FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 20 december 2006

Uitslagen Italië speelronde 17

In Italië werd woensdagavond de zeventiende speelronde in de Serie A gespeeld. De gehele top drie wist te winnen, Internazionale blijft koploper gevolgd door AS Roma. Palermo volgt op plaats drie. Rode lantaarndrager is Reggina.

Eindelijk weer eens winst voor AC Milan

Het heeft een tijdje geduurd maar AC Milan wist weer eens te winnen. Al vier duels op rij waren de Rossoneri zonder overwinning maar vanavond werd Catania met 3-0 verslagen. Al na vier minuten zette Kaka de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Het duurde daarna nog lang voordat de laatste twee doelpunten vielen.

Gemakkelijk had Milan het zeker niet tegen Catania. Giuseppe Mascara en Gionathan Spinesi waren voor de bezoekers dichtbij de gelijkmaker. Uiteindelijk bleek AC Milan toch de sterkste. Enkele minuten voor tijd maakte Alberto Gilardino de tweede treffer. Opnieuw Kaka in de 87e minuut, zorgde voor de 3-0 eindstand.

Internazionale blijft winnen

Internazionale blijft uitstekend presteren in de Serie A. Tegen Lazio Roma werd voor de tiende maal op rij een overwinning geboekt. Gemakkelijk ging het evenwel niet voor de lijstaanvoerder. Voor rust was de thuisploeg de betere van de twee, maar kwam het wel op achterstand. Zes minuten voor de pauze maakte Esteban Cambiasso het openingsdoelpunt en stond Inter tegen de verhouding in op voorsprong.

De Nerazzurri begonnen de tweede helft met tien man, voor rust werd Zlatan Ibrahimovic namelijk van het veld gestuurd met een rode kaart nadat hij zijn tweede gele kaart incasseerde. Ondanks een man minder, speelde Internazionale niet slechter. Marco Materrazi, die vorige week ook al trefzeker was, zorgde vijf minuten voor tijd voor de eindstand: 0-2.


Uitslagen

ThuisUitEindstand
Atalanta BergamoUdinese 1-2
CagliariFiorentina0-2
Chievo VeronaReggina3-2
EmpoliSiena1-0
Lazio RomaInternazionale0-2
TorinoAS Roma1-2
SampdoriaLivorno4-1
PalermoAscoli4-0
AC MilanCatania3-0
MessinaParma1-1


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Internazionale17143036-1445
2AS Roma17122338-1538
3Palermo17111534-2234
4Sampdoria1765626-2223
5Udinese176561901823
6Catania1665521-2823
7Lazio Roma1774626-2622
8Empoli1657513-1322
9Atalanta Bergamo1756626-2721
10Livorno1756617-2321
11Torino 1756613-1921
12Siena1748514-1819
13AC Milan1767419-1617
14Cagliari17210514-1916
15Fiorentina1793526-1715
16Messina1736819-2815
17Chievo Verona1735918-2414
18Parma1726915-3012
19Ascoli17061110-296
20Reggina1755719-245

Programma

23/12ThuisUit
23/12AscoliChievo Verona
23/12CataniaSampdoria
23/12InternazionaleAtalanta Bergamo
23/12FiorentinaMessina
23/12LivornoTorino
23/12ParmaLazio Roma
23/12RegginaEmpoli
23/12AS RomaCagliari
23/12SienaPalermo
23/12Udinese AC Milan

Topscores

#NaamClubDoelpunten
1TottiAS Roma12
2RiganoMessina9
-MutuFiorentina9
-QuagliarellaSampdoria9
5AmauriPalermo8
-SpinesiCatania8

McGregor sponsor Spyker F1

McGregor Fashion Group N.V. zal de komende drie jaar als sponsor aan het team van Spyker F1 zijn verbonden. Spyker sloot vandaag een overeenkomst met de kledingfabrikant.

McGregor was al sponsor van het Spyker Squardon, dat actief is in de LMES-serie. Nu is ook een overeenkomst gesloten voor sponsoring van het Formule 1-team van Spyker. De merknaam McGregor zal op de achtervleugel van de bolide komen, op de overall en op de helm van de rijders.

Daarnaast zal McGregor samen met Spyker in het voorjaar van 2007 een exclusieve collectie lanceren.

Jan Paul ten Hoopen, commercieel directeur van McGregor over de overeenkomst: "McGregor en Spyker delen een unieke heritage en een "pure passion"voor craftmanship, design en exclusivity.Voor ons is Spyker Formula One een ideaal internationaal platform om de groei van McGregor in de nabije toekomst te versnellen in sterk opkomende markten zoals Frankrijk, Zwitserland, Italië, Spanje en Portugal en onder de aandacht te brengen van een breder publiek."

"De keuze voor Spyker Formula One Team was een logische volgende stap in de jarenlange samenwerking die we sinds de heroprichting van Spyker met elkaar onderhouden. Daarnaast zullen we als onderdeel van de samenwerking een exclusieve "Spyker Formule One by McGregor" collectie als vervolg op de succesvolle Spyker Squadron collecties op de markt gaan brengen."

Michel Mol, directeur Spyker F1:"We zijn zeer ingenomen met de samenwerking met een gerenommeerd internationaal merk als McGregor. Als teamsponsor helpen ze ons de prestaties van het team verder uit te bouwen. De overeenkomst, met een looptijd van tenminste 3 jaar, weerspiegelt de lange termijn visie die beide partijen delen."

Moedige vrouw in elkaar geslagen

Icoon PolitieEen 39-jarige vrouw die twee inbrekers achtervolgde in het Friese Buitenpost heeft dat met een afranseling moeten bekopen. Ze rende zaterdagmiddag achter twee nog onbekende jongemannen aan die aan het inbreken waren in een winkel aan de Kerkstraat.

De inbrekers sloegen op de vlucht toen iemand hen bezig zag. De vrouw zag dat en aarzelde geen seconde. Ze zette meteen de achtervolging in. Toen ze de jongens achterhaalde duwde een van hen haar tegen een muurtje. Daar sloeg hij haar in elkaar. De inbrekers gingen er vervolgens op een scooter vandoor. Een man probeerde de jongens nog tegen te houden, maar ze wisten toch te ontkomen.

Doll blijft trainer van Hamburger SV

Hamburger SV heeft laten weten dat de ploeg verder wil met Thomas Doll. Het bestuur van de Duitsers heeft aan de trainer laten weten dat hij ook in de tweede helft van het seizoen op de bank zal zitten. Door dit besluit komt er een einde aan de geruchten dat de oefenmeester weg zou moeten.

Woensdag werd er door vijf personen van Hamburger SV overleg gevoerd over de toekomst. Doll, sportief directeur Dietmar Beiersdorfer en bestuursvoorzitter Bernd Hoffmann maakten deel uit van dit selecte gezelschap. Uiteindelijk kwam men met de conclusie dat de oefenmeester niet werd ontslagen. Hier was ook geen reden voor, aangezien de huidige trainer veel krediet heeft bij zowel de spelers als de supporters.

De spelersgroep, waaronder ook Nigel de Jong, maakte dit dinsdag nog eens duidelijk met behulp van een spandoek. Op het spandoek was 'Doll en Beiersdorf moeten blijven' te lezen. Hamburger SV eindigde vorig seizoen nog als derde in de Duitse Bundesliga. Momenteel vertoeft de ploeg op een teleurstellende zeventiende stek.

Willem II wil Sengier overnemen

De kans is groot Björn Sengier, momenteel uitkomend voor Zulte Waregem, binnenkort een definitief contract bij Willem II zal tekenen. Dit meldt het Brabants Dagblad donderdag. De Tilburgers huren de doelman nog van de Belgische ploeg, maar willen hem nu definitief inlijven.

Sengier is bij Willem II de eerste keus van trainer Dennis van Wijk. Daardoor zit Tristan Peersman, welke in eerste instantie basisspeler was, elke wedstrijd op de bank. Bovendien heeft de Tilburgse ploeg te kennen gegeven dat hij mag vertrekken. Dit laatste geldt ook voor Zsombor Kerekes.

Behalve het aangekondigde vertrek van deze twee spelers zal Willem II ook nog op zoek gaan naar versterkingen voor het eerste elftal. Zo zou de ploeg geïnteresseerd zijn in de diensten van Benjamin Martha, welke bij ADO Den Haag op de bank zit. Ook willen de Tilburgers nog een middenvelder en een aanvaller halen.

Politiebericht over tbs'er per ongeluk herhaald

Icoon TelevisieDe NOS heeft woensdagavond een oud politiebericht nog een keer uitgezonden. In het bericht was tbs'er Hendrik M. te zien, een volgens justitie ''ziekelijk gewelddadige crimineel''. M. is echter begin deze maand weer opgepakt.

''Een ontzettend vervelende fout'', noemt een woordvoerder van de NOS het. ''Justitie heeft contact met ons opgenomen nadat we het hadden uitzonden en we hebben onze excuses aangeboden.'' Volgens hem is abusievelijk een oud bestand nog eens op tv gekomen.

M. ontsnapte half november aan zijn begeleiders tijdens een verlof in Heerlen. Kort na zijn ontsnapping toonde justitie een opsporingsbericht op televisie, compleet met foto en naam van de voortvluchtige. Deze uitzending werd woensdagavond per ongeluk herhaald.

Bij de politie kwamen enkele telefoontjes binnen van verontruste burgers.

PCM en Wegener blijven samen eigenaar AD

Icoon EconomieDe eigendomsverhoudingen van AD NieuwsMedia worden niet veranderd. Dat hebben de aandeelhouders PCM Uitgevers (63 procent) en Koninklijke Wegener (37 procent) besloten.

Eind november gaf PCM nog aan zijn belang in het Algemeen Dagblad (AD) te willen verkopen aan Wegener. ''In november hadden we nog geen gezamenlijke visie over het AD. Nu zitten we opéén lijn'', aldus een woordvoerder van PCM.

PCM, Wegener en de directie van AD Nieuwsmedia zijn het eens geworden over het meerjarenperspectief van het AD. Hierbij zal niet fundamenteel worden ingegrepen in het concept en formule van de krant.

