FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 16 juni 2007

[EK-21] Nederland en België in evenwicht

Nederland en België hebben hun laatste groepswedstrijd op het EK gelijk gespeeld. In het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen werd het 2-2.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Oranje. Rigters verspeelde aanvankelijk de bal, die kwam echter terecht bij Drenthe. Het schot van de Feyenoorder ging echter naast omdat hij de bal niet goed op zijn schoen kreeg. In de zevende minuut was het Babel met eens kans maar zijn schot werd gestopt door de Belgische keeper Bailly. Het was Oranje die duidelijk de betere ploeg was, maar de Belgen wisten bij hun eerste echte kans tot scoren te komen. Op aangeven van Tom de Mul kopte Mirallas de bal in het doel van Vermeer.

Drie minuten later kwam Nederland al met een antwoord: Op aangeven van Babel schoot Maceo Rigters de bal in het doel. Wat volgde was een boeiende wedstrijden met kansen voor beide ploegen. Nederland moest in de 27e minuut tijdelijk met tien man verder, nadat Bakkal geblesseerd raakte en buiten het veld moest worden verzorgd. Een aantal minuten later kon hij weer verder spelen.

In de 37e minuut werd het 2-1 voor Jong Oranje. Royston Drenthe nam een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Die was niet te houden voor Bailly, die de bal in zijn eigen doel sloeg.Na de 2-1 probeerde Nederland door de drukken., maar er werd niet meer gescoord, waardoor het de ruststand was.

Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamers. De eerste kans van de wedstrijd was voor Mirallas, maar hij scoot over. Babel kreeg een kans in de 54e minuut op de 3-1, maar Bailly wist de bal net te pakken. Het was in de tweede helft vooral Oranje dat in de aanval was, maar het tempo lag wel een stuk lager dan in het eerste bedrijf. In de 70e minuut scoorden de Belgen alsnog de 2-2. Een schot van Pocgnoli was niet te houden voor Kenneth Vermeer. Daarna kregen beiden teams nog kansen, maar tot scoren kwam het niet meer.

Door het gelijkspel hebben de Belgen zich naast Nederland geplaatst voor de halve finales van het Europees Kampioenschap en voor de Olympische Spelen in Peking.

Jong Portugal won in de andere groepswedstrijd met 4-0 van Israel, dankzij treffers van Fernandes, Vaz Té, Veloso en Nani. Dit was echter niet genoeg om zich te plaatsen voor de halve finales.

België - Nederland 2-2
9' Mirallas 1-0
13' Rigters 1-1
37' Drenthe 2-1
70' Pocognoli 2-2

Scheidsrechter: Lannoy (Fra)

Opstellingen

België: Bailly, De Roover, Ciman, Lombaerts, Pocognoli (Mulemo/87), Vanden Borre (Blondel/65), Haroun, Overmeire, De Mul (Witsel/90), Mirallas, Martens

Nederland: Vermeer, Zuiverloon, Vlaar, Donk, Pieters, Bakkal, Kruiswijk,Drenthe (Beerens/73), De Ridder, Babel (Jenner/79), Rigters (Janssen/63)



De vraag van deze wedstrijd : Welke Nederlandse international moest in de eerste helft even uit het veld vanwege een blessure aan zijn hoofd? Mail je antwoord naar sport@fok.nl.

RTL Nieuws-team ooggetuige van aanslag

Icoon BuitenlandsEen team van RTL Nieuws was ooggetuige van de aanslag op het Nederlandse konvooi in Tarin Kowt in Afghanistan, waarbij de 20-jarige Timo Smeehuijzen om het leven kwam. Een verslaggever van RTL, Suzanne de Waal, reed met konvooi mee.

"We waren net onderweg, toen er opeens een auto uit een steeg kwam. Een enorme explosie volgde. Het pantservoertuig voor ons werd geraakt. Drie jongens stonden op dat moment bovenluiks; die zijn echt flink geraakt", zegt de Waal.

De verslaggever is erg geschrokken van het hele gebeuren: "Het was zo'n harde knal, je werd in de jeep gesmeten. Daarna zie je de meest gruwelijke beelden. Bloedige beelden. Verschrikkelijk".

Op dat moment wist niemand nog dat hierbij een Nederlandse soldaat om het leven was gekomen. "Dat heb ik pas in het kamp gehoord. Ik was als enige niet-militair aanwezig, dus werd ook officieel op de hoogte gesteld. De sfeer was zeer triest. Deze jongens werken al heel lang samen. Ze maken nu een verschrikkelijke tijd mee en moeten ook vreselijk huilen. Ook voor mij is het een enorme schok geweest."

RTL-verslaggever Jaap van Deurzen, die momenteel ook in Tarin Kowt verblijft, vertelt: "Omstanders hebben nog geprobeerd het 20-jarige slachtoffer te reanimeren, maar dat is helaas niet gelukt. Van de gewonden waren er twee ernstig aan toe. Een militair raakte gewond aan zijn oog."

Omdat het konvooi maar 28 man telde was er geen transportvoertuig aanwezig om gewonden af te voeren. Het gebied rond de aanslag is momenteel afgezet, de gewonden zijn met een ziekenwagen afgevoerd. De militairen krijgen op het kamp hulp van professionele begeleiders. De stemming was enorm bedrukt. Het dodelijke slachtoffer hoefde nog maar twee maanden te blijven.

Klik hier (Windows Media Player) voor beelden uit het RTL Nieuws.

Poster Heavy Rain

Heavy Rain is een game van de Franse ontwikkelaar Quantic Dream, bekend van The Nomad Soul: Omikron en Fahrenheit. Over de game is eigenlijk bijna niks bekend. Het enige dat we van de game gezien hebben tot nu toe was een techdemo die op de E3 van afgelopen jaar zeer hoge ogen gooide door zich te richten op het tonen van menselijke emoties en het tonen van zeer mooie graphics.

Vandaag is er op de site van Quantic Dream een poster in filmstijl opgedoken die een heel klein tipje van de sluier oplicht. Volgens het plaatje gaat de game nu door het leven als Heavy Rain: The Origami Killer. De game zal dus naar alle waarschijnlijkheid gaan draaien om een seriemoordenaar met als patroon het achterlaten van origami vouwwerkjes. Het blijft echter gissen wat Quantic Dream voor ons in petto heeft eind 2008 wanneer de game verschijnt op PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

Wil je de techdemo van vorig jaar nog eens zien, dan kan je deze hier downloaden.



Uitslag kwalificatie GP Verenigde Staten

Lewis Hamilton heeft tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten pole position gepakt. De Brit was twee tienden sneller dan zijn teamgenoot Fernando Alonso, die als tweede eindigde. De plekken drie en vier zijn voor Felipe Massa en Kimi Räikkönen. Nick Heidfeld pakte de vijfde plek.

David Coulthard is de eerste die in de eerste sessie de baan op gaat. Niet alleen dit feitje komt op zijn naam te staan: de Schot is ook de eerste die tijdens de kwalificatie van de baan gaat, maar kan zijn weg vervolgen. Uiteindelijk is het Fernando Alonso die na de eerste sessie de lijst aanvoert.

In de tweede sessie is het Anthony Davidson die als eerste de baan op gaat. Aan het einde van deze sessie blijken Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen en Felipe Massa de snelsten van de sessie.

De derde sessie begint zoals gewoonlijk met het leegrijden van de auto’s. Aan het eind van de sessie heeft Lewis Hamilton de snelste tijd neergezet, en pakt daarmee de pole. Hij wordt gevolgd door Fernando Alonso en Felipe Massa.


Coulthard spint van de baan af

Pos.CoureurTeamTijd
1 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes  1:12.331
2 Fernando AlonsoMcLaren Mercedes  1.12:500
3 Felipe MassaScuderia Ferrari  1:12.703
4 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari  1:12.839
5 Nick HeidfeldBMW F1  1:12.847
6 Heikki KovalainenRenault F1  1:13.308
7 Sebastian VettelBMW F1  1:13.513
8 Jarno TrulliToyota Racing  1:13.789
9 Mark WebberRed Bull Racing  1:13.871
10 Giancarlo FisichellaRenault F1  1:13.953

11 David CoulthardRed Bull Racing  1:12.873
12 Ralf SchumacherToyota Racing  1:12.920
13 Jenson ButtonHonda Racing F1  1:12.998
14 Nico RosbergWilliams  1:13.060
15 Rubens BarrichelloHonda Racing F1  1:13.201
16 Anthony DavidsonSuper Aguri F1  1:13.259

17 Alexander WurzWilliams  1:13.441
18 Takuma SatoSuper Aguri F1  1:13.477
19 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso  1:13.484
20 Scott SpeedScuderia Toro Rosso  1:13.712
21 Adrian SutilSpyker F1  1:14.122
22 Christijan AlbersSpyker F1  1:14.597

Vervelende pubers vast in glazen lift

Het tafereel had wel wat weg van een schandpaal. Een groepje vervelende hangjongeren kwam door eigen schuld vast te zitten in een glazen lift. Zo kon het hele Venlose winkelpubliek donderdagavond de jongeren zien hangen.

Het vijftal van veertien en vijftien jaar oud, werden even voor de winkel om negen uur zou sluiten vriendelijk doch dringend verzocht de winkel te verlaten. Dit omdat ze zich nogal baldadig hadden gedragen. Maar in plaats van de toko te verlaten, stapten ze in de lift. Hier begonnen ze als een stel idioten te springen, waarop de lift bleef steken.

Aangezien de lift van glas is en vanaf de openbare weg te zien, kon iedereen de jongeren zien hangen. Heel Venlo liep dan ook uit om een kijkje te nemen. De brandweer heeft de jongeren bevrijd. Onderaan werden de vijf opgewacht door de politie, die een mooie gele prent aan de jongeren overhandigde.

Met dank aan Samcali voor de submit.

Vrijdag PSOne games op PS3

Vijf PSone games zullen komende vrijdag op de PS3's online store te downloaden zijn. Over de prijs is nog niks gezegd.

De vijf spellen zullen zowel op de PSP als op het 'grote scherm' te spelen zijn; de spellen zijn echter wel alleen maar te downloaden op de PS3's online store.

De vijf games:
- Crash Bandicoot
- Wipeout
- Medievil
- Jumping Flash
- Syphon Filter



Gaat de oude doos zijn comeback maken?

Of dit ook voor Europa geldt is nog niet duidelijk.

Xbox 360 race simulator met 3 HD schermen

Het Canadese bedrijf VRX werkt momenteel aan een vrij interessante Xbox 360 simulator.

Deze simulator bevat drie Sharp Aquos 37" LC-D62U 1080p HD LCD displays in combinatie met het het orginele Xbox 360 racestuur van Microsoft. De speciale stoel, te weten een Monza racing is van de bekende fabrikant Sparco.

Hoe de vier Xbox-en de drie schermen apart aansturen is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk stuurt 1 Xbox 360 de andere 3 aan.

De gehele set-up van de simulator is hier te vinden.




'Palestijnen vermoorden elkaar van ons geld'

Icoon BuitenlandsDe wapens die gebruikt worden door de Palestijnen, zijn ondermeer betaald met de miljarden van de Europese Unie.

