[Update]Sony CEO: "PS3 gebruikt maar 20% van zijn kracht"

Richard (Richardfun)
Howard Stringer, de CEO van Sony die onlangs al enigszins onhandig een prijsdaling van de PS3 aankondigde, komt nu weer met een gewaagde statement. Toen de Financial Times hem vroeg of het succes van de Wii ten opzichte van de PS3 te wijten valt aan het verschil in creativiteit, antwoordde Stringer dat PS3 bezitters zich geen zorgen hoeven te maken omdat de PS3 momenteel pas op 20% van haar capaciteit draait.

Ook weet Stringer te melden dat hier binnenkort verandering in zal komen. Op het moment zijn de kosten nog vrij hoog, en dit weerhoudt developers er volgens hem van volledig gebruik te maken van de PS3's potentie. In Stringer's eigen woorden:

I think PlayStation 3 is following a particular trend of 1 and 2, and if you looked at the history of it, it's a very similar history. It takes a long time for producers, and more time because of the cost factor, to embrace the full bandwidth of PlayStation 3. It's only using 20% of it right now. And producers will always wait to see how it's going, and once they use the full bandwidth the games experience is stunning.

Update
Stringers uitspraken zijn op z'n minst opmerkelijk te noemen. In januari zei Stringer namelijk al dat de PS3 op dat moment 20-25% van zijn kracht gebruikte. We zitten dus nog steeds op hetzelfde niveau met de PS3 als toen, en het is dan ook de vraag wanneer die andere 75-80% benut zal gaan worden.