Sinds de zomer is er volgens NieuwsMedia sprake van stabilisatie en bestaat er vertrouwen in de ontwikkeling van het abonneebestand en de advertentieomzet. Vanaf september wordt volgens de woordvoerder een positief bedrijfsresultaat gerealiseerd.

Tien jaar cel geeïst in zaak snelkookpanmoord

Icoon MisdaadHet Openbaar Ministerie heeft woensdag voor de rechtbank tegen één van de twee verdachten in de zaak van de zogeheten snelkookpanmoord tien jaar celstraf geeïst. Volgens justitie heeft de 27-jarige T.N. uit Spaarndam deze moord op haar geweten en is ze medeplichtig aan nog een moord.

De officier van justitie stelde woensdag dat N. in november 1997 samen met de 50-jarige hoofdverdachte M.Y. uit Haarlem diens jongste broer heeft vermoord. Het hoofd van het slachtoffer werd van de romp gescheiden en vervolgens in een snelkookpan uitgekookt.

Het lichaam werd vervolgens door een vleesmolen gedraaid. De botresten zijn later langs de snelweg A15 gedumpt. Y. zou in 2002 ook zijn vrouw om het leven hebben gebracht. Het lijk zou in stukken zijn gesneden en de botten vermalen. Volgens het OM heeft N. hieraan meegeholpen, omdat zij de plaats van haar beste vriendin wilde innemen in het gezin.

N. heeft alleen toegegeven dat ze aan de eerste moord heeft meegeholpen, maar volgens haar werd ze daartoe gedwongen door de hoofdverdachte. Betrokkenheid bij de moord op haar hartsvriendin ontkent de vrouw.

Rituele islamitische slachting in carwash

Icoon OpmerkelijkEen islamitische slager heeft toestemming gekregen om op het offerfeest op 31 december een carwash in Antwerpen te gebruiken voor de rituele slachting van schapen. De dienst Integratie van Vlaamse stad verleende deze week haar permissie.

Slager Karim Ikken uit de Antwerpse wijk Borgerhout kwam op het idee de carwash te gebruiken als slagerij. "Onze eigen slachters komen en een dierenarts controleert de gezondheid van de schapen", vertelt hij in de krant Het Laatste Nieuws. De islamitische slager installeert zelf koelkasten en zet ook containers neer voor het afval.

De dienst Integratie van Antwerpen heeft geen bezwaren om de carwash als slachtplaats te gebruiken. Een medewerker wijst erop dat er in de autowasserij voldoende riolering is. Volgens hen voldoet de carwash aan alle strenge eisen om als slachtplaats te dienen.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Gezocht: het meest waardeloze kerstpakket

Icoon SitenewsNederlanders die een kerstpakket krijgen waar ze echt niets aan hebben, kunnen hun ongenoegen dit jaar kwijt bij een speciale digitale Kerstpakketten Klaagmuur. Met dit initiatief wil Pluimen in samenwerking met FOK! ruimte bieden aan de teleurgestelde ontvangers van kerstpakketten. De Kerstpakketten Klaagmuur is ook dé plaats om iets uit het pakket, of desnoods het hele pakket, te ruilen met andere ontvangers. Uit alle inzendingen wordt eind december het meest 'waardeloze' kerstpakket gekozen.

Binnenkort ontvangen bijna 5 miljoen Nederlanders hun jaarlijkse kerstpakket. En één op de vijf Nederlanders vindt het heerlijk om te klagen over de inhoud van het kerstpakket, zo blijkt uit onderzoek. Pluimen en FOK! geven hen nu die ruimte. Werknemers krijgen de kans tot 24 december een afbeelding van hun pakket met een korte toelichting te plaatsen bij de Kerstpakketten Klaagmuur op het FOK!forum. Daarna volgt de verkiezing van het meest waardeloze kerstpakket van 2006.

"Mensen waarderen het nog steeds erg dat ze met kerst iets krijgen van hun werkgever, maar wát ze krijgen valt vaak niet in de smaak", aldus Joren van der Pluijm (directeur Pluimen). "Vorig jaar verdwenen er bijna 1,5 miljoen kerstpakketten geheel of gedeeltelijk in de afvalbak, of achterin de kast. Eeuwig zonde! Met de Kerstpakketten Klaagmuur en de verkiezing van het meest waardeloze kerstpakket willen we dat duidelijk maken."

FOK! introduceerde dit jaar opnieuw het jaarlijkse feestdagenforum. "Omdat ook over kerstpakketten elk jaar veel wordt gezeurd, bieden we een podium", verklaart Daniëlle Verschaeve, PR-medewerker van het forum. "Bovendien zien we nu precies aan welke cadeautjes uit het kerstpakket Nederlanders zich het meest ergeren."

Standen NHL per 19 december

Met de kerst in zicht warmt de strijd in de NHL plaatselijk flink op. In de Atlantic Division vallen alleen de Flyers achter, terwijl in het noordwesten slechts twee punten de nummer een van de nummer vijf scheiden.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGA
New York Rangers351813 440110113
New Jersey Devils331812 3398683
New York Islanders321712 33710293
Pittsburgh Penguins331513 535107111
Philadelphia Flyers33821 42078126
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGA
Buffalo Sabres33247 25012998
Montréal Canadiens33208 54510691
Toronto Maple Leafs351614 537116121
Ottawa Senators351717 135113106
Boston Bruins311613 23496109
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGA
Atlanta Thrashers351910 644111107
Carolina Hurricanes351714 438107110
Washington Capitals331511 737106113
Tampa Bay Lightning341517 232110111
Florida Panthers361218 63098119
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGA
Nashville Predators33228 34711085
Detroit Red Wings32199 4428973
Chicago Blackhawks321413 5338494
Columbus Blue Jackets321217 3278492
St. Louis Blues33819 62275113
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGA
Calgary Flames321712 3379478
Minnesota Wild331714 2369490
Edmonton Oilers331714 2369390
Colorado Avalanche341715 23611197
Vancouver Canucks341716 1357890
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGA
Anaheim Ducks36264 65813086
San Jose Sharks342410 04810373
Dallas Stars332112 0428974
Los Angeles Kings351218 52998121
Phoenix Coyotes321219 12581121

Bourdais welkom bij Toro Rosso

Volgens Scuderia Toro Rosso teambaas Gerhard Berger heeft ChampCar kampioen Sebastien Bourdais voldoende talent om te gaan racen in de Formule 1. Die conclusie trok hij na de driedaagse test die Bourdais voor het team aflegde. Berger ziet de Fransman in 2008 in een van zijn auto's rijden.

"Ik vind dat Sebastien het heel goed heeft gedaan tijdens zijn test. Hij heeft veel talent. Hij heeft reeds een contract voor 2007 en ik wil dat hij dit eerbiedigt. Maar in 2008 is hij welkom in mijn team", vertelt Berger aan Autosport.

De Oostenrijker verklaarde ook nog steeds geen keuze gemaakt te hebben wat betreft zijn coureurs voor 2007. Vitantonio Liuzzi en Scott Speed maken nog steeds de grootste kans, maar ook de naam van Robert Doornbos wordt nog steeds genoemd. Bourdais blijft volgend jaar in de Champ Cars, hij zal zijn titel gaan verdedigen.

Foute administratie schakelt Bury uit

De Engelse voetbalbond FA heeft Bury uit de beker gehaald. De club uit de Engelse League Two stelde in de met 3-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen Chester City een speler op, die niet speelgerechtigd was.

De voetbalclub was aan de FA vergeten door te geven dat huurling Stephen Turnbull vrijgegeven was om te spelen. Bury kan nog wel in beroep gaan tegen het besluit van de FA. Mocht de club hiertoe besluiten dan dient het bezwaar op 28 december.

Komodovaraan plant zich voort zonder man

Icoon WeirdFlora, een zwangere komodovaraan die in een Britse dierentuin leeft, zal binnenkort waarschijnlijk een trotse moeder zijn. Toch is zij nooit bevrucht door een mannetje.

Wetenschappers ontdekten pas onlangs dat een dergelijke maagdelijke voortplanting, parthenogenese of gynogenese genoemd, mogelijk is bij deze grootste levende hagedis.

''Niemand had dit in zijn wildste dromen verwacht. Een vrouwelijk komodovaraan leeft op haarzelf. Ze produceert een nest met eieren en die eieren blijken vruchtbaar te zijn. Het is de natuur die zijn weg vindt'', aldus Kevin Buley van Chester Zoo in Noord-Engeland. Hij verwacht dat de acht eieren tegen de kerst zullen openbreken.

Parthenogenese was al wel bekend bij andere hagedissoorten, maar het was nog niet eerder bij komodovaranen gezien. Wetenschappers dachten aanvankelijk dat Flora, die samen met haar zuster leeft, sperma had opgeslagen bij contact met mannetjes jaren geleden. Maar uit DNA-testen bleek dat de eieren niet van een andere varaan konden zijn.

Komodovaranen, die drie meter lang kunnen worden, komen in het wild alleen voor op de Indonesische eilanden Komodo, Padar, Rinca en het westelijke gedeelte van Flores. Het slijm in de bek van een komodovaraan bevat gevaarlijke bacteriën. De prooi overleeft een beet zelden.

FIFA heft schorsing Iran op

De FIFA heeft vandaag officieel een einde gemaakt aan de schorsing van Iran. Vorige maand werd het land van alle internationale voetbalevenementen uitgesloten omdat de Iraanse overheid zich te veel bemoeide met de werkwijze van de nationale bond.

De voorzitter van de FIFA, Sepp Blatter, kondigde zondag al het einde van de verbanning aan. Blatter zei toen dat hij nog voor de loting voor de Asian Cup een einde aan de schorsing wilde maken. Die loting was gisteren in Kuala Lumpur.

Boa constrictor wurgt zijn baas

Icoon OpmerkelijkEen 48-jarige Amerikaan is gewurgd door zijn eigen boa constrictor. Een vriend trof de man aan in de kooi van de vier meter lange slang. Het dier zat nog om zijn nek. Het incident gebeurde zaterdag in de Amerikaanse plaats Hamilton County.

