Tien jaar cel gee´st in zaak snelkookpanmoord

Icoon MisdaadHet Openbaar Ministerie heeft woensdag voor de rechtbank tegen ÚÚn van de twee verdachten in de zaak van de zogeheten snelkookpanmoord tien jaar celstraf gee´st. Volgens justitie heeft de 27-jarige T.N. uit Spaarndam deze moord op haar geweten en is ze medeplichtig aan nog een moord.

De officier van justitie stelde woensdag dat N. in november 1997 samen met de 50-jarige hoofdverdachte M.Y. uit Haarlem diens jongste broer heeft vermoord. Het hoofd van het slachtoffer werd van de romp gescheiden en vervolgens in een snelkookpan uitgekookt.

Het lichaam werd vervolgens door een vleesmolen gedraaid. De botresten zijn later langs de snelweg A15 gedumpt. Y. zou in 2002 ook zijn vrouw om het leven hebben gebracht. Het lijk zou in stukken zijn gesneden en de botten vermalen. Volgens het OM heeft N. hieraan meegeholpen, omdat zij de plaats van haar beste vriendin wilde innemen in het gezin.

N. heeft alleen toegegeven dat ze aan de eerste moord heeft meegeholpen, maar volgens haar werd ze daartoe gedwongen door de hoofdverdachte. Betrokkenheid bij de moord op haar hartsvriendin ontkent de vrouw.