in twee sets (7-6(1), 6-4) te winnen van Rameez Junaid uit Australië.

Eerder wisten Thiemo de Bakker en Peter Wessels ook al tot de tweede ronde door te dringen. Zij wonnen van respectievelijk de Italianen Francesco Aldi en Leonardo Azzaro.

Het optreden van Wessels was overigens matig te noemen. De setstanden waren 6-3, 3-6 en 6-4. De Nederlander moet in de tweede ronde af zien te rekenen met De Bakker.

Van der Vaart en Kuyt missen training

Rafael van der Vaart en Dirk Kuyt hebben de eerste training van het Nederlands Elftal aan zich voorbij laten gaan. Het duo heeft teveel last van diverse blessures.

Van der Vaart kampt nog altijd met problemen aan zijn kuit. Deze kwetsuur hield hem afgelopen weekend, tijdens het duel van zijn club Hamburger SV tegen Bayern München, ook al aan de zijlijn. Kuyt heeft een teenblessure.

Het tweetal trainde dinsdag daarom niet mee en bleef achter in het hotel in Noordwijk. Het resterende deel van de selectie was wel terug te vinden op het trainingsveld. Oranje bereidt zich namelijk voor op de het EK-kwalificatieduel tegen Bulgarije. Deze wedstrijd staat voor zaterdag op het programma.

Vier dagen later wacht de uitwedstrijd tegen Albanië. Ook deze confrontatie wordt gespeeld in het kader de kwalificaties voor het Europees kampioenschap voetbal, wat in 2008 in Oostenrijk en Zwitserland wordt gehouden.

Meeste Belgen willen land niet splitsen

Icoon BelgieDriekwart van de Belgen vindt het geen goede zaak als België zou worden gesplitst. Een enquête van de Vlaamse omroep VRT wijst dat vandaag uit. De splitsing van België in een onafhankelijk Vlaanderen en Wallonië komt de laatste tijd veel ter sprake.

Walen en Vlamingen zijn het steeds weer oneens over een nieuwe verdeling van bevoegdheden. Vooral de Franstalige walen willen het land bijeenhouden. Ruim 91 procent vindt een mogelijke splitsing een slechte zaak. Onder de Vlamingen is dat circa 60 procent.

Als Wallonië toch onafhankelijk wordt, wil een meerderheid de koning behouden. Vlamingen willen een republiek. Het samenvoegen van Vlaanderen met Nederland is de afgelopen tijd ook veelvuldig besproken. Ook de FOK! users waren niet eenduidig over deze kwestie, zoals je kan zien in deze poll.

Schuster: "Ballack was te duur"

Bernd Schuster heeft uitleg gegeven over het feit dat Michael Ballack niet naar Real Madrid kwam. De coach van De Koninklijke wilde zijn landgenoot graag naar de Spaanse hoofdstad halen.

Nadat de Duitse oefenmeester afgelopen zomer werd aangesteld wilde hij naast Arjen Robben ook Ballack graag kopen. Uiteindelijk kreeg Real Madrid het enkel voor elkaar om de Nederlander te contracteren, voor een bedrag tussen de 30 en 36 miljoen euro. Ballack kwam niet, en dat was vanwege het exorbitante bedrag dat niet alleen Ballack, maar ook zijn zaakwaarnemer verdienen. Michael Becker, de vertegenwoordiger van Ballack, zou bij een transfer een gigantisch geldbedrag hebben ontvangen.

"Het probleem is dat zijn zaakwaarnemer net zoveel krijgt als sommige spelers: een miljoen pond", vertelt Schuster. "Dat en feit dat Ballack ongehoord veel verdient betekende dat hem contracteren onmogelijk bleek." Aangezien Ballack Bayern München transfervrij verliet voor Engeland, kon Chelsea het geld dat het bespaarde aan een transfersom gebruiken om Ballacks salaris te spekken.

Over enkele verhuren van jeugdige Real-spelers, had de Duitser ook wat te melden. Rubén De la Red en Esteban Granero gingen naar Getafe, terwijl Adrián González en Javi García voor respectievelijk Celta de Vigo en Osasuna gaan spelen. "Ik had ze graag een kans gegeven, maar met 25 spelers in het team, was het gewoon beter om ze te laten vertrekken", bekent hij. "Maar we doen dit niet om hun kansen de kop in te drukken. Het zou makkelijk zijn om ze te behouden, maar wat bereik je ermee als deze jongens een seizoen op de tribune vertoeven?"

Soul Nomad & The World Eaters trailer

Soul Nomad & The World Eaters is een strategische RPG uit de stal van het welbekende Nippon Ichi Software. De game combineert de strategie engine uit Disgaea met traditionele RPG-gameplay om zo tot een uniek en fris product te komen.

Het verder uitbouwen van je legereenheden zal een wezenlijk onderdeel van de gameplay vormen. Een onlangs verschenen trailer laat zien hoe dit in zijn werk gaat. De game zal op 25 september uitkomen in de VS, of en wanneer het spel Europa aandoet is nog niet bekend.

De trailer is hier te downloaden.

16min-homo's richten eigen site op

Icoon InternetOok homo’s onder de zestien jaar komen voortaan aan hun trekken op het internet. Ze kunnen namelijk vanaf vandaag via internet met elkaar praten en afspreken. Jong&Out, de jongerengroep van homobelangenorganisatie COC, heeft vandaag een profielensite gelanceerd die zich volledig richt op homo’s en lesbiennes onder de zestien.

De COC meldde dat homojongeren onder de zestien jaar op www.jongenout.nl op eenvoudige wijze een profiel kunnen aanmaken. Zo kunnen ze veel makkelijker in contact komen met leeftijdsgenoten.

Louis van Gaal traint Capelle

De spelers van zaterdaghoofdklasser Capelle hebben vanavond een wel heel bijzondere trainer voor de groep staan. AZ-coach Louis van Gaal is namelijk bereid gevonden om eenmalig de training van Capelle te leiden.

Een aantal sponsors van Capelle heeft een relatie met de stichting Spieren voor Spieren. Omdat Van Gaal ambassadeur is van deze stichting, werd het contact gelegd en hapte de trainer van AZ toe.

Voor Capelle was de toezegging van Van Gaal een uitkomst. Hoofdtrainer René Vermunt ontbreekt deze week namelijk op 't Slot wegens een schoolkamp. Zo staat Van Gaal vanavond eens niet voor gelouterde internationals, maar voor spelers als Jay Jay Gulpen, André Hol, Patrick Molendijk en Henk Roeland. De tegenstander van aanstaande zaterdag, Ter Leede, is gewaarschuwd. Capelle won nog nooit in Sassenheim en zal ongetwijfeld hopen dat Van Gaal nog wat mooie tips in petto heeft.

Boete voor Tilburgs raadslid wegens lekken

Icoon BinnenlandsDe politierechter in Breda heeft het Tilburgse raadslid Hans Smolders (46) vandaag veroordeeld wegens het lekken uit geheime stukken. De rechtbank legde een boete van 750 euro op. Tegen Smolders was 750 euro boete plus een week voorwaardelijke celstraf geëist.

De voormalig chauffeur van wijlen Pim Fortuyn heeft erkend dat hij heeft geciteerd uit een vertrouwelijk overleg over de mogelijke sluiting van een Tilburgse discotheek naar aanleiding van geruchten over drugsgebruik, drugshandel en geweld. De gedreven en emotionele fractievoorzitter van de Lijst Smolders deed tijdens de rechtszaak een beroep op gewetensnood, omdat hij 'de onrechtvaardige hetze' tegen de discotheekeigenaar wilde stoppen.

Het beroep op noodtoestand wees de rechter af. Smolders had zijn punt kunnen maken zonder te citeren uit geheime informatie. Een gekozen raadslid moet zich volgens de rechtbank bovendien houden aan de regels die in een democratie zijn afgesproken.

De gemeente Tilburg deed aangifte tegen Smolders wegens lekken. Omdat hij daarna doorging met het publiceren van informatie op zijn internetsite werd er ingegrepen. Smolders werd thuis aangehouden en enkele uren vastgehouden en verhoord op het politiebureau. Op het verweer dat het optreden van de politie overdreven was, ging de rechter niet in.

De rechter noemde het wel bijzonder kwalijk dat Smolders zijn geheimhoudingsplicht heeft geschonden na een eerdere waarschuwing en omdat hij dat uit eigen publicitaire belangen deed. Hij legde echter geen voorwaardelijke celstraf op omdat de verdachte als raadslid in het nieuws moet kunnen blijven treden zonder de dreiging van een sanctie.

Geneesmiddel hoge bloeddruk remt enzym

Icoon MedischPatiënten met een te hoge bloeddruk hebben baat bij een nieuw geneesmiddel dat als eerste een enzym aanpakt dat aan de basis van die hoge bloeddruk staat. Naast de verlaging van de bloeddruk lijkt het middel, Rasilez (stofnaam: aliskiren), de ernst van hartfalen te beperken.

Dit blijkt uit resultaten van onderzoek dat in Wenen is gepresenteerd tijdens the European Society of Cardiology. Ondanks de beschikbaarheid van verschillende soorten bloeddrukverlagers, wordt bij ongeveer 60 procent van de patiënten de gewenste verlaging niet bereikt. Als gevolg hiervan hebben zij een verhoogde kans op complicaties zoals een hartaanval, herseninfarct en nierschade.

Het nieuwe middel, een product van het Zwitserse farmaciebedrijf Novartis, is de eerste directe renine-remmer. Renine is een enzym dat door de nieren wordt geproduceerd en vervolgens de bloeddruk doet stijgen. Remming van renine door aliskiren zorgt voor een afname van activiteit van het systeem dat de bloeddruk opstuwt.

"Remmen op dit niveau is naar verwachting uiterst efficiënt", zegt Erik Stroes, internist bij het AMC. Het middel vertegenwoordigt de eerste nieuwe klasse van geneesmiddelen tegen hoge bloeddruk in meer dan tien jaar, aldus Stroes.

In het twaalf weken durende onderzoek werd het middel toegevoegd aan de standaardbehandeling bij patiënten met hartfalen. De resultaten laten een bijna vijf keer grotere afname in bnp (brain natriuretic peptide) zien bij patiënten die het middel krijgen. Bnp is een stof die door het hart wordt afgescheiden. De mate van afgifte ervan wordt gezien als een indicator van de ernst voor hartfalen.

Militairen vinden wapens en drugs in Uruzgan

Icoon OorlogNederlandse militairen in de Afghaanse provincie Uruzgan hebben samen met het Afghaanse leger een grote hoeveelheid wapens en drugs ontdekt. Dat gebeurde tijdens een inval in de nacht van zondag op maandag.

De inval vond plaats in een ommuuurde woning in de buurt van Tarin Kowt, waarin een opslagplaats van wapens voor de Taliban werd vermoed. Vier verdachten zijn aangehouden.

Dat heeft het ministerie van Defensie vandaag bekendgemaakt. Naast ruim 260 kilo drugs werden Kalashnikov automatische geweren, mortiergranaten, handgranaten en munitie voor een zwaar machinegeweer gevonden.

Vier mensen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de Taliban en bij drugshandel. De militairen zullen hen overdragen aan de Afghaanse autoriteiten. Het Afghaanse leger heeft de in beslag genomen drugs dinsdag vernietigd door ze te verbranden.

Rijkaard complimenteert Sneijder

Frank Rijkaard, trainer van FC Barcelona, heeft Wesley Sneijder gecomplimenteerd voor zijn sterke optredens in de wedstrijden van Real Madrid. De voormalig speler van Ajax vond in twee wedstrijden al drie keer het net.

"Hij lijkt nu al een van de sleutelspelers van het team", aldus Rijkaard. "Hij voetbalt goed met beide voeten en kan zowel in het midden als centrale aanvaller spelen. Hij heeft de juiste mentaliteit en het karakter van een winnaar. Hij is een creatieve speler, die mooie passes kan geven en goed op het doel kan schieten."

Van Gelder: "Het kan nog beter"

Yuri van Gelder krijgt komende zaterdag, tijdens het WK turnen in Stuttgart, de kans om de wereldtitel opnieuw binnen te halen. De Waalwijker, die zich met de hoogste score uit zijn carrière voor de finale plaatste, presteerde dit in 2006 ook al.