De plaatselijke Dierenbescherming reageerde niet verbaasd op het ongeluk. Woordvoerder Andy Mahlman zei regelmatig foto's te zien van reptielenhouders met een slang om hun nek. "Die mensen snappen niet dat ze slechts luttele seconden van de dood zijn verwijderd." Hij raadt de slangenbezitters dan ook af het dier om hun nek te houden.

Proces tegen Fourniret in 2007

Icoon JustitieHet proces tegen de van moord verdachte Michel Fourniret begint waarschijnlijk in 2007. Het Franse hof beloofde 'er alles aan te zullen doen volgend jaar de zaak voor de rechtbank te brengen.' Deze belofte maakte de autoriteiten aan de moeder van het vermoorde Belgische meisje Elisabeth Brichet.

Volgens Justitie werd Brichet in 1989 ontvoerd door Fourniret. Hij zou seksueel misbruik van haar gemaakt hebben, om haar uiteindelijk te vermoorden. Haar lijk werd in de zomer van 2004 opgegraven bij een kasteel in Frankrijk. Fourniret zit gevangen in een cel in de gevangenis van Châlons-en-Champagne. Hij wordt verdacht van de moord op zeven meisjes van twaalf tot 22 jaar. Ook wordt hij in verband gebracht gebracht met diverse andere moord- en verdwijningszaken. Hij wordt tegelijk berecht met zijn handlangster en vrouw Monique Olivier.

Jezus mogelijk koning van Polen

Icoon Opmerkelijk Jezus Christus wordt mogelijk koning van Polen. Een groep van 46 Poolse parlementsleden heeft als idee om hem tot koning van Polen te laten uitroepen. Zij hebben daarvoor een wetsontwerp ingediend dat een dezer dagen in de volksvertegenwoordiging wordt behandeld. Dat berichtte het dagblad Rzeczpospolita woensdag.

De volksvertegenwoordigers behoren tot de conservatieve regeringspartij Orde en Rechtvaardigheid (PiS), de nationalistische Liga van Poolse Families (LPR) en de boerenpartij PSL. Zij beroepen zich op de rooms-katholieke traditie van Polen. In de republiek wordt Maria overigens al 350 jaar als 'koningin' vereerd.

Maar niet iedereen is blij over het plan. Zelfs Poolse bisschoppen vinden dat de scheiding van kerk en staat in het geding is. "De afgevaardigden moeten zich bezighouden met wat de grondwet hun opdraagt en godsdienstige instellingen hun werk laten doen", zei bisschop Tadeusz Pieronek. "Het behoeft geen uitleg dat Christus de koning der harten is". Ook bisschop Leszek Glodz van Warschau riep de politici op zich te bemoeien met zaken waarvan zij wél verstand hebben.



Toekomstig koning van Polen?

Noord-Holland wil Antillen inlijven

Icoon Binnenlands De provincie Noord-Holland biedt de kleine Antilliaanse eilanden Bonaire, St. Eustatius en Saba de mogelijkheid om Noord-Hollandse gemeenten te worden. Dat schrijft het provinciebestuur woensdag in een brief aan het ministerie voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties.

Noord-Holland is ervan overtuigd dat de Antillen goed zouden passen bij de provincie. Het provinciebestuur denkt dat het ook goed zou zijn voor de Antilliaanse eilanden en hun bevolking. De link tussen Noord-Holland en de Antillen is volgens het provinciebestuur dat veel inwoners van Antilliaanse afkomst in de provincie wonen. Bovendien is Noord-Holland een maritieme provincie en ligt Schiphol erin.

Het was eerder al bekend dat deze drie kleine eilanden van de Nederlandse Antillen gemeenten binnen Nederland zouden worden. Er was echter nog geen rol weggelegd voor provincies. Wellicht worden andere provincies ook nog geïnteresseerd in de Antillen.



Noord-Holland's wereldrijk

Kalkoenen

"Wedden dat de kalkoenen straks in opstand komen" stond er vandaag op de Loesje scheurkalender. Heel toepasselijk voor dit filmpje. Hoewel deze kalkoenen, in hun onwetendheid, gewoon genieten van hun luxe bestaan. Dat daar snel een einde aan zal komen wordt ook hen duidelijk. En dat het hier Thanksgiving kalkoenen betreft maakt niet uit, het gaat om hetzelfde principe: uiteindelijk belanden ze op een bord.
En dat is volgens de kalkoenen (en volgens Mannee) "not right".
Klik

Duitsers eten worst op kerstavond

Icoon OpmerkelijkDe Duitsers zijn er allang uit wat ze eten op kerstavond. Maar liefst eenderde van het Duitse volk eet worsten met aardappelsalade. Makkelijk te maken en gezond. Dit blijkt uit een enquête.

Tien procent van de Duitsers kiest voor gebraden gans en nog eens tien procent bakt karpers. Wat de overige 46,7 procent van onze buren eet met kerstavond is helaas onbekend.

Met dank aan postzegellikker voor de submit.

Top of Flop User's Choice: Na Pomoc

We krijgen de laatste weken regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we drie weken geleden gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De tip van bezet van vorige week viel wel in de smaak: The Frames - Fake was een top, dus.

De volgende linktip ontvingen we van sj44k. Zijn commentaar was kort, maar krachtig: "Foute muziek". Het gaat om het clipje van Skuter - Na Pomoc.

Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Heb jij een tip? Mail me dan even op fdbeer@fok.nl of zet je tip in de submit en wie weet sta jij volgende week al hier!

Meisje gooit tang naar hoofd leraar

Icoon BinnenlandsEen 13-jarige scholiere uit Tilburg heeft dinsdagmiddag een tang tegen het hoofd van haar klassenleraar gegooid. De 36-jarige man raakte hierbij gewond.

Het meisje was kwaad op haar klassenleraar. Hij had haar berispt om haar gedrag eerder die dag. Het meisje was vijf minuten uit de klas verwijderd omdat ze een andere leraar uitschold voor 'dikzak'. Toen ze ook nog een reprimande van haar klassenleraar kreeg, was haar grens duidelijk bereikt.

Het meisje beweert medicijnen te slikken om haar woede-uitbarstingen te onderdrukken. Haar leraar heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op en zal het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming inlichten over het voorval.

Japanner hield 'winterslaap' van drie weken

Icoon BizarEen Japanner die drie weken lang vermist was, heeft al die tijd zonder eten en drinken overleefd door een soort winterslaap te houden. Dat hebben artsen van een ziekenhuis in de stad Kobe woensdag bekendgemaakt.

De Japanner, Mitsutaka Uchikoshi, werd eind oktober na drie weken van afwezigheid gevonden in de wildernis op de berg Rokko. Hij had op dat moment een zeer lage hartslag en zijn organen functioneerden minimaal. Bovendien was zijn lichaamstemperatuur gedaald tot slechts 22 graden Celsius.

De man wist zich na het ontwaken uit zijn 'winterslaap' niets meer te herinneren van de voorbije weken. Waarschijnlijk is hij tijdens een wandeltocht gevallen en buiten bewustzijn geraakt. Volgens de artsen zal hij geen blijvende gevolgen van zijn winterslaap ondervinden.

Oma scant baby met röntgenapparaat

Icoon OpmerkelijkEen Amerikaanse grootmoeder heeft afgelopen weekend op een vliegveld in Los Angeles per abuis haar één maand oude kleinzoon in het röntgenapparaat gezet. Met dat apparaat wordt over het algemeen de handbagage van passagiers gescand.

Een beveiliger nam op zijn monitor plotseling het silhouet van een kindje waar. Hij trok het jongetje direct uit het apparaat. Het kindje is naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat de hoeveelheid straling waaraan het heeft blootgestaan, niet gevaarlijk is.

De autoriteiten beweren dat de 56-jarige oma een onervaren reiziger is, die niet merkte dat ze een fout beging. De vrouw mocht samen met haar kleinkind haar reis naar Mexico-Stad vervolgen.

Lindenbergh wil weg bij Ajax

Olaf Lindenbergh wil weg bij Ajax. De 32-jarige middenvelder, die voornamelijk wordt gebruikt als wisselspeler, heeft in Sportweek gezegd dat hij op zoek is naar een andere club.

"Over dit onderwerp heb ik twee keer gesproken met technisch directeur Martin van Geel. Ook de trainer is op de hoogte," aldus Lindenbergh. Ajax zal het mogelijke vertrek van Lindenbergh niet dwarsbomen. De Amsterdammers zijn bereid om mee te werken aan een transfer, met als enige voorwaarde dat ze iets terugzien van de transfersom. In 2005 verruilde Lindenbergh AZvoor Ajax voor een bedrag van 2,6 miljoen euro.

Album van de dag: Five O'Clock Heroes

Het is 17 uur, tijd voor mijn dagelijkse rubriek: Album van de dag! Ik kreeg een een paar dagen geleden een PM van eer-ik. Hij had het over de band Five O'Clock Heroes, ik had er nog nooit van gehoord, maar na het beluisteren van Time on My Hands , vind ik ze erg leuk! En onbekende leuke bands, geef ik graag aandacht om zo groter te worden!

1. Head Games 2:40
2. Anybody Home 3:17
3. Time on My Hands 3:03
4. Run to Her 3:25
5. Want Your Number 3:22
6. Good Lovers 3:40
7. Skin Deep 2:50
8. Corporate Boys 3:55
9. Stay the Night 2:41
10. White Girls 3:01
11. In Control 2:35
12. Got to Give It Up 5:47
40:16

Five O'Clock Heroes - Bend to the Breaks (2006)

Veel luisterplezier!

Pastorelli in 24 uur van Daytona

Autocoureur Nicky Pastorelli doet op 27 en 28 januari 2007 mee aan de 24 uur van Daytona. De 23-jarige Nederlander zal namens het VICI Racing Team deelnemen in een Porsche Fabcar prototype.

Hij zal een team vormen met Gaston Mazzacane en Uwe Alzen. Het drietal maakt van 4 tot 6 januari zijn opwachting voor een test in Daytona. "Ik kijk enorm uit naar deze race", aldus Pastorelli. "Heerlijk om buiten het normale Champ Car-raceseizoen toch weer op zo'n manier in actie te kunnen komen. Het winterseizoen mag wat mij betreft zo snel mogelijk weer voorbij zijn."

