FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 26 juli 2007

Nederlandse EA site geeft Crysis release-datum

Op de Nederlandste site van Electronic Arts is nu een releasedatum bekend gemaakt voor Crysis. Stond hier eerder TBA (To Be Announced), staat er nu een datum. Nu willen jullie natuurlijk allen weten wat deze datum is. Welnu, Crysis zal op 13-9-2007 in de winkels liggen.

Dit geldt (blijkbaar) alleen voor Nederland, want voor dezelfde pagina, maar dan in andere talen, staat er nog steeds To Be Announced aangegeven.

De pagina is hier te vinden.



Storm Worm: 'ergste virus in twee jaar'

Icoon InternetDe Storm Worm ontwikkelt zich tot een van de grootste virussen van de afgelopen twee jaar. In ruim een week tijd zijn door het virus De Storm Worm al tweehonderd miljoen spamberichten verstuurd.

Volgens de onderzoekers van de beveiligingsfirma Postini bevatten de e-mails geen virus, maar slechts een link naar een website. Wie de link aanklikt, wordt besmet. Dit liet de beveiligingsfirma Postini weten aan InformationWeek
Cybercriminelen creëren zo een zogenoemd Botnet, een netwerk van besmette computers die bijvoorbeeld kunnen worden misbruikt om spam te versturen of andere computers mee aan te vallen.

Een andere oplossing is ook altijd mogelijk.

Groningers meest tevreden over hun stad

Icoon BinnenlandsStad-Groningers, of Stadjers, zijn het meest tevreden over hun stad. Dat blijkt uit een onderzoek, gehouden door de Europese Commissie, onder bewoners van 75 Europese steden. Vandaag werden de onderzoeksresultaten in Brussel bekend gemaakt

Groningen eindigt in het onderzoek als eerste, gevolgd door Krakau in Polen en Leipzig in Duitsland. Athene, Napels en Istanbul zijn het minst geliefd onder hun inwoners. Amsterdam en Rotterdam scoren gemiddeld, waarbij de Amsterdammers net voorliggen op de Rotterdammers.

De Stadjers zijn vooral blij met de gezondheidszorg, de geldbesteding van de gemeente, de veiligheid, de schone lucht en de hoeveelheid groen in de stad.

Over het algemeen zijn Europeanen van mening dat Europese steden aangenaam zijn om in te wonen en te werken, maar dat het openbaar vervoer af en toe te wensen overlaat.


"Ain pronkjewail in golden raand..."

'Vliegende Hollander' opnieuw in de problemen

Icoon OpmerkelijkDe Vliegende Hollander in de Efteling, Kaatsheuvel, ondervond vandaag weer problemen. Nadat er eerder al problemen met de attractie waren waardoor hij een tijd dicht was, kampte de populaire attractie vandaag weer met een technische storing waardoor hij stil kwam te staan.

Dertien mensen kwamen vast te zitten in de combinatie van een wildwaterbaan en een achtbaan. Pas na een half uur wist men de attractie te resetten waarna de brandweer de bezoekers uit de sloep kon bevrijden. Bij het incident raakte niemand gewond. De oorzaak van de storing is nog niet bekend.

Vliegende hollander opnieuw in de problemen
De Vliegende Hollander opnieuw in de problemen

ProRail introduceert geluidskaart

Icoon VervoerSpoorbeheerder ProRail heeft een zogenaamde geluidskaart gepubliceerd. Met behulp van deze kaart kunnen Nederlanders die in de buurt van het spoor wonen zien hoeveel decibel geluid de treinen produceren. In 2008 kan met behulp van deze kaart vastgesteld worden waar maatregelen genomen moeten worden om de hinder te verminderen.

Op de site prorail.nl is het mogelijk om in te zoomen op straatniveau. Op deze manier kunnen de bezoekers de exacte geluidsbelasting van hun omgeving bekijken. Ook is het mogelijk om het verschil tussen dag en nacht te zien. De kaart is het resultaat van een richtlijn van het Europees Parlement. Zij hebben bepaald dat de EU-burgers beschermd moeten worden tegen overlast van wegverkeer, industrie, luchtvaart en het vervoer per trein.

Het is niet mogelijk om te zien of de treinen de wettelijke normen overschrijden want alleen het aantal decibel wordt weergeven. Nederland is overigens niet voor 100 procent gedekt, want alleen de trajecten waar meer dan 60 duizend treinen rijden zijn zichtbaar. ProRail zal volgend jaar een actieplan samenstellen om de geluidshinder te verminderen.

Jacht op Contador is geopend

Alberto Contador heeft nog maar net het geel om de schouders of de aanval op zijn trui is geopend. Niet Levi Leipheimer of Cadel Evans zijn verantwoordelijk voor de aanval, maar de pers. Zij willen graag weten wat de relatie tussen Contador en dokter Fuentes is. Contador werd vorig jaar genoemd in 'Operation Puerto' en kreeg daarom vandaag na de etappe direct vragen over zijn vermeende betrokkenheid.

"Dat was een zaak die mijn voormalige team raakte", aldus de 24-jarige renner. "Ik was simpelweg op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plaats."

De renner ontkende met kracht dope te gebruiken. "Als ik niet schoon was geweest, dan had ik hier niet gereden. Ik heb al de gevraagde dopingtesten ondergaan. Zowel in de race als daarvoor. Ik ben schoon."

Toch doet Contador zich er iets te makkelijk van af. Het is bekend dat de 24-jarige Spanjaard toen hij nog bij Liberty Seguros fietste vorig jaar niet mocht starten in de Tour omdat hij op de klantenlijst van dopingdokter Fuentes stond.

Om onduidelijke redenen werd hij van die lijst geschrapt waardoor zijn naam gezuiverd werd. De 'Süddeutsche Zeitung' zegt nu over bewijzen te beschikken dat Contador enkel van die lijst werd geschrapt omdat hij als kroongetuige zou fungeren in het proces-Fuentes (dat er vooralsnog niet gekomen is).

De krant zwaait met documenten die afkomstig zijn van de UCI en de Spaanse politie en ze tonen aan dat Contador wel degelijk een regelmatige klant was van Fuentes.

Eerder bekende voormalig ploeggenoot van Contador Jorg Jaksche in 'Der Spiegel' dat je in Spanje de dopingspuit bij wijze van spreken op de nummerplaat van je auto kan hangen, je nog zou je niet aangehouden worden. Daarnaast verklaarde Jaksche nog dat die controles in Spanje nog altijd niet echt veranderd zijn, omdat alles rond geld draait.

Ploegleider Johan Bruyneel doet het hele verhaal af als onzin. "Er klopt niets van het verhaal. Contador is ondervraagd door de Guardia Civil en die ondervraging heeft vijf minuten geduurd. Eén week na de Tour van vorig jaar is zijn naam van de lijst geschrapt. Ik heb zelf die lijst gezien."

"Ik weet ook waarom Contador daar eerst op stond. Op de computer die de Guardia Civil van Contadors toenmalige ploegleider Manolo Saiz in beslag nam, werd een planning van de renners met wedstrijdkalender gevonden. Daar hebben ze de naam van Contador gelezen. Meer is er niet aan de hand."

Beachvolleybalduo's verder op WK

De beachvolleybalduo’s Schuil/Nummerdor en Boersma/Ronnes hebben de tweede ronde bereikt van het wereldkampioenschap beachvolleybal in Gstaad.

Het duo Richard Schuil en Reinder Nummerdor, als elfde geplaatst, werd eerste in hun groep door een zege op het Amerikaanse duo Jake Gibb en Sean Rosenthal met 30-28 en 21-19 te verslaan. Emiel Boersma en Bram Ronnes eindigden als tweede in hun poule dankzij een 21-15, 21-13 overwinning op Philip Gabathuler en David Wenger (Zwi). Het duo Jochem de Gruijter/Gijs Ronnes haalde de tweede ronde niet. Zij verloren kansloos met 21-18, 21-13 van het als tweede geplaatste Braziliaanse koppel Franco en Cunha en werden derde in hun poule.

Ook bij de dames was er geen Nederlands succes. Sanne Keizer en Marrit Leenstra gingen met 21-19 en 21-14 onderuit tegen het Belgische koppel Van Breedum/Mouha. Rebekka Kadijk en Merel Mooren waren het niet opgewassen tegen de Braziliaanse dames Leila/Ana Paula, het werd 22-20, 21-19.

Rare dief in Berlijn

Icoon Domme criminelenDe Berlijnse politie hoefde gisteren niet echt veel moeite te doen om een dief te arresteren. De dief liet namelijk een briefje achter bij de kassière, alvorens de winkel te verlaten met een volgepropte boodschappentas in de ene hand en een rol toiletpapier in de andere. Op het briefje stond zijn adres en de tekst: "Bel de politie. Ik heb net een diefstal gepleegd."

De kassière deed dat dus maar en even later hadden verbaasde agenten de man aan de telefoon. Die gaf zijn snode daad meteen toe en voerde als excuus aan dat zijn vriendin en hij in de problemen zaten door een vergissing van de sociale dienst.

Volgens een woordvoerder heeft de politie geen idee waarom de malloot het ze zo gemakkelijk heeft gemaakt.


"Wat denk je? Politie."

Politiebureaus ontvangen poederbrieven

Icoon PolitieEnkele politiebureaus hebben vandaag poederbrieven ontvangen met de post. Het gaat hier om de politiebureaus in Zwolle, Breda, Tilburg en Rucphen. Inmiddels is vastgesteld dat het poeder in Zwolle niet schadelijk is maar ondanks dat zal er toch een onderzoek ingesteld worden. Na tien uur quarantaine konden vijftien medewerkers naar huis.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) houdt zich bezig met de poederbrieven. De meeste medewerkers reageerden laconiek maar uit voorzorg is het 'antraxprotocol' gestart.

De brandweer heeft de medewerkers en de ruimtes op de drie bureaus in Brabant ontsmet. Vervolgens kon het personeel weer aan het werk en hoefde niemand in quarantaine. De politie meldt dat het personeel niet in gevaar is geweest. Overigens is het niet bekend of de brieven van dezelfde afzender komen.

Oefenduel TOP Oss loopt uit de hand

Weer opschudding bij een oefenduel. TOP Oss tegen Maccabi Petach Tikva ontaardde na 33 minuten in een massale vechtpartij

Na 33 minuten legde scheidsrechter Raymond van Meenen de oefenwedstrijd stil. De arbiter had op dat moment al drie spelers van de voetbalclub uit Israël verwijderd. Hij vond het niet verstandig verder te spelen.

TOP Oss leidde met 1-0 door een doelpunt van Marc Harlouy. Kort daarop stuurde de scheidsrechter een speler van Maccabi Petach Tikva met een tweede gele kaart van het veld stuurde.

Na die beslissing ontstond er vervolgens een vechtpartij tussen spelers van beide clubs.

De arbiter stuurde nog twee spelers van de bezoekende club weg en staakte de wedstrijd.

Breukink ontevreden over Menchov

Ploegleider Erik Breukink is niet tevreden over Denis Menchov. De Rus stapte vandaag af na zo'n 80 kilometer. Breukink vindt Menchov niet echt zijn best heeft gedaan.

"Dat was niet zo goed",zei Breukink over het afstappen. "We hebben allemaal geprobeerd de knop om te zetten, dat is bij Denis blijkbaar niet gelukt. Ik vind het wel jammer, want de rest zet wel door. Denis gaf het gisteren al aan, hij wilde helemaal niet meer fietsen. Hij denkt nu al aan de Ronde van Spanje, dat is dan weer een goed teken.”.

Breukink is niet bang voor meer opgaves. "Ik denk dat we met de overgebleven zes renners Parijs halen."

Overal Raving Rabbids!

Voor de mensen die geen genoeg kunnen krijgen van de Bunnies uit Raving Rabbids heeft Ubisoft nu een aantal leuke plaatjes gemaakt. De konijntjes zijn weergegeven als de hoofdrolspelers van verschillende bekende Ubisoft franchises.

Raving Rabbids 2 zit er aan te komen en het bedrijf probeert met behulp van dit soort acties de hype die er rond de gestoorde knaagdieren heerst gaande te houden, iets dat ze aardig lijkt te lukken.


WHAAAAAAAAAAAAAAA!

Californisch vliegveld ontruimd

Icoon Vervoer Een vliegveld buiten Los Angeles is ontruimd nadat autoriteiten verdachte bagage hebben gevonden. Dit meldt Sharon Diggs-Jackson, een woordvoerster van het vliegveld.

Long Beach airport, welke maar één landingsbaan heeft, ligt veertig kilometer ten zuiden van Los Angeles. Het vliegveld is ontruimd terwijl het pakket werd onderzocht. Alle vertrekkende vluchten vanaf het vliegveld zijn opgeschort. "De Transportation Security Administration heeft verdachte bagage gevonden, en daarom hebben we de terminal en het gebied eromheen geëvacueerd," meldt de woordvoerster aan CNN. "Op dit moment zijn er geen inkomende vluchten. Sporadisch komen er nog vliegtuigen binnen, maar er vertrekken er geen."

