Jongen (17) mishandelt agenten

Icoon BinnenlandsVier agenten uit Oss zijn zaterdagochtend mishandeld door een 17-jarige inwoner van Berghem. Twee van de agenten waren er zo ernstig aan toe dat ze voor behandeling naar het ziekenhuis moesten.

De jongen had die nacht in het uitgaansgebied van Oss keer op keer ruzie gezocht met andere mensen. Uiteindelijk werd hij door twee agenten op de bon geslingerd omdat hij zonder licht fietste. De 17-jarige was het hier niet mee eens, schold de agenten uit en weigerde mee te werken. Een 30-jarige Ossenaar probeerde de aanhouding te dwarsbomen.

De politie probeerde de verdachte met pepperspray alsnog mee te krijgen. Hierop ging de jongen totaal door het lint: hij deelde een aantal kopstoten uit. Twee agenten die hun collega's te hulp schoten, werden geschopt en geslagen.

Tientallen omstanders werden met een politiehond op afstand gehouden. Een 15-jarige jongen trapte naar de hond en werd door het dier in zijn enkel gebeten. Deze jongen is zaterdagmiddag aangehouden op verdenking van het belemmeren van de arrestatie. De 17-jarige jongen zit ook nog vast. De 30-jarige man moet nog als verdachte worden gehoord.