Ferrari tevreden na kwalificatie

Felipe Massa en Kimi Räikkönen waren beiden tevreden met hun derde en vierde plaats tijdens de kwalificatie gisteren van de Grand Prix van de Verenigde Staten. Ook volgens de teambaas van Ferrari, Jean Todt, is er nog van alles mogelijk. Het team vertrouwt daarbij vooral op de strategie en bandenfabrikant Bridgestone.


"Ik ben redelijk tevreden en ik denk dat we morgen een goede race kunnen rijden", aldus Massa na afloop van de kwalificatie. "Maar we mogen niet blij zijn met dit resultaat. Aan de andere kant moeten we ook niet te hard zijn voor onszelf. Het was sowieso moeilijk om op pole te komen. En derde betekent gewoon een goede positie. De start zal morgen belangrijk zijn net als de strategie. Ik zal mijn best doen en de best mogelijke positie behalen."

Ook teamgenoot Räikkönen was tevreden.
"De vierde plaats is best een goed resultaat. Iedereen zat dichtbij elkaar en we moeten het verschil in gewicht niet vergeten. Maar dat weten we morgen pas. Natuurlijk wil ik het liefst vooraan staan, en er is altijd ruimte voor verbetering, maar ik denk dat het wel een goede race wordt. Het is belangrijk dat er geen anderen tussen ons en McLaren staan. De auto doet het ook prima, zeker bij lange runs. Ik ga morgen mijn best doen voor een goed resultaat," aldus de Fin.