FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 18 juni 2007

Nederlander doodgestoken in Finland

Icoon BuitenlandsEen dronken Fin heeft vandaag in Finland zonder enige reden een 76-jarige Nederlandse toerist doodgestoken. Dat meldt de Finse politie.

De steekpartij gebeurde vanmiddag bij een winkelcentrum in de Finse plaats Porvoo, vijftig kilometer ten oosten van Helsinki. Dader en slachtoffer kenden elkaar niet.

De 25-jarige dader had in een winkel enkele klanten bedreigd, waarna hij naar buiten rende en de toevallig passerende Nederlander neerstak. Politieagenten konden de met het bebloede mes zwaaiende man pas uitschakelen door hem met rubberkogels in de benen te schieten.

Limburgse voetbalclub te koop

Icoon OpmerkelijkBen je voetbalfanaat en heb je altijd al je eigen voetbalclub willen hebben en was FIFA 2007 niet uitgebreid genoeg voor jou? Dan is er nu de mogelijkheid tot bieden op voetbalclub SVH '39 te Herkenbosch. De club heeft zichzelf te koop aangeboden, mocht je de club kopen dan krijg je al het materiaal, alle trainers en spelers er bij.

Het bestuur heeft besloten tot deze bizarre actie over te gaan omdat zij niet de verwachtingen van de club konden waar maken. Ook geven zij aan dat ze het vertrouwen hebben verloren in de supporters van de club.

Met dank aan mcwops voor de submit.

Punten zevende ronde

De Grand Prix van de Verenigde Staten zag de tweede overwinning op rij voor Lewis Hamilton en een prima debuutrace van Sebastian Vettel. Wat dat voor de F1manager betekent, lees je hieronder.

Heikel punt in de puntentelling van deze ronde was de straf van Takuma Sato. De wedstrijdleiding wilde hem tijdens de race een stop-and-go-penalty geven, maar de Japanner viel uit vóór deze straf opgelegd kon worden. Als alternatief verliest hij nu tien gridplaatsen in Frankrijk. Door deze alternatieve straf (die volgens ons nog nooit eerder is uitgedeeld) is een gat in de puntentelling van de F1manager ontstaan. We hebben besloten Sato de tien strafpunten te geven voor de stop-and-go-penalty die hij eigenlijk zou moeten hebben gekregen. Deze straf zal geen invloed hebben op Sato's score tijdens de Grand Prix van Frankrijk.

Er waren twee deelnemers die deze ronde de meeste punten hebben gehaald: LAY en oort83 scoorden beiden 340 punten. tim_psv werd derde met 333 punten.

In het totaalklassement blijft MaGNeT bovenaan staan: hij heeft nu 1964 punten. Almighty staat nu tweede met 1957 punten, op twee punten gevolgd door Swink.

Van de subleagues was Team holland de topscorer van Indianapolis: zij scoorden 300 punten. De tweede plaats werd gedeeld door De echte kenners!, Racing Team X-fi en Kennis van zaken, die allemaal 280 punten hebben gescoord.

Team holland bouwt haar leiding verder uit en heeft nu 1859 punten. Racing Team X-fi achtervolgt met 1829 punten en Andropogenetica blijft met 1726 punten op de derde plaats.

De volgende race is de Grand Prix van Frankrijk. Wisselen voor deze ronde kan tot 30 juni 00.01u.

Veel doden bij ongeluk Duitsland

Icoon BuitenlandsBij een ongeluk met een touringcar maandagmiddag in Oost-Duitsland zijn zeker dertien mensen om het leven gekomen. Volgens Duitse media raakten ongeveer dertig mensen gewond, van wie een aantal ernstig. Er waren 48 mensen in de bus aanwezig.

Het ongeluk vond plaats op de autosnelweg A14 tussen Dresden en Maagdenburg ter hoogte van Könnern. Het gaat om het grootste busongeval in vijftien jaar in de Bondsrepubliek. De slachtoffers, Duitse senioren, waren op weg naar Dresden voor een stedentrip.

De politie meldt dat de touringcar van achteren getroffen werd door een truck. De vrachtwagenchauffeur had niet door dat de bus vanwege een file vaart verminderde. De bus schoot vervolgens tegen de vangrails en gleed bijna tien meter naar beneden, waarna het kantelde en ondersteboven belandde. De buschauffeur overleefde het ongeluk, maar verkeert wel in shocktoestand.

De autoriteiten startten een grootschalige reddingsoperatie, waarbij vijf traumahelikopters werden ingezet. De zwaargewonden konden zo worden afgevoerd naar academische ziekenhuizen in Maagdenburg, Halle en Leipzig. De lichtgewonden werden ter plaatse door het Rode Kruis behandeld. Het bergen van de slachtoffers verliep, doordat de bus schuin op een helling lag, moeizaam. Met twee kranen moest het wrak worden opgetild.

Volgens de politie was er in de ochtend, op ongeveer hetzelfde gedeelte van de snelweg, in andere rijrichting al een vrachtwagen gekanteld. Hierdoor onstonden lange files. Het is nog onduidelijk of er verband is tussen beide incidenten.

FOK!radio: FA Nikky neemt afscheid en geslaagden

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Een aderlating, een grof drama, eeuwig zonde, een treurige dag in de geschiedenis van de mensheid. Zware woorden zijn nodig om een naderend afscheid te beschrijven. Forum Admin Nikky gaat namelijk afscheid nemen van FOK!radio. 21 november 2005 nam zij het stokje over van Cynix en vertelde ze ons iedere week wat er op het FOK!forum allemaal te doen was geweest die week. Tot aan vandaag dus. We horen van haar zelf wat de reden is dat ze moet stoppen.
Maar we introduceren ook meteen een vervanger. We hebben een zeer bekende FOK!ker bereid gevonden het over te nemen. Alle details, vanavond vanaf 20:00 uur!

De afgelopen week was het nagels bijten voor de eindexamenkandidaten. De uitslag kwam binnen. Voor velen was het dus feest, maar voor sommigen ook niet. We nemen de balans op met modje Surveillance-Fiets van het Examen-forum. En wat gaan ze nu doen? Hoe lang blijft het forum nog open? En wat doen de users die er zitten? Gaan ze nu massaal werken of juist op hun luie gat zitten? We vragen het.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. We roddelen weer met Yvonne en FA Nikky neemt dus voor de laatste keer de week op het forum met ons door. Blinky legt weer een stelling voor. Kom ook naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten. Dat kan ook via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terugluisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Vingertopje Caroline Tensen afgerukt

Afgelopen weekend is Caroline Tensen haar vingertopje kwijtgeraakt bij een scooterongeluk. Ze bleef met een handvat, haar ringvinger en pink hangen in een hekwerk, en zo werd haar vingertopje afgerukt.

Inmiddels heeft een dokter het teruggevonden vingertopje weer aangenaaid, maar volgens de 1 tegen 100-presentatrice zal haar vinger nooit meer zo worden als het was. "De nagel is er ook helemaal af en mij is verteld dat die, helaas, nooit meer helemaal terugkomt."

Philips amBX sponsort Nederlands cybergamesteam

Dankzij sponsoring van Philips is het mogelijk dat er een Nederlands Counter-Strike team richting de cybergames in Seattle vertrekt. In eerste instantie ontbrak de financiering hiervoor en zou Nederland niet vertegenwoordigd zijn bij deze klassieker binnen de eSports.

Philips promoot met de sponsoring het nieuwe amBX-systeem. Dit product is speciaal voor gamers gemaakt en zorgt voor een compleet nieuwe ervaring bij het spelen op de PC. Dankzij extra boxen, een subwoofer, bureauventilatoren, een rumblepolsbandje en speciale lampen zul je een game niet alleen zien en horen, maar ook echt voelen. De set zal waarschijnlijk voor 199 euro in de winkels verschijnen.

In het Game Syndycate te Rotterdam zullen de voorronde en ook de finale voor Counter-Strike plaatsvinden. Op 23 juni zullen daar de zes sterkste teams van Nederland gaan strijden om de ticket naar Seattle.
Camera filmt jongen die sekst met paard

Icoon OpmerkelijkEen jongen was niet zo slim bezig toen hij laatst seks had met een paard. Hij had namelijk niet in de gaten dat zijn vrijpartij werd gefilmd door een bewakingscamera. Toen hij voor de tweede keer seks had met het paard waarschuwden de eigenaren de politie. Het incident gebeurde in het Amerikaanse plaatsje Corvallis.

Agent Clay Stephens heeft de beelden gezien. Volgens de politieman wist de jongen precies waar hij mee bezig was. Hij had geen haast, maar verspilde ook geen tijd. De eigenaren kwamen er in februari achter dat iemand seks had gehad met hun paard. Na die daad hingen ze een camera op in de stal. De agenten hielden de jonge Amerikaan aan op verdenking van seksueel misbruik van een paard en inbraak.

hinnik hinnik
Een jongen had seks met een paard

Man met filehaat maakt ritje met politiewagen

Icoon PolitieEen man is vanmiddag rond half twee op de A4 nabij Hoogmade in een politieauto gestapt en is vervolgens daarmee weggereden. De man kon na honderd meter weer worden aangehouden bij de afzetting door een ongeluk met een vrachtwagen en een gevangenenbusje dat vanochtend had plaats gevonden. Bij de aanhouding van de man raakte een agent lichtgewond.

De man was met zijn auto in de file gekomen door de afzetting op de A4 richting Amsterdam. Volgens getuigen vertoonde hij raar rijgedrag en reed zich vervolgens vast in de berm. De man stapte daarna in de politieauto die op de rijstrook met zwaailichten stond en reed ermee weg.

Toen de joyrider na honderd meter werd klemgezet, moest hij door middel van pepperspray gekalmeerd worden voordat hij uit de auto kon worden gehaald en aangehouden. De man is naar een politiebureau overgebracht. Zijn identiteit is nog niet bekend. Bij het incident raakte buiten de agent, niemand gewond en de politiewagen raakte niet beschadigd.

Britney smeekt paparazzi om aandacht

Icoon ShowbizzSommige popdiva’s haten het als paparazzi continu op de loer liggen, maar Britney Spears hoort daar zeker niet bij. De zangeres smeekte de pers vrijdag om op de foto te worden gezet. Voor het Casa Del Mar Hotel in Santa Monica waren de fotografen samen gehoopt om een kiekje te nemen van zangeres Mandy Moore. Op dat moment reed la Spears supersloom voorbij in haar auto.

Paparazzi beweren dat Britney daar expres reed om gekiekt te worden. Vervolgens ging ze namelijk met een bodyguard bij het zwembad van het hotel liggen. Een fotograaf beweert dat Britney zeker wilde weten dat ze weer op de gevoelige plaat was vastgelegd. Nadat ze met haar auto was langsgereden keerde ze nog om er zeker van te zijn dat iedereen haar had gezien.

Winehouse
Britney Spears

Vader slaat meisje voor te laat uit school

Icoon PolitieEen 46-jarige vader uit Delft heeft zijn negenjarige dochter zwaar mishandeld, nadat ze een paar minuten te laat uit school was gekomen. De Delftenaar had zijn kind op haar rug en neus geslagen. Agenten brachten het meisje naar het ziekenhuis. Daar bleek dat haar neus niet was gebroken.

Het Crisis Interventie Team en het Algemeen Meldpunt Kindermishandeling hebben na de mishandeling het negenjarige meisje en haar zusje naar een veilig adres gebracht. De vader is aangehouden. Die vertelde tijdens een verhoor zijn vrouw en dochters regelmatig te schoppen en te slaan als ze weigerden te luisteren. De Delftenaar zit nog vast.

Met dank aan bennootje voor de submit.

Naakte vrouw parkeert auto in een slaapkamer

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een naakte vrouw van 33 jaar heeft met haar auto een huis geramd. Ze kwam tot stilstand in de slaapkamer van een echtpaar waarvan alleen de man des huizes aanwezig was. Het opmerkelijke voorval gebeurde in de Amerikaanse stad Culpeper. De bewoner van het huis, Will Green, dacht eerst dat de wagen het huis van zijn buren zou rammen, omdat hij in een bocht woont. Dat was echter niet het geval.

Green wilde de bestuurster na het ongeluk gaan helpen tot hij zag dat ze poedelnaakt was. Hij belde toen de hulpdiensten en haalde een deken voor de blote vrouw. De vrouw van Green was op het moment van het ongeluk niet thuis. Het blijft een raadsel waarom de dame geen kleren aanhad toen ze achter het stuur zat. Overigens was de vrouw ook naakt toen de politie verhaal kwam halen na het incident.

Met dank aan loesz voor de submit.

Meisjes jatten beeldjes van begraafplaats

Icoon PolitieTwee meiden van elf en dertien jaar oud zijn opgepakt, omdat ze verschillende beeldjes van een begraafplaats in het Drentse Nieuw-Weerdinge hadden gejat. Ze hadden de kunstwerkjes verstopt in de struiken bij de begraafplaats. Eén van de meiden had ook een beeldje op haar kamer staan. De tieners hebben de diefstallen bekend.

Al enkele weken werden er verschillende beeldjes van graven gestolen in Nieuw-Weerdinge. De beeldjes zijn teruggevonden in de bosjes. Door kijkdagen zijn de meeste beeldjes weer terug bij de rechtmatige eigenaar en staan ze weer op de begraafplaats. De meiden krijgen via bureau Halt een straf.

