Türkiyemspor bekerwinnaar amateurs

De Amsterdamse zondaghoofdklasser Türkiyemspor heeft gisteren beslag gelegd op de beker bij de amateurs. In de finale werd FC Lisse met 0-1 verslagen. De zaterdaghoofdklasser wist het thuisvoordeel in de eindstrijd dus niet uit te buiten.

FC Lisse en Türkiyemspor hadden de finale bereikt na enkele duels tegen andere districtbekerwinnaars. Opmerkelijk genoeg spelen beide teams in het district West, dat door de KNVB is verdeeld in twee delen.

De wedstrijd op sportpark Ter Specke in Lisse was tegenvallend. Het was dan ook geen verrassing dat na negentig minuten spelen de brilstand nog steeds op het scorebord stond. Een rake knal van middenvelder Abdul Vahap Yildiz in de verlenging bracht de Amsterdammers de beker. De bekerzege maakte iets goed voor het rampjaar dat Türkiyemspor meemaakte, waarin de moord op ex-voorzitter Nedim Imaç een tragisch dieptepunt was.

Türkiyemspor nam de beker over van ASWH en doorbrak de hegemonie van de zaterdagamateurs in de bekerstrijd. De laatste drie edities werden immers door een zaterdagclub gewonnen. Voor de Amsterdamse vereniging was het de eerste beker in de clubhistorie.