FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 19 december 2006

Serious Request nu al een succes

Icoon BinnenlandsDe vanmorgen begonnen actie Serious Request van 3FM verloopt nu al zeer succesvol. Direct bij de opening gaf premier Balkenende al aan dat als er één miljoen euro of meer binnenkomt, de Nederlandse overheid het eerste miljoen zal verdubbelen.

Dagelijks zal er een tussenstand worden doorgegeven. Vanavond om half zes hadden de drie DJ's Giel, Sander en Gerard al een bedrag van 61.481 euro binnen gehaald. Bij nog geen eerdere uitvoering van Serious Request is er op de eerste dag een dusdanig hoog bedrag binnengehaald.

De jaarlijkse actie Serious Request haalde in eerdere jaren geld op voor Darfur en Congo. Dit jaar zal de volledige opbrengst worden besteed door het Rode Kruis aan het opruimen van landmijnen en de hulp aan slachtoffers van landmijnen.

Vele bekende Nederlanders zetten zich dit jaar in om een zo hoog mogelijke opbrengst te realiseren, zo brachten eerder vandaag Linda de Mol en Henny Huisman een bezoek, en verblijft momenteel Ellemiek Vermolen in het glazen huis. Luisteraars kunnen op diverse manieren bijdragen aan het goede doel, onder andere door te betalen voor verzoekjes, of door het inleveren van (oude) mobiele telefoons. Ook kan er geboden worden op door (B)N'ers aangeleverde materialen.

Opnieuw vertraging voor HSL-Zuid

Icoon VervoerHSL-Zuid, de snelle treinverbinding tussen de Randstad, Brussel en Parijs, heeft opnieuw vertraging opgelopen. Demissionair verkeersminister Karla Peijs heeft bekendgemaakt dat de eerste treinen pas op 1 december volgend jaar gebruik kunnen maken van het gloednieuwe tracé.

Tot voor kort ging Peijs er nog vanuit dat HSL-Zuid op 1 juli 2007 van start zou gaan. Daarvoor gold 1 april als begindatum, maar dat werd ook al niet gehaald.


De jongste vertraging heeft te maken met de beveiliging. De bouwwerkzaamheden van de lijn zijn vrijwel klaar, maar het opwaarderen van het beveiligingssysteem naar de nieuwe Europese standaard kost meer tijd dan verwacht.

Het duurt zelfs nog bijna twee jaar voordat treinen met 300 kilometer per uur over het spoor kunnen snellen. Van december 2007 tot 1 oktober 2008 ligt de maximumsnelheid op het Nederlandse traject van HSL-Zuid op 160 kilometer per uur.

In februari 2008 is de beveiliging al klaar voor de snelste treinen, maar vervoerder HSA wil daarna nog zes maanden testen met het materieel. Daarnaast wordt nog een marge van twee maanden gehanteerd. HSA heeft die voorzichtige planning gemaakt mede in verband met de problemen met Randstadrail.

De nieuwe problemen met HSL-Zuid komen twee weken nadat Peijs bekendmaakte dat de Betuwelijn, het nieuwe goederenspoor tussen het Rotterdamse havengebied en het Duitse achterland twee tot drie maanden later in gebruik wordt genomen. De minister had begin januari de eerste goederentrein over de Betuweroute willen zien rijden. Dat gaat niet door omdat de tunneltechnische installaties nog niet klaar zijn.



Nog geen 'kedeng-kedeng' voor de HSL voorlopig

V. Barneveld naar 2e ronde PDC WK

Raymond van Barneveld heeft de tweede ronde bereikt van het wereldkampioenschap darts in het Engelse Purfleet. Hij versloeg in de eerste ronde van het PDC WK de Australiër Mitchell Clegg.

Van Barneveld had weinig problemen met zijn pas zestienjarige tegenstander. Met 3-0 in sets ging de winst naar de Hagenaar. "Dit was apart", aldus van Barneveld na de partij. "Het was net alsof ik tegen mijn zoon speelde." In de tweede ronde zal van Barneveld een zwaardere concurrent krijgen, namelijk de als eerste geplaatste Colin Loyd. Die versloeg vandaag simpel de Duitser Thomas Seyler met 3-0.

Naast Van Barneveld bereikte nog een Nederlander de tweede ronde, namelijk Rico Vonck. Hij versloeg Mark Walsh met 3-0.

Tweede verdachte gearresteerd in Ipswich

Nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek naar de Britse seriemoordenaar van Ipswich hebben ertoe geleid dat de Britse politie vanmorgen om vijf uur een man hebben gearresteerd. Deze man, woonachtig vlakbij de prostitutiebuurt van Ipswich wordt ervan verdacht tussen 2 en 12 december, vijf prostituees te hebben vermoord.