Met dank aan bennootje voor de submit

Top of Flop: Grossstadtkinder

De vorige Top of Flop leverde ook geen topper op: Strawberry Roan van The Monolators was een flop,  dus. De reactie van Teigetje86 was kort maar krachtig, maar gaf jullie mening wel het beste weer: "De Mega Flopper Van De Week!"

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Peilomat, een rockband uit Hamburg, Duitsland. De band bestaat uit drie heren: Florian, Hennich en Sebastian. Ze kennen elkaar al sinds hun studietijd, ze wisten een paar jaar geleden al eens de "Deutschen Rockpreis" te winnen, maar pas dit jaar kwam hun echte doorbraak. Op 1 juni werd hun eerste CD single uitgebracht: "Grossstadtkinder".

Proni wint zware bergetappe

De tweede etappe van de Ronde van Zwitserland is gewonnen door de Italiaan Alessandro Proni. In de zware bergetappe van Brunnen naar Nauders ontsnapte de Italiaan na 20 van de 228 kilometer uit het peloton met de Spanjaarden Pasamontes en Navarro en bereikte solo de finish.

Met de wetenschap dat er vijf cols op het programma stonden, waaronder ook de Flüepass (buitencategorie), liet het peloton het trio begaan. De groep reageerde echter te laat. De twee Spanjaarden konden wel worden ingerekend, maar Proni, die op 8 kilometer van de meet was weggesprongen, werd niet achterhaald.

Fabian Cancellera gaat nog steeds aan de leiding in het algemeen klassement. Proni staat nu tweede op twee seconden achterstand.

Capucine als mod voor Far Cry

In een interview met de ontwikkelaars van de adventure-game Capucine is bekend geworden dat de game niet naar de Wii zal komen, maar naar de PC als mod voor de game Far Cry.

De ontwikkelaars zijn een vijftal studenten die deze game maken als project voor hun opleiding. De game zal nooit een echte volwaardige game worden en zal ook gratis beschikbaar gesteld worden zodra de game gepresenteerd is op de opleiding. Mocht je nu heel graag met de Wii-controllers de game willen spelen dan is dit gewoon mogelijk door de Wii-controller aan te sluiten op de PC. De verwachting is dat de mod volgende week te downloaden is.

Beautiful Katamari naar Xbox Live Arcade?

Er blijven maar geruchten komen over de game Beautiful Katamari. Dit keer komt Gamespot met een preview over de game, maar het zou hierbij gaan om de Xbox Live Arcade-versie.

Het eerste gerucht was dat Beautiful Katamari exclusief naar de 360 zou komen. Het feit dat het nu om een Xbox Live Arcade-titel zou gaan versterkt dit gerucht alleen maar. Het is echter de vraag of het wel een Arcade-titel zal worden, want de game is aangekondigd als een volwaardige game die zou uitkomen op de Xbox 360 en de PS3.

Een user op het games-forum GAF zegt nu een persbericht van Namco te hebben dat alleen gaat over Noord-Amerika. Hier hebben ze het over een release op de Xbox 360 in oktober, maar er staat niet in of het een Arcade-titel is. Wel valt in dat persbericht te lezen dat er veel nieuwe content zal verschijnen en elke keer als je de game opstart zal het een nieuwe ervaring bieden. "The world's ever changing as your game will continue to give you joy through downloadable content ready to give you a fresh experience every time you fire up your system."

Er is ook een filmpje verschenen waarin je kunt zien hoe je de hele wereld kunt oprollen. Je kunt hier de trailer downloaden

Katamari op de PS2

Katamari Damacy was een sleeper-hit op de PS2 een tijdje terug. In het spel is het de bedoeling dat je de wereld op gaat rollen. Je begint heel klein met snoepgoed en andere rommel op de grond, maar je eindigt uiteindelijk met complete huizen en schepen die je kunt oprollen. Het eerste deel was alleen te koop in de US en Japan, maar het tweede deel was ook te koop in Europa en een groot succes. De next-gen versie van Katamari belooft nog grotere dingen die je kunt oprollen en je kunt ballen maken tot wel 10.000 kilometer in doorsnede.


Expansion Armed Assault aangekondigd

Alle fans van superrealistische shooters opgelet: Armed Assault gaat een expansion pack krijgen. Deze uitbreiding zal de naam Queen's Gambit met zich meedragen. De expansion zal twee nieuwe singleplayer campaigns bevatten die je hieronder beschreven kunt zien.

· Rahmadi Conflict: The true conclusion to the original ArmA story, with enormous battles taking place within massive fortifications on the Rahmadi Island and brand new Porto Island.

· Royal Flush: 18 months after the original conflict, a group of seasoned mercenaries arrives to help the government with a sensitive matter that the army can‘t handle by itself any longer. However, there is something highly suspect about this job…

Daarnaast zullen er ook nieuwe multiplayer missies zijn om je bezig te houden. De uitbreiding staat op het moment gepland voor een release in het derde kwartaal van 2007.Tenslotte nog enkele screenshots om jullie lekker te maken.
Jongetje beroofd van drie kauwgomballen

Icoon OpmerkelijkEen 10-jarig jongetje uit Roermond is zondagavond slachtoffer geworden van een brute beroving. De daders gingen ervandoor met een paar euro en drie kauwgomballen.

Het jongetje werd aangesproken door twee jongens van ongeveer 16, 17 jaar oud. Zij wilden geld van het kind. Het jongetje zei dat hij niets had. Hierop werd hij door één van de jongens vastgegrepen. De andere jongen haalde ondertussen geld en snoep uit de broekzak van het slachtoffer. Vervolgens greep het duo de jongen bij zijn haren en sloeg hem tegen de slagboom van de spoorwegovergang. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Gezin afgeperst na reageren op advertentie

Icoon BinnenlandsTwee Rotterdammers van 25 en 26 jaar oud zijn aangehouden op verdenking van het afpersen van een gezin uit Pijnacker. De 20-jarige zoon van het gezin had gereageerd op een advertentie voor een escortservice. Het bleek echter te gaan om een nepadvertentie.

Toen de zoon contact opnam met de opstellers van de advertentie, ontdekte hij dat de escortdame helemaal niet bestond. Het slachtoffer werd bedreigd en afgeperst. Op het moment dat zijn geld opraakte, vroeg de zoon zijn ouders om hulp. Zij namen de betalingen over.

Het gezin had twee weken lang dagelijks te maken met afpersing en bedreiging. Het geld raakte op en de moeder van het gezin deed aangifte. Het duo werd aangehouden door de politie toen ze bij het gezin aan de deur kwamen om geld te eisen. De 26-jarige verdachte zit nog vast, de andere is vrijgelaten.

Winnaar Roland Garros prijsvraag

Roland Garros is al weer lang en breed voorbij en Wimbledon staat al weer bijna voor de deur. Echter, er moet nog steeds één winnaar worden uitgeroepen voor de Roland Garros finale prijsvraag. Voor deze finale prijsvraag vroegen we jullie om een eindbaas in elkaar te photoshoppen/painten/kleien die een geducht tegenstander voor Rafael Nadal zou zijn.

Het is zo ver, tijd voor de onthulling. En de winnaar is....*tromroffel*...Deathforce. Zijn creatie DTHFRC, hieronder te zien, is volgens hem de onverslaanbare robot als het op het gravel aankomt. Met zijn creatie wint Deathforce een exemplaar van Virtua Tennis 3 voor de PC, en een FOK! t-shirt.

Een kleine kanttekening voor de mensen die niet hebben meegedaan. Er deden maar weinig mensen mee dit keer dus denk er aan dat bij creatieve prijsvragen de kans om te winnen groter kan zijn dan je denkt.

Tbs'er overleden na worsteling in kliniek

Icoon BinnenlandsEen 48-jarige tbs'er is in de Groningse Van Mesdagkliniek overleden na een worsteling met enkele medewerkers van de tbs-inrichting. De man had even daarvoor een medewerker aangevallen. Het incident gebeurde op zaterdag 9 juni, maar is door het Openbaar Ministerie (OM) nu pas naar buiten gebracht.

De man werd tijdens de worsteling onwel. Later die ochtend overleed hij in het ziekenhuis aan een hartstilstand. De man had niet zo'n beste conditie en had eerder al hartproblemen. Het OM vermoedt dat 'de opwinding tijdens de worsteling' hem te veel is geworden.

De medewerkers zijn ondertussen verhoord door de Rijksrecherche. Hun verklaringen komen overeen met de bevindingen van het Nederlands Forensisch Instituut dat sectie heeft verricht. Het onderzoek naar de toedracht van het incident wordt binnenkort afgerond.

Wii helpt vrouw met borstkanker herstel

Alsof de Wii van Nintendo nog niet goed genoeg in het nieuws komt de laatste tijd: Mary Jane Zamora uit Redondo Beach in California gebruikt de Wii om haar spieren en behendigheid weer te trainen na borstkanker te hebben overleefd. Ze doet dit vooral door Wii Sports te spelen.


The Wii can do no wrong...

Zamora, who worked in advertising for years, said the games helped her visualize her new life after her 'year of fear.'

"My life is coming back. It's not about loss. It's about setting aside what I was and evolving into an even better person ... This has been a cornerstone," said Zamora.

Deelnemers Champions League

Na de beslissing in de Spaanse competitie van gisteravond zijn alle deelnemers aan de UEFA Champions League 2007/2008 bekend. Hieronder vind je de clubs die kans maken op de Europese clubhoofdprijs, en waar ze instromen.

Geplaatst voor groepsfase:

ClubLandPositieCL-winst
AC MilanItaliëTitelhouder7
Real Madrid CFSpanjeLandskampioen9
FC BarcelonaSpanje2e plaats2
FC Internazionale MilanoItaliëLandskampioen2
AS RomaItalië2e plaats0
Manchester United FCEngelandLandskampioen2
Chelsea FCEngeland2e plaats0
Olympique LyonnaisFrankrijkLandskampioen0
Olympique de MarseilleFrankrijk2e plaats1
VfB StuttgartDuitslandLandskampioen0
FC Schalke 04Duitsland2e plaats0
FC PortoPortugalLandskampioen2
Sporting C.d. PortugalPortugal2e plaats0
PSVNederlandLandskampioen1
Olympiacos CFPGriekenlandLandskampioen0
PFC CSKA MoskvaRuslandLandskampioen0

3e voorronde:

ClubLandPositieCL-winst
Sevilla FCSpanje3e plaats0
Valencia CFSpanje4e plaats0
S.S. LazioItalië3e plaats0
Liverpool FCEngeland3e plaats5
Arsenal FCEngeland4e plaats0
Toulouse FCFrankrijk3e plaats0
Werder BremenDuitsland3e plaats0
SL BenficaPortugal3e plaats2
AFC AjaxNederland2e plaats4
AEK Athens FCGriekenland2e plaats0
FC Spartak MoskvaRusland2e plaats0
FC Dinamo BucurestiRoemeniëLandskampioen0
Celtic FCSchotlandLandskampioen1
RSC AnderlechtBelgiëLandskampioen0
FC Dynamo KyivOekraïneLandskampioen0
AC Sparta PrahaTsjechiëLandskampioen0
Fenerbahçe SKTurkijeLandskampioen0
FC ZürichZwitserlandLandskampioen0

2e voorronde:

ClubLandPositieCL-winst
Steaua BucurestiRoemenië2e plaats1
Rangers FCSchotland2e plaats0
KRC GenkBelgië2e plaats0
FC Shakhtar DonetskOekraïne2e plaats0
SK Slavia PrahaTsjechië2e plaats0
Beşiktaş JKTurkije2e plaats0
PFC Levski SofiaBulgarijeLandskampioen0
Beitar JerusalemIsraëlLandskampioen0
Rosenborg BKNoorwegenLandskampioen0
FC SalzburgOostenrijkLandskampioen0
FK Crvena ZvezdaServiëLandskampioen0
Zaglebie LubinPolenLandskampioen0
FC KøbenhavnDenemarkenLandskampioen0
Debreceni VSCHongarijeLandskampioen0

1e voorronde:

ClubLandPositieCL-winst
NK Dinamo ZagrebKroatiëLandskampioen0
IF ElfsborgZwedenLandskampioen0
MSK ZilinaSlowakijeLandskampioen0
APOEL FCCyprusLandskampioen0
NK DomzaleSloveniëLandskampioen0
FK SarajevoBosnië-HercegovinaLandskampioen0
Tampere UnitedFinlandLandskampioen0
FK VentspilsLetlandLandskampioen0
FC SheriffMoldaviëLandskampioen0
FC Olimpi RustaviGeorgiëLandskampioen0
FBK KaunasLitouwenLandskampioen0
FC PobedaMacedoniëLandskampioen0
FH HafnarfjördurIjslandLandskampioen0
FC BATE BorisovWit-RuslandLandskampioen0
Derry City FC*Ierland2e plaats0
KF TiranaAlbaniëLandskampioen0
FC PyunikArmeniëLandskampioen0
FC Levadia TallinnEstlandLandskampioen0
Marsaxlokk FCMaltaLandskampioen0
The New Saints FCWalesLandskampioen0
Linfield FCNoord-IerlandLandskampioen0
FK Khazar LenkoranAzerbeidzjanLandskampioen0
F91 DudelangeLuxemburgLandskampioen0
FK AstanaKazachstanLandskampioen0
FH TórshavnFaeröer EilandenLandskampioen0
FK ZetaMontenegroLandskampioen0
FC Rànger'sAndorraLandskampioen0
S.S. MurataSan MarinoLandskampioen0

* Derry City zal hoogstwaarschijnlijk deelnemen aan de eerste ronde van de Champions League. Iers kampioen Shelbourne zit in financiële problemen, en trok zich bij voorbaat terug als deelnemer.