Het Duitse blad Bild meldt dat de afgelopen 14 jaar zes miljard euro is overgemaakt. Alleen al sinds juni vorig jaar is er weer 320 miljoen euro gestuurd. Wie heeft de wapens dus betaald? vraagt Bild zich af. De Palestijnen zelf zeggen dat 70 procent opgaat aan ambtenarensalarissen. De rest gaat naar de terroristen van Hamas. De Gazastrook is een gebied van 360 vierkante kilometer waarin alles kapot is en de bewoners veelal werkloos. Het enige dat functioneert zijn de propagandazenders, vat de krant het samen.

De splinternieuwe wapens die door de Hamas worden gebruikt om de volkerenmoord uit te voeren, zijn geleverd door Iran, maar betaald door de EU, aldus Bild.

Met dank aan Reigndear voor de submit.

Softbalsters naar Olympische Spelen

De Nederlands Softbalsters hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Peking. In de finale van het olympisch kwalificatietoernooi werd aartsrivaal Italië met 3-2 verslagen.

Nederland plaatste zich voor de finale door eerder ]vandaag Tsjechië met 9-6 te verslaan. Van Italië werd in de voorronde van het EK in Amsterdam nog wel gewonnen, maar daarna twee keer verloren, waaronder de finale. Ook op dit OKT was Italië al twee keer te sterk. Maar in het belangrijkste duel was Nederland vandaag de sterkste. Nederland mag naar de Olympische spelen, Italië moet thuisblijven.

India heeft groot gebrek aan muntgeld

Icoon FinancieelSommige winkeliers in Nederland klagen al als we betalen met 50 euro-biljetten, omdat ze weinig wisselgeld hebben, maar in India is het nog veel erger. Daar is het tekort aan muntgeld zo groot, dat winkeleigenaars zich zelfs tot bedelaars wenden om aan wisselgeld te komen. De stad Calcutta heeft het meeste last van het gebrek aan muntjes van één en twee roepie.

Er zijn veel munten over de grens naar Bangladesh gesmokkeld om daar te worden omgesmolten tot scheermesjes en religieuze beelden. Wegens het grote gebrek aan muntgeld stonden duizenden mensen bij banken om hun bankbiljetten om te wisselen. Door de inflatie van bijna vijf procent in India is het metaal waar een roepie van gemaakt is meer waard dan het geldbedrag één roepie.

Van een één roepie muntje kunnen mensen vier scheermesjes maken, die op hun beurt twee roepie per stuk waard zijn. De Indiase centrale bank heeft noodmaatregelen genomen. Deze maand heeft de bank al 5 miljoen roepie aan muntgeld uitgegeven, maar de vraag is nog altijd groter dan het aanbod.

Om het probleem te omzeilen, vragen handelaren hun klanten meer spullen te kopen of winkeliers geven bijvoorbeeld snoepjes in plaats van wisselgeld terug.

Met dank aan IRAKEES-NL voor de submit.

Twee zeslingen binnen 10 uur

Icoon OpmerkelijkHet gebeurt niet elke dag dat er een zesling geboren werd. Het is zeker zeer bijzonder als dat tweemaal in een etmaal gebeurt, en niet eens zo ver van elkaar af.

Helaas was één set kinderen zeer vroeg geboren en hebben ze het niet allemaal overleefd. De ouders, Ryan and Brianna Morrison, hadden al lange tijd geprobeerd kinderen te krijgen maar kregen pas succes na een IVF behandeling.

De zesling bestond uit vier broertjes en twee zusjes. Afgelopen woensdag overleed de kleine Bennet en donderdag bezweek zijn broertje Tryg ook.

De vier overgebleven kinderen verblijven nu op de intensive care afdeling van een kinderziekenhuis in Minneapolis. De zes werden zondag geboren na 22 weken zwangerschap, ongeveer 4 en een halve maand te vroeg. Volgens experts zijn veel vitale organen zoals hersenen, huid, nieren en longen dan ook nog niet goed ontwikkeld.

De doctoren hebben gedurende de zwangerschap erop aangedrongen het aantal foetussen te verkleinen om zo de kans op een succesvolle zwangerschap te vergroten. De ouders wilden dat niet. Later, maandagochtend, kwam er nog een stel zeslingen ter wereld in de staat Arizona.

Met dank aan Nood-kloon voor de vertaalde en herschreven submit.

[D-L] Dagwinst Iglinsky, Moreau nieuwe leider

De zesde etappe van de Dauphiné Libéré is gewonnen door Maxim Iglinsky. In de koninginnenrit van Gap naar Valloire over 198 kilometer bekroonde de Kazach van Astana een solo van 11 kilometer met de dagzege.

Tijdens de beklimming van de Col du Télégraphe, een berg van de eerste categorie, reed Iglinsky weg bij de Rus Aleksandr Botsjarov en de Fransman Rémy di Gregorio. Dit drietal had zich afgescheiden van een kopgroep van elf man, die al vroeg in de wedstrijd was ontstaan.

Achter de koplopers sloeg Christophe Moreau zijn slag. De Fransman van AG2R reed samen met Cadel Evans en Leonardo Piepoli Andrei Kasjetsjkin op afstand en nam de leiding in het algemeen klassement over van de Kazach uit de Astana-ploeg. Moreau heeft nu veertien seconden voorsprong op Evans.

Argon landskampioen bij de amateurs

In een knotsgekke wedstrijd heeft zondagkampioen Argon uit Mijdrecht ten koste van zaterdagkampioen IJsselmeervogels de landstitel bij de amateurs veroverd. Nadat vorige week op het terrein van de recordkampioen met 1-1 gelijk werd gespeeld, trok Argon op eigen veld na verlenging aan het langste eind. Argon rekende daarmee af met het trauma van 2005, toen de ploeg na verlenging de landstitel aan ASWH moest laten.

Voor rust was de wedstrijd redelijk tam. Dit kwam vooral door de verlammende uitwerking die de snelle openingstreffer van IJsselmeervogels op het duel leek te hebben. Kevin Winter opende namelijk al in de zesde minuut de score met een in de kruising gemikte vrije trap. Verder konden beide teams het hoge niveau van een week eerder in het gelijk opgaande restant geen moment benaderen.

In het tweede bedrijf ontstond een boeiend voetbalgevecht. Terwijl onweer boven Mijdrecht flitste, zette de thuisploeg de wedstrijd op zijn kop. Diangi Matusiwa, volgend seizoen spelend voor FC Omniworld, maakte gelijk en even later bracht Martijn Veltmeijer zijn team zelfs op voorsprong.

Binnen tien minuten had IJsselmeervogels de wedstrijd echter weer doen kantelen. Christiaan Opschoor fungeerde eerst als aangever bij de 2-2 door André Kemper en zag later een voorzet binnen vliegen: 2-3. Argon had vervolgens maar twee minuten nodig om weer op gelijke hoogte te komen middels wederom Diangi Matusiwa. Bij die 3-3 bleef het, zodat een verlenging noodzakelijk werd.

In die verlenging kreeg IJsselmeervogels al snel een uitgelezen mogelijkheid om de leiding weer te nemen. Na een overtreding op goalgetter Jeffrey Winter mocht André Kemper een strafschop nemen. Doelman Eelco Zeinstra wist de inzet van Kemper echter te keren, waardoor Argon in de wedstrijd bleef.

Na de kantwisseling kon Tayfur Kahraman uitgroeien tot de grote man. De ingevallen vrije trappen specialist, bezig aan zijn laatste duel voor Argon, kreeg de kans zijn specialisme te tonen. Die mogelijkheid greep hij met beide handen aan, want hij schoot de vrije trap onberispelijk binnen. IJsselmeervogels probeerde het nog wel, maar de formatie van Cees Lok wist niet meer te scoren. Zo ging een zesde landstitel aan hun neus voorbij.

Argon mocht zich zodoende voor het eerst in de historie tot landskampioen laten kronen. Een mooi afscheid voor trainer Jan Zoutman, die volgend jaar in het profvoetbal werkzaam is bij Haarlem.

Uitslag 3e vrije training GP Verenigde Staten

In de derde vrije training van de Grote Prijs van de Verenigde Staten bleek dat Fernando Alonso wederom de snelste was. Hij reed een tijd van 1:12.150. Sebastian Vettel en Lewis Hamilton werden respectievelijk tweede en derde. Christijan Albers eindigde als laatste.

De volledige uitslag:

#CoureurTeam TijdAantal ronden
1 F. Alonso McLaren 1:12.15012
2 S. VettelBMW1:12.32127
3 L. HamiltonMcLaren1:12.37814
4 H. KovalainenRenault1:12.64624
5 N. Heidfeld BMW 1:12.64624
6 K. Räikkönen Ferrari1:12.69216
7 F. MassaFerrari1:12.70917
8 G. FisichellaRenault 1:12.71020
9 D. CoulthardRed Bull1:12.94017
10 N. RosbergWilliams1:13.03118
11 J. TrulliToyota1:13.05723
12 R. SchumacherToyota1:13.06123
13 A. Davidson Super Aguri 1:13.06920
14 M. WebberRed Bull1:13.28914
15 J. ButtonHonda1:13.31820
16 V. LiuzziScuderia Toro Rosso1:13.41523
17 T. SatoSuper Aguri1:13.47619
18 R. BarrichelloHonda1:13.57317
19 A. WurzWilliams1:13.62618
20 S. SpeedScuderia Toro Rosso 1:13.97918
21 A. SutilSpyker F1 1:14.14224
22 C. AlbersSpyker F1 1:14.40224

Vanavond neemt BZN afscheid

Vanavond valt het doek voor de Volendamse Band Zonder Naam (BZN). Na 42 jaar muziekmaken en ruim vijftig Top 40 hits vindt de band het welletjes. De groep startte in 1965 en maakte toen beat-muziek, zoals velen in die tijd deden. Het leverde twee bescheiden hitjes op. Naar mate de haren van de bandleden langer werden, werd de muziek ruiger. Rond 1970 speelden ze onvervalste hardrock. De LP 'The Bastard' die de groep in 1971 uitbracht mag zelfs een 'klassieker' in het prille Nederlandse rockgenre genoemd worden en is tegenwoordig een gewild verzamelobject.

Omdat echt succes uitbleef, de verkoop van de hardrock lp en singles viel tegen, maakte BZN twee jaar later rock-muziek die iets beter in het gehoor lag. Tot medio 1975 wisten ze een handjevol Top 40-hits te scoren die allen zo rond de 20e plaats bleven steken. Eind '75 was de groep op sterven na dood. De optredens liepen hard terug en van de muziek kon eigenlijk niet meer geleefd worden. Daar kwam verandering in toen ze in 1976 in de kerk met een gastzangeres (Maribelle) optraden. Het idee ontstond om hiermee door te gaan en een gok te wagen. Mocht het mislukken, dan zouden ze ermee ophouden. De vader van Maribelle vond zijn dochter echter nog te jong en zo kwam Anny Schilder bij de groep.

Mon Amour
Aan het eind van de zomer van '76 werd de eerste single met zangeres Anny, 'Mon Amour', op single uitgebracht en stootte binnen mum van tijd door naar nummer één. Het succes was geboren en de sound waarmee dat gebeurde zouden ze niet drastisch meer veranderen. De hits volgden elkaar in rap tempo op. Begin 1984 besloot Anny Schilder de groep echter te verlaten. De bandleden dachten dat dit het einde was van BZN, maar vonden toch een opvolger in de toen 20-jarige Carola Smit. De singlehits werden vanaf toen wel wat minder groot maar de albums die werden uitgebracht verkochten als warme broodjes.

