Geen verassingen in DFB Pokal

Gerard (RedFever007)
Er werden gisteravond vier duels gespeeld om de Duitse DFB Pokal. FC Nürnberg, Eintracht Frankfurt, Hertha BSC en VfB Stuttgart plaatsen zich voor de volgende ronde. Hieronder een overzicht.

1. FC Nürnberg had het niet gemakkelijk tegen SpVgg Unterhaching. Beide ploegen wisten in de reguliere speeltijd geen doelpunten te produceren waardoor het na 90 minuten 0-0 stond. Ook de verlening leverde geen doelpunten op waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. De grote man in de penaltyserie was de Nürnberg-doelman Daniel Klewer. Hij wist maar liefst drie ballen te stoppen. Uiteindelijk won zijn ploeg met 2-1 en bereikte Nürnberg voor het eerst in elf jaar de kwartfinale.

De tweede Bundesliga ploeg die zich kwalificeerde was Eintracht Frankfurt, dat 1. FC Köln met 1-3 versloeg. In de eerste negentig minuten waren Alexander Meier voor Frankfurt en Peter Madsen voor Köln trefzeker geweest. In de verlening sloeg de ploeg van Friedhelm Funkel definitief toe, via Naohiro Takahara en Sotirios Kirgiakos liepen de bezoekers uit naar een 1-3 eindstand.

VfL Bochum werd door VfB Stuttgart uitgeschakeld. Bochum, dat in de onderste regionen in de Bundesliga vertoeft, ging met 1-4 ten onder. Stuttgart kwam op voorsprong door Mario Gomez. Twee treffers van Thomas Hitzlsperger zorgde voor een 0-3 stand. Tommy Bechmann kon vijf minuten voor tijd iets terug doen. In blessuretijd zorgde Cacau voor de eindstand: 1-4

Ook VfL Osnabrück wist de volgende ronde niet te bereiken. In de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC gingen de Duitsers met 0-3 ten onder. Malik Fathi en Christian Gimenez, die verantwoordelijk was voor twee treffers, zorgden voor de doelpunten. Osnabrück verloeg in de vorige ronde nog Borussia Mönchengladbach maar Hertha BSC bleek een maatje te groot.