Politie pakt 21 boefjes

Bas (Janssen)
Icoon MisdaadDe politie in Drenthe heeft dinsdag bekend gemaakt dat zij een onderzoek naar vele gevallen van vernieling, baldadigheid, diefstal en graffiti heeft afgesloten met de aanhouding van 21 jongeren.

Deze feiten werden gepleegd gedurende de jaren 2005 en 2006 en veroorzaakten in zowel Eelde als Paterswolde grote onrust onder de plaatselijke bevolking.

Gedurende de maanden november en december heeft de politie alle verdachten aangehouden. Twintig van de verdachten zijn nog minderjarig, een verdachte is reeds 18 jaar oud. Allen zijn afkomstig uit Eelde en de directe omgeving van Eelde.

De jongeren plaatsten onder andere dranghekken op de rijbaan, vernielden ruiten van woningen en scholen, haalden tuinen overhoop, stalen beelden uit tuinen en zij bliezen brievenbussen op met vuurwerk.

In een interview gedaan door TV-Noord geeft de woordvoerder van de politie een toelichting. Hierin is te horen dat de politie de verdachten op het spoor is gekomen nadat een verdachte was aangehouden en verhoord. Volgens de politie zijn alle verdachten met deze actie aangehouden.

Uit de website van de politie blijkt dat zij van mening is dat niet iedereen aangifte heeft gedaan bij overlast van deze jongeren. De politie verzoekt dan ook dit alsnog te doen en heeft hiervoor op haar website een speciaal telefoonnummer bekend gemaakt.

Met dank aan Calvobbes voor de submit.