Toen Carola Smit in 1987 een herseninfarct kreeg hing het voorbestaan van de groep wederom aan een zijden draadje. Zanger Jan Keizer zou later verklaren dat als Carola er niet boven op was gekomen, hij ermee gestopt zou zijn. Smit herstelde echter boven verwachting en na vijf maanden kon ze alweer optreden.

Overlijden
Voorjaar 1988 verlieten kort na elkaar de broers Cees en Thomas Tol de groep. Ze werden vervangen door Dirk van der Horst en Dick Plat. In 1999 kampte Jan Keizer met ernstige hartproblemen en ontsnapte hij volgens zijn arts maar net aan aan hartinfarct. Eind 2002 werd bij Dirk van der Horst een ernstige ziekte geconstateerd. Hij overleed in 2004 op 57-jarige leeftijd. Zijn plek werd ingenomen door John Meijer. In 2005 overleed hun producer Roy Beltman en afgelopen jaar nog één van hun managers Jacques Hetsen.

In 2002 maakte BZN voor het eerst de overstap naar Nederlandstalige muziek. Zowel in 2003 als in 2005 verscheen een Nederlandstalig album die beiden een verdienstelijke top 10 notering in de albumlijsten haalden. Zoals altijd bleven de fans de groep trouw.

Afscheid
BZN bestaat nu uit Jan Keizer, Carola Smit, Jack Veerman, Jan Tuijp, John Meijer en Dick Plat. Vanavond geven ze hun allerlaatste concert in Ahoy in Rotterdam. De TROS is er live bij om 20.25 uur op Nederland 1 en zendt het afscheid uit tot de laatste noot is gespeeld (rond 23.00 uur).

In de pauze van het concert wordt een hommage uitgezonden waarin vele bekende Nederlanders BZN gedag zeggen. Premier Jan Peter Balkenende is één van hen: ''Jullie zijn de meest succesvolle band aller tijden geworden. Dat is een fantastisch resultaat. Miljoenen mensen hebben genoten van jullie muziek. Een enorm compliment. Ik wens jullie alle goeds en namens al die miljoenen Nederlanders heel veel dank voor die prachtige muziek die jullie hebben gemaakt'', zo zal de minister-president vanavond zeggen.



Vanavond voor het laatst


Mon Amour

Nintendo DS voor een zachte, stralende huid

Dat de smaak van gamers in het land van de rijzende zon af en toe iets anders is zal voor weinig mensen een verrassing zijn. Ook dat Japanners een breder begrip hebben van wat de term game inhoudt is eveneens geen schokkend wereldnieuws. Konami neemt nu de volgende (logische?) stap in deze trend met Dream Skincare.

In deze 'game' word je bijgestaan door de virtuele beauty consultant Chizu Saeki die jou tips geeft die jou helpen er op je best uit te zien. Je kunt zelfs dingen invoeren zoals je dagelijkse lichaamstemperatuur en ook je hormoonspiegel wil Chizu met liefde voor je in de gaten houden. De kans dat dit 'spel' in Europa uitkomt lijkt vrij nihil, maar we kunnen natuurlijk altijd hopen. Hieronder zie je toch wat screenshots van deze zeer aparte titel.





Vooruitblik GP Verenigde Staten

De vooruitblik van FOK!sport op de Grand Prix van de Verenigde Staten. Hoe ziet het circuit eruit, hoe laat rijden de wagens, hoe hebben de coureurs het hier vorige jaren gedaan, wie start er met een verse motor?

Indianapolis Motor Speedway

Lengte: 4,192 km
Aantal ronden: 73
Totale lengte: 306,016 km
Baanrecord: Rubens Barrichello 1:10.399 (2004)

Voor meer achtergrondinformatie over het circuit, en om mee te discussieren over het raceweekend, kun je natuurlijk op het FOK!forum terecht!

Tijdschema

dagNederlandse tijdsessie
vrijdag16:00 - 17:30vrije training 1
vrijdag20:00 - 21:30vrije training 2
zaterdag16:00 - 17:00vrije training 3
zaterdag19:00kwalificatie
zondag19:00race

Prestaties afgelopen jaren

#coureur2006200520042003
1Fernando Alonso5 (5)DNF* (6)DNF (9)DNF (6)
2Lewis Hamilton    
3Giancarlo Fisichella3 (3)DNF* (4)9 (14)7 (17)
4Heikki Kovalainen    
5Felipe Massa2 (2)DNF* (10)DNF (15) 
6Kimi RäikkönenDNF (9)DNF* (2)6 (7)2 (1)
7Jenson ButtonDNF (7)DNF* (3)DNF (4)DNF (11)
8Rubens Barrichello6 (4)2 (7)2 (1)DNF (2)
9Nick HeidfeldDNF (10)DNF* (15)DNF (16)5 (13)
10Sebastian Vettel    
11Ralf SchumacherDNF (8) DNF (6)DNF (5)
12Jarno Trulli4 (22)DNF* (1)4 (20)4 (10)
14David Coulthard7 (17)DNF* (16)7 (12)DNF (8)
15Mark WebberDNF (12)DNF* (9)DNF (10)DNF (14)
16Nico Rosberg9 (22)   
17Alexander Wurz    
18Vitantonio Liuzzi8 (21)   
19Scott SpeedDNF (13)   
20Adrian Sutil    
21Christijan AlbersDNF (14)5 (18)  
22Takuma SatoDNF (18)DNF* (8)3 (3) 
23Anthony Davidson    

DNF = uitgevallen; * = na formatieronde in pits uitgestapt

Motoren en versnellingsbakken

#coureurmotor
1Fernando Alonsonieuw
2Lewis Hamiltonnieuw
3Giancarlo Fisichellanieuw
4Heikki Kovalainenoud
5Felipe Massanieuw
6Kimi Räikkönennieuw
7Jenson Buttonnieuw
8Rubens Barrichellooud
9Nick Heidfeldnieuw
10Sebastian Vettelnieuw
11Ralf Schumachernieuw
12Jarno Trullinieuw
14David Coulthardnieuw
15Mark Webbernieuw
16Nico Rosbergnieuw
17Alexander Wurznieuw
18Vitantonio Liuzzinieuw
19Scott Speednieuw
20Adrian Sutilnieuw
21Christijan Albersnieuw
22Takuma Satooud
23Anthony Davidsonoud

Klassement coureurs

Pos.CoureurPunten
1Lewis Hamilton48
2Fernando Alonso40
3Felipe Massa33
4Kimi Räikkönen27
5Nick Heidfeld26
6Giancarlo Fisichella13
7Robert Kubica12
8Heikki Kovalainen8
9Alexander Wurz8
10Nico Rosberg5
11David Coulthard4
12Takuma Sato4
13Jarno Trulli4
14Ralf Schumacher2

Klassement constructeurs

Pos.TeamPunten
1McLaren Mercedes88
2Scuderia Ferrari60
3BMW F138
4Renault F121
5Williams13
6Toyota Racing6
7Red Bull Racing4
8Super Aguri F14

Jongen (17) dood na ongeval met graafmachine

Icoon OngelukDe 17-jarige jongen uit Prinsenbeek die vrijdagmiddag zwaargewond raakte bij een bedrijfsongeval met een kleine graafmachine is overleden. Het drama gebeurde aan de Chaamseweg in het Brabantse Alphen.

Het ongeval vond vrijdagmiddag om 14.00 uur plaats. De jongen was op een parkeerterrein van een begraafplaats aan het werk. Hij bestuurde een kleine graafmachine. Waarschijnlijk is de tiener uit de machine gevallen waarna die door onbekende oorzaak over hem heen walste. De Arbeidsinspectie onderzoekt de zaak.

Gameverslaving een 'mental disorder'?

De American Medical Association zal later deze maand een stemming houden over of gamesverslaving gezien moet worden als een geestelijke aandoening en op moet worden genomen in de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders. Het besluit om deze stemming te houden komt voort uit een rapport van Mohammed K. Khan met de titel "Emotional and Behavioural Effects, Including Addictive Potential, of Video Games". Khan, voorzitter van de Council on Science and Public Health, linkt gamesverslaving vooral aan MMORPG's en heeft over de link tussen games en verslaving het volgende te zeggen:

"Current data suggest these individuals are somewhat marginalised socially, perhaps experiencing high levels of emotional loneliness and/or difficulty with real-life social interactions. Current theory is that these individuals achieve more control of their social relationships and more success in social relationships in the virtual reality realm than in real relationships."

Ook zegt Khan nog in het rapport dat het gedrag dat gepaard gaat met gameverslaving nog het meeste overeenkomt met het gedrag dat geassocieerd wordt met compulsief gokken.

Fietser mishandeld na aanrijding

Icoon BinnenlandsEen fietser uit Deventer is vrijdag achtervolgd en mishandeld door een automobilist. Dat gebeurde na een aanrijding tussen de twee. De fietser reed ’s middags over de Zwolseweg in Deventer met twee vrienden. Het drietal fietste naast elkaar.

Een achteropkomende auto botste tegen de fietser die aan de buitenkant van het groepje reed. De automobilist achtervolgde de fietser en sloeg hem meerdere malen in het gezicht. De fietser wist een politiebureau binnen te vluchten. De automobilist is opgepakt. Tijdens de achtervolging bleek de bestuurder van de wagen nog een aanrijding te hebben veroorzaakt.

[EK-21] De Sart: "We gaan geen risico's nemen"

De bondscoach van Jong België, Jean-François de Sart, denkt dat de wedstrijd vanavond tegen Jong Oranje zal eindigen in een gelijkspel.


De Sart wilde het woord 'salonremise' niet in zijn mond nemen, maar hij liet wel duidelijk merken dat hij uitgaat van een gelijkspel. "De situatie is bijzonder. En ik ontken niet dat het ons belangrijkste doel is om ons te plaatsen voor de halve finales en niet om groepswinnaar te worden. Natuurlijk gaan we niet louter verdedigen. We proberen zo goed mogelijk te spelen, zonder ons doel te verliezen."

Verdediger Nicolas Lombaerts is het met zijn bondscoach eens en verwacht ook een gelijkspel. "Wat ons betreft zijn een draw en tweede plaats in de groep genoeg. We zullen standhouden. Onze tactiek is eenvoudig: we laten ze in het begin komen en zien wel wat er zal gebeuren."

Voetbalclub veilt sexy diensten voetbalmeiden

Icoon VoetbalBieden op twee meiden die je naar bed brengen en lekker toestoppen? Of toch liever een sexy carwash van leuke voetbalmeiden? De Drentse voetbalclub Hollandscheveld heeft dringend geld nodig en houdt daarom op zaterdag 30 juni deze opmerkelijke veiling. In totaal hoopt de club op enkele tienduizenden euro’s.

Hollandscheveld keek het idee af van voetbalclub SV Marknesse. Die hield eerder al een veiling waarbij sexy voetbalmeiden diensten als een carwash verkochten. SV Marknesse haalde toen 75.000 euro binnen. Hollandscheveld heeft het geld nodig voor een renovatie van de kleedkamers, de kantine en de bestuurskamer van sportpark De Oost. De veiling begint zaterdag 30 juni om 19.00 uur bij VV Hollandscheveld.

Kattenbont in de ban

Icoon OpmerkelijkVoortaan is kattenbont verboden. Een Europees verbod dat per 31 december 2008 ingaat bevestigt het officieel. Het Europees parlement stemt volgende week vrijwel zeker in met het voorstel. Ze riep in 2003 al op tot een verbod op kattenbont. De enige uitzondering zal zijn dat er dieren opgezet mogen worden, en dat ze gebruikt mogen worden voor onderwijskundige doeleinden.

