Mosley niet gediend van GPDA

Michel (Fir3fly)
FIA-directeur Max Mosley heeft de Grand Prix Drivers Association (GPDA) gewaarschuwd dat de organisatie zich niet meer zo moet bezighouden met de veiligheid van de test- en racecircuits. Mosley is van mening dat de leden van de GPDA niet genoeg van de technische kant van veiligheid afweten.

Volgens hem zit de veiligheid op de circuits tegenwoordig zo ingewikkeld in elkaar, dat alleen technisch onderlegde mensen hier beslissingen over kunnen nemen. "Veiligheid is veel te technisch geworden voor iedereen die geen specialist is. Geen enkele coureur zou de elektronica op zijn wagen willen ontwerpen, dus waarom de veiligheidexperts herroepen?"

Vooral de gebeurtenissen rond de Grand Prix in Italië, waar de GPDA niet wilde rijden wegens te weinig veiligheid, zijn Mosley een doorn in het oog. "Er werd onnodig chaotisch gedaan. De ene coureur zei dat ze niet geïntimideerd zouden zijn, de ander begon te praten over het boycotten van races. Niet de meest intelligente reacties voor een waarschuwing. Je kan niet twee partijen hebben die circuits vertellen wat nodig is. Dat resulteert in een complete verwarring."

De Engelsman dreigt maatregelen te nemen als de GPDA zich blijft bemoeien met de veiligheid. "We zullen altijd naar de coureurs luisteren, maar de beslissingen moeten door ons genomen worden. En als we één of twee races of een aantal licenties moeten schrappen om een punt te maken, dan zal dat gebeuren. Het zal beter zijn voor de sport op de lange termijn."