FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 17 juni 2007

[EK-21] ItaliŽ wint laatste wedstrijd van TsjechiŽ

In Arnhem werd vanavond de wedstrijd ItaliŽ – TsjechiŽ gespeeld. De Italianen wonnen met 3-1 van de Tsjechen. Beide ploegen zijn uitgeschakeld voor verdere deelname aan het toernooi. Engeland en ServiŽ gaan door naar de halve finale.

Alleen als Engeland had verloren of gelijkgespeeld had ItaliŽ nog kans gemaakt op een plekje in de halve finale. Engeland won echter met 2-0 van ServiŽ waardoor de winst van ItaliŽ op TsjechiŽ niets meer uitmaakte. De Italianen kwamen al snel in de wedstrijd op voorsprong. Via Alberto Aquilani stond het al na vier minuten 1-0. TsjechiŽ, dat nog niet had gescoord dit toernooi, kwam niet lang daarna nog terug tot 1-1 door een doelpunt van Michal Papadopulos.

Voor rust kwamen de Azzuri wederom op voorsprong. Giorgio Chiellini zorgde voor de 2-1. Nog voor rust besliste ItaliŽ de wedstrijd definitief door ook het derde doelpunt te maken door een doelpunt van Giuseppe Rossi. Er is nog een kans dat ItaliŽ alsnog een ticket voor de Olympische Spelen behaald. Daarvoor moet dan wel het beslissingsduel met Portugal gewonnen worden.

Gouwenaren hebben enge buren

Bewoners aan het Goudse Jan van Renesseplein hebben nieuwe buren gekregen, en daar zijn ze niet echt blij mee. Niet dat ze rumoerig zijn, maar ze hebben nogal scherpe scharen. In het water aan het plein hebben twee dieren onderdak gevonden. Men vermoedt dat het hier om kreeften gaat.

Gisteren ontdekte Gouwenaar Andre Snoeijer ontdekte het vervaarlijke duo. "Ik liep op straat toen ik ineens een eenpotige kreeft op de weg zag liggen", vertelt hij. "Toen ik het beest naar het water wilde brengen, zag ik een tweede in het water. Waarschijnlijk het broertje, zusje of de partner van de ander. Ik denk dat het rivierkreeften zijn. Je hoort wel vaker dat ze oprukken naar dit soort plekken."

Hij moest eerst even testen of hij niet droomde, erkent Snoeier. Een kreeft kom je namelijk niet elke dag in je straat tegen. Volgens de Gouwenaar bevindt het holletje zich onder een waterval.

Waarom de twee de stad hebben opgezocht, is nog een raadsel. Wel is het hen aan te zien dat ze het naar hun zin hebben op hun nieuwe stekkie. "Je ziet ze iedere keer in en uit het water komen." De hele buurt weet inmiddels van de komst van het duo met de grote scharen. "De meesten hebben zaterdagmiddag even gekeken."

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

[EK-21] Engeland tegenstander Jong Oranje

In Nijmegen werd vanavond de wedstrijd Engeland - ServiŽ gespeeld. Jong Engeland won met 2-0 en werd daardoor tweede in Poule B. ServiŽ was al zeker van de eerste plek.

Al na vijf minuten kwamen de Engelsen op voorsprong door Leroy Lita. De Engelsman kopte de bal langs Damir Kahriman en bracht zodoende Engeland aan de leiding. Jong Engeland begon sterk aan de wedstrijd maar moest naarmate de wedstrijd vorderde het initiatief aan ServiŽ laten. De ServiŽrs kregen enkele behoorlijke kansen maar scoorden daaruit niet. De aloude voetbalwet dat daardoor meestal wel de tegenstander scoort ging ook ditmaal op.

Kort voor het eindsignaal liet Matthew Derbyshire de tweede van Engeland noteren. Het doelpunt kwam tot stand door een geblesseerde verdediger van ServiŽ De speler hief hierdoor het buitenspel op en daardoor kon Derbyshire scoren. Protesten van het Servische kamp mochten niet baten. Engeland is komende woensdag de tegenstander van Jong Oranje als de halve finale wordt gespeeld.

Nederlanders willen Europees referendum

Icoon EuropaOok als premier Jan Peter Balkenende komende week veel Nederlandse wensen binnenhaalt voor een nieuw Europees verdrag, wil een meerderheid (67 procent) van de Nederlanders daar een referendum over. Bijna een op de vijf (18 procent) hoeft geen referendum.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerde enquête van TNS NIPO in opdracht van RTL Nieuws. Ruim een derde zal dan voorstemmen, vier op de tien weet het nog niet, 11 procent stemt tegen, 8 procent stemt niet en 6 procent zou blanco stemmen. Van de mensen die in 2005 tegen de Europese grondwet stemden, weten vier van de tien nog niet wat zij doen als de Nederlandse wensen worden binnengesleept.

De 1256 geënquêteerden kregen daarbij het scenario voorgeschoteld waarin het nieuwe verdrag in grote lijnen tegemoetkomt aan de volgende punten: het verdrag schetst niet in naam, vorm of inhoud een grondwet, de Europese commissie is kleiner, terrorisme, energiebeleid en klimaatverandering worden op Europees niveau aangepakt, de financiële afdracht aan Europa is gelijker verdeeld en Europa bemoeit zich niet met zaken als pensioenen, hypotheken, gezondheidszorg en onderwijs.

Honkballers Neptunus winnen Europa Cup II

De honkballers van de Rotterdamse vereniging Neptunus zijn er op zondag in geslaagd de Europa Cup II te veroveren. Dit deden ze door het Spaanse Sant Boi, afkomstig uit Barcelona, met 2-0 te verslaan.

De Nederlandse werper Leon Boyd stond in de finale op de heuvel, en bleek voor de Spanjaarden een moeilijk te nemen obstakel. Na zeven slagbeurten had Sant Boi slechts een drietal honklopers weten te forceren. Neptunus sloeg zelf in de derde inning toe.

Het toernooi werd gehouden in Hoofddorp, op het terrein van de Pioniers, de plaatselijke honkbalvereniging. Zij deden ook mee in het toernooi, maar werden in de halve finales verrassend genoeg uitgeschakeld door Sant Boi. Wel namen de Pioniers revange door in de troostfinale afgetekend te winnen van Arrows Ostrava: het werd 14-4. Daarmee werd de derde plaats veilig gesteld.

Mannenselectie WK turnen bekend

TopsportcoŲrdinator Henk Kort van de Nederlandse turnbond heeft na afloop van het NK turnen de selectie bekend gemaakt voor het WK turnen. Dat wordt tussen van 2 tot 9 september gehouden in het Duitse Stuttgart.

Bij de bekendmaking waren weinig tot geen verrassingen. Gevestigde namen als Jeffrey Wammes, Epke Zonderland en Yuri van Gelder behoren tot de gegadigden. Ook Anthony van Assche, Herre Zonderland, Carlo van Minde en Arjen Butte mogen voor Oranje strijden op het hoogste turnpodium.

De 18-jarige Butte, die geldt als een talent, kreeg in de selectie de voorkeur boven ploeggenoot Jeroen Hardon. Laatstgenoemde had overigens zaterdag al aangegeven te gaan stoppen met turnen op hoog niveau.

Formule 1: Uitslag GP van de VS

Icoon Formule 1Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van de Verenigde Staten gewonnen. Fernando Alonso eindigt als tweede, gevolgd door Felipe Massa en Kimi RšikkŲnen. Heikki Kovalainen maakt de top-vijf compleet.

Lewis Hamilton weet tijdens de start zijn positie te behouden, ondanks druk van Fernando Alonso in de eerste paar bochten. Kimi RšikkŲnen verliest tijdens de start twee posities aan Nick Heidfeld en Heikki Kovalainen. Ralf Schumacher verremt zich in de eerste bocht en rijdt bij David Coulthard de sidepod in, die op zijn beurt weer tegen Rubens Barrichello op rijdt, wiens linkervoorwielophanging afbreekt. De Duitser valt direct uit; de twee laatstgenoemden weten nog de pits te halen, maar worden daar hun pitbox ingereden.

In de tweede ronde heeft Giancarlo Fisichella last van onderstuur, komt daardoor in het gras terecht waardoor hij spint, maar hij kan zijn weg vervolgen. Takuma Sato probeert in de veertiende ronde Adrian Sutil in te halen in de eerste bocht, wat hem lukt. De Japanner komt echter te hard de volgende bocht in, komt op het gras terecht en spint de grindbak in, wat het einde van de race voor hem is. Na een uurtje blijkt dat de coureur in de tweede ronde heeft ingehaald onder gele vlag, waardoor hij de volgende race tien plaatsen achteruit gezet zal worden op de startopstelling. In ronde negentien wordt een blauwe vlag gezwaaid voor Christijan Albers, die door de leider op een ronde wordt gezet. De marshall die de vlag zwaait laat hem echter vallen op het rechte stuk.

In de twintigste ronde komen de eerste pitstops. Hamilton, Massa en Heidfeld zijn de eersten die binnen komen. Een ronde later komt ook Alonso binnen, waardoor Kovalainen voor het eerst in zijn Formule 1-carriere aan kop komt te liggen. Dit duurt tot de 26e ronde, als de Fin naar binnen komt. Hij komt terug op de baan achter Heidfeld, die net daarvoor voorbij gegaan is door de andere Fin in de race, Kimi RšikkŲnen.

In de 32e ronde heeft Vitantonio Liuzzi nog steeds veel auto’s in een rijtje achter zich rijden die daar ook al aan het begin van de race zitten. In ronde 37 probeert Alonso Hamilton in de eerste bocht in te halen, maar de Brit weet zijn aanval af te slaan door aan de binnenkant te blijven. In ronde 43 komen Alexander Wurz en Jenson Button als laatsten naar binnen voor de eerste pitstop. De Brit weet echter zijn auto niet direct in de versnelling te krijgen, maar komt na een aantal seconden toch nog weg.

Vanaf ronde 48 beginnen de mensen met een twee-stops-strategie hun tweede stop te maken. Bij zowel McLaren Mercedes als Scuderia Ferrari komt als eerste de coureur binnen die op de laagste positie ligt binnen. Met nog zeventien ronden te gaan krijgt Nick Heidfeld een probleem met zijn hydraulische systeem, en valt uit.

Met nog elf ronden op de klok probeert Webber Trulli voorbij te gaan in de eerste bocht. De AustraliŽr verremt zich echter en schiet vol rechtdoor over het gras heen, waardoor hij de Italiaan alsnog inhaalt. Hij moet de positie echter teruggeven, wat hij dan ook meteen de volgende bocht doet. In ronde 65 gaat Davidson voorbij aan Jenson Button door in de eerste bocht later te remmen, terwijl hij aan de binnenkant zit. Vier ronden voor de vlag ploft de motor van Nico Rosberg. Twee ronden later zet Liuzzi zijn auto in de pits.

Meer (auto)sportnieuws lees je op FOK!sport!

Uitslag Grand Prix Verenigde Staten

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van de Verenigde Staten gewonnen. Fernando Alonso eindigt als tweede, gevolgd door Felipe Massa en Kimi RšikkŲnen. Heikki Kovalainen maakt de top-vijf compleet.

Lewis Hamilton weet tijdens de start zijn positie te behouden, ondanks druk van Fernando Alonso in de eerste paar bochten. Kimi RšikkŲnen verliest tijdens de start twee posities aan Nick Heidfeld en Heikki Kovalainen. Ralf Schumacher verremt zich in de eerste bocht en rijdt bij David Coulthard de sidepod in, die op zijn beurt weer tegen Rubens Barrichello op rijdt, wiens linkervoorwielophanging afbreekt. De Duitser valt direct uit; de twee laatstgenoemden weten nog de pits te halen, maar worden daar hun pitbox ingereden.

