Weer arrestaties in zaak Mandy Pijnenburg

Icoon MisdaadDe politie heeft gisteren twee mannen aangehouden die worden verdacht de Tilburgse Mandy Pijnenburg te hebben aangezet tot het smokkelen van ruim 22 kilo cocaïne uit de Dominicaanse Republiek naar Nederland. Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd.

In een woning in Capelle aan de IJssel werd een 43-jarige man aangehouden voor een poging tot het, vanuit de Dominicaanse Republiek, uit- en invoeren van verdovende middelen. De tweede verdachte, een 33-jarige man, werd voor hetzelfde feit aangehouden in een penitentiaire inrichting in Heerhugowaard. De rechercheurs doorzochten drie locaties in Capelle aan de IJssel, Heerhugowaard en Delft.

In totaal zijn zes mensen in deze zaak opgepakt, waarvan er nog vijf in voorrarrest zitten. De 18-jarige Pijnenbrug werd in maart door een Dominicaanse rechtbank tot tien jaar cel veroordeeld wegens drugssmokkel, hoewel ze al die tijd beweerde dat ze onder druk was gezet door een stel loverboys.

De politie, die met een team van dertien zedenrechercheurs aan de zaak werkt, zou  inmiddels heilig overtuigd zijn van Mandy's onschuld, zo meldde De Telegraaf begin deze maand. Alle verklaringen die in het belang zijn van Mandy worden opgestuurd naar haar advocaat in de Dominicaanse Republiek.



Mandy in haar Dominicaanse cel