Suárez ziet af van arbitragezaak

Luis Suárez heeft besloten dat hij afziet van een arbitragezaak om zijn contract bij FC Groningen te laten ontbinden. De club uit het noorden heeft toegezegd dat een overgang naar Ajax eventueel bespreekbaar is.

"Kort gezegd zijn er nu twee scenario's denkbaar. Ajax doet een dusdanig bod dat wij genoodzaakt worden hierover na te denken, waarna de clubs aan de onderhandelingstafel tot een akkoord komen. Zo niet, dan speelt Suárez ook komend seizoen gewoon in Euroborg," aldus algemeen directeur Hans Nijland.

Tot voor kort weigerden de Groningers te onderhandelen over een transfer van Suárez naar Ajax omdat ze de spits niet kwijt willen.

Coni in beroep tegen vrijspraak Petacchi

Het Italiaanse olympisch comité wil dat Alessandro Petacchi alsnog wordt geschorst omdat hij in de Ronde van Italië met te veel salbutamol in zijn lichaam fietste. Daarom tekent het beroep aan tegen de uitspraak van de Italiaanse wielerbond die de renner vrij sprak van doping.

Tijdens de Ronde van Italië mocht de Italiaanse wielrenner het anti-astmamiddel salbutamol gebruiken. Zijn waarde zat echter net boven de toegestane grens.

Daardoor mocht Petacchi niet deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. CONI eiste een schorsing vaan een jaar tegen de sprinter van Milram, maar de Italiaanse wielerbond sprak de wielrenner vrij.

Pedoprogramma aangeklaagd na zelfmoord

Icoon BuitenlandsDe zus van een Amerikaanse pedofiel heeft de Amerikaanse televisiezender NBC aangeklaagd voor de zelfmoord van haar broer. In het programma 'To Catch a Predator' worden pedofielen in de val gelokt door volwassenen die zich voordoen als minderjarige kinderen. Vervolgens worden de mannen naar een huis gelokt, waar ze door een camerateam en politieagenten worden opgewacht.

De vrouw eist een schadevergoeding van 105 miljoen dollar. Ze claimt dat het televisieprogramma de taken van de politie heeft overgenomen en faalde in het beschermen van haar broer. De man hoopte op een ontmoeting met een 13-jarige jongen. Hij verscheen echter niet bij het door NBC gehuurde huis, maar vroeg de jongen naar zijn huis te komen. Toen politieagenten en het camerateam op de deur klopten, schoot de man zich door zijn hoofd.

Ellen ten Damme toch naakt op TV

Icoon TelevisieZangeres Ellen ten Damme zal toch naakt in het TV-programma van Giel Beelen verschijnen, meldt de VARA. Eerder werd Beelen door Ten Damme beschuldigd van chantage. Hij zou geweigerd hebben om haar nieuwe single 'Stay' te draaien omdat de zangeres niet naakt wilde aanschuiven in de show. Volgens de VARA-dj zou het juist precies andersom zijn.

Het tweetal heeft het conflict uitgepraat en de 39-jarige Ten Damme zal aanstaande zondag naakt te zien zijn in 'Giel' op Nederland 3. "Het is niet echt mijn hobby om naakt in een televisie- of radiostudio te zitten", aldus de 39-jarige zangeres. Ondanks dat is het onderdeel inmiddels opgenomen, tot tevredenheid van Ten Damme.

Vanochtend was Ten Damme te gast in het radioprogramma van Beelen op 3FM. "Jij bent een machtig man in medialand", zei de zangeres. "Je hebt een tv-programma en een radioprogramma. Mijn management zei dat als ik niet in jouw programma kom, dat je dan mijn plaatje niet draait. Daarom was ik er, Giel."

Giel Beelen naakt in zijn TV-programma
Giel Beelen naakt in zijn TV-programma

Punten zeventiende etappe

Vanmiddag werd de zeventiende etappe gefietst in de Tour de France. Hieronder de punten van deze etappe.

vic_ wist de meeste punten te vergaren. Met 130 punten is hij de beste van vandaag. Op de tweede plek staat RCHY met 123 punten. Ook de nummer drie van vandaag, shogun3, wist 123 punten te scoren.

In het algemeen klassement gaat BVO nog immer aan de leiding met 1954 punten. Gremen blijft op de tweede plek staan. Hij heeft totaal 1936 punten gescoord. bloepje bezet met 1927 punten de derde plaats.

Bij de subleagues ging de dagwinst naar Flauwe Bocht met 111 punten. !!! AIM FOR YELLOW !!! is de nummer twee met 106 punten. Bobteam Glas pakt de derde plaats met 64 punten.

In het algemeen klassement blijft de stand ongewijzigd. Bobteam Glas bezet de eerste plek met 1942 punten. Nummer twee is ShowChat met 1836 punten. !!! AIM FOR YELLOW !!! blijft derde met 1802 punten.

Dikke vrienden maken ons dik

Icoon WetenschapUit een Amerikaanse studie blijkt dat overgewicht meer aan de sociale omgeving ligt dan aan genen. Als vrienden of familieleden te zwaar zijn, dan is de kans groot dat jij ook dik wordt. Overgewicht zou besmettelijk zijn.

Heeft men een vriend of vriendin die te zwaar is, dan ligt de kans om dat zelf te worden 57 procent hoger. Als het om een broer of zus gaat dan ligt de kans 40 procent hoger. Gaat het om een liefdesrelatie waarin een van de twee te dik is, dan ligt de kans 37 procent hoger. Bij de meest hechte vriendschappen ligt dat percentage zelfs op 90 procent. De kansen liggen nog hoger bij vriendschappen van hetzelfde geslacht.

Onderzoekers waren verbaasd over het feit dat afstand tussen personen hierbij geen rol speelt. Verder wijzen zij er op dat het niet alleen gaat om mensen met hetzelfde eetpatroon of dezelfde sportgewoonten. Mensen die vrienden of familieleden hebben die te dik zijn, stellen hun idee over wat een acceptabel gewicht naar boven bij.

'Costa del Snol' uit de handel

Icoon OpmerkelijkEen groot gedeelte van de parodie-shirts met daarop aan de voorkant de tekst DD-Reizen, en aan de achterkant de tekst Costa del Snol, wordt vernietigd. De tekst was door de maker van de shirts, textielketen Henk ten Hoor, bedoeld om de draak te steken met de reclamecampagne van D-Reizen. Deze heeft namelijk t-shirts met daarop teksten als: ‘Turkeisnel’, ‘Curagauw’ en ‘Meteenarife’.

D-Reizen was het er niet mee eens, en ondernam de gang naar de rechtbank. Hier werd tussen de verkoper, D-Reizen en de textielketen besloten dat de shirts uit de handel genomen en vernietigd zouden worden. Ook zal de textielketen 2500 euro overmaken aan D-Reizen. Het geld gaat naar een goed doel.

Ondanks de overeenstemming en de genomen maatregelen staat D-Reizen her en der in het land nog wel ‘voor schut’. Van de complete partij shirts waren er namelijk al 400 verkocht. Totaal zullen er nu 4500 shirts vernietigd worden.



Niet grappig dus

Xbox 360 HD-DVD speler goedkoper

Volgens het Blu-Ray kamp is de strijd tussen hun format en de HD-DVD al min of meer gestreden. De Blu-Ray verkoopt beter en is door de integratie in de PS3 verzekerd van succes.

Toch slaat de 'tegenstander' terug, Microsoft mag dan minder verbonden zijn met de HD-DVD als Sony dat is met de Blu-Ray, ze ondersteunen het systeem wel. Bij de Xbox360 kan een losse HD-DVD speler gekocht worden voor slechts 199 dollar en deze prijs gaat nu in Amerika nog eens 20 dollar omlaag. Hiermee wordt dit het goedkoopste systeem om HD films op te kijken.

Daarnaast doet Toshiba, een van de ontwikkelaars van HD-DVD, er nog een schepje bovenop door vijf gratis films aan te bieden aan kopers van een Xbox360 HD-DVD speler. Wie uiteindelijk de markt zal domineren is dus nog lang niet duidelijk, maar voor de (Amerikaanse) consument zijn dit goede tijden.



Tilburg ontsnapt aan treinramp

Icoon VervoerTilburg lijkt donderdag ontsnapt aan een treinramp. In Tilburg-West botsten om 11.25 uur een passagierstrein met tien reizigers en een goederentrein bijna op elkaar. Hoewel niemand gewond raakte, bleek later dat de goederentrein licht ontvlambaar propaangas vervoerde.

Volgens een woordvoerster van de spoorwegpolitie heeft de machinist van de passagierstrein een rood sein over het hoofd gezien. Deze trein en de goederentrein uit de richting Roosendaal kwamen daardoor op hetzelfde baanvak terecht. De machinist van de passagierstrein kon op het nippertje een botsing voorkomen door fors te remmen.

Beide treinen reden op het moment dat ze elkaar naderden 40 kilometer per uur. De machinisten waren eerder door een geel knipperlicht gewaarschuwd om vaart te minderen.

De gemeente Tilburg denkt dat omwonenden aan een ramp zijn ontsnapt. Wethouder Els Aarts ziet de bijna-botsing als een nieuwe bevestiging dat er een einde moet komen aan het vervoer over spoor van gevaarlijke stoffen, dwars door het stadscentrum. "Deze keer ontspringen we de dans. We ijveren al jaren voor het verleggen van dit soort transporten. Het wordt tijd dat er nu eindelijk iets gebeurt."

De spoorwegpolitie spreekt tegen dat een gevaarlijke situatie had kunnen ontstaan omdat het licht ontvlambare gas was opgeslagen in speciaal beveiligde tankwagons.

Oma levenslang bak in voor eerwraak

Icoon MisdaadEen Britse oma van zeventig jaar oud zit voor de rest van haar leven achter tralies. Samen met haar zoon werd ze vandaag veroordeeld voor eerwraak. Het tweetal vermoordde in 1998 hun schoondochter en echtgenote.

Bach Athwal heeft in totaal zestien kleinkinderen. Ze is een van de oudste Britse vrouwen ooit die veroordeeld is voor moord. De bejaarde misdadigster en haar zoon wurgden luchthavenmedewerkster Surjit Kaur Ahtwal tien jaar geleden. Vlak voor de gruwelijke moord had Surjit besloten uit haar gearrangeerde huwelijk te willen stappen.

Oma Athwal besloot zich te wreken op haar schoondochter, omdat ze hiermee de familie-eer bezoedelde. Tijdens het echtscheidingsproces zou ze hebben gezegd: "Over mijn lijk." Die woorden heeft ze letterlijk genomen.


Oma gaat voor de rest van haar leven de bak in



Met dank aan mouthman voor de submit.

Dronkenlappen gebruiken invalidenwagens als botsauto

Icoon PolitieTwee mannen uit Apeldoorn hebben een bekeuring gekregen omdat ze in een dronken bui ‘botsautootje’ aan het spelen waren met hun invalidenwagentjes. De ene bestuurder, een man van 65 jaar reed op een kruising bovenop de invalidenwagen van de andere man, 62 jaar oud. Hierna reed de 65-jarige eerst achteruit om vervolgens wéér op zijn voorganger te knallen.

De politie die het ongeluk had zien gebeuren aarzelde geen moment en nam de twee mannen mee naar het bureau. Hier werd geconstateerd dat zij beiden te veel gedronken hadden. Het is niet bekend of de twee bekenden van elkaar zijn en samen hadden zitten borrelen, of dat het volslagen vreemden voor elkaar waren.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Heidi Klum naakt in mannenblad

Icoon ShowbizzHeidi Klum gaat uit haar kleren voor het Britse mannenblad Arena. Het model is acht maanden geleden bevallen van een zoontje. In augustus is de Duitse onder meer te zien in alleen schoenen en met een kussen tussen haar benen.

De 34-jarige Heidi heeft inmiddels drie kinderen. Ondanks de zwangerschappen is ze nog net zo strak als altijd. Drie weken na de geboorte van zoontje Johan paradeerde ze alweer over de catwalk. Naast het modellenwerk werkt Heidi ook aan een televisiecarrière.

Ze presenteert het programma Germany's Next Top Model en het Amerikaanse Project Runway. Ook heeft ze een eigen parfum en een juwelenlijn gelanceerd. Heidi is getrouwd met zanger Seal. Naast Johan is ze moeder van de bijna 2-jarige Henry. Ook heeft ze nog een 3-jarig dochtertje, genaamd Leni uit een eerdere relatie met formule-1-baas Flavio Briatore.


Heidi Klum poseert naakt in Arena


Heidi, Hans en Franz
Heidi ging eerder al redelijk bloot op foto's

Rolstoeler te snel voor politie

Icoon ShockingWie denkt dat alleen snelle auto’s kunnen ontkomen tijdens een achtervolging van de politie, komt bedrogen uit. Een bejaarde op een scootmobiel heeft in de omgeving van Middlesbrough (Engeland) tijdens een achtervolging een politiewagen het nakijken gegeven. En dat terwijl het machientje een topsnelheid heeft van maar liefst twaalf kilometer per uur. De ‘snelheidsduivel’ trok de aandacht van de politie toen hij op een druk kruispunt verkeerschaos veroorzaakte.