De 48-jarige man werd vanmorgen vroeg van zijn bed gelicht naar aanleiding van het reeds twee weken durende onderzoek. De arrestatie kwam voor de meeste Britten als een verrassing, aangezien er eerder al de 37-jarige Tom Stephens, werknemer van de lokale supermarkt was gearresteerd. Het lijkt er echter steeds meer op dat deze man, die is gearresteerd naar aanleiding van een opmerkelijk interview in een zondagskrant, een grote fantast is.

De politiechef Stewart Gull bevestigt dat zowel de vanmorgen aangehouden man, als de eerdere gearresteerde Tom Stephens op dit moment nog vastzitten om ondervraagd te worden.




'De vijf slachtoffers van Ipswich'


Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.

Man bouwt weeshuis met buit bankovervallen

Icoon Domme criminelenMeer dan veertig jaar lang was hij één van de meest gezochte bankrovers van Italië. Luigi Rotterdam, zoals de vermaarde bandiet heet, geldt bovendien als een moderne Robin Hood: van de opbrengst van zijn overvallen financierde hij een weeshuis in de sloppenwijken van Sao Paulo. Na maanden voortvluchtig te zijn geweest is hij nu gesnapt door de politie van Livorno.

Een getuige van zijn laatste overval had gezien dat Rotterdam een opvallende ring met daarop een religieus symbool droeg. Hieraan werd de bankovervaller herkend toen deze op het punt stond naar Brazilië te vluchten.

Atlete valt door mand bij geslachtstest

Icoon SportDe Indiase atlete Santhi Soundarajan is dinsdag haar zilveren medaille, die ze bij de Asian Games veroverde, ontnomen. De nummer twee op de 800 meter voor vrouwen kreeg na een geslachtstest te horen dat ze 'de regels heeft overtreden'.

De betrokken instanties benadrukken discreet met de affaire te zullen omgaan. Niemand wil dan ook verklaren dat Soundarajan een man is. Een woordvoerder van de Asian Games verklaarde slechts dat de atlete op advies van de medische commissie is gediskwalificeerd. Nadat Soundarajan is geschrapt uit de uitslag, kreeg Viktoria Jalovtseva uit Kazachstan het zilver uitgereikt. Zamira Amirova uit Oezbekistan - aanvankelijk vierde - ontving de bronzen medaille.



'Te plat?'

Proef met stroomslot voor tbs'ers

Icoon ShockingTbs'ers op verlof worden misschien uitgerust met een stroomslot om hun been. Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) zei dinsdag tijdens een overleg met de Tweede Kamer dat hij volgende maand zal kijken naar een proef met deze vorm van beveiliging.

De proef moet later volgend jaar worden gehouden en maakt onderdeel uit van een groter pakket proeven met elektronische beveiliging.

Een stroomslot zoekt contact tussen een tbs'er en diens begeleider. Als de tbs'er te ver buiten bereik van de begeleider komt, geeft het apparaat stroom op de beenspieren die nodig zijn om te bewegen. Dat voorkomt dat de tbs'er verder wegloopt.

Politie vindt ruim 13.000 kilo vuurwerk

Icoon PolitieDe politie heeft dinsdag ruim 13.000 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen in een oud bedrijfspand aan de Eindhovenstraat in Alkmaar. Het vuurwerk stond gestapeld op twaalf pallets.

Volgens de politie gaat het om consumentenvuurwerk dat vermoedelijk uit Duitsland is geïmporteerd. De politie is nog op zoek naar de eigenaar.

Daarnaast troffen agenten in Zwaag dinsdagmorgen een partij vuurwerk aan met vuurpijlen, nitraatrollen en flowerbeds. De 1500 kilo was ook in dit geval opgeslagen in een bedrijfspand. De politie arresteerde in het gebouw een 38-jarige man uit Hoorn.

In totaal hebben de korpsen Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland en Kennemerland dit jaar 29.000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen.



'Politie zoekt dit jaar weer naarstig naar illegaal vuurwerk'

Tientallen ongelukken in mist op A30

Icoon OngelukOp de snelweg A30 tussen Ede en Barneveld zijn dinsdagavond in zeer dichte mist tientallen voertuigen tegen elkaar gereden. Daarbij zijn ten minste drie mensen gewond geraakt. De snelweg is in beide richtingen afgesloten voor verkeer.

