NFLE: Admirals winnen laatste wedstrijd

Richard (Rieleks)
De Amsterdam Admirals hebben hun laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen. In het Olympisch Stadion werden de Berlin Thunder nipt met 21-20 verslagen. In een wedstrijd die tot de laatste play spannend bleef miste Amsterdam running back Jonathan Smith en wisselden quarterbacks Drew Olson en Cory Bramlet elkaar af.

Dankzij een 30-yard field goal van D.J. Fitzpatrick nam Berlin nog de leiding. Het werd al snel duidelijk dat Amsterdam veel moeite had de running game van de Duitse hoofdstedelingen te stoppen. De Admirals stelde daar bijzonder weinig tegenover, wat het een saai eerste kwart maakte.

In het tweede kwart ontbrandde de wedstrijd wat meer. Een 13-yard touchdown run van Berlin’s running back Cal Murray zette de Thunder nog op 0-10, waarna de Admirals toch echt aan een scoring drive moesten gaan beginnen. Een 20-yard touchdown pass van Corey Bramlet naar wide receiver Skyler Fulton bracht Amsterdam terug in de wedstrijd. Aan het einde van de eerste helft vergrootte Fitzpatrick de voorsprong door een 25-yard field goal attempt tussen de palen te schieten.

Het derde kwart leverde één spectaculaire play op. Een goede drive van Amsterdam zette een first & goal op vanaf de 2-yard line. Bij de allereerste down ging het volkomen mis. De pass van Olson werd ondergeschept en voor maar liefst 99 yards teruggelopen in de Amsterdamse endzone. In plaats van 14-13 stond het nu dus 7-20.

Bij de eerste en de beste play van het vierde kwart was het meteen raak. Fulton ontving wederom de bal in de endzone, ditmaal dankzij een 21-yard touchdown pass van Olson. Bij het eerstvolgende balbezit van het team van coach Bart Andrus was er opnieuw spektakel. Een schitterende one-handed catch van wie anders dan Fulton bracht de Admirals 41 yards verder. Twee plays later was het de beurt aan de Thunder. Een pass van Olson die bedoeld was voor Fulton werd ondergeschept, ironisch genoeg ook door een one-handed catch van Josh Lay.

Met nog minder dan vijf minuten te spelen kon Thunders kicker Fitzpatrick het een two-possession game maken. Zijn 35-yard field goal attempt ging echter naast de palen, waardoor Amsterdam nog steeds maar één touchdown verwijderd was van de overwinning. De daaropvolgende drive werd door Olson erg spannend gemaakt. Op de 31-yard line van Berlin moest Olson een 4th down & 13 converteren, maar zijn pass werd niet gevangen. De referees hadden echter een defensive pass interference penalty geconstateerd, waardoor Olson zijn drive vervolg mocht geven. Drie plays later moest Olson weer een 4th down & 13 proberen om te zetten in een first down, wilde de Admirals nog een kans maken. Zijn 21-yard pass in de endzone werd gevangen door wide receiver Justin McCullum, waarmee de Admirals voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong kwamen.

Berlin had de wedstrijd nog niet opgegeven. Quarterback Bruce Eugene verzond in de allerlaatste seconden een pass over 52 yards die ook nog eens werd gevangen door Ryan Hoag. Helaas voor de Thunder bleek de endzone een yard verder te zijn en was de tijd net aan verstreken. De Admirals wonnen hiermee hun laatste wedstrijd met 21-20 en eindigde 4-6 overall dit seizoen. Coach Andrus verwoordde deze wedstrijd als volgt: ”Het was vermaak.” Zijn collega John Allen: “Petje af voor de Admirals.”

De World Bowl zal gaan tussen de Frankfurt Galaxy en de Hamburg Sea Devils. Frankfurt moest het opnemen tegen de Cologne Centurions en de winnaar van deze partij ging zou een plaats in de World Bowl bemachtigen. Galaxy trok uiteindelijk aan het langste eind en door de overwinning van Hamburg zullen zij elkaar aanstaande zondag treffen in Frankfurt voor World Bowl XV.

Alle uitslagen

WedstrijdUitslag
Amsterdam Admirals - Berlin Thunder21 - 20
Rhein Fire - Hamburg Sea Devils13 - 17
Frankfurt Galaxy - Cologne Centurions - 31 - 14

Eindstand

TeamGespeeldGewonnenVerlorenGelijk
Hamburg Sea Devils10730
Frankfurt Galaxy10730
Cologne Centurions10640
Rhein Fire10460
Amsterdam Admirals10460
Berlin Thunder10280