Schalke naar finale Duitse Liga Pokal

Schalke 04 heeft zich gisteren weten te plaatsen voor de finale van de strijd om de Duitse Liga Pokal. De club uit Gelsenkirchen maakte uit bij 1. FC Nürnberg voor rust een achterstand goed en won uiteindelijk met 2-4. Bij Nürnberg speelden Tomás Galásek en Angelos Charisteas mee.

In de twintigste minuut zette Róbert Vittek de thuisploeg op 1-0, maar nog voor rust kwam Schalke via treffers van Levan Kobiashvili (38'), Fabian Ernst (43') en Peter Løvenkrands (45') op een 1-3 voorsprong. In de tweede helft zorgde Heiko Westermann (58') voor 1-4 en Vittek tekende een kwartier voor tijd voor de 2-4 eindstand.

In de finale speelt Schalke tegen de winnaar van het duel tussen VfB Stuttgart en Bayern München.