De politie wilde de bejaarde langs de kant zetten, maar zo had de ‘snelle’ bejaarde het niet begrepen. Hij trapte het ‘gaspedaal’ diep in en ‘racete’ ervandoor. Je kan het je amper voorstellen: de agenten waren het spoor volledig bijster. Ingenieur Ian Hardy zag het hele spektakel gebeuren en aarzelde niet om het spektakel op camera vast te leggen. "Hij kwam de straat uit met een hele file van auto's achter hem, terwijl de politieauto op het gemakje naast hem bleef rijden. Alle chauffeurs moesten er mee lachen, want hij trakteerde die agenten de hele tijd op scheldwoorden."

Op het moment dat het gezelschap een rotonde bereikte imiteerde de man Hans Kazan en paste de grote verdwijntruc toe. "De agenten kwamen aan mij vragen of ik toevallig een oudere persoon op een scooter gezien had. Ze zagen er wat gegeneerd uit, ik durf wedden dat ze nu de pispaal van het korps zijn.", aldus Hardy. De bejaarde kon later door een andere patrouille klem gereden worden.
2 fast 2 Furious

Column: Hoe naai je een tegenstander?

Het heeft even geduurd, en ook de uiteindelijke uitspraak laat de deur nog open voor toekomstige sancties, maar gelukkig is de spionagezaak voor wat betreft McLaren met een sisser afgelopen.

Ik zeg gelukkig omdat het sportief gezien zonde zou zijn geweest voor het kampioenschap als McLaren was gediskwalificeerd, of als de rijders of het team punten aftrek had gekregen. Niet dat het niet terecht was geweest als was gebleken dat het team dingen had gedaan die niet door de beugel konden, maar in dit geval was het toch wel een beetje een vreemde situatie.

Hoewel we nog niet zeker weten wat er precies in de verklaring van Coughlan staat, kunnen we voorzichtig aannemen dat Coughlan ongevraagd de documenten opgestuurd heeft gekregen. Het is dus absoluut niet zo dat spionnen van McLaren in het holst van de nacht de fabriek van Ferrari zijn binnengedrongen. Dat ze daar in hun zwarte pakjes met zwarte maskers rondliepen, opgerolde tekeningen uit een afgesloten laatje hebben gehaald en met een camera die vernuftig in hun horloge verstopt zat het document hebben gefotografeerd. Nee, in plaats daarvan kreeg Coughlan de documenten per koerier thuisbezorgd.

Het zou een mooie list zijn om je concurrenten uit te schakelen, zeg! Je stuurt zelf per koerier wat bouwtekeningen naar je concurrent. Gebruiken ze de tekeningen, klaag je ze meteen aan. Geef een tegenstander genoeg touw, en hij hangt zichzelf wel op. En anders vraag je na een paar maanden waarom ze de documenten in hun bezit hebben. Of nog gemener: stuur tekeningen met fouten erin op. Concurrent zwaar in de stress omdat ze niet snappen hoe je zo snel kunt zijn met zulke fouten in je design. Voorkomt de ontvangende partij de fouten, beweer je dat ze je hebben verslagen omdat ze van de fouten in jouw design afwisten. Maken ze het design na met fout en al – ach, dan heeft de concurrent zichzelf waarschijnlijk al uitgeschakeld. En anders kun je er altijd nog voor kiezen om de zaak aanhangig te maken bij de FIA.

Nee, hoe kun je McLaren ooit kwalijk nemen dat een werknemer ongevraagd documenten van Ferrari heeft ontvangen? Moet je ze straffen omdat ze Ferrari niet hebben verwittigd dat de sfeer in hun team zo verrot is dat werknemers bereid zijn om de concurrent te helpen? Kun je het McLaren kwalijk nemen, dat als een werknemer van Ferrari ze vertelt dat de bodemplaat van Ferrari wat aan de flexibele kant is, dat ze dan de FIA om opheldering vragen, zonder er bij te vertellen dat de informatie bij Ferrari zelf vandaan kwam? Hoe ver gaat de verplichting van een team om de tegenstander te helpen met het dichten van lekken?

Het was voor de Wereld Motor Sport Raad in ieder geval duidelijk dat McLaren niets te verwijten valt, en dat als er iemand schuldig is en gestraft dient te worden, dat dit Coughlan en/ of Stephney zijn. Die zijn nu opgeroepen om zich te verantwoorden, waarbij hen een lange schorsing boven hun hoofd hangt, als ze schuldig worden bevonden. En dan moeten ook de justitiële onderzoeken in Italië nog afgerond worden, waarna er eventueel nog strafzaken, hoger beroepen enzovoorts kunnen volgen.

Het zal nog jaren duren voordat deze affaire volledig afgerond zal zijn, maar voor McLaren en haar rijders is het zwaard van Damocles voorlopig boven hun hoofd verdwenen. En misschien nog wel belangrijker: wij kunnen weer van een bijzonder spannend kampioenschap genieten, zonder dat door randverschijnselen een winnaar wordt aangewezen.

Tour: Bennati wint overgangsrit

Icoon Tour de FranceDaniele Bennati heeft de zeventiende etappe van de Tour de France gewonnen. De Italiaan rekende na 188,5 kilometer in de straten van Castelsarrasin in de sprint af met drie medevluchters. Hij bleef Markus Fothen en Martin Elmiger op de meet nipt voor. Het was de eerste Tourzege in de carrière van de spurtbom.

De Tour wacht op niemand. Zelfs niet op de drager van het gele kleinood, Michael Rasmussen. De Deen verliet gisteravond als een dief in de nacht de Ronde, met de gele trui praktisch nog om zijn lenden. Waar Christian Moreni, een andere noodgedwongen vertrekker, de hele Cofidis-formatie meenam in zijn val (het gevolg van een positief plasje, red.), bleef het overgebleven zevental van Rabobank wel 'gewoon' in koers. Stevig gedesillusioneerd vertrok het septet van de boerenleenbank voor de rit naar Castelsarrasin, waarin vooral in de beginfase enkele stevige kuitenbijters - van de derde en vierde categorie - dienden te worden genomen.

Toch leken de meeste leden van het wielergilde nauwelijks aangedaan door de negatieve berichtgeving in het laatste etmaal, want zij vlogen er na de start in Pau weer ouderwets in. Niet raar, want het licht geaccidenteerde parkoers leende zich bij uitstek voor een lange vlucht. Kortom, een kolfje naar de hand van de vrijbuiters die het geweld van de Pyreneën goed hadden weten te verteren. En zo geschiedde: vanuit het vertrek kozen acht coureurs voor het offensief. Onder hen geen Nederlanders, maar wél Martin Elmiger (Ag2r), Daniele Bennati, Daniele Righi (Lampre), Markus Fothen (Gerolsteiner), Manuel Quinziato (Liquigas), Matteo Tosatto (QuickStep), Jens Voigt (CSC) en David Millar (Saunier Duval). Oftewel een bont gezelschap van notoire hardrijders en snelle mannen. De juiste mix voor een succesvolle vlucht, want de heren waren geen enkele bedreiging voor Discovery Channel en Alberto Contador, de nieuwe leider van deze opmerkelijke Ronde.

Maar het peloton gaf het zevental, onder leiding van de mannen van Caisse d'Epargne, opmerkelijk genoeg geen vrijgeleide. Na het eerste koersuur, waarin de 142 overgebleven coureurs een gemiddelde van maarliefst 47,4 km/u haalden, was de voorsprong slechts anderhalve minuut. Pas toen de mannen van Alejandro Valverde vooraan de meute plaatsmaakten voor de troepen van Discovery Channel, zakte het tempo in de hoofdmacht. De voorsprong van de zeven renners, die goed samenwerkten, liep zo snel op naar acht minuten, waarna het verschil geconsolideerd werd.

Twintig kilometer voor de meet, op de laatse klim van de dag (een colletje van de vierde categorie), begon vooraan het spel om de dagzege. Diverse coureurs plaatsten een demarrage, maar zonder succes. Want hoewel Righi en Quinziato werden gelost, kon Bennati, op papier de snelste man in de kopgroep, makkelijk mee. Op vijftien kilometer van de finish brak de kopgroep wederom in twee stukken. De Duitsers Fothen en Voigt kregen gezelschap van Elmiger én de Italiaanse spurtbom. Millar en Tosatto moesten passen. In de laatste kilometers probeerden Voigt, Elmiger en Fothen nog wel weg te komen, maar Bennati was telkens bij de pinken. In de spurt was de Italiaan vervolgens duidelijk de sterkste.

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!tourmanager!

'GeenStijl in de fout met steekfilmpje'

Icoon MediaDe website GeenStijl.nl heeft de ''maatschappelijke aanvaardbaarheid'' overschreden door in een bericht op de site een betrokkene van een steekpartij duidelijk herkenbaar in beeld te brengen.

Dat heeft de Raad voor de Journalistiek vandaag bepaald. Advocaat Job Knoester overweegt nu een civiele procedure te starten tegen het weblog.

Aanleiding voor de aanklacht van de advocaat is een filmpje dat in februari op GeenStijl circuleerde. Hierop is een dodelijk steekincident in Scheveningen vastgelegd. In de reacties onder het bericht staat een link naar een website waarop een duidelijk herkenbare foto en de naam van de betrokkene staan.

GeenStijl beweert vandaag zelf op drie van de vier aanklachten door de Raad voor de Journalistiek (RvJ) te zijn vrijgesproken. Alleen de vader van de 'dakmoordenaar' had niet in het filmpje mogen staan, want hij is onschuldig aan de moord.

Verder noemt een woordvoerder van GeenStijl de Raad in een reactie ''een papieren tijger''. De website is volgens hem dan ook niet van plan het bericht en filmpje te verwijderen. ''Laat Knoester maar naar de rechter stappen, dan kan die er zijn oordeel over geven'', aldus de zegsman. Eind april schreef het weblog al over de Raad: ''Krijg de tiefus, loop naar de maan en zak lekker in de stront met die RvJ. Wij hebben geen fuck met jullie te maken.''

Bennati wint overgangsrit na lange rush

Daniele Bennati heeft de zeventiende etappe van de Tour de France gewonnen. De Italiaan rekende na 188,5 kilometer in de straten van Castelsarrasin in de sprint af met drie medevluchters. Hij bleef Markus Fothen en Martin Elmiger op de meet nipt voor. Het was de eerste Tourzege in de carrière van de spurtbom.

De Tour wacht op niemand. Zelfs niet op de drager van het gele kleinood, Michael Rasmussen. De Deen verliet gisteravond als een dief in de nacht de Ronde, met de gele trui praktisch nog om zijn lenden. Waar Christian Moreni, een andere noodgedwongen vertrekker, de hele Cofidis-formatie meenam in zijn val (het gevolg van een positief plasje, red.), bleef het overgebleven zevental van Rabobank wel 'gewoon' in koers. Stevig gedesillusioneerd vertrok het septet van de boerenleenbank voor de rit naar Castelsarrasin, waarin vooral in de beginfase enkele stevige kuitenbijters - van de derde en vierde categorie - dienden te worden genomen.

Toch leken de meeste leden van het wielergilde nauwelijks aangedaan door de negatieve berichtgeving in het laatste etmaal, want zij vlogen er na de start in Pau weer ouderwets in. Niet raar, want het licht geaccidenteerde parkoers leende zich bij uitstek voor een lange vlucht. Kortom, een kolfje naar de hand van de vrijbuiters die het geweld van de Pyreneën goed hadden weten te verteren. En zo geschiedde: vanuit het vertrek kozen acht coureurs voor het offensief. Onder hen geen Nederlanders, maar wél Martin Elmiger (Ag2r), Daniele Bennati, Daniele Righi (Lampre), Markus Fothen (Gerolsteiner), Manuel Quinziato (Liquigas), Matteo Tosatto (QuickStep), Jens Voigt (CSC) en David Millar (Saunier Duval). Oftewel een bont gezelschap van notoire hardrijders en snelle mannen. De juiste mix voor een succesvolle vlucht, want de heren waren geen enkele bedreiging voor Discovery Channel en Alberto Contador, de nieuwe leider van deze opmerkelijke Ronde.

Maar het peloton, onder leiding van de mannen van Caisse d'Epargne, gaf het achttal opmerkelijk genoeg geen vrijgeleide. Na het eerste koersuur, waarin de 142 overgebleven coureurs een gemiddelde van maarliefst 47,4 km/u haalden, was de voorsprong slechts anderhalve minuut. Pas toen de mannen van Alejandro Valverde vooraan de meute plaatsmaakten voor de troepen van Discovery Channel, zakte het tempo in de hoofdmacht. De voorsprong van de acht, die goed samenwerkten, liep zo snel op naar acht minuten, waarna het verschil geconsolideerd werd.

Twintig kilometer voor de meet, op de laatse klim van de dag (een colletje van de vierde categorie), begon vooraan het spel om de dagzege. Diverse coureurs plaatsten een demarrage, maar zonder succes. Want hoewel Righi en Quinziato werden gelost, kon Bennati, op papier de snelste man in de kopgroep, makkelijk mee. Op vijftien kilometer van de finish brak de kopgroep wederom in twee stukken. De Duitsers Fothen en Voigt kregen gezelschap van Elmiger én de Italiaanse spurtbom. Millar en Tosatto moesten passen. In de laatste kilometers probeerden Voigt, Elmiger en Fothen nog wel weg te komen, maar Bennati was telkens bij de pinken. In de spurt was de Italiaan vervolgens duidelijk de sterkste.