Vrijdag 29 juni wordt er geloot voor de eerste twee voorrondes.

Wessels door in Rosmalen

Peter Wessels heeft de tweede ronde bereikt van het Ordina Open in Rosmalen. De Amsterdammer, momenteel nummer 488e op de wereldranglijst, was met 6-4 en 6-3 te sterk voor de Fransman Nicolas Devilder.

Wessels haalde via de kwalificaties het hoofdtoernooi in Rosmalen. In de tweede ronde moet hij het opnemen tegen de winnaar van de partij tussen de Spanjaard Ferrero en de Argentijn Berlocq.

"Ralf gewoon in Frankrijk aan de start"

Ralf Schumacher zal ook bij de volgende Grand Prix, die van Frankrijk, aan de start verschijnen. Toyota-motorsportpresident John Howett heeft dit gezegd na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten. De Duitser staat al enige tijd onder druk omdat de gewenste resultaten uitblijven.

Gisteren viel Schumacher al binnen één ronde uit, waardoor hij op twee punten blijft staan in de strijd om het WK. Dat zorgde ervoor dat de geruchten rond een vertrek van de Duitser de kop opstaken. "Ralf zal ook tijdens de race van Magny Cours in de cockpit zitten", aldus Howett. "Zijn contract loopt af aan het eind van het seizoen en pas in augustus of september gaan we met elkaar de toekomst bespreken."

Krajicek overtuigend verder op Ordina Open

Michaella Krajicek heeft zich vanmiddag op overtuigende wijze weten te plaatsen voor de tweede ronde van het Ordina Open. De Nederlandse, die het grastoernooi vorig jaar wist te winnen, versloeg de Argentijnse Gisela Dulko met 6-3 en 6-2.

In de tweede ronde moet Krajicek het opnemen tegen de winnares van de partij tussen de als vierde geplaatste Dinara Safina en de Française Camille Pin.

Van Marwijk: "Beleidsplan niet gelezen"

Tijdens zijn presentatie vanmiddag als de nieuwe trainer van Feyenoord kwam Bert van Marwijk met een opvallende ontboezeming. Het geruchtmakende beleidsplan van technisch manager Peter Bosz blijkt hij nog niet gelezen te hebben.

"Of dat raar is? Nee, dat vind ik niet. Het woordje professionaliteit is wel vaak gevallen tijdens de besprekingen met Feyenoord. Dat vind ik echter vanzelfsprekend. Zo werk ik altijd. Dat hoef ik niet op tien A4'tjes te lezen," aldus Van Marwijk die laconiek reageerde op de pijnlijke constatering van Bosz dat bij Feyenoord geen topsportklimaat heerst. "Zelf heb ik daar in mijn eerste periode van 2000 tot 2004 niets van gemerkt in De Kuip. Ik kijk ook niet achterom. Verder wil ik er niets over zeggen."

Trainer stapt op bij Athletic Bilbao

De trainer van Athletic Bilbao, Jose Manuel Esnil, heeft zijn ontslag bij de Spaanse voetbalclub ingediend. Hij deed dit een dag nadat de club zich, dankzij een 2-0 overwinning op Levenate, wist te handhaven in de hoogste Spaanse divisie.

De trainer gaf niet de matige prestaties van het afgelopen seizoen op als reden voor zijn besluit. Esnil zei dat hij niet betrokken wil raken bij de verkiezingen van de nieuwe voorzitter van de Spaanse voetbalclub.

In november 2006 nam 'Mane' het roer over van de ontslagen Felix Sarriugarte. Hij slaagde er niet in de club uit de degradatiezone te tillen, maar wist een afgang op de slotdag van de competitie wel te voorkomen.

De Bakker sneuvelt op Ordina Open

Thiemo de Bakker heeft de eerste ronde van het Ordina Open in Rosmalen niet overleefd. De achttienjarige tennisser, die van de organisatie een wildcard kreeg, ging met 5-7 en 6-7 onderuit tegen de Fransman Antony Dupuis.

De als tweede geplaatste Kroaat Ljubicic rekende af met de Fransman Gael Monfils. Hij was lange tijd de mindere van Monfils, maar won uiteindelijk wel met 3-6, 6-3 en 6-0.

Eerste info en beelden van Pro Evolution Soccer 7

Een paar dagen geleden was er nog een dubieus plaatje van een menu uit de nieuwste Pro Evo game uitgelekt, maar nu komt Konami dan eindelijk zelf met informatie over Pro Evo 2008 (working title). Eén van de grootste veranderingen zal volgens Konami de AI zijn: een heel nieuw AI systeem genaamd Teamvision zal jouw tactieken en speelstijl kunnen leren en hier effectief op kunnen reageren. Als jij bijvoorbeeld veel over de flanken speelt om vanaf de cornervlag een bal voor te geven zal de AI zich hierop aanpassen door zijn defensieve linie breder neer te zetten. Topteams en sterke landen zullen uiteraard sneller en beter hun eigen tactiek aanpassen aan jouw spel dan bijvoorbeeld een middenmoter.

Konami belooft dat niet alleen de AI van een heel nieuw niveau zal zijn, ook de graphics zullen toetreden tot het domein van next-gen. Volgens de developer mogen we rekenen op vloeiende gezichtsanimaties, spelers die aan shirtjes trekken en meer. Tenslotte kun je hieronder genieten van de eerste beelden.


Mario's dagje uit

Mario en Luigi waren het geneuzel met de paddenstoelen op een goede dag helemaal beu, dus gingen ze een eindje toeren tot ze bij een gesloten brug aankwamen en in plaats van te wachten tot de brug weer open ging namen ze het besluit om om te keren en een bezoekje te brengen aan Vice City. En mocht je het filmpje al kennen, helaas pindakaas, hij is echt te briljant

Weer Nederlander omgekomen in Afghanistan

Icoon BuitenlandsOp de dag dat het lichaam van Timo Smeehuijzen op weg is naar Nederland is opnieuw een Nederlandse militair gedood. Generaal Dick Berlijn zei tijdens een extra persconferentie dat tijdens gevechten rond de stad Chora de 44-jarige Sergeant-Majoor Leunissen is omgekomen. Drie andere militairen raakten gewond.

Het zou gaan om een ongeval tijdens gevechtshandelingen, de militair is niet door vijandig vuur om het leven gekomen. Leunissen diende in een bataljon uit Assen. De dood van Leunissen is de derde dode door gevechtshandelingen sinds Nederland in Afghanistan aanwezig is en de tweede dode binnen een week.

Jos Leunissen
Jos Leunissen

Vale gieren boven Zeeuws-Vlaanderen

Icoon OpmerkelijkBoven Zeeuws-Vlaanderen vliegen vanmiddag enkele tientallen vale gieren. Dat meldde Pim Wolf van de vogelwerkgroep Walcheren. De dieren hebben een spanwijdte van 2,5 tot 3 meter.

Volgens Wolf zijn de vogels op zoek naar een thermiekbel, om verder te vliegen op zoek naar voedsel. De dieren, ongeveer 7,5 kilo zwaar, zijn afkomstig uit de Spaanse Pyreneeën, waar ze grote moeite hebben eten te vinden.

De gieren komen vooral voor in de Spaanse provincie Aragon, waar van oudsher in herdersdorpen kadavers van dode schapen werden achtergelaten. Maar door nieuwe Europese wetten die het verspreiden van besmettelijke dierziekten moeten voorkomen, mogen de kadavers niet meer in de natuur achter worden gelaten. De gieren leggen gemakkelijk honderden kilometers per dag af op zoek naar voedsel.

De aaseters waren al eerder gesignaleerd in België. Een groep van bijna honderd vale gieren is daar neergestreken op verschillende plekken, onder andere bij Antwerpen en in Belgisch-Limburg. De kans dat de dieren bij ons of in België voedsel vinden is klein, want ook hier liggen geen kadavers langs de weg. Dominique Verbelen van het Belgische Natuurpunt zei vandaag op VRT-radio dat de gieren dan ook de hongerdood zullen sterven: ''Een dood konijn of een kip kunnen ze wel vinden, maar dat is niet genoeg voor honderd gieren.''

Volgens Verbelen dringen de Spaanse boeren er bij de Europese Commissie op aan om de regels voor het storten van kadavers in Spanje te versoepelen.Vale gier


Van Marwijk hoeft Perez niet meer

Kenneth Perez kan een vertrek naar Feyenoord op zijn buik schrijven. Bert van Marwijk, trainer van de club, heeft laten weten geen trek meer te hebben in de speler van Ajax. De Deen heeft in een eerder stadium aangeven graag naar PSV te willen.

Van Marwijk is van mening dat Perez met deze houding niets bij Feyenoord te zoeken heeft. Ajax zou bovendien al een akkoord hebben bereikt met de club uit de havenstad. "Als hij naar PSV wil, moet hij dat doen", liet de oefenmeester weten. "Ik vind altijd dat iemand die naar Feyenoord komt, ook graag voor Feyenoord moet willen spelen."

De trainer liet overigens niet los over eventuele nieuwe krachten voor volgend seizoen. "Wel heb ik voldoende aanwijzingen dat er een team komt waar ik achter sta", aldus Van Marwijk.

Peter Vogelzang, interim-manager bij Feyenoord, liet echter weten dat de club zich concentreert op het aantrekken van zogenaamde 'A-spelers'. "Spelers die wij nu halen, moeten geroutineerd en goed zijn. Het valt niet mee om dergelijke spelers te halen, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. Maar zolang er niets rond is, doen we hier verder geen mededelingen over."

Tour start in 2009 in Monaco

In 2009 start de Tour de France niet in ons land, maar in Monaco. De Franse krant Le Parisien meldt dat het prinsendom de voorkeur kreeg boven tal van andere kandidaten, waaronder Rotterdam en Utrecht. De eerste etappe wordt een individuele tijdrit van 15,2 kilometer.

Utrecht had zich kandidaat gesteld voor 2009, maar ook 2010 is nog een optie voor de Domstad. Dit jaar begint de Tour in Londen, terwijl volgend jaar Brest de startplaats is.

[EK-21] Onderzoek naar racisme Servische fans

De UEFA gaat een onderzoek instellen naar racisctisch gedrag van de supporters van Servië tijdens het duel tussen Jong Engeland en Jong Servië van gisteren

De donkere spelers van Engeland, waaronder doelpuntenmaker Leroy Lita, werden gedurende de eerste helft beledigd door de Servische aanhangers. De scheidsrechter legde de wedstrijd enige tijd stil en liet de stadionspeaker omroepen dat men moest stoppen met de spreekkoren. In de spelerstunnel werd de donkere Justin Hoyte vervolgens na de wedstrijd belaagd door Servische spelers.

Zodra de UEFA het rapport van de scheidsrechter heeft ontvangen, zal de Europese voetbalbond in actie komen. We hebben een zero tolerance beleid wat betreft racisme", aldus woordvoerder William Gaillard. "Ieder incident van racisme is compleet onacceptabel. Zodra we het wedstrijdrapport hebben ontvangen, stellen we een onderzoek in en zullen we verdere maatregelen nemen."

[TT] Toch startbewijs voor Van de Waarsenburg

Wegracer Patrick van de Waarsenburg heeft alsnog een startbewijs gekregen voor de TT van Assen, die van 28 tot en met 30 juni wordt verreden. De motorcoureur uit Assen liep een wildcard mis. Dankzij bemiddeling van de TT-organisatie kan hij echter toch meedoen in de 125cc-klasse.

Vorige maand had de motorsportfederatie KNMV wel een wildcard aangevraagd voor Van de Waarsenburg, maar de internationale federatie FIM wees het verzoek af. Na overleg met rechthouder Dorna en motorrijdersassociatie Irta mag de coureur proberen op donderdag en vrijdag zich te kwalificeren voor de TT race op zaterdag.

Nieuwe Megaman game in de maak voor de DS

Eén van de klassiekers uit het 16 bit tijdperk, Mega Man, lijkt weer klaar te zijn voor een nieuw avontuur, op de Nintendo DS. Dit blijkt uit het meest recente exemplaar van het Japanse tijdschrift Koro Koro Comics. De nieuwe Mega Man game zal als titel meekrijgen Mega Man: Star Forces 2 en zal een mix van actie met RPG elementen zijn.De game zou op het moment voor ongeveer 30% af zijn. Andere informatie is nog niet beschikbaar, en ook een releasedatum moeten we nog even op wachten.

Brand Delftse woning zelfmoordpoging

BrandDe brand die zaterdagavond uitbrak in een woning in Delft waarin donderdag een 17-jarige naakte 'inbreker' werd mishandeld door de 38-jarige vader des huizes, blijkt een mislukte poging tot zelfmoord te zijn.

Donderdag trof de vader een naakte jongen aan in een kast en zag hem volgens eigen zeggen aan voor een inbreker. Hij gaf hem een flink pak slaag. De jongen bleek echter een geheim vriendje van zijn 14-jarige dochter te zijn.

Dat meisje blijkt overmand door 'liefdesverdriet' pillen of chloor te hebben ingenomen en op de bovenverdieping foto's van haar vriend te hebben verbrand. Daarbij zijn de gordijnen in brand gevlogen en ontstond een uitslaande brand. Omwonenden waarschuwden de brandweer die het kind op de trap en half in de gang op de begane grond zwaar versuft aantrof. De ouders waren op het moment van de brand niet thuis.

