[EK-21] Italië wint laatste wedstrijd van Tsjechië

Gerard (RedFever007)
In Arnhem werd vanavond de wedstrijd Italië – Tsjechië gespeeld. De Italianen wonnen met 3-1 van de Tsjechen. Beide ploegen zijn uitgeschakeld voor verdere deelname aan het toernooi. Engeland en Servië gaan door naar de halve finale.

Alleen als Engeland had verloren of gelijkgespeeld had Italië nog kans gemaakt op een plekje in de halve finale. Engeland won echter met 2-0 van Servië waardoor de winst van Italië op Tsjechië niets meer uitmaakte. De Italianen kwamen al snel in de wedstrijd op voorsprong. Via Alberto Aquilani stond het al na vier minuten 1-0. Tsjechië, dat nog niet had gescoord dit toernooi, kwam niet lang daarna nog terug tot 1-1 door een doelpunt van Michal Papadopulos.

Voor rust kwamen de Azzuri wederom op voorsprong. Giorgio Chiellini zorgde voor de 2-1. Nog voor rust besliste Italië de wedstrijd definitief door ook het derde doelpunt te maken door een doelpunt van Giuseppe Rossi. Er is nog een kans dat Italië alsnog een ticket voor de Olympische Spelen behaald. Daarvoor moet dan wel het beslissingsduel met Portugal gewonnen worden.