Vino: "Ik ben onschuldig"

In een gesprek met de Franse sportkrant L'Équipe houdt Alexandre Vinokourov vol dat hij voorafgaand aan de tijdrit in Albi afgelopen zaterdag geen doping heeft gebruikt.

Gisteren werd bekend dat Vino na de tijdrit van afgelopen zaterdag positief was getest op bloeddoping. "Het is een vergissing. Ik heb nooit doping gebruikt. Dat is niet hoe ik mijn sport beleef", aldus de 33-jarige Kazach. "Ik heb het vermoeden dat het komt door de hele situatie rond mijn val in de vijfde etappe. Ik heb met doktoren gesproken die stellen dat ik veel bloed rond mijn dijen had, wat mogelijk heeft geleid tot de positieve test."

Vinokourov zei verder dat hij al weken het doelwit is van provocaties. "Het is al tijden bezig en nu is het ze gelukt om me onderuit te halen. De kracht van ons team zorgde voor veel jaloezie en daar betalen we nu de prijs voor," aldus Vino die geen energie meer wil verspelen aan deze situatie. "Het is ontzettend jammer dat ik de Tour op deze manier moet verlaten, maar ik ga geen tijd verspillen om mijn onschuld te bewijzen."

"Ik hoorde dat ik een transfusie heb gehad van mijn vaders bloed. Dat is belachelijk. Als dat zo was, had ik positief getest op wodka," sluit Vinokourov af.