Volgens een bron op de site van de brandweer Delft is het gezin afkomstig uit Kameroen en is het meisje pas een paar jaar in Nederland. Haar vader wilde niet dat ze tot haar 18e met jongens omging, omdat ze hier de kans kreeg om te studeren. Nadat hij haar naakte vriendje had aangetroffen had hij haar te verstaan gegeven dat ze misschien maar terug moest naar Kameroen, omdat ze zich toch niet interesseerde voor haar school en alleen bezig was met jongens. Hierdoor is ze waarschijnlijk in paniek geraakt en heeft de zelfmoordpoging gedaan.

Buurtbewoners beamen dat het om een Afrikaans gezin gaat. Bij de politie staat het gezin echter niet bekend als probleemgezin en ook de buurt heeft nooit geklaagd. De politie spreekt van een ''trieste samenloop van omstandigheden''.

Rijkaard: "Barça heeft titel niet weggeven"

Barcelona kon op de laatste speelronde in de Primera Division alleen maar hopen op een misstap van Real Madrid. De aartsrivaal won echter met 3-1 van Mallorca, waardoor de Catalanen naar de landstitel konden fluiten. De 5-1 overwinning op Gimnastic veranderde daar niets aan.

"We wisten vooraf dat we alleen onze best konden doen en hopen. We zijn zeer teleurgesteld", aldus trainer Frank Rijkaard. "Deze momenten moeten voor iedere speler als motivatie dienen om alles voor de club te geven."

Rijkaard is het niet eens met de kritiek dat Barcelona de titel aan Real Madrid heeft geschonken. Tijdens het seizoen verspeelde zijn ploeg een ruime voorsprong op de Madrilenen. "Je kunt niet iets weggeven wat je nog niet hebt gewonnen. Ik wil Real Madrid feliciteren."

Briatore complimenteert Kovalainen

Aan het begin van dit seizoen kreeg Heikki Kovalainen nog veel kritiek van zijn teambaas Flavio Briatore. Zijn goede resultaten tijdens de Grand Prix van Canada van vorige week en gisteren op Indianapolis leverden hem echter complimenten op van de flamboyante Italiaan.

"Dit was een geweldige race van Heikki", aldus Briatore. "Hij heeft het fantastisch gedaan en een perfect weekend gereden. Hij wist de BMW's onder druk te zetten en was de hele race competitief. Dankzij zijn punten zijn we iets ingelopen op onze naaste rivalen. We moeten deze lijn zien vast te houden voor de volgende race."

Strijd Nederlanders en Belgen
Sony heeft een website geopend waar Nederlanders en Belgen met elkaar de strijd aan kunnen gaan.

Om deel te nemen aan deze wedstrijd moet je naar LowLandsAtWar surfen en het inschrijvingsformulier invullen. Let wel: je moet 16 jaar of ouder zijn om mee te doen.

Het doel is elkaar zo erg mogelijk te beledigen. Uiteindelijk zal er een strijd plaatsvinden waarin Nederlanders en Belgen zich via de nieuwe SOCOM voor de PSP zullen kunnen bewijzen voor hun land.

Het beledigen gaat door middel van media; je moet foto(‘s) of video’s op de website plaatsen. De foto’s moeten dus digitaal en in JPEG formaat, met een bestandsgrootte van min. 800KB en max 2.5MB, worden gepost. Video's moeten in .wmv, .avi, .mov of .mpg formaat zijn.

De winnaars maken kans om één van de twee PSP's of één van de 2 PS2 pakketten te winnen.

Moge de beste winnen !

Zaakwaarnemer Drenthe: Interesse vijftien clubs

Royston Drenthe heeft met zijn goede spel op het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar nadrukkelijk de aandacht getrokken van de internationale scouts. De linkspoot heeft nog een verbintenis tot medio 2009 bij Feyenoord.

"We moeten veel gesprekken voeren over zijn toekomst", aldus André Wasiman, de zaakwaarnemer van Drenthe. "Hoeveel? Zo'n tien tot vijftien, waaronder met grote clubs uit Spanje, Italië en Engeland."

Drenthe liet eerder weten dat hij pas na het EK wil gaan praten met geïnteresseerde clubs. "Royston heeft nog twee grote wedstrijden om op te focussen", aldus Wasiman.

[NLLAX] Speelronde 13

Dit weekeinde zijn voor de Nederlandse Lacrosse Competitie een drietal wedstrijden gespeeld. Hieronder de uitslagen.

Alle uitslagen van dit weekend:

ThuisUitEindstand
Domstad DevilsRotterdam Jaguars0:17
Den Haag KnightsEmmen Highlanders15:1
Maastricht LamasAmsterdam Lions0:10

Stand:

#ClubDuels-pntn
1Amsterdam Lions11-9
2Rotterdam Jaguars12-9
3Groningen Gladiators11-7
4Maastricht Lama's11-6
5Den Haag Knights11-5
6Emmen Highlanders11-2
7Domstad Devils11-1

De eerste vier teams spelen aan het einde van de competitie een halve finale en tot slot wordt de finale juli in Amsterdam gespeeld.

Een hoop MotoGP 07 informatie

De Playstation 3, Xbox 360 en Wii fans mogen elkaar dan naar het leven staan, maar de Playstation 2 doet het ook nog prima in de winkels. Mede hierdoor zal MotoGP 07 ook gewoon weer voor de PS2 uitkomen. MotoGP 07 zal met behulp van de officiele licentie alle teams, coureurs, parcours en motoren van het seizoen 2007 naar je PS2 brengen. Daarnaast kun je natuurlijk in verschillende game modi aan de slag zoals Championship, Quick Race, Challenges en de Multiplayer. Ook zal het weer het rijgedrag van de motoren kunnen beinvloeden. Tenslotte nog een aantal beelden van de game.

Angola en Kameroen naar Afrika Cup

Angola en Kameroen hebben zich weten te plaatsen voor de Afrika Cup. Ze voegen zich bij Marokko, Tunesië en organisator Ghana.

Angola won met 3-0 vrij eenvoudig van Swaziland. Paulo Figueiredo, Arsenio 'Love' Cabungula en Flavio Amado scoorden voor de Palancas Negras. Kameroen had het, zonder Samuel Eto’o, een stuk lastiger met Rwanda. Het werd 2-1, met goals van Mohamadou Idrissou en Geremi.

Albers: "Dit was echt nodig"

De harde woorden van de teamleiding van Spyker F1 na de Grand Prix van Canada hebben geholpen. Christijan Albers maakte gisteren geen fatale fouten en wist de Grand Prix van de Verenigde Staten uit te rijden.

Ook Adrian Sutil reed de race uit, hij eindigde als veertiende net voor zijn teamgenoot. Albers vond het niet zo erg dat de Duitser hem was voorgebleven. "Het belangrijkste is dat ik de race vandaag heb uitgereden, zeker na Canada. Ik reed op een aanvallende strategie, waarbij ik maar één pitstop had gepland. Hierdoor had ik echter veel kilo's aan benzine aan boord en dat was erg zwaar voor de banden. Helaas werkte mijn strategie niet helemaal en nadat de leiders van de race mij op een ronde hadden gezet, was mijn race praktisch voorbij,” aldus de Nederlander die nu alweer uitkijkt naar de tests op het Engelse Silverstone, alsmede de Grand Prix van Frankrijk. "We gaan nu testen in Silverstone en hard aan de slag met de auto. Hopelijk zitten we er in de volgende race in Frankrijk weer iets dichter bij."

EK onder 21: Jong Oranje krijgt turnles

Icoon SportDe voetballers van Jong Oranje die zaterdag het basiselftal vormden in de wedstrijd tegen Jong België op het Europees kampioenschap (2-2), trainden vandaag voor de verandering eens niet op het complex van Langezwaag.

Bondscoach Foppe de Haan had iets anders voor ze in gedachten: een turnles van coach Tjalling van den Berg. In de sporthal naast het Abe Lenstra-stadion deden de spelers onder meer oefeningen op de trampoline en de evenwichtsbalk.

Frank de Boer, ambassadeur van het jeugdtoernooi, deed eveneens mee aan de oefeningen. Net als bondscoach Foppe de Haan. ''De voetbalsport is naar mijn mening te veel met de eigen toko bezig. We hebben geen oog voor wat andere sporters doen. Zo'n training is heel goed, in fysiek opzicht bijvoorbeeld'', onderbouwde De Haan zijn keuze voor de opmerkelijke oefensessie.

Jong Oranje treft woensdag in de halve finale op het Europees kampioenschap voetbal Jong Engeland.


Op turnles

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Storing legt treinverkeer Amsterdam stil

Icoon VervoerWe hebben wel aardig wat storingen op het spoor dit jaar. Een storing in een wisselbediening heeft het treinverkeer rond Amsterdam en Schiphol lamgelegd.

De storing in de wisselbediening trad rond het middaguur op. Volgens een woordvoerder van ProRail rijden er geen treinen tussen Schiphol en Amsterdam en tussen Schiphol en Amsterdam-Zuid. Het is nog onbekend wanneer het treinverkeer weer op gang komt.

Analist: "Wii 2 over een paar jaar op de markt"

De levensduur van consoles worden tegenwoordig steeds langer, maar volgens analist Michael Pachter van het bedrijf Wedbush Morgan zou voor de Wii wel eens het tegenovergestelde kunnen gelden. Hij verwacht dat we over een paar jaar al de Wii 2 in de schappen zullen hebben liggen.

Scott Steinberg, hoofd van marketing bij Sony, zei onlangs te geloven dat Nintendo 'klaar' is met technische innovatie; Pachter is het hier roerend mee oneens. Hij verwacht dan ook dat de Wii 2 gewoon dingen als HD zal ondersteunen en hierdoor in hetzelfde marktsegment terecht zou komen als bijvoorbeeld de Xbox 360. Pachter denkt echter wel dat de PS3 als winnaar uit de bus zal komen, maar dat dit pas zal gebeuren als de console een prijs van $199 bereikt. Hij baseert dit op het feit dat zo'n 80% van de Xbox en PS2 consoles die verkocht zijn, verkocht werden toen de prijs was gedaald tot $199.

Werkster vlucht aan lakens uit wolkenkrabber

OpmerkelijkEen huishoudster in Maleisië heeft op vlucht voor haar boze baas een paar hachelijke momenten beleefd aan de buitenkant van een wolkenkrabber in Kuala Lumpur. De 33-jarige werkster uit Indonesië was door haar baas mishandeld en in de flat opgesloten.

Om te ontsnappen knoopte ze lakens en kleren aan elkaar en liet zich daaraan naar beneden zakken. Een paar verdiepingen lager, maar nog altijd op 15 hoog, raakte ze in paniek en ging op een randje staan. Omstanders zagen haar bungelen en belden de brandweer. Die haalde haar veilig naar beneden.De werkster

India zoekt duizenden gamers

In India zitten ongeveer 300 bedrijven die iets te maken hebben met videogames en er gaat ongeveer 150 miljoen dollar om in de lokale gamesindustrie. Veel van die bedrijven maken games voor internationale klanten en voordat de game naar de klant gaat moet hij getest worden.

Dit testen gebeurt ook gewoon door werknemers, maar in India is er een groot tekort aan mensen die videogames willen testen. Op dit moment zijn er tussen de 8,000 en 10,000 testers nodig in India, maar zijn er slechts 500 beschikbaar. De bedrijven willen dit gaan oplossen door game-lounges op te zetten door het hele land en mensen die goed kunnen gamen een baan aanbieden.

You're paid to work in some other companies, here you are paid to play. And that's critical. So, anyone who wants to build a career in game testing should have passion for games. And he must enjoy playing games on a 24/7 basis"

De gamesindustrie in India is nu nog maar klein, maar het is hard aan het groeien. Elk jaar groeit de industrie met 100% en de verwachting is dat de omzet over een paar jaar een miljard dollar zal zijn. Hier hebben ze dus wel testers voor nodig, en die schijnen dus moeilijk te vinden zijn in India.

Van Nistelrooy loopt Gouden Schoen mis

Ruud van Nistelrooy is er niet in geslaagd om de EMS Gouden Schoen binnen te halen. De Nederlander werd afgelopen weekend met Real Madrid kampioen van Spanje, maar wist niet meer te scoren. Hierdoor gaat Francesco Totti er met de prijs vandoor.

Van Nistelrooy moest in de laatste wedstrijd van het seizoen nog twee keer scoren. Hier slaagde hij echter niet in, aangezien hij na een half uur met een blessure van het veld moest. Hierdoor bleef de Nederlander op de derde plaats steken.

Afonso Alves eiste de tweede positie voor zich op. De speler van SC Heerenveen scoorde vaker dan Totti en Van Nistelrooy, maar de gemaakte doelpunten in de Eredivisie wegen in het ESM-klassement minder zwaar. Toch kan de Braziliaan de Zilveren Schoen in zijn prijzenkast plaatsen.