In 2004 won Pastorelli de titel in de Euro F3000 en was testrijder voor het Formule 1-team van Midland. Momenteel rijdt hij in de Champ Car.

Manchester City aast op Alves

De Engelse krant The Mirror meldt dat Afonso Alves in de belangstelling staat van Manchester City. De manager van de Engelse club, Stuart Pearce, heeft de Braziliaanse aanvaller van SC Heerenveen al eens vanaf de tribune bekeken.

City is niet tevreden over het aanvalsduo Georgios Samaras en Bernardo Corradi. Zowel de Griek, vorig jaar nog onder contract bij Heerenveen, als de Italiaan scoorden dit seizoen slechts twee keer. Alves scoorde in de eredivisie al zestien treffers.

Overigens zal Manchester City diep in de buidel moeten tasten voor Alves. Koos Formsma, de voorzitter van Heerenveen, zei onlangs een transferbedrag van 20 miljoen euro in gedachten te hebben voor de aanvaller.

STR maakt coureurs nog dit jaar bekend

Er is nog steeds geen officiële bekendmaking over de rijdersbezetting bij Scuderia Toro Rosso. Ondanks dat de huidige coureurs de meest waarschijnlijke kandidaten lijken is er dus nog niets zeker.

Sebastian Bourdais is in ieder geval geen kanshebber voor komend seizoen. Hij heeft een contract in de ChampCars welke hij uit wilt dienen. Neel Jani, testrijder in 2006, zal volgend seizoen ook niet meer uitkomen voor de Scuderia. Andere namen welke genoemd worden zijn Michael Ammermüller, Robert Doornbos, Tiago Monteiro en Mika Häkkinen.

Gerhard Berger geeft ook nog geen duidelijkheid: "We overlopen nog onze opties en we hebben nog niet al onze gesprekken afgerond. Voor mij staan onze twee jongens, Tonio en Scott, in pole position, maar er zijn nog enkele zaken die we moeten uitklaren. We zijn dicht bij een overeenkomst en voor het einde van het jaar zullen we nog een bekendmaking doen."

Luhr en Rockenfeller naar Audi

Audi heeft bekend gemaakt dat Lucas Luhr en Mike Rockenfeller overstappen van Porsche naar Audi. Ze zullen zowel met de R10 in de American Le Mans series gaan rijden, als met de A4 in de DTM.

"Het is voor ons belangrijk dat de courerus ook in het sportwagenproject met de Audi R10 TDI betrokken worden", vertelt Dr. Wolfgang Ulrich. "Mike en Lucas voldoen aan de criteria. Ik ben er zeker van dat ze een verrijking zijn en goed bij Audi zullen passen. Lucas heeft vorig seizoen getoond dat hij aan het stuur van een GT-wagen net zo snel kan zijn als met een Le Mans-prototype. Mike heeft ook bewezen dat hij in een prototype een geduchte tegenstander is."

De overstap is enigszins opmerkelijk te noemen, aangezien Luhr en Rockenfeller Porsche rijders van het eerste uur zijn. Luhr won dit jaar nog het kampioenschap in de LMP2 klasse met de Porsche RS Spyder van het Penske team. Samen met Rockenfeller, Timo Bernhard en Marcel Tiemann werd dit jaar ook de 24 uur van de Nürburgring gewonnen, in een Porsche 911 GT3.

Het is nog niet bekend wie Luhr volgend jaar zal vervangen bij het team van Penske.

Atlete valt door mand bij geslachtstest

De Indiase atlete Santhi Soundarajan is gisteren haar zilveren medaille, die ze bij de Asian Games wist te winnen, ontnomen. Na een geslachststest kreeg de nummer twee op de 800 meter voor vrouwen te horen dat ze "de regels heeft overtreden".

De betrokken instanties hebben benadrukt dat ze discreet met de affaire zullen omgaan. Niemand wil dan ook verklaren dat Soundarajan in feite een man is. Een woordvoerder van de Asian Games heeft enkel gezegd dat de atlete op advies van de medische commissie is gediskwalificeerd.

A'dam schort subsidie Islamitisch College op

Icoon OnderwijsDe gemeente Amsterdam zet voorlopig de subsidie aan het Islamitisch College Amsterdam (ICA) stil. Dat maakte de gemeente woensdag bekend. Het ICA kwam enige tijd geleden in een onderzoek van Trouw als slechtste middelbare school uit de bus.

PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb kondigde de maatregel aan na vragen van de gemeenteraad. Het opschorten van de lopende subsidies, die overigens alleen betrekking hebben op de huisvesting van het ICA, duurt tot diverse onderzoeken van het ministerie van Onderwijs zijn afgerond. Minister Maria van der Hoeven beloofde eerder de Tweede Kamer ver voor het begin van het schooljaar duidelijkheid te geven over de toekomst van het ICA.

De minister en de onderwijsinspectie onderzoeken nu of er aanleiding is om de financiering van de school op te schorten. De minister kan een school formeel nu niet sluiten, maar ze werkt aan een wetsvoorstel om dat in de toekomst wel te kunnen doen.

Wennemars naar NK allround

Erben Wennemars zal komend weekeinde het Nederlands kampioenschap allround rijden. Voor de sprinter is het zijn debuut op een allroundtoernooi bij de senioren. Wennemars zal waarschijnlijk niet voluit gaan, omdat hij 6 en 7 januari ook meedoet aan het NK sprint.

Wennemars reed in 1995 zijn laatste allroundtoernooi, dat was het wereldkampioenschap voor junioren. De sprinter ziet kansen om zich aankomend weekend proberen te plaatsen voor het WK allround dat op 9, 10 en 11 februari ook in Thialf wordt verreden. Via een sterk optreden op de vijf kilometer op het NK hoopt hij zich te plaatsen voor de skate-off in januari.

Wennemars heeft op de 5000 meter een persoonlijk record staan van 6.28,42. Zijn enige tien kilometer tot nu toe reed hij in een tijd van 14.04,52.

Zware crimineel vluchtte met nikaab

In Groot-Brittannië blijkt een van moordverdachte Somaliër het land ontvlucht te zijn door zich te verhullen met een nikaab. Mustafa Jamma wist bijna een jaar geleden met het paspoort van zijn zus ongehinderd de veiligheidscontrole op de Londense luchthaven van Heathrow te passeren. Op dat moment was Jamma één van de meest gezochte misdadigers in Groot-Brittannië en had hij al 21 veroordelingen op zijn naam. Hij werd gezocht voor betrokkenheid bij de moord op agente Sharon Beshenivsky na een gewapende overval in 2005. Een andere agente raakte daarbij door een kogel gewond aan haar schouder.

Passagiers op de luchthaven kan worden verplicht hun sluiers af te doen, maar standaard is die procedure niet. ''Het controlepersoneel voert een visuele controle uit op iedereen die het land binnenkomt, maar niet op wie het land verlaat'', aldus een woordvoerder van Heathrow.

Een jongere broer van Mustafa, Youssouf, is wel opgepakt en werd deze week schuldig bevonden aan de moord op de agente.

You are the first, the last, my everything!


Daar staat ie. In de witmatte weerspiegeling zie ik een contour die vaag op mezelf lijkt. Ogen die rood zijn, haren die in de war zitten, een mond halfopen en een dun straaltje kwijl dat vanuit mijn mondhoek door mijn drie-dagenbaard loopt. Voorzichtig pak ik hem op, bij de hoekjes om niet te veel vette vingers te maken, hoewel ik mijn handen zojuist natuurlijk gewassen heb. Langzaam en voorzichtig loop ik naar de televisie, waar ik de zacht glimmende volmaaktheid zelve neerzet. Met de kleine, hanteerbare afstandsbediening in mijn handen loop ik naar de bank, waar ik rustig ga zitten en op de powerknop druk. In beeld verschijnen in een prachtig font de zachtgrijze letters. Wii.

Miller de sterkste in Hinterstoder

Bode Miller heeft in het Oostenrijkse Hinterstoder de wereldbekerwedstrijd op de Super G gewonnen. De 29-jarige skiër snelde in een tijd van 1:09.76 naar beneden. De Italiaan Peter Fill eindigde op 0.79 seconden achterstand als tweede, de Oostenrijker Hermann Maier had als nummer drie 0.94 achterstand.

Door zijn overwinning nam Miller de leiding in het algemene wereldbekerklassement over van de Noor Aksel Lund Svindal. In het wereldbekerklassement op de Super G veroverde hij de koppositie van de Canadees John Kucera.

Bush krabbelt terug in Irak-debat

Icoon OorlogDe Amerikaanse president George Bush heeft voor het eerst publiekelijk gezegd dat de VS de oorlog in Irak niet aan het winnen zijn. In een vraaggesprek met The Washington Post zegt Bush letterlijk: ''We winnen niet, we verliezen niet''.

Deze toon is uiterst opmerkelijk voor Bush, die kortgeleden nog zei over Irak: ''Absoluut, we winnen!''.

Bush' gewijzigde taalgebruik volgt op een zeer kritisch rapport van een onderzoekscommissie over de situatie in Irak en op de steeds kritischere houding van het Amerikaanse volk. Ook de nieuwe minister van Defensie, Robert Gates, gaf kort geleden toe dat de Amerikanen niet aan de winnende hand zijn in Irak.

Bush zal waarschijnlijk volgende maand een aanpassing van het Irak-beleid aankondigen. Hij zou gaan aandringen op een tijdelijke forse uitbreiding van het aantal Amerikaanse militairen in Irak, tegen de publieke opinie in.

"Doornbos niet naar ChampCar"

Onlangs kondigde Paul Stoddart zijn ChampCar-team aan, en meteen werden namen genoemd, onder andere die van Jos Verstappen en Robert Doornbos. Verstappen is inmiddels in gesprek met Stoddart, maar volgens sponsor Harry Muermans is Doornbos inmiddels geen optie meer.

"Doornbos blijft komend jaar zeker in de Formule 1", vertelt hij in Formule 1 RaceReport. De vastgoedmakelaar ontkent daarmee dat de Nederlander in de ChampCar zal instappen. Doornbos heeft een contract met Red Bull, maar het is nog steeds niet helemaal zeker hoe dat ingevuld gaat worden.