De eerste voertuigen reden op elkaar in de richting van Ede naar Barneveld. Al snel ontstond daar een aanrijding tussen tientallen wagens aldus de politie. Even later volgden aan de andere kant van de weg van Barneveld in de richting Ede aanrijdingen.

De A30 is afgesloten tussen de afrit in de snelweg A1 (Utrecht - Apeldoorn) tot aan de afrit in de snelweg A12 (Arnhem - Utrecht).

Nog meer steun voor Spyker

Nadat Spyker F1 al eerder steun kreeg van Toyota Racing, McLaren Mercedes en Williams hebben nu ook Ferrari en Red Bull Racing hun steun toegezegd in de strijd tegen Super Aguri F1 en Scuderia Toro Rosso.

Volgens Spyker F1 teambaas Collin Kolles willen Super Aguri en Toro Rosso gebruik maken van een gemodificeerd chassis dat vorig jaar al gebruikt werd door repectievelijk Honda Racing F1 en Red Bull Racing, en dat is volgens hem in strijd met het Concorde Agreement. Hierin staat vermeld: "Een constructeur is een persoon die in bezit is van de intellectuele eigendomsrechten van het rijdende chassis waarmee het racet. In dat chassis bevinden zich geen onderdelen die door een andere constructeur zijn ontworpen, afgezien van onderdelen ten behoeve van de veiligheid."

Volgens Gerhard Berger, teambaas van Toro Rosso, zou de ophef onnodig zijn: "Er zijn wat klachten van enkele concurrenten, maar ik begrijp niet helemaal waar deze klachten op gebaseerd zijn. Het enige wat ik hierover kan zeggen is dat we volledig binnen de regels werken. We hebben niets te verbergen en er is geen verborgen agenda. Er is altijd wel iets waar de andere teams zich druk over maken. Vorig jaar de motor, nu het chassis. Ik zie het maar als een compliment". Opmerkelijk is dat ook Red Bull zich aan de zijde van Spyker geschaard heeft, maar volgens een woordvoerder van het team treft hen geen blaam, omdat het chassis ontwikkeld is door Red Bull Technologies, een onafhankelijk bedrijf en dat men hierdoor binnen de regels zal blijven.

Honda F1 heeft zich nog van alle commentaar onthouden en zal naar alle verwachtingen ook niet op de aantijgingen reageren. Renault en BMW hebben in deze nog geen standpunt naar buiten gebracht.

Balkenende herhaalt breekpunt niet

Icoon PolitiekCDA-leider Jan Peter Balkenende heeft geweigerd te herhalen dat beperking van de hypotheekrenteaftrek voor hem een breekpunt is. Dat bleek dinsdagavond in het Tweede Kamerdebat over de kabinetsformatie.

Op vragen van VVD-leider Mark Rutte en vicefractievoorzitter Kees Vendrik van GroenLinks zei de premier dat het onderwerp "hier niet aan de orde is". Het hoort volgens hem thuis aan de formatietafel.

Tijdens de verkiezingscampagne zei Balkenende diverse keren dat hij een aantasting van de renteaftrek als politiek leider van het CDA niet zou meemaken. "Ik heb toen onze positie heel precies en glashelder aangegeven", aldus Balkenende dinsdagavond, maar hij wilde niet zeggen of die positie inmiddels is veranderd.

Het CDA voert op dit moment coalitiebesprekingen met PvdA en ChristenUnie, die allebei het mes willen zetten in de hypotheekrenteaftrek.

Man in file vergeet trein

Icoon VervoerEen chauffeur in Naarden vergat dinsdagavond in de file dat het spoor ook door treinen wordt gebruikt. Dit heeft hij duur moeten bekopen: een aanstormende trein heeft zijn auto geplet.

Volgens de politie was hij in de rij alvast aangesloten op de voor hem rijdende auto. Maar die kwam niet ver genoeg vooruit, waardoor de man precies op de spoorovergang van de Wilhelminalaan kwam vast te staan. Toen vervolgens een trein op hem af kwam denderen, wist de bestuurder nog net op tijd uit te stappen. Hij mankeert niets. Zijn auto is echter rijp voor de sloop.

Marktkooplui bestormen stadsdeelkantoor

Icoon BinnenlandsRuim honderd woedende marktlooplieden hebben maandagavond het Amsterdamse stadsdeelkantoor van Oost/Watergraafsmeer bestormd. Ze zijn boos over de prijsverhogingen die de wethouder marktzaken wil doorvoeren voor hun standplaatsen. Het protest leverde een halvering van de prijsverhoging op, maar daarmee waren de marktkooplui allerminst tevreden; ze overwegen nu naar de rechter te stappen.