De waardering, die Van Gelder van de jury kreeg, bedroeg uiteindelijk 16,600. Hiermee kwam hij op gelijke hoogte met Yibing Chen uit China, die zich tevens regerend wereldkampioen mag noemen. "Het ging goed, maar het kan nog beter", liet de Brabantse sporter in een eerste reactie.

Ook op de sprong presteerde Van Gelder volgens verwachting. De Brabander liet een score van 15,850 noteren. "Ik voel me nu een echte turner", aldus de turner. De prestaties waren voor het teamresultaat echter niet voldoende. Nederland moet namelijk bij de eerste achttien landen eindigen om actief te mogen zijn op de Olympische Spelen. Hierdoor heeft de sporter nog maar een mogelijkheid om zich te plaatsen voor dit mondiale evenement, namelijk wereldkampioen worden. "Ik moet deze vorm doortrekken naar zaterdag."

Moeder naar school met bijl en koevoet

Icoon ShockingWanneer er problemen zijn op school gaan de ouders vaak naar school voor een gesprek. Een Zweedse vrouw pakte dat een keer helemaal anders aan en stapte gewapend met een bijl en koevoet de school van haar zoontje in Laholm binnen. Haar kind werd op school gepest en ze wilde de pestkoppen een keer flink aanpakken.

Toen de agenten arriveerden was de vrouw alweer verdwenen, maar de politie is nog steeds op zoek naar de vrouw. De leerlingen en getuigen op de school worden ondervraagd en er wordt later een persconferentie gegeven. Waarom de jongen gepest werd is niet bekend.

De Bakker naar tweede ronde Alphen

Thiemo de Bakker is er in geslaagd om zich voor de tweede ronde van het challengertoernooi in Alphen aan den Rijn te plaatsen. De Nederlander won zijn partij, waarin hij tegen de Italiaan Francesco Aldi speelde, in twee sets (6-3, 6-3).

Toch verliep de partij niet geheel vlekkeloos, aangezien er een aantal keer werd gestopt door de regenval. In de volgende ronde staat De Bakker tegenover de winnaar die uit het duel tussen Peter Wessels en Leonardo Azzaro uit Italië moet voortkomen.

Jefimkin wint eerste bergrit Vuelta

De eerste zware bergetappe in de Ronde van Spanje is gewonnen door Vladimir Jefimkin. De Rus van Caisse d'Epargne kwam in de rit over 185 kilometer van Langreo naar Lagos de Covadongo, een beklimming van de buiten-categorie, alleen over de finish.

Jefimkin finishte met een voorsprong van iets meer dan een minuut op vijf achtervolgers, onder wie Denis Menchov en Carlos Satre. Van de overige favorieten voor de eindzege gaf Cadel Evans 1,28 prijs op de Rus en Oscar Pereiro bijna twee minuten.

Jefimkin heeft ook de leiding in het algemeen klassement genomen. Hij heeft daarin een voorsprong van 1,06 op Menchov.

Heerenveen ziet af van stappen tegen Alves

SC Heerenveen zal voorlopig geen stappen ondernemen tegen Afonso Alves. Heerenveen en Alves liggen al enige tijd overhoop met elkaar nadat de Braziliaan niet op kwam dagen op trainingen en wedstrijddagen om zodoende een transfer af te dwingen.

De Friese club deed bij de FIFA navraag welke het stappen het tegen de speler kan nemen. Alves zal deze week naar de Verenigde Staten vertrekken om zich bij de Braziliaanse selectie te voegen. Brazilië speelt zondag tegen de VS en woensdag tegen Mexico. Heerenveen wil het Alves verbieden om uit te komen voor zijn thuisland. Dat bleek echter niet zo makkelijk te gaan. ”We weten nu in ieder geval dat het bijna onmogelijk is een speler te verbieden uit te komen voor zijn land”, aldus de directeur van de Friese club Yme Kuipers.

De Braziliaan wil graag weg bij de Friese club en er was ook interesse van andere clubs om hem over te nemen. De vraagprijs lag met 20 miljoen euro te hoog voor de meeste gegadigden waardoor Alves niet vertrok. Alves was hierover zo verbolgen dat hij te laat terugkeerde van zijn vakantie en naderhand niet verscheen op trainingen. Ook tijdens wedstrijden was de spits niet aanwezig. Afgelopen maandag mocht de Braziliaan de Gouden Schoen in ontvangst nemen maar ook daar was de aanvaller niet aanwezig.

AZ wil stadion uitbreiden naar 40.000 plaatsen

AZ heeft bij de gemeente Alkmaar een principe-verzoek ingediend om het DSB Stadion uit te breiden naar 40.000 plaatsen. De voorzitter van de Alkmaarders, Dirk Scheringa, heeft dit vandaag bekend gemaakt tijdens een persconferentie.

De huidige capaciteit van het onderkomen, dat vorig jaar in gebruik werd genomen, is ruim 17.000 plekken.

AZ heeft ook een verzoek ingediend om maximaal 60.000 vierkante meter aan kantoorruimte bij het stadion neer te zetten in plaats van de aanvankelijke plannen voor 20.000 vierkante meter grootschalige detailhandel.

Het college van B&W en de gemeenteraad van Alkmaar hebben positief gereageerd op de plannen. De komende tijd zullen de plannen worden uitgewerkt.

Lampard niet fit genoeg

Frank Lampard zal niet in actie komen tijdens de aankomende twee EK-kwalificatieduels tegen Israël en Rusland. De FA maakte dit vanmiddag bekend.

Lampard raakte afgelopen donderdag geblesseerd tijdens de training. De Chelsea-middenvelder kampt met een spierkwetsuur en zal niet op tijd herstelt zijn. Behalve Lampard mist Steve McClaren ook Wayne Rooney en David Beckham die ook geblesseerd zijn. Engeland speelt zaterdag tegen Israël, op 12 september volgt de ontmoeting met het Rusland van Guus Hiddink.

Phanos eist ontslag RvC FC Utrecht

De hoofdsponsor van FC Utrecht heeft geëist dat de Raad van Commissarissen per direct moet opstappen. Op een speciaal belegde persconferentie heeft Phanos dit meegedeeld. De sponsor reageert hiermee op het ontslag van directievoorzitter Jan Willem van Dop.

Volgens de Raad van Commissarissen zou Van Dop zich schuldig hebben gemaakt aan financieel wanbeleid, iets dat door Phanos wordt tegengesproken. Op de persconferentie in Houten waren ook enkele spelers van FC Utrecht aanwezig. Ook hoofdtrainer Willem van Hanegem was van de partij. De spelersgroep en de trainer hebben een petitie ingediend waarin de terugkeer van Van Dop wordt geëist.

Phanos zal wel de financiële verplichtingen die het hoofdsponsorschap met zich meebrengt nakomen. Hieraan is het formeel verplicht. De geldschieter gaf wel aan dat eventuele investeringen zullen worden opgeschort. Inmiddels heeft Van Dop een kort geding aangespannen. De op non-actief gezette voorzitter wil op deze manier weer terugkeren bij de club. Het kort geding dient aanstaande donderdagochtend voor de Rechtbank van Utrecht.

De RvC is door de uitspraken van Phanos nog verder onder druk komen te staan. Eerder liet de Raad van Advies al blijken geen vertrouwen te hebben in de Raad van Commissarissen en eiste ook het opstappen van de raad. De Raad van Advies wordt vertegenwoordigd door onder andere supporters en businessclubleden. De RvC is het hoogste orgaan binnen FC Utrecht.

Beerens niet beschikbaar voor Jong Oranje

De bondscoach van Jong Oranje, Foppe de Haan, kan aankomende vrijdag, in de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje in en tegen Noorwegen, niet beschikken over Roy Beerens.

De aanvaller van SC Heerenveen heeft last van een liesblessure en is niet op tijd fit voor het duel met de Noren. De Haan had John Goosens van Ajax al toegevoegd aan de selectie omdat de inzetbaarheid van Beerens onzeker was.

Peuter met hoofd bekneld in kunstwerk

Icoon KunstEen 3-jarig meisje heeft in de Italiaanse stad Urbino per ongeluk een kunstwerk beschadigd. Het kind raakte met haar hoofd beklemd tussen het lichaam en de arm van een aan de kunstenaar Rafaël gewijd beeldhouwwerk. Urbino is de geboorteplaats van deze kunstenaar.

Het kind kon geen kant meer op, ze slaagde er maar niet in om haar hoofd te bevrijden. Haar vader belde in paniek de brandweer op. Die 'amputeerde' uiteindelijk de arm van het monument. Het meisje bleef hierbij ongedeerd.

UEFA handhaaft schorsing Domenech

Raymond Domenech zal tijdens het EK-kwalifiactieduel tussen Frankrijk en Italië, aanstaande zaterdag, vanaf de tribune moeten aanschouwen. De bondscoach van de Franse nationale ploeg is door de UEFA voor één duel geschorst.

Reden voor de schorsing zijn uitlatingen van Domenech in de Franse media. De oefenmeester beschuldigde Italië van omkoping bij de Olympische kwalificatiewedstrijd tussen Frankrijk en Italië.

Naast de schorsing legde de Europese voetbalbond de trainer aanvankelijk ook een boete van 6000 euro op. Domenech ging in beroep tegen de straffen, de UEFA deed hierover vandaag een uitspraak. De UEFA hield vast aan de schorsing van één duel. Wel schrapte het de geldboete.

Real Madrid boekt recordwinst

Behalve in de competitie gaat het Real Madrid ook financieel voor de wind. De club maakte vandaag de jaarcijfers over vorig seizoen bekend en die zagen er rooskleurig uit. De inkomsten stegen met 20% naar 351 miljoen euro.

Reden voor de clubleiding om het afgelopen seizoen als het beste in de clubgeschiedenis te betitelen. De ploeg van onder meer Arjen Robben, Wesley Sneijder, Ruud van Nistelrooij en Royston Drenthe boekte een recordwinst van 44 miljoen euro. Op 30 juni bij het sluiten van het afgelopen boekjaar had de club 98 miljoen euro in kas.

De inkomsten uit marketing en sponsoring vielen lager uit dan verwacht, de inkomsten uit TV-gelden daarentegen stegen. Met het verkregen geld kon De Koninklijke aan het begin van dit seizoen voor vele tientallen miljoenen euro’s spelers aantrekken.

[WK Turnen] Van Gelder imponeert op ringen

Yuri van Gelder heeft vandaag bij de kwalificaties van de wereldkampioenschappen turnen in Stuttgart indruk gemaakt. De Nederlander kwam op de ringen tot een score van 16,600 en evenaarde daarmee de beste prestatie tot dan toe van de Chinees Yibing Chen.

Chen is de regerend wereldkampioen, twee jaar geleden was Van Gelder de beste op de ringen.

Aankomende zaterdag is de finale.

Celstraf voor jonge rechtsextremisten Almere

Icoon JustitieDe rechtbank in Lelystad heeft vanmiddag vijf jonge rechtsextremistische mannen veroordeeld tot 2 jaar celstraf waarvan acht maanden voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie (OM) had 2,5 jaar cel tegen hen geëist.

De rechter acht hen verantwoordelijk voor brandstichting en poging tot brandstichting bij een synagoge, een islamitische school, een islamitische supermarkt en een krakerspand eind 2006 in Almere en Amsterdam.

Samen met zes andere jonge mannen sprak de rechter ze vrij van brandstichting in een gekraakte Almeerse supermarkt in februari. Tegen deze zes had het OM 1,5 jaar celstraf geëist. Volgens de rechter waren er geen sporen van brandstichting. De rechtbank acht de groep van elf jonge mannen in de leeftijd van 17 tot 21 jaar wel schuldig aan vernieling en aan bedreiging van de krakers in de supermarkt. De drijfveer voor hun acties werd gevoed door hun nationalistische gedachtegoed.

Vier van de zes jonge mannen die alleen aanwezig waren bij de actie in de Almeerse supermarkt kregen twaalf maanden cel waarvan zes tot vijf voorwaardelijk. De rechter legde twee minderjarige jongens tweehonderd uur werkstraf en zes maanden voorwaardelijke jeugddetentie op. Een van hen wordt onder toezicht van Bureau Jeugdzorg geplaatst. Alle elf moeten een reclasseringstraject doorlopen met een proeftijd van twee jaar.