In de tweede ronde heeft Giancarlo Fisichella last van onderstuur, komt daardoor in het gras terecht waardoor hij spint, maar hij kan zijn weg vervolgen. Takuma Sato probeert in de veertiende ronde Adrian Sutil in te halen in de eerste bocht, wat hem lukt. De Japanner komt echter te hard de volgende bocht in, komt op het gras terecht en spint de grindbak in, wat het einde van de race voor hem is. Na een uurtje blijkt dat de coureur in de tweede ronde heeft ingehaald onder gele vlag, waardoor hij de volgende race tien plaatsen achteruit gezet zal worden op de startopstelling. In ronde negentien wordt een blauw vlag gezwaaid voor Christijan Albers, die door de leider op een ronde wordt gezet. De marshall die de vlag zwaait laat hem echter vallen op het rechte stuk.

In de twintigste ronde komen de eerste pitstops. Hamilton, Massa en Heidfeld zijn de eersten die binnen komen. Een ronde later komt ook Alonso binnen, waardoor Kovalainen voor het eerst in zijn Formule 1-carriere aan kop komt te liggen. Dit duurt tot de 26e ronde, als de Fin naar binnen komt. Hij komt terug op de baan achter Heidfeld, die net daarvoor voorbij gegaan is door de andere Fin in de race, Kimi RšikkŲnen.

In de 32e ronde heeft Vitantonio Liuzzi nog steeds veel auto’s in een rijtje achter zich rijden die daar ook al aan het begin van de race zitten. In ronde 37 probeert Alonso Hamilton in de eerste bocht in te halen, maar de Brit weet zijn aanval af te slaan door aan de binnenkant te blijven. In ronde 43 komen Alexander Wurz en Jenson Button als laatsten naar binnen voor de eerste pitstop. De Brit weet echter zijn auto niet direct in de versnelling te krijgen, maar komt na een aantal seconden toch nog weg.

Vanaf ronde 48 beginnen de mensen met een twee-stops-strategie hun tweede stop te maken. Bij zowel McLaren Mercedes als Scuderia Ferrari komt als eerste de coureur binnen die op de laagste positie ligt binnen. Met nog zeventien ronden te gaan krijgt Nick Heidfeld een probleem met zijn hydraulische systeem, en valt uit.

Met nog elf ronden op de klok probeert Webber Trulli voorbij te gaan in de eerste bocht. De AustraliŽr verremt zich echter en schiet vol rechtdoor over het gras heen, waardoor hij de Italiaan alsnog inhaalt. Hij moet de positie echter teruggeven, wat hij dan ook meteen de volgende bocht doet. In ronde 65 gaat Davidson voorbij aan Jenson Button door in de eerste bocht later te remmen, terwijl hij aan de binnenkant zit. Vier ronden voor de vlag ploft de motor van Nico Rosberg. Twee ronden later zet Liuzzi zijn auto in de pits.

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes  1:31:09.965  
2 Fernando AlonsoMcLaren Mercedes  + 1.518  
3 Felipe MassaScuderia Ferrari  + 12.842  
4 Kimi RšikkŲnenScuderia Ferrari  + 14.422  
5 Heikki KovalainenRenault F1  + 41.402  
6 Jarno TrulliToyota Racing  + 1:06.703  
7 Mark WebberRed Bull Racing  + 1:07.331  
8 Sebastian VettelBMW F1  + 1:07.783  
9 Giancarlo FisichellaRenault F1  + 1 ronde  
10 Alexander WurzWilliams  + 1 ronde  
11 Anthony DavidsonSuper Aguri F1  + 1 ronde  
12 Jenson ButtonHonda Racing F1  + 1 ronde  
13 Scott SpeedScuderia Toro Rosso  + 2 ronden  
14 Adrian SutilSpyker F1  + 2 ronden  
15 Christijan AlbersSpyker F1  + 3 ronden  
16 Nico RosbergWilliams  + 5 ronden  
17 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso  + 5 ronden  
- Nick HeidfeldBMW F1    hydrauliek
- Takuma SatoSuper Aguri F1    crash
- David CoulthardRed Bull Racing    crash
- Rubens BarrichelloHonda Racing F1    crash
- Ralf SchumacherToyota Racing    crash

Hackers hacken Tsjechisch tv-station

Icoon OpmerkelijkHackers hebben de argeloze kijkers van een ochtendprogramma op de Tsjechische televisie de stuipen op het lijf gejaagd. Ze lieten op televisiezender CT beelden zien van een vermeende atoombomexplosie in het Boheemse gebergte.

De omroep CT2 zendt elke ochtend beelden uit van vakantieoorden in Tsjechie, niet voorzien van commentaar. De beelden komen van vaste camera's die in de vakantieplekken staan en laten telkens ongeveer een minuut lang de situatie op die plek zien. Vandaag werd dat systeem echter gekraakt en wisten hackers de gesimuleerde explosie te vertonen. CT zal waarschijnlijk een klacht indienen, aldus een woordvoerder van de omroep.

Met dank aan Reigndear voor de submit.

Wie is Dit: Opgave 12 - Uitslag

Goed, ik ga het kort houden om plaats te maken voor de enorme rij lifters. Het was inderdaad Rafael Nadal. Vrij duidelijk in deze derde ronde. Het was alleen nog even afwachten wie de eerste zou zijn. En dat was Bodisaniwi. Gefeliciteerd! Derde ronde dus 4 punten. Bodisaniwi neemt een enorme hoeveelheid mensen mee in de lift voor 1 punt: CybPraetorian, tomatoman, black-arie, Champloo, Kadaster, Viper2k1, Icefire1971, TheYoung1, Freak_66, Jekoos, marcito, Tinuzzz_Talpa, Rossdale, sparboom, dfr0st, Jordy-B, cw2cu, Billy_Talent, JtS, G-lock, KlownJB, Isiolo, CSI_MIAMI, retanik, bees, InTrePidIvity, Mistro, Irakeez en Dope-E.

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Rafael Nadal

Komende maandag om 12.00 uur start de volgende opgave. Tot dan!

'Disc rot' geconstateerd bij blu-ray-discs?

Op het AVS- forum zijn een aantal mensen op problemen gestuit met de blu-ray-disc van 'The Prestige'. De verschillende members, beginnende bij een gebruiker genaamd Venom5, zagen vlekjes op het schijfje van de film. Deze vlekjes waren niet voelbaar en bevonden zich dus onder de beschermlaag van het schijfje. Bij een aantal van de gedupeerden waren de vlekjes nog dusdanig klein dat de film nog te bekijken was, bij anderen weigerde de disc echter dienst.

Venom 5 heeft van Amazon te horen gekregen dat hij een gloednieuwe film toegezonden krijgt. Laten we dan ook hopen dat het bij dit incident blijft en het geen grootschalige probleem wordt.Wijnterroristen eisen duurdere wijn

Bij de Franse tv-zender France 3 is een videoboodschap binnengekomen waarop zeven gemaskerde mannen te zien zijn. De mannen eisen dat de Franse president Nicolas Sarkozy de prijs van wijn verhoogt, anders zal er volgens hen bloed vloeien.

De groepering van Franse, radicale wijnbouwers, het Regionale Comitť van actievoerende wijnbouwers (CRAV), hebben in het verleden al eens aanslagen gepleegd op supermarkten die buitenlandse wijn verkochten en enkele kantoren van het ministerie van Landbouw. Ook een tankwagen gevuld met buitenlandse wijn moest het al eens ontgelden.

Vooral wijnboeren uit de Languedoc-streek zijn de dupe van de lage wijnprijzen. Met name de goedkopere wijnen uit Spanje en ItaliŽ doen de wijnboeren de das om. De CRAV eist dan ook dat er hogere importtarieven komen op wijnen uit deze landen.

In the picture! (met prijs)


Verzin een onderschrift bij deze foto!

Dolfijn goed voor gezond roze tandvlees

En de top-5:

5: Pjotrik : " ..en hij is ook lekker op de pizza."

4: tines_noorman : " Politie grijpt in op uit de handgelopen haringparty"

3: gebruikersnaam : "ik zie het al, die is uit de kom"

2: Xessive : Politie waarschuwt: 'Hollandse Nieuwe niet altijd even vers.'

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: dfr0st

dfr0st is de eerste die meedingt naar de weekprijs van week 3.

Er valt wat te winnen! In verband met de naderende zomer geven we de komende maand iedere week een schitterde USB-ventilator weg bij In the picture!. Dat gaat als volgt: vrijdag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal zoals gebruikelijk volledig subjectief...

Dit is trouwens niet zomaar een USB-vantilator maar een erg goeie. De Mistral? heeft roem verworven, doordat het de beste USB-ventilator op de markt is. Hij bezit de grootste en beste motor van allemaal met 10.000 rotaties per minuut en zal je zeer zeker koel houden.

previous picture

Update: We hebben erg goed nieuws: Megagadgets.nl heeft deze actie geadopteerd en daarom loopt deze nu door tot 17 juli. Superactie van Megagadgets.nl!

Sprintzege Zabel in Zwitserland

De eerste etappe van de Ronde van Zwitserland is gewonnen door Erik Zabel. De Duitser was in de rit over 157,2 km van Olten naar Luzern de snelste in de massasprint. De Zwitser Fabian Cancellara, die gisteren de sterkste was in de proloog, behield de leiderstrui.

Na een rustig begin kwam de rit op de Rengg-pas, waarvan de top op 17 km van de finish lag, tot leven. De Italiaan Matteo Carrara kwam aan de leiding, waarna in de de afdaling Carlos Barredo en Andreas Matzbacher aansloten. Op vijf kilometer van de finish werden zij echter weer teruggepakt door het peloton.

Oscar Freire was in de finale betrokken bij een valpartij, maar de Spanjaard liep geen zwaar letsel op.

Moreau wint Dauphinť Libťrť

Voor de tweede maal in zijn loopbaan heeft de Fransman Christophe Moreau de Dauphinť Libťrť gewonnen. Gisteren veroverde Moreau de gele trui en vandaag verdedigde hij in de slotrit zijn geringe voorsprong op Cadel Evans met succes.


Aleksandr Vinokoerov won de etappe, over 129 kilomter van Valloire naar Annecy. Vino haalde op 4 kilometer van de meet de ontsnapte Amerikaan Levi Leipheimer in, die op de gladde weg ten val was gekomen,en soleerde naar zijn tweede etappezege.

'Scheppingsgeloof is gevaarlijk'

Icoon EuropaDe opvatting dat een onzichtbare entiteit met bovennatuurlijke krachten de aarde in een tijdsbestek van zes dagen heeft geschapen, het creationisme, is naast een onwetenschappelijke theorie ook een gevaar voor de democratie. Dat is de stelling waarover de Raad van Europa op 26 juni zal debatteren en stemmen.

De stelling volgt uit een rapport dat is opgesteld door de raadscommissie voor cultuur, wetenschap en onderwijs. Volgens dat rapport is het creationisme niet gebaseerd op feiten en absoluut onwetenschappelijk. "Het creationisme is absoluut ongeschikt voor wetenschappelijk onderwijs", luidt de conclusie.

Verder zouden de aanhangers van deze theorie een gevaar vormen voor de democratie, omdat zij liever in een theocratie zouden leven. "Als we niet oppassen, bedreigt het creationisme de mensenrechten, die immers een hoeksteen vormen voor de Raad van Europa".

Op deze "ernstige bedreiging" door "religieuze fundamentalisten" moet de Raad reageren, "voor het te laat is". 'Intelligent design' als variant op het creationisme is "niet minder gevaarlijk". Het advies is dan ook creationisme niet als wetenschappelijke discipline te erkennen.

In het rapport is ook aangegeven in welke mate het creationistisch gedachtegoed in verschillende Europese landen acceptatie geniet. Daaruit zou blijken dat het scheppingsverhaal over het algemeen wordt afgewezen, maar nu 'dreigt' over te waaien vanuit de Verenigde Staten.

Met dank aan sempron2400 voor de submit.

Motorrijder laat afgevallen vriendin liggen

In het Noord-Brabantse Esch werd een man door de politie uit zijn huis gehaald, omdat hij na een valpartij zijn passagiere had laten liggen. De politie deelde vandaag mee dat de 22-jarige man te diep in het glaasje had gekeken.