Vrouw doet aangifte van koop slechte drugs

Icoon Domme criminelenWat doe je als een drugsdealer je crack aansmeert bestaande uit een mix van was en cocaïne in plaats van het product dat je dacht gekocht te hebben? Je gaat klagen bij de lokale politie. Een vrouw uit de Amerikaanse staat North Carolina dacht slim te zijn en sprak in een winkelcentrum een agent aan met de mededeling dat ze was opgelicht door een drugsdealer.

Ze liet zelfs aan de agent het product zien dat ze had gekocht. De agent testte hierop de drugs en arresteerde Eloise Reaves meteen voor het bezit van cocaïne. Ze wordt aangeklaagd voor bezit van drugs en mocht na betaling van 1500 dollar aan borg weer naar huis.

Standen NBA per 18 december

Met vijftien wedstrijden schorsing voor Carmel Anthony zullen de Denver Nuggets het nog zwaarder krijgen om de snel uitlopende Utah Jazz bij te benen. Ook zal men moeten uitkijken voor Minnesota, dat op slechts korte afstand volgt.

Eastern Conference
Atlantic DivisionWLPCTL 10STREAK
Boston Celtics10130.4355-5 W 5
Toronto Raptors10140.4175-5 W 3
New Jersey Nets9140.3914-6 L 2
New York Knicks9170.3464-6 L 2
Philadelphia 76ers5180.2170-10 L 11
Central DivisionWLPCTL 10STREAK
Detroit Pistons1580.6527-3 W 2
Cleveland Cavaliers1490.6096-4 L 1
Chicago Bulls14100.5839-1 W 4
Indiana Pacers13130.5004-6 L 1
Milwaukee Bucks10140.4175-5 W 1
Southeast DivisionWLPCTL 10STREAK
Orlando Magic16100.6154-6 W 1
Washington Wizards12110.5228-2 W 3
Miami Heat10130.4355-5 W 1
Atlanta Hawks9140.3913-7 L 1
Charlotte Bobcats6170.2613-7 L 1
Western Conference
NorthwestWLPCTL 10STREAK
Utah Jazz1860.7506-4 W 1
Denver Nuggets1390.5915-5 W 1
Minnesota Timberwolves10110.4765-5 L 2
Portland Trail Blazers11140.4405-5 W 4
Seattle SuperSonics10150.4004-6 L 4
Pacific DivisionWLPCTL 10STREAK
Phoenix Suns1760.73910-0 W 14
Los Angeles Lakers1680.6677-3 L 1
Golden State Warriors12130.4803-7 L 2
Sacramento Kings10120.4552-8 L 2
Los Angeles Clippers10130.4353-7 L 5
Southwest DivisionWLPCTL 10STREAK
San Antonio Spurs1960.7608-2 W 4
Dallas Mavericks1770.7087-3 W 3
Houston Rockets1590.6255-5 W 1
New Orleans/Oklahoma City Hornets10120.4552-8 L 2
Memphis Grizzlies5190.2081-9 L 6

Uitslagen NFL speelronde 15

Dit weekeinde werden de eerste NFL-wedstrijden ooit zonder Lamar Hunt gespeeld. De peetvader van het professionele football zal tevreden op zijn nalatenschap hebben neergekeken, ondanks het verlies van zijn Chiefs tegen de San Diego Chargers.

Uitslagen
14 decSan Francisco 49ers@ Seattle Seahawks24-14
16 decDallas Cowboys@ Atlanta Falcons38-28
17 decTampa Bay Buccaneers@ Chicago Bears31-34, OT
17 decPittsburgh Steelers@ Carolina Panthers37-3
17 decMiami Dolphins@ Buffalo Bills0-21
17 decJacksonville Jaguars@ Tennessee Titans17-24
17 decCleveland Browns@ Baltimore Ravens17-27
17 decWashington Redskins@ New Orleans Saints16-10
17 decHouston Texans@ New England Patriots7-40
17 decNew York Jets@ Minnesota Vikings26-13
17 decDetroit Lions@ Green Bay Packers9-17
17 decDenver Broncos@ Arizona Cardinals37-20
17 decSt. Louis Rams@ Oakland Raiders20-0
17 decPhiladelphia Eagles@ New York Giants36-22
17 decKansas City Chiefs@ San Diego Chargers9-20
18 decCincinnati Bengals@ Indianapolis Colts16-34