De brandstichtingen in Almere veroorzaakten onrust onder de bewoners van de stad. De rechter stond daar dinsdag bij stil. ''De rechtbank houdt ernstig rekening met gevoelens van maatschappelijke onrust die zij teweeg hebben gebracht. Deze acties van extremistische aard van welke zijde dan ook kunnen in het huidige tijdsgewricht bijdragen aan een verdere radicalisering. Daar moet resoluut tegen worden opgetreden.''

Jongeren tegen opgaan van Nederland in EU

Icoon Europa83 Procent van de jongeren tussen de 15 en 19 jaar wil niet dat Nederland opgaat in een verenigd Europa. De jongeren zijn bang dat de Nederlandse identiteit verloren gaat door de Europese eenwording.

Dat blijkt uit een onderzoek van Interview/NNS in opdracht van Visie21 onder zeshonderd jongeren dat vandaag is gepresenteerd. De jongeren waarderen de Nederlandse nuchterheid, democratie en de mate van vrijheid die ze genieten.

Voor jeugdpremier van Inspiratie en Verbinding Jip Samhoud (17 jaar), jeugdminister van Werken en Leren Faouzi Achbar (24 jaar), en jeugdminister van Feest, Geluk en Optimisme Jochem Knuttel (17 jaar) een reden om een gesprek aan te gaan met Maxime Verhagen, minister van Buitenlandse Zaken. ''Minister Verhagen doet er goed aan de mening van jongeren mee te nemen in de discussie over de Europese eenwording'', aldus jeugdpremier Samhoud.

Minister Verhagen is blij dat jongeren hun mening laten horen over Europa. ''Het hervormingsverdrag waarover Nederland hard onderhandeld heeft, zorgt dat Europa zich niet bemoeit met zaken die Nederland zelf kan doen'', aldus de bewindsman. ''Het zorgt dat zaken die eigen zijn aan Nederland, zoals de manier waarop we onderwijs geven, niet zullen verdwijnen.''

Levenslange celstraf voor Metselmoorden

Icoon JustitieDe rechtbank in Den Haag heeft één van de verdachten in de zogeheten Metselmoordenzaak in Den Haag vandaag veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Dat is meer dan de eis van 20 jaar.

Soenil D. heeft bekend in augustus 2004 de 24-jarige Jeroen Dekkers en de 25-jarige Rob Mahabier te hebben gedood. Zijn vader Bidjaipersad D. kreeg 20 jaar cel voor het medeplegen van de moorden.

Twee andere mannen, Taras K. en Angierpersad G., kregen respectievelijk 231 en 179 dagen cel. Zij waren zijdelings bij de zaak betrokken.

Het Openbaar Ministerie (OM) had zowel tegen vader en zoon 20 jaar   geëist. De geruchtmakende moordzaak in Den Haag heeft zich ruim drie jaar lang voortgesleept. Begin dit jaar besloot de rechtbank de zaak te heropenen, omdat zij het onderzoek onvolledig vond.

Noodweer
Soenil D. had al in een vroeg stadium verklaard de twee mannen uit Zaandijk met messteken te hebben vermoord. Volgens hem werd hij bedreigd door beiden en handelde hij uit noodweer. De rechtbank vond deze verklaring echter ongeloofwaardig. D. heeft een klein postuur, terwijl zijn belagers groot en sterk waren. De moorden waren volgens de rechter dus met voorbedachten rade gepleegd.

Vader D. werd verweten dat hij niets ondernam om de slachtpartij te stoppen, terwijl hij in de woning aanwezig was ten tijde van de moord. ''Hij is zeer berekenend te werk gegaan. Ook was hij nauw betrokken bij het opruimen van de lijken en het strippen van de woning, waarmee alle sporen werden uitgewist'', aldus de rechter.

Nadat Dekkers en Mahabier met tientallen messteken om het leven waren gebracht, besloot de familie D. het tweetal achter een muur van een andere woning te laten verdwijnen. ''Daarmee toonden ze geen enkel gevoel van medeleven voor de slachtoffers en hun families'', vond de rechter.

Beroep
Het OM wilde vader en zoon twintig jaar achter de tralies hebben. Maar de rechtbank vond dat voor Soenil nog niet genoeg. ''Het is absoluut noodzakelijk dat hij definitief uit de samenleving verwijderd wordt'', aldus de rechter, die de kans op herhaling erg groot acht.

De advocaten van vader en zoon D. lieten weten in hoger beroep te gaan. ''De rechtbank heeft geen enkel argument gegeven waaruit blijkt dat de vader direct bij de moord betrokken is geweest'', aldus Frank van Ardenne, raadsman van de vader.



Levenslang en 20 jaar de bak in

Belgische Mika eist naam terug van Britse Mika

Icoon MuziekDe Belgische reggaemuzikante Mika spant een proces aan tegen de populaire zanger Mika. De Britse popster brak het afgelopen jaar internationaal door met nummers als Grace Kelly en Relax. De Belgische Mika vindt dat zij meer recht heeft op de naam dan haar Britse collega.

Reggaemuzikante Mika, die in haar vrije tijd door het leven gaat als Sophie Michalakoudis, liet haar artiestennaam al in 1983 registreren bij de Belgische auteursrechtenvereniging Sabam. Zij vindt dat het feit dat de Britse zanger dezelfde naam heeft haar schade berokkent bij de platenmaatschappijen.

De reggaezangeres heeft een advocaat in de arm genomen die gespecialiseerd is in auteursrechtenkwesties. Ze heeft wel beklemtoond te hopen op een schikking. Belgische Mika, die de afgelopen twintig jaar overal in Europa op tournee zegt te zijn geweest, bracht tussen 1989 en 2005 vijf albums op de markt.

De Britse naamgenoot bracht begin dit jaar zijn eerste album uit: Life in Cartoon Motion. Tijdens zijn optreden op Lowlands kreeg Mika zijn eerste gouden plaat uitgereikt voor meer dan 35.000 verkochte exemplaren. Zijn single Grace Kelly bereikte de eerste plaats in de hitparades van Groot-Brittannië en Ierland.

Downloadable content voor Bioshock op komst?

Het is al enkele dagen stil rondom BioShock, dus daarom vandaag maar weer een nieuw gerucht. Tijdens het bewerken van een .ini bestand zijn er hints gevonden voor een downloadbaar content pack voor BioShock.

In de .ini file valt namelijk het volgende te lezen:

quote
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;Downloadable content announcement
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
[PlasmidPack1]
TopicType=Gene Tonics Unlocked!
FriendlyName=(Downloaded Content)
bHidden=true
Entry=\nNEW FROM RYAN INDUSTRIES!
Entry=\nHaving concluded clinical trials on four new Genetic Improvements, Ryan Industries is proud to announce the general release of their newest products:
Entry=\nMachine Buster
Entry=Vending Expert
Entry=Sonic Boom
Entry=EVE Saver
Entry=\nLook for them at a Gatherer's Garden near you!

Dit duidt dus op een downloadbaar plasmid pack welke vier nieuwe plasmids zal bevatten, de Machine Buster, Vending Expert, Sonic Boom en Eve Saver. Verderop in de .ini file staat op uitgelegd wat de plasmids doen, zo zal de Machine Buster de schade aan camera's, bots en turrets verhogen, de Vending Expert zal ervoor zorgen dat de prijzen in de vending machines lager zijn, met Sonic Boom duw je iedereen aan de kant en met Eve Saver verlaag je de hoeveelheid EVE die je verbruikt.

Virtual Console brengt vier games naar de VS

Bezitters van een Nintendo Wii in de VS kunnen weer naar hartelust hun Wii-Points uitgeven aan games. Onlangs zijn de volgende vier games op de Virtual Console verschenen:

Adventure Island - NES:
Dit side-scrolling actie-spel speelt zich af op een, jawel, mysterieus eiland. Het hoofdpersonage genaamd Master Higgins moet zijn geliefde Tina uit de klauwen van de Witch Doctor bevrijden. Om dit voor elkaar te krijgen dient Master Higgins allerlei levels te doorlopen en vijanden op zijn pad te verslaan. Het spel is te verkrijgen voor 500 Wii-Points.

Donkey Kong Jr. Math - NES:
Donkey Kong was al jaren geleden begonnen met een soort van Brain Training. Met dit spel kun je gaan rekenen in een Donkey Kong-thema. Perfect om de hersenen weer eens te laten trainen in allerlei sommetjes en getallen na de zomervakantie. Het spel is te verkrijgen voor 500 Wii-Points.

Landstalker: The Treasures of King Nole - Sega Genesis:
Dit spel draait om de elf Nigel die een zoektocht onderneemt naar de schat van Koning Nole. Nigel reist het hele land door en komt terecht in dorpjes, grotten en kerkers. Hij heeft echter een grote vijand genaamd Mercator die ook op zoek is naar de schat en Nigel dient te strijden tegen de gemene trucjes van Mercator. Het spel is te verkrijgen voor 800 Wii-Points.

Bonk 3: Bonk's Big Adventure - TurboGrafx:
Wederom een side-scrolling actie-spel dat dus op de Virtual Console zal gaan verschijnen. Bonk is weer terug om Koning Drool dwars te zitten. In deze 3D-game dient Bonk allerlei levels te doorstaan met behulp van allerlei items en het verslaan van allerlei vijanden. Het spel is te verkrijgen voor 600 Wii-Points.

De FOK!poel...

Als jij grote en vooral wilde beesten maar eng vindt, en niet als een echte Steve Irwin achter die beesten aan durft te hollen dan hebben wij het perfecte alternatief voor jou.

De Africam is een live webcamstream gericht op Nkorho Pan. Nkorho Pan is een drinkplaats in het Sabi Sands Private Game Reserve in Zuid-Afrika. 24 uur per dag kun je beelden bekijken van de dieren die er komen voor water. Als je geluk hebt kun jezelfs leeuwen voor bij zien komen!

Dus heb je een middagje niets te doen, ga dan lekker genieten van de FOK!poel.

Doodstraf Ali Chemicali bevestigd

Icoon Misdaad Het hoger beroep van Ali Hassan al-Majid tegen het doodvonnis van juni 2007 werd vandaag afgewezen door het Iraaks Hooggerechtshof. Ook twee andere kopstukken van het regime van Saddam Hussein ontvingen dezelfde uitspraak. De drie mannen zijn veroordeeld voor misdaden tegen de menselijkheid, genocide en oorlogsmisdaden in verband met de grootschalige moord op 180 duizend Koerden in de jaren '80.

Generaal Ali Hassan al-Majid (1941) is een neef van de voormalige Iraakse dictator Saddam Hoessein en was onder meer minister van defensie in diens regime. Als de verantwoordelijke achter de gifgasaanval op Halabja, een aanval met chemische wapens tegen Iraakse Koerden, kreeg hij de bijnamen 'Ali Chemicali' en 'de slager van Koerdistan'. Tijdens zijn proces, op 11 januari 2007, gaf hij toe in 1988 opdracht te hebben gegeven tot executie van Koerden die tijdens de Anfal-campagne weigerden hun dorpen in het noorden van Irak te verlaten.

De overige veroordeelden, Sultan Hashim Ahmad al-Tai en Hussein Rashid Mohammed, waren ten tijde van de zogeheten Anfal-campagne respectievelijk minister van defensie en plaatsvervangend hoofd operaties van het Iraakse leger. Volgens een betrokken rechter moet het doodvonnis van de drie mannen binnen dertig dagen worden uitgevoerd.

Popovych naar Predictor-Lotto

De Belgische wielerploeg Predictor-Lotto heeft de Oekraïense renner Jaroslav Popovych aangetrokken. De 27-jarige coureur tekende een contract voor een jaar met een optie voor nog een seizoen.

Popovych was op zoek naar een nieuwe ploeg omdat zijn huidige werkgever, Discovery Channel, na dit jaar ophoudt te bestaan. Popovych geldt vooral als ronderenner. Hij eindigde in 2003 als derde in het eindklassement van de Giro. In de Tour werd hij dit jaar achtste.

Sevilla helpt Spanje aan record

Door zich gisteren te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League heeft Sevilla FC Spanje aan een record geholpen. Met de plaatsing van Sevilla is het voor de 43e maal dat er een Spaanse club meedoet aan het kampioenenbal.