Dragon Quest IX eerste multi-cartridge DS game?

De nieuwe Dragon Quest game voor de Nintendo DS, Dragon Quest IX: Protectors of the Starry Sky, zal waarschijnlijk verschijnen op twee cartridges. De uitgever Square Enix heeft het spel, met twee cartridges, getoond op een persconferentie. Het lijkt er dus op dat Dragon Quest IX de eerste game voor de DS zal worden die niet op één cartridge past, en je zult dus minimaal één keer de cartridge moeten wisselen tijdens het spel.



Mosley niet gediend van GPDA

FIA-directeur Max Mosley heeft de Grand Prix Drivers Association (GPDA) gewaarschuwd dat de organisatie zich niet meer zo moet bezighouden met de veiligheid van de test- en racecircuits. Mosley is van mening dat de leden van de GPDA niet genoeg van de technische kant van veiligheid afweten.

Volgens hem zit de veiligheid op de circuits tegenwoordig zo ingewikkeld in elkaar, dat alleen technisch onderlegde mensen hier beslissingen over kunnen nemen. "Veiligheid is veel te technisch geworden voor iedereen die geen specialist is. Geen enkele coureur zou de elektronica op zijn wagen willen ontwerpen, dus waarom de veiligheidexperts herroepen?"

Vooral de gebeurtenissen rond de Grand Prix in Italië, waar de GPDA niet wilde rijden wegens te weinig veiligheid, zijn Mosley een doorn in het oog. "Er werd onnodig chaotisch gedaan. De ene coureur zei dat ze niet geïntimideerd zouden zijn, de ander begon te praten over het boycotten van races. Niet de meest intelligente reacties voor een waarschuwing. Je kan niet twee partijen hebben die circuits vertellen wat nodig is. Dat resulteert in een complete verwarring."

De Engelsman dreigt maatregelen te nemen als de GPDA zich blijft bemoeien met de veiligheid. "We zullen altijd naar de coureurs luisteren, maar de beslissingen moeten door ons genomen worden. En als we één of twee races of een aantal licenties moeten schrappen om een punt te maken, dan zal dat gebeuren. Het zal beter zijn voor de sport op de lange termijn."

Line Rider komt naar de Nintendo DS en de Wii

Halverwege september verscheen er een simpel, maar verslavend, spelletje op het internet genaamd Line Rider. Sindsdien heeft de game meer dan 15 miljoen bezoekers getrokken en 11.000 video's op YouTube gekregen. Dit spelletje komt nu ook naar de consoles, en wel naar de Nintendo DS en de Nintendo Wii in het voorjaar van 2007.

In het spel kun je je eigen heuvel/achtbaan tekenen met een paar lijntjes, en vervolgens een slee de baan laten uitproberen. De speler wordt alleen gelimiteerd door de physics in het spel. �Line Rider is like a fully animated Etch-A-Sketch® and will be perfect for the Nintendo DS and Wii.� Aldus Brian Fargo van inXile, het bedrijf wat de game gaat uitbrengen. Het spel zal ook extra features en nieuwe gameplay krijgen, maar wat deze zullen zijn is nog niet bekend.

Britse Holocaust-ontkenner vrijgelaten

Icoon BuitenlandsDe Britse historicus David Irving, die in Oostenrijk tot 3 jaar celstraf was veroordeeld voor het ontkennen van de massamoord op zes miljoen joden in de Tweede Wereldoorlog, wordt vrijgelaten.

De rechtbank in Wenen legde hem woensdag in hoger beroep 3 jaar op, waarvan 2 voorwaardelijk. Omdat hij meer dan een jaar heeft vastgezeten, mag hij volgens zijn advocaat het land direct verlaten. Dat berichtte de BBC.

Irving zat vast sinds de Oostenrijkse politie hem in november 2005 arresteerde tijdens een bezoek aan het land. Tegen hem liep sinds 1989 een arrestatiebevel omdat hij in lezingen en in een interview de omvang van de Holocaust in twijfel had getrokken. Daarop staat in Oostenrijk, het geboorteland van nazi-dictator Adolf Hitler, een maximale celstraf van 10 jaar.

In februari ontkende Irving overigens de Holocuast niet langer. Tegen de rechter zei Irving toen dat hij de afgelopen jaren kennis heeft kunnen nemen van nieuw onderzoeksmateriaal. ''Daaruit blijkt dat de gaskamers wel degelijk hebben bestaan'', aldus Irving. ''Ik ben geen Holocaust-ontkenner. Mijn opvattingen zijn veranderd. Geschiedenis is als een steeds groeiende boom. Hoe meer je leert, hoe meer documentatie er beschikbaar komt, des te meer leer je. Ik heb sinds 1989 veel geleerd.''

PSV - Arsenal mogelijk verplaatst

De burgemeester van Eindhoven, Alexander Sakkers, heeft de UEFA in een brief verzocht het duel in de Champions League tussen PSV en het Engelse Arsenal te verplaatsen van 20 naar 21 februari. Een woordvoerster van de gemeente heeft dit vandaag gezegd.

Sakkers is bang dat hij op de nu geplande datum wegens het carnaval de openbare orde in de stad niet kan handhaven. "Het is die dag groot feest in de stad, dat is niet te combineren met een voetbalwedstrijd", aldus de woordvoerster. "We zijn scenario's aan het bedenken wat we gaan doen als het een nee wordt. Maar we willen nu eerst de reactie van de UEFA afwachten."

OM verliest cassatieberoep sneeuwbalmoord

Sedar SoaresDe 30-jarige Gerald H. uit Rotterdam is door een uitspraak van de Hoge Raad definitief vrijgesproken van de 'sneeuwbalmoord' uit 2003 op de 13-jarige Sedar Soares. Vorig jaar was H. door het Gerechtshof in Den Haag al vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs na een eis van 16 jaar. Een rechtbank veroordeelde de uit Curaçao afkomstige man eerder nog tot 15 jaar gevangenisstraf.

De Hoge Raad verwierp gisteren het cassatieberoep dat het Openbaar Ministerie in de zaak had aangespannen. Justitie maakte onder meer bezwaar tegen de manier waarop het Gerechtshof het bewijsmateriaal had geselecteerd en gewaardeerd. De rechters van het hof vonden vooral de getuigenverklaringen te onbetrouwbaar om als bewijs te fungeren. Zo trokken twee ooggetuigen hun verklaringen plotseling terug.

Het OM verdacht H. ervan op 1 februari 2003 bij metrostation Slinge in Rotterdam het vuur te hebben geopend op een groepje jongeren die sneeuwballen stond te gooien vanaf het parkeerdek en daarbij vermoedelijk de auto van H. raakten. Daarbij werd Sedar dodelijk door een kogel gestroffen. Gerald H. werd in 2004 op Schiphol gearresteerd toen hij vanuit Curaçao met een partij drugs op zak arriveerde.

Kildow verslaat Mancuso op afdaling

De Amerikaanse skister Lindsey Kildow heeft in het Franse Val d'Isère de vierde wereldbekerwedstrijd afdaling van het seizoen gewonnen.

De Amerikaanse won met een tijd van 1:38.06, daarmee was ze 1.24 seconden sneller dan haar landgenote Julia Mancuso, die gisteren nog de derde WB-afdaling op haar naam schreef. De Zweedse Anja Pärsson eindigde op een achterstand van 1.44 seconden als derde.

Kildow verstevigde met de zege haar leidende positie in het algemeen klassement.

Van der Garde maakt eind januari F1 debuut

Eind januari zal Giedo van der Garde zijn eerste meters in een Formule 1 bolide maken. Op het circuit van Valencia zal de Nederlander een test uitvoeren voor het Super Aguri F1 team.

Van der Garde is vanzelfsprekend erg blij met zijn aanstelling als derde coureur van het Japanse team. "Ik zal op 30 of 31 januari mijn debuut maken in Valencia. We hebben twee dagen in de auto gepland, zodat ik meteen mijn superlicentie kan halen. Mijn doel is om aan de auto te wennen, veel kilometers te maken en in het ritme van de Formule 1 te komen. Ik krijg de auto van vorig jaar tot mijn beschikking, maar dat is goed genoeg voor mijn eerste test. Er staan ook tests in Bahrein en Barcelona op mijn programma," aldus de Nederlander. Naast testcoureur zal Van der Garde ook op de vrijdagen een Super Aguri bolide over het circuit jagen: "Ik zal elke vrijdag anderhalf uur lang over het circuit rijden. Ik wil dan knallen en veel goede informatie voor het team verzamelen."

Naast de Formule 1 zal de Vlaardinger ook uitkomen in de World Series by Renault bij het team van Victory Engineering: "Het schema van de World Series by Renault is nog niet helemaal zeker, maar ik hoop dat het zo weinig mogelijk zal botsen met mijn werkzaamheden in de Formule 1. De Formule 1 heeft hoe dan ook mijn prioriteit. Ik zal in Monaco waarschijnlijk zowel in de Formule 1 als in de World Series by Renault in actie komen."

Marsepein niet door controle op vliegveld

Echte decembercadeaus als foie gras of marsepein komen op de luchthaven van Brussel dezer dagen niet meer door de controle. Ze worden beschouwd als kneedbare pasta en vallen daarmee, net als vloeistoffen, onder de strengere regels voor handbagage in vliegtuigen.

Dat meldde de Waalse krant La Dernière Heure woensdag. Ook potten met honing, chocopasta, jam en mayonaise komen vaak voor op de lijst van in beslag genomen producten. De goederen worden in de dagen voor kerst niet vernietigd, maar geschonken aan liefdadigheidsorganisaties.



Verboden

Wat is Dit: Opgave 72 - Ronde 3

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com - afkorting voor internet's best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave

Succes!

'Hondenpoepeetgedrag van alle tijden'

Icoon ShockingPoepeten om stoer gevonden te worden, is niets nieuws onder de zon. Dat stelt de Groningse socioloog René Veenstra vandaag in het Dagblad van het Noorden. Hij reageert daarmee op de beelden van de poephappende havo-scholier van het Dr. Nassau College in Assen die deze week een hot-item op internet zijn.