De omstreden bontsoort is vooral afkomstig uit China. Het wordt gebruikt als vervalsing van de duurdere bontsoorten in jassen of speeltjes. De Europese Commissie kwam in november al met het voorstel vanwege de vele klachten van burgers. Brussel ontving de voorbije jaren ongeveer 10.000 brieven en 200.000 handtekeningen voor een Europees verbod.

De nieuwe regeling zou een einde moeten maken aan het gesteggel in de verschillende Europese landen. Dit geldt ook voor Nederland, die heeft gewacht met een wet tot er een Europees uniform besluit zou zijn.

Nederlandse heren loten gunstig bij Ordina Open

De Nederlandse mannen die meedoen aan het hoofdtoernooi van de Ordina Open hebben een redelijk goede loting gekregen. Thiemo de Bakker heeft op papier de gunstigste loting. Het 18-jarige talent, die gisteren de laatste wildcard kreeg, treft een qualifier.

Robin Haase moet het in de eerste ronde opnemen tegen de nummer 75 van de wereld, de Fransman Florent Serra. Raemon Sluiter stuit op de Thai Danai Udomchoke.

Michaëlla Krajicek begint de verdediging van haar titel bij het tennistoernooi in Rosmalen met een partij tegen de Argentijnse Gisela Dulko. De Nederlandse Arantxa Rus, die een wildcard ontving, moet het opnemen tegen de als achtste geplaatste Oekraïense Alona Bondarenko. Het is voor de 16-jarige de eerste maal dat ze aan een WTA-toernooi meedoet.

Hantuchova en Sharapova door in Birmingham

Maria Sharapova en Daniela Hantuchova hebben zich weten te plaatsen voor de volgende ronde van het WTA-toernooi in Birmingham.

Sharapova, als eerste geplaatst, won na meerdere onderbrekingen door regen in de derde ronde van de Oostenrijkse Tamira Paszek met 6-3, 4-6 en 6-2. De als derde geplaatste Hantuchova was met 7-6 en 6-4 te sterk voor Eleni Daniilidou.

Later vandaag spelen beide vrouwen de kwartfinale. Sharapova ontmoet haar landgenote Elena Likhovtseva. Hantuchova speelt tegen de Française Marion Bartoli.

Titel meerkamp voor Wammes

Jeffrey Wammes is de nieuwe Nederlandse kampioen op de meerkamp. De turner uit Zoetermeer volgt daarmee Epke Zonderland op, die dit jaar genoegen moest nemen met de tweede plaats. Anthony van Assche legde beslag op de derde plek.

Wammes was in 2005 ook al de beste van Nederland op de meerkamp. Afgelopen jaar kon hij zijn titel echter niet verdedigen, omdat hij tijdens een wereldbekerwedstrijd zijn enkels brak.

Mysterieuze storingen bij treinen Arriva

Icoon VervoerDe gloednieuwe treinen van Arriva worden geteisterd door mysterieuze storingen. De deuren weigeren soms dienst. Ook komen treinen stil te staan door onverklaarbare redenen. En reizigers lopen daardoor weer vertraging op.

Arriva spreekt van een groot raadsel. De vervoerdersorganisatie gaat nu uitzoeken in samenwerking met de fabrikant wat er precies aan de hand is. De mysterieuze storingen komen alleen in Groningen voor.

Jessica Alba dol op one-night-stands

Icoon ShowbizzActrice Jessica Alba is dol op one-night-stands. De sexy Amerikaanse heeft naar eigen zeggen al veel vrijpartijen achter de rug waarbij geen relatie in het spel was. "Ik wilde gewoon van verschillende walletjes eten. Een meisje is nog geen slet omdat ze van seks houdt. Ik ben het type dat zich omdraait in bed en de man zo snel mogelijk de deur uit wil werken. ’s Morgens knuffelen is niet aan mij besteed, ik wil mannen geen valse hoop geven", vertelt Alba.

Alba heeft slechte herinneringen aan haar eerste filmkus. Ze vond het walgelijk. Ze was twaalf en moest een man kussen die volgens haar nooit zijn tanden poetste. Twee jaar later moest ze op het witte doek zoenen met iemand die toen al 32 of 33 jaar oud was. Alba krijgt nog rillingen als ze daaraan terugdenkt. Wel laat de actrice weten dat haar zoencapaciteiten fors zijn toegenomen. Haar huidige vriend Cash Warren zou volgens haar de beste kusser in de wereld zijn.

Jessica Alba
Jessica Alba houdt van one-night-stands

[EK-21] Couceiro geschorst

José Couceiro zal tijdens het laatste groepsduel tussen Portugal en Israël niet op de bank zitten. De bondscoach van de Portugezen is geschorst voor één duel.

Couceiro werd in het duel met Nederland afgelopen woensdag naar de tribune gestuurd. De scheidsrechter had genoeg van de kritiek van de trainer, en Couceiro moest inrukken. Dit alles gebeurde in de 63e minuut, bij een stand van 1-0. Later zou Nederland met 2-1 de betere blijken.

De UEFA heeft Couceiro nu een schorsing van één duel opgelegd. De Portugees gaf toe dat zijn gedrag ontoelaatbaar was, ondanks het feit dat hij het niet geheel eens was met de beschuldigingen. Hij zal Portugal - Israël vanavond kijken vanaf de tribune, zonder enige toegang tot de kleedkamer, spelerstunnel, de techniekruimte of het veld. Ook zal hij geen contact hebben met zijn spelers, voorafgaand of tijdens de wedstrijd.

Voor beide ploegen staat alles nog op het spel. Mocht België verliezen van Nederland, dan kan Portugal de halve finales nog bereiken. Als Israël wint van Portugal, kan het bij winst van Engeland morgen alsnog naar de Olympische Spelen.

Softbalsters naar finale OKT

De Nederlandse softbaldames hebben nog steeds uitzicht op deelname aan de Olympsche Spelen in Peking. Vanmiddag bereikte het team van bondscoach Liz Kelley de eindstrijd van het Europees/Afrikaanse kwalificatietoernooi dankzij een 9-6 zege op Tsjechië. In de finale moet Nederland het opnemen tegen aartsrivaal Italië.

Aanvankelijk leek Nederland op een vrij eenvoudige overwinning op de Tsjechische vrouwen af te stevenen. In de zesde inning kwam Tsjechië echter van een 6-1 achterstand terug tot 6-6. In de gelijkmakende slagbeurt sloeg Jolanda Kroesen met een honkslag de drie beslissende punten binnen. In de laatste inning werd niet meer gescoord.

Voor de softbalsters is het Olympisch kwalificatietoernooi in Italië de laatste kans om zich voor Peking te plaatsen. Alleen de winnaar van de eindstrijd krijgt een ticket.

Russen drinken zich dood

Icoon BuitenlandsIn Rusland drinken veel mannen aftershave of schoonmaakmiddelen als alternatief voor wodka of andere sterke drank. Omdat over deze spullen geen belasting geheven wordt, zijn ze erg goedkoop en overal verkrijgbaar. Sterke drank zoals wodka en dergelijke is echter te duur voor de meeste mensen en daarom grijpen ze naar dit soort ‘alternatieven’.

Tijdens het communistische bewind konden de mensen vaak alleen alcohol betalen. De snelle economische groei heeft ervoor gezorgd dat de prijzen drastisch gestegen zijn. Hierdoor gaan veel alcoholisten op zoek naar goedkopere drankjes zoals parfum en schoonmaakmiddelen.

De helft van de doodsoorzaken bij mannen in Rusland is te wijten aan het drinken van dit soort producten. De levensverwachting voor mannen is in Rusland dan ook niet bijzonder hoog, de gemiddelde leeftijd is 59 jaar. De hoge concentratie alcohol in parfum en schoonmaakmiddelen (97 procent) is vrijwel meteen dodelijk voor de persoon die het nuttigt.

Robocop blijkt Roboflop

Vol trots showde de politie van de Russische stad Perm hun nieuwe held, een eivormige robot op wielen. De robot zou met zijn camera's en sensoren beelden moeten doorgeven aan de politie. Helaas bleek de robot tijdens een regenbui net zo betrouwbaar als een oude Lada.

Na een paar uren zijn kunsten te hebben vertoond, stak een regenbui de kop op. Het water veroorzaakte een kortsluiting en de robot weigerde dienst. De Russische politie laat de kop niet hangen en is van plan verder ter sleutelen aan het prototype. De bedoeling is dat over een aantal jaren tal van robocops door de Russische straten struinen.

Protest Zuid-Amerikaanse landen tegen FIFA

In een open brief hebben tien Zuid-Amerikaanse landen FIFA-voorzitter Joseph Blatter om opheffing gevraagd van de limiet voor wedstrijden op hoogte.

Onlangs bepaalde FIFA dat vanwege gezondheidsredenen interlands niet meer mogen worden gespeeld boven de 2.500 meter. De Zuid-Amerikaanse landen voelen zich gedupeerd en willen daarom dat de wereldvoetbalbond de beslissing terugdraait. Vanwege de maatregel kunnen diverse landen hun interlands namelijk niet meer in de hoofdstad spelen.

GroenFront wil opening Betuweroute verhinderen

Icoon VervoerDe actiegroep GroenFront probeert vandaag om de opening van de Betuweroute te verstoren. De groep vindt dat de aanleg van de bewuste route overbodig is, en ook dat het teveel natuurschoon heeft gekost.

Op zes verschillende plekken zouden actievoerders zich hebben vastgeketend aan de spoorlijn. Ook zouden er betonblokken geplaatst zijn op meerdere plaatsen. Hierdoor is op het moment niet duidelijk of de speciale feesttrein zal kunnen rijden vanmiddag. De trein zou de spoorlijn feestelijk moeten openen.

Koningin Beatrix opent de spoorlijn. De eerste goederentrein zou maandag moeten gaan rijden.

EA's Boogie krijgt een releasedatum

Boogie, de nieuwste rhytm&music game van EA die exclusief voor de Wii wordt ontwikkeld, heeft een releasedatum gekregen en die ligt dichter bij dan sommigen gedacht zullen hebben.


Gettin' jiggy with it!

De Amerikanen mogen vanaf 7 augustus los gaan, wij in Europa moeten wachten tot 31 augustus om de voetjes van de vloer te doen. De game zal verkocht worden in combinatie met een microfoon en zal bewerkingen kennen van bekende bands zoals de Jackson 5, Kool & the Gang, M.C. Hammer, The Village People, Cyndi Lauper en Britney Spears.


Sega: "Wii-hype wellicht snel voorbij"

Op het moment kan Nintendo haast niet op produceren tegen de vraag naar de Wii maar volgens de heer Steinberg, één van de hoge omes bij Sega, zou dit succes wel eens van korte duur kunnen zijn. De uitspraak is opmerkelijk aangezien de Wii veruit de meest verkochte console is tot nu toe.


"Niet innovatief genoeg"

Steinberg erkent dat de Wii het op het moment erg goed doet maar volgens hem zullen de gedateerde graphics en het gebrek aan technologische toeters en bellen Nintendo nog wel eens lelijk op kunnen breken volgend jaar. In Steinberg's eigen woorden:

"But how much value can developers and creative folks get out of this wrist motion two years from now, or 5 years from now, or 10 years from now?"

Steinberg voegt nog toe dat hij verwacht dat Sony's PS3 uiteindelijk als winnaar uit de eindstrijd zal komen tijdens deze console war.