Het is voor Van Nistelrooy de derde keer dat hij op het podium van het klassement om de Gouden Schoen staat. In het seizoen 1998/1999 eindigde hij als tweede. Mário Jardel ging er toen met de prijs vandoor. Een jaar later moest de Nederlander zijn meerdere erkennen in Kevin Phillips van Sunderland.Eindstand EMS Gouden Schoen 2006/2007
#NaamClubGoalsx Punten
1. Francesco Totti AS Roma26 2 52
2. Afonso Alves SC Heerenveen 34 1,5 51
3. Ruud van NistelrooyReal Madrid 25 2 50
4. Diego Milito Real Zaragoza 23 2 46
5. Frédéric Kanouté Sevilla 21 2 42
Ronaldinho Barcelona21 2 42
7. Didier Drogba Chelsea 20 2 40
Theofanis Gekas VfL Bochum20 2 40
Cristiano Lucarelli Livorno 20 2 40
10. Tsvetan Genko Lokomotiv Sofia 26 1,5 39

Potjes babyvoedsel ongezond

Icoon WetenschapJe baby voeren met een lepeltje uit de potjes pureevoedsel is ongezond. Beter is het om enkele maanden gewoon borstvoeding te geven, of de alternatieve flesvoeding. Dit stelt Gill Rapley, onderdirecteur van het 'Baby-vriendelijke Initiatief' dat Unicef heeft opgestart. Volgens haar is het beter om kleuters vanaf zes maanden zichzelf te leren voeden met de vingers. Dit omdat kauwen gezond zou zijn voor de jongelingen.

Dit zou dan wel moeten gebeuren als de kleine rechtop zit, en uiteraard onder toezicht. Rapley is van mening dat kinderen die al vanaf heel jonge leeftijd gevoerd worden met een lepel, op latere leeftijd een grotere kans hebben op problemen met de gezondheid. Ze uit kritiek op de multinationals die, met grote reclamebudgetten, het gebruik van 'potjesvoeding' promoten "want degelijk wetenschappelijk onderzoek laat er geen twijfel over bestaan dat een baby tijdens de eerste maanden van het leven niets anders nodig heeft dan melk, ofwel uit de moederborst of in de vorm van formulemelk. Wanneer een baby zes maanden is, moet hij of zij zelf beslissen wat hij in de mond neemt.".

De waarschuwing die staat afgedrukt in de Britse krant The Observer, komt tegen de achtergrond van een razendsnelle toename van de verkoop van pureevoedsel, dat ook in assortiment blijft groeien en waarbij steeds meer nadruk wordt gelegd op organische en 'gezonde' ingrediënten. Het artikel is afkomstig uit een van de kopstukken inzake kinderverzorging bij de VN-organisatie Unicef.

Tomb Raider Anniversary als downloadable content

Eidos heeft bevestigd dat Tomb Raider Anniversary naar de Xbox 360 komt vanaf september als downloadable content via Xbox Live. Er zullen een viertal missies verschijnen en een gratis trainings-missie.

De content is alleen beschikbaar voor mensen met Tomb Raider Legend en de prijs voor de vier missies zal in totaal op 2400 MS-points uitkomen (28 euro). De eerste twee missies zullen in september verschijnen en de de laatste twee missies zullen kort daarna volgen. Eidos is van plan om aan het einde van het jaar een disc-versie uit te brengen van Anniversary voor mensen die geen Tomb Raider Legend bezitten.

De PS2-versie van de game

Johan Cruijff haalt uit naar Foppe de Haan

Johan Cruijff en Foppe de HaanDe kritiek van de bondscoach van Jong Oranje, Foppe de Haan, omtrent het 4-3-3-systeem is in slechte aarde gevallen bij Johan Cruijff. Cruijff laat vandaag in zijn column in De Telegraaf weten het totaal niet eens te zijn met De Haan.

De Haan is van mening dat het gebruik van drie aanvallers niet meer bij deze tijd past. Hij speelt daarom tijdens het EK in eigen land met een 4-4-2-formatie. "Het is een uitstekend systeem voor minder goede voetballers, omdat er vooral gelopen en getrokken moet worden", aldus Cruijff. "Maar zodra de tegenstander druk zet ontstaan er problemen. Dan lukt er geen combinatie meer. Simpelweg, omdat de afstanden niet meer kloppen."

"Ik kijk er heel graag naar. Alleen is het niet verfijnd en tactisch hoogstaand. Daarom had hij voorzichtiger met zijn opmerking moeten zijn. Dit soort uitspraken kunnen enorm schadelijk voor het Nederlands voetbal zijn. Omdat iets in twijfel wordt getrokken dat je levensader is. Onze manier van voetballen, waarin we proberen onderscheidend ten opzichte van de anderen te zijn."

Cruijff is van mening dat het 4-3-3-systeem bij Nederland hoort. "Speel je het 4-3-3 goed, dan ben je in staat om elke vijf à zes meter een extra linie te creëren. Maar daar is wel knowhow voor nodig. Helaas is dat voor veel coaches te hoog gegrepen, dus vallen ze dan meestal terug op het 4-4-2 systeem."

"Okee, Peking is gehaald en iedereen is blij, maar op de lange termijn heb ik zo m'n twijfels over de nu ingeslagen weg", besluit de voormalig trainer van Ajax en FC Barcelona.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport!

Saviola vertrekt naar Real Zaragoza

Het is bekend waar Javier Saviola komend seizoen gaat spelen. Real Zaragoza neemt de Argentijn namelijk transfervrij over van FC Barcelona. Het afgelopen seizoen kwam de speler nauwelijks in actie voor de Catalaanse club.

De carrière van Saviola begon in 1998 bij River Plate. Na drie seizoen verlegde de aanvaller zijn grenzen en tekende bij FC Barcelona. Ook hier speelde hij drie seizoenen. De club van trainer Frank Rijkaard verhuurde de Argentijn tussentijds nog aan AS Monaco en Sevilla.

Saviola tekent bij Real Zaragoza een contract voor vier seizoenen. De kans is groot dat hij bij de Spaanse subtopper de opvolger zal worden van Diego Milito. Deze aanvaller staat namelijk in de belangstelling van een groot aantal clubs.

Diablo ook naar het grote scherm?

Op de website van Legendary Pictures zien we Diablo staan in het "in development" lijstje. Dit geeft aan dat Legendary Pictures naast een (World of) Warcraft film, nu ook bezig is met die andere klassieker van Blizzard. Fansite Blizzplanet vermeldt tevens de roddel dat schrijver Gary Whitta is verbonden aan het Diablo project.

Legendary Pictures is niet de minste. Dit productiebedrijf is verantwoordelijk voor het financieren van films als 300 en is op dit moment tevens bezig met Superman 2, The Watchmen en the Dark Knight.

Het Diablo universum heeft genoeg stof voor een verfilming. Zo is er een boektrilogie lopende Diablo: The Sin War. Het derde deel uit deze trilogie moet eind dit jaar gaan verschijnen. Waarschijnlijk meer duidelijkheid omtrent de Diablo film in augustus wanneer de Blizzcon plaatsvindt.

Twee wereldrecords voor Roozen

Annette Roozen heeft het zondag gepresteerd om tijdens de Nellie Cooman Games twee wereldrecords te verbeteren. De Utrechtse atlete verbeterde het record op zowel de 100 meter als de 200 meter voor sporters met een lichamelijke beperking.

Op de 100 meter liep Roozen een tijd van 16.57 seconden. Dit was bijna twee tienden sneller dan de oude recordtijd. Op de 200 meter debuteerde de Nederlandse en scherpte de snelste tijd ooit aan tot 34.46 seconden.

Voor deze twee prestaties ontving Roozen de Bronzen Nellie Cooman. Deze prijs wordt uitgereikt aan de beste topatleet.

Man overlijdt na plassen in kanaal

Icoon BinnenlandsEen inwoner van Den Helder is in het ziekenhuis overleden nadat hij gisteravond rond 20.30 uur in het kanaal langs de Helderse Kerkgracht was gevallen. De 29-jarige man zou stomdronken zijn geweest en bij het plassen in het water voorover zijn gevallen.

Ooggetuigen zagen de man na de val nog een paar meter zwemmen en toen kopje onder gaan. De brandweer was een half uur bezig om de man boven water te krijgen.

Het slachtoffer was volgens de politie na een bezoek in het nabijgelegen Julianadorp aan Julianapop samen met een vriend per taxi terug naar de marinestad gereisd. Daar ging ieder lopend zijn eigen weg.

Cruijff niet blij met opmerkingen De Haan

De kritiek van Foppe de Haan omtrent het 4-3-3-systeem is in slechte aarde gevallen bij Johan Cruijff. De bondscoach van Jong Oranje is namelijk van mening dat het gebruik van drie aanvallers niet meer bij deze tijd past. Tijdens het EK in eigen land speelt hij daarom in een 4-4-2-formatie.

"Het is een uitstekend systeem voor minder goede voetballers, omdat er vooral gelopen en getrokken moet worden", liet Cruijff in zijn column in De Telegraaf weten. "Maar zodra de tegenstander druk zet ontstaan er problemen. Dan lukt er geen combinatie meer. Simpelweg, omdat de afstanden niet meer kloppen."

"Ik kijk er heel graag naar. Alleen is het niet verfijnd en tactisch hoogstaand. Daarom had hij voorzichtiger met zijn opmerking moeten zijn. Dit soort uitspraken kunnen enorm schadelijk voor het Nederlands voetbal zijn. Omdat iets in twijfel wordt getrokken dat je levensader is. Onze manier van voetballen, waarin we proberen onderscheidend ten opzichte van de anderen te zijn", ging Cruijff verder.

Cruijff is bovendien van mening dat het 4-3-3-systeem bij Nederland hoort. "Speel je het 4-3-3 goed, dan ben je in staat om elke vijf à zes meter een extra linie te creëren. Maar daar is wel knowhow voor nodig. Helaas is dat voor veel coaches te hoog gegrepen, dus vallen ze dan meestal terug op het 4-4-2 systeem."

"Okee, Peking is gehaald en iedereen is blij, maar op de lange termijn heb ik zo m'n twijfels over de nu ingeslagen weg", besloot de voormalig trainer van Ajax en FC Barcelona.

Boonen neemt deel aan Vuelta

Tom Boonen neemt dit jaar deel aan de Vuelta a España. Door deel te nemen aan deze ronde in Spanje hoopt de renner van Quick Step zich optimaal voor te kunnen bereiden op het WK. Dit evenement wordt eind september in Stuttgart gehouden.

"Ik wil me honderd procent voorbereiden op het WK. Daarom is het zo goed als zeker dat ik opnieuw in de Vuelta rijd", liet Boonen tegenover de Vlaamse televisiezender VRT weten.

Boonen kiest er voor om aan de Vuelta deel te nemen, aangezien het parcours tijdens het wereldkampioen erg lastig is. "Ik heb foto's en grafieken gezien en Philippe Gilbert zei me na zijn parcoursverkenning dat het loodzwaar wordt", vervolgde de Belg.

De renner van Quick Step gaat er van uit dat het lastig zal worden om de titel binnen te halen. "In het pittige slot zijn Paolo Bettini en Danilo Di Luca misschien amper te kloppen, maar wie rijdt dan nog mee? Dat is een andere vraag."

Duitse boerin sloot dochter 7 jaar op

ShockingIn Duitsland is afgelopen week in Ursberg een kind aangetroffen dat sinds haar geboorte zat opgesloten op een zwaar vervuilde boerderij. Het 7-jarige ernstig verwaarloosde meisje was door haar 45-jarige moeder nooit aangegeven zodat niemand van haar bestaan wist. Er waren wel eens geruchten dat de boerin, een schuw en afwijzend type, een kind zou verbergen, maar die werden nooit serieus genomen.

De inwoners van het Zuid-Duitse dorpje gingen er eigenlijk vanuit dat de boerin alleen leefde. Haar broer, die er tegenover woont, kan er wellicht meer over vertellen maar hij weigert met de pers te praten. De moeder zit voorlopig in de cel en wordt aangeklaagd voor kindermishandeling. Momenteel worden familie en kennissen nog verhoord.

Hamilton denkt nog niet aan kampioenschap

Lewis Hamilton reed tot nu toe zeven races in de Formule 1 en wist even zo vaak het podium te halen. Bovendien heeft hij tien punten voorsprong op ploeggenoot Fernando Alonso. Toch weigert de coureur van McLaren Mercedes nu al aan een eventueel kampioenschap te denken.

"Mijn doel voor dit seizoen is niet veranderd", liet Hamilton weten. "Ik begon dit seizoen met het idee dat ik gewoon mijn best ging doen, en verder zouden we wel zien. We hebben zeven races gehad en er is een kans op het kampioenschap als we vooraan blijven, maar het is nog veel te vroeg om daarover na te denken."

Hamilton verraste niet alleen de doorgewinterde racefans, maar ook zichzelf. "Ik had gehoopt op een podiumplek, ergens in het seizoen, maar om na zeven races zeven keer op het podium te hebben gestaan, is bizar. Ik had verwacht betrouwbaar te zijn en gewoon veel te leren, maar ik geloof niet dat er ook maar iemand was die dit had gedacht."