American Football Conference
East DivisionWLTPCTPFPA
New England Patriots1040.714321193
New York Jets860.571280282
Buffalo Bills770.500264262
Miami Dolphins680.429228243
North DivisionWLTPCTPFPA
Baltimore Ravens²1130.786303187
Cincinnati Bengals860.571333284
Pittsburgh Steelers770.500323267
Cleveland Browns4100.286225320
South DivisionWLTPCTPFPA
Indianapolis Colts²1130.786376311
Jacksonville Jaguars860.571320215
Tennessee Titans770.500271331
Houston Texans4100.286226336
West DivisionWLTPCTPFPA
San Diego Chargers²1220.857445266
Denver Broncos860.571272256
Kansas City Chiefs770.500276276
Oakland Raiders2120.143156289
National Football Conference
East DivisionWLTPCTPFPA
Dallas Cowboys*950.643387288
Philadelphia Eagles860.571351304
New York Giants770.500314304
Washington Redskins590.357248305
North DivisionWLTPCTPFPA
Chicago Bears³1220.857394208
Green Bay Packers680.429266352
Minnesota Vikings680.429254277
Detroit Lions2120.143245341
South DivisionWLTPCTPFPA
New Orleans Saints²950.643362284
Atlanta Falcons770.500272294
Carolina Panthers680.429229281
Tampa Bay Buccaneers3110.214182323
West DivisionWLTPCTPFPA
Seattle Seahawks860.571295314
San Francisco 49ers680.429252363
St. Louis Rams680.429289329
Arizona Cardinals4100.286268342

Situatie playoffs
AFCTeamBalans
1.San Diego Chargers²12-2
2.Indianapolis Colts²11-3
3.Baltimore Ravens²11-3
4.New England Patriots¹10-4
5.Denver Broncos8-6
6.Cincinnati Bengals8-6
7.Jacksonville Jaguars8-6
8.New York Jets8-6
NFCTeamBalans
1.Chicago Bears³12-2
2.New Orleans Saints²9-5
3.Dallas Cowboys*9-5
4.Seattle Seahawks¹8-6
5.Philadelphia Eagles8-6
6.New York Giants7-7
7.Atlanta Falcons7-7
8.Green Bay Packers6-8

¹ Divisieleider
* Divisieleider - geplaatst
² Divisiewinnaar - geplaatst
³ Divisiewinnaar - geplaatst, vrije eerste ronde en thuisvoordeel

Saints row Ho ho ho pack

Het is bijna Kerstmis en sommige mensen, waaronder blijkbaar ook uitgevers en ontwikkelaars van games, worden dan extra vrijgevig. Voor Saints Row is vanaf nu speciale Kerst-content te downloaden, genaamd het Saints Row Ho Ho Ho Pack.

Deze content is gratis te downloaden van de marketplace en tot 25 december alleen voor Xbox Live goldmembers. Het gaat om een Kerstmanpak, bestaande uit een jas, hoed, laarzen en een echt Kerstmannenkapsel.

Vanaf nu ook mogelijk in een Kerstmannenpak

Arcade-game Novadrome vanaf morgen op de marketplace

Zoals elke woensdag komt Microsoft ook deze woensdag weer met nieuwe content voor Xbox Live Arcade. Net als vorige week zal er een nieuwe game uitkomen: Novadrome.

Novadrome is een combat-racer en ontwikkeld door de makers van Carmageddon. Het spel bevat vijftien verschillende arena's, twintig verschillende auto's, vier verschillende gamemodi (career, arcade, multiplayer en free play) en is te spelen met acht verschillende spelers. Het spel zal 800 punten gaan kosten, en zoals met elke arcade-game is het mogelijk om eerst een demo-versie te spelen.



Van Emden breekt sleutelbeen

Wielrenner Jos van Emden heeft dinsdag tijdens zijn eerste gezamenlijke training met het Rabo Continental Team zijn sleutelbeen gebroken. Van Emden kwam tijdens de training in de buurt van Baarle-Nassau ten val.

Van Emden eindigde afgelopen jaar op het WK Beloften nog zevende. Het team waar hij momenteel deel van uitmaakt (Rabobank CT) werd gisteren officieel voorgesteld aan het wielerpubliek.

Negerzoenrel was marketingtruc

Icoon BinnenlandsEr was maar één reden om de negerzoen voortaan om te dopen tot 'zoen': marketing. Dat heeft fabrikant Buys vandaag toegegeven in dagblad Trouw. Overwegingen dat er in Nederland enkele mensen zijn die de negerzoen als kwetsend ervoeren hebben geen rol gespeeld.

Een aantal maanden geleden is de negerzoen omgedoopt. Destijds werd ervan uitgegaan dat dat was omdat verschillende mensen de naam racistisch vonden. Dat werd toen door de fabrikant niet tegengesproken. Inmiddels blijkt dus dat Buys alleen maar tot de naamswijziging besloten heeft om meer geld te verdienen en hierbij handig gebruik gemaakt heeft van de rel. De actie had succes: de verkoop piekte in de tijd dat de naam gewijzigd werd.

