Kamervragen toename geweld tegen homo's

BinnenlandsDe Partij voor de Vrijheid (PVV) heeft Kamervragen gesteld aan minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken, PvdA) over het toenemende geweld tegen homo's in Amsterdam. De partij wil weten wat voor maatregelen Ter Horst in gedachten heeft om het geweld te beteugelen en de PVV wil ook weten of er undercover agenten gaan worden ingezet om de geweldplegers op te sporen. De PVV had eerder in vragen al aangedrongen op het inzetten van lokhomo's.

Gisteren bleek dat afgelopen donderdag opnieuw twee homo's waren mishandeld in het cruisegebied Nieuwe Meer in Amsterdam.

Het speciale telefoonnummer van de Amsterdamse politie om geweld tegen homo's te melden, krijgt steeds meer telefoontjes meldt de NOS vandaag. Het aantal telefoontjes is in de eerste helft van dit jaar met circa 20% gestegen. Het telefoonteam bestaat uit agenten die zelf homoseksueel zijn. Zij opereren onder de naam Roze-in-Blauw

Niet iedere mishandelde homo in de hoofdstad doet overigens aangifte. Zo hield de politie veertien mensen aan die zes homo's hadden mishandeld in de buurt van een homo-ontmoetingsplek. Slechts ťťn van de slachtoffers had aangifte gedaan.

Eerder deze maand zei het Openbaar Ministerie dat het gaat onderzoeken hoe geweldsdelicten met een discriminerend karakter zoals tegen homo's zwaarder en beter kunnen worden bestraft. Harm Brouwer, de hoogste baas van het OM, liet dat in een gesprek weten aan homobelangenorganisatie COC.

Met dank aan woessie voor de submit.