De man en zijn twintigjarige vriendin gingen met de motor onderuit, omdat er plotseling een hond de weg overstak. De twee waren zo onverstandig geweest geen beschermende kleding en helm te dragen.

Toen de man opkeek, zag hij de vrouw op de weg liggen. Toen ze niet bleek te bewegen, zette de man het op een lopen. Toen de politie de man van huis ophaalde, bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook was de motor niet verzekerd.

Vliegveld dicht wegens hazenplaag

Icoon VervoerLuchthavens hebben weleens te kampen met mist, stakingen door het personeel of zelfs aanslagen, maar dat een luchthaven dicht moet door terreur van moeder natuur, behalve weerinvloeden, komt zeer weinig voor.

Toch is het deze keer gebeurd bij de Milanese luchthaven Linate. Het is een raadsel waarom, maar het vliegveld wordt de laatste tijd geterroriseerd door hazen. Ze rennen over de landingsbaan, knagen aan kabels en zorgen er ook voor dat de grondradar in de war raakt. De grondradar was juist geÔnstalleerd om een ongeluk als in 2001 te voorkomen. Een vliegtuig kwam toen niet van de grond en crashte in een hangar waarbij 188 mensen de dood vonden.

De afgelopen twee weken kwamen twee hazen onder de wielen van charter vliegtuigen terecht. Zo'n 80 hazen worden verantwoordelijk gehouden voor de chaos. Vanochtend werd de aparte stap genomen om het vliegveld drie uur lang te sluiten om jagers de ruimte te geven om het hazenprobleem door middel van hagel, of met kooien op te lossen. Mochten de hazen dit overleven, dan worden ze uitgezet in natuurreservaten.

Linate is het meest gunstig gelegen vliegveld voor mensen die Milaan willen bezoeken. Het ligt vijf kilometer buiten het centrum van de stad, in tegenstelling tot met andere vliegvelden van Milaan, waarvan de bekendste Malpenza is. Deze liggen ongeveer een uur rijden van het centrum van Milaan. De hazen zijn niet het enige natuurprobleem dat Linate vaak treft. De locatie van het vliegveld zorgt ervoor dat het vliegveld ook vaak getroffen wordt door dichte mist.

Met dank aan Nood-kloon voor de submit.

Amy Winehouse zet vliegtuig op stelten

Icoon MuziekAmy Winehouse heeft zich flink misdragen in een vliegtuig. De Britse zangeres haalde zich de woede van haar medepassagiers op de hals tijdens een vlucht van Engeland naar Zweden. Dat bericht de krant The Sunday Mirror.

De 23-jarige Britse, bekend van de hit ‘Rehab’ flikflooide in het openbaar met haar man Blake Fielder Civil met wie ze een maand is getrouwd. Het koppel zou elkaar continu hebben aangeraakt. Amy zou zelfs tijdens de vlucht ongegeneerd aan het geslachtdeel van haar echtgenoot hebben gezeten. Volgens een passagier hadden de twee praktisch seks.

Amy en Blake zaten in de business class. Tijdens de vlucht zou Amy naar de economy class zijn gelopen waar ze heel luidruchtig was. Ze schreeuwde ook door het vliegtuig waaraan andere passagiers zich ergerden.

Winehouse
Amy Winehouse

Vogelzuigen

Ik denk dat we allemaal wel weten dat het voor een straalmotor niet gezond is als er een vogel naar binnen vliegt, ik heb het wel eens op tv gezien in een of ander experiment.

Dit filmpje laat de werkelijkheid zien wat de gevolgen zijn van een vogel die naar binnen word gezogen, wel gaaf om te horen en te zien hoe er door de crew en de vluchtleiding word gehandeld.

NFLE: Admirals winnen laatste wedstrijd

De Amsterdam Admirals hebben hun laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen. In het Olympisch Stadion werden de Berlin Thunder nipt met 21-20 verslagen. In een wedstrijd die tot de laatste play spannend bleef miste Amsterdam running back Jonathan Smith en wisselden quarterbacks Drew Olson en Cory Bramlet elkaar af.

Dankzij een 30-yard field goal van D.J. Fitzpatrick nam Berlin nog de leiding. Het werd al snel duidelijk dat Amsterdam veel moeite had de running game van de Duitse hoofdstedelingen te stoppen. De Admirals stelde daar bijzonder weinig tegenover, wat het een saai eerste kwart maakte.

In het tweede kwart ontbrandde de wedstrijd wat meer. Een 13-yard touchdown run van Berlin’s running back Cal Murray zette de Thunder nog op 0-10, waarna de Admirals toch echt aan een scoring drive moesten gaan beginnen. Een 20-yard touchdown pass van Corey Bramlet naar wide receiver Skyler Fulton bracht Amsterdam terug in de wedstrijd. Aan het einde van de eerste helft vergrootte Fitzpatrick de voorsprong door een 25-yard field goal attempt tussen de palen te schieten.

Het derde kwart leverde ťťn spectaculaire play op. Een goede drive van Amsterdam zette een first & goal op vanaf de 2-yard line. Bij de allereerste down ging het volkomen mis. De pass van Olson werd ondergeschept en voor maar liefst 99 yards teruggelopen in de Amsterdamse endzone. In plaats van 14-13 stond het nu dus 7-20.

Bij de eerste en de beste play van het vierde kwart was het meteen raak. Fulton ontving wederom de bal in de endzone, ditmaal dankzij een 21-yard touchdown pass van Olson. Bij het eerstvolgende balbezit van het team van coach Bart Andrus was er opnieuw spektakel. Een schitterende one-handed catch van wie anders dan Fulton bracht de Admirals 41 yards verder. Twee plays later was het de beurt aan de Thunder. Een pass van Olson die bedoeld was voor Fulton werd ondergeschept, ironisch genoeg ook door een one-handed catch van Josh Lay.

Met nog minder dan vijf minuten te spelen kon Thunders kicker Fitzpatrick het een two-possession game maken. Zijn 35-yard field goal attempt ging echter naast de palen, waardoor Amsterdam nog steeds maar ťťn touchdown verwijderd was van de overwinning. De daaropvolgende drive werd door Olson erg spannend gemaakt. Op de 31-yard line van Berlin moest Olson een 4th down & 13 converteren, maar zijn pass werd niet gevangen. De referees hadden echter een defensive pass interference penalty geconstateerd, waardoor Olson zijn drive vervolg mocht geven. Drie plays later moest Olson weer een 4th down & 13 proberen om te zetten in een first down, wilde de Admirals nog een kans maken. Zijn 21-yard pass in de endzone werd gevangen door wide receiver Justin McCullum, waarmee de Admirals voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong kwamen.

Berlin had de wedstrijd nog niet opgegeven. Quarterback Bruce Eugene verzond in de allerlaatste seconden een pass over 52 yards die ook nog eens werd gevangen door Ryan Hoag. Helaas voor de Thunder bleek de endzone een yard verder te zijn en was de tijd net aan verstreken. De Admirals wonnen hiermee hun laatste wedstrijd met 21-20 en eindigde 4-6 overall dit seizoen. Coach Andrus verwoordde deze wedstrijd als volgt: ”Het was vermaak.” Zijn collega John Allen: “Petje af voor de Admirals.”

De World Bowl zal gaan tussen de Frankfurt Galaxy en de Hamburg Sea Devils. Frankfurt moest het opnemen tegen de Cologne Centurions en de winnaar van deze partij ging zou een plaats in de World Bowl bemachtigen. Galaxy trok uiteindelijk aan het langste eind en door de overwinning van Hamburg zullen zij elkaar aanstaande zondag treffen in Frankfurt voor World Bowl XV.

Alle uitslagen

WedstrijdUitslag
Amsterdam Admirals - Berlin Thunder21 - 20
Rhein Fire - Hamburg Sea Devils13 - 17
Frankfurt Galaxy - Cologne Centurions - 31 - 14

Eindstand

TeamGespeeldGewonnenVerlorenGelijk
Hamburg Sea Devils10730
Frankfurt Galaxy10730
Cologne Centurions10640
Rhein Fire10460
Amsterdam Admirals10460
Berlin Thunder10280

TŁrkiyemspor bekerwinnaar amateurs

De Amsterdamse zondaghoofdklasser TŁrkiyemspor heeft gisteren beslag gelegd op de beker bij de amateurs. In de finale werd FC Lisse met 0-1 verslagen. De zaterdaghoofdklasser wist het thuisvoordeel in de eindstrijd dus niet uit te buiten.

FC Lisse en TŁrkiyemspor hadden de finale bereikt na enkele duels tegen andere districtbekerwinnaars. Opmerkelijk genoeg spelen beide teams in het district West, dat door de KNVB is verdeeld in twee delen.

De wedstrijd op sportpark Ter Specke in Lisse was tegenvallend. Het was dan ook geen verrassing dat na negentig minuten spelen de brilstand nog steeds op het scorebord stond. Een rake knal van middenvelder Abdul Vahap Yildiz in de verlenging bracht de Amsterdammers de beker. De bekerzege maakte iets goed voor het rampjaar dat TŁrkiyemspor meemaakte, waarin de moord op ex-voorzitter Nedim ImaÁ een tragisch dieptepunt was.

TŁrkiyemspor nam de beker over van ASWH en doorbrak de hegemonie van de zaterdagamateurs in de bekerstrijd. De laatste drie edities werden immers door een zaterdagclub gewonnen. Voor de Amsterdamse vereniging was het de eerste beker in de clubhistorie.

Berdych wint toernooi Halle

De Tsjech TomŠs Berdych heeft het grastoernooi in het Duitse Halle gewonnen. De Tsjech, die in 2006 nog de finale verloor van Roger Federer, was in de finale vandaag met 7-5 en 6-4 te sterk voor Marcos Baghdatis.

Berdych, de nummer dertien van de wereld, overleefde in een spannende eerste set twee setpoints. Daarna wist de Tsjech op 5-5 een break te forceren wat hem de set opleverde.

In het tweede bedrijf begon Berdych met een break, daarna kende hij nauwelijks meer problemen. De concentratie bij Baghdatis werd minder en de Cyprioot had weinig meer in te brengen tegen het solide baselinespel van Berdych

Voor Berdych is het de eerste maal dat hij een grastoernooi weet te winnen.

Jongen (17) mishandelt agenten

Icoon BinnenlandsVier agenten uit Oss zijn zaterdagochtend mishandeld door een 17-jarige inwoner van Berghem. Twee van de agenten waren er zo ernstig aan toe dat ze voor behandeling naar het ziekenhuis moesten.

De jongen had die nacht in het uitgaansgebied van Oss keer op keer ruzie gezocht met andere mensen. Uiteindelijk werd hij door twee agenten op de bon geslingerd omdat hij zonder licht fietste. De 17-jarige was het hier niet mee eens, schold de agenten uit en weigerde mee te werken. Een 30-jarige Ossenaar probeerde de aanhouding te dwarsbomen.

De politie probeerde de verdachte met pepperspray alsnog mee te krijgen. Hierop ging de jongen totaal door het lint: hij deelde een aantal kopstoten uit. Twee agenten die hun collega's te hulp schoten, werden geschopt en geslagen.

Tientallen omstanders werden met een politiehond op afstand gehouden. Een 15-jarige jongen trapte naar de hond en werd door het dier in zijn enkel gebeten. Deze jongen is zaterdagmiddag aangehouden op verdenking van het belemmeren van de arrestatie. De 17-jarige jongen zit ook nog vast. De 30-jarige man moet nog als verdachte worden gehoord.

Koning plaatst zich voor Ordina Open

Michel Koning heeft zich knap geplaatst voor de Ordina Open. De 23-jarige Nederlander versloeg de Tsjech Lukas Dlouhy in twee sets, 6-4, 7-6.

