Onderweg je mobieltje opladen

Icoon OpmerkelijkTwee studenten hebben een ‘geniale’ uitvinding gedaan. Sandy Pan en Kevin Gong hebben een oplaadzuil uitgevonden waarbij voor 50 eurocent in maximaal een kwartier tijd je mobieltje volledig wordt opgeladen. Het apparaat is afgelopen week in gebruik genomen op de Hoge School Rotterdam. Het beschikt over 17 aansluitingen waaronder ook een i-pod aansluiting.

Het afstudeerproject van de twee kan op meer plaatsen worden gebruikt dan alleen op school of in winkelcentra. Medestudenten van de Hogeschool denken bijvoorbeeld aan plaatsen als als het uitgaansleven. Martin, 23 jaar oud: ''Je maakt veel filmpjes en foto’s als je uitgaat, dan is de batterij ook sneller leeg.'' Zijn medestudent Maarten, achttien jaar oud zegt : ''En iedereen wil op de terugweg naar huis toch wel weer bereikbaar zijn, of een taxi kunnen bellen.''

Op dit moment wordt de oplaadzuil uitgeprobeerd door studenten van de school. De twee studenten die samen het bedrijf Gotcha Point hebben opgericht zitten boven op de klachten en het commentaar van de gebruikers. Zo zal het binnenkort ook mogelijk zijn om met je chipknip te betalen in plaats van alleen met muntgeld zoals nu het geval is.

Ook zijn de twee met meerdere bedrijven en organisaties in gesprek om de zuil te laten plaatsen op bijvoorbeeld winkelcentra en dergelijke. Zo zijn onder andere Rotterdam Alexandrium en Utrecht Hoog-Catharijne twee van de gesprekspartners.