Engeland maakt zich op voor nog meer regen

Icoon WeerNa alle wateroverlast van de afgelopen week kan Engeland zich opmaken voor nog meer problemen. Volgens de Britse meteorologen zal er in de zwaarst getroffen gebieden nog meer regen vallen. Op veel plaatsen was de hoogste alarmfase niet meer van kracht omdat de ergste problemen achter de rug leken te zijn.

In Gloucestershire en Oxford zorgen de overstromingen door regenval voor veel problemen. Lokaal is er al 38 cm regen gevallen, dat is twee keer zo veel als normaal. In de 250 jaar dat er wordt gemeten is de zomer nog nooit zo nat geweest als dit jaar.

Boogerd mept, Evans gooit met cola

Vlak voor de start van de etappe van vandaag heeft Michael Boogerd een toeschouwer geslagen. Dat gebeurde nadat de toeschouwer hem zou hebben beledigd. Het is nog onbekend wat de toeschouwer heeft gezegd.

Boogerd had al eerder laten weten de Tour het allerliefste de rug toe te keren en hij vertrok dan ook met tegenzin aan de zeventiende etappe.

Ook bij de andere renners lopen de emoties over het gebeuren van de afgelopen dagen hoog op. Een fotograaf probeerde vanmiddag vanaf zijn motor van dichtbij en plaatje te schieten van Cadel Evans, de nummer twee in het algemeen klassement. De Australiër was echter niet gediend van de aandacht en ging een korte discussie aan. Toen dat niet hielp gooide hij een beker cola in de richting van de fotograaf.

Drie maal levenslang R'damse cafémoorden

JustitieDe rechtbank in Rotterdam heeft vanmiddag de drie kaapverdianen Fernando P. (32), Zé Carlos B. (31) en Elmer P. (32), veroordeeld tot levenslange celstraf. Het drietal is schuldig bevonden aan het bloedbad in het Rotterdamse café Inn & Out eind 2005. De uitspraak is conform de eis van het Openbaar Ministerie.

In totaal vonden drie mensen de dood bij het bloedbad. Zeven andere cafébezoekers die het drama overleefden, stonden urenlang doodsangsten uit toen vier Kaapverdianen de eigenaar van het café, ook afkomstig van de Kaapverdische eilanden, wilden afpersen. Zo werden de slachtoffers besprenkeld met brandbare vloeistof.

De daders wilden dat niemand de kroeg levend zou verlaten. Om zeker te zijn dat iedereen dood was, volgde na een eerste salvo uit een machinepistool een tweede. Wonder boven wonder werd niet iedereen dodelijk geraakt. Ze hielden zich voor dood in het bloed dat vloeide uit de dodelijke slachtoffers. De bardame heeft aan het gebeuren een dwarslaesie overgehouden en zal voortaan in een rolstoel door het leven moeten.

Een langslepend conflict over geld uit de onderwereld zou de reden zijn van het brute geweld. In het vonnis gaf de rechter aan dat woorden als ''bizar, barbaars en weerzinwekkend'' nog niet toereikend zijn om de daden van het drietal te beschrijven.

In Kaapverdië zit de vierde verdachte van deze moordpartij vast. Hij zal echter in zijn moederland terecht staan. De drie die vandaag veroordeeld zijn, schoven alle schuld op hem af.

Met dank aan The_Order voor de submit.

Libië: 'EU heeft smartengeld betaald'

Icoon BuitenlandsFrankrijk en de Europese Unie hebben smartengeld betaald voor de vrijlating van vijf Bulgaarse verpleegsters en een Palestijns-Bulgaarse arts. Dat zegt de Libische minister van Buitenlandse zaken, Mohammed Abdel-Rahman Shalgam. Dat gebeurde middels een donatie aan de Khaddafi Stichting, die getroffen families financieel compenseert. Ook zouden er 'extra zaken' zijn toegezegd.

De Franse president Nicolas Sarkozy ontkent dat er geld is betaald aan de betrokken families. Wel maakte een woordvoerder van de Europese Unie bekend dat de volgende zaken zijn toegezegd: De relatie van de EU met Libië wordt genormaliseerd, de Europese markt wordt opengesteld voor Libische agrarische producten, Libische studenten krijgen een beurs en Libië krijgt hulp bij restauratie van archeologische monumenten. De Partij voor de Vrijheid (PVV) wil er middels Kamervragen aan Frans Timmermans van Europese Zaken achterkomen of de EU is ingegaan op 'Libische chantage'.

Brand in Diergaarde Blijdorp

Icoon Brand Een brand die vanmiddag in het Oceanium in de Rotterdamse diergaarde Blijdorp uitbrak is onder controle. Dit wordt gemeld door de brandweer. Het gebouw is nog niet toegankelijk voor bezoekers en er worden nog steeds nabluswerkzaamheden verricht. Bij de brand kwam erg veel rook vrij. Desondanks zijn er geen gewonden gevallen, ook de dieren liepen geen gevaar volgens een woordvoerder.

Een technisch probleem met een van de zonnepanelen zou het probleem geweest zijn. Volgens de brandweer begonnen hierdoor de kabels te smeulen wat voor de rookontwikkeling zorgde. Hierop werden zo’n 500 mensen het Oceanium uitgeleid en elders in de diergaarde opgevangen.

Eerder op de dag vandaag werd het Oceanium ook al ontruimd. Een oplettende portier rook een brandlucht en waarschuwde de brandweer. Ook toen betrof het kortsluiting in een kabel van één van de zonnepanelen in het dak van het Oceanium.

Met dank aan neegij voor de submit.

Geen straffen McLaren

McLaren Mercedes wordt niet gestraft in de spionagezaak omtrent de gelekte Ferrari-documenten. Dat bepaalde de World Motor Sport Council (WMSC) vandaag.

De WMSC oordeelde dat, hoewel McLaren in bezit was van vertrouwelijke informatie van Ferrari, er onvoldoende bewijs bestaat om te oordelen dat deze informatie invloed heeft gehad op het wereldkampioenschap Formule 1. Daarom krijgt McLaren geen straf.

Mocht later alsnog blijken dat er informatie van Ferrari is gebruikt om het kampioenschap te beinvloeden, dan loopt McLaren niet alleen risico op uitsluiting van het seizoen 2007, maar ook 2008.

De WMSC heeft de hoofdrolspelers in het schandaal, Nigel Stepney en Steve Coughlan, uitgenodigd de FIA te overtuigen van de redenen waarom zij niet uit de internationale motorsport zouden moeten worden verbannen. Een beslissing hierover wordt overgedragen aan de juridische afdeling van de FIA.

Opblaasbaar zwembad gestolen uit achtertuin

Icoon OpmerkelijkDieven hebben het voor elkaar gekregen om een opblaasbaar zwembad te stelen uit een achtertuin in de Amerikaanse staat New Jersey. Op zich is dat niet zo bijzonder, maar ook de inhoud van bijna vierduizend liter water is spoorloos verdwenen. De eigenaresse van het zwembad, Daisy Valdivia, merkte vanochtend dat het bad met een diameter van ruim drie meter verdwenen was uit haar achtertuin.

Volgens Valdivia moet het bad gestolen zijn tussen één uur 's nachts, toen haar man naar bed ging, en vijf uur 's morgens, toen zij opstond. Ze zou graag willen weten "wat ze in vredesnaam met het water hebben gedaan." Wel vindt ze het jammer dat ze nu geen zwembad meer heeft.

Ubisoft inderdaad bezig met Heroes-game

Het gerucht heeft niet lang geduurd, vandaag is namelijk bevestigd dat Ubisoft bezig is met een game gebaseerd op de TV serie Heroes: We're very excited to be making the Heroes videogame with Ubisoft aldus Tim Kring. Time and again, Ubisoft has proven they can turn licensed properties into fantastic games

De game zal een third person action adventure worden en een eigen verhaal krijgen. Heroes zal in 2008 verschijnen voor PC, PS3 en Xbox 360. De makers van de TV serie volgen de ontwikkeling van de game op de voet zodat het trouw blijft aan de serie.


Claire, één van de Heroes

Onderzoek naar slaande beweging Van Bommel

De tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond is een onderzoek gestart tegen Mark van Bommel. Afgelopen woensdag, in de wedstrijd tegen VfB Stuttgart, zou de middenvelder van Bayern München een slaande beweging richting tegenstander Fernando Meira hebben gemaakt.

Arbiter Babak Rafati ontging de actie van Van Bommel, de televisiecamera's registreerden het voorval echter wel.

Splinter Cell: Conviction krijgt vertraging

Ubisoft heeft bevestigd dat de nieuwe Splinter Cell een paar maanden vertraging heeft opgelopen. Als reden hiervoor geven ze het aloude cliché dat ze nog wat meer tijd nodig hebben om het spel te perfectioneren.

"Ubisoft felt it was important to give our development teams some more time in order to perfect the game and to ensure that this title lives up to the high standards of Ubisoft and of the Splinter Cell franchise"

Het spel dat orgineel in november dit jaar uit zou komen, zal nu in het eerste kwartaal van 2008 gaan verschijnen.


Nounou Sam even geduld hebben nog, je moet niet meteen met stoelen gaan smijten.

Duitse voetbalbond wil vakantieadres spelers

De Duitse voetbalbond heeft gezegd dat ze willen dat voetballers tijdens hun vakantie het adres doorgeven waar ze verblijven. Naar aanleiding van alle dopingperikelen in de Tour de France is de bond van plan om meer dopingtests uit te voeren, ook buiten de competitie om.

"We zijn verplicht aan het publiek om ook buiten de competitie te testen. Dit is de enige manier om onze geloofwaardigheid te behouden", aldus de arts van het Duitse nationale team, Wilfried Kindermann.

De spelers in de Bundesliga worden na elke wedstrijd willekeurig gecontroleerd. Het afgelopen jaar werden er 886 tests uitgevoerd. Daarnaast vonden 878 controles plaats buiten de competitie om. Bij de controles werd niemand positief bevonden.

NS-personeel wordt gecontroleerd op alcohol

Icoon VervoerHet personeel van de NS wordt gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Dit meldt een woordvoerder naar aanleiding van een bericht in de Telegraaf. Reden voor de controles is het toenemende gebruik van alcohol in het algemeen. Het spoorwegbedrijf ontvangt de resultaten van de arbodienst, die de blaastesten afneemt bij het personeel. De medewerkers hoeven overigens niet te vrezen voor sancties, want de test is geheel anoniem.

De NS wil met deze actie bepalen of het alcoholgebruik van het personeel hoger of lager is dan het landelijk gemiddelde. De controles zijn goedgekeurd door de centrale ondernemingsraad van het spoorwegbedrijf. In april werd al aangekondigd dat er een onderzoek zou worden ingesteld naar het alcoholgebruik.

De arbodienst is vorige maand begonnen met het uitvoeren van de tests. Ook Aad Veenman, de president-directeur, moest eraan geloven. Niemand testte positief. Binnen enkele weken worden de resultaten van de meest recente tests verwacht. Vorige week werden er 58 controles uitgevoerd in Roosendaal en in Den Haag werden 138 werknemers gecontroleerd. In totaal werken er ongeveer 25 duizend mensen bij de NS.

Ship Simulator 2008 demo beschikbaar

Alle beste stuurlui zitten achter hun PC voor de demo van Ship Simulator 2008 welke vanaf vandaag beschikbaar is.

De demo is te downloaden op de volgende locaties:

Worth Playing
Gamershell
Strategy Informer
Lighthouse Interactive

In Ship Simulator kun je simpel gezegd varen met bootjes. Jij bent de kapitein en de game kan gezien worden als de watervariant van het populaire Flight Sim van Microsoft. De vaargebieden bevatten onder andere San Fransisco en Marseille en er zijn in totaal negen schepen te besturen. Tijdens het varen is het bij alle negen schepen ook mogelijk om er in rond te lopen.

De oceaangolven moet realistisch overkomen en het schip zal zelf ook weer realistisch op de golven reageren. Er zullen verschillende weertypes in zitten en allemaal vereisen ze een andere aanpak.

Er zitten verschillende missies in de game, maar het is ook mogelijk om simpelweg uit te varen en gewoon een beetje rond te dobberen zonder druk van een missie.

Raymond Snipp van Lighthouse (de uitgever) is laaiend enthousiast: We said it before, and we will say it again: Ship Sim 2008 will rock your simulator world and by playing this demo you can easily find out for yourself! The weather effects, detailed graphics and ship dynamics are amazingly realistic. If you ever want to experience seasickness from behind your desk we highly recommend that you use the onboard camera mode. If you dare that is...

Monstrous waves, several meters high will rock your ship in all directions making this naval simulation experience even more vivid. Vstep has truly redefined the genre yet again.