Ludieke laatste woorden ter dood veroordeelde

Een ter dood veroordeelde man uit Texas heeft wel heel bijzondere woorden in gedachten, als de beul hem op 26 juni zal vragen zijn laatste woorden uit te spreken. De 39-jarige Patrick Knight wil graag een mop vertellen.

Hij wil niet zomaar een mop vertellen. Het publiek mag namelijk stemmen wat voor mop Knight zal gaan vertellen. Speciaal voor dit doel heeft een vriendin van de ten dode opgeschreven man een website geopend, waarop mensen hun voorkeur kunnen aangeven.

Volgens Knight, die op een site van zich doet doet spreken, organiseert hij een wedstrijd. "Ik wil dat de mensen mij hun beste grappen sturen zodat ik en anderen voor wie al een executiedatum is vastgesteld, toch kunnen doorgaan met lachen."

Tijdcapsule blijkt niet geheel waterdicht

OpmerkelijkDe verwachtingen waren hoog gespannen maar wat er uiteindelijk boven kwam was een tikkie teleurstellend. In 1957, toen de Amerikaanse staat Oklahoma 50 jaar werd, gaf the Plymouth car company een auto weg, maar dan op geheel eigen wijze.

De destijds gloednieuwe auto - 1957 Plymouth Belvedere - werd aangeboden aan de staat Oklahoma als een tijdcapsule die in de grond werd begraven. De auto zou pas weer bovenkomen als de staat 100 jaar zou worden, en dat is dit jaar gebeurd.

En hoewel gezegd werd dat de betonnen bunker waarin de auto rustte bestand zou zijn tegen een nucleaire aanval, blijkt dat water wel een weg wist te vinden naar de auto. Kortom, de auto kwam afgelopen week compleet verroest boven de grond.

Er werd weer lucht in de banden gepompt en er werd nog een poging gedaan om de auto te starten maar dat lukte niet meer. ''Man, wat is het een puinhoop'', aldus Boyd Coddington, bekend van het Discovery programma American hotrod, die hoopte met de auto een stukje te kunnen rijden.

Er lagen nog wel spullen in de kofferbak, zoals een reservetank en een paar blikken Schiltz bier. Maar wat doorging als een doorsnee handtas met lippenstift en (vreemd genoeg) kalmeringspillen was getransformeerd in een rottende hoop leer.

Er wordt nog in de auto gezocht naar een microfilm met daarin de namen van mensen die mee deden aan een kansspel. Degene, of nabestaanden van hen, die het beste wist te gokken wat in 2007 het inwonerstal van de stad Tulsa zou zijn, zou de auto winnen.

Een ander tijdscapsule die destijds ook begraven werd, was een stuk beter bestand tegen de tand des tijds. Deze bevatte onder anderen een Amerikaanse vlag, ansicht- en landkaarten.


1957

2007


-
Foto's van de generale repetitie van het omhoog halen van de auto.
Nieuwsbulletin (via Youtube) van de daadwerkelijke begrafenis!
En zo ziet de auto er nu uit.

Met dank aan Nood-kloon voor de vertaling, linkjes en de submit.

Trailer voor Mercenaries 2: Time to get paid

Pandemic Studios is volop bezig met Mercenaries 2. Het vervolg op de redelijk succesvolle Mercenaries zal je nog meer vrijheid gaan bieden op het vlak van missies, maar ook op het vlak van wat er stuk kan en moet. In de onderstaande trailer kun je zien dat de drie guns-for-hire geen problemen hebben met dingen die 'boem' doen.

Je kan de trailer ook via de volgende links bekijken:
MOV HD
WMV HD

MOV
WMV

[EK-21] Pieters, de Ridder in basis Oranje

Erik Pieters en Daniël de Ridder zullen vanavond in de basis starten bij Jong Oranje in de wedstrijd tegen Jong België. Ze vervangen Calvin Jong-A-Pin en Julian Jenner.

Bondscoach Foppe de Haan spaart Jong-A-Pin omdat de linksback al een gele kaart op zak heeft en een volgende waarschuwing betekent een schorsing voor de halve finale. Ondanks dat hij ook al een gele prent heeft, speelt middenvelder Royston Drenthe vanavond wel. "Royston speelt tot nu toe een fantastisch toernooi. Bovendien wil hij graag. Ik laat hem minimaal een helft spelen," aldus De Haan.

De Ridder is eigenlijk derde keus voor de positie aan de rechterkant van het middenveld, maar Beerens is niet geheel fit en Jenner wordt gepasseerd. "Julian heeft de knop na een zwaar seizoen bij AZ nog niet om kunnen zetten Hij heeft tijd nodig."

41-jarige Sheringham wil nog niet stoppen

Hij is inmiddels 41, maar Teddy Sheringham denkt er nog niet over om te stoppen. Nadat hij een koninklijke onderscheiding ontving, heeft de Engelse aanvaller gezegd dat hij nog niet aan zijn pensioen denkt.

"De onderscheiding is een grote eer", aldus Sheringham. "Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik geld ontvang voor iets dat ik zo graag doe. Ik weet hoe gelukkig ik ben en denk nog niet aan stoppen. Ik wil blijven spelen zo lang als het maar kan."

Momenteel zit Sheringham zonder club, nadat zijn aflopende contract bij West Ham United niet werd verlengd.

In het seizoen 1983/84 maakte Sheringham zijn debuut in het profvoetbal, dat was bij Millwall. In 1985 speelde hij voor de Zweedse ploeg Djurgårdens IF. In Engeland speelde hij ook nog voor Aldershot, Nottingham Forest, Tottenham Hotspur, Manchester United, Portsmouth en West Ham United.

Half Life 2: Episode 2 heeft een datum

Valve heeft laatst tegenover Shacknews de datum bevestigd waarop Half-Life 2: Episode 2, Team Fortress 2 en Portal uitkomen: namelijk 9 oktober.

Deze datum geldt zowel voor de Steam versie van de games, als ook voor de retail versie van de games. Ook geldt deze datum voor zowel de PC, de 360 en de PS3 versie van de games.

Laten we nu maar hopen dat Valve geen Half-Life 2 stunt uithaalt.


Ze komen er aan!

Het broeikaseffect...

Drie submitters kwamen met een broeikasteffect filmpje op de proppen. Ik denk dat jullie dit filmpje net zo interessant zullen vinden. Deze man legt zonder enige details uit wat onze toekomst zou zijn wat betreft de opwarming van de aarde. En zoals hij zegt, waarschijnlijk zal iedereen, ongeacht zijn of haar mening, het met hem eens zijn.

Echter volgens deze documentaire is het allemaal niet onze schuld. Wat te doen, wie te geloven?

Met dank aan Kazu, Googolplexian en Lecter1986 voor de submits.

Regering tegen pornofeesten

PolitiekDe regering van CDA, PvdA en ChristenUnie wil dat zogenaamde pornofeesten niet langer gedoogd worden. ''De seksuele ontsporingen'' op urbanfeesten, zoals onlangs op een feest in Amsterdam, zijn het kabinet een doorn in het oog. Ook een meerderheid in de Kamer sprak daar toen schande van.

Het kabinet zal met de gemeenten regels opstellen waaraan organisatoren van feesten zich moeten houden als ze een vergunning willen krijgen. Activiteiten zoals in april in The Power Zone in Amsterdam, waar danseressen met de mond werden bevredigd en waar op het podium driftig werd geneukt, moeten uitgebannen worden. ''Het is aan de overheid een goed voorbeeld te geven en duidelijke grenzen te stellen, zeker waar het jongeren betreft'', aldus onze regering.

Hasselhof krijgt voogdij over dochters

Icoon ShowbizzDe Amerikaanse acteur David Hasselhoff heeft na een lange juridische strijd gisteren van een rechter in Californië de voogdij gekregen over zijn twee dochters. Dit heeft de woordvoerster van de voormalige Baywatch-ster laten weten.

Hasselhoff (54) scheidde vorig jaar na een huwelijk van zestien jaar Pamela Bach (43). Met de scheiding ging een slopende juridische strijd gepaard over geld en over de voogdij over de dochters Taylor-Ann (17) en Hayley (14).

Tijdens dat gevecht mocht Hasselhoff zijn dochters enige tijd niet zien nadat zijn oudste dochter hem dronken op video had vastgelegd. Zwaar bezopen lag Hasselhoff op de grond terwijl hij vragen van zijn filmende dochter beantwoordde. ''Waarom drink jij?'', vraagt zij hem. ''Omdat ik problemen heb in mijn leven en me eenzaam voel'', bromde de voormalige strandwacht in de lens.

Bach en haar advocaat wilden gisteren niets zeggen over de zaak omdat een rechterlijk bevel dat zou verbieden.


Hasselhof en dochters

Haselhoef verhuist na pesterijen naar Duitsland

Icoon Binnenlands De voormalige islamitische verzorger Abdullah Haselhoef verhuist deze maand met zijn gezin naar Duitsland. Als reden noemt hij de treiterijen in zijn woonplaats Krabbendijke. Hij bevestigde vandaag een bericht hierover in De Telegraaf.

Haselhoef heeft zijn werk voor de Nederlandse Moslimraad en de Contactgroep Islam opgeschort. Maar in september wil hij doordeweeks weer in Nederland aan de slag. Het gezin vertrekt naar Duitsland omdat Haselhoefs vrouw Duitse is.

Haselhoef werd landelijk bekend na de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten. Hij sprak tijdens een herdenkingsdienst, waarbij onder anderen het Nederlandse kabinet, prins Willem-Alexander en prinses Máxima aanwezig waren. Hij was geregeld op de Nederlandse televisie te zien als officieuze woordvoerder van de moslims in Nederland.

In het Zeeuwse Krabbendijke, waar hij twaalf jaar woont, heeft hij sinds 2001 te maken met vernielingen, brandstichting en mishandeling van dieren. Er zijn al 25 incidenten geweest, zegt hij, variërend van het ingooien van ruiten tot het breken van poten van kippen.

''Ik weet niet waarom het gebeurt. Misschien vinden ze dat ik een rotkop heb of wijzen ze me af om wie ik ben. Maar het is ook niet meer van belang. We vertrekken.''

Haselhoef raakte in opspraak toen bleek dat hij nooit een imamopleiding had gevolgd, hoewel koranlessen die hij had gevolgd wel als zodanig op zijn cv stonden omschreven. Ook zijn uitspraak dat hij achter de richtlijn in de Koran staat die zegt dat homoseksuelen die in het openbaar de liefde bedrijven onder bepaalde voorwaarden de doodstraf moeten krijgen, bracht hem in de problemen. Hij verontschuldigde zich hier later voor.


Abdullah Haselhoef

Berdych naar finale Halle

Tomas Berdych heeft zich voor de tweede keer op rij geplaatst voor de finale van het toernooi in Halle. De Tsjechische tennisser was in de halve eindstrijd met 7-6 en 6-4 te sterk voor de Fin Jarkko Nieminen.


In de finale moet Berdych het opnemen tegen de winnaar van de partij tussen de Duitser Phillip Kohlschreiber en de Cyprioot Marcos Baghdatis.

Vorig jaar ging Berdych in de finale onderuit tegen Roger Federer. De nummer een van de wereld meldde zich voor dit jaar af.