Dlouhy was voor het kwalificatietoernooi als tweede geplaatst en is de nummer 113 van de wereld. Koning gaf Dlouhy niet een breakkans, zelf kreeg hij er eentje die hij verzilverde. Van de 37 eerste services die Koning insloeg leverde 34 slagenwisselingen het punt op.

Eerder in het kwalificatietoernooi versloeg Koning de Kroaat Franko Skugor en de Duitser Philipp Petzschner.

[Le Mans] Opnieuw winst Audi

Frank Biela, Marco Werner en Emanuele Pirro hebben Audi vandaag de zevende zege in de prestigieuze race bezorgd. Peter Kox finishte in de Aston Martin 007 als negende en was met die plaats de hoogst geklasseerde Nederlander.

De Duitser Biela en de Italiaan Pirro boekten op Le Mans, waar het zondag in het laatste deel van de race pijpenstelen regende, hun vijfde zege waarmee ze op gelijke hoogte kwamen met de Brit Derek Bell. De Belg Jacky Ickx (6) en de Deen Tom Kristensen (7) wonnen vaker.

Voor de meeste Nederlandse deelnemers viel de 24 uur van Le Mans dit jaar tegen. Beide auto's van Spyker verlieten de race voortijdig en Jan Lammers' Team Racing for Holland eindigde na vele technische problemen als 25e in de totale rangschikking en 8ste in de LMP1-klasse.

De negende plaats van Kox en zijn teamgenoten was een tegenvaller. De Aston Martin 007 was het speerpunt van het Britse automerk op Le Mans. De 007 moest, in plaats van meestrijden om de overwinning, zelfs de Aston Martin 009, die als vijfde eindigde, voor zich laten.

Man steelt oma's Credit Card om FF merchandise te kopen

Dat oude mensen wel vaker hun credit card verliezen aan iemand die er kwaad mee in de zin heeft is geen nieuws. In Mesa in Amerika is een man aangehouden die de credit card van zijn bloedeigen grootmoeder had gestolen. Niet om een drugs- of drankverslaving te faciliteren, nee. De beste man kocht met behulp van de credit card voor maar liefst $10.087,33 aan Final Fantasy beeldjes online.


Ooooh baby...

Toen de politie de man z'n huis doorzochten vonden ze maar liefst twintig dozen tjokvol met Final Fantasy merchandise, waaronder dus veel beeldjes en poppetjes. Het is maar de vraag wat voor tijd deze man tegemoet kan zien in de gevangenis. Moordenaars en drugsdealers hebben een zekere hoeveelheid aanzien in de gevangenis maar of hetzelfde gezegd kan worden van een man die met z'n oma's credit card beeldjes kocht van vrij metroseksuele figuren is twijfelachtig...

Haase wint zijn eerste ronde op de Ordina Open

Robin Haase heeft in de eerste ronde op de Ordina Open gewonnen van Florent Serra. Haase was na drie sets met 5-7, 6-4, 6-4 te sterk voor de Franse nummer 75 van de wereld.

Het eerste servicepercentage van Haase was voor verbetering vatbaar. In de tweede set dook het percentage onder de 50%. Het scoringspercentage op de eerste service was echter uitstekend, in de derde set won Haase zelfs alle punten (18) op zijn eigen service. Op breakpunten speelde Haase zijn beste tennis en mede daardoor won Haase zijn partij.

Peter Wessels plaatste zich voor het hoofdtoernooi. Na in de tweede set in de tiebreak een grote voorsprong te hebben weggegeven, won Wessels de derde set met 6-4. De eerste set was ook een tiebreak. De tegenstander van Wessels, de Pakistaan Aisam-Ul-Haq Qureshi, schakelde vorige week in Halle nog Richard Gasquet uit.

[Update]Sony CEO: "PS3 gebruikt maar 20% van zijn kracht"

Howard Stringer, de CEO van Sony die onlangs al enigszins onhandig een prijsdaling van de PS3 aankondigde, komt nu weer met een gewaagde statement. Toen de Financial Times hem vroeg of het succes van de Wii ten opzichte van de PS3 te wijten valt aan het verschil in creativiteit, antwoordde Stringer dat PS3 bezitters zich geen zorgen hoeven te maken omdat de PS3 momenteel pas op 20% van haar capaciteit draait.

Ook weet Stringer te melden dat hier binnenkort verandering in zal komen. Op het moment zijn de kosten nog vrij hoog, en dit weerhoudt developers er volgens hem van volledig gebruik te maken van de PS3's potentie. In Stringer's eigen woorden:

I think PlayStation 3 is following a particular trend of 1 and 2, and if you looked at the history of it, it's a very similar history. It takes a long time for producers, and more time because of the cost factor, to embrace the full bandwidth of PlayStation 3. It's only using 20% of it right now. And producers will always wait to see how it's going, and once they use the full bandwidth the games experience is stunning.

Update
Stringers uitspraken zijn op z'n minst opmerkelijk te noemen. In januari zei Stringer namelijk al dat de PS3 op dat moment 20-25% van zijn kracht gebruikte. We zitten dus nog steeds op hetzelfde niveau met de PS3 als toen, en het is dan ook de vraag wanneer die andere 75-80% benut zal gaan worden.

Zevenvoudige moord in Duits restaurant opgelost

Icoon MisdaadDe zevenvoudige moord van begin dit jaar in een Chinees restaurant in de Duitse deelstaat Nedersaksen is opgelost. Dat meldde de politie, aldus Duitse media zaterdag. Vier Vietnamezen hebben deels een bekentenis afgelegd. De politie heeft nu ook het vermoedelijke wapen gevonden.

De daders waren vooral uit op geld, aldus de politie. Bij de moordpartij werden op 5 februari in Sittensen behalve de eigenaren van het restaurant ook vijf medewerkers doodgeschoten. Het tweejarige dochtertje van de restauranthouders was de enige overlevende.


Met dank aan calvobbes voor de submit.

Amateurvoetballer slaat aanbod Aberdeen af

Robert Fik, amateurvoetballer bij WKE uit Emmen, heeft onlangs een aanbod afgeslagen van het Schotse Aberdeen. De ploeg had een ťťnjarig contract klaarliggen voor de aanvaller. Fik wil wegens familieomstandigheden echter niet naar Schotland verhuizen.

De 26-jarige Fik was eerder al eens als betaald voetballer actief. In de periode 1998-2002 stond hij onder contract bij FC Emmen, voor wie hij toen veertien wedstrijden in de eerste divisie speelde.

Prometeus - The Media Revolution

Robin Sloan publiceerde al een paar jaar geleden filmpjes over de toekomst van de media. Zijn eerste project betrof EPIC 2014. Dit filmpje bleek al snel achterhaald. De opvolger, EPIC 2015, integreert een aantal nieuwe ontwikkelingen maar de boodschap bleef hetzelfde: Media zoals we die nu kennen verdwijnen en wordt vervangen door informatie vergaart uit de content die wordt geleverd door de gebruiker zelf.
Ook dit filmpje is inmiddels niet meer up-to-date en dus hier een opvolger van EPIC 2015. Met de klinkende naam: Prometeus - The Media Revolution. Hoe lang gaat deze theorie stand houden?

China pakt slavenbaas op

Icoon MisdaadDe Chinese politie heeft een man opgepakt die het publieke middelpunt is geworden in een nationaal schandaal over honderden mensen die onder huiveringwekkende omstandigheden slavenarbeid hebben verricht.

De 42-jarige Heng Tinghan werd zaterdagavond na een klopjacht gearresteerd, meldde het staatsperbureau Xinhui zondag.

Heng was de voorman van een steenfabriek in de provincie Shanxi die werd gerund door de zoon van een lokale leider van de communistische partij. De politie bevrijdde afgelopen week 31 uitgemergelde mensen uit de fabriek die daar jaren onder dwang en geweld arbeid hadden verricht. Een van Hengs helpers zou zelfs een werker dood hebben geslagen.

MS betaalt $50 miljoen voor GTA4 downloadable content

GTA IV mag dan misschien uitkomen op de Xbox 360 en PS3 (en later, de PC) maar alleen de Xbox 360 zal downloadable content krijgen in de vorm van twee nieuwe episodes. Op de balans van Take-Two stond een post geboekt van $50 miljoen onder het kopje "Deferred revenue". Na wat speurwerk van de aandelen-analyse website SeekingAlpha zijn ze er achter gekomen waar deze $50 miljoen vandaan komt: Microsoft betaalt Take-Two twee keer $25 miljoen voor twee nieuwe episodes voor GTA IV.

The first 25 is for the first episodic content package that’s supposed to go out and that is in March of '08. That’s why it moved into current because it’s in the next 12 months. The second 25 will be for the second episodic, the episode, and that will be later in fiscal '08.

Je kunt je afvragen waarom Microsoft bereid is zoveel geld neer te leggen voor 2 downloadbare episodes. Als deze episodes voor 800 MS points ($10) per stuk verkocht zouden worden moeten er maar liefst 5 miljoen verkocht worden om quitte te spelen.

Voor mensen met veel kennis van bedrijfsbalansen is het hele artikel van SeekingAlpha hier na te lezen.

GroenLinks: 2 weken verlof voor papa's

Icoon PolitiekGroenLinks grijpt Vaderdag aan om vandaag een initiatiefswet in te dienen voor een ruimer vaderschapsverlof. GL-Kamerlid Ineke van Gent wil dat het verlof voor mannen die net vader zijn geworden wordt verruimd van twee dagen naar twee weken. Nu kunnen papa's slechts twee dagen wegblijven na de geboorte van hun kind.

In het Verenigd Koninkrijk en in Denemarken hebben vaders recht op twee weken verlof. In Finland achttien dagen en in Portugal zelfs twintig. Vakcentrales FNV en CNV steunen GroenLinks. De vakcentrales verzamelen steunbetuigingen die van de herfst worden aangeboden aan het kabinet.

FNV doopte het initiatief tot 'Superpapa'. GL maakte alvast voor Balkenende (CDA), Bos (PvdA) en Rouvoet (CU) een rompertje met de opdruk 'Free papa'. Dat deden ze omdat alle drie de mannen vader zijn

Duiker vermist in Oostvoornse meer

Icoon OngelukIn het Oostvoornse meer is vanmorgen aan het eind van de ochtend een duiker vermist geraakt. Dit hebben politie en brandweer bekendgemaakt.

Even na twaalven kwam de melding van de vermissing binnen bij de Rotterdamse brandweer. Toevallig oefende een duikploeg van de brandweer zondagochtend eveneens in het Oostvoornse meer, zodat meteen een zoekactie kon beginnen. Inmiddels zijn drie duikploegen op zoek. De zoekactie vindt plaats ter hoogte van restaurant De Stormvogel in Oostvoorne.

Aanvankelijk leek het erop dat de duiker was gevonden. Bij nader inzien ging het echter om een andere duiker. Het Oostvoornse meer is een populair duikgebied.

Om 13.00 uur meldde de brandweer dat de vermiste duiker door zijn zuurstof heen zou moeten zijn.
Duikers op zoek
Duikers op zoek naar vermist persoon

Meerkamptitel voor Van de Leur

Verona van de Leur is in Nijmegen Nederlands kampioen op de meerkamp geworden. Ze bleef Lichelle Wong en Tahnee Masela voor.

Het was de derde titel voor Van de Leur. Eerder pakte ze al de titel in 2001 en 2002. Het NK was tevens ťťn van de twee kwalificatiemomenten voor het WK in Stuttgart. De definitieve selectie voor het WK wordt begin augustus bekend na de interland tegen Frankrijk. Het WK is het enige kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen.

[EK-21] De Haan: "Liever Engeland dan ItaliŽ"

De bondscoach van Jong Oranje, Foppe de Haan, heeft gezegd dat hij in de halve finales van het EK liever tegen Engeland speelt dan tegen ItaliŽ.

"Ze zijn allebei niet slecht, maar Engeland is redelijk voorspelbaar qua spel. De Italianen zijn creatiever en daarom moeilijker te verdedigen", aldus De Haan.