Roy Groenberg, de man die eiste dat de naam geschrapt werd omdat hij racistisch zou zijn, is wel tevreden dat de naam verdwenen is. Hij heeft nog meer ideeën: het afschaffen van Zwarte Piet en publiekelijke excuses van de koningin voor Nederlands slavenverleden. Ook wil hij graag dat Nederland de komende honderd jaar het basisonderwijs in Suriname gaat bekostigen en dat in die tijd een paar duizend Surinamers gratis mogen studeren.


Toch niet racistisch volgens Buys.

'Haatzaaien veel harder aanpakken'

JustitieVolgens een rapport dat minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, moet haatpropaganda veel harder worden aangepakt door politie en het Openbaar Ministerie. Het rapport is opgesteld door onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen. Een nieuw kabinet zal met de aanbevelingen aan de slag moeten.

Vooral internet is steeds meer een vrijplaats geworden voor racisten en andere haatzaaiers. De vervolging van lieden die daar groepen tegen elkaar opzetten middels racistische en haatzaaiende uitlatingen, dient dan ook flink opgevoerd te worden.

Van Gogh
Na de moord op cineast Theo van Gogh had Justitie aangekondigd te zullen uitzoeken of belediging en godslastering ruimer strafbaar moeten worden gesteld. Dat blijkt niet nodig omdat dit al prima onder de huidige wetgeving kan worden aangepakt.

Met name het Europese Hof voor de Rechten van de Mens heeft daaraan bijgedragen, door diverse malen beperkingen te stellen aan de uitingsvrijheid. Het recht op uitingsvrijheid geldt namelijk niet als mensen alléén maar haat willen zaaien. Dat geldt óók voor uitspraken waarmee personen minderwaardig worden verklaard omdat zij een bepaalde godsdienst aanhangen.

Volgens de onderzoekers moeten politie en het OM dit soort uitlatingen aanpakken ''als deze geen zinnige bijdrage leveren aan het publieke debat''. Daarbij moet volgens het rapport dus scherp gekeken worden naar het internet, waar strafbare uitingen momenteel nagenoeg ongemoeid worden gelaten. Directe oproepen tot geweld op zowel extreemrechtse- als radicale moslimsites zijn daar voorbeelden van.

'Atheïstisch' Rusland gelooft massaal in God

Vijftien jaar na de ineenstorting van de in naam atheïstische Sovjetunie heeft de bevolking van Rusland de religie massaal omarmd. Meer dan 80% van de Russen gelooft in God.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Russische krant Izvestia in samenwerking met het Russische opinieonderzoeksinstituut VTsIOM.

Terwijl 84% zegt in God te geloven, omschrijft de rest zich als atheïstisch. Van de gelovigen is 63% Russisch-orthodox en 6% moslim. Ongeveer 1% is katholiek of boeddhist.

[upd] Minister Kamp boos op Van Bommel

Icoon OorlogIn de Zuid-Afghaanse provincie Kandahar is een grootscheepse Navo-operatie begonnen. Nederland zal daaraan niet alleen luchtsteun verlenen maar dit keer ook grondtroepen leveren, zo is aangekondigd. De SP is fel tegen, GroenLinks vindt dat dit duidt op een verdere wijziging in de opbouwstrategie van Nederland.

Tijdens het vragenuurtje ging het er hard aan toe, tussen minister Henk Kamp (Defensie - VVD) en Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP).

Update 17.42 uur
Minister Kamp was boos op Van Bommel vanwege diens beschuldiging dat Kamp Nederland de vuile oorlog in Afghanistan intrekt. ''Dit is onheus naar de Nederlandse krijgsmacht en naar het kabinet toe. U zou zich moeten schamen'', zei Kamp.

Kamp: ''Wie is er nu eigenlijk vuil, als er bermbommen worden gelegd die de bevolking treffen?'' De bewindsman werd tijdens het vragenuurtje door GroenLinks en de SP aan de tand gevoeld over de nieuwe grootscheepse operatie tegen de Taliban in de Zuid-Afghaanse provincie Kandahar.

Van Bommel noemt de oorlog vuil, omdat de missie is verkocht als wederopbouw, hoewel er oorlog wordt gevoerd. Bij die gevechten worden Nederlandse militairen betrokken, aldus de SP'er.

