[Le Mans] Opnieuw winst Audi

Olga (Nuongirl)
Frank Biela, Marco Werner en Emanuele Pirro hebben Audi vandaag de zevende zege in de prestigieuze race bezorgd. Peter Kox finishte in de Aston Martin 007 als negende en was met die plaats de hoogst geklasseerde Nederlander.

De Duitser Biela en de Italiaan Pirro boekten op Le Mans, waar het zondag in het laatste deel van de race pijpenstelen regende, hun vijfde zege waarmee ze op gelijke hoogte kwamen met de Brit Derek Bell. De Belg Jacky Ickx (6) en de Deen Tom Kristensen (7) wonnen vaker.

Voor de meeste Nederlandse deelnemers viel de 24 uur van Le Mans dit jaar tegen. Beide auto's van Spyker verlieten de race voortijdig en Jan Lammers' Team Racing for Holland eindigde na vele technische problemen als 25e in de totale rangschikking en 8ste in de LMP1-klasse.

De negende plaats van Kox en zijn teamgenoten was een tegenvaller. De Aston Martin 007 was het speerpunt van het Britse automerk op Le Mans. De 007 moest, in plaats van meestrijden om de overwinning, zelfs de Aston Martin 009, die als vijfde eindigde, voor zich laten.