[MLB]Standen per 18-06-2007

In drie van de zes divisions heeft de houder van de eerste plek minimaal vijf wedstrijden winst voorsprong. In de andere drie staan ze gelijk of is er maar één partij winst verschil.
American league
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Boston Red Sox4424.647-23-1221-12348270Won 37-3
New York Yankees3532.5228.520-1415-18379307Won 29-1
Toronto Blue Jays3335.4851120-1613-19312305Lost 15-5
Tampa Bay Devil Rays3037.44813.517-1913-18323410Won 15-5
Baltimore Orioles2940.42015.516-1913-21298311Lost 82-8

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Cleveland Indians4028.588-22-1018-18365319Won 14-6
Detroit Tigers3929.574118-1421-15407334Won 16-4
Minnesota Twins3433.5075.520-1814-15311308Won 16-4
Chicago White Sox2837.43110.514-1614-21254314Lost 12-8
Kansas City Royals2842.4001315-2413-18306361Won 16-4

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Los Angeles Angels of Anaheim4426.629-24-920-17351284Won 26-4
Oakland Athletics3731.544619-1718-14302255Lost 26-4
Seattle Mariners3531.530717-1318-18335337Lost 55-5
Texas Rangers2643.37717.514-1812-25346405Won 15-5

National league
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
New York Mets3730.552-17-1620-14309280Lost 22-8
Atlanta Braves3733.5291.518-1619-17315321Lost 14-6
Philadelphia Phillies3633.522219-1717-16352354Lost 16-4
Florida Marlins3337.4715.514-1919-18340350Lost 14-6
Washington Nationals3039.435814-1916-20268335Won 16-4

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Milwaukee Brewers3831.551-22-1216-19319308Lost 15-5
Chicago Cubs3137.4566.515-2016-17307286Lost 25-5
St. Louis Cardinals3036.4556.514-1616-20286358Won 24-6
Pittsburgh Pirates3039.435815-2115-18290341Won 15-5
Houston Astros3039.435817-1813-21293319Won 36-4
Cincinnati Reds2743.38611.514-2313-20321364Lost 15-5

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
San Diego Padres4028.588-20-1220-16303225Won 25-5
Arizona Diamondbacks4030.571120-1420-16294285Won 34-6
Los Angeles Dodgers3930.5651.522-1417-16294273Lost 25-5
Colorado Rockies3534.5075.518-1817-16314326Lost 17-3
San Francisco Giants3038.4411016-1714-21284281Lost 43-7

Geen ernstige blessure Freire

De verwondingen van Oscar Freire, die hij afgelopen zondag tijdens de Ronde van zwitserland opliep, vallen mee. In de laatste kilometer van de eerste etappe ging de renner van Rabobank namelijk onderuit. Hierbij liep de Spanjaard alleen wat schaafwonden op.

De deelname van Freire aan de Tour de France zal echter niet in gevaar komen. Deze wielerronde gaat over ongeveer drie weken van start. "Ik denk dat het wel goed komt", liet ploegleider Adri van Houwelingen in een reactie weten.

Freire viel zondag op 600 meter van de finish. Deze val werd veroorzaakt, nadat een andere renner het achterwiel van de Spanjaard wist te raken. Een onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de renner van Rabobank geen ernstig letsel aan de val heeft overgehouden.

De Spaanse renner had overigens wel klachten aan schouder en nek, maar dit komt regelmatig voor. "Maar ook dat lijkt nu mee te vallen. Al is het met dit soort klachten altijd even afwachten. Vaak verergeren die na een nacht slapen, maar Oscar is hier nu in goede handen", aldus Van Houwelingen.

Duut teleurgesteld in Feyenoord

Henk Duut zal komend seizoen niet als assistent-trainer van Feyenoord op de bank zitten. De nieuwe trainer van de Rotterdammers, Bert van Marwijk, beschikt namelijk over zijn eigen assistenten, Dick Voorn en Egid Kiesouw. John Metgod zou wel aan de zijde van de oefenmeester mogen blijven.

"Ik ben niet verrast, maar wel teleurgesteld, liet Duut in een reactie vanaf zijn vakantieadres weten. "Ik ben drie jaar geleden naar Feyenoord gehaald om assistent-trainer te worden. Dat is ook mijn ambitie. Afgelopen seizoen heb ik mijn contract met twee jaar verlengd. Dan is het niet leuk om nu te horen dat je van het eerste afgehaald wordt."

Komende week gaat Duut een gesprek aan met Peter Bosz, technisch directeur van Feyenoord. Het onderwerp van deze conversatie zal de toekomst van de assistent-trainer van Erwin Koeman zijn. "Ik weet wat de bedoeling is", aldus Duut, die in het verleden ook al met Van Marwijk samenwerkte. "Maar we zijn nog niet helemaal rond. Ik hoop dat er binnenkort duidelijkheid is."

D66 en GL in A'dam hekelen 'illegalenjacht'

De Amsterdamse raadsfracties van GroenLinks en D66 zijn verontwaardigd over de grootscheepse actie die de politie vrijdagnacht uitvoerde in de hoofdstad. Bij een inval in grand café 'Het Vervolg' in Zuidoost werden toen 111 illegale West-Afrikanen (meest Nigerianen) opgepakt. In het café waren 250 bezoekers aanwezig die allen gecontroleerd werden.

De arrestanten worden verdacht van de zogenaamde 419-fraude, vernoemd naar een artikel in het Nigeriaanse wetboek van strafrecht. Doormiddel van het versturen van miljoenen e-mails proberen ze mensen geld afhandig te maken.

D66 en GroenLinks spreken van een 'illegalenjacht' en eisen opheldering van burgemeester Job Cohen. Ivar Manuel van D66: ''Het lijkt op een politierazzia. Hoe weet je nu dat het fraudeurs zijn?'' Groenlinks, dat in Amsterdam samen met de PvdA in het college zit, stelt dat met de PvdA was afgesproken dat ''we'' in Amsterdam niet zouden gaan jagen op illegalen. ''Als je internetfraudeurs wil pakken, moet je specifieker te werk gaan en ze voor de rechter brengen'', aldus GroenLinksraadslid Judith Sargentini.

De illegalen zullen overigens niet voor de rechter worden gebracht. Justitie liet weten dat ze het zogeheten vreemdelingentraject ingaan en zo worden uitgezet. Acht worden wél vervolgd omdat ze valse reisdocumenten bij zich hadden.

Ook Heerenveen wil Salmon

Na AZ heeft ook SC Heerenveen zich gemeld bij Glen Salmon. De Zuid-Afrikaan komt van NAC Breda af waar hij geen nieuw contract kreeg omdat te lang treuzelde met beslissen.
Bij AZ zou Salmon in beeld zijn mocht één van de huidige spitsen vertrekken en SC Heerenveen wil de 29-jarige speler om de voorste linie te versterken. SC Heerenveen verhuurt komend seizoen Niklas Tarvajärvi aan De Graafschap.

Japanner oudste man ter wereld

Icoon OpmerkelijkDe 111 jaar oude Japanner Tomoji Tanabe is volgens het Guinness Book of Records momenteel de oudste man ter wereld. De burgemeester van Tanabes woonplaats Miyakonojo in de zuidwestelijke provincie Fukuoka heeft een bijbehorende oorkonde vandaag overhandigd.

Tanabe werd 18 september 1895 geboren. Hij heeft acht kinderen en woont bij een zoon en diens vrouw in. Voorts heeft hij 51 kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Hij is echter niet de oudste inwoner van de provincie Fukuoka. Daar woont ook de 114-jarige Yone Minagawa, die de oudste vrouw moet zijn.

Tanabe is dol op gefrituurde garnalen en misosoep met mossels (miso is gemaakt uit rijst met gerst en/of soya). Traditioneel Japans maaltijden zoals die bereid met vis en tofu (sojamelkproduct), gelden als zeer gezond voedsel dat waarschijnlijk bijdraagt aan de hoge levensverwachting in Japan.

Centrumrechts haalt meerderheid in Frankrijk

Icoon VerkiezingenDe centrumrechtse partij UMP van de Franse president Nicolas Sarkozy heeft gisteren de parlementsverkiezingen gewonnen, maar de winst is minder groot dan vooraf werd voorspeld. Sarkozy's Unie voor een Volksbeweging (UMP) kreeg volgens de officiële uitslagen 314 zetels in de Assemblée van 577 afgevaardigden. De voornaamste oppositiepartij PS, de Socialistische Partij, verwierf 185 zetels. Dat betekent voor deze partij ondanks sombere opiniepeilingen en een verloren presidentsverkiezing toch een winst van ruim 40 zetels.

Sarkozy en zijn medestanders bezetten in het oude parlement 359 zetels, terwijl het linkse blok 149 parlementariërs leverde. Het extreem rechtse Front National behaalt opnieuw geen enkele zetel. Gisteren was de tweede stemronde. De opkomst lag boven de 50 procent.

Premier François Fillon (UMP) stelde dat de bevolking heeft gekozen voor verandering. ''U hebt gekozen voor verandering en dat zal gerealiseerd worden. We zullen alle gewoontes en taboes van dit land aan de orde stellen'', aldus Fillon. ''Het is tijd voor actie.''

''De blauwe golf die was aangekondigd, heeft niet plaatsgevonden'', reageerde de PS-leider François Hollande, die sinds de presidentsverkiezingen onder vuur lag. ''In de nieuwe assemblee zal er pluralisme en diversiteit zijn. Dat is goed voor het land'', voegde hij eraan toe.

Scheiding
De vrouw van Hollande, de verslagen Franse presidentskandidate voor de PS, Ségolène Royal, liet meteen na afloop van de verkiezingen weten dat ze gaat scheiden van haar man. Zij beschuldigt hem in een nieuw boek ervan een affaire te hebben.

''Ik heb François Hollande gevraagd ons huis te verlaten'' zegt de 53-jarige Royal in een interview waarvan gisteren al delen werden gepubliceerd. Al maanden werd gespeculeerd over het paar. Royal wil de leiding van de PS van haar man Hollande (52) overnemen.

Commissies: geen martelingen in Irak

Icoon OorlogNederlandse militairen hebben zich bij de ondervraging van gedetineerden in Irak niet schuldig gemaakt aan martelingen. Die conclusie trekken twee commissies die onderzoek hebben gedaan naar het optreden van de Nederlanders in 2003. De onderzoeken zijn gedaan naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant over verhoormethoden waarbij verdachten in harde geluiden te horen kregen, met water nat werden gegooid, en afgeplakte skibrillen kregen opgezet.

Volgens de commissie Van den Berg kan de behandeling van één gedetineerde wel worden aangemerkt als een vernederende behandeling. Ook zegt de commissie dat de manier waarop gevangenen zijn behandeld niet in overeenstemming was met de Nederlandse bepaling dat aangehouden verdachten ten minste als krijgsgevangen zouden worden beschouwd.

Volgens Van den Berg was er geen sprake van een doofpotcultuur op het ministerie en zijn de minister en het Openbaar Ministerie destijds adekwaat geïnformeerd. De commissie heeft geen aanwijzingen dat de toenmalige minister Kamp informatie voor de Tweede Kamer heeft achtergehouden.

Ook de commissie van toezicht op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten heeft onderzoek gedaan. Die heeft zich gericht op het werk van de MIVD. Volgens de commissie is er niet gemarteld, is er niet mishandeld en zijn er geen strafbare feiten gepleegd. Er zijn wel dingen misgegaan, die liggen vooral in de sfeer van de voorbereiding en begeleiding.

Boek: Donjon Zenit - Een gruwelijk huwelijk

SubheaderDe Donjon wordt versierd, er staat een trouwerij gepland. De wachter zal gaan trouwen met de mooie Isis, iets waarvan Herbert eigenlijk de oorzaak is. Sinds de schat is gestolen door een draak en het Marvin en Herbert niet lukt om deze terug te stelen, moet de wachter de Donjon tijdelijk verpanden om de bruidsschat te regelen. Maar doordat Willem van Dattum overal contracten heeft afgesloten is het snel duidelijk dat er groot gevaar dreigt voor de Donjon. Herbert, nu in het bezit van het zwaard van het lot en de mantel van het lot, besluit weg te lopen met Isis en Elyacin. Marvin gaat hen achterna, om zo te voorkomen dat alles in het honderd zal lopen.

Ministers werken aan anonieme aangifte bij politie

Icoon BinnenlandsSlachtoffers van bijvoorbeeld intimidatie kunnen in de toekomst anoniem aangifte doen bij de politie. Dat moet voorkomen dat dergelijke zaken onbestraft blijven.

De ministers Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) en Ernst Hirsch Ballin (Justitie) gaan werken aan een voorstel om de anonieme aangifte mogelijk te maken. De woordvoerder van Ter Horst heeft een bericht hierover in De Telegraaf maandag bevestigd.

Slachtoffers van zaken als intimidatie of bedreiging slaan de aangifte bij de politie momenteel geregeld over uit angst voor represailles. Zij kunnen hun zaak wel aankaarten bij Meld Misdaad Anoniem, maar zo'n melding kan op zichzelf niet als bewijs dienen.

Piet Hein Donner heeft de anonieme aangifte als minister van Justitie in het vorige kabinet tegengehouden. Hij vond dat er al voldoende maatregelen bestaan om slachtoffers te beschermen, onder meer via Meld Misdaad Anoniem en de mogelijkheid om als aangever een neutraal adres te kiezen.

Het plan voor anonieme aangiftes past bij het voornemen van het huidige kabinet om de criminaliteit de komende jaren flink aan te pakken. Een van de concrete afspraken is dat het ophelderingspercentage van zaken in 2010 met 15 procent verbeterd moet zijn.

Boakye defintief naar Heracles

Heracles heeft Emmanuel Boakye definitief overgenomen van Ajax. Afgelopen seizoen werd de speler van de Amsterdammers gehuurd, maar zal nu definitief voor de club uit Almelo gaan spelen. De huidige verbintenis van de Ghanees liep nog door tot medio 2008.

Eerder liet Ajax al weten dat Boakye mocht vertrekken uit de hoofdstad. Heracles heeft hier gebruik van gemaakt door zijn contract af te kopen. Vorig seizoen kwam de speler zes keer in actie voor Ajax. Dit seizoen kreeg de Ghanees bij de club uit Almelo de kans om te laten zien wat hij kon. Er werd namelijk 31 keer beroep op de speler gedaan.

Sevilla wil Boulahrouz contracteren

De kans is groot dat Khalid Boulahrouz komend seizoen bij Sevilla onder contract staat. De verdediger komt momenteel nog uit voor Chelsea, maar heeft daar te horen gekregen dat hij naar een andere werkgever mag zoeken. Het contract de de international van Oranje loopt nog tot medio 2010 door.