Tot slot nog wat screenshots:


Ship Simulator komt van het Nederlandse VStep

Treinkaartje wordt goedkoper

Icoon VervoerGoed nieuws voor iedereen die met de trein reist, want de prijzen van treinkaartjes gaan omlaag. Een aantal vervoersbewijzen zullen 0,5 procent goedkoper worden, meldt de NS. De nieuwe prijzen gelden voor enkele reizen en retourkaartjes. Ook de jaar- en maandtrajectkaarten zullen goedkoper worden.

De reisvormen die niet goedkoper zullen worden zijn: het voordeelurenabonnement, het vervoersbewijs voor meereizende honden en fietsen en het Railrunnerkaartje voor senioren en kleine kinderen. Er wordt al jaren een gematigd tariefbeleid gevoerd, aldus de NS.

Eigenlijk stijgen de prijzen met 1,5 procent, maar omdat de gemiddelde inflatie op 2 procent ligt, en die doorgaans gecompenseerd wordt door de CAO, zijn de prijzen 0,5 procent lager voor de reizigers.

Korte Nintendo nieuwtjes

Er zijn verschillende nieuwtjes verschenen over en van Nintendo. We zullen ze hier kort voor jullie samenvatten:

Dit jaar verschijnen er nog zo'n 50 Virtual Console games om te downloaden op je Wii
De aandelen van Nintendo zijn weer tot recordhoogte gestegen (6100 Yen, 37 Euro)
Hiermee is de marktwaarde naar 53 miljard Euro gestegen, 38% hoger dan Sony (39 miljard)
Nintendo werkt hard aan Animal Crossing voor de Wii
De interface van de Wii is volgens Miyamoto ideaal voor Pikmin (nog geen aankondiging dus)
Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor de DS camera

Rasmussen betuigt spijt aan ex-collega's

Michael Rasmussen heeft niet alleen zichzelf, maar ook zijn voormalig ploeggenoten bij Rabobank, een slechte dienst bewezen. De Deen bekende dat hij had gelogen en heeft zijn voormalige collega's zijn excuses aangeboden.

"Hij heeft gezegd dat hij spijt heeft van de situatie", aldus Michael Boogerd, die niet boos is op Rasmussen. "Ik ben niet kwaad op hem, maar op de situatie. Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat ik niet boos ben."

De Nederlander wil niet direct alles geloven. "Het enige dat ik weet is dat hij de interne regels van de ploeg heeft overtreden. Volgens mij zijn er wel ergere dingen in het leven dan dat wat hij heeft gedaan. Zijn leven is kapot. Hij komt nooit meer als wielrenner aan de bak. Dit blijft hem altijd achtervolgen."

[Update] Volledige Resident Evil 5 trailer beschikbaar

Afgelopen E3 is er een teaser getoond van Resident Evil 5, de nieuwste horrorgame voor PS3 en Xbox 360. Er werd toen gezegd dat de volledige trailer 26 juli zou verschijnen en aangezien het vandaag de 26e is, is de trailer online.

Op dit moment staat de trailer alleen nog op Xbox Live Marketplace. Mensen met een Xbox 360 kunnen de trailer ook vinden op Xbox Live Marketplace. Zodra er meer bronnen beschikbaar zijn zullen we deze melden.

Naast de trailer hebben we uiteraard ook een aantal screens van de trailer:

Update

Dankzij Gamersyde kunnen we de trailer nu voor jullie in dit bericht inbouwen:

Zuigzoenen in Guitar Hero 3

Voor het derde deel van de Guitar Hero serie heeft Activision de hulp van Neversoft ingeschakeld. Nadat Harmonix bedankt werd voor hun diensten, mochten de heren achter onder meer de Tony Hawk-games hun licht over de populaire muziekgame laten schijnen.
Natuurlijk is zo'n game niet compleet zonder wat muzikale ondersteuning, en langzaam maar zeker druppelen de tracks binnen. Er zijn nu weer vier tracks bekend gemaakt waar je je gitaar-talent op los kunt laten.

Suck My Kiss - Red Hot Chili Peppers (Master Track)
La Grange - ZZ Top (Cover)
Number Of The Beast - Iron Maiden (Master Track)
Through The Fire And Flames - Dragonforce (Master Track)

Eerder was al bekend gemaakt dat de volgende tracks te spelen zullen zijn.

Alice Cooper - School's Out (Cover)
Beastie Boys - Sabotage (Master)
Foghat - Slowride (Cover)
Guns N' Roses - Welcome to the Jungle (Master)
Heart - Barracuda (Cover)
Kiss - Rock N Roll All Nite (Cover)
Living Colour - Cult of Personality (Master)
Muse - Knights of Cydonia (Master)
Pearl Jam - Evenflow (Master)
Priestess - Lay Down (Master)
Rolling Stones - Paint it Black (Master)
Smashing Pumpkins - Cherub Rock (Master)
Tenacious D - The Metal (Master)
The Scorpions - Rock You Like a Hurricane (Cover)
Weezer - My Name is Jonas (Master)

Bovendien heeft gitaar-legende Slash een groot deel van de motion-capture acting voor z'n rekening genomen en zal de krullebol met z'n kenmerkende hoge hoed als playable character in de game verschijnen.

Rasmussen: "Theo de Rooij liegt"

Michael Rasmussen heeft in Deense kranten laten weten niet gelogen te hebben tegen de leiding van de Rabo-wielerploeg. Gisteravond zette Theo de Rooij Rasmussen uit de Tour.

De krant B.T. tekent de woorden "Mijn baas is gek" op uit de mond van de ontslagen coureur. In de kwaliteitskrant Politiken wordt Rasmussen geciteerd met "Ik heb niet gelogen". Rasmussen houdt vol voor trainingen in Mexico te zijn geweest en niet in Italië. Hij ontkent dat hij woensdagavond aan directeur Theo de Rooij van de Raboploeg heeft toegegeven dat hij in juni in Italië verbleef in plaats van Mexico. De Rooij beweerde gisteren dat Rasmussen dat wel had toegegeven.

Rasmussen spreekt over een dollemansbesluit van de Raboploeg, genomen door Theo de Rooij. "Hij liegt", aldus Rasmussen. De renner zou in Mexico onbereikbaar zijn geweest omdat hij geen computer bij zich had en zijn mobiele telefoon geen bereik had. "Ik rijd ook niet rond met een fax op mijn rug", tekende een krant op.

Volgens een psycholoog in Jyllands Posten is Rasmussen een zenuwinzinking nabij en heeft hij hulp nodig om zijn onvrijwillige vertrek uit de Tour te verwerken. "Wielrennen is zijn wereld. Nu hem dat is afgenomen, is hij kandidaat nummer één voor crisishulp", meent de psycholoog.

Rasmussen: Theo de Rooij is gek en liegt

Icoon WielrennenMichael Rasmussen heeft in Deense kranten laten weten niet gelogen te hebben tegen de leiding van de Rabo-wielerploeg. De krant B.T. tekent de woorden "Mijn baas is gek" op uit de mond van de ontslagen coureur. In de kwaliteitskrant Politiken wordt Rasmussen geciteerd met "Ik heb niet gelogen".

Rasmussen houdt vol voor trainingen in Mexico te zijn geweest en niet in Italië. Hij ontkent dat hij woensdagavond aan directeur Theo de Rooij van de Raboploeg heeft toegegeven dat hij in juni in Italië verbleef in plaats van Mexico. De Rooij beweerde gisteren dat Rasmussen dat wel had toegegeven.

Rasmussen spreekt over een dollemansbesluit van de Raboploeg, genomen door Theo de Rooij. "Hij liegt", aldus Rasmussen. De renner zou in Mexico onbereikbaar zijn geweest omdat hij geen computer bij zich had en zijn mobiele telefoon geen bereik had. "Ik rijd ook niet rond met een fax op mijn rug", tekende een krant op.

Volgens een psycholoog in Jyllands Posten is Rasmussen een zenuwinzinking nabij en heeft hij hulp nodig om zijn onvrijwillige vertrek uit de Tour te verwerken. "Wielrennen is zijn wereld. Nu hem dat is afgenomen, is hij kandidaat nummer één voor crisishulp", meent de psycholoog.

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!tourmanager!

Softwareverkopen Japan, Sony bijna uit de lijst

De wekelijkse softwareverkopen vanuit Japan zijn weer bekend. Op dit moment heeft Nintendo bijna het alleenrecht in de top 30; er staan geen Xbox titels in de lijst en nog maar drie Sony titels.

Project Nintendomination bijna voltooid dus in Japan.

GameConsoleUitgeverAantalTotaal
Jikkyou Pro Baseball 14PS2Konami153.000153.000
DQ SwordsWiiSquare Enix53.000358.000
Jikkyou Pro BaseballWiiKonami48.00048.000
Zelda Phantom HourglassNDSNintendo47.000631.000
Wii SportsWiiNintendo40.0001.911.000
Mushi King CollectionNDSSEGA33.00033.000
Vision TrainingNDSNintendo31.000426.000
Wii PlayWiiNintendo29.0001.523.000
Naruto Strongest Ninja 5NDSTakara Tomy28.00028.000
New MarioNDSNintendo21.0004.635.000

Nummers 11 t/m 30:

11. [NDS] Detective Saburou Jinguuji DS: Ancient Memory (ArcSystemWorks)
12. [NDS] More Brain Age (Nintendo)
13. [NDS] My Housekeeping Diary (Nintendo)
14. [NDS] Chibi Robo! Park Patrol (Nintendo)
15. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
16. [NDS] Pokémon Diamond (Pokémon)
17. [NDS] Brain Age (Nintendo)
18. [NDS] More English Training (Nintendo)
19. [NDS] Animal Crossing Wild World (Nintendo)
20. [NDS] Saiyuki: Gold and Silver Conspiracy (D3 Publisher)
21. [WII] Momotarou Dentetsu 16: Trip to Hokkaido! (Hudson)
22. [NDS] Pokémon Pearl (Pokémon)
23. [PS2] Shounen Onmyouji (Kadokawa Shoten)
24. [NDS] English Training (Nintendo)
25. [NDS] Kirarin Revolution: Mezase Idol Queen! (Konami)
26. [PS2] Super Robot Wars: Original Generations (Banpresto)
27. [NDS] Mega Man ZX Advent (Capcom)
28. [NDS] Itadaki Street DS (Square-Enix)
29. [NDS] Kanji Brain Test 2M (IE Institute)
30. [NDS] Yoshi's Island DS (Nintendo)

Verdeling per console:

NDS - 22
WII - 5
PS2 - 3

Extra dopingtest voor Raborenners

Rabobank heeft vandaag een extra dopingtest aangevraagd voor de overgebleven renners van de gelijknamige wielerploeg. De bank wil hiermee aantonen dat de renners die nog in koers zijn geen doping gebruiken. De testen zijn vanmorgen uitgevoerd.

"Een bank houdt van zekerheid en betrouwbaarheid", zo verklaarde communicatiedirecteur Vincent Pijpers namens de bank. "In alle commotie die gisteravond is ontstaan, hebben we gevraagd om die extra controles. Het is zeker geen motie van wantrouwen naar de renners."

De bank heeft geen rol gespeeld bij het besluit om donderdag wel van start te gaan in de zeventiende etappe. "We vinden het chique en dapper dat ze doorgaan, maar we hadden het ook gerespecteerd als ze anders hadden besloten. Wij zijn hier niet om druk uit te oefenen, maar juist om de ploegleiders en de renners te steunen in deze moeilijke dagen."

Gisteravond zette Theo de Rooij Rasmussen uit de Tour. Voordat hij dat deed heeft De Rooij eerst overlegd met de Raad van Commissarissen van de Rabobank. Pijpers: "Wij staan dan ook volledig achter die beslissing. Theo kon niet anders."

UCI gaat Rasmussen straffen

De UCI heeft gezegd dat het de ontslagen Raborenner Michael Rasmussen een sanctie zal gaan opleggen. Joop Atsma, voorzitter van de wegcommissie van de UCI, heeft dit vandaag gezegd.

"Rasmussen heeft gelogen over zijn verblijfplaats. Hij heeft dus ook tegen de UCI gelogen. Daar moet een sanctie aan worden verbonden", aldus Atsma.

Het is nog onbekend welke straf de Deen zal gaan krijgen. "Rasmussen is veertien, vijftien keer gecontroleerd. Hij is niet positief bevonden", aldus Atsma die dit een nieuwe situatie noemt waarvoor een straf nog moet worden bepaald.

Kat Oscar voelt dat demente gaat sterven

OpmerkelijkIn een verzorgingshuis in Providence, gelegen in de Amerikaanse staat Rhode Island, loopt een 2-jarige kat rond met mogelijk profetische gaven. Het dier lijkt het aan te voelen wanneer iemand op de afdeling waar dementerende bejaarden worden verpleegd, op het punt staat te sterven.

Reeds 25 keer ging kat Oscar bij mensen op bed liggen die een paar uur daarna hun laatste adem uitbliezen. De persoon waar de kat bijkruipt, heeft doorgaans minder dan 4 uur te leven.

Inmiddels verwittigt het personeel al familieleden wanneer Oscar bij een terminaal iemand op bed springt. ''Hij maakt geen fouten. Hij lijkt te begrijpen wanneer iemand gaat sterven. Veel familieleden vinden er troost in. Ze zijn blij dat de kat gezelschap biedt aan hun geliefde in diens laatste uren'', aldus Dr. Dosa van het verzorgingshuis.