Haagse buurt baalt van 'pikkendoekjes'

Icoon Not Safe For Work (NSFW)De Doubletstraat in Den Haag, een straat waar dames van lichte zeden werkzaam zijn, zorgt voor veel overlast bij omwonenden. In de hoerenbuurt komt het (te) regelmatig voor dat mannen die een bezoekje aan een prostituee hebben gebracht, midden op straat hun edele deel tevoorschijn halen en met een doekje even schoonmaken. Het doekje wordt vervolgens achteloos weggegooid in de struiken.

Twee bewoners aan de zuidwal, Arthur de Hart en Karel van der Touw, wonen beide al ongeveer tien jaar achter de Doubletstraat. Van der Touw verklaart: "We wisten dus ook waar we aan begonnen toen we hier kwamen wonen. Maar in de laatste paar jaar is de sfeer agressief en opgefokt geworden. Sinds de sluiting van de Poeldijksestraat en de tippelzone aan de Waldorpstraat is het hier niet meer te harden".

De straat wordt door de politie en de gemeente zeker niet vergeten, vinden de bewoners. "Maar er wordt dagelijks tegen m'n voordeur aan geplast", zegt Van der Touw. "En ik moet een paar keer per week m'n stoep kotsvrij maken. En elke dag zie ik mannen voor mijn deur na een bezoekje midden op straat hun broek laten zakken om de boel schoon te poetsen. Dat 'pikkendoekje' gooien ze vervolgens in onze struiken", vult De Hart het verhaal aan.

Ook is er zonder overleg een urinoir geplaatst dat zorgt voor stankoverlast. Van der Touw zegt: "Als de schoonmaakploeg van de gemeente langskomt zijn onze tuinen gehuld in een nevel van schoonmaakwater, urine en citronella. Dan moet je geen was buiten hebben hangen, niet in de tuin zitten en ramen en deuren gesloten houden."

De gemeente weerlegt de bezwaren en zegt dat er regelmatig overleg plaats vindt met de bewonersorganisatie en de winkeliers in de buurt van de Doubletstraat. Burgemeester Deetman zegt: "De straat ziet er overdag schoon uit, en er is geen aanwijzing dat de sluiting van de tippelzone aan de Waldorpstraat extra overlast heeft veroorzaakt in de Doubletstraat. Het laatste halfjaar is overlast van de Doubletstraat niet aan de orde gesteld "

Wesseling en Van der Meer assistenten Wotte

De twee Nederlandse assistenten van Mark Wotte zijn bekend. De oefenmeester, die eerder deze week bij Al-Ahly in Qatar tekende, neemt Roy Wesseling en Erik van der Meer mee.

Wesseling was in het betaald voetbal werkzaam voor Haarlem en Cambuur Leeuwarden. Bij de Friese club werd hij eerder dit seizoen wegens tegenvallende resultaten ontslagen. Van der Meer werkte als jeugdtrainer bij FC Utrecht en was sinds januari hoofdtrainer bij zaterdaghoofdklasser SHO uit Oud-Beijerland. Het meenemen van Nederlandse assistenten was één van de eisen die Wotte had neergelegd.

Pleidooi voor Blair als EU-president

Icoon Europa De Franse president Nicolas Sarkozy bepleit dat Tony Blair president van de Europese Unie wordt, een functie die in 2009 ontstaat als het nieuwe EU-verdrag wordt aangenomen.

Sarkozy heeft het idee al besproken met andere regeringsleiders van EU-landen, vooruitlopend op een EU-top van regeringsleiders donderdag en vrijdag in Brussel. Dat meldde de Financial Times vandaag, op basis van meerdere bronnen.

Blair treedt over twee weken af als premier. Hij ligt lastig bij sommige landen, omdat hij erg voor de oorlog in Irak was. Bovendien ligt Groot-Brittannië nogal eens dwars bij de Europese eenwording. Het land doet bijvoorbeeld niet mee met de euro.

Blair for president

Salman Rushdie wordt Sir Salman

Icoon EuropaSalman Rushdie mag zich sinds vandaag Sir Salman noemen. Koningin Elizabeth II heeft de Brits-Indiase schrijver geridderd ter gelegenheid van de officiële viering van haar verjaardag.

Rushdie werd in 1989 wereldberoemd toen de Iraanse leider ayatollah Khomeiny een fatwa met een doodvonnis tegen hem uitvaardigde wegens zijn boek De Duivelsverzen.

Ook is de Brits-Iraanse CNN-verslaggeefster Christiane Amanpour onderscheiden. Voetballer David Beckham daarentegen viel niet in de prijzen, ondanks wekenlange speculaties van die strekking in de Britse pers.

Salman Rushdie
Sir Salman

Paris heeft SOA

Icoon ShowbizzParis Hilton heeft een seksueel overdraagbare aandoening. Dit was de reden waarom zij vorige week even vervroegd uit de gevangenis werd vrijgelaten.

Dit meldde de krant "News of the World" vandaag op haar website in een exclusief verslag van zijn showbizzverslaggever uit Californië. De sherrif die het blonde feestbeest na drie dagen weer vrijliet repte over een "ernstig probleem", maar wilde toen niet toelichten wat hij bedoelde. De rechter stuurde de hotelerfgename de volgende dag echter weer de cel in.

Met dank aan microkid voor de submit.

Jonge vrouw en baby verongelukt

Icoon BinnenlandsEen frontale botsing gisteravond tussen twee personenauto's heeft het leven gekost aan een vrouw en een baby. De vrouw is achttien jaar geworden.

De baby was bij het ongeval in het Limburgse Sint Odiliënberg al direct om het leven gekomen. De vrouw overleed enkele uren later in het ziekenhuis. Vier inzittenden van de twee auto's raakten gewond.

De baby zat met nog twee andere kinderen en een 37-jarige Amerikaanse bestuurster in een auto die op de Paarloweg vol werd aangereden door een plotseling uitwijkende auto, die werd bestuurd door een 20-jarige man uit Vlodrop. Bij de man is een bloedproef afgenomen om te kijken of hij te veel had gedronken.

Met dank aan Pooltje voor de submit.

Robinho mag voor Real Madrid spelen

Robinho speelt dit weekend mee in de laatste competitiewedstrijd van Real Madrid. De Braziliaanse voetbalbond CBF heeft daarvoor toestemming gegeven.

Aanvankelijk had de spits zich moeten melden bij het nationale team, maar hij zou dan niet kunnen spelen in het beslissende duel tegen Real Mallorca morgen.

Brazilië mag de 23-jarige Robinho opeisen in hun voorbereiding op de Copa América, het Zuid-Amerikaans kampioenschap. Real Madrid wilde zijn speler echter niet laten gaan en riskeerde daarmee de aftrek van punten, die cruciaal kan zijn in de strijd om de Spaanse landstitel. Real heeft uiteindelijk de president van de CBF met succes gevraagd of Robinho toch in Madrid mocht blijven

Ook ploeggenoot Marcelo en Sevilla-speler Daniel Alves mogen zich later bij de Braziliaanse selectie melden.

Johnny Cash - Ring of Death

Als Johnny Cash nog leefde was hij ook Xbox360 speler geweest. Of niet. Er is in ieder geval wel een cover van zijn wereldberoemde Ring of Fire verschenen, toegespitst op de 360. Dat dit nummer een beetje sarcastisch is konden jullie waarschijnlijk al wel raden.

Zie hieronder de clip die bij de cover gemaakt is, of bekijk hem op de site van Gametrailers.


This one goes out to all you folks who've ever seen the red rings of death...

Rajkovic definitief naar PSV

Slobodan Rajkovic speelt het komende seizoen voor PSV. De Serviër wordt door zijn huidige werkgever Chelsea voor een seizoen verhuurd aan de Eindhovenaren. De speler neemt op dit moment deel aan het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar.

Het doel van Chelsea is om de 18-jarige Rajkovic meer ervaring op te laten doen in de Eredivisie. Deze constructie is enigszins te vergelijken met die van Alex. De Braziliaan speelde de afgelopen drie seizoenen voor de Eindhovenaren, maar zal komend seizoen voor The Blues actief zijn.

De jonge Servische speler kreeg op jonge leeftijd al een contract van bij Chelsea aangeboden. Rajkovic kostte toen al vijf miljoen euro, wat meteen een record betekende voor iemand van zestien. Vorig seizoen speelde hij nog voor OFK Belgrado, maar de Londense club is nu van mening dat de verdediger op een hoger niveau gaat spelen.

Resistance verkoopt twee miljoen keer en Sony zegt sorry

Sony ligt de laatste tijd flink onder vuur betreffende de game Resistance op de PlayStation 3. De Anglicaanse kerk is helemaal niet blij met het spel omdat bepaalde stukken zich afspelen in de Kathedraal van Manchester.

Sony heeft nu sorry gezegd tegen de kerk en zegt dat het helemaal niet de bedoeling is geweest om de kerk te kwetsen. De kerk is blij met het excuus, maar is nog niet tevreden. Ze zijn nog steeds van mening dat de game uit de winkels gehaald moet worden. Daarnaast zien ze graag dat Sony een bedrag schenkt aan een goed doel om zo haar schuld af te kopen.

Intussen blijkt dat de game erg goed heeft verkocht op de PS3. In totaal zijn er nu twee miljoen exemplaren verkocht. Of de ruzie met de kerk hier veel invloed op heeft gehad is niet bekend.

Resistance: Fall of Man speelt zich af rond 1951 en er is nooit een Tweede Wereldoorlog geweest. Je moet nu de wereld zien te redden van de Chimera-aliens. De oorlog vindt plaats in Engeland en de US-troops komen de Britten helpen. Het spel vertelt het verhaal van de drie laatste bekende dagen van U.S. Army Ranger sergeant Nathan Hale, blijkbaar een legendarische soldaat die in de oorlog tegen de Chimera een sleutelrol vervulde.

Popcentrum blijft drie maanden dicht

Icoon JustitiePopcentrum Baroeg in Rotterdam, waar twee weken geleden een Poolse man werd doodgeslagen met een barkruk, blijft drie maanden gesloten. Dit heeft burgemeester Opstelten van Rotterdam besloten.

Hij heeft het centrum laten sluiten wegens wat de gemeente noemt: “Aantasting van de openbare orde en nalatigheid van de exploitant.'' Het centrum had zelf al besloten om een tijdje dicht te gaan na het incident, maar die periode is nu dus door de beslissing van Opstelten verlengd.

In de zaak rond het doodslaan van de Poolse man zijn inmiddels drie verdachten aangehouden.

Terugblik: Tour de France 1996

Over drie weken start de Tour de France van 2007. In aanloop naar één van de belangrijkste wielerevenementen ter wereld blikken we de komende drie weken terug op een aantal edities. Vandaag volgt een terugblik op de Ronde van Frankrijk die in 1996 werd verreden.

In deze editie mocht Bjarne Riis zich de grote winnaar noemen. Miguel Induráin wist de Tour de France vijf keer op zijn naam te schrijven, maar wist in deze jaargang geen potten te breken. De Spanjaard moest zelfs zijn meerdere erkennen in renners als Jevgeni Berzin, Riis, en Richard Virenque.

Toch kreeg deze Ronde van Frankrijk een paar weken geleden een vervelend staartje. Riis, de winnaar van Ronde van Frankrijk, bekende namelijk dat hij de zege met de hulp van doping had behaald. Lange tijd bestond er onduidelijkheid over het vermeende dopinggebruik. Tijdens een persconferentie in Lynby (Denemarken) bekende de voormalig wielrenner schuld. Hij was overigens de eerste wielrenner die de bekentenis na het winnen van deze ronde deed.