In eerste instantie gaf Boulahrouz aan dat hij de concurrentie aan wilde gaan bij The Blues, aangezien Alex de gelederen van de club vanaf komend seizoen komt versterken. De kans op speeltijd is echter nog kleiner geworden. De Londense club heeft naast de Braziliaanse verdediger ook Tal Ben Haim weten te contracteren.

Haim is afkomstig van Bolton Wanderers en kan centraal in de verdediging worden geposteerd. In het verleden hengelde Sevilla ook al naar de diensten van Boulahrouz, maar dit leverde toen niets op. Ook enkele ploegen uit de Duitse Bundesliga zouden op de Nederlands international azen. Ook Bayern München behoorde tot dit gezelschap.

Vlaar: "Komst Van Marwijk goed voor Feyenoord"

Ron Vlaar is er bij met de nieuwe trainer van Feyenoord, Bert van Marwijk. De speler kent de oefenmeester niet persoonlijk, maar heeft het idee dat het de eerste stap in de juiste richting is. Van Marwijk zal maandagmiddag officieel worden gepresenteerd.

"Van Marwijk is een echt Feyenoord-mens", liet Vlaar over de trainer weten, die in 2002 de UEFA Cup met de Rotterdammers won. "Hij heeft al vier jaar bij Feyenoord gewerkt, dus zal sowieso een zekere binding met de club hebben. Ik ken hem niet als trainer, maar ik ben in ieder geval blij met zijn komst."

Vlaar is van mening dat, nu er een nieuwe trainer aan het roer staat, er ook gestart kan worden aan de bouw van een nieuwe selectie. "Het is goed dat er nu duidelijkheid is, nu kan je verder. Het enige waar ik me de laatste weken namelijk een beetje zorgen om heb gemaakt, was namelijk dat er niets bekend was. En zolang er niets bekend is, kan je ook geen knopen doorhakken of spelers aantrekken."

Feyenoord hoopt dat, met hulp van Van Marwijk, de komende weken een aantal grote spelers kunnen worden aangetrokken. Zo doken de namen van onder andere Kevin Hofland, Giovanni van Bronckhorst, Danny Koevermans en Roy Makaay al in de havenstad op. "Die namen heb ik ook gelezen, ja", aldus Vlaar. "Ik weet niet hoe serieus dat is, maar als deze spelers komen zou dat natuurlijk heel positief zijn."

Eerste goederentrein over Betuweroute

Icoon VervoerVanochtend is de eerste goederentrein vertrokken op de Betuwelijn. De lege goederentrein vertrok ruim een uur later dan gepland vanaf het rangeerterrein Kijfhoek in Zwijndrecht. De oorzaak van de vertraging waren technische problemen, zei directeur Markus Bertram van Rail4Chem, het bedrijf dat de primeur op de route heeft.

De trein wordt begeleid door een politiehelikopter en er zijn twee agenten aan boord, voor het geval dat actievoerders van GroenFront! opnieuw het spoor blokkeren. Afgelopen zaterdag deden ze dat ook toen koningin Beatrix de Betuweroute officieel opende. De trein zal niet harder rijden dan 40 kilometer per uur, om te voorkomen dat hij op de demonstranten inrijdt. De bestemming van de graantrein is Hongarije, waar hij wordt volgeladen met maïs.

Om acties op het spoor te voorkomen, wil exploitant Keyrail geen gedetailleerde mededelingen doen over de dienstregeling van de Betuwelijn. "Er is een opbouw tot vijftig treinen per week aan het eind van dit jaar. In 2008 rijden er vijftig treinen per dag over de lijn en over vijf jaar zijn dat er 150 per dag", zei een woordvoerder.

DVD: Growing Pains - seizoen 1

Eind jaren tachtig kon je met gemak een avondje televisie vullen met komedieseries over knusse gezinnetjes. Zo had je bijvoorbeeld Familie Ties en Full House, maar ook Growing Pains was zo'n serie. In 1985 werd deze gezinsserie voor het eerst uitgezonden in de Verenigde Staten en enkele jaren later bracht de publieke omroep de serie ook in Nederland op de buis. De serie zou internationaal een groot succes worden en er volgden nog meerdere seizoenen en zelfs een film. Ook was Growing Pains de serie waarin Leonardo DiCaprio zijn (inter)nationale debuut kende. Sinds kort is het eerste seizoen op dvd verkrijgbaar.

40 herten naar slachtbank wegens nieuwbouw

Icoon BinnenlandsVeertig herten in Rotterdam-Overschie dreigen geslacht te worden omdat ze nieuwbouw in de weg staan. Het perceel waar de herten nu rondlopen moet opgehoogd worden voor de bouw van 1800 huizen. De zaak lijkt een politieke kwestie te zijn, daar de overheid een andere locatie voor de herten moet vinden. Ook de Veluwe schijnt geen oplossing te zijn. Wat rest is de slachtbank.

Volgens GroenLinks is het simpelweg te duur om met een goede oplossing te komen. "Naar mijn weten is er honderdduizend euro beschikbaar gesteld en als ze in leven blijven is de gemeente te duur uit. Dan maar dood. Dat vind ik belachelijk", aldus Roest van GroenLinks.

De gemeente Rotterdam ontkent dit. "We kunnen écht niks vinden. Een alternatief is om de groep op te splitsen in delen, maar de boswachter raadt dit af. Het zou het welzijn van de herten schaden", zegt de woordvoerder van de gemeente Rotterdam.

Met dank aan een anonieme FOK!ker voor de submit.

CD: Gordon Chambers - Love Stories

Gordon Chambers laat zien niet veel creativiteit te bezitten door zijn eerste cd Introducing (in 2005) te noemen en zijn tweede cd Love Stories. Hoe moet dat nou publiek trekken? Zijn creatieve talenten zijn wel aanwezig in zijn inmiddels tien jaar durende carrière als songwriter-producer. Hij schreef nummers voor de grootste sterren (Aretha Franklin, Whitney Houston, Patti Labelle en vele anderen) en ontving diverse awards voor zijn creaties. In een sessie met Whitney Houston moest hij voorzingen en dat deed hij met zo’n overtuiging dat Whitney vroeg: "You want to do what I do, don't you? So… go for it!".

Gebrek aan helikopters bedreigt Afghanistan-missie

Icoon OorlogDe NAVO-missie in Afghanistan loopt gevaar door gebrek aan transport-helikopters. Dat zegt de hoogste Nederlandse militair in Afghanistan, generaal Meulman. De Amerikanen willen volgende maand 24 helikopters overplaatsen naar Irak. Daardoor kunnen troepen en voorraden niet meer worden vervoerd naar vooruit geschoven posten in Zuid-Afghanistan, waarschuwt Meulman. En dat is volgens hem onacceptabel.

Er zijn volgens Meulman nu al te weinig helikopters. Als de 24 helikopters weg worden gehaald wordt dat nog erger. "Dan kunnen we een aantal vooruitgeschoven bases niet meer bevoorraden en is er te weinig capaciteit voor verplaatsingen. De missie zou worden gedegradeerd en dat is niet acceptabel".

Geen enkel NAVO-land is tot nu toe bereid om de Amerikaanse transport-helikopters te vervangen. Generaal Meulman heeft daar geen goed woord voor over.

Vrouw met blote borsten krijgt schadevergoeding

Icoon OpmerkelijkEen vrouw die in 2005 werd opgepakt toen ze met ontbloot bovenlichaam door New York rondliep, krijgt een schadevergoeding van 29.000 dollar van de stad. Na haar aanhouding dagvaardde de 27-jarige Phoenix Feeley de stad en de agenten die haar hadden opgepakt. Ze kwam tot een regeling met de stad, waardoor ze 29.000 dollar, zo'n 21.700 euro, krijgt.

Feeley trok tijdens een kunstvoorstelling in 2005 het bovenste deel van haar overall naar beneden, omdat ze het warm had. Op deze manier liep ze tot half twee 's nachts over straat, waarna een agent haar opmerkte en aanhield. Ze werd naar het politiebureau gebracht en moest zelfs een psychologisch onderzoek ondergaan. Ze zat twaalf uur vast.

Sinds 1992 is het voor vrouwen, net als voor mannen, officieel toegelaten om met ontbloot bovenlichaam rond te lopen. De agent die de kunstenares aanhield, wist dat niet.

Phoenix Feeley
Phoenix Feeley


Met dank aan Reigndear voor de submit.

[EK-21] KNVB komt supporters tegemoet

Bezoekers van de halve finale tussen Jong Servië en Jong België hoeven aankomende woensdag niets te missen van de andere halve finale tussen Nederland en Engeland.

In stadion Gelredome kunnen de mensen op grote schermen kijken naar de verrichtingen van het team van bondscoach Foppe de Haan. Die wedstrijd in Heerenveen begint om 18.15 uur, Servië en België trappen in Arnhem om kwart voor 9 af.

Honderden supporters hadden al een kaartje voor de halve finale in Arnhem gekocht. Zij gingen er vanuit dat Jong Oranje niet als eerste maar als tweede zou eindigen in groep A. Zij kunnen nu beide wedstrijden volgen.

Krajicek en Damm gemengd dubbel op Wimbledon

Michaëlla Krajicek speelt op Wimbledon gemengd dubbel met de Tsjech Martin Damm. Tijdens een training in Tsjechië heeft de dubbelspecialist haar gevraagd een duo te vormen.


"We hebben vorige week een uurtje getraind. Toen zei hij dat hij het wel wilde proberen. Dat is fijn om van zo'n gerenommeerde speler te horen", aldus de Nederlandse die hoopt dat ze ooit nog eens met haar broer Richard kan dubbelen. De oud-Wimbledonkampioen voelde zich niet fit genoeg om dit jaar in Londen mee te doen. "Ik zou dat nog wel heel graag willen. Al wordt de kans dat het nog een keer lukt wel kleiner, want hij wordt ook ouder en ouder".

Vettel blij met punt

Sebastian Vettel, die gisteren zijn debuut maakte, pakte gelijk een punt in de Grand Prix van de Verenigde Staten. De jonge Duitser werd achtste tijdens zijn debuut, vlak achter Mark Webber.

"Het was fantastisch vandaag, geweldig leuk. Toch vond ik dat de race erg lang duurde," aldus Vettel die het sneu voor Robert Kubica vond dat hij niet mocht rijden. Toch was de Duitser blij met zijn kans. "Om een punt te scoren is echt geweldig. Vooral aangezien het hier is, op de dag van mijn debuut. Als iemand me woensdag had verteld dat ik zondag zou racen en een punt zou halen zou ik ze voor gek verklaren. Toch kenmerkt vandaag zich door gemixte gevoelens, geweldig voor het team, maar ik vind het sneu voor Robert Kubica."

Koning tegen Robredo in Rosmalen

Michel Koning moet het in de eerste ronde van het tennistoernooi in Rosmalen opnemen tegen de als eerste geplaatste Spanjaard Tommy Robredo. Dit maakte de loting gisteravond uit.

De 23-jarige tennisser uit Oosthuizen versloeg in de beslissende schifting van de kwalificaties de Tsjech Lukas Dlouhy met 6-4 en 7-6. Peter Wessels, die ook via de voorronde verder kwam, kreeg de Fransman Nicolas Devilder als tegenstander. Thiemo de Bakker treft met Antony Dupuis eveneens een Franse tegenstander.

Mourinho: "Ik heb gedacht aan opstappen"

Jose Mourinho heeft gezegd dat hij het afgelopen seizoen op het punt stond om te vertrekken bij Chelsea. In de tweede helft van het seizoen stond de positie van de Portugese oefenmeester onder druk vanwege de verstoorde relatie met Chelsea-eigenaar Roman Abramovich.

Volgens eigen zeggen heeft Mourinho vanwege zijn mentale sterkte de handdoek niet in de ring gegooid. "Afgelopen seizoen kwamen we in de belachelijke situatie terecht waarin 14 trainers met mijn positie in verband werden gebracht. Het was een krankzinnige periode en als ik minder sterk in mijn schoenen had gestaan, was ik wellicht zelfs opgestapt," aldus de Portugees die inmiddels weer op één lijn lijkt te zitten met de Rus.

Volgens Mourinho waren de problemen ontstaan omdat hij moest wennen aan de hiërarchie bij de Londense formatie. "Op dit moment ben ik de coach van de club, Peter Kenyon is de algemeen directeur en we hebben een bestuur waarin Roman Abromivich geen zetel heeft. Hij heeft een aparte status. Ik bespreek met Peter nieuwe aankopen voor de club. Roman Abramovich wordt vervolgens door Peter ingelicht en geeft zijn mening. Als Peter groen licht krijgt, neemt hij contact op met de zaakwaarnemer van de betreffende speler. Na een deal te hebben bereikt, koppelt Peter alles nog eens terug naar Roman. Zegt hij ja, dan is de overgang rond. Het is een andere manier van werken dan ik gewend ben."

EK gewoon in acht steden

Bern is definitief één van de acht speelsteden tijdens het Europees kampioenschap voetbal in 2008. Gisteren gaf een kleine meerderheid van de inwoners van de Zwitserse hoofdstad goedkeuring aan financiële steun voor het evenement.

Het bestuur van Bern had een speciale stemronde uitgeschreven om een besluit te nemen. In de stad staan drie groepswedstrijden gepland. Uiteindelijk stemde 52 procent van de bevolking in met het plan. Een negatieve uitkomst zou vermoedelijk betekenen dat een andere speelstad moest worden aangeschreven.