''Dit soort gedrag is van alle tijden. Wat wel is veranderd, is dat alles tegenwoordig door de jeugd wordt opgenomen. Dat maakt de samenleving iets ingewikkelder. Dus iemand die een drol eet ziet zichzelf onmiddellijk op tal van websites terug. Maar gekke dingen hebben pubers altijd gedaan. Ze willen ergens bijhoren.'' En om ergens bij te horen doen jongeren soms vreemde dingen, zo zegt Veenstra.

''Dus die jongen in Assen dacht wellicht dat de andere scholieren het wel stoer zouden vinden als hij poep durfde eten. Eigenlijk heel onnozel, want door poep te eten word je niet echt populair. En dat je je dan laat overhalen omdat je er honderd euro voor krijgt. Ik vind dat meer iets voor kinderen van een jaar of twaalf, die nog op de basisschool zitten of er net af zijn'', aldus socioloog Veenstra van de Rijksuniversiteit Groningen.

Hulp
De jongen uit Assen die zich tegoed deed aan de verse hondenkeutel, zal voorlopig niet meer op school verschijnen. Er zal psychologische hulp voor hem worden gezocht. Volgens de schoolleiding betreft het een jongen met een ''zeer beïnvloedbaar karakter.''

De hoofddader en mededaders die het gebeuren filmden met hun mobieltjes, hebben inmiddels hun spijt betuigd. De hoofddader had de poepeter 100 euro aan wiet beloofd voor zijn gehap in de hondenstront. De 16- en 17-jarige opjutters hebben het afgelopen weekeinde thuis een verslag moeten schrijven over hun rol bij het bizarre incident. ''We overwegen nu of ze verder nog straf krijgen'', zegt een woordvoerder van het Dr. Nassau College.

Geen Chinees adoptiekind voor vetzakken

De Chinese overheid laat geen kinderen meer adopteren door buitenlandse ouders die lijden aan ernstig overgewicht. Volgens een van de nieuwe adoptieregels die zullen gelden vanaf 1 mei zijn aspirantouders met een zogeheten BMI-index van meer dan veertig uitgesloten van adoptie.

De Body Mass Index is gebaseerd op de lengte en gewicht van een persoon en geeft een indicatie over mogelijk overgewicht. Bij een score van veertig of meer is sprake van ernstig overgewicht. Tot dusver stelde alleen Taiwan dergelijke harde eisen aan de BMI-score voor adoptie-ouders. De komst van de nieuwe regels is vrijdag bevestigd door de stichting Wereldkinderen, de grootste Nederlandse adoptie-organisatie.

666
Volgens een woordvoerster zijn de nieuwe Chinese regels bedoeld om het aantal adoptieaanvragen terug te brengen. Het aantal ouders dat een Chinees kind wil adopteren is volgens Wereldkinderen tweemaal zo groot als het aantal beschikbare kinderen. Bovendien worden steeds meer Chinese adoptiekinderen opgevangen in eigen land. In 2005 kwamen er 666 Chinese kinderen naar Nederland. De wachttijden kunnen oplopen tot verscheidene jaren.

Een acceptabele BMI-score als eis is volgens Wereldkinderen bedoeld om te verzekeren dat nieuwe adoptieouders gezond genoeg zijn en blijven om een kind op te voeden. Verreweg de meeste Chinese adoptiekinderen gaan naar de Verenigde Staten, waar overgewicht een groot probleem is en waar media woensdag ook uitgebreid berichtten over de nieuwe regels. Het land adopteerde het afgelopen jaar ongeveer 6.500 Chinese kinderen.

Andere nieuwe of aangescherpte regels hebben betrekking op inkomen, leeftijd en ook burgelijke staat. Koppels moeten minimaal twee jaar getrouwd zijn en éénouderaanvragen worden niet langer geaccepteerd. Wereldkinderen benadrukt dat het niet om Nederlandse regels maar Chinese regels gaat. Op de website meldt de organisatie ook dat de nieuwe regels alleen gelden voor nieuwe aanvragen en niet voor mensen die al in de procedure zitten.

Immer gerade aus

Ook bij onze Oosterburen hebben ze scooterjosti's die hun gebakjes opvoeren, wat je uiteraard ook hebt bij onze Oosterburen is de sterke arm der wet, der Polizei.

En wat er gebeurt als Duitse scooterjosties en der Polizei elkaar tijdens een routinecontrole ontmoeten is vastgelegd door een van de scooterjosti's met als lijdend voorwerp een Duitse agent die duidelijk nog wat aan zijn tweewielerbesturingsvaardigheden moet werken.

Rouvoet wil ethische kwesties veranderen

Icoon Politiek André Rouvoet, de leider van de ChristenUnie, vindt dat ethische kwesties "hoog op de agenda" moeten komen bij de onderhandelingen over een coalitie tussen CDA, PvdA en CU. Dat zei hij dinsdag in het kamerdebat over de kabinetsformatie. Met ethische kwesties wordt politiek beleid over abortus, euthanasie en homohuwelijk bedoeld.

Hij reageerde daarmee op PvdA-leider Wouter Bos, die wetgeving over abortus, euthanasie en homohuwelijk als verworvenheden ziet en niet van plan is om deze in te zetten in de formatie. Als PvdA en CDA zouden inschikken bij de formatie, dan bestaan er mogelijkheden voor de ChristenUnie om beleid voor ethische kwesties te veranderen.

VVD en D66 waren kritisch op de ChristenUnie, omdat er Kamerbreed een grote meerderheid staat voor progressiviteit op ethisch gebied. ChristenUnie zou in de coalitieonderhandelingen van 2003 wel aan een coalitie deel hebben willen nemen, maar alleen als zij ethische kwesties mochten veranderen. Dat gebeurde toen niet, omdat ook toen een kamermeerderheid was voor progressief beleid op ethisch gebied. Rouvoet stelt echter dat dit niet waar is en zegt dat dat niet de reden is waarom D66 en niet CU toen in de coalitie terecht kwam.

Directe actie politie in terreurgevoelige gebieden

Icoon PolitiekHet kabinet bepaalt vrijdag in welke gebieden de politie extra bevoegdheden krijgt om direct te kunnen ingrijpen als er aanwijzingen zijn dat daar een terroristische aanslag wordt voorbereid.

Agenten mogen in zo'n geval mensen fouilleren en voertuigen en voorwerpen onderzoeken om een terreurdaad te voorkomen. Volgens betrouwbare bronnen in Den Haag wil het kabinet behalve de centraal stations van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht ook het Binnenhof in Den Haag, de kerncentrale in Borsele en het mediapark in Hilversum aanwijzen als zogeheten veiligheidsrisicogebieden.

Dat geldt ook voor luchthavens met burgerluchtvaart, zoals Schiphol en Rotterdam Airport. De marechaussee en de politie op Schiphol hebben al sinds 2005 een permanente bevoegdheid om preventief te fouilleren.

Tijdelijk doelwit
Op plaatsen die tijdelijk een mogelijk doelwit van terrorisme zijn, zoals grote evenementen, kan de officier van justitie mensen preventief laten fouilleren en auto's en voorwerpen laten controleren. De veiligheidsrisicogebieden kunnen voor langere tijd of permanent in de belangstelling staan van terroristen.

De politie moet daar zonder voorafgaande toestemming van de officier van justitie tot actie kunnen overgaan. De situatie moet daar dan wel aanleiding toe geven: er moet een verdenking zijn van een terreuraanslag.

De Eerste Kamer ging half november akkoord met de verruiming van de bevoegdheden om terrorisme te kunnen bestrijden. Het kabinet had eerder al aangekondigd dat er speciale veiligheidsrisicogebieden komen, maar moet nu besluiten welke locaties dit stempel krijgen.

Al-Qaeda mengt zich in Palestijnse kwestie

De Arabische nieuwszender al-Jazeera heeft woensdag een videotoespraak uitgezonden van de tweede man van het internationale terroristennetwerk al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri. Die zei daarin dat niet verkiezingen maar slechts de jihad kan leiden tot de bevrijding van het Palestijnse volk.

''Elke andere weg dan de jihad zal slechts leiden tot verlies. Zij die proberen islamitisch land te bevrijden door middel van verkiezingen die gebaseerd zijn op seculiere beginsels, zullen geen korrel Palestijns land bevrijden, maar zullen de jihad verstikken'', zei al-Zawahiri. De Egyptenaar geldt als de rechterhand van Osama bin Laden.



Al Zawahiri

Liquidatie kroegbaas Van der Bijl opgelost

Justitie heeft voor het eerst een recente liquidatie in de Amsterdamse onderwereld opgelost. Volgens de politie weet men exact wie er achter de moord op café-eigenaar Thomas van der Bijl zit. Ook is duidelijk wie de directe opdracht gaf. Alleen weet Justitie nog niet of die opdrachtgever mogelijk voor nog iemand anders handelde. Het is een unicum dat een onderwereldmoord zo snel wordt opgelost.

Van der Bijl werd op 20 april 's ochtends geliquideerd in zijn eigen café De Hallen, toen hij een ontbijtje zat te nuttigen. De 26-jarige Dwight S. is de schutter. Hij observeerde Van der Bijl dagenlang met Remy H. (22).

Opdrachtgever is de 37-jarige Fred R. (zie foto) uit Leidschendam. Hij was een topcrimineel in wording totdat hij in augustus tot zijn eigen verrassing door een politiemacht werd overmeesterd op een camping in Spanje.

In eerste instantie vroeg R. aan ene Alex de B. en diens vriend Nico H. (47) om Van der Bijl om te leggen. Zij observeerden het slachtoffer een tijdje maar durfden de moord niet aan. Wel leverde De B. het vuurwapen voor de moord. Daarna kreeg Dwight S. de opdracht tot de liquidatie.

De politie bereikte een razendsnelle doorbraak in het onderzoek, toen zij het moordwapen opviste dat in een gracht was geworpen. Op het vuurwapen werd een vingerafdruk aangetroffen van Alex de B.