Oscar is opgegroeid in het tehuis. Na korte tijd merkte het personeel al dat de kat tijdens wandelingetjes rook aan mensen, hen observeerde en uiteindelijk ging liggen bij mensen die snel zouden sterven. Onbekend is of wat de reden van het gedrag van de kat is en of het enig wetenschappelijk belang heeft.

Mogelijk ruikt de kat een bepaalde geur die mensen die stervende zijn, verspreiden. Het kan ook zijn dat verplegers mensen de terminaal ziek zijn anders benaderen, en dat de kat dat observeert.



Oscar kan beter niet bij je gaan liggen

Met dank aan GaylordF0kker voor de submit.

Homer het leger in

Binnenkort komt EA met The Simpsons Game, een game over de grappigste cartoonfamilie allertijden, The Simpson.

In The Simpsons Game speel je afwisselend met Homer, Marge, Bart en Lisa en moet je Springfield redden van aanstaande chaos. In The Simpsons Game worden verschillende games geparodieerd en een van de genres die aan bod komt is oorlogsgames:

Meer screenshots vind je hieronder:


McQuaid prijst Rabobank

De voorzitter van de Internationale wielerunie UCI, Pat McQuaid, heeft de ploeg van Rabobank geprezen om het besluit Michael Rasmussen uit koers te nemen in de Tour.

"Hij heeft de ploegleiding voorgelogen en Rabobank heeft een verantwoordelijke beslissing genomen," aldus McQuaid die nog steeds hoopvol is met het oog op de toekomst van de wielersport. "Er is al een compleet nieuw systeem van dopingtests. We controleren in de ochtend op bloed en doen 's middags een normale dopingtest. We moeten de rotte appels definitief uit de sport verwijderen en ik hoop dat we volgend jaar een Tour hebben zonder positieve tests. We hebben nu twee slechte jaren gehad en we kunnen ons geen derde permitteren."

Bijna 10 jaar voor moord op minnaar zus

Icoon JustitieHet gerechtshof in Den Haag heeft vanochtend in hoger beroep de 24-jarige Serkan G. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 jaar en 9 maanden. De eis tegen de uit Turkije afkomstige man was twee weken terug 14 jaar. In 2003 had de rechtbank G. veroordeeld tot 12 jaar cel.

Volgens het OM heeft G. zich schuldig gemaakt aan eerwraak door de 34-jarige minnaar van zijn zus te vermoorden. Dat deed de veroordeelde man op 21 december 2002 op het HTM-terrein in Den Haag. In de bestelbus van zijn vader maakte hij middels drie schoten een einde aan het leven van de minnaar van zijn zus. De rechters vinden echter dat het motief voor de moord onduidelijk is gebleven.

Serkan G. ontkent overigens de moord gepleegd te hebben. Volgens hem had de echtgenoot van zijn zus de geschoten afgevuurd. ''Ik had alleen een afspraak geregeld tussen het slachtoffer en de man van mijn zus, om de kwestie uit te praten.'' De rechtbank in Middelburg sprak de echtgenoot in 2003 echter vrij wegens gebrek aan bewijs.

De 45-jarige vader van Serkan, Serafeddin G., kwam er vanochtend genadig af. Tegen hem was 14 jaar cel geëist, maar hij werd vrijgesproken. De rechter achtte betrokkenheid bij de moord door de vader namelijk niet bewezen.

Een vriend van Serkan, de 24-jarige O. G., kreeg 9 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk opgelegd wegens hulp bij het verbergen van het lijk bij de Grevelingedam in Zeeland.

IOC: "Wielrennen houdt zijn plaats op Spelen"

Emmanuelle Moreau, woordvoerster van het IOC heeft gezegd dat het wielrennen, ondanks de recente schandalen, niet hoeft te vrezen dat het zijn plaats verliest op het programma van de Olympische Spelen.

"Er zijn geen plannen om het wielrennen van het olympisch programma te schrappen", aldus Moreau. "Het wielrennen heeft z'n plaats op het olympische programma".

Gisteren liet een anoniem Europees IOC-lid weten dat de plaats van het wielrennen op de Olympische Spelen gevaar loopt door de recente schandalen.

Terol naar Griekenland

Joost Terol vertrekt naar Griekenland. De voormalige sluitpost van FC Utrecht tekende een contract voor drie jaar bij Veria FC, dat uitkomt in de hoogste divisie.


Terol was afgelopen seizoen keeper bij Sparta, nadat Utrecht hem verhuurde omdat hij in de Domstad weinig kans maakte op speelminuten. "Ik ben heel blij met deze club. Er is een heel nieuw team geformeerd met maar liefst twaalf nieuwe spelers. De club is heel ambitieus en ik zie het dan ook als een mooie uitdaging om in de Superleaque te gaan voetballen", aldus Terol.

Ook Jans Koerts gebruikte doping

In het programma De Avondetappe van gisteravond heeft oud-wielerprof Jans Koerts toegegeven doping te hebben gebruikt in zijn actieve loopbaan. Hij zei geen spijt te hebben.

"Nee, ik heb er geen spijt van. Je komt op een gegeven moment op een punt in je loopbaan dat je wel moet kiezen. Of je beschouwt je loopbaan als mislukt of je doet mee. Ik heb meegedaan", aldus de Drent die van 1992 tot 2005 professional was en onder andere een etappe in de Vuelta won.

Hij werd Nederlands kampioen op de weg in 2001. Koerts reed onder meer voor PDM, Festina, Rabobank, Domo-Farm Frites, Chocolade Jacques, Bankgiroloterij en als laatste Cofidis.

Rasmussen snapt niets van maatregel

Michael Rasmussen vindt de beslissing van de Rabobank, om hem uit de Ronde van Frankrijk te halen, volslagen onbegrijpelijk.

De Deen is het niet eens met de beslissing van directeur Theo de Rooij van de Nederlandse wielerploeg. "Ik heb een fout gemaakt. Ik ben gewaarschuwd door de UCI en heb een boete gekregen van de ploeg. Waarom moet ik nog een keer worden gestraft?", aldus Rasmussen.

Nadat hij gisteren de zestiende etappe won, werd Rasmussen met een helikopter naar het hotel van de Raboploeg overgebracht. Ploegleider Erik Breukink wilde hem feliciteren met de etappewinst, maar Rasmussen zei dat dat niet meer hoefde omdat hij uit koers was genomen.

Speedboot op het droge in Earnewald

Icoon OpmerkelijkLammert de Vries wist afgelopen maandag ochtend even niet wat hij zag. In de tuin naast zijn woonark aan de Krusdobbe in Earnewald
(Friesland) lag een met drank afgeladen speedboot op het droge. Toen de man de avond daarvoor naast zijn ark keek was de tuin nog leeg.

De arkbewoner had wel een stevige klap gehoord. "It wie om in oer as tolve hinne, twa fan dy speedboaten wienen hjir oan it racen" (het was om een uur of 12, twee van die speedboten waren hier aan het racen)", aldus de Fries. Hij vertelde dat de boten rakelings langs zijn ark scheerden tijdens hun race. Van de opvarenden van de gestrande speedboot ontbrak ieder spoor.


Speedboot op het droge Bron:Leeuwarder Courant
Met dank aan hipy123 voor de herschreven submit.

Minder moslims vinden zelfmoordaanslag geoorloofd

Icoon Enqu괥Minder inwoners van moslimlanden vinden zelfmoordaanslagen een geoorloofd middel om de islam te verdedigen, blijkt uit Amerikaans onderzoek waar de BBC gisteren over berichtte. In een aantal landen is het begrip voor deze acties meer dan gehalveerd in vergelijking met vijf jaar geleden.

Het Global Attitudes onderzoek, uitgevoerd door het Amerikaanse onderzoekcentrum Pew, vroeg 45.000 mensen in 47 landen naar hun mening over hun eigen situatie en die in hun regio en de wereld.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat burgers wereldwijd gelukkiger zijn met hun leven en het land waarin zij wonen. De onderzoekers koppelen dit aan een groeiende welvaart en economie. In landen waar deze groei niet zo groot was, zoals Noord-Amerika en West-Europa, bleek ook de tevredenheid niet toe te nemen en soms zelfs te dalen.

Inwoners van ontwikkelingslanden blijken het minst tevreden met hun huidige situatie, maar zijn opvallend positief over de toekomst. Dit in tegenstelling tot landen met een hogere welvaart, die juist pessimistischer zijn over de situatie waarmee hun kinderen te maken krijgen.

Enige uitzondering op het dalende begrip voor zelfmoordaanslagen vormen de Palestijnen, van wie maar liefst 70 procent vindt dat aanslagen tegen burgers in bepaalde gevallen te rechtvaardigen zijn. Ook is er in de Palestijnse gebieden meer steun voor Osama bin Laden, de leider van al-Qaeda, dan in de omringende landen, waar die steun daalde.

Voetballers Veendam gehoord in verkrachtingzaak

Zeven voetballers van de eerste divisieclub BV Veendam zijn zondag, tijdens een trainingskamp op het Duitse eiland Borkum, gehoord in een verkrachtingzaak. Dat heeft bestuurslid Henk-Jan Hoekman van de club vandaag bekendgemaakt.

Het slachtoffer van de verkrachting, een 56-jarige vrouw van het eiland, gaf het signalement van een kleine, donkere man tussen de 20 en 30 jaar. Alle zeven donkere spelers uit de selectie zijn vervolgens door de politie meegenomen naar het bureau om een verklaring af te geven.

De vrouw werd in de nacht van zaterdag op zondag verkracht nabij het trainingsveld. Zondagochtend werden de zeven spelers gevraagd mee te komen naar het politiebureau om foto's te maken en DNA-materiaal af te geven. Allemaal op vrijwillige basis, zo benadrukt Hoekman. ''De spelers hebben hun medewerking verleend om te kunnen bijdragen aan het onderzoek en hun betrokkenheid volledig uit te sluiten. De voltallige selectie was bij elkaar op het moment van de verkrachting en ze waren erg ontdaan van het nieuws van deze gruwelijke gebeurtenis.''

Over vier tot zes weken zullen de resultaten van het DNA-onderzoek bekend worden. De selectie is ondertussen weer terug in Veendam.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Hoe harder de erectie, hoe beter de seks

Icoon OpmerkelijkHoe harder een erectie is, des te beter is de seksbeleving. Dit blijkt uit een online onderzoek van Erectieplein.nl, een site over erectieproblemen. Het onderzoek werd gehouden onder bijna 1600 mannen en ruim 200 vrouwen. Slechts vijf procent van de ondervraagde mannen vindt een harde erectie niet noodzakelijk voor goede seks.

95 procent van de ondervraagde mannen vindt een goede en harde erectie van wezenlijk belang voor goede seks. Ook vrouwen hechten veel belang aan de hardheid van de erectie. Van de ruim tweehonderd ondervraagde vrouwen, vindt ruim driekwart een goede, harde erectie essentieel voor goede seks. Bijna een kwart van de vrouwelijke respondenten vindt dit niet belangrijk.

Onlangs introduceerde een internationaal Panel van deskundigen de 'Erectiescore' om bij mannen met erectieproblemen de hardheid van hun erectie vast te stellen. De 'Erection Hardness Scale' (EHS) bestaat uit vier punten. Een Erectiescore 4 is een volledig harde en geheel stijve erectie. Bij een score 1 is de penis wel groter, maar niet hard.

Tour: Rabobank-ploeg gewoon van start

Icoon WielrennenDe wielrenners van de Rabobank-ploeg gaan vandaag gewoon van start in de Tour de France. Dat heeft het team zojuist bekend gemaakt. Het was nog onduidelijk of ze wel zouden starten. Aanleiding daarvoor was het ontslag van Michaël Rasmussen, die op dat moment in de leiderstrui reed.

Gisteren won de Deen nog glorieus de laatste bergetappe. Maar in de loop van de avond werd duidelijk dat hij heeft gelogen over zijn verblijfplaats in juni. Toen verzuimde hij te laten weten waar hij was. Daar kreeg hij een waarschuwing en een boete voor. De Deen zei in Mexico te zijn, waar zijn vrouw vandaan komt. Maar hij blijkt nu in Italië te zijn geweest.

De Rabo-ploegleiding had haar renners niet verplicht om weer op de fiets te stappen. Maar de zeven overgebleven coureurs willen de Tour graag uitrijden.

De zeventiende etappe wordt overigens verreden zonder renner in de gele trui. De directie van de Tour heeft dit laten weten. Na het vertrek van de Deen Michael Rasmussen gaat de Spanjaard Alberto Contador aan de leiding in het klassement, maar hij begint de rit niet in het gele tricot. De trui wordt pas na afloop van de etappe in Castelsarrasin uitgereikt.

Meer Tournieuws lees je op de FOK!sport Tourmanager!
Rasmussen terecht uit de Tour? Stem in de poll!

[Upd] Rabobank niet naar huis

Michael Boogerd weet het niet meer. De Nederlandse Raborenner liep vannacht verdwaasd door het Mercure-hotel, waar de Raboploeg zich bevindt.