Van de acht speelsteden was Bern de enige die toestemming van de inwoners vroeg. Het EK vindt verder plaats in Zürich, Genève, Basel (Zwitserland) en Wenen, Innsbrück, Salzburg en Klagenfurt (Oostenrijk).

Zeven doden bij dragrace

Icoon OngelukZeven mensen zijn om het leven gekomen en vijftien gewond geraakt toen een coureur in een dragster de macht over het stuur verloor. De auto slingerde over het parcours en vloog het publiek in. Het ongeluk gebeurde tijdens het Cars 4 Kids liefdadigheidsevenement in de stad Selmer, ongeveer 120 kilometer ten oosten van Memphis, USA.

Een getuige vertelde dat de auto na de 'burn out' (een show element waarbij de coureur de banden snel laat draaien zodat ze heet worden en gaan roken) een paal raakte en het publiek in reed. "Ik zag lichamen door de lucht vliegen", aldus een aanwezige politie agent. Tenminste acht mensen moesten worden opgenomen in het ziekenhuis.

Het team waarvan de wagen deel uit maakte is diep geschokt door dit voorval. Het evenement, waarvan verwacht werd dat het zo'n 60.000 bezoekers zou trekken, werd direct afgelast. De AMS Pro Midified Series, die de races organiseert, zegt in een verklaring dat de coureur in kwestie een veteraan in het circuit is met meer dan twintig jaar ervaring. Ook hij raakte gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.2 fast & 2 furious bron:bbc news

Met dank aan Nood-kloon voor de vertaalde ( herschreven ) submit.

Dienstregeling Betuweroute blijft geheim

Icoon VervoerDe dienstregeling van de treinen op de Betuweroute komt niet op internet. Dat heeft exploitant Keyrail besloten. Het bedrijf wil zo nieuwe acties van tegenstanders van de goederenspoorlijn voorkomen. De bedoeling is dat vanochtend de eerste vrachttrein vanaf het rangeerterrein Kijfhoek bij Zwijndrecht vertrekt, maar een woordvoerster van Keyrail wil daar niets over zeggen.

De Betuwelijn werd zaterdag geopend door koningin Beatrix, die met een hendel een feesttrein liet rijden. De route van de trein moest echter worden ingekort doordat actievoerders van GroenFront op verschillende plaatsen de rails hadden geblokkeerd met verzwaarde olievaten en betonblokken.

Exploitant Keyrail geeft toe dat om die reden de dienstregeling niet op internet komt. Eerder werd dat nog door spoorbeheerder Prorail ontkend.

Gratis OV tegen files

Icoon FileEr start deze maand een proef met gratis openbaar vervoer voor forenzen. Op negen plaatsen waar het verkeer vaak vast staat kunnen de forenzen gratis met het OV naar hun werk. Op die manier wil staatssecretaris Tineke Huizinga de files proberen te verlichten. "Ik ga hier voortvarend mee aan de slag", zo zegt ze.

De proeven worden gehouden in de regio Utrecht, op Schiphol, in Nijmegen, Maastricht, Enschede, Eindhoven, Zwolle, Amersfoort en rond Amsterdam (gemeente Waterland). Zo krijgt personeel van Schiphol in ruil voor hun maandelijkse reiskostenvergoeding een OV-kaart.

Forenzen die vanuit oostelijke richting naar Amersfoort reizen, kunnen vanaf transferium Barneveld-Noord gratis verder reizen. Het experiment rond Utrecht wijkt af. Daar krijgen cliënten van de zes ziekenhuizen in de regio 'probeerkaartjes' om met het OV naar het ziekenhuis te komen.

"Het verricht geen wonderen, maar mijn verwachtingen zijn positief", zegt Huizinga. Er is een kleine proef gehouden tussen Krimpen aan den IJssel en Rotterdam. Tien tot vijftien procent van de forenzen stapte over op de bus. "Dat smaakt naar meer. En één ding weten we zeker: als we niets doen worden de files in elk geval langer."

Het project kost circa 10 miljoen euro. Het ministerie van Verkeer betaalt de helft, de rest financieren werkgevers en provincies.

IJskoud wereldrecord

Icoon Opmerkelijk'The Iceman' heeft gistermiddag zijn eigen wereldrecord 'in ijs staan' verbeterd. Wim Hof, zoals de recordhouder in werkelijkheid heet, stond in Ouwehands Dierenpark Rhenen een uur, 10 minuten en 35 seconden tot aan zijn kin in een bak met ijsblokjes.

Daarmee verbeterde hij zijn oude record met anderhalve minuut. De recordpoging, die werd gehouden in het ijsberenverblijf, maakte deel uit van het 75-jarig jubileumfeest van de dierentuin. Daarom streefde The Iceman ernaar 75 minuten in het ijs te blijven, maar volgens een woordvoerder van het evenement bleek dat medisch niet verantwoord.

Wim Hof heeft al vaker dergelijke 'stunts' gedaan, zoals zwemmen onder poolijs en het beklimmen van besneeuwde bergen op blote voeten.

Met dank aan bennootje voor de submit.

Real Madrid naar 30e landstitel

Real Madrid is er in geslaagd om voor de dertigste keer Spaans kampioen te worden. Op de laatste speeldag leek het lange tijd alsof de Koninklijke een 'AZ-je' zou doen, maar uiteindelijk trok Real aan het langste eind.

Winst was voldoende tegen Real Mallorca, dat op bezoek kwam in het Santiago Bernabéu. Het stadion waar Mallorca al zoveel vaker succesvol was. Ook vanavond leek het die kant op te gaan, want van een kampioen was in de eerste helft niet te spreken. Juan Arango ontving de bal na een knappe pass, en rondde feilloos af. Pas op driekwart van het duel ging de ploeg van de omstreden Fabio Capello voetballen. Dat resulteerde meteen in een treffer. De ingevallen José Antonio Reyes maakte via de paal gelijk. Zo'n tien minuten voor tijd was het Mahamadou Diarra, die toch speelde, de belangrijke goal namens Real. Hij kopte de bal langsdoelman Móya. Even later besliste Reyes met een mooi schot het duel, en daarmee het kampioenschap. Ruud van Nistelrooij moest al vroeg naar de kant met een blessure, maar met de lands- en topscorerstitel op zak, zal hij daar niet rouwig om zijn.

Barcelona deed wat het moest doen, door uit bij de reeds gedegradeerde streekrivaal Gimnàstic de Tarragona simpel te winnen. Carles Puyol opende de score namens Barça, terwijl Lionel Messi voor de 0-2 zorgde. Het ging zeer makkelijk voor de ploeg van Frank Rijkaard, maar hoeveel het ook zou worden; puntverlies van Real Madrid was noodzakelijk. Uiteindelijk zouden ook Ronaldinho, nogmaals Messi en Gianluca Zambrotta nog het net vinden, terwijl Grahn namens Nàstic nog wat terugdeed. De ruime overwinning mocht niet baten, aangezien Real in de slotfase opnieuw de punten pakte.

Door de winst van haar twee rivalen kon Sevilla nog maar maximaal derde worden. Op het moment van spelen wist men dit natuurlijk nog niet, en dus moest er gewoon gewonnen worden van Villarreal. De Gele Duikboot ging de afgelopen vijf jaar keer op keer onderuit in het Estadio Pizjuan, maar dit keer ging het anders. Los Sevillistas waren wel de betere, maar kregen de bal niet tussen de palen. Villarreal kwam er af en toe goed uit, en kon hieruit één keer scoren. Fuentes maakte de enige treffer in Sevilla, waardoor zijn club volgend jaar UEFA Cup voetbal speelt.

Onderin was het ongenadig spannend. Vier clubs konden nog degraderen met Gimnàstic. Real Sociedad leek al zo goed als uitgeschakeld, en met een 3-3 gelijkspel tegen Valencia werd de degradatie dan ook een feit. Celta de Vigo moest winnen en hopen op puntverlies van Athletic Club of Real Betis. Celta kwam zelf knap terug tegen Getafe (2-1), maar zag tot groot verdriet dat ook de opponenten de drie punten pakten. Betis maakte via twee goals in de slotfase van Edu aan alle onzekerheid een eind. Athletic blijft samen met Real Madrid en Barcelona de enige club die nooit is gedegradeerd.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
17/6Real MadridReal Mallorca3-1
17/6GimnàsticBarcelona1-5
17/6SevillaVillarreal0-1
17/6Recreativo HuelvaReal Zaragoza1-1
17/6OsasunaAtlético Madrid1-2
17/6Real RacingReal Betis0-2
17/6Athletic ClubLevante2-0
17/6Celta de VigoGetafe2-1
17/6ValenciaReal Sociedad3-3
17/6EspanyolDeportivo la Coruña1-3

Eindstand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Real Madrid*3876+26
2Barcelona**3876+45
3Sevilla***3871+29
4Valencia***3866+15
5Villarreal#3862+4
6Real Zaragoza#3860+12
7Atlético Madrid3860+7
8Recreativo Huelva3854+2
9Getafe3852+6
10Real Racing3850-6
11Espanyol3849-6
12Real Mallorca3849-7
13Deportivo la Coruña3847-13
14Osasuna3846+2
15Levante3842-16
16Real Betis3840-13
17Athletic Club3840-18
18Celta de Vigo##3839-19
19Real Sociedad##3835-15
20Gimnàstic##3828-35

* kampioen, CL
** CL
*** Voorronde CL
# UEFA Cup
## gedegradeerd

Topscorers eindstand:

#SpelerClubDoelpunten
1Ruud van NistelrooijReal Madrid25
2Diego Milito (Arg)Real Zaragoza23
3Ronaldinho (Bra)Barcelona21
=Frédéric Kanouté (Mal)Sevilla21
5Diego Forlán (Uru)Villarreal19
6David Villa (Spa)Valencia16

Man probeert zich in brand te steken

Icoon PolitieEen met benzine overgoten man heeft gisteren gedreigd zich in een auto in brand te steken. Een agent wist de 31-jarige man uit Den Haag rond 19.00 uur te overtuigen om uit te stappen en zijn aansteker af te staan.

De politie, die spreekt van een dreigende situatie, had een gebied van tientallen meters rond de auto aan de Pinksterbloem in het Geldserse Duiven afgezet.

De politie gaat er vanuit dat de Hagenaar ruzie had over een verbroken relatie. De auto stond vlakbij de woning waar zijn ex-vriendin zich zou hebben bevonden. Onderzoek heeft uitgewezen dat de man inderdaad in benzine was gedrenkt. De Hagenaar is meegenomen naar een politiebureau. De auto is in veiligheid gebracht.

'EU-grondwet definitief van tafel'

Icoon Europa De Europese grondwet is volgens minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen definitief van tafel. Wel zal er een traditioneel wijzigingsverdrag komen om de Europese Unie te hervormen. Dat heeft Verhagen gemeld na overleg met collegaministers in Luxemburg.

Hij bedoelt met zijn uitspraak dat alle symbolen die refereren aan een Europese staat uit het verdrag gehaald worden. De Europese vlag en het hymne zullen dan geen officieel deel uitmaken van de Europese Unie. Ook zal het verdrag niet de naam 'grondwet' dragen. Twee eisen van het Nederlandse kabinet lijken hiermee ingewilligd.

Overigens heeft het Nederlandse kabinet ook eisen wat betreft de inhoud. Het is nog onduidelijk in hoeverre Nederland daarin zijn zin krijgt. Nederland wil dat alle nationale parlementen samen een voorstel van de Europese Commissie kunnen blokkeren. De kans dat Nederland dit binnenhaalt is nihil, omdat geen enkel land dit wil. Nederland en Groot-Brittannië willen een passage over mensenrechten in Europa uit het Verdrag halen. Andere lidstaten vinden dit "onaanvaardbaar". Met name Frankrijk en Duitsland willen de inhoud van de grondwet voor het grootste deel intact laten.

De grootste dwarsligger is Polen. Uit historische overwegingen wil Polen meer stemgewicht vergeleken met Duitsland. In de verworpen grondwet ging Duitsland er het meeste op vooruit en Polen verloor het meeste invloed. Andere lidstaten voelen hier echter niets voor. Alleen Tsjechië steunt Polen. Een probleem is dat Polen dreigt een eventueel akkoord te blokkeren met een veto. De kans is dus groot dat er een compromis moet komen voor het Poolse stemgewicht.

Lichaam vermiste duiker gevonden

Icoon BinnenlandsDuikers van de douane hebben gisteravond in het Oostvoornse Meer het lichaam van de sinds 12:00 uur gister middag vermiste sportduiker gevonden.

Dat heeft de politie gemeld. Eerder op de dag ging de politie er al van uit dat de man was omgekomen en veranderde zij de reddingsactie in een bergingsoperate.

Duikploegen van de brandweer, de Rotteramse zeehavenpolitie en de douane hebben urenlang gezocht naar de 41-jarige man uit Ridderkerk. Ook een bergingsteam uit Urk en een sonarteam van het KLPD namen deel aan de zoektocht.

Slachtofferhulp heeft de echtgenote van de man en vrienden van zijn duikvereniging opgevangen. De sportduiker verdween ter hoogte van restaurant de Stormvogel in het Oostvoornse Meer, een populair duikgebied.

Met dank aan loesz voor de submit.
Laatste reviews en specials
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
review
CD: Robbie Williams - The Christmas Present
special
Fun met Funda #174 - Terug in de tijd met Café de Veehandel
review
Pokémon Sword en Shield
©FOK.nl e.a.