Gerucht: Prijsdaling 360 bij release Bioshock en Blue Dragon

Als we The Hollywood Reporter moeten geloven dan zal Microsoft volgende maand rond de release van Bioshock en Blue Dragon een prijsdaling van $50 dollar voor de Xbox 360 doorvoeren. De prijsdaling zou voorlopig alleen gelden voor de Verenigde Staten, mocht dit bericht waar zijn natuurlijk.

The Hollywood Reporter noemt zelfs de datum 8 augustus waarop de prijdaling officieel gemaakt zal worden. De keuze voor begin augustus is niet verbazingwekkend. In deze maand verkopen consoles altijd een stuk minder. Ook zal Madden binnenkort uitkomen en dat is in de V.S. een game die elk jaar miljoenen exemplaren weet te verkopen. Verder heeft Sony de prijs van de PlayStation 3 al verlaagd met $100 dollar en is Nintendo bezig de 360-verkopen in te halen met de Wii.

Microsoft zegt zelf dat er op dit moment geen aankondigingen wat betreft prijsveranderingen op komst zijn. Een woordvoerder van het bedrijf zegt zelfs dat de hoeveelheid kwaliteitstitels juist een reden is om géén prijsdaling door te voeren:

"[...]
A company spokesperson notes that "while price matters, content is king. And no other system is offering all the games people want to play this holiday at a better price than Xbox 360.
[...]"


The Hollywoord Reporter weet niet zeker voor welk 360-pakket de prijsdaling zal gelden. In de winkel zijn namelijk zowel een Core als Premium pakket te koop.