Britse journalisten gearresteerd wegens valse bom

Monique Verlind (DJMO)
Icoon OpmerkelijkTwee journalisten die werkzaam zijn voor de Engelse krant The Daily Mirror zijn in Londen gearresteerd omdat ze probeerden een valse bom in een metrostel te plaatsen. Door middel van deze poging wilden zij de veiligheidsmaatregelen testen.

Twee werknemers van de metro merkten de journalisten op toen die een pakje naar de onderhoudszone droegen. Terwijl zij de journalisten vroegen wat zij van plan waren, schakelden zij ook meteen de politie in.

De krant heeft laten weten dat ze vorig jaar een soortgelijke test heeft gedaan bij een trein met nucleair materiaal. "Op die manier konden belangrijke lacunes in het veiligheidsbeleid worden aangeklaagd", aldus de krant. "We gingen er toen van uit dat het om een legitieme oefening ging, in het belang van de openbare veiligheid. We zijn verheugd dat de procedures sindsdien zijn verbeterd".

De twee journalisten zijn gearresteerd maar nog niet in beschuldiging gesteld aldus een woordvoerder van de politie. Hun identiteit wordt niet vrijgegeven. Het tweetal werd ondervraagd in Stonebridge Park, in het noordwesten van Londen.