CDA, Pvda en VVD op één lijn
De deelname van Nederlandse grondtroepen buiten Uruzgan valt volgens de twee linkse partijen buiten het mandaat. Kamp spreekt dat tegen. Volgens hem gaat het bij de nieuwe operatie Baaz Tsuka om incidentele ondersteuning en valt dat binnen de afspraken met de Tweede Kamer. CDA, PvdA en de VVD vinden dat ook.

Naast Nederlandse luchtsteun, die al vaak buiten Uruzgan wordt ingezet, zullen dit keer ook Nederlandse grondtroepen deelnemen. Het gaat volgens Kamp om honderd militairen van de manoeuvre-eenheid in Kandahar. Zij zitten daar tijdelijk, omdat Nederland nu het commando voert in heel zuid-Afghanistan.

Aan de nieuwe operatie doen vooral Britse, Deense en Estse militairen mee en kan die enkele weken duren. De Nederlanders zijn op dit moment nog niet erbij betrokken maar dat kan wel gebeuren.

Volgens Kamp is de operatie een vervolg op de voorgaande operatie Medusa in september, ook in Kandahar. De Taliban zijn daarna op diverse fronten teruggekeerd en plegen (zelfmoord-)aanslagen. De ISAF-troepen willen de Taliban isoleren en afscheiden van de bevolking.

Lastige Antilliaanse jongeren in databank

Icoon BinnenlandsNederland legt de komende jaren persoonsgegevens van overlastgevende en criminele Antilliaanse jongeren vast in een aparte databank. De 21 gemeenten waar veel Antillianen wonen, hadden om zo'n index gevraagd om onderling beter informatie over de jongeren te kunnen uitwisselen.

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) heeft voor de zogeheten verwijsindex voor Antilliaanse risicojongeren een ontheffing verleend voor twee jaar. Daarna volgt een evaluatie van het middel, dat minister Rita Verdonk (Integratie) heeft laten ontwikkelen.

Het ministerie van Justitie liet dinsdag weten dat de index specifiek voor Antilliaanse risicojongeren is gemaakt, omdat die 'tamelijk mobiel' zijn en zich niet altijd laten inschrijven in het bevolkingsregister. Uit de index moet bijvoorbeeld blijken of een jongere ook in een andere gemeente bekend is.

'Rassendatabank'
Het Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OCaN) heeft bij het CBP bezwaar gemaakt tegen de verwijsindex. Volgens de organisatie is het voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog dat in Nederland een ''speciale rassendatabank'' wordt gemaakt voor een specifieke groep Nederlanders.

''Net als destijds bij de Joden is ook hier opsporing, vervolging en deportatie van een bepaalde groep landgenoten het doel'', aldus het OCaN in een verklaring.

Gemeenten proberen overlastgevende Antilliaanse jongeren persoonlijk aan te pakken en te volgen. Ze werken daarbij samen met de politie en het Openbaar Ministerie. De politiekorpsen delen al sinds februari vorig jaar informatie met elkaar over Antillianen die overlast veroorzaken of crimineel zijn.

De politie Rotterdam-Rijnmond nam destijds het initiatief tot een landelijke verwijsindex, zodat alle korpsen samenwerken aan een dossier over een overlastgever.

Terugblik

December is voor mij niet een maand waar ik naar uitkijk. De drukte en stress vind ik verschrikkelijk, vooral in mijn gezin waarin autisme een belangrijke rol speelt.
Na een jaar van geen boom, heb ik me dit jaar weer laten overhalen om een boom neer te zetten, gelukkig is zwart in, dus heb ik er een Goth boom van gemaakt.

De eerste kaarten vallen in de bus, en veel Kerstwensen staan daarin geschreven.
De boodschappen worden stapsgewijs binnengehaald en gelukkig voor mij is morgen een dag van even uit mijn bol gaan bij het concert van Corvus Corax.

Maar toch is het ook een tijd voor mij van bezinning, nu we het einde van jaar naderen.
Een jaar waarin geluk en verdriet wel heel dicht bij elkaar lagen.
In mei trouwde mijn dochter, een bruiloft die prachtig was, stralende bruid en trotse bruidegom, een schitterend feest en de weergoden waren ons zeer welgevallig.
Precies een week hierna, sterft mijn moeder aan een hersenbloeding, na twee dagen in coma te hebben gelegen. Ook dit was een bijzondere ervaring, het samen met mijn zus en dochter waken bij moeder, veel huilen en ook veel lachen en het moeilijke moment als je haar vertelt dat ze mag gaan.