Het besluit om Michael Rasmussen uit koers te halen en te ontslaan, sloeg bij de Nederlander in als een bom. "Ja, wat denk je? Dat ik hier nog verder rijd voor Jan lul? Nee, man. Ik ga naar huis, het liefst nu meteen nog."

Daarna trok Boogerd zich met de complete ploeg terug. Na een vergadering leek duidelijk te worden dat de Raboploeg zich terugtrekt uit de Tour, maar vooralsnog is dat nog niet bevestigd. "We stoppen waarschijnlijk", alus woordvoerder Jacob Bergsma.

Update @ 10.23 uur

Rabobank verschijnt vandaag aan de start van de zeventiende etappe van de Tour. Dit is zojuist bekend gemaakt. Michael Boogerd, Thomas Dekker, Pieter Weening, Bram de Groot, Grischa Niermann, Juan Antonio Flecha en Denis Menchov hebben ervoor gekozen om de ronde uit te rijden.

Schadeclaim Predictor-Lotto tegen Astana

Het team van Predictor-Lotto gaat een schadeclaim indienen tegen Astana en zijn renner Alexandre Vinokourov. De Belgische ploeg is van mening dat ze, door de positieve dopingtest van de Kazach, is benadeeld in de Tour.

"Hierdoor werd onze renner Cadel Evans de overwinning en de daaraan gekoppelde publiciteit in de tijdrit te Albi ontnomen", aldus de ploeg in een verklaring. "De modaliteiten en het bedrag van de schadeclaim worden in overleg met een advocaat vastgelegd."

Moslima's eisen steeds vaker vrouw als arts

Er ontstaan in Nederlandse ziekenhuizen geregeld levensbedreigende situaties doordat moslima's weigeren zich door een mannelijke arts te laten behandelen. Het vakblad 'Medisch Contact' komt deze week met schokkende voorbeelden van acute situaties waarin mannelijke artsen vanwege culturele of religieuze redenen niet hun werk kunnen doen. Soms wordt de arts zelfs fysiek bedreigd door de mannen die met de gesluierde dames naar het ziekenhuis komen.

Soms worden specialisten gedwongen om vervoer te regelen naar ziekenhuizen, waar wél vrouwelijke artsen beschikbaar zijn. Dit leidt tot situaties waarin de levens van de moslima's en hun ongeboren kinderen op het spel worden gezet.

De Utrechtse radioloog Floris Sanders zegt namens de beroepsgroep: ''Het loopt de spuigaten uit. Je geloof verschaft je geen voorrechten. In de gezondheidszorg wordt iedereen gelijk behandeld.''

De hoofdredacteur van Medisch Contact haalt keihard uit naar de moslima's en hun mannen die een vrouwelijke arts eisen. Hij eist maatregelen hiertegen: ''Zometeen weigeren patiënten nog een neger, een homo of een Chinees als arts aan het bed. De discriminatie van mannelijke artsen moet stoppen. We moeten heel duidelijk zijn: wij doen hier niet aan mee, anders vallen er nog doden.''

PvdA-Kamerlid Khadija Arib zal namens haar partij de situatie in het parlement aan de orde stellen. ''Die mannen brengen de levens van hun vrouwen in gevaar. Ik wil onderzoeken of we ze strafrechtelijk kunnen aanpakken.'' SP-Kamerlid Henk van Gerven, voorheen jarenlang huisarts, vindt dat een arts nooit mag wijken voor dreigementen. ''Roep desnoods de beveiliging erbij. De gezondheid van patiënt en kind moet voorop staan. Als zo'n man dreigt zijn vrouw dood te schieten, grijp je toch ook in?''

Dagblad BN/DeStem heeft een aantal schokkende voorbeelden van situaties in een artikel beschreven.

Met dank aan Onan voor de submit.

Tour is "een levende dode"

De Franse L'Equipe omschrijft de Tour als "een levende dode", na het vertrek van Michael Rasmussen.

"De Tour beweegt zich voort met achter zich een catheter die over de grond sleept. In zijn spoor druppels bloed. En het is zelfs niet zeker wiens bloed het is", aldus de krant die er ironisch aan toevoegd dat de Tour alleen nog gered kan worden door Super Sarko, oftewel president Sarkozy.

Voor L'Equipe is de Tour nog niet helemaal verloren. "Gelukkig zijn de toeschouwers er nog. Voor hen is de Tour onsterfelijk".

Flinke winstdaling Endemol

Icoon FinancieelTelevisieproductiebedrijf Endemol heeft in het eerste halfjaar van 2007 bijna 30 procent minder winst geboekt dan vorig jaar. De nettowinst kwam uit op 32,1 miljoen euro. Dit maakte het bedrijf vandaag bekend.

De totale omzet steeg met 24 procent tot 643 miljoen euro. Nederland was het enige land waar de omzet daalde, namelijk met 3,6 procent tot 67,7 miljoen. Onzekerheid over de zender Talpa en een mogelijke overname door RTL leidde tot een daling in het aantal bestellingen van nieuwe programma's. De deal tussen Talpa en RTL is inmiddels afgerond.


Endemol

Greenpeace bedekt mais met plastic zakken

Icoon OpmerkelijkGreenpeace voert momenteel actie tegen genetisch gemanipuleerde mais. Op een proefveld in de buurt van Arnhem verpakken achttien actievoerders de bloemen van de maisplanten in plastic zakken om te voorkomen dat stuifmeel in het milieu belandt, meldde Greenpeace.

De genetisch gemanipuleerde mais is een proef van het ministerie van Landbouw. Volgens de milieuorganisatie is genetische manipulatie een onbetrouwbare techniek met onvoorspelbare gevolgen voor mens en milieu.

Greenpeace heeft het maisveld afgezet met gevarenlint en een spandoek geplaatst met de tekst 'Zaai veilig of zaai niet'. De actiegroep zegt zo'n 50.000 plastic zakjes bij zich te hebben om de bloemen mee in te pakken.


Plastic beter voor milieu dan mais?

Verdwenen hond 3000 kilometer van huis

Icoon OpmerkelijkDe hond Rusty van Shirley Lowry verdween in mei toen zij even een winkel was binnengegaan in haar woonplaats Woy Woy, dat ten noorden van Sydney aan de Australische kust ligt. De hond is teruggevonden, 3000 kilometer verderop.

Ze plaatste oproepen in de plaatselijke kranten om hem terug te vinden, maar kreeg geen reactie. Geen wonder, want deze week bleek dat Rusty in een asiel zat in Darwin, de noordelijkste stad van Australië. Omdat hij daar rondzwierf werd hij opgepakt en naar een asiel gebracht. Daar kon hij aan de hand van een onder zijn huid aangebrachte microchip worden geïdentificeerd. Donderdag wordt hij op het vliegtuig naar huis gezet.

Lowry vertelt: "Ik kan niet geloven dat ik mijn lieve Rusty terug zal zien, dit bewijst maar eens hoe belangrijk het is dat je je hond chipt." Hoe Rusty in het tropische Darwin terecht is gekomen blijft een raadsel. Aan zijn poten te zien heeft hij de afstand niet lopend afgelegd.

[Upd] Yamamoto naar Spyker

Volgens geruchten zou Sakon Yamamoto de rest van het seizoen bij Spyker F1 rijden. Het nieuws is nog niet bevestigd.

Yamamoto is geen onbekende op de Formule 1-paddock: hij reed vorig jaar al een half seizoen voor Super Aguri F1, als vervanger van de ontslagen Yuji Ide. Dit jaar deed de Japanner testwerk voor dat team, en reed hij tevens in de GP2-serie. Naar verwachting komt Spyker later vandaag met een officiële bevestiging van het nieuws.

Update:
Spyker heeft bevestigd dat Yamamoto inderdaad de resterende zeven races zal rijden.

Yamamoto is uiteraard blij met de aanstelling. "Ik ken de circuits waar we nu heen gaan allemaal, omdat ik er vorig jaar met Aguri heb geraced," aldus de 25-jarige Japanner. "Ook ken ik het team nog van mijn test in 2005, dus ik ben klaar voor deze kans."

Colin Kolles verwelkomde Yamamoto terug na zijn lange afwezigheid. "Hij is een van de meest veelbelovende jonge Japanse coureurs en toonde potentieel tijdens zijn wedstrijden in 2006," zei de teambaas van Spyker. "Sakon's ervaring met de circuits die we zullen bezoeken, zal een groot voordeel zijn."

Zwitserse krant wil niet meer over Tour schrijven

De Tages Anzeiger, één van de grootste dagbladen in Zwitserland, heeft de berichtgeving over de Tour de France gestaakt.

Door de vele dopingperikelen weigert de krant nog langer een letter aan de Tour te besteden. Eerder al besloten de Duitse publieke omroepen ZDF en ARD een punt te zetten achter hun dagelijkse live-uitzendingen van de Tour.

Voor de redactie van de Tages Anzeiger was het bericht over de positieve dopingtest van Alexandre Vinokourov de druppel die de emmer deed overlopen. Eerder werd tijdens de Tour bekend dat de Duitser Patrik Sinkewitz van T-Mobile in de aanloop op de wielerronde door de mand viel bij een dopingcontole. Gisteren bleek ook de Italiaan Cristian Moreni van Cofidis een positieve plas te hebben afgeleverd. Gisteravond werd bovendien Michael Rasmussen uit de Tour gehaald nadat hij gelogen had over zijn verblijfplaats.

12 jaar cel voor extreem gewelddadige loverboy

Icoon JustitieEen loverboy is gisteren door de rechtbank in Utrecht bij verstek veroordeeld tot twaalf jaar celstraf. De 27-jarige Abdessamad El K.  uit Utrecht is schuldig bevonden aan mensenhandel, verkrachting en meerdere pogingen tot doodslag. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie van twee weken geleden.

De man mocht zijn veroordeling thuis afwachten, maar ging ervandoor. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

El K.  liet zijn vriendin vijf jaar lang als prostituee werken. Hij bedreigde de vrouw, mishandelde haar onder meer met een verhitte spies en dwong haar na vijf maanden zwangerschap abortus te plegen.

Naast de ex-vriendin getuigden ook twee andere slachtoffers van de loverboy. Een van de vrouwen onderging ook meerdere mishandelingen. De dader probeerde tevergeefs haar in de prostitutie laten werken. Een derde vriendin van de Utrechter heeft grote schulden aan haar omgang met de dader overgehouden. Zij leende El K. geld voor een auto, dat hij haar nooit terugbetaalde.

De rechtbank rekende het de man zwaar aan, dat hij ''met volledige miskenning van de lichamelijke en geestelijke integriteit van betrokkenen zijn eigen financiële gewin op de voorgrond heeft gesteld''. Hij zag de vrouwen alleen als objecten, waarmee hij veel geld kon verdienen, aldus de rechter.

Rasmussen vindt maatregel onbegrijpelijk

Icoon WielrennenVoor Michael Rasmussen is de maatregel van de Rabobank om hem uit de Ronde van Frankrijk te halen volslagen onbegrijpelijk. De Deense wielrenner, op dat moment klassementsleider in de Tour, is het niet eens met de beslissing van directeur Theo de Rooij van de Nederlandse wielerploeg.

"Ik heb een fout gemaakt. Ik ben gewaarschuwd door de UCI en heb een boete gekregen van de ploeg. Waarom moet ik nog een keer worden gestraft?", reageerde de Deen op het besluit.

De Deen werd na de door hem gewonnen zestiende etappe met een helikopter naar het hotel van de Raboploeg overgebracht. Daar kwam ploegleider Erik Breukink hem tegen op de gang. De voormalig renner wilde hem feliciteren. Rasmussen antwoordde dat dat niet meer hoefde. Hij was uit koers genomen.


Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!tourmanager!

Showbizzjournaliste Nanninga krijgt real-life soap

Icoon ShowbizzTelegraafjournaliste Wilma Nanninga krijgt een real-life soap rondom haar persoon op RTL 4. Dat meldde De Telegraaf donderdag. De 49-jarige showbizzjournaliste zal voor het programma 'Wilma Nanninga Privé' dag en nacht gevolgd worden door de camera's.

"Ik verwacht bijzondere televisie, omdat ik vaak interviews doe die zo indringend zijn, dat ik er camera's bij zou wensen", aldus Nanninga in het dagblad.


Binnenkort ook veel op tv

Prudhomme verbaasd

Christian Prudhomme, de directuer van de Tour, is verbaasd over de verwijdering van Rabobank-renner Michael Rasmussen uit de Tour.

"We hebben er alles aan gedaan om de verdachtmakingen rond Rasmussen boven water te krijgen" aldus Prudhomme. "Ik heb niet het gevoel dat ik ben belazerd. Je kunt de Tour niet ongestraft voor de gek houden."

De voorzitter van de UCI, Pat McQuaid, vroeg zich af waarom de Rabobank niet eerder had ingegrepen. "Waarom hebben ze dit niet eind juni gedaan toen ze dezelfde informatie hadden. Ik juich de beslissing zeer toe. Het is een goed voorbeeld van 'zero-tolerance' en een les voor de toekomst".