In de week die hieraan vooraf ging, bekenden nog een aantal oud-wielrenners het gebruik van doping, namelijk Christian Henn, Udo Bölts, Erik Zabel en Rolf Aldag. Dit gezelschap was in die tijd actief voor Team Telekom. Op 7 juni maakte de organisatie van de Tour de France bekend dat Riis niet meer als als winnaar werd erkend.

Ook de winnaar van het bergklassement van 1996, Richard Virenque, gaf na lang aarzelen toe gebruik te hebben gemaakt van verboden middelen.



Statistieken van de Tour de France 1996

Aantal ritten: 21
Totale afstand: 3907 km
Gemiddelde snelheid: 39.227 km/h
Aantal deelnemers: 198



De winnaars van de Tour de France 1996

Ritwinnaars:

Rit Route Winnaar
Proloog 's-Hertogenbosch - 's-Hertogenbosch Alex Zülle (Zwi)
1 's-Hertogenbosch - 's-Hertogenbosch Frédéric Moncassin (Fra)
2 's-Hertogenbosch - Wasquehal Mario Cipollini (Ita)
3 Wasquehal - Nogent-sur-Oise Erik Zabel (Dui)
4 Soissons - Lac de Madine Cyril Saugrain (Fra)
5 Lac de Madine - Besançon Jeroen Blijlevens (Ned)
6 Arcs-et-Senans - Aix-les-Bains Michael Boogerd (Ned)
7 Chambéry - Les Arcs Luc Leblanc (Fra)
8 Bourg-Saint-Maurice - Val d’Isère Jevgeni Berzin (Rus)
9 Monetier les Bains - Sestrières Bjarne Riis (Den)
10 Turin - Gap Erik Zabel (Dui)
11 Gap - Valence Chepe González (Col)
12 Valence - Le Puy en Velay Pascal Richard (Zwi)
13 Le Puy en Velay - Superbesse Rolf Sørensen (Den)
14 Besse - Tulle Djamolidin Abdoesjaparov (Oez)
15 Brive - Villeneuve sur Lot Massimo Podenzana (Ita)
16 Agen - Lourdes-Hautacam Bjarne Riis (Den)
17 Argelès-Gazost - Pampelune Laurent Dufaux (Zwi)
18 Pampelune - Hendaye Bart Voskamp (Ned)
19 Hendaye - Bordeaux Frédéric Moncassin (Fra)
20 Bordeaux - Saint-Emilion Jan Ullrich (Dui)
21 Palaiseau - Parijs Fabio Baldato (Ita)

Gele trui:

#NaamTijd
1Bjarne Riis95:57.16
2Jan Ullrich+ 1.41
3Richard Virenque+ 4.36
4Laurent Dufaux+ 5.53
5Peter Luttenberger+ 7.07
6Luc Leblanc+ 10.03
7Pjotr Oegroemov+ 10.04
8Fernando Escartin+ 10.26
9Ábraham Olano+ 11.00
10Tony Romiger+ 11.53

Groene trui:

#NaamPunten
1Erik Zabel335 pnt
2Frédéric Moncassin284 pnt
3Fabio Baldato255 pnt

Bolletjestrui:

#NaamPunten
1Richard Virenque383 pnt
2Bjarne Riis274 pnt
3Laurent Dufaux176 pnt

Witte trui:

#NaamTijd
1Jan Ullrich96:58.57
2Peter Luttenberger+ 5.26
3Manuel Fernandez Gines+ 24.47

Ploegenklassement:

#PloegTijd
1Festina286:46.20
2Team Deutsche Telekom+ 15.14
3Mapei+ 51.36

Op het FOK!forum loopt een topic waar je meer belangrijke momenten kan plaatsen. Deze worden dan in een lijst gezet, zodat er uiteindelijk een volledige terugblik naar de Tour de France van 1996 ontstaat.

Vrouw ontvoerd in eigen auto

Icoon MisdaadEen 32-jarige vrouw uit Den Bosch is in haar woonplaats ontvoerd in haar eigen auto. Een onbekende man bedreigde de vrouw gisterochtend met een wapen en dwong de vrouw naar Den Dungen te rijden. Na twee uur zag de vrouw een kans om op een parkeerterrein te ontsnappen aan haar ontvoerder.

De ontvoerder vluchtte direct in de gestolen auto. Hij veroorzaakte tien minuten later een ongeluk op een kruispunt. De man kwam op de verkeerde weghelft terecht, waarna hij op een tegenligger botste. De bestuurder van de andere auto kwam met de schrik vrij. Na het ongeluk vluchtte de ontvoerder in de richting van Hinthamereinde.

De vrouw had inmiddels de politie gewaarschuwd, die met onder meer een helikopter de jacht inzette op de ontvoerder. De ontvoerder is nog voortvluchtig.

Hofland ziet transfer naar Feyenoord wel zitten

Kevin Hofland staat niet negatief tegenover een transfer naar Feyenoord. De aanvoerder van VfL Wolfsburg heeft dat gezegd nadat bekend werd dat de Rotterdammers contact hadden opgenomen met de Duitse werkgever van de Limburger.

Afgelopen donderdag hoorde Hofland van zijn zaakwaarnemer Rob Jansen dat de club uit De Kuip van plan was om zich officieel bij Wolfsburg te melden. "Ik heb Magath gezegd dat ik open sta voor elke geïnteresseerde club, dus ook voor Feyenoord. Maar ik vind het belangrijk dat de clubs eerst een akkoord bereiken. Pas daarna kijk ik of de plannen van de club me aanspreken en een transfer voor mij interessant is. Het heeft geen zin om al in een eerder stadium met vertegenwoordigers te praten," aldus Hofland.

Vorige maand deed Wolfsburg Hofland nog een aanbieding om zijn contract, dat tot medio 2008 loopt, te verlengen. Daar ging de voormalig speler van PSV niet op in. Bayer Leverkusen toonde eind mei ook nog belangstelling, maar die onderhandelingen leverden niets op.

Boek: Hein de Kort - In de Hens

SubheaderIn de Hens is het laatste album van Hein de Kort over het echtpaar Dirk en Desiree Twee Keer Bellen. En het is weer ouderwets gezellig in de familie. Na het lezen van een partnertest vliegt Dirk subiet de straat op. Gelukkig blijven ze als twee constanten bij elkaar, ook al beleven ze hun avonturen ook geregeld los van elkaar. Zo concluderen de vrienden van Dirk met het grootste gemak dat een rosé drinkende Dirk toch homo is. Maar gelukkig adviseert Dirk de dokter graag bij de voorstellen voor plastische chirurgie van Desiree.

Jongetje deelt heroïne uit

Icoon OpmerkelijkEen 5-jarig Amerikaans jongetje heeft zakjes heroïne meegenomen naar een kinderopvang in New York en uitgedeeld aan zijn vriendjes. Het jongetje dacht echter dat het snoep was, omdat er smileys op de zakjes stonden en de geur had van broodkruimels. Zes kinderen werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar niemand bleek gewond.

Het jongetje en zijn twee zusjes proefde dinsdag daadwerkelijk van de heroïne. Het jongetje moet volgens de ouders de drugs hebben gevonden terwijl zijn moeder hem en zijn twee zusjes lopend naar school bracht. De ouders zeggen zelf geen drugs te gebruiken.

DVD: All The King's Men

In de jaren dertig leken de Verenigde Staten een beetje op Sicilië. De mafia vierde hoogtij en de overheid was corrupt. De witteboordencriminelen haalden bakken met geld binnen, terwijl de arbeiders en boerenkinkels het moesten stellen zonder goede voorzieningen. Huey Long was zelf ook een boerenkinkel, maar dan eentje met een opleiding. Als advocaat kon hij de overheidsgraaierij niet aanzien en als bewaker van de lokale schatkist vocht hij tegen de corruptie. Hij kreeg de steun van het volk en werd op den duur gekozen tot gouverneur en later zelfs tot senator. Jammer genoeg bleek het spreekwoord 'macht corrumpeert' ook op hem van toepassing, want hij begon te regeren als tiran.

KNVB verwacht vol Abe Lenstra-stadion

De KNVB verwacht dat het laatste groepsduel op het Europees kampioenschap voetbal tussen Jong Oranje en Jong België vanavond is uitverkocht.

"Tot dusverre zijn er ongeveer 23.000 kaarten verkocht," aldus een woordvoerder van de KNVB gisteren. "We hopen en verwachten de laatste tickets alsnog van de hand te doen."

Het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen biedt plaats aan 26.000 mensen.

Beatrix opent Betuweroute

Icoon VervoerDe Betuweroute wordt vanmiddag door Koningin Beatrix officieel geopend. Er is ruim tien jaar gewerkt aan de lijn. Om 15.00 uur geeft Beatrix op station Barendrecht het virtuele startsein voor de eerste goederentrein die gaat rijden op de spoorverbinding tussen de haven van Rotterdam en het Duitse Ruhrgebied.

Bij de opening zijn enkele belangrijke gasten aanwezig, zoals minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA), de vice-president van de Europese Commissie Jacques Barrot die verantwoordelijk is voor transport en de Duitse staatssecretaris van Verkeer van Nordrhein-Westfalen Jörg Hennerkens.

De Betuweroute is 160 kilometer lang en begint bij rangeerterrein Kijfhoek (Zwijndrecht), en daarna loopt hij gelijk aan de snelweg A15. De Betuweroute is voorzien van 160 kilometer aan geluidsschermen, 190 faunapassages, vijf tunnels met een totale lengte van achttien kilometer, 130 bruggen en viaducten, 600.000 dwarsliggers, 155 wissels, en om de lijn aan te kunnen leggen was 16 miljoen kubieke meter zand nodig. In totaal zijn er 20.000 mensjaren in de aanleg gaan zitten onder leiding van zes opeenvolgende ministers van Verkeer en Waterstaat.

En dat alles kostte 4,7 miljard euro. Dat is ruim één miljard meer dan werd gedacht in 1996 bij de vaststelling om de lijn aan te leggen. De extra kosten zijn veroorzaakt door stijgingen van het prijspeil en een aantal tegenvallers.

De aanleg van de lijn heeft ruim tien jaar geduurd nadat de Tweede Kamer in 1995 definitief het groene licht gaf voor de aanleg. In 1997 ging de eerste spade de grond in. De Tweede Kamer besloot in 1992 al tot de aanleg van een goederenspoorlijn van Rotterdam naar het Ruhrgebied. Twijfels over het nut van de spoorlijn zorgden ervoor dat het definitieve besluit vier jaar later werd genomen door het Paarse kabinet van PvdA, VVD en D66.

Vanaf het begin is de lijn al een taboe. Tegenstanders van de lijn waarschuwden al in een vroege fase voor de hoge kosten en lage opbrengsten. Goederentransport over het water zou goedkoper zijn en de spoorlijn zou schadelijk zijn voor de Hollandse natuur. Ook zouden de kosten voor de aanleg niet kunnen worden terugverdiend.

Koevermans wil weg bij AZ

Danny Koevermans wil weg bij AZ. De Schiedammer gaat niet in op het aanbod van contractverlenging en wil zijn heil komend seizoen elders zoeken. Glasgow Rangers toonde al interesse, maar werd nog niet concreet.

Bij Shaktar Donetsk kon hij een kapitaal verdienen, maar dat zag Koevermans niet zitten. Daarnaast is er interesse uit Duitsland en zou Feyenoord op korte termijn een visje uit gaan gooien bij de spits, die nog een contract tot 2010 heeft in Alkmaar.