Twee motieven
Er zijn twee mogelijke redenen waarom Van der Bijl is geliquideerd. De eerste is dat hij kort voor zijn dood betrokken was bij de onderschepte smokkel van 30.000 kilo softdrugs. Justitie was daar al van op de hoogte.

Het tweede mogelijke motief zijn de uiterst belastende verklaringen die de kroegbaas in de maanden voor zijn dood tegenover de politie aflegde over de van afpersing verdachte topcrimineel Willem Holleeder. Van der Bijl was vermoedelijk één van de anonieme bedreigde getuigen die justitie wilde opvoeren tegen Holleeder.

Justitie zou nog onderzoeken of Fred R. op zijn beurt in opdracht handelde van Holleeder. In het dossier van Fred R. zit namelijk een foto waarop Holleeder staat met een vriendin van Fred R. Justitie wil over dat deel van het onderzoek echter nog niets kwijt.

Over drie maanden moeten de vijf verdachten voor de rechter verschijnen.

Kahn stopt bij winnen Champions League

Het zou wel eens het laatste seizoen kunnen zijn van doelman Oliver Kahn. De Duits oud-international heeft laten weten zijn schoenen aan de wilgen te hangen als Bayern München dit jaar de Champions League weet te winnen.

"Het lijkt me vreselijk om door te gaan tot het moment dat mensen me oud gaan noemen. Dat wil ik graag verkomen, ik wil een mooi afscheid. De kans is groot dat ik bij winst van de Champions League ter plekke afscheid neem", aldus Kahn. In de tweede ronde van de Champions League moeten de Duitsers het opnemen tegen het Real Madrid van onder meer Ruud van Nistelrooy.

Geen verassingen in DFB Pokal

Er werden gisteravond vier duels gespeeld om de Duitse DFB Pokal. FC Nürnberg, Eintracht Frankfurt, Hertha BSC en VfB Stuttgart plaatsen zich voor de volgende ronde. Hieronder een overzicht.

1. FC Nürnberg had het niet gemakkelijk tegen SpVgg Unterhaching. Beide ploegen wisten in de reguliere speeltijd geen doelpunten te produceren waardoor het na 90 minuten 0-0 stond. Ook de verlening leverde geen doelpunten op waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. De grote man in de penaltyserie was de Nürnberg-doelman Daniel Klewer. Hij wist maar liefst drie ballen te stoppen. Uiteindelijk won zijn ploeg met 2-1 en bereikte Nürnberg voor het eerst in elf jaar de kwartfinale.

De tweede Bundesliga ploeg die zich kwalificeerde was Eintracht Frankfurt, dat 1. FC Köln met 1-3 versloeg. In de eerste negentig minuten waren Alexander Meier voor Frankfurt en Peter Madsen voor Köln trefzeker geweest. In de verlening sloeg de ploeg van Friedhelm Funkel definitief toe, via Naohiro Takahara en Sotirios Kirgiakos liepen de bezoekers uit naar een 1-3 eindstand.

VfL Bochum werd door VfB Stuttgart uitgeschakeld. Bochum, dat in de onderste regionen in de Bundesliga vertoeft, ging met 1-4 ten onder. Stuttgart kwam op voorsprong door Mario Gomez. Twee treffers van Thomas Hitzlsperger zorgde voor een 0-3 stand. Tommy Bechmann kon vijf minuten voor tijd iets terug doen. In blessuretijd zorgde Cacau voor de eindstand: 1-4

Ook VfL Osnabrück wist de volgende ronde niet te bereiken. In de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC gingen de Duitsers met 0-3 ten onder. Malik Fathi en Christian Gimenez, die verantwoordelijk was voor twee treffers, zorgden voor de doelpunten. Osnabrück verloeg in de vorige ronde nog Borussia Mönchengladbach maar Hertha BSC bleek een maatje te groot.

The Doors en Grateful Dead krijgen Grammy's

MuziekDe rockbands Grateful Dead en The Doors krijgen bij de uitreiking van de Grammy Awards begin volgend jaar een speciale onderscheiding voor hun levenswerk. Dat heeft de organisatie die de Amerikaanse muziekprijzen uitreikt dinsdag laten weten.

Ook de folkzangeres Joan Baez, operazangeres Maria Callas, de soulband Booker T. and the MG's en de countryzanger Bob Wills mogen op 11 februari in Los Angeles een Grammy voor hun levenswerk in ontvangst nemen.

De R&B-zangeres Mary J. Blige heeft acht Grammy-nominaties in de wacht gesleept. Ze is daarmee de kansrijkste artieste bij de uitreiking van de prestigieuze muziekprijzen.



The Doors, hier nog met Jim Morrison

SOA & BI

Oracle Nederland is natuurlijk een belangrijk bedrijf binnen de IT. Oracle Nederland doet dus zijn best goede dingen te regelen voor de Human Resource afdeling van hun bedrijf binnen Nederland zelf. In oktober werd er een nieuwe HR directeur aangesteld. Marianne Janssen heeft grote plannen voor het bedrijf. Ze organiseert natuurlijk meteen wat dingen en in 2007 kunnen we dus haar ware kwaliteit langs zien komen. De meeste ITers zijn op dit moment wel voorzien van een baan. Oracle gaat zich dus richten op specifieke segmenten binnen de IT markt. Ze beginnen met kleine segmenten, ze zoeken het eerst naar ITers die veel hebben met SOA & BI. De groep ITers die een SOA hebben en een BI voorkeur hebben in de seksuele kant van de overdraagbare aandoening zal niet groot zijn.

Ikedia: "AZ houdt me in de gaten"

Al geruime tijd geldt Pius Ikedia als één van de meest talentvolle aanvallers op de Nederlandse velden. Anderhalf jaar geleden dwong hij een overstap af naar AZ, maar die transfer heeft hem nog niet gebracht waarop hij gehoopt had.

Vorig seizoen kwam hij door blessureleed amper in actie, met als gevolg dat AZ hem voor dit seizoen verhuurde aan RKC Waalwijk. Ikedia is dit seizoen in een matig draaiend RKC één van de weinige lichtpuntjes. De 26-jarige Nigeriaan scoorde al twee keer en lijkt zijn draai steeds beter te vinden. "Ik heb vorig seizoen natuurlijk amper gespeeld, dus het is ontzettend lekker dat ik nu weer elke week negentig minuten in het veld kan staan. Ik merk aan mezelf dat ik dit wedstrijdritme nodig heb, ik word steeds beter."

De Nigeriaan hoopt door middel van een goed seizoen in Waalwijk een terugkeer naar AZ af te dwingen. Bij de Alkmaarders heeft hij nog een contract tot medio 2010. "Ik heb regelmatig contact met mensen uit Alkmaar, zowel met spelers als mensen van de technische staf. Wat deze mensen tegen me zeggen? Nou, ze zijn heel blij dat ik elke week kan voetballen. Ze volgen me heel goed en dat is voor mij natuurlijk positief. Ze zijn me nog lang niet vergeten".

Stewardess mag geen bijbel meenemen

Een stewardess van de Britse vliegmaatschappij bmi is van plan om naar de rechter te stappen, omdat ze van haar werkgever geen bijbel mag meenemen op vluchten naar Saudi-Arabië. De vrouw zei dat ze vanwege haar geloofsovertuiging wordt gediscrimineerd, aldus The Daily Telegraph woensdag.

Bmi ontkende echter dat sprake is van discriminatie. De vliegmaatschappij liet weten dat ze de richtlijnen van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken volgt. Een woordvoerder van bmi zei dat Saudische autoriteiten bijbels die het land binnenkomen in beslag nemen.

CD: Kerstspecial



Als je in de weken voor kerst door een willekeurige winkelstraat loopt word je overspoeld met kerstmuziek. Jammer genoeg kennen de meeste winkeliersverenigingen niet echt de kracht van vernieuwing. Zeker als je in een Blokker of HEMA werkt kun je na een dagje werken geen kerstmuziek meer horen, simpelweg omdat je om het uur weer hetzelfde riedeltje aan moet horen. Gelukkig brengen veel artiesten in december ook nieuwe kerstreleases uit, welke moeten concurreren met de zoveelste nieuwe kerstverzamelaar. Komt er nog iets uit dat de moeite waard is of moeten we zien te leven met de klassiekers die zelfs voor Sky Radio begrippen zijn uitgekauwd?

Croftybom-gooiers naar moeder en kind worden vervolgd

JustitieDe twee jongens van 14 en 15 jaar die vrijdag in Nijmegen een moeder en kind zouden hebben verwond met een croftybom, worden vervolgd voor het veroorzaken van een ontploffing en openlijke geweldpleging. Dat liet de politie dinsdag weten.

De moeder en haar kind in Nijmegen liepen vrijdag net langs de bom toen deze afging en werden besproeid met de vloeistof. Zij moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen aan brandwonden.

Volgens de politie in Gelderland staan op het veroorzaken van ontploffingen zonder dodelijk gevolg in het volwassenenrecht maximale straffen tot 15 jaar.

De twee Nijmeegse jongens worden volgens de politie tevens vervolgd voor openlijke geweldpleging. De jongens hebben een dagvaarding gekregen, maar zitten sinds vrijdagavond niet meer vast. Wanneer zij voor de kinderrechter moeten komen is nog niet bekend.

Van de vijf jongeren van 14 en 15 jaar die op dezelfde dag met een soortgelijke bom een ezelin op een kinderboerderij in Dordrecht verwondde, zit een 14-jarige jongen nog wel vast.

Een croftybom is gemaakt van een plastic fles met daarin onder meer een ontstoppingsmiddel. Als de bom explodeert, vliegt agressieve vloeistof in het rond.

DVD: Waltz

"De ondergang van een circusfamilie" zo kopt de ondertitel van de populaire TV-serie van de VPRO, NPS en de VARA. Het grootste deel van de verhaallijn wordt hier al mee verraden maar de manier waarop het doek voor het circus valt, het overtuigende spel van de fantastische cast en het einde blijven nog even geheim. Van deze serie, die op 10 november startte op Nederland 2, is nu een dvd-box verschenen waarop alle zeven afleveringen en enkele extra's te zien zijn.

