NCsoft over PlayStation 3 plannen

Robert Garriott, de president van NCsoft North-America heeft in een interview met GGL wat meer duidelijkheid geschept over de deal tussen NCsoft en Sony.

Het blijkt dat NCsoft enkele originele IPs exclusief naar de PlayStation 3 zal brengen, naast enkele bestaande IPs die geport zullen worden. De games zullen niet alleen maar via het PlayStation Network verspreid worden, grotere games (Robert noemt een Tabula Rasa) zullen wel gewoon op Blu-Ray verschijnen.

Daarnaast is NCsoft nog aan het kijken of de games (weer wordt Tabula Rasa genoemd) cross-platform met de PC gespeeld kunnen worden of niet. Volgens Robert hangt het er meer van af hoe de gameplay ervaring zal zijn op beide platformen, en of die juist op elkaar aansluiten dan dat er technische problemen zullen zijn. Daarnaast wordt nog eens bevestigd dat elke game een MMO zal zijn, aangezien dit is waar NCsoft zich mee bezig houdt.

Wanneer we de eerste games kunnen verwachten op de PlayStation 3 is nog onbekend, wel wordt er natuurlijk hard aan gewerkt.

Het hele interview valt hier te vinden.