Het was ook een jaar waarin ik heel veel afscheid moest nemen van collega’s, het bedrijf waarbij ik werk is klaar met het project in Nederland, de Groene Hart Tunnel, en het bedrijf gaat weer terug naar Frankrijk. Ik verhuis naar een nieuw pand en werk nu alleen en sluit de lopende zaken af. Mijn conctract is het einde van dit jaar.

Het is ook het jaar dat ik besluit om met mijn partner voor het eerst naar Berlijn te gaan, dit nooit gedacht ik ben opgevoed met het idee dat alle Duitsers slecht zijn, om een concert van Corvus Corax te zien. Ondanks het slechte weer, het heeft zo hard geregend, was het fantastisch.

In oktober ben ik weer in Berlijn, we hebben onze eerste Rammstein meeting, ik ontmoet mijn velen vrienden uit de gehele wereld, we hebben reuze lol en het slotfeest is fantastisch en ondanks de zeer grote kater de andere dag, kijk ik er met zeer veel liefde en weemoed naar terug.

Het is het jaar dat mijn zoon met het openbaar vervoer naar school gaat, en ja dat is een fantastische prestatie, waar ik reuze trots op ben. Het is ook het jaar dat dezelfde zoon 18 wordt en dit voor ons beiden een mijlpaal is.

Het is het jaar dat mijn dochter tijdelijk haar studie op een laag pitje moet zetten wegens een hernia, en ik weet hoe erg ze dit vindt, ze slaat zich er op een fantastische manier er doorheen, zeker met behulp van schoonzoon, en doet toch nog de nodige examens waarvoor ze ook slaagt.

Het is ook een jaar waarin ik verliefd wordt op een andere man, gevoelens die mij als een moker raken, maar die ik niet kenbaar maak. De gevoelens worden minder en ik ben gelukkig met partner.

Het is het jaar dat ik mij als blogger bij FOK! aanmeldt, eerst onzeker, nu steeds meer zeker van mijn zaak en het enthousiasme van collega bloggers werkt stimulerend.

Het is jaar geweest van hoge pieken en diepe dalen.
Maar een jaar die ik toch op een bijzonder manier koester, omdat het mij zoveel gegeven heeft, ondanks verdriet veel troost, naast huilen veel lachen, naast haat veel liefde, ik heb veel verloren en veel gevonden.

Album van de dag: Marco Borsato

Het is 17 uur, tijd voor mijn dagelijkse rubriek: Album van de dag! Gister Jan Smit, en we blijven nog even bij Nederlandstalige muziek.
Eind oktober en begin november gaf Marco 10 maal een spectaculaire show weg in het Arnhemse Gelredome. Dit is jouw kans om er (weer) eventjes bij te zijn!

1. Rood 8:40
2. Jij Alleen 3:22
3. Het Water 5:36
4. Italiaanse Medly: Gente Di Mare / Senza Una Donna / Cose Della Vita / Gloria 5:55
5. Zij 4:32
6. Ik Heb Genoeg aan Jou 3:39
7. Afscheid Nemen Bestaat Niet 3:46
8. Vrij Zijn 4:24
9. Dromer 6:07
10. Waarom 5:41
11. Because We Believe
met Andrea Bocelli 4:47
12. Ik Leef Niet Meer voor Jou 5:53
13. Alleen 2:55
14. Zeg Me Wie Je Ziet 3:19
15. Wat Zou Je Doen
met Ali B 3:49
16. Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht 3:08
17. De Waarheid 5:27
18. De Bestemming 3:30
19. Dromen Zijn Bedrog
met Ali B & Yes-R 6:28
20. Als Alle Lichten Zijn Gedoofd 5:01
21. Als Jij Maar Naar Me Lacht 5:29
22. Everytime I Think of You
met Lucie Silvas 4:18
23. Binnen 8:44
1:54:30

Marco Borsato - Symphonica in Rosso (2006) [Part 1, 1-11]
Marco Borsato - Symphonica in Rosso (2006) [Part 2, 12-23]

Veel luisterplezier!

Screens van Dragon Quest Monsters Joker

Dragon Quest Monsters Joker is een nieuw deel van de Dragon Quest-reeks en is binnenkort te spelen door Japanners die een Nintendo DS bezitten. Het spel zal namelijk op 28 december van dit jaar in de Japanse winkels te vinden zijn. In het spel zal het de bedoeling zijn om allerlei monsters te vangen en deze vervolgens te trainen voor jouw eigen 'monsterlijke' team. Er is vooralsnog geen sprake van een US- of een EU-release.





Nalbantoglu langer bij NEC

NEC heeft de optie in het contract met Muslu Nalbantoglu gelicht. De verdediger zal hierdoor tot medio 2008 bij de