Waterpolo selectie WK bekend

Bondscoach Robin van Galen heeft zijn voorlopige selectie voor het WK in Melbourne bekendgemaakt . Er zullen van de zeventien speelsters die nu geselecteerd zijn, nog vier afvallen.

Ter voorbereiding gaat van Galen een trainingsstage afwerken in Lanzarote, een duel met olympisch kampioen Italië in Eindhoven en een stage en vriendschappenlijk toernooi in Auckland begin maart.

De voorlopige selectie: Iefke van Belkum, Gillian van den Berg, Daniëlle de Bruijn, Mieke Cabout, Rianne Guichelaar, Biurakn Hakhverdian, Marieke van den Ham, Marieke Heerdink, Noeki Klein, Simone Koot, Lana Mandjes, Ilse van der Meijden, Meike de Nooy, Jorieke Oostendorp, Tineke Vrij Peerdeman, Alette Sijbring, Yasemin Smit.

Boek: Nicole Bailey - Pocket Kama Sutra

Van de Kama Sutra heeft inmiddels iedereen wel gehoord en tegenwoordig krijgt echt niet iedereen meer een giechelbui van het woord. Het boek bestaat al zo'n 2000 jaar (meningen zijn verdeeld, de schrijver Vatsyayana leefde waarschijnlijk tussen de 1e en 4e eeuw na Christus) en bestaat uit zeven boeken, waarvan in feite slechts één over seks gaat. Nicole Bailey schreef eerder 100% Kama Sutra en komt nu met een leuk uitgevoerd kadosetje van twee boeken: Pocket Kama Sutra en 69 ways to please your lover.

Fossiel van tweekoppig reptiel in China gevonden

OpmerkelijkChinese en Franse wetenschappers hebben in de regio Yixian in het noordoosten van China het fossiel van een tweekoppig reptiel gevonden. Dat heeft de BBC woensdag gemeld.

Volgens Eric Buffetaut, hoofd van het onderzoeksteam, was het reptiel nog maar net geboren toen het doodging. Het Britse wetenschapsblad Biology Letters publiceert woendag een artikel over de vondst.

Het skelet is ongeveer 7 centimeter lang. Volgens Buffetaut kon een volwassen exemplaar van het reptiel ongeveer 1 meter lang worden. Het reptiel was van een soort dat 144 tot 65 miljoen jaar geleden leefde.

De Chinese streek Yxian is bekend geworden door de vondsten van fossielen van oude zoogdieren, vogels en gevleugelde dinosauriërs.

Palestijnen melden nieuw bestand

Israël/PalestinaRivaliserende Palestijnse partijen zijn een nieuw bestand overeengekomen. Dat meldde de Palestijnse president Mahmoud Abbas dinsdagavond.

De partijen hadden zondag ook een staakt-het-vuren voor de Gazastrook afgekondigd, maar de afspraken werden maandag al geschonden.

Palestijnse premier en de Palestijnse president maanden hun bevolking gisteren tot eenheid. Het geweld tussen rivaliserende aanhangers van de twee leiders, de ernstigste onlusten in tien jaar, eiste dinsdag zeker zes mensenlevens.

Israël
Premier Ismail Haniyah stelde dat de Palestijnen niet elkaar moeten bestrijden, maar hun energie moeten richten op de strijd tegen Israël. ''We zitten allemaal in hetzelfde schuitje'', zei hij in een toespraak op televisie.

President Mahmoud Abbas, de als gematigd geldende politieke opponent van de radicale Haniyah, riep eveneens alle strijdende partijen op de wapens neer te leggen. Hij vroeg hen zich te houden aan het eerder afgesproken staakt-het-vuren ''om onze nationale eenheid te bewaren''.

De jongste golf van geweld brak uit nadat Abbas vervroegde parlements- en presidentsverkiezingen had aangekondigd om uit een politieke impasse te komen. De president ziet zich geconfronteerd met internationaal verzet tegen de regering-Haniyah omdat die Israël niet wil erkennen. De Verenigde Staten en Europese landen troffen financiële sancties tegen het Palestijnse bestuur.

In zijn toespraak noemde premier Haniyah het voorstel voor vervroegde verkiezingen ongrondwettelijk. Eerder had zijn partij Hamas de plannen van Abbas vergeleken met een staatsgreep.

Hamas-voorman Haniyah stelde dat de Verenigde Staten betrokken zijn bij de poging een einde te maken aan zijn regering. ''Er is een onuitgesproken beslissing om de regering omver te werpen, en de Amerikanen leiden deze poging'', stelde Haniyah. Uit opiniepeilingen zou blijken dat bij vervroegde verkiezingen Hamas haar macht verliest.

Seksverslaafde wint miljoenenclaim

Not Safe For Work (NSFW)De Britse man die na een bedrijfsongeval een onverzadigbare drang naar seks kreeg waardoor zijn huwelijk werd verpest, krijgt een schadevergoeding van 3,1 miljoen pond (4,3 miljoen euro) van zijn werkgever. Dat heeft een rechtbank in Londen dinsdag bepaald, meldden Britse media.

De 29-jarige Stephen Tame uit Suffolk viel begin 2002 van een steiger en raakte daardoor ernstig gewond aan zijn hoofd. Na twee jaar lang intensieve behandeling was hij lichamelijk helemaal hersteld, maar de vrome christen hield wel een seksverslaving aan het ongeluk over, waarschijnlijk door hersenbeschadiging. Hij spande daarop een proces aan tegen zijn werkgever.

Zijn vrouw met wie hij pas acht maanden voor het ongeval was getrouwd, moet haar nachten soms elders doorbrengen om wat rust te krijgen. Stephen zocht zijn toevlucht tot pornografie en prostituees en bedroog zijn geliefde ook met een 57-jarige vrouw uit hun parochie. Volgens de rechtbank is het leven van Tame en zijn vrouw aan diggelen geslagen.

Veel nieuwe Ninja Gaiden Sigma screens

Team Ninja is momenteel druk in de weer met Ninja Gaiden: Sigma, een port van de succesvolle Ninja Gaiden Black-game die eerder op de Xbox verscheen. Het zal echter geen standaard port zijn, maar een opgepoetste engine kennen, en zelfs enkele nieuwe gameplay-features hebben die op de Xbox niet mogelijk waren.
Hoe Ryu Hayabusa er op de PS3 uit zal komen te zien, kun je hieronder aanschouwen.




















Treintjes kijken

Zit je op je iemand te wachten die met de trein naar je toe komt, of verveel je gewoon te pletter in beide gevallen is deze site wat je zoekt.

Ene Arjen Kruithof heeft namelijk een site bedacht en gemaakt waarop je, ik zou bijna zeggen uiteraard, dankzij Google Maps precies kunt zien waar welke trein is, compleet met de actuele snelheid.

Een blauw treintje is op tijd en een rood treintje heeft vertraging, het aantal rode treintjes valt op dit tijdstip van de dag nog mee, maar de spits moet nog beginnen natuurlijk.

Van onderen

Benny Hinn is een Amerikaans tv predikant, je weet wel zo'n figuur wat alles voor god doet en daarbij om de minuut vraagt om geld te storten. En uiteraard doet meneer Hinn bijzondere dingen, je moet per slot van rekening wel een beetje opvallen tussen alle andere tv dominees.

Hij claimt namelijk mensen te genezen uiteraard live op de televisie of op het podium tijdens massa bijeenkomsten alleen manier waarop hij dat doet is bijzonder.

Iemand een valhelm ?

Met dank aan een onbekend iemand voor de submit.

Nog even oefenen

Zo vlak voor kerst is je hoofd gevuld met tientallen kerstklassiekers van Amerikaanse nummers tot liedjes die je als kind op school zong en nu mischien wel als pappa of mamma met je eigen kinderen zingt.

En mischien zing je wat vals, dat maakt toch niet uit, niemand die het hoort en het gaat per slot van rekening om het idee, om het kerstgevoel.

En die laatste twee moet je maar goed in gedachte houden als je naar dit prachtig vertolkte kerstliedje gaat luisteren.

Politie pakt 21 boefjes

Icoon MisdaadDe politie in Drenthe heeft dinsdag bekend gemaakt dat zij een onderzoek naar vele gevallen van vernieling, baldadigheid, diefstal en graffiti heeft afgesloten met de aanhouding van 21 jongeren.

Deze feiten werden gepleegd gedurende de jaren 2005 en 2006 en veroorzaakten in zowel Eelde als Paterswolde grote onrust onder de plaatselijke bevolking.

Gedurende de maanden november en december heeft de politie alle verdachten aangehouden. Twintig van de verdachten zijn nog minderjarig, een verdachte is reeds 18 jaar oud. Allen zijn afkomstig uit Eelde en de directe omgeving van Eelde.

De jongeren plaatsten onder andere dranghekken op de rijbaan, vernielden ruiten van woningen en scholen, haalden tuinen overhoop, stalen beelden uit tuinen en zij bliezen brievenbussen op met vuurwerk.

In een interview gedaan door TV-Noord geeft de woordvoerder van de politie een toelichting. Hierin is te horen dat de politie de verdachten op het spoor is gekomen nadat een verdachte was aangehouden en verhoord. Volgens de politie zijn alle verdachten met deze actie aangehouden.

Uit de website van de politie blijkt dat zij van mening is dat niet iedereen aangifte heeft gedaan bij overlast van deze jongeren. De politie verzoekt dan ook dit alsnog te doen en heeft hiervoor op haar website een speciaal telefoonnummer bekend gemaakt.

Met dank aan Calvobbes voor de submit.

Van Vollenhoven onderzoekt jeugdzorg

Icoon BinnenlandsDe Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat onderzoek doen naar de jeugdzorg in Nederland. Dat heeft voorzitter Pieter van Vollenhoven van de onafhankelijke raad dinsdagavond aangekondigd in het actualiteitenprogramma NOVA.

Aanleiding voor het onderzoek zijn recente incidenten. Daarbij ging het om kinderen die aan jeugdzorg waren toevertrouwd en toch zijn gedood, aldus Van Vollenhoven. De onderzoeksraad gaat bekijken of in het systeem van jeugdzorg structurele veiligheidstekorten zitten, zei zijn woordvoerder in een toelichting.



'Incidenten ondanks ondertoezichtstelling'
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.