Te dik voor adoptie

Icoon OpmerkelijkEen man in de Amerikaanse staat Missouri mag naar eigen zeggen zijn 3-jarige neefje niet adopteren omdat hij als adoptievader te dik is. De 250 kilo zware Gary Stocklaufer en zijn vrouw wilden zich ontfermen over het jongetje omdat zijn ouders niet meer voor hem kunnen zorgen.

De rechter besliste echter anders, meldde de Amerikaanse tv-zender Fox woensdag. De door de rechter aangewezen voogd van het jongetje zei in een korte reactie dat er "bezorgdheid is dat Gary diabetes of slaapapneu ontwikkelt als gevolg van zijn gewicht". Stocklaufer, die enkele jaren geleden nog wel een jongetje mocht adopteren van dezelfde rechter, vindt dat hij gediscrimineerd wordt als dikke man. Hij voert aan dat hij ondanks zijn gewicht nog gewoon werkt en prima in staat is om met kinderen te spelen. Stocklaufer gaat in beroep.

Egyptische moslims mogen wel/geen ander geloof kiezen

In de moslimwereld is grote ophef ontstaan over de vermeende uitspraak van de grootmoefti van Egypte, Ali Gomaa, dat moslims vrij zijn om van geloof te veranderen. ''Het geloof is een zaak tussen een individu en God'', zou de officiële religie-adviseur van Egypte hebben geschreven in een posting op het forum van de websites van Washington Post en Newsweek. ''Iemand verbannen om zijn religie is een zonde die door God wordt bestraft op de Dag des Oordeels'', zo zou Gomaa ook nog hebben geschreven.

Het bericht werd dinsdag massaal overgenomen door de Egyptische media. In veel moslimgemeenschappen is het namelijk verboden om je te bekeren tot een ander geloof.

Een Egyptische mensenrechtenorganisatie jubelde de uitlating toe. ''De afgelopen drie jaar zijn er vele rechtzaken geweest waar het ging om christenen die zich bekeerden tot de islam maar zich daarna toch weer wilden terugbekeren naar het christendom.''

De grootmoeftie ontkende dinsdagavond echter de uitlatingen te hebben gedaan. Een woordvoerder van de organisatie die de grootmoefti vertegenwoordigt, Dar al-Iftaa, had eerder tegenover het Franse persbureau AFP de uitspraken wel bevestigd. Maar later verspreidde het Egyptische staatspersbureau MENA toch een ontkenning.

In veel moslimlanden worden islamieten die een andere levensovertuiging kiezen als afvalligen gezien, die door hun bekering de doodstraf verdienen.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Rockstar: Alleen 360-versie GTA IV biedt volledige ervaring

Grand Theft Auto IV is één van de grootste zo niet de grootste aankomende next-gen game. De vorige generatie verkochten de delen die gemaakt waren door Rockstar North elk meer dan tien miljoen exemplaren. Het was dan ook geen verrassing dat Sony en Microsoft zouden strijden om deze game exclusief te krijgen op hun spelcomputer. Uitgever Take 2 zag blijkbaar meer in multi-platform, maar voor een aanzienlijke smak geld krijgt Microsoft wel in 2008 twee significante downloadbare uitbreidingen, elk qua grootte vergelijkbaar met Grand Theft Auto: Vice City Stories.

PlayStation 3 eigenaren vroegen zich lange tijd af of zij iets zouden krijgen om voor het gebrek aan deze exclusieve content te compenseren, dit blijkt niet het geval. In een gesprek met Gamesradar bevestigde een vertegenwoordiger van Rockstar dat de PlayStation 3 geen enkel voordeel zal hebben ten opzichte van de Xbox 360 versie. Er zal geen verschil zitten tussen de versies bij launch. Wil je de 'complete ervaring' dan zal je volgens Rockstar de Xbox 360 versie moeten aanschaffen.

Gamesradar kwam niet alleen om te spreken over GTA IV, ze kwamen ook bij Rockstar om het spel te spelen, en als zodoende is er wat nieuwe informatie beschikbaar gekomen.
- Voor je wapens zal je niet meer zomaar even langs de ammunation kunnen wandelen, je moet relaties opbouwen met handelaren.
- Je skills laten levellen zoals in Grand Theft Auto: San Andreas vind je niet terug in GTA IV.
- Je kunt taxi's nu gewoon aanroepen en instappen als passagier om waar dan ook op de map heen te rijden.
- GTA IV heeft ingame internet dat je bijvoorbeeld kunt gebruiken om een nepsollicitatie in te dienen om ergens binnen te komen.
- Je krijgt niet meer een pijltje te zien waar een doelwit is, je moet zelf bepalen wie je doelwit is door hem bijvoorbeeld te bellen en dan te zien wie opneemt.
- De politie ontsnappen is veel lastiger nu, je krijgt een cirkel om je heen op de mini-map die groot of klein is afhankelijk van je wanted level. Zodra je daar uitgeraakt is de politie je kwijt, word je weer gespot dan verplaatst de cirkel zich naar je laatste bekende positie.
- Pay 'n Sprays zouden niet meer in de game zitten.
- Je kunt niet zoveel aan Niko aanpassen als je kon aan CJ in GTA:SA. Je kunt een paar outfits kopen, maar dan heb je het ook wel gehad. Het lijkt wat dat betreft dus meer op Grand Theft Auto: Vice City.
- Net als in Saints Row heb je in GTA IV een GPS die je de snelste weg naar je bestemming laat zien.
- Richten is een combinatie van Resident Evil 4-style over de schouder vrij richten en het traditionele lock-on.
- GTA IV kent ook een cover systeem zoals bijvoorbeeld Gears of War. Vanuit cover kun je ook blind schieten of er even achterweg komen om te schieten.

We sluiten af met wat nieuw beeldmateriaal van de game.











Met dank aan Cyberia18 voor de submit

DVD: The Illusionist

Het verschil tussen goochelaars, magiërs en illusionisten is maar vaag. Tenzij je er namen bij zet. Hans Kazan is een goochelaar, Gandalf een magiër en Eisenheim een illusionist. De naam alleen al is een stuk mysterieuzer dan van de twee kinderacts, een illusionist staat net wat hoger op de pikorde. Bij een goochelaar weet je dat het een truukje is, maar een illusionist speelt met je perceptie en laat je ogen je bedriegen.

Liefde versus ratio
Tijdens een van zijn shows ontmoet Eisenheim, gespeeld door Edward Norton, zijn jeugdliefde weer. Een onmogelijke liefde, hij was slechts een simpele jongen, maar zij een barones. Op het moment dat ze weer herenigd worden, is zij voorbestemd om te gaan trouwen met de kroonprins Leopold en zet hij al zijn kunnen in om haar weer voor zich te winnen. Nu is dat niet zo'n probleem wat barones von Teschen betreft, maar die kroonprins denkt daar anders over. Hij heeft haar nodig voor een ander doel dan de liefde. Met haar aan zijn zijde kan hij namelijk aan de macht komen en zelfs zijn bloedeigen vader van de troon stoten. Liefde versus ratio...



Eisenheim wordt belaagd door de hoofdinspecteur van de politie Uhl (Paul Giametti), zeker als de barones wordt vermoord. Eisenheim bindt de strijd aan met de kroonprins en gebruikt daarvoor zijn sterke punt. Illusies. Al snel krijgt hij de hele bevolking achter zich en komt de positie van de kroonprins in gevaar. Is zijn show nog wel een illusie?



Troonpretenties
De film van Neil Burger speelt zich af in het Wenen van begin twintigste eeuw en ademt een geweldige mysterieuze sfeer uit. Het zou in de Romantiek passen. Op film is er veel mogelijk met animatie en speciale effecten, toch wordt de kijker meegetrokken zoals ook het publiek. Misschien wel juist door de aanwezigheid van publiek, waaronder ook enkele critici. Maar niet alleen wat er te zien is, maar ook het kleurgebruik draagt bij aan de magie. Wat het verhaal betreft, valt er wel hier en daar wat aan te merken. Niet zozeer om wat er wel inzit, maar meer om wat er ontbreekt. Begin twintigste eeuw, kroonprins van Oostenrijk, het waren roerige tijden. Dat wordt dan ook aangestipt in de film maar veel meer dan wat sfeer schetsen, wordt er niet mee gedaan. Dan was wat meer fictie toch wel prettig geweest en ook niet misplaatst. Het blijft immers een sprookje, zij het voor volwassenen. De conclusie is daarom niet veel anders dan in de eerdere filmreview: Vier sterren. Gelukkig worden de extra's apart beoordeeld want met slechts interviews, de featurette & trailer en een B Roll, komen die er maar bekaaid vanaf.


Label: Universal Releasedatum: 4 januari 2006
Kijkwijzer:
Waardering film: - Waardering extra's:

Ambulance tien minuten te laat bij dodelijke steekpartij

Icoon BinnenlandsIn Almere is opschudding ontstaan nadat een ambulance, die vorige week zaterdag werd opgeroepen i.v.m een dodelijke steekpartij, tien minuten te laat aankwam. Hierbij kwam het slachtoffer, de 56-jarige Henk Schuurman, om het leven.

Omdat de enige beschikbare ambulances in de regio bezig waren met een spoedrit, waarvan één buiten de regio, werd de dichtstbijzijnde ambulancepost in Zeewolde gealarmeerd. Deze kwam pas na vijfentwintig minuten ter plaatse terwijl een kwartier de norm is.

De woordvoerster zegt in een reactie 'het spijtig te vinden voor de familie van het slachtoffer, maar je kan helaas niet alle risico’s ondervangen. Vierennegentig procent van onze ambulances rijden op tijd en dat ligt boven het landelijk gemiddelde'.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Vrouwen zetten man in de wacht

Icoon OpmerkelijkEen onderzoek in Engeland heeft uitgewezen dat Britse mannen bijna twee jaar van hun leven besteden aan het wachten op hun vrouwelijke partner.

De gemiddelde man spendeert al gauw 22 weken wachtend buiten het pashokje terwijl de dame in kwestie zich een paar nieuwe kleren aanmeet.

Vrouwlief die opgehaald moet worden na een avondje stappen kost de man een week van zijn leven die hij doorbrengt in de auto. Sommige relatie stranden zelfs omdat de man moet wachten op de vrouw. Zes op de tien mannen zegt er stapelgek van te worden. Een op de vijf vertelt wraak te nemen door tijdens het wachten naar andere dames te kijken

Met dank aan hipy123 voor de submit.

[Upd]Rasmussen uit de Tour gezet

Michael Rasmussen is door de directie van de Rabo-ploeg uit de Tour gezet. Hij zou interne regels van de ploeg hebben overtreden.

"Het is niet bekend of de rest van de ploeg donderdag in de 17e etappe nog van start gaat", aldus woordvoerder Bergsma. Meer informatie wilde hij nog niet verstrekken.

Update @ 23:41 uur
Rasmussen is niet alleen uit de Ronde van Frankrijk gehaald, maar ook door de Rabo-leiding op staande voet ontslagen.

"Hij heeft meerdere malen gezegd waar hij aan het trainen was en dat bleek niet te kloppen", aldus een aangeslagen directeur Theo de Rooij. "Die informatie heeft de ploegleiding diverse malen gekregen. Vandaag hebben we nog nieuwe informatie gekregen."

Update @ 23:56 uur
Rabobank blijft actief als geldschieter in de wielersport. Dat heeft de financiële instelling woensdagavond na het ontslag van Michael Rasmussen laten weten.

Update @ 23:59 uur
De NOS meldt dat de politie het hotel van de Rabobank-ploeg is binnengevallen.

Update @ 0:36 uur
De Duitse zender ZDF meldt dat de Rabobank-equipe donderdag van start zal gaan.

Update @ 1:09 uur
Theo de Rooij heeft direct na de door Rasmussen gewonnen etappe de Deen geconfronteerd met de geruchten dat hij een verkeerde verblijfsplaats had opgegeven. Rasmussen heeft hierop toegegeven dat hij niet in Mexico, maar in Italië heeft getraind. Dat bleek voor De Rooij de druppel die de emmer deed overlopen en de reden om hem uit koers te nemen.

Het fout opgeven van de verblijfplaats is overigens ook een schending van de UCI-regels.

Wellicht ongeluk vliegtuigje bij Sneekermeer

Icoon BinnenlandsVanavond zijn de politie en brandweer een zoekactie begonnen naar een vliegtuigje dat in het Sneekermeer gestort zou zijn. De melding kwam van een schipper die had gezien dat een vliegtuigje een duikvlucht nam rond half negen deze avond. Daarna verdween het toestel uit zicht. De schipper waarschuwde meteen per marifoon de hulpdiensten. Om kwart over negen is een vuurpijl gezien bij het Hegemeer. Voor de zoekactie zijn twee helicopters ingezet en zeven vaartuigen. Vanwege de duisternis is het zoeken om half tien gestaakt.

Een politiewoordvoerder zegt dat er inderdaad een vliegtuigje is overgevlogen, maar die piloot zit alweer thuis. “Overal in de omgeving liggen boten, we hebben daar flink navraag gedaan of iemand een vliegtuigje gezien heeft, maar dit heeft tot nu toe niets opgeleverd.” Morgen wordt verder gezocht. Tot nu toe heeft niemand een melding of oproep gekregen van vermissing van een toestel of persoon.

Met dank aan matthijs1987 voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.