Vanavond moet Engeland in groep B tegen het al geplaatste ServiŽ spelen. ItaliŽ ontmoet TsjechiŽ, dat in theorie ook nog kans maakt op een plaats in de halve finale. Engeland heeft een punt meer dan de Italianen en de Tsjechen.

Van Basten wil na het EK bondscoach blijven

Er is een grote kans dat Marco van Basten ook na het EK in Zwitserland en Oostenrijk de coach van het Nederlands elftal zal zijn. De bondscoach staat volgens Henk Kesler, directeur van de KNVB, positief ten aanzien van een contractverlenging.

"Marco heeft het naar zijn zin bij de KNVB. Wij wilden weten of Van Basten al tot een definitief besluit was gekomen of hij na het EK in Oostenrijk en Zwitserland wilde stoppen als bondscoach. Integendeel, zei hij. Daar zijn we bij de bond heel bij mee", aldus Kelser in De Telegraaf

Wel zal Van Basten moeten vertrekken wanneer Oranje zich niet weet te kwalificeren voor het EK. Daarnaast heeft Van Basten voorlopig nog geen nieuw contract getekend en bestaat er altijd nog de kans dat de oefenmeester een goed aanbod van een club krijgt.

Protesten bij begrafenissen Turkse soldaten

Icoon BuitenlandsDe begrafenissen van drie Turkse militairen die afgelopen zaterdag omkwamen bij een aanslag met een bermbom zijn maandag uitgelopen op massale protestbetogingen tegen de Turkse regering.

De drie overleden soldaten werden in Istanbul, Ankara en Manisa ter aarde besteld. In alle drie deze steden kwamen duizenden mensen bijeen uiting te geven aan hun woede over het toenemende aantal doden als gevolg van de aanslagen door Koerdische rebellen in het zuiden en oosten van Turkije. De betogers droegen Turkse vlaggen met zich mee en scandeerden leuzen tegen de overheid en de aanwezige ministers en overheidsfunctionarissen.

Guerrillastrijders van de Koerdische Arbeiderspartij PKK, die vaak opereren vanuit het grensgebied met Irak, hebben sinds eind mei minstens 24 soldaten en andere veiligheidsambtenaren gedood. Vanuit de bevolking neemt de frustratie en woede jegens het kennelijk falen van de regering en het Amerikaanse leger toe. Beiden krijgen het namelijk niet voor elkaar om de Iraakse Koerden zover te krijgen dat zij de PKK-strijders aanpakken. De Verenigde Staten zijn terughoudend uit vrees om in het relatief stabiele noorden van Irak onrust te stoken.

Met dank aan TR_SoldieR voor de submit.

Wedstrijdje brandnetels eten in Engeland

Rare jongens, die Engelsen. Ondanks dat brandnetelsoep en -thee gezond zijn en volgens sommige geitenwollen sokkendragers nog lekker ook, zou niemand eraan moeten denken rauwe brandnetels te eten. In het Engelse plaatsje Marshwood doet men het, alleen niet voor de lol.

Ze doen het alleen als er leuke prijzen mee te winnen zijn. In The Bottle Inn werd gisteren het kampioenschap brandnetels eten weer gehouden. Het kampioenschap is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden, gestart in 1980. Twee boeren hadden toen een meningsverschil, en losten dat op met een brandneteleetwedstrijd. Degene die de meeste brandnetels wist te verorberen, kreeg gelijk.

2500 huishoudens zonder stroom

Icoon BinnenlandsOngeveer 2500 huishoudens in Lelystad zitten sinds het begin van de middag zonder elektriciteit. De oorzaak van de stroomstoring is een brand in een hoogspanningskast. Vooral in de wijk Lelystad-Haven zitten veel mensen zonder elektriciteit.

"Door de brand heeft het getroffen station uit voorzorg andere stations uitgeschakeld. Die verwachten we snel weer te kunnen aansluiten. In Lelystad-Haven gaat het wel wat langer duren", laat de woordvoerder van Nuon weten. Hoe lang dat is, kan hij nog niet zeggen.

Peuter stomdronken van appelsap

Tijdens een gezellig etentje in een vestiging van Applebee's, viel het Kim Mayorga ineens op dat haar tweejarige zoontje vreemde gezichten zat te trekken. Toen besloot ze maar eens te ruiken aan de appelsap dat de peuter aan het drinken was. De ervaren drankneus van de vrouw vertelde haar dat er een mix van tequila en Triple Sec in het glas zat. Enkele uren later werd het kotsende jongetje per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis van Antioch, een stad in de Amerikaanse staat CaliforniŽ.

"Ik wilde het probleem eigenlijk niet opblazen, maar toen mijn jongen ziek werd door de alcohol kon ik niet meer zwijgen", aldus Mayorga. Het restaurant steekt dan ook de hand in eigen boezem. "We bewaren de appelsap en de margarita in dezelfde verpakking. Een manager heeft per ongeluk het verkeerde drankje genomen", aldus een andere manager van Applebee's.

Als goedmakertje worden de gemaakte ziekenhuiskosten door het restaurant vergoed en krijgen de vrouw en haar gezin maaltijden van Applebee's. Ook zullen ze nog een kritische blik werpen op de verpakkingen van de drankjes, om zo een dergelijk incident in de toekomst te vermijden. De moeder wordt er niet heet of koud van. "Ze hebben hun excuses aangeboden, goed en wel, maar als ze werkelijk denken dat ik nog eens ga eten bij hen, zijn ze niet goed bij hun hoofd", aldus de moeder van de zatte peuter.

Niro, Nicholson en Pacino

De gedachte achter dit filmpje ontgaat me een beetje. Het is een compilatie van filmscenes met de acteurs Robert de Niro, Jack Nicholson en Al Pacino. Soms lijkt er een verhaal in te zitten, soms zien we ze alleen maar een zinnetje zeggen en soms loopt ook dat weer door elkaar heen. Hoe dan ook, hou je van het acteerwerk van deze drie heren, dan kun je bijna 10 minuten je hart ophalen. Klik!

Brand in woning 'naakte inbreker'

BrandDe woning in Delft aan de Ternatestraat waarin donderdag een 17-jarige naakte 'inbreker' werd mishandeld door de 38-jarige vader des huizes, is gisteravond grotendeels uitgebrand. Een in de woning aanwezig tienermeisje moest met rookvergiftiging naar het ziekenhuis worden gebracht.

Donderdag trof de vader een naakte jongen aan in een kast en zag hem volgens eigen zeggen aan voor een inbreker. Hij gaf hem een flink pak slaag. De jongen bleek echter een geheim vriendje van zijn dochter te zijn. Onduidelijk is nog of het meisje dat gisteren gewond raakte dat meisje is, of haar zusje.

Het kind lag in ieder geval bij aankomst van de brandweer, die door omwonenden was gewaarschuwd, op de trap en half in de gang op de begane grond. Ze was zwaar versuft door de rook. De ouders waren op het moment van de brand niet thuis.

Bij buurtbewoners kwam vannacht meteen de vraag op of de brand iets te maken zou hebben met het gewelddadige voorval tussen de vader en het vriendje. De politie onderzoekt in ieder geval de brand en een mogelijk verband met het vriendje.

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

CD: So Real: Songs From Jeff Buckley

Op 29 mei 1997 nam hij een duik in de Mississippi rivier, om nooit meer terug te keren. Jeff Buckley was pas 30 jaar oud en had maar ťťn album op zijn naam staan, maar tot op de dag van vandaag blijft hij inspireren. En zijn lichaam mag dan al meer dan tien jaar 'six feet under' zijn, wie de nieuwe verzamelaar So Real: Songs From Jeff Buckley beluistert zal zweren dat hij vlakbij is. Dat heeft deels te maken met de superieure geluidskwaliteit, maar vooral met de passie en bezieling die van elke klank afdruipt.


Nederlanders massaal het klooster in

Nederlanders met een stressvolle baan duiken massaal voor een paar dagen of zelfs een paar weken onder in het klooster, om zo helemaal tot rust te komen. Tientallen kloosters en abdijen bieden gelovigen en heidenen tijdelijk onderdak.

De geboden faciliteiten verschillen van deur tot deur. Zo biedt de een alleen rust en stilte, terwijl je in een ander klooster meditatiecursussen kunt volgen. De nonnen en monniken hangen de hele dag aan de telefoon, want ze worden helemaal platgebeld door mensen die een tijdelijk kloosterbestaan willen reserveren. De wachttijd kan oplopen tot bijna een jaar.

Voor het geld hoef je een kloostervakantie niet te laten, want er worden al arrangementen aangeboden voor slechts dertig euro per weekend. En dat is inclusief eten. Het tijdelijke kloosterbestaan is inmiddels zo populair geworden, dat er drie oktober een 'Kom in het klooster'-dag wordt gehouden. Op die dag kan men vrijblijvend een kijkje nemen in het klooster.

De Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR), die opkomt voor de confessionele instituten en instellingen voor apostolisch leven, kan nog geen cijfers te voorschijn toveren over de kloosterarrangementen. "Maar we bespeuren een groeiende belangstelling", zegt woordvoerster Will van de Ven. Ze hamert er wel op dat het absoluut niet de bedoeling is om zieltjes te winnen.

[Update]Sprites van Super Street Fighter 2 Turbo HD Remix

Capcom is op het moment druk bezig met de HD Remix van Super Street Fighter 2 Turbo. De game zal uit worden gebracht op het PSN netwerk en op Xbox Live. De beste mensen van Capcom zijn van plan van alle characters artwork vrij te geven de komende tijd, en vandaag is publiekslieveling Guile aan de beurt.

Update:

Yi-Long wees ons terecht op het feit dat dit geen artwork betreft, maar de sprites zoals ze er in de game uit zullen zien. Hieronder zie je tevens de sprites van Akuma en Ken. Bij de eerste sprite van Akuma zie je tevens het grafische verschil tussen de originele game en de HD Remix.


Iran boos over ridderorde Salman Rushdie

Icoon BuitenlandsDe Islamitische Republiek Iran is totaal niet te spreken over de ridderorde die de Britse koningin Elizabeth gisteren toekende aan de schrijver Salman Rushdie. Volgens Iran tonen de Britten met het eren van ''een van de meeste gehate personen in de islamitische wereld'' dat het land een vijand van de islam is.

''Het past in een traditie van het beledigen van islamitische heiligdommen'', aldus een verklaring van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Salman Rushdie, die zich vanaf gisteren in Groot-BrittanniŽ door de ridderorde 'Sir Salman' mag noemen, kreeg in 1989 door de toenmalige ayatollah Khomeini een doodvonnis (fatwa) aan zijn broek. Dat gebeurde na de publicatie van zijn boek 'De Duivelsverzen' waarin volgens Khomeini de profeet Mohammed wordt beledigd.

Vorig jaar liet Iran weten dat het religieuze doodvonnis van Khomeini tegen Rushdie nog altijd geldig is. Het zou ook ''voor altijd'' van kracht blijven, zo luidde een verklaring. De fatwa uit 1989 luidde: ''Ik stel het trotse moslimvolk overal ter wereld ervan op de hoogte dat ter dood zijn veroordeeld de schrijver van het boek 'De Duivelsverzen', dat tegen de islam, de profeet en de Koran is, alsmede iedereen die bij de publicatie betrokken was en de inhoud kende.''Sir Salman en zijn vrouw Padma Lakshmi

YouTube-zangeres heeft vuurdoop in ArenA

Icoon MuziekDe 18-jarige Esmee Denters uit Oosterbeek heeft gisteren een redelijk eerste optreden gegeven in de Amsterdam ArenA. Denters werd wereldberoemd met haar filmpjes op videowebsite YouTube. Gisteren stond ze in het voorprogramma van Justin Timberlake.

De camera waarmee ze beroemd werd, speelde een prominente rol in haar act. Tijdens haar show haalde ze het filmapparaat opeens tevoorschijn. "Ik film natuurlijk altijd alles en ik denk dat ik jullie ook maar eens ga filmen", zei ze. Een 'wave' van zwaaiende mensen in de richting van haar rondzwenkende lens was het gevolg.
"Prachtig, prachtig. Wat zien jullie er mooi uit".