Koef wil weg omdat hij het niet ziet zitten om als een van de vier of vijf Alkmaarse aanvallers vaak op de bank te komen zitten. Het is echter nog maar de vraag of AZ bereid is om mee te werken aan een tranfer.

Wereldrecord Defar op 5.000 meter

Bij de eerste Golden League-wedstrijd van het seizoen, de Bislett Games in het Noorse Oslo, heeft Meseret Defar een wereldrecord gelopen op de 5.000 meter.

De 23-jarige olympisch kampioene snelde naar 14,16,63 en bleef daarmee bijna acht seconden onder het oude wereldrecord dat ook op haar naam stond. Ook de nummer twee in Oslo, de Keniaanse Vivian Cheruiyot (14.22,51) bleef onder de oude toptijd van de Ethiopische.

Softbalsters verliezen van Italië

De Nederlandse softbalvrouwen moeten op het olympisch kwalificatietoernooi in Italië vandaag een extra wedstrijd spelen om alsnog de finale te behalen. In de tussenronde werd met 7-4 verloren van Italië, dat zich direct plaatste voor de finale.

Na vijf innings leidde Oranje met 3-0 doordat Marjan Smit, Ellen Venker en Sandra Gouverneur de thuisplaat wisten te halen. In de drie volgende innings scoorde aartsrivaal Italië echter zeven keer. Noémi Boekel deed nog iets terug in de achtste inning, maar de Italiaanse overwinning kwam niet meer in gevaar.

Shaughnessy naar finale Barcelona

Meghann Shaughnessy heeft vrijdag de finale van het graveltoernooi in Barcelona bereikt. De als zesde geplaatste Amerikaanse won in drie sets van Flavia Pennetta (Ita, 8): 6-0, 4-6 en 6-4.

Ze treft in de finale de Roemeense Edina Gallovits, die Virginie Razzano met 6-3 en 6-4 versloeg. Het is voor het eerst dat het met ruim honderdduizend euro gedoteerde toernooi wordt georganiseerd.

De Haan wil latere start seizoen 2008/2009

De bondscoach van Jong Oranje, Foppe de Haan, hoopt dat het seizoen 2008/2009 een aantal weken later kan beginnen dan gebruikelijk. Nederland onder 21 jaar neemt in augustus 2008 namelijk deel aan de Olympische Spelen in Peking.

"Het toernooi duurt maar twee weken. In januari en mei hebben we het met alle trainers besproken. Jan Reker en ik hebben het er ook met Henk Kesler over gehad. We moeten nu plannen gaan maken," aldus De Haan.

Dode en gewonden bij ongeluk in Baexem

Icoon OngelukEen vrouw is gisterenmiddag om het leven gekomen bij een ongeluk in het Limburgse Baexem. Door nog onbekende oorzaak botste een busje rond 15.00 uur op de Heythuyserweg frontaal op een personenauto. Vier inzittenden raakten gewond. De verongelukte vrouw was bijrijdster en zat dus naast de bestuurder.

De andere mensen raakten slechts gewond. Zij zijn met ambulances en een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De provinciale weg is na het ongeluk lang afgesloten geweest.

Met dank aan vosss voor de submit.

Fallout 3 scans

Op de website "No Mutants Allowed" staan een aantal scans van Fallout 3.

Fallout 3 is een RPG van Bethesda Softworks en het derde deel in de Fallout-reeks.

De game werd eerder al ontwikkeld door Interplay, maar toen deze failliet ging -voordat de game af was-, zijn de licenties verkocht aan Bethesda Softworks. Fallout 3 maakt gebruikt van de Gamebryo engine die ook voor The Elder Scrolls IV: Oblivion werd gebruikt.

De scans:



Afbeelding paaldanseres bij vliegveld zorgt voor ophef

Icoon ShockingLondense autoriteiten zijn niet blij met een gigantische advertentie voor een erotische website. De advertentie is alleen vanuit de lucht goed zichtbaar.

De advertentie meet een oppervlakte van 9300 vierkante meter en is met witkalk geschilderd op een veld vlakbij het Londense vliegveld Gatwick. Vanaf de grond is weinig te zien, maar vliegtuigpassagiers worden getrakteerd op een afbeelding van een paaldanseres en een verwijzing naar de website Myprivatedance.com.
Subheader
Woordvoerster Giuseppina Valenza van de gemeenteraad van het Tandridge Districht, zegt dat de advertentie zonder toestemming is geplaatst. Als de afbeelding niet snel verwijderd wordt, zal de gemeenteraad overgaan tot juridische acties, aldus Valenza tegenover persbureau Associated Press.

Sport Media Gaming, het bedrijf dat de advertentie plaatste, meent echter dat de gemeente juridisch geen poot heeft om op te staan. Directeur Stephen Pearson verklaart dan ook niet van plan te zijn de advertentie te verwijderen.

In 2005 haalde Sport Media Gaming ook al veel publiciteit met een vergelijkbare stunt. Toen werd een reusachtige advertentie voor Axe-deodorant gemaakt, waarbij een man twee naakte vrouwen betastte. Toen werd de advertentie snel verwijderd op last van opdrachtgever Unilever.

Naast de gemeente verzet ook actiegroep Campaign to Protect Rural England zich tegen de afbeelding. "Het is zo'n slecht voorbeeld, om ons landschap alleen voor advertenties te gebruiken", aldus campagneplanner Paul Miner tegenover AP.

Met dank aan stefan1187 voor de submit.

Babyfoon vangt Nasa-info op

Icoon OpmerkelijkEen moeder uit Chicago kan haar twee kinderen op wel hele grote afstand volgen. Via de babyfoon met monitor krijgt Nathalie Meilinger beelden van de spaceshuttle Atlantis binnen: ''Ik had niet gedacht mijn kinderen in de ruimte te vinden,'' vertelt de verbaasde Meilinger.

De babymonitor bleek een breedbandsignaal te hebben opgepikt. De NASA-vlucht is namelijk live via de website van NASA te volgen. ''De uitzending komt zeker niet rechtstreeks van de space shuttle,'' verklaart NASA-woordvoerster Brandi Dean.

Cindy Barlow van Fabrikant Summer Infant kan de uitzending via de monitor niet verklaren: ''We hebben dit nog niet eerder met onze producten meegemaakt. Maar ja, de techniek staat voor niets.''

Meilinger is inmiddels niet meer bij de babymonitor weg te slaan: ''Ik ben helemaal verslaafd.'' Nu is het nog wachten op de mededeling 'Ground control to baby Tom..'


Subheader
Aarde naar baby Tom


Met dank aan SuperVonne voor de submit.

'Kanslozen' in bijstand mogen langer op vakantie

Icoon BinnenlandsAlleen mensen in de bijstand die nauwelijks kans hebben om een baan te bemachtigen en ontheven zijn van de sollicitatie- en re-integratieplicht, mogen elk jaar dertien weken naar het buitenland. Mensen die recht hebben op een uitkering en die worden geacht te kunnen werken, moeten beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt en mogen per jaar maximaal vier weken op vakantie.

Dat heeft staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken vrijdag na afloop van de wekelijkse ministerraad gezegd. De bewindsman zei nog niet te weten hoeveel mensen in de bijstand straks dertien weken per jaar naar het buitenland voor vakantie kunnen. Dat wordt nog onderzocht door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Een aanpassing van de wet over het verblijf van bijstandsgerechtigden in het buitenland was nodig na een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep eind vorig jaar. Volgens dit hoogste rechtscollege in de sociale zekerheid werd in de Wet werk en bijstand ten onrechte een onderscheid op grond van leeftijd gemaakt.

De raad oordeelde dat het niet zo kan zijn dat iemand van 57,5 jaar en ouder dertien weken in het buitenland mag vertoeven zonder dat het gevolgen heeft voor de uitkering als een jonger persoon maar recht heeft op maximaal vier weken. Na deze uitspraak kreeg jong en oud het recht op maximaal dertien weken verblijf in het buitenland.

Met dank aan Reigndear voor de submit.

[upd] Opnieuw brand vleessnackfabriek Tilburg

Icoon BrandEr is wederom een brand uitgebroken bij Vleessnackfabriek Van Loon in Tilburg. Het is een brand waarvan de rook in de richting van Berkel-Enschot gaat.

Maandagavond was er ook al een brand bij dezelfde vleessnackfabriek. Door die brand raakte een man lichtgewond. De uitslaande brand dreigt over te slaan naar het pand van kunststoffabrikant Strizo.

Update 01.04 uur
Inmiddels is de brand overgeslagen naar een fabriek voor vrachtwagenonderdelen. De omwonende zijn gewaarschuwd ramen deuren gesloten te houden. Ook bestaat er nog steeds gevaar dat de brand overspringt naar andere nabij gelegen bedrijven.

Update 01.10 uur
Inmiddels zou de brand ook zijn overgeslagen naar de kunststoffabrikant Strizo.


Grote brand bij Vleessnackfabriek Van Loon in Tilburg

'Geen martelingen Nederlandse militairen in Irak'

Icoon AlgemeenNederlandse militairen hebben tijdens ondervragingen in Irak in 2003 geen gevangenen gemarteld. Er is daarom geen reden om nader onderzoek naar de verhoormethoden in te stellen. Wel zijn er fouten gemaakt, maar dat kwam onder meer door onwerkbare afspraken. Dat heeft het RTL Nieuws vrijdag gemeld.

Het programma zegt zich te baseren op de conclusies uit een rapport van een commissie onder leiding van oud-Tweede Kamerlid Koos van den Berg van de SGP.

Maandag wordt het rapport aangeboden aan minister Eimert van Middelkoop (Defensie). Het ministerie van Defensie wil tot dan geen enkele reactie geven, aldus de directeur voorlichting vrijdag.

Regel
De Nederlandse SFIR-militairen, die tot maart 2005 in Al-Muthanna bleven, mochten volgens internationale afspraken niet zelf verdachten verhoren. Deze regel heeft de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst MIVD geschonden.

Maar wat tijdens de verhoren zelf gebeurde, is wel ernstig maar niet aan te merken als martelingen, aldus RTL4. Zo gebruikte de MIVD verduisterde skibrillen, zette harde muziek op en gooide water over de gevangen heen. Dat zou zijn gebeurd met vijftien Irakese verdachten.

Afstandelijk
Verder stelde de vorige minister van Defensie, Henk Kamp, zich volgens de commissie te afstandelijk op. Kamp wilde alleen ingelicht worden over zaken waarin het Openbaar Ministerie in Arnhem vervolging had ingesteld.

De marechaussee had de omstreden methoden van de verhoren destijds wel onderzocht maar het Openbaar Ministerie in Arnhem zag er geen strafrechtelijke feiten in zodat geen vervolging is ingesteld.

Martelingen
De ophef ontstond na een publicatie in de Volkskrant medio november waarin werd gesproken over martelingen. Kamp was woest, omdat de goede naam van de krijgsmacht internationaal te grabbel was gegooid.

Van den Berg moest de feiten en omstandigheden nog eens op een rij zetten, inclusief de manier waarop alle betrokkenen destijds met de informatie over mogelijke misstanden zijn omgegaan.

Verhoren
Daarnaast komt maandag ook de Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) met de uitkomsten van haar onderzoek naar de manier waarop de MIVD verhoren afneemt bij gevangenen.

Met dank aan Party_P voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.