De Spanjaarden deelden tot gistermiddag de eerste plaats met Italië met ieder 42 deelnames. Engeland bezet met 39 CL-plekken de derde positie en Nederland staat zesde (26).

Daarnaast heeft Spanje met deelnames van twaalf verschillende clubs ook een record in handen. FC Barcelona en Real Madrid waren ieder twaalf keer van de partij.

[Upd] T-Mobile haalt Bernucci uit Vuelta

T-Mobile heeft Lorenzo Bernucci vandaag uit de Ronde van Spanje genomen. De Italiaan testte op 15 augustus bij de Ronde van Duitsland positief op het gebruik van sibutramine, dat het hongergevoel onderdrukt.

Bernucci heeft gezegd dat hij sibutramine al vier jaar gebruikt en niet wist dat het WADA het middel vorig jaar op de verboden lijst heeft gezet. Mocht het bewezen worden dat de Italiaan het middel niet innam voor het verbeteren van zijn sportprestaties, dan kan hij er met een waarschuwing vanaf komen. "Lorenzo heeft de gedragscode van het team geschonden. Het is onacceptabel dat renners zonder toestemming van de dokter medicijnen innemen", aldus de teammanager van T-Mobile, Bob Stapleton.

Vorige maand werd nog bekend dat T-Mobile door zou gaan als sponsor in het wielrennen. Door de vele dopinggevallen die aan het licht kwamen, waaronder die van Patrik Sinkewitz tijdens de Tour de France, was het bedrijf gaan twijfelen. Wel behield het bedrijf het recht om met onmiddellijke ingang op te stappen bij een volgend dopinggeval.

Update @ 13:38

Bernucci is inmiddels door T-Mobile ontslagen.

Savage: "Van Persie is hypocriet"

Blackburn Rovers-speler Robbie Savage heeft in de Britse krant The Guardian uitgehaald naar Robin van Persie en Arsenal-coach Arsène Wenger. Hij noemt beide hypocriet.

Sinds 2005 is de relatie tussen Arsenal en Blackburn Rovers bekoeld. In de halve finale van de FA cup kreeg Van Persie toen een forse klap van Andy Todd. Het gewelddadige imago van Blackburn werd twee weken geleden, toen beide clubs wederom tegenover elkaar stonden, nogmaals onderstreept aldus Wenger en Van Persie.

Savage slaat nu terug. "Wenger is een groot manager en Van Persie een fantastisch speler, maar zij delen net zoveel uit als zij ontvangen," aldus Savage. "Van Persie's tackle op Ryan Nelsen was de meest afschuwelijke overtreding in de hele wedstrijd. Maar omdat het een Londense club is, zegt de buitenwereld alleen meer positieve dingen over Arsenal."

Aerts maakt rentree bij Jong Willem II

Voor het eerst sinds maart van dit jaar heeft Maikel Aerts weer een wedstrijd gespeeld. Na een schouderblessure maakte de 31-jarige keeper gisteren zijn rentree in een competitiewedstrijd van Jong Willem II tegen Jong NEC. Jong NEC won de wedstrijd met 0-1.

In maart van dit jaar scheurde Aerts op een training zijn biceps af. Na een operatie volgde een lange revalidatieperiode. De keeper had net een basisplaats veroverd bij Willem II, dat hem deze zomer ondanks zijn blessure definitief overnam van Feyenoord.

In Tilburg moet de Eindhovenaar dit seizoen de concurrentie aangaan met Kenneth Vermeer.

'Interland' Catalonië tegen VS verboden

De Spaanse voetbalbond RFEF heeft een interland van het Catalaanse team tegen de Verenigde Staten op zondag 14 oktober verboden.

De RFEF vindt de datum niet geschikt: Spanje speelt een dag eerder tegen Noord-Ierland in de EK-kwalificatie. Het Catalaanse team speelt normaal alleen tijdens de zomer- of winterstop. Opmerkelijk is dat de RFEF vorig seizoen een confrontatie tussen de ploegen van Catalonië en Baskenland, die op 8 oktober werd gespeeld, níet verbood.

Juventus beboet slaande speler

Juventus-speler Jonathan Zebina kan niet alleen een straf tegemoet zien van de Italiaanse voetbalbond, ook Juve zal hem een sanctie opleggen.

Afgelopen weekeinde sloeg de Franse verdediger een fotograaf die hem, nadat hij met rood het veld moest verlaten, op weg naar de kleedkamer herhaaldelijk fotografeerde.

Juventus zal Zebina een disciplinaire schorsing en een geldboete opleggen. De Italiaanse club won het competitieduel tegen Cagliari overigens wel met 3-2.

Torres wil topscorer worden

Fernando Torres heeft zijn zinnen gezet op de Engelse gouden schoen. De Spaanse spits van Liverpool wil Didier Drogba verslaan in de strijd om de topschutterstitel.

Vorig seizoen was Drogba met twintig treffers de vaakst scorende spits van de Premier League. De aanvaller van Chelsea ontving daarop de prestigeuze award. Torres is er echter van overtuigd dat de Ivoriaan dit seizoen meer tegenstand krijgt. De Spanjaard had met twee doelpunten een aandeel in de 6-0 overwinning die Liverpool afgelopen weekend boekte op Derby County. Het totaal van de spits van ¤36 miljoen komt daarmee op drie goals in vier duels.

"Ik ben tevreden", zegt Torres. "Maar ik waarschuw de fans alvast; ze hebben nog maar 60% van de echte Torres gezien. Het zal niet makkelijk worden om topscorer te worden, maar in de eerste weken heb ik laten zien dat ook Drogba het niet gemakkelijk gaat krijgen om succes te herhalen. Afgelopen zaterdag realiseerde ik me hoe het is om een held te zijn op Anfield. Ik ben niet geobsedeerd door de strijd voor de topschutterstitel. Op het moment ben ik nog een 'nobody' in de Premier League. De uitdaging voor mij is om prijzen te pakken met Liverpool, en om de beste spits te worden die ooit op Anfield rondliep. Ik weet dat dit moeilijk wordt, maar ik ben voorbereid."

Rutten onder de indruk van Getafe

De trainer van FC Twente, Fred Rutten, is onder de indruk van Getafe, de tegenstander in de UEFA Cup.

Afgelopen zondag zal Rutten de Spaanse ploeg in actie in de met 1-1 gelijk gespeelde competitiewedstrijd tegen Recreativo Huelva. Rutten kwam tot de conclusie dat zijn team voor een moeilijke opgave staat. "Het is een moeilijk te bespelen ploeg. Achterin zijn ze fysiek ijzersterk en verder hebben ze een stel individualisten in de ploeg. Ze hebben vooral een uitstekend middenveld. Het gaat een lastige klus worden, dat is zeker. Maar aan de andere kant: in voetbal heb je altijd kansen," aldus Rutten.

Metroid Prime 3: Corruption knalt als een gek uit de winkels

Dat het goed gaat met de Wii is een ding wat voorop staat. Het witte speelkastje van Nintendo gaat drie keer meer over de toonbank dan de PlayStation 3 en ook de spelverkopen liegen er niet om. Toch heerst er nog steeds de vraag of er naast Cooking Mama, Wii Sports en alle andere non-games nog wel plaats is voor hardcore games op de Nintendo Wii. Metroid Prime 3: Corruption bewijst dat dit zeker kan.

De nieuwe first person adventure van Retro Studio's is gearriveerd met een spreekwoordelijke knal. Met zo'n 400.000 verkochte exemplaren sinds de US launch vorige week is het spel direct op nummer één binnengekomen. Zelfs Bioshock moest er qua verkoopaantallen aan geloven. Corruption zal eind oktober de andere kant van de Atlantische Oceaan bereiken.

Gerolsteiner stopt als wielersponsor

Gerolsteiner stapt na volgend jaar als sponsor uit de wielersport. De Duitse fabrikant van mineraalwater heeft dit vandaag bekend gemaakt.

Gerolsteiner was sinds 1998 als geldschieter actief binnen het wielrennen en investeerde per jaar zo'n 9 miljoen euro in de sport.

Tom Stamsnijder is de enige Nederlandse renner binnen de Gerolsteiner-ploeg. Hij rijdt met het team op dit moment in de Vuelta.

Uitslagen Schotland speelronde 5

In Schotl and werd afgelopen weekend en gisteren de vijfde speeldag afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen speelronde 5:

ThuisUitEindstand
Dundee UnitedFalkirk2-0
HibernianInverness CT1-0
KilmarnockAberdeen0-1
Glasgow RangersGretna4-0
St. MirrenCeltic1-5
MotherwellHearts0-2

Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Glasgow Rangers51518-3
2Celtic51317-3
3Hibernian5119-5
4Dundee United5107-2
5Motherwell596-6
6Kilmarnock596-6
7St. Mirren564-9
8Aberdeen556-8
9Hearts554-8
10Falkirk537-14
11Gretna514-15
12Inverness CT502-11

Programma:

DatumThuisUit
15/09AberdeenMotherwell
15/09CelticInverness CT
15/09FalkirkHibernian
15/09GretnaKilmarnock
15/09HeartsGlasgow Rangers
16/09Dundee UnitedSt. Mirren

Brothers in Arms Wii speciaal aangepast

De Wii krijgt naast Call of Duty en Medal of Honour nog een derde WWII shooter; Brothers in Arms: Double Time. Deze versie zal speciaal voor de Wii zijn aangepast. Er wordt bij de aanpassingen veel aandacht besteed aan de casual- en non-gamers. Zo zal de easy mode extra makkelijk zijn en is het spel getest door niet gamers, zodat deze groep er goed mee overweg kan.

De bediening is speciaal herontwikkeld voor de Wii en bijvoorbeeld het geven van orders is extra makkelijk dankzij het gebruik van de Wiimote.
Naast de besturing zijn ook de graphics aangepast aan de Wii en mooier dan de originele Xbox versie waar de Wii versie op gebaseerd is.





Driver DNA in Juiced 2 uitgelegd

Juiced 2 komt er aan, en zal een nieuwe feature bevatten die artificiële intelligentie in racegames naar een hoger niveau moet tillen: Driver DNA.

Dit driver DNA bepaalt hoe een AI coureur zich gedraagt, en is opgebouwd uit een aantal "genen". Powerslidend vlak langs de rand van een afgrond scheuren zorgt er voor dat het powerslide "gen" naar wild wordt gezet, en zo zijn er ook genen voor de manier van inhalen, nitro gebruik en dergelijken. Op basis van de genen wordt bepaald of het DNA "cool", "wild" of "zen" is en is dus een meetgraad voor de rijstijl van de AI.

Dit Driver DNA geldt echter niet alleen voor de AI, op basis van hoe je zelf rijdt beïnvloed je ook jouw eigen genen, en online valt van elke speler het Driver DNA te bekijken. Mocht je nu rijden tegen een echte racegod, dan kan je zijn DNA ook opslaan en offline tegen zijn DNA racen.

Een HD trailer valt hier te bekijken.

Juiced 2 wordt 28 september verwacht voor de PC, PS2, PS3, 360 en DS. Op 12 oktober zal deze verschijnen op de PSP.

'Chinese hackers in computers Pentagon'

Icoon InternetComputerspecialisten van de Chinese krijgsmacht zijn in juni een computernetwerk van het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, binnengedrongen. Toen het Pentagon dat ontdekte, sloot het een deel van het computersysteem in het bureau van minister Robert Gates af.

Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times vandaag op gezag van Amerikaanse regeringsfunctionarissen. Het Pentagon ontdekte dat de hackers werkten bij het ministerie van Defensie in Peking. De Chinezen weigerden gisteren commentaar te geven.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel stelde het hacken van computers van Duitse regeringsinstellingen vorige week aan de orde tijdens haar bezoek aan China. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Peking zei toen dat het ''alle criminele handelingen die computersystemen ondermijnen, waaronder hacken, verbiedt''.

De Amerikaanse president George Bush ontmoet zijn Chinese ambtgenoot Hu Jintao donderdag in Australië aan de vooravond van de top van de APEC, de organsatie voor economische samenwerking tussen de landen in Azië en die rond de Stille Oceaan.

Staedion selecteert personeel 'op huidskleur'

Icoon BinnenlandsWoningcorporatie Staedion in Den Haag selecteert haar nieuwe personeel op huidskleur. De helft van de nieuwkomers die zij de komende twaalf maanden aanneemt, moet van allochtone afkomst zijn. ''We willen dat ons personeel een afspiegeling is van ons klantenbestand'', aldus Staedion.