Het publiek moest nog wel een beetje aan Esmee wennen. Denters' nummers waren bij de muziekfans te weinig bekend om veel deining te veroorzaken. Opgezweept door een dj en twee enthousiaste achtergrondzangeressen kreeg ze het publiek wel af en toe mee.

Na afloop van haar show concludeerde ze zelf dat haar act succesvol was geweest. "Dankjulliewel allemaal. Ik heb het super naar mijn zin gehad. Eigenlijk wil ik helemaal niet van het podium af." Het publiek vroeg overigens niet om een toegift.

Met dank aan SunChaser voor de submit.

'Ontvoering' blijkt seksspelletje

Icoon BizarEen seksspelletje is vrijdag in Vinkeveen door omstanders voor een ontvoering aangezien. Zij zagen rond 21:30 uur op een parkeerplaats een man, waarvan zijn ogen waren afgeplakt. Ook werd hij vastgebonden door een vrouw. Hij moest zonder broek in de kofferbak liggen waarna de auto wegreed.

Nadat de omstanders alarm hadden geslagen, vonden de agenten op de parkeerplaats een auto met daarin een rol tape. De omgeving van de parkeerplaats werd afgezet voor sporenonderzoek. De eigenaar van de auto werd achterhaald in Amsterdam. Het zou om een seksspelletje gaan, kregen de agenten te horen. De kosten van het onderzoek worden verhaald op de ontvoerfetisjisten.

Noodweer Canada eist leven

Icoon WeerIn het natuurpark Pigeon lake (80 kilometer ten noorden van de stad Edmonton) in Canada is gisteren bij een blikseminslag een dode gevallen. Ook vielen er zes gewonden. De politie vertelde dat de slachtoffers onder een boom aan het schuilen waren. Toen de bliksem insloeg werd een 26-jarige Canadees geraakt, hij overleed ter plaatse.

De andere 6 gewonden, waarvan enkelen ernstig verbrand, werden in een stabiele toestand naar het ziekenhuis gebracht. Voorafgaand aan het onweer had Meteo (een weerkundige dienst) een waarschuwing voor het gevaar rondgestuurd.

[Le Mans] Kristensen uit de strijd

Tom Kristensen zal nog minimaal een jaar geduld hebben voor zijn achtste overwinning in de 24 uur van Le Mans.

Vanmorgen zag de 39-jarige Deen zijn aspiraties in rook opgaan toen zijn Italiaanse teamgenoot Dindo Capello na zestien uur de Audi in een bandenstapel parkeerde. Op dat moment leidde het team van de Deen de wedstrijd.

In 2005 ging Kristensen de recordboeken in, toen hij Le Mans voor de zevende keer op zijn naam schreef. Hij verbeterde toen het record van de Belg Jacky Ickx.

Ali B traint mee met Jong Oranje

Rapper Ali B (Bouali) traint vandaag mee met Jong Oranje. In 2005 trainde de rapper, die zelf ook een verdienstelijk voetballer is, al eens mee de nationale selectie tijdens het WK -20 in Nederland. Bouali voetbalde zelf ooit op redelijk hoog niveau bij FC Omniworld in Almere.

Ali B was speciaal uitgenodigd door Jong Oranje-coach Foppe de Haan. De rapper trotseerde vanochtend wind en regen en drentelde op de gele schoenen van Royston Drenthe mee op het trainingsveld in Langezwaag. B genoot met een brede glimlach zichtbaar van alle aandacht.

De stemming in het Nederlandse kamp is opperbest. Gisteren speelde Jong Oranje in zijn laatste groepswedstrijd met 2-2 gelijk tegen Jong BelgiŽ en werd daarmee groepswinnaar. Vandaag wordt bekend wie de tegenstander in de halve finale zal zijn. Ook de Belgen plaatsten zich door het gelijke spel voor de halve finale.

Jong Portugal won in de andere groepswedstrijd met 4-0 van IsraŽl. Dit was echter niet genoeg om zich te plaatsen voor de halve finales.Meetrainen

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Teambazen prijzen veiligheid Formule 1

Het team van Super Aguri F1 heeft de loftrompet gestoken over de veiligheid van nu in de Formule 1. Aguri Suzuki, de Japanse teambaas van het team, noemde het ongelooflijk dat de Pool Robert Kubica vorige week tijdens de Grand Prix van Canada slechts lichte verwondingen opliep tijdens een megacrash.

Ook Frank Williams vreesde het ergste nadat hij het ongeluk van Kubica zag gebeuren. Daarom prees hij de samenwerking tussen de teams en de FIA. "Ik denk dat de auto's ieder jaar veiliger worden. Als je over de Formule 1 praat, kun je zeggen dat de veiligheid hoog is."

Nederlanders zetten pantserhouwitser in

Icoon OorlogDe Nederlandse militairen hebben†gisteren het zwaarste geschut dat zij bij zich hebben ingezet ter ondersteuning van Afghaanse legereenheden die nog steeds met de Taliban vechten in de buurt van het stadje Chora. Er is diverse malen geschoten met de pantserhouwitser.

Dat heeft een woordvoerder van Defensie in Kamp Holland†gisteravond in het†RTL Nieuws gezegd. Rondom het stadje Chora, ongeveer 40 kilometer ten noordoosten van Kamp Holland bij Tarin Kowt, is het nog steeds onrustig. Op 7 en 10 juni waren daar diverse schietpartijen tussen Nederlandse eenheden en vijandelijke strijders. De onrust bij Chora ontstond eind april toen de Taliban een politiepost innamen, die later werd heroverd door Nederlandse en Afghaanse militairen.

De Nederlanders steunen de Afghanen in dat gebied nog steeds, vertelde de woordvoerder gisteren. Volgens hem is de inzet van de pantserhouwitser een zwaar middel waar slachtoffers bij vallen, maar lopen de Nederlanders daarbij geen gevaar. Zij helpen de Afghaanse regeringstroepen meer op afstand.


Pantserhouwitser

Ruim honderd illegalen in A'dams cafť

Icoon PolitieDe politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in een uitgaansgelegenheid in Amsterdam-Zuidoost 111 illegale West-Afrikanen opgepakt. Acht van hen hadden bovendien valse reisdocumenten bij zich. Dat maakte de politie gisteravond bekend.

De inval gebeurde in het kader van een onderzoek naar internetfraude. Daarbij proberen criminelen door het versturen van e-mails mensen geld af te troggelen. Hoe veel van de arrestanten zich hieraan schuldig hebben gemaakt, kon een politiewoordvoerster niet zeggen.

Uit onderzoek was gebleken dat veel internetfraudeurs in de horecagelegenheid aan de Corridor, vlakbij de Amsterdam ArenA, hun geld uitgeven. Tachtig politieagenten gingen rond 00.30 uur het pand binnen. Daar waren circa 250 personen aanwezig.

Justitie gaat de acht arrestanten met valse reisdocumenten strafrechtelijk vervolgen. De anderen gaan het zogeheten vreemdelingentraject in en worden waarschijnlijk uitgezet.

Ruim 1,6 miljoen kijkers voor afscheid BZN

Icoon TelevisieRuim 1,6 miljoen mensen hebben gisteravond naar het laatste concert van BZN gekeken. De Volendamse band nam na 42 jaar afscheid van het publiek. Het concert in de Rotterdamse Ahoy' werd live uitgezonden door de TROS op Nederland 1.

Het concert behoorde tot ťťn van de best bekeken programma's van gisteren. Alleen het journaal van 20.00 uur trok met bijna 1,8 miljoen kijkers meer publiek.

Gemeten naar het aantal top 40-hits zijn de Volendammers de populairste Nederlandse band aller tijden. BZN heeft 54 top 40-hits op zijn naam staan, waarvan er overigens maar twee een nummer 1 hit werden. De groep is verder de best verkopende album-artiest uit de Nederlandse geschiedenis. Hun albums zijn met ongeveer 85 gouden en (dubbel)platina platen beloond.

Opnieuw aangepast DS model in de maak?

Eerst was er de Nintendo DS, en deze werd opgevolgd door de DS Lite. Het Japanse tijdschrift Gamelabo claimt nu bevestiging te hebben van een bron binnen Nintendo dat er een nieuw model van de DS in ontwikkeling is. Als het tijdschrift gelijk heeft lijkt het er op dat Nintendo zeker wil zijn ook oudere mensen niet mis te lopen als klant: de nieuwe DS zou namelijk een groter scherm hebben en daarmee grotere letters die makkelijker te lezen zijn.

Nintendo zelf heeft nog geen commentaar gegeven op deze geruchten dus voorlopig blijft het nog giswerk of dit waar is of niet.

Treinverkeer Weesp hervat

Icoon VervoerVanochtend is het treinverkeer van en naar Weesp weer volledig hervat. In de buurt van station Weesp ontspoorde gisteravond een treinstel nadat twee reizigerstreinen elkaar hadden geschampt. Daarbij raakte niemand gewond.

Het incident gebeurde rond 22:30 uur vlak voor station Weesp, toen de treinen elkaar zijdelings schampten in een wisselstraat. Het is nog onbekend hoe dat heeft kunnen gebeuren. Alle passagiers van de treinen bereikten met de benenwagen het station. Door het ongeluk kregen treinreizigers van en naar Weesp met vertragingen te maken die konden oplopen tot een uur.

[EK-21] Winnaar FOK!shirt

Gisteren werd weer een vraag gesteld waarmee je een FOK!shirt kon winnen. Het antwoord op de vraag "Welke Nederlandse international moest in de eerste helft even uit het veld vanwege een blessure aan zijn hoofd?" was natuurlijk Bakkal.

Degene die ons dat het snelste kon melden was Yannik en hij wint dan ook een shirt. Gefeliciteerd en mail ons nog even je maat en je adres.

Woensdag geven we het derde shirt weg. Succes alvast!

[EK-21] De Sart : "Vooral leuk voor onszelf"

Jean-Francois de Sart, de bondscoach van Jong BelgiŽ, hechtte veel waarde aan de kwalificatie van zijn team voor de Olympische Spelen. De laatste maal dat dat gebeurde was in 1928, toen plaatsten de Belgen zich voor de Olympische Spelen in Amsterdam.

De Sart vond het te ver gaan om te spreken van een omslag in het Belgische voetbal, dat er de laatste jaren slecht aan toe is. De Rode Duivels wisten zich niet te plaatsen voor het EK in 2004, het WK in 2006 en zal in 2008 ook ontbreken in Oostenrijk en Zwitserland bij het EK.

"Dit is vooral leuk voor onszelf”, aldus De Sart na de 2-2 gisteravond tegen Jong Oranje. "Natuurlijk is het ook goed voor het zelfvertrouwen in BelgiŽ. Voor aanvang van het toernooi heb ik al gezegd dat er meer voor nodig is om de problemen in het Belgische voetbal op te lossen.”

DVD: WaitingShenaniganz is een morsig restaurant ergens in de Verenigde Staten. Het personeel bestaat uit een stel tieners en wordt geleid door iemand die het leiden van een matige franchise ziet als ultiem bewijs voor zijn daadkracht en charme. Het personeel weet echter wel beter en rommelt eigenlijk maar wat aan. Ze begonnen er als studenten, om in de avonduren geld te verdienen, maar werken er nu bijna allemaal fulltime. Geld verdienen in het restaurant, om het vervolgens uit te geven aan feestjes en bier, zo ziet hun leven er zo'n beetje uit. Tot de dag dat een van de jongens, Dean, van zijn moeder hoort dat zijn vroegere evenbeeld behoorlijk succesvol is. Die heeft dan wel niet elke avond een feestje, maar wel een leuke vriendin en een bovenmodaal inkomen. Voor Dean is het de vraag of hij wil blijven serveren of echt wat wil met zijn leventje.

Ferrari tevreden na kwalificatie

Felipe Massa en Kimi RšikkŲnen waren beiden tevreden met hun derde en vierde plaats tijdens de kwalificatie gisteren van de Grand Prix van de Verenigde Staten. Ook volgens de teambaas van Ferrari, Jean Todt, is er nog van alles mogelijk. Het team vertrouwt daarbij vooral op de strategie en bandenfabrikant Bridgestone.


"Ik ben redelijk tevreden en ik denk dat we morgen een goede race kunnen rijden", aldus Massa na afloop van de kwalificatie. "Maar we mogen niet blij zijn met dit resultaat. Aan de andere kant moeten we ook niet te hard zijn voor onszelf. Het was sowieso moeilijk om op pole te komen. En derde betekent gewoon een goede positie. De start zal morgen belangrijk zijn net als de strategie. Ik zal mijn best doen en de best mogelijke positie behalen."

Ook teamgenoot RšikkŲnen was tevreden.
"De vierde plaats is best een goed resultaat. Iedereen zat dichtbij elkaar en we moeten het verschil in gewicht niet vergeten. Maar dat weten we morgen pas. Natuurlijk wil ik het liefst vooraan staan, en er is altijd ruimte voor verbetering, maar ik denk dat het wel een goede race wordt. Het is belangrijk dat er geen anderen tussen ons en McLaren staan. De auto doet het ook prima, zeker bij lange runs. Ik ga morgen mijn best doen voor een goed resultaat," aldus de Fin.

Nieuwe (beta)map voor Battlefield 2

Sinds kort is er een nieuwe (beta)map te downloaden voor de goedverkochte Battlefield 2, te weten Highway Tampa.

Highway Tampa is een vehicle-focused map die je een Battlefield 1942 experience geeft in een desert-achtige omgeving. Vehicle focused houdt in dat de map vooral met voertuigen bespeeld moet worden. Dus join een server en rijd, schiet, vlieg en bombardeer je weg naar de overwinning.

Op de officiele EA Forums kan je laten weten wat wat je van de nieuwe map denkt.

Deze map komt zeer waarschijnlijk ook naar Battlefield 2142, omdat het volgende nog toegevoegd werd: "Also keep your eyes to the future as this stretch of desert will see combat across two generations of Battlefield."

De map is hier te downloaden.

Zodra we meer weten staat het op FOK!Dank aan Tubbo voor de submit

[EK-21] De Haan: "We gingen voor de winst"

Na afloop van de 2-2 gisteravond tegen Jong BelgiŽ liet Foppe de Haan, bondscoach van Jong Oranje, weten dat Oranje gevoetbald heeft voor de overwinning.


"De eerste helft was zeer enerverend en hebben we de mensen geamuseerd. Van tevoren hebben we afgesproken om voor de winst te voetballen. Dat kon je ook wel zien. Toch hadden we meer doelpunten moeten maken, gezien het aantal mogelijkheden, aldus De Haan. "Na de thee stond het niet meer zo goed en was er van onze kant uit te weinig dreiging naar voren toe. Door ťťn zondagsschot scoorden de Belgen toch en waren zij ook door. We weten allebei hoe de stand dan is en hebben we het rustig uitgespeeld".

Marokko al zeker van African Nations Cup

Als eerste land heeft Marokko zich weten te plaatsen voor de African Nations Cup in 2008. In het kwalificatieduel tegen Malawi wonnen de Noord-Afrikanen met 0-1, waarmee ze al zeker zijn van groepswinst.

Voor de kwalificaties werden 47 landen onderverdeeld in 12 groepen. De groepwinnaars en de drie beste tweedes krijgen een ticket voor de belangrijkste Afrikaanse landencompetitie.

Marokko, dat met Malawi en Zimbabwe in de enige groep van drie zit, won al drie keer en speelde eenmaal gelijk (in en tegen Zimbabwe) en kan al niet meer ingehaald worden door het nummer twee Malawi.

Vos gaat nog een jaar door

Henk Vos blijft nog een jaar actief in het betaalde voetbal. Ook aankomend seizoen speelt de 39-jarige aanvaller voor RBC Roosendaal.

De routinier speelde dit seizoen 32 wedstrijden voor RBC, waarvan vijf in de basis. Als RBC volgend seizoen in de Eredivisie zou spelen, zou Vos zijn kicksen aan de wilgen hangen. De Brabanders wisten dit echter niet te bewerkstelligen, waardoor Vos behouden blijft voor de ploeg van trainer Rob Meppelink.

Flahaut verslaat Petacchi in Goes

De 47ste DELTA Profronde is gisteren gewonnen door Denis Flahaut. Na 199 kilometer, van Middelburg naar Goed, was de Franse renner van Jartaziin in de sprint te snel voor Stefan van Dijk van Team Wiesenhof. Alessandro Petacchi kwam als 46ste over de streep op 29 seconden van Flahaut.

De Italiaan van Milram was in de laatste kilometers naar koploper Floris Goesinnen van Skil - Shimano gereden en had na het samengaan met het peloton de puf niet meer voor een massasprint.

Shaughnessy wint toernooi Barcelona

Meghann Shaughnessy heeft het graveltoernooi in Barcelona gewonnen. De als zesde geplaatste Amerikaanse versloeg Edina Gallovits in de finale.

Shaughnessy had weinig te duchten van haar Roemeense tegenstander en trok de winst met 6-3 en 6-2 eenvoudig naar zich toe. Voor Shaughnessy, de nummer 49 van de wereld, was het de eerste WTA-titel sinds haar overwinning van vorig jaar in het Marokkaanse Rabat.

DVD: Echo and the Bunnymen - Dancing Horses

Wie Echo & the Bunnymen in 2005 in Paradiso heeft gezien, zag een band die nog altijd relevant is en bezig is met een comeback. De band uit Liverpool maakt zelf de vergelijking met de prestaties van de plaatselijke FC, die in de jaren zeventig en tachtig haar grootste succes behaalden door vier keer de Europa Cup I te winnen. Echo & the Bunnymen meest vruchtbare periode loopt parallel met die van FC Liverpool. De voetbalclub veroverde in 2005 voor het eerst in twintig jaar de Champions League. The Bunnymen scoorde in dat jaar weliswaar geen hit maar Stormy Weather was wel een ouderwets goed album. Tot zover het onvergelijkbare vergelijken.

Project Sylpheed demo op Xbox Live

Exclusief ontwikkeld voor de Xbox 360 en geproduceerd door Square Enix (ze doen ook nog zoiets als Final Fantasy), wordt Project Sylpheed neergezet als een kleurrijke arcade-achtige space combat game.

Square zegt: "Als de fantastisch geainimeerde characters en omgevingen je niet opvallen, zal het geheel aanpasbare vechtschip dat wel doen".

Dit gepraat is natuurlijk allemaal wel leuk, maar of dit ook waar is kan je voor jezelf gaan bekijken. De demo staat nu (ook) op de Nederlandse Xbox Live-Marketplace.Eerste Pro Evolution Soccer 7 screenshot uitgelekt?

Er is een screen uitgelekt van het nieuwste deel uit de populaire Pro Evolution-serie.

Op het plaatje is het main-menu te zien:


Pro Evolution Soccer geeft een realistische weergave van het echte voetbal. Het is vooral vanwege het realisme dat deze game ontzettend populair is. Toch blijft tegenhanger FIFA aanhaken. Dit komt deels doordat PES niet alle licenties heeft van de ploegen, waardoor via copyrightproblemen niet alle spelers-, stadions- en clubnamen kloppen. Dit is in tegenstelling tot concurrent FIFA. De Nederlandse, Spaanse en Italiaanse competities zijn wel volledig gelicenseerd, evenals enkele nationale elftallen. Maar daarentegen wordt de gameplay van de FIFA-reeks, in vergelijking met de voetbalserie van Konami, door velen als minder realistisch ervaren.

Of deze screen echt is, is nog niet duidelijk.

6100 vrachtwagens vast door sneeuw

Icoon OpmerkelijkDoor hevige sneeuwval in het Andesgebergte zitten maar liefst 6100 vrachtwagens vast bij de grens tussen ArgentiniŽ en Chili.

Dit is gisteren van een officiŽle Argentijnse bron vernomen. De Christus de Verlosserpas, die een hoogte van 3800 meter bereikt, is al vier dagen voor zwaar vrachtverkeer gesloten. Gisteren hield de sneeuwstorm nog aan.

De bergpas is een belangrijke vervoersroute voor de export uit ArgentiniŽ en BraziliŽ en voor importgoederen uit AziŽ die via Chileense havens Zuid-Amerika binnenkomen.

'Snellere bodemdaling Franeker door gaswinning'

Icoon BinnenlandsDoor gaswinning in de regio Franeker daalt de bodem sneller dan verwacht en dan autoriteiten doen geloven. Dat stelde voormalig NAM-ingenieur Adriaan Houtenbos gister in het televisieprogramma Nova.

Volgens hem is de bodem bij Franeker nu al 20,5 cm gezakt, terwijl de vergunning voor de gaswinning uitgaat van een daling van 10 cm in 2016.

Houtenbos waarschuwde in april dit jaar in Nova ook al dat de bodemdaling in de Waddenzee door gaswinning wordt onderschat. Dat werd toen door de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) ontkend en de waarschuwing werd door minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) terzijde geschoven.

Afgesproken werk van alle tijden

De wedstrijd tussen Jong Oranje en Jong BelgiŽ eindigde vanavond in 2-2. Dat kwam de teams goed uit. Beide keepers lieten een houdbare bal door en na de 2-2 werd niet meer aangedrongen. Zijn er afspraken gemaakt of niet? Hieronder een top 5 van wedstrijden waaraan ook een luchtje zat.

1990: NEC-Ajax 0-0
Ajax kan in Nijmegen kampioen worden. Het heeft genoeg aan ťťn punt. NEC ook. Haalt NEC namelijk een puntje weg bij de kampioen in spť dan degraderen de Nijmegenaren niet. En dus wordt het 0-0. Iedereen van Ajax en NEC blij.

1990: Nederland- Ierland 1-1
Frits Barend doet de uitspraak na de wedstrijd Jong Oranje- Jong BelgiŽ. Ruud Gullit en de aanvoerder van Ierland, Mick McCarthy, zouden tijdens de eerste ronde-wedstrijd Nederland-Ierland na de 1-1 hebben afgesproken dat het hierbij bleef. Met deze eindstand zijn beide landen namelijk door. Toch niet zo slim van Gullit om dit voorstel te doen. Nederland wordt door dit resultaat namelijk gekoppeld aan Duitsland, de latere wereldkampioen....

1988: PEC Zwolle-Volendam 0-0
PEC Zwolle en Volendam hebben beiden aan een punt genoeg om uit degradatie-zorgen te blijven en dus wordt het 0-0. AZ is slachtoffer van de deal en degradeert met ťťn punt achterstand.

1985: Hongarije- Nederland 0-1
De goal van Rob de Wit is van bijzondere klasse. Of wordt hem door Antal Roth geen strobreed in de weg gelegd? De overwinning op Hongarije is een sensatie! Hongarije heeft in die tijd met sterren als Nyalisi, Detari en Estherhazy een bijzonder sterk team. Nederland ontwikkelt zich steeds beter, maar is nog niet van de klasse die drie jaar later de Europese titel zou brengen. Door de 0-1 gaat Nederland door in de herkansing tegen BelgiŽ. Het WK in Mexico is nog in zicht. Oostenrijk is het slachtoffer.

1982: Oostenrijk- Duitsland 0-1
De meest opvallende en wellicht ook de meest schaamteloze deal die ooit gemaakt is. Op het WK van Spanje zijn Duitsland, Oostenrijk, Chili en Algerije in poule 2 bij elkaar gebracht. Duitsland begint het toernooi slecht. Algerije, met Rabah Madjer en Lakdar Belloumi als grote uitblinkers, verslaat de Duitsers met 2-1. Duitsland herstelt zich tegen Chili (4-1). Oostenrijk heeft dan intussen al van zowel Chili als Algerije gewonnen.
De Fifa heeft in 1982 nog niet bedacht dat de laatste poulewedstrijden gelijktijdig afgewerkt dienen te worden. Op 24 juni wint Algerije met 3-2 van Chili. Duitsland en Oostenrijk kunnen zodoende precies uitrekenen wat de uitslag een dag later moet worden om door te gaan. Het wordt netjes 1-0 voor Duitsland. Nadat deze stand is bereikt spelen beide teams de bal schaamteloos rond en vooral naar de keeper. Naar aanleiding van deze wedstrijd worden de laatste poulewedstrijden voortaan gelijktijdig gespeeld.

Merkel kan Poolse president niet overtuigen

Icoon EuropaDe Duitse bondskanselier Angela Merkel is er niet in geslaagd de Poolse president Lech Kaczynski gisteravond over te halen zijn dreigement in te trekken om zijn veto gebruiken tegen het ontwerp-EU-verdrag. Dat meldde persbureau Reuters.

Beide leiders spraken in 'een goede atmosfeer' vier uur met elkaar in Meseberg, aldus een Duitse zegsman. Er werden verder geen mededelingen over het gesprek gedaan.

Een adviseur van de Poolse president toonde zich voor het overleg even buiten Berlijn al somber. "Het algemene idee is dat als een redelijk compromis is bereikt, de andere landen het wel Subheaderzullen steunen. Maar op het moment zie ik nog geen doorbraak", zei adviseur Mareek Cichocki tegen de Poolse nieuwszender TVN24.

De Poolse regering keert zich fel tegen het systeem van stemmenweging in het ontwerp-EU-verdrag.
De EU-top is op 21 en 22 juni in Brussel. Tot die tijd zal Merkel blijven overleggen met Europese leiders. Merkel wil tijdens de top tot een routekaart komen waarbij alle 27 EU-lidstaten het verdrag ratificeren voor de verkiezingen van het Europees Parlement in 2009. "Om zover te komen is het wel noodzakelijk dat alle landen compromissen sluiten", zei Merkel in haar wekelijkse podcast kort voor het begin van het gesprek met Kaczynski.

Onderweg je mobieltje opladen

Icoon OpmerkelijkTwee studenten hebben een ‘geniale’ uitvinding gedaan. Sandy Pan en Kevin Gong hebben een oplaadzuil uitgevonden waarbij voor 50 eurocent in maximaal een kwartier tijd je mobieltje volledig wordt opgeladen. Het apparaat is afgelopen week in gebruik genomen op de Hoge School Rotterdam. Het beschikt over 17 aansluitingen waaronder ook een i-pod aansluiting.

Het afstudeerproject van de twee kan op meer plaatsen worden gebruikt dan alleen op school of in winkelcentra. Medestudenten van de Hogeschool denken bijvoorbeeld aan plaatsen als als het uitgaansleven. Martin, 23 jaar oud: ''Je maakt veel filmpjes en foto’s als je uitgaat, dan is de batterij ook sneller leeg.'' Zijn medestudent Maarten, achttien jaar oud zegt : ''En iedereen wil op de terugweg naar huis toch wel weer bereikbaar zijn, of een taxi kunnen bellen.''

Op dit moment wordt de oplaadzuil uitgeprobeerd door studenten van de school. De twee studenten die samen het bedrijf Gotcha Point hebben opgericht zitten boven op de klachten en het commentaar van de gebruikers. Zo zal het binnenkort ook mogelijk zijn om met je chipknip te betalen in plaats van alleen met muntgeld zoals nu het geval is.

Ook zijn de twee met meerdere bedrijven en organisaties in gesprek om de zuil te laten plaatsen op bijvoorbeeld winkelcentra en dergelijke. Zo zijn onder andere Rotterdam Alexandrium en Utrecht Hoog-Catharijne twee van de gesprekspartners.

Man slaapt in stationair draaiende auto

Icoon OpmerkelijkEen 35-jarige mannelijk drankorgel uit het Groningse Adorp is vrijdag zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij was slapend, onder invloed van alcohol in zijn auto gevonden. De man stond met zijn stationair draaiende auto stil bij een tankstation.

De politie kreeg een tip over een auto die stilstond bij een benzinestation waarvan de drankorgel steeds het gaspedaal intrapte. De gewaarschuwde agenten troffen de zuipschuit slapend aan in zijn auto. Doordat hij het pedaal al een tijdje had ingetrapt, kwam er rook onder de motorkap vandaan.

Nadat de man op het politiebureau een alcoholtest heeft laten doen, bleek dat hij 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. 0,5 promille is de grens.

Nieuwe gevangenis krijgt glazen cel tegen claustrofobie

Ideaal bouwmateriaal, dat glas. Werden in Venlo hangjongeren gevangen gehouden in een glazen lift, in Groningen kan men straks worden vastgezet in een glazen gevangeniscel.

De politie van Groningen is druk bezig met het bouwen van een nieuw, hypermodern cellencomplex. Hier worden straks alle gedetineerden van de provincie Groningen vastgezet, waar nu nog drie kleinere gevangenissen voor nodig zijn.

In de cellen komt ook een lichtkrant, zodat gevangenen op de hoogte worden gehouden van het gezellige leven in de gevangenis. Ook krijgt de gevangenis een cel met een deur van plexiglas, speciaal voor gevangenen die lijden aan claustrofobie.

De penitentiaire inrichting wordt gebouwd aan de rand van de stad, naast het industrieterrein Driebond. De gevangenis is weer een rib uit het lijf van de belastingbetaler. Maar liefst tien miljoen euro kost het optrekje. In oktober zal de opening plaatshebben.

Politie licht buurt in over pedo

Icoon BinnenlandsHet Drentse dorp Nieuw Buinen is geschokt doordat in dezelfde straat als waar eerder Henk van D. woonde - de man die de moord op Suzanne Wisman uit 2e Exloermond heeft bekend - een tweede pedofiel blijkt te zijn komen wonen.

Vrijdag moest deze man, Renť 'Berry' W., op aandringen van de politie in allerijl vertrekken. "Dit is onvoorstelbaar", verzucht een buurtbewoonster. "Ze dumpen echt van alles in deze straat." Anderen komen juist fel voor hun verstoten buurman op, die er pas een paar maanden woonde. "Het is schandalig dat de politie en gemeente hem dit aandoen. Hij wilde juist een nieuwe start maken." W.'s buurman stelt woedend de politie aan te klagen voor het verklikken.

Op het randje
Burgemeester Slagman erkent dat het inlichten van de buurt in ons land normaal gesproken niet mag. "Dit was op het randje, maar in overleg met onze juristen hebben we het toch gedaan. Dit was wat ons betreft de laatste plek waar hij kon wonen."

Dat straatbewoners het nieuws uitgerekend moeten horen voorafgaande aan de week dat hun voormalige buurtgenoot Van D. voor de rechter staat, komt dubbel hard aan. "Dat kan toch niet? Wat is de woningbouwvereniging en de gemeente allemaal aan het doen?" Een andere buur heeft niets gemerkt van het onverwachte vertrek. Bij hem gaat echter wel direct een lichtje branden. "Hij zei dat ik mooie benen had, ik dacht eerder dat hij homo was!"

W. moest vluchten nadat zijn woning in Assen werd aangestoken. Eerder zat hij enkele jaren vast voor kindermisbruik, zo bleek. Bij het inschrijven bij woningbouwvereniging Wooncom zweeg hij enige maanden terug als het graf over zijn zedenverleden. ''Hij zei zelfs dat hij prettig gewoond had in zijn vorige woning'', aldus directeur Ton Selten van Wooncom. ''We wisten het allemaal niet!''

Maar toen de politie er achter kwam wie de nieuwe buurtbewoner was stond de directeur hoogstpersoonlijk binnen een uur bij W. op de stoep. Politiechef Fred van Dijk vreesde voor een herhaling met nare vernielingen zoals in Assen. "Dit kon er niet meer bij in deze probleemstraat." W. ging niet zonder slag of stoot weg. "Dat kostte twee weken onderhandelen. Ook worden verhuiskosten vergoed."

Met dank aan loesz voor de submit.

Overleden soldaat vriend van Melody Klaver

Icoon ShowbizzDe Nederlandse soldaat die vrijdag is gedood bij een zelfmoordactie in Uruzgan blijkt de vriend van de actrice Melody Klaver. Het 16-jarige meisje had een relatie van tien maanden met militair Timo Smeehuijzen die omkwam op 20-jarige leeftijd.

Melody had contact met haar vriend via msn. Ze is kapot van het nieuws. In de Telegraaf vertelde ze dat ze erg verdrietig is. Melody debuteerde vier jaar geleden als Zlatka in de tv-film ‘Mijn zusje Zlatka’. Ze werd genomineerd voor een Gouden Kalf voor haar rol in de film ‘Diep’. Verder speelde ze naast Jim Bakkum en Matthijs van de Sande Bakhuyzen in de film ‘Afblijven!’ Binnenkort zal ze in een nieuwe komedieserie van de AVRO spelen. Onbekend is of de opnames voor de serie uitgesteld worden nu Melodys vriend is overleden.

Melody Klaver
Melody Klaver


Met dank aan pberends voor de submit.

Man steekt schoonvader neer met scherf

Icoon MisdaadEen jongeman uit het Belgische Verviers heeft getracht zijn schoonvader te vermoorden. De mannen hadden een meningsverschil en vlogen elkaar toen in de haren. De schoonpapa greep de jongeman bij de keel. Die laatste verkocht hem vervolgens een klap met een fles op het hoofd.

De woeste jongeman gebruikte een scherf van de fles die hij net kapot had geslagen op het hoofd van zijn schoonvader vervolgens als steekwapen. De verdachte stak het slachtoffer meerdere keren in de rug en de buik. De jongeman vluchtte. Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis in Verviers, zijn toestand is stabiel. De verdachte is opgepakt en moet voor de onderzoeksrechter verschijnen.

Chirac verliest onschendbaarheid

Icoon BuitenlandsJacques Chirac verliest vannacht zijn presidentiŽle onschendbaarheid. Chirac is dan weer een gewone burger, na twaalf jaar staatshoofd van Frankrijk te zijn geweest. Er liggen diverse rechtszaken op de 74-jarige Chirac te wachten.


Clearstream
Het voormalige Franse staatshoofd kan meteen zijn borst natmaken: er wachten hem diverse rechtszaken. Nu al ligt er een dagvaarding op hem te wachten in de zaak Clearstream: bij de verkoop van fregatten aan Taiwan in 1991 zou er een flink bedrag aan zijn strijkstok zijn blijven hangen.

Affaires
Chirac wordt ook genoemd in affaires uit de tijd dat hij burgemeester was van Parijs en partijleider van de RPR, de voorloper van de centrumrechtse UMP. Als gewoon Frans staatsburger kan hij nu aangeklaagd en vervolgd worden.

Met dank aan static voor de submit.

'Geef 2.600 asielzoekers ook generaal pardon'

Icoon BinnenlandsHet Vluchtelingencollectief Leeuwarden gaat actievoeren voor de ongeveer 2.600 asielzoekers die niet mogen blijven. Zij vielen net buiten de boot bij het generaal pardon. De organisatie wil dat de 2.600 vluchtelingen alsnog in ons land mogen blijven.

Het collectief meldde gisteren dat de politiek, de media en de samenleving nog vier jaar lang zal blijven wijzen op het schrijnende onrecht dat zou geschieden. Het Vluchtelingencollectief adviseert vluchtelingen die buiten de boot zijn gevallen niet mee te werken aan hun uitzetting.
Laatste reviews en specials
preview
Kerbal Space Program 2
special
Fun met Funda #164 - Torentje in Tilburg
preview
Disintegration
preview
Deliver Us The Moon
preview
Planet Zoo
review
Muse brengt Ziggo Dome naar betere dimensie
©FOK.nl e.a.