De woningcorporatie is actief in het multiculturele Den Haag en heeft daarom klanten van vele culturen en nationaliteiten. Momenteel is 11 procent van de 430 medewerkers van allochtone afkomst. ''Dat loopt scheef en daarom willen we de organisatie laten meekleuren met de Haagse samenleving'', aldus de zegsvrouw.

Om deze doelstelling te realiseren, heeft Staedion een netwerk opgezet met hogescholen en universiteiten. Ook heeft zij nauw contact met studentenverenigingen. Die selecteren kwalitatief goede medewerkers voor Staedion. Ook gaan jaarlijks vijftig scholieren van een allochtone school stage lopen bij de woningcorporatie.

De huidige medewerkers krijgen bovendien een 'spoedcurus andere culturen'. Ze krijgen gerechten uit andere werelddelen te eten en worden rondgeleid door multiculturele 'highlights' in Den Haag, zoals de moskee, de hammam en de Haagse markt. ''Daardoor hopen we dat de omgang met onze huurders beter wordt'', aldus de woordvoerster.

CU wil dat Lont zwijgt over homo's

ChristenUnie-raadslid Yvette Lont uit Amsterdam-Zuidoost ligt met haar partij overhoop na haar omstreden uitspraken over homo's. De CU wil dat Lont in het vervolg haar mond houdt over het onderwerp homofilie. Het raadslid zegt zich nu monddood gemaakt te voelen.

Lont kwam in opspraak nadat ze in een ingezonden stuk in het Nederlands Dagblad stelde dat homo's de ''geestelijke dood'' verdienen omdat ''God deze zonde haat''. Later nuanceerde ze haar uitlatingen enigszins. De partijtop van de ChristenUnie nam meteen al afstand van die uitspraken.

CU-voorzitter Peter Blokhuis heeft Lont in een persoonlijk gesprek gemaand ''voorzichtig'' te zijn met haar uitspraken over homoseksualiteit en haar afgeraden mee te doen aan een tv-programma op AT5 over het onderwerp.

Lont, een bekeerde ex-prostituee en voormalig drugsverslaafde zei gisteren zich hierdoor ''belemmerd'' te voelen in haar werk als politica en bezint zich op haar positie in de partij. ''Ik moet als politica bijvoorbeeld kunnen zeggen dat ik tegen openbare homoseks ben en ook de praktijken in darkrooms afwijs.''

Blokhuis laat weten binnenkort wederom met Lont over de kwestie in gesprek te gaan. ''Binnen de partij zijn er mensen die het eens zijn met Lont, maar ook groepen die genuanceerder denken. Waarom zouden we het in de ChristenUnie volledig eens moeten zijn over homoseksualiteit, terwijl de kerken daar ook niet over op één lijn zitten? Bovendien vind ik dat een politieke partij zich niet moet bezighouden met wat mensen in de slaapkamer doen.''

Een CU-woordvoerder wijst er op dat CU-politici voorzichtiger met hun persoonlijke uitspraken moeten zijn nu de ChristenUnie een regeringspartij is. Want door de regeringsdeelname wordt er door de media meer gelet op CU-politici. ''Het is niet handig theologische uitspraken te doen onder de vlag van de ChristenUnie.''

Gestoorde naaktloper loopt meisjes achterna

PolitieEen 48-jarige inwoner van Purmerend is zondagmiddag aangehouden omdat hij naakt achter twee tienermeisjes aanliep. De 14-jarige meiden waren folders aan het rondbrengen toen de Purmerender hen poedelnaakt begon te stalken.

De politie pakte de naaktloper al snel op, maar liet hem even zo vlug weer vrij. Hij bleek namelijk psychisch totaal de weg kwijt (ontoerekeningsvatbaar). Hij is overgedragen aan zijn begeleider. Die beloofde de man wel aan te spreken op zijn gedrag.

Afrikaanse muzikanten spoorloos verdwenen

Icoon OpmerkelijkDe Nijmeegse Stichting Rhythm For Revival meldde vandaag dat een groep tamboers uit Burundi in Nederland verdwenen zijn. Het gaat om elf van de veertien tamboers, die door de stichting voor een reeks benefietconcerten naar Nederland gehaald zijn.

De muzikanten, die bij Nederlandse gastgezinnen verbleven, zouden zondag weer naar huis gaan. "Ze hebben keurig de concerten afgewerkt, maar daarna zijn er elf verdwenen. De tamboers hebben geen geld meegenomen", aldus penningmeester Jacques Kerssemakers. De tamboerspelers speelden twee weken lang twee keer per dag op scholen of instellingen. De concerten brachten een paar duizend euro op. Dit geld zal gebruikt worden om jonge drummers op te leiden in het door oorlog getroffen Burundi.

De paspoorten van de veertien tamboerspelers zijn bij hun aankomst in Nederland ingenomen door de marechaussee. Dit had moeten voorkomen dat de muzikanten illegaal in Nederland zouden blijven."Dat heeft dus niet geholpen. Ze hebben zelfs hun instrumenten en veel van hun bagage achtergelaten", aldus Kerssemakers.

De verdwijning van de elf muzikanten is door de stichting gemeld bij de vreemdelingenpolitie en marechaussee. Kerssenmakers verklaart: "Volgens die diensten hebben wij correct gehandeld. Hiermee is voor ons de kous af. We gaan niet zelf naar die mensen zoeken."
Met dank aan M42 voor de submit.

Kliklijn ’M’ wil ook op internet

MisdaadDe vijf jaar geleden gestarte kliklijn Meld Misdaad Anoniem, kortweg 'M' genoemd, wil ook meldingen via internet mogelijk gaan maken. Momenteel onderzoekt Justitie de mogelijkheid daartoe. Via een kliklijn op internet zou de bereikbaarheid, met name voor jongeren, vergroot worden. In Amerika is er in ieder geval al software ontwikkeld die het mogelijk maakt de anonimiteit van de afzender 100% te garanderen.

Wel moet nog onderzocht worden wat een tiplijn via internet betekent voor de capaciteit (afhandeling van alle meldingen) en de interpretatie van de tips. De afzender is niet meer bereikbaar en de medewerker kan dus niet, zoals bij de telefoon, doorvragen.

Succes
De kliklijn is een groot succes. Nederlanders blijken bereid anoniem behoorlijk veel zaken aan te geven. Nederlanders belden de afgelopen vijf jaar 260.000 keer naar 0800-7000, dat is gemiddeld 150 keer per dag. Sinds de start van de lijn zijn naar aanleiding van tips al 4.507 personen aangehouden die zich schuldig maakten aan strafbare feiten. Uit de cijfers, die vandaag in Den Haag worden gepresenteerd, blijkt dat politie en justitie door de anonieme tips in totaal 3.136 misdrijven hebben kunnen oplossen.

Veel tips gaan over drugsmisdaad. Vooral illegale wietplantages maar ook tips over drugstransporten, overvallen en inbraken, netwerken met zwartwerkers tot verzekerings-, belasting- en uitkeringsfraudeurs aan toe.

Naruto: Narutimate Accel 2 in productie

Een Naruto komt nooit alleen moet men gedacht hebben, aangezien er weer een op de populaire manga gebaseerde titel in aantocht is. Uitgever Namco Bandai is bezig met Naruto: Narutimate Accel 2 voor de PS2. De game zal ontwikkeld worden door CyberConnect2 en het spel zal gebaseerd zijn op de laatste afleveringen van de zogenaamde Shippûden serie, met niet minder dan 62 verschillende ninja's. Meer details zullen later bekend gemaakt worden.




Kanouté haalt uit naar Jol

Frédéric Kanouté begrijpt de geruchten rondom Tottenham Hotspur-coach Martin Jol helemaal. De oud-speler van de Engelse club vond de trainingen van de Nederlander maar 'saai'.

Sinds vorig seizoen speelt Kanouté bij Sevilla, waar hij naast het winnen van de UEFA Cup en Copa Del Rey maar net naast de topscorerstitel greep. De 30-jarige spits denkt dat trainer Juande Ramos de reden van zijn sterke optreden is. Onlangs werd Ramos nog getipt als de nieuwe manager van de Spurs, maar de Spanjaard sloeg naar eigen zeggen een astronomisch salaris af om bij Sevilla te blijven. Jol doet het op het moment niet goed in Engeland. Zijn Spurs pakte slechts vier punten uit de eerste vijf duels.

"Ramos en Jol zijn twee serieuze coaches, maar de Spanjaard werkt closer met de spelers", aldus de Malinees tegenover News of the World. "Je kunt bij Ramos terecht met problemen, maar Jol is een ander verhaal. Ik heb vaak trainingen meegemaakt waar Jol schreeuwde, en volgens mij doet hij dat slechts om te laten zien dat hij de baas is. Ik heb liever een coach als Ramos. Zijn oefensessies zijn vermakelijk, terwijl ik tijdens mijn tijd met Jol vaak verveeld was."


Kanouté (r) spelend tegen de Spurs in de vorige editie van de UEFA Cup.

Hollands guerrillameisje FARC komt uit Groningen

BinnenlandsEen Nederlands vrouw van wie onlangs dagboeken werden gevonden in een kamp van het marxistische rebellenleger FARC in Colombia, is een oud-studente uit Groningen. Het betreft de 28-jarige Tanja Nijmeijer, schrijft De Telegraaf vandaag. Ze blijkt zich in 2002, na haar studie Romaanse Talen en Cultuur aan de universiteit in Groningen, te hebben aangesloten bij het rebellenleger.

Eerder was ze in 2000 al in Colombia met studenten uit Europa op een rondreis, georganiseerd door een Deense organisatie om marxistische experimenten in Zuid-Amerika te leren kennen. Ze was zo enthousiast dat ze in 2002 terugkeerde en zich aansloot bij de FARC.

Het nieuws dat een Nederlandse meevecht met het rebellenleger van FARC werd bekend nadat het Colombiaanse leger een inderhaast verlaten kamp van de marxistische beweging was binnengevallen en daar dagboeken van Tanja had aangetroffen. Ze waren overigens ondertekend met de schuilnaam Eillen. Maar doordat een Colombiaanse krant delen van het dagboek en een gevonden foto publiceerde, konden media in Nederland haar identiteit traceren.

Overigens meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken gisteren nog geen idee te hebben wie achter 'Eillen' schuilging. '''Eillen', noch haar familie heeft ooit contact gezocht met de Nederlandse ambassade in Colombia of het ministerie'', zo luidde de verklaring.

Kritisch
In haar dagboeken schrijft Tanja zeer kritisch over het leven in het rebellenleger. Het dagelijks leven bij de Farc ervaart ze vaak als saai en vernederend en haar collega-strijders als opportunisten, de mannen als seksistisch en onbetrouwbaar. Vaak is ze depressief. ''Soms word ik huilend wakker en altijd is er dezelfde vraag: heb ik het juiste gedaan? Zou ik gelukkig zijn geweest als ik in Nederland was gebleven, les had gegeven, gewerkt had als vertaler, lesgegeven aan de universiteit, gewerkt in een bedrijf? Verloofd, getrouwd, met kinderen?''

Ook schrijft ze dat ze genoeg heeft van ''dat blabla over communist zijn, eerlijkheid, niet verspillen en gehoorzamen. Ik voel me nutteloos. Hier heb ik geen toekomst. Ik kan nergens heen.'' Maar even later concludeert ze dat ze niet anders wil. ''Hier ben ik een vis in het water; het oerwoud is mijn thuis. De FARC is mijn leven, mijn familie. Ik zou liever in een gevechtseenheid zitten.''

Doodvonnis
De vondst van haar dagboeken kan het doodsvonnis voor de Hollandse Tanja betekenen. De FARC heeft een huiveringwekkende reputatie met het afrekenen van critici binnen zijn eigen gelederen. ''Er geldt maar één straf voor zo'n stommiteit: de doodstraf'', zegt een FARC-kenner in De Telegraaf.

Mocht Tanja overigens op de een of andere manier weten te terug te keren naar Nederland, hoeft ze niet te vrezen dat zij haar Nederlanderschap verliest omdat ze 'in vreemde krijgsdienst' is geweest. Dat gebeurt namelijk alleen bij gevechtshandelingen tegen het Nederlandse Koninkrijk of zijn bondgenoten.

Het rebellenleger FARC (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia) werd in 1964 opgericht als een militaire vleugel van de Colombian Communist Party (CCP). De FARC is de oudste, grootste en best uitgeruste Marxistische terreurgroep in Colombia. De beweging heeft eigenlijk alle soorten aanslagen die bij een guerilla-oorlog horen al gepleegd. Daarbij horen onder andere moorden, kidnappingen en bomaanslagen. Deze aanslagen worden zowel gepleegd op politici als op onschuldige burgers.



Aangetroffen foto van Tanja Nijmeijer

Met dank aan ZoetZuurHapje, Vandaar en remc-o voor de submit.

Omzet Vivendi in jaar bijna verdubbeld

World of Warcraft is jaren na release nog steeds een goudmijn voor uitgever Vivendi. Mede door de release van de expansion en de groei van het aantal users steeg de omzet van de gamesdivisie van het bedrijf in het eerste halfjaar met maarliefst 91,9% ten opzichte van dezelfde periode in 2006. Voor de belasting er nog af gaat staat het bedrijf op €119 miljoen winst. Naast World of Warcraft zorgden ook de goede prestaties van Sierra voor de stijging van de omzet.

'Moreira de Meló ging vreemd met Sluiter'

Icoon ShowbizzHockeymeisje en Rabobankgezicht Fatima Moreira de Meló is niet langer verloofd. Reden: ze ging vreemd met tennisser Raemon Sluiter. Dat meldt haar inmiddels exverloofde Rob Short. Hij kwam daar dit weekend achter en besloot er geen woorden meer aan vuil te maken. Fatima kwam na een avondje uit hun woning niet meer binnen en als klap op de vuurpijl kon ze haar broeken van het gazon rapen. Short had ze driehoog uit het raam gegooid.

Hoewel Fatima al twee jaar verloofd was met hockeyer Short, knoopte ze toch een relatie aan met Sluiter. Short had het aanzoek gedaan op een romantische locatie in Hawai. Zes jaar duurde de droom tussen de twee die nu wreed verstoord is met Fatima's ontrouw. Volgens Moreira de Meló is de relatie wederzijds afgebroken begin augustus en mocht de Canadees tijdelijk in het huis blijven wonen.

Fatima Moreira de Mélo knuffelt een slang
Het lichaam van Fatima Moreira de Mélo werd bezoedeld door Raemon Sluiter.


Console gamers zijn klaar voor strategie

Langzaam maar zeker worden steeds meer genres die ooit echte PC-genres waren ook consolegenres. Die alles begon met FPS-games en volgens Sid Meier kunnen we de strategie-games binnenkort ook echt op consoles spelen. Dit nadat EA eerder al Command & Conquer en Battle for Middle Earth naar de Xbox 360 bracht.
Sid ziet strategie als het volgende level voor consolegames:

"I think the console audience has evolved to where it's not just hand-eye action games that we're seeing. The console audience is ready to step up to strategy gaming, especially when we can present in a way that looks cool and sounds cool."

Ondanks dit ziet hij ook wel dat strategiespellen op de consoles voorlopig nog wat achter zullen blijven bij de PC-versies. Ook Firaxis werkt op een andere manier aan Civilization voor de PC, dan voor de consoles.

"For Civilization, right now we have a separate approach for console versus PC because the PC version's really a fourth generation, it's really evolved to be a game that serves the hardcore, fanatic Civilization fan base."



Civilization: Revolution voor de PS3 en Xbox 360

Klantenservice KPN legt werk neer

Icoon StakingDe werknemers van de telefonische klantenservice van KPN leggen het werk vandaag neer. Op het Maanplein in Den Haag houden vakbonden en werknemers een manifest voor een betere CAO.

Via advertenties in kranten heeft KPN laten weten dat de klantenservice door deze actie beperkt bereikbaar zal zijn. KPN adviseert klanten met vragen naar de website te gaan. Donderdag was er nog een onderzoek van de Consumentenbond gepubliceerd. KPN bleek van alle grotere bedrijven en instellingen, volgens de klanten, een dienstverlening te hebben die het meest ondermaats is.

Met dank aan Scrummie voor de submit.

Tiger Woods hoge binnenkomer in Britse softwaresales

De levende golflegende Tiger Woods blijft het goed doen als game. Afgelopen week kwam de game op twee binnen in de Britse softwaresales. Bioshock blijft zijn nummer één positie houden.

Heel veel verandering zit er verder niet in de lijst, er zijn wat stijgers en dalers en uiteraard ook wat nieuwe binnenkomers. Grootste stijger is in ieder geval Big Brain Academy voor de Wii.

Ballack niet in actie tijdens CL

Michael Ballack zal niet in actie komen tijdens de groepfase van de Champions League. Zijn club Chelsea heeft besloten om Ballack niet aan te melden bij de UEFA voor het Europese hoofdtoernooi.

De middenvelder heeft al sinds enige tijd een blessure aan zijn enkel, waardoor de Duitser nog niet in actie kwam dit seizoen. "Er is vanwege zijn huidige blessure geen garantie dat Ballack een groot gedeelte van de groepsfase in actie kan komen", verklaart de Engelse club. Na de winterstop wordt opnieuw bekeken of Ballack wel kan deelnemen aan het toernooi.

Verkoop Spyker bevestigd

De Indiase miljardair Vijay Mallya heeft bevestigd dat hij, samen met Michiel Mol, Spyker F1 heeft gekocht. Hij zei dat de kans groot is dat het team in de toekomst een andere naam krijgt.

Mallya bevestigde maandag dat een consortium van Mol en hemzelf vijftig procent van het team heeft gekocht voor tachtig miljoen euro. "Nu ik een F1-team bezit, kan ik niet wachten het naar India te brengen," lichtte Mallya toe. "We zouden ook graag een Indiase coureur willen hebben, maar dat is ook afhankelijk van andere factoren."

Hoe het team in de toekomst zal gaan heten, is nog niet bekend. "Het hernoemen zal een tijd gaan duren, maar ik ga mijn best doen om 'India' in de naam te krijgen."

Toeristen op de vlucht voor 'Felix'

Icoon RampMeer dan duizend toeristen zijn gisteren geëvacueerd uit Honduras. Dit vanwege het feit dat Orkaan Felix op ramkoers ligt met de kuststrook van Honduras. De orkaan is afgelopen nacht iets in sterkte afgenomen waardoor hij nu op de Saffir-Simpson schaal in categorie 4 valt. Verwacht wordt dat de storm met windsnelheden van ruim 200 km/u de kustlijn van Honduras gaat raken.

Honduras, Belize en Nicaragua
Dinsdagochtend, lokale tijd, wordt Felix verwacht aan de grens van Honduras en Nicaragua. Talloze eilandjes voor de kust van Honduras zijn geëvacueerd uit angst voor de stormvloed die Felix met zich meebrengt. De vrees bestaat dat Felix de Indiaanse gemeenschappen langs de Miskito kust in Honduras volledig van de kaart zal vegen. In het geïsoleerde gebied leven duizenden indianen in houten huisjes en tenten. Ze leven voornamelijk van visserij en rijst.

Doordat Felix zuidelijker trekt dan voorheen gedacht werd, zal Honduras, maar ook noordelijk Nicaragua, nu de grootste klap krijgen. Daarna zullen Belize en een deel van Guatemala te maken krijgen met een sterk afgezwakte storm, mogelijk van eerste categorie. Maandag werden in Honduras al golven gemeten die vijf meter hoger waren dan normaal.



Windveld
Opmerkelijk is ook dat Felix een erg klein windveld heeft. Een windveld is het deel van de orkaan rondom het 'oog'. In dat deel zullen de grootste windsnelheden gemeten worden en wordt dan ook gezien als het meeste gevaarlijke deel van de orkaan. Bij Felix is dit 'slechts' 50 km. Orkaan Ivan had in 2004 een windveld van bijna 200 km en maakte 114 slachtoffers.

Volgens meteorologen in de VS heeft Felix ook een record gevestigd. In de kortste tijd ooit lukte het Felix om van tropische depressie uit te groeien naar een monsterachtige Categorie 5 storm in de Atlantische Oceaan.

Meer informatie over Felix of andere orkanen vind je ook hier --> Hurricane Season 2007

Doden door aanslagen Pakistan

Icoon TerrorismeBij twee aanslagen vanochtend in de Pakistaanse stad Rawalpindi zijn talrijke doden gevallen. Door een bomexplosie kwamen zeker vijftien personen in een bus om het leven. De slachtoffers zouden regeringsfunctionarissen zijn, meldde de politie.

Kort daarop volgde op een markt elders in de garnizoensplaats een tweede ontploffing, waarbij zeker vijf mensen stierven. In Rawalpindi, dat bij de hoofdstad Islamabad ligt, heeft het Pakistaanse leger zijn hoofdkwartier.

Pakistan gaat gebukt onder een reeks dodelijke aanslagen na de bestorming door het leger van de Rode moskee in Islamabad die werd geleid door radicale moslims. Al-Qaeda zwoer meteen na de bestorming al wraak. In de zes weken daarna kwamen zeker zestig militairen, tientallen en burgers en 250 extremisten door geweld om het leven.

Oudste kat van NL overleden

Icoon OpmerkelijkDe waarschijnlijk oudste kat van Nederland is het afgelopen weekend in Amsterdam overleden. De kater, die de naam Dikke Muis droeg, is 28 jaar oud geworden. Hij overleed 's nachts in zijn slaap. Zijn baasjes vonden hem 's ochtends in zijn mandje.

Baasje Yvonne Hallema vertelt dat hij de laatste dagen niet meer zo goed at. Ook probeerde hij uit te breken. "Waarschijnlijk wilde hij weg om ergens anders dood te gaan," zegt ze.

De afgelopen jaren was Dikke Muis al doof en blind geworden. Die tijd heeft hij binnenshuis doorgebracht. Hallema: "Tot die tijd was hij altijd buiten. Joeg op alles wat los en vast zat. Konijnen, maar vooral mollen waren zijn favoriet. Hij kon uren naar zo'n gat van een mol kijken."

De familie zegt Dikke Muis zeker te zullen gaan missen, nu na 28 jaar een einde gekomen is aan zijn leven. Gelukkig ligt zijn graf niet ver weg: afgelopen zondag is hij begraven in de tuin van de familie Hallema.


Dikke Muis op zijn 27e verjaardag.

Rocksterren sterven vroeg

Icoon MuziekRocksterren sterven eerder dan normale mensen. Wetenschappelijk onderzoek van de John Moores Universiteit in Liverpool wijst uit dat de kans dat zangers een voortijdige dood sterven twee tot drie keer groter is dan bij 'normale' mensen.

Een team van het Centrum voor Gezondheidszorg van de onderwijsinstelling bestudeerde de levens en de doodsoorzaken van meer dan duizend grote Britse en Amerikaanse zangers. Tussen 1956 en 2005 overleed ruim 10 procent van hen. Meer dan een kwart van de sterfgevallen kwam voort uit een ruige levensstijl. Onder de slachtoffers bevonden zich onder meer Elvis Presley, Jim Morrison, Jimi Hendrix, Sid Vicious, Ian Curtis en Kurt Cobain.

Als oorzaken voor dit zelfdestructieve gedrag van rockhelden noemt het onderzoek de stress waar zangers onder gebukt gaan en het feit dat zij veel komen op plaatsen waar drugs en alcohol makkelijk verkrijgbaar zijn. Het meeste risico lopen artiesten in de eerste vijf jaar van hun carrière: dan is de kans dat zij sterven meer dan drie keer zo groot in vergelijking met leeftijdgenoten.

Een opmerkelijk verschil tussen Britse en Amerikaanse artiesten is echter dat Britse zangers over het algemeen, als zij de eerste vijf jaar hebben overleefd, een regelmatig leven gaan leiden. Amerikaanse rocksterren daarentegen blijven een dubbele kans lopen op een hartstilstand of een herseninfarct als gevolg van hun overmatige gebruik van verdovende middelen.

Bijsluiter bij snelheidsboetes

Icoon FileAutomobilisten die een boete krijgen wegens te hard rijden, ontvangen vanaf deze week een bijsluiter bij de acceptgiro. Dat heeft het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) dinsdag gemeld.

De BVOM hoopt met de bijsluiter de snelheidsovertreders bewust te maken van de voordelen van het rustiger rijden. Voordelen die de BVOM in de folder noemt zijn: minder ongevallen, minder stress, ergernis en agressie, geen boetes en minder brandstofverbruik.

Over een half jaar wordt het effect van de bijsluiter geëvalueerd.

Guerilla: Killzone alleen mogelijk op PlayStation 3

In een tijd waarin vrijwel alle developers multiplatform gaan voor het geld dat er op die manier te vangen is, ziet ontwikkelaar Guerilla juist het voordeel van exclusiviteit. Dit zou namelijk de kwaliteit van de game enorm ten goede komen. Volgens Herman Hulst, managing director van het bedrijf, zou Killzone in zijn huidige vorm dan ook niet mogelijk zijn op een ander platform dan de PlayStation 3:

"We are taking huge advantage of the architecture of PS3. I firmly believe that what we've shown we can get out of that machine would be difficult, if not impossible, to deliver on a competing machine."

Killzone 2 producer Steven Ter Heide, had er ook geen enkele twijfel over dat de PS3 de enige console is die het bedrijf de juiste mogelijkheden biedt:

"I would say impossible. We literally can't do this stuff on any machine other than the PS3. If you're developing a multiplatform game, and looking at your budgets, you have to find a common denominator between the systems and say: that's what I'm developing for. Whereas someone focused on a single platform can really take advantage of everything it has to offer.

If you're not willing to make that investment then you're going to lose out on some options. To make it simple, the Xbox 360 doesn't have SixAxis or Blu-ray. PlayStation 3 does. And for us that's a really big thing. The level you've just seen is 2GB. We really need Blu-ray to make the game. I don't know how you could fit it on Xbox 360 without taking some shortcuts."


Alleen mogelijk op de PS3

ArchLord krijgt eerste wereldheerser

Een van de grootste doelen van de game ArchLord was de titel. Gamers konden namelijk strijden om de positie van ArchLord, een persoon die de hele wereld heerst en overal vanuit de hemel dood en verderf kan zaaien. Na bijna een jaar spelen maakt Codemasters eindelijk bekend welke gamer als eerste die rol zal gaan vervullen.

"We are ecstatic to finally crown our very first all-ruling ArchLord! The crowning of the ArchLord marks another milestone in the games ongoing development as we look to continue to grow the game. Icecube, the games first all-ruling ArchLord will now rule for one month and we look forward to the challenge for the next ArchLord due to commence later next month."

Sinds de game gratis te spelen is, is hij ook flink gegroeid. In een week tijd werd de game 500.000 keer gedownload en steeg het aantal actieve users met niet minder dan 500%. De game is gratis te downloaden vanaf de gamesite.

Blizzard heeft nieuwe MMO-game in de planning?

Blizzard heeft nieuwe vacatures geplaatst op hun Employment pagina. Op zich niet zo bijzonder, maar deze keer betreft het programmeurs voor een Next-Gen MMO. Onder andere een environment artist, character artist, graphic programmer en tool programmer worden gezocht. Of deze mensen worden gezocht voor de ontwikkeling van Wrath of the Lich King of een nieuwe MMOG staat er niet bij, maar aangezien World of Warcraft niet next-gen is, lijkt het waarschijnlijk dat Blizzard van plan is een nieuwe MMOG op de markt te brengen.

Mythic toont lichteffecten in Warhammer Online

Begin volgend jaar komt Mythic met hun concurrent voor World of Warcraft. Warhammer Online: Age of Reckoning, gebaseerd op de populaire table-top game, draait om Realm vs Realm combat. Denk hierbij aan gigantische veldslagen met als doel het veroveren van de hoofdstad van je vijand. Ontwikkelaar Mythic heeft een aantal screens vrijgegeven die tonen hoe de lichteffecten invloed zullen hebben op de graphics van de game. Links zie je na en rechts voor er lichteffecten zijn toegevoegd.









Sporthistorie 1967: Het WK van Van der Vleuten

Op 03 september 1967 wordt Eddy Merckx wereldkampioen op de weg in Heerlen. Merckx verslaat Jan Jansen in de sprint. Een andere Nederlander Jos van der Vleuten wordt vijfde. Hij is echter niet meer in de uitslag terug te vinden. De Nederlander wordt betrapt op doping en wordt geschrapt uit de uitslag. In dit artikel aandacht voor superknecht Van der Vleuten.

Jos van der Vleuten is van 1964 tot 1974 beroepsrenner. Hij koerste in beroemde ploegen zoals Televizier, Goudsmid Hoff en Willem II-Gazelle. Lomme Driessens was ooit zijn ploegleider, Cees Pellenaars ook.

Van der Vleuten begint onbevangen aan zijn profcarrière. In zijn eerste Omloop Het Volk wordt hij derde. Maar in zijn eerste Parijs-Nice leert hij de wetten van de harde wielersport kennen. De jonge renner fietst hard en denkt het hele spel ondersteboven te kunnen rijden. Jan Janssen vindt het niet leuk dat een aankomend talent met de bloemen gaat zwaaien. "Ik had daar twee ritten kunnen winnen als Janssen niet tegen me had gereden." zegt Van der Vleuten.

Van der Vleuten heeft dan snel genoeg in de gaten hoe het bij de profs werkt. De snelste en de beste wint niet altijd. Er speelt altijd meer in een koers. Hij besluit dan ook snel het anders te gaan doen. Van der Vleuten gaat zijn diensten verkopen in de koers.

"Ik heb altijd voor grote namen gereden. Als goeie knecht moet er handelsgeest in je zitten. In Parijs-Nice kwam Poulidor vragen of ik een gat dicht wilde rijden. Voor Poulidor had ik dat over, dat was een simpele. Maar voor Gimondi heb ik een keer niet gewerkt. Ik dacht: gij bent hier de grote kampioen, rij het zelf maar dicht."

En zo kan het zijn dat de grote “dwarsbomer van Parijs-Nice”, Jan Jansen, de hulp van Van der Vleuten inroept voor het WK in Heerlen. Een andere koers en dus andere belangen. Wie de ene dag voor is, is de andere dag tegen, en andersom.

Op het WK van 1967 trekt bij de eerste beklimming van de Ubachsberg de Italiaan Gianni Motta ten aanval. Eddy Merckx, Ramon Saez, Jos Van der Vleuten en de Engelsman Ronald Addy reageren. Het is nog vroeg in de wedstrijd maar de slag is al gemaakt.

Slechts één renner zal nog aansluiten bij de kopgroep. Jan Jansen komt dankzij Van der Vleuten terug. "In de eerste kilometer dacht ik toen; efkes de benen testen. De benen waren goed. Merckx komt erbij, Motta komt erbij, de Spanjaard Saez en nog een Engelsman. We pakken zo drie minuten. Van ploegleider Geldermans moest ik na een tijdje wachten omdat Jan Janssen eraan kwam. Dus ik ga daar aan de kant staan, toevallig net bij iemand uit Mierlo-Hout, Jan de Slager was dat. Hij had een fleske bier, dat dronk ik half leeg."

Jan Janssen overbrugt samen met zijn landgenoot een achterstand van 40 seconden. Als de twee aansluiten is de Brit Addy net weggevallen zodat men met zijn vijven naar de finish gaat.

Van der Vleuten trekt de sprint aan voor Jansen. Die kan het werk van zijn knecht niet afmaken. Merckx komt langszij en wordt wereldkampioen. De Vleut wordt vijfde. Zijn naam staat echter niet meer in de officiële uitslag. De hele dag was hij erin gevlogen, maar ook bij de dopingcontrole vliegt hij erin. Van der Vleuten wordt gediskwalificeerd.

Nog in datzelfde jaar verschijnt er een onthullend boek “dossier doping” over dopinggebruik in het peloton. De Belgische journalist Karel van de Assche heeft weinig vleiende woorden over voor de ethiek van Jan Jansen. Volgens Van der Assche was Jansen een renner in Franse dienst, en renners in Franse dienst waren gegarandeerd voorzien van hele ladingen doping aldus de Belg.

Van de Assche heeft zelfs een aardige theorie over het dopinggeval Van der Vleuten op het WK. Vleut was volgens Van der Assche op aanraden van Jansen gedopeerd. Hij kon zo de hele dag voluit arbeid verrichten voor Jansen. De lusten van de kampioenstrui zouden dan voor Jansen zijn, de eventuele lasten, een dopingcontrole, voor Van der Vleuten. Van der Vleuten had het met zijn handelsgeest ongetwijfeld goed gevonden. Maar of de theorie van Van den Assche klopt, is nooit bewezen.

Joure geschokt door pedofiel

Icoon MisdaadIn een buurt in het Friese Joure is onrust ontstaan nadat een van de buurtbewoners een pedofiel blijkt te zijn. Het gaat om een 47-jarige man die al eerder veroordeeld is geweest voor zedendelicten in Beverwijk.

De man lokte twee jongetjes naar binnen in zijn woning aan De Scharcamp. De omgeving staat bekend als een kinderrijke buurt. Op zijn computer toonde de man de jongetjes kinderporno. De jongetjes vluchtten weg en vertelden het voorval aan hun ouders, die meteen de politie waarschuwden.


Met dank aan laforest voor de submit.

Alves niet bij prijsuitreiking Gouden Schoen

Afonso Alves was gisteravond niet aanwezig bij het jaarlijkse voetbalgala in Hilversum, waar hij de Gouden Schoen in ontvangst mocht nemen. De aanvaller van sc Heerenveen, die boos is dat zijn club hem deze zomer niet liet vertrekken, meldde zich op het laatste moment af omdat hij geestelijk in de war zou zijn.

Bij afwezigheid van Alves nam de selectie van Heerenveen de prijs in ontvangst uit handen van oud-voorzitter Riemer van der Velde. De trainer van Heerenveen, Gertjan Verbeek, was teleurgesteld dat de Braziliaan niet was komen opdagen. "Maar hij heeft de prijs wel verdiend, al keur ik zijn gedrag natuurlijk niet goed."

Guus Hiddink kreeg tijdens het voetbalgala de oeuvreprijs. De huidige bondscoach van Rusland kreeg de prijs voor zijn verdiensten voor het Nederlands voetbal.

De andere prijswinnaars waren al langer bekend. Achter Alves, die het afgelopen seizoen topscorer werd van de Eredivisie, kregen Phillip Cocu en Alex respectievelijk de Zilveren en Bronzen Schoen. Verder vielen Ibrahim Afellay (Talent van het Jaar) en Kevin Blom (Scheidsrechter van het Jaar) in de prijzen.

Haas ternauwernood door

James Blake is in de achtste finales van de US Open uitgeschakeld. De als zesde geplaatste Amerikaan ging met 6-4, 4-6, 6-3, 0-6 en 6-7 onderuit tegen Tommy Haas.

De Amerikaan en de Duitser maakten er een mooi gevecht van. Haas blonk uit met sublieme backhands, terwijl Blake vooral met zijn vechtersmentaliteit wist te imponeren.

In de vijfde set leek Haas op rozen te zitten, maar Blake wist bij de stand 2-4 een breakpoint weg te werken en pakte drie games op rij. Op 5-4 wist Haas drie matchpoints van Blake te overleven, waarna hij in de tiebreak het koelbloedigst bleek.

Scientology kerk mogelijk voor de rechter

Icoon BuitenlandsDe kans bestaat dat bestuursleden van de Scientology Kerk zich in België zullen moeten verantwoorden voor de rechter. Het federale parket wil de kerk laten vervolgen, onder andere als criminele groepering en voor oplichting van haar leden.

In 1999 begon het Belgische gerecht een onderzoek naar de Scientology-beweging. Ze had een klacht gekregen van ex-leden die waren opgelicht. De praktijken van de Scientology Kerk werden volledig doorgelicht en nu is het onderzoek afgerond.

Veertien leden van de Belgische Kerk van Scientology en van het Europese bureau van de beweging worden beschuldigd van een hele reeks misdrijven: criminele organisatie, afpersing, oplichting, inbreuken op de handelspraktijken, overtreding van de privacywet en onwettige uitoefening van de geneeskunde.

Als de Belgisch raadkamer de vraag van het parket volgt, wordt dit proces zo goed als een wereldprimeur. Scientology is in sommige landen zoals de Verenigde Staten erkend als een godsdienst en nooit eerder werd de organisatie op dergelijke schaal vervolgd.

Scientology geeft onder meer erg dure cursussen aan de leden waardoor ze zich 'geestelijk kunnen ontplooien'. Tegenstanders van deze beweging vinden het meer 'brainwashing' en 'manipulatie'. Bekende filmsterren als Tom Cruise en John Travolta zijn fanatieke aanhangers van de Scientology Kerk.


Subheader
John Travolta ontplooit zich geestelijk.


Met dank aan Kwalitorie voor de submit.

Win een krokodil

Tja een jaar geleden alweer, ik dacht eerst dat het een grapje was, wel lullig je hele leven lang met grote krokodillen geklooid zonder al te veel verwondingen en dan ben je lekker aan het zwemmen en dan kom je een rog met een ochtendhumeur tegen, life sucks...

Maar ik weet niet of het jullie is opgevallen, het gat van de Crocodile Hunter is nog niet opgevuld dus dachten wij van de FOK! weblog dat hier een mooie kans ligt voor onze bezoekers, maar ja oefenen met echte krokodillen dat gaat hier wat lastig, dus geven wij vandaag een opblaaskrokodil weg, lengte bijna 1 meter 80 en daar kun je veilig op trainen.

Maar deze keer moet je iets meer doen dan reageren om te winnen, we willen namelijk dat je een limerick over Steven en z'n krokodillen maakt, mocht je niet weten wat een limerick is, hier een voorbeeld van Xessive:

Een bushman van beneden-onder
Hield van kroko's en kon niet meer zonder,
maar toen trof hij een rog,
en crepeerde alsnog.
Nu geeft hij de slang in Eden op z'n donder.

Laat je limerick achter in de reacties en dan kiezen wij de leukste eruit en de maker daarvan krijgt de opblaaskrokodil thuisgestuurd (lucht niet inbegrepen)

Melkgevende bok trekt horden Marokkanen

De geitenbok Eenhoorn is een ware publiektrekker. Het uitzonderlijke aan de bok van de geitenboerderij in het Groningse Pieterburen is dat hij melk geeft. De horeca in het dorpje biedt zelfs speciale Eenhoornarrangementen aan, waarbij een bezoek aan de geit is inbegrepen. Alleen het beest domweg tussen de poten staren is niet genoeg, de mannetjesgeit gemolken zien worden is pas echt een toeristische attractie.

"Elke week krijg ik tegenwoordig een Marokkaans gezin uit het Westen van het land op bezoek. Die mensen krijgen een paar liter bokkenmelk en rijden weer terug", meldt Annick Braspenning van geitenboerderij de Duinhoeve. "Dat kwam niet slecht uit, want Eenhoorns uier zit hartstikke vol, zo vlak na het dekseizoen."

De legende dat bokkenmelk impotentie kan verhelpen, doet Marokkanen als vliegen op de stront naar Pieterburen trekken. In de Arabische wereld gaan er diverse verhalen rond over melkgevende bokken, waar infertiele stellen uit de hele regio en ver daarbuiten op af trokken. Op de Westelijke Jordaanoever trok een melkgevende bok twaalf jaar geleden dagelijks vele Palestijnen die hoopten door het drinken van de melk vruchtbaar te worden.

Annick Braspenning blijft nuchter over de bijzondere bok. "Een mythe is een mythe. Maar er zit vaak wel een kern van waarheid in. Stel nou eens dat het echt waar is? Dan moet er onmiddellijk meer onderzoek naar verricht worden." Nooit eerder werd Eenhoorn gemolken, maar voor de goede zaak wil de geitenboerderij graag een uitzondering maken. "Een man zei dat hij al veertien jaar probeert kinderen te krijgen. Ik kreeg er een traan van in mijn ogen."

Een verhoogde dosis prolactine zou de oorzaak zijn van de mythe. "Die is vooral belangrijk voor de melkproductie van vrouwen", aldus een bedrijf dat zich bezighoudt met vruchtbaarheidsonderzoek. De ingrediënten van bokkenmelk zijn nog nooit eerder gelinkt aan vruchtbaarheid. Wel waarschuwt men niet teveel prolactine in te nemen. Een teveel van deze stof zou namelijk juist weer onvruchtbaarheid veroorzaken.


De bijzondere bok wordt gemolken

Varkentje onsnapt bij trouwerij

Het biggetje Babe is tijdens een bruiloft ontsnapt. Bij wijze van grap werd het varkentje cadeau gedaan aan het bruidspaar. Het potentiële speklapje hield het echter voor gezien en trok de wijde wereld in.

En zo ging Babe zwerven in de grote stad. De politie van Den Haag kreeg gistermiddag de melding dat er een varkentje zwom aan de Rijskade.

Omwonenden haalden Babe weer op het droge. Later bleek het biggetje een huwelijkscadeau te zijn. Weer eens wat anders dan een gevulde enveloppe.

In 2015 één op vijf kinderen te dik

Icoon GezondheidNog geen 10 procent van de kinderen op de basisschool haalt de minimum beweegnorm van een half uur per dag. In de leeftijdsgroep van twaalf tot zeventien jaar ligt dat percentage onder de 30. Deze ontwikkeling leidt ertoe dat in 2015 één op de vijf kinderen te dik is.

Dat blijkt uit een rapport dat het Nicis, het instituut dat onderzoek verricht naar de sociaal-economische ontwikkeling van de grote steden, dinsdag presenteert. De inrichting van de wijken speelt een belangrijke rol hierin. Volgens het onderzoek is er een duidelijk, aantoonbaar verband tussen de mogelijkheid voor sport en spel in een wijk en de deelname hieraan.

"De gemeenten onderschatten hun eigen rol hierin", concludeert directeur Wim Hafkamp van Nicis. "Zij moeten hier veel meer in investeren."

Ook constateert het onderzoek dat de rol van ouders van belang is om deze neerwaartse spiraal te stoppen. Kinderen kopiëren namelijk het sportieve gedrag van hun ouders: luie ouders maken luie kinderen. Verder is gebleken dat binnen allochtone huishoudens meisjes veel minder betrokken zijn bij sport en bewegingsactiviteiten dan jongens.

Nicis merkt op dat het al enorm zou schelen als alle kinderen naar school zouden gaan fietsen. Ook hierin kunnen de gemeenten een rol spelen, door routes naar scholen veiliger te maken. Een ander punt van aandacht is het veiliger maken van speelplaatsen. Deze worden door kinderen te vaak als onveilig beschouwd door de aanwezigheid van hangjongeren, loslopende honden, kinderlokkers en verslaafden.

Trein rijdt tegen bouwkraan

Icoon VervoerIn de buurt van het Amsterdamse metrostation Henk Sneevlietweg is in de nacht van maandag op dinsdag een sneltrein van de NS tegen een bouwkraan gebotst. Hierbij zijn volgens een woordvoerder van de brandweer drie gewonden gevallen.


De bestuurder van de bouwkraan is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Over de exacte toedracht van het ongeval kon hij nog niets zeggen. De trein was onderweg van station Sloterdijk naar Schiphol toen het ongeluk plaatsvond. Iets na middernacht raakte de trein een bouwkraan, die tweehonderd meter werd meegesleurd over het spoor. Hierbij raakten de rails en de bekabeling zwaarbeschadigd. Eén coupé van de trein raakte ingedeukt bij de botsing en een groot aantal ramen sprong.

Voor de passagiers werd zo snel mogelijk vervangend vervoer geregeld. Rond half twee haalden bussen de tientallen gestrande passagiers op om ze alsnog naar Schiphol te brengen.

Ook de gewonde Bert van Loo uit Warnsveld vervolgt gewoon zijn reis, ondanks de pleisters die zijn gelaat tooien. Hij zat bij het raam toen de botsing plaatsvond en kreeg allemaal glassplinters in zijn gezicht. "Het ging heel snel", vertelt hij. "Ik hoorde een verschrikkelijke klap, en het volgende moment lag de ruit eruit." Van Loo laat echter het begin van zijn vakantie niet verpesten door het incident. "Onze vlucht vertrekt om half zes, die kunnen we nog wel halen", vermoedt hij.

Door het ongeval is het treinverkeer tussen Amsterdam-Schiphol beperkt. ProRail heeft echter in de loop van de nacht twee sporen weten vrij te maken, zodat in de ochtendspits toch enig treinverkeer mogelijk is.

Subheader

Mogelijk extra zetels Europarlement voor Nederland

Icoon EuropaHet Europees Parlement gaat in 2009 naar het maximumaantal van 750 zetels in plaats van de eerder geplande 732 zetels. De extra zetels zijn bestemd voor enkele landen met een relatief laag aantal afgevaardigden, waaronder mogelijk Nederland.

Dat bleek maandagavond bij een debat in de commissie constitutionele zaken in het parlement. Spanje, Zweden, Hongarije en mogelijk Nederland kunnen er dan afgevaardigden bij krijgen. Enkele overtegenwoordigde landen moeten mogelijk inleveren.

"Voor Nederland ziet het er niet gek uit. We zitten aan de krappe kant, vergeleken met het aantal inwoners", zei CDA-fractieleidster Maria Martens.

De zetels zijn nu wat scheef verdeeld als gevolg van vroegere onderhandelingen. Zo heeft Nederland bijna evenveel Europarlementariërs als België, maar de helft meer inwoners. "Beter is alleen het aantal inwoners als criterium te nemen, onder bepaalde voorwaarden", zei rapporteur Alain Lamassoure van de christendemocratische partij.

Deze maand moet al een concreet cijfervoorstel klaar zijn. De EU-landen stemmen er in oktober over. Nederland heeft nu 27 afgevaardigden in het Europarlement. In 2009 was een daling naar 25 gepland.

Natasia slaat miljonair aan de haak

Icoon ShowbizzDe zwarte diva uit de Gouden Kooi, Natasia, heeft het er maar druk mee, eerst gaf ze aan een boek te gaan schrijven en nu heeft ze ook nog eens een miljonair aan de haak geslagen. De man heet Tjeerd en zit in de muziek en het onroerend goed en Natasia ontmoette hem bij haar advocaat.

Natasia vertelde gisteravond over haar nieuwe vangst toen ze bij het praatprogramma van Robert Jensen zat. "Hij moet verder zelf maar bekend maken wie hij is. Maar ik heb nu iemand die heel lekker aan mijn borsten kan sabbelen," vertelde de diva openhartig.

Ze had ook een boodschap voor haar ex, Wilgo Wijndal, die er met al haar geld en de kinderen vandoor is gegaan naar Suriname. Hij is inmiddels weer teruggekeerd naar Nederland.

"Hij heeft daar van mijn geld, 30.000 euro, een huisje gebouwd en er gewoond met een jonge vrouw van wie hij een kind heeft. Hij krijgt binnenkort bezoek van een deurwaarder. Want met zijn opmerking dat hij het geld beschouwt als salaris voor het oppassen op mijn twee kinderen neem ik geen genoegen."


Subheader
Maar ik heb nu iemand die heel lekker aan mijn borsten kan sabbelen.


Met dank aan Snotter voor de submit Voor meer De Gouden Kooi nieuws De Gouden Kooi.

Flight Simulator in Google Earth

Icoon GamesGoogle heeft in zijn virtuele atlas Google Earth een vliegspelletje verstopt. Gebruikers van de nieuwste versie van Earth kunnen met een bepaalde toetsencombinatie het vliegspelletje starten. Het verborgen spelletje werd ontdekt door een Zuid-Afrikaanse weblogger, die het op zijn site heeft gemeld. In de Windowsversie van het populaire programma kan het spelletje worden opgestart door Control-Alt-A. Apple gebruikers moeten Command-Option-A aanslaan. Overigens zouden niet alle gebruikers het spelletje op kunnen starten.

Als de Flight Simulator eenmaal gestart is, kunnen de gebruikers kiezen tussen een klein propellorvliegtuigje of een heuse straaljager. Daarmee kan je dus over de Google Earth-kaarten scheren. Google heeft inmiddels een website met uitleg over de bediening gelanceerd.

Dergelijke verstopte functies worden eastereggs (paaseieren) genoemd. In een oude versie van Microsofts spreadsheetprogramma Excel was ook een simpel vliegspelletje verstopt, dat slechts door middel van een reeks lastige handelingen te starten was.

Lekker vliegen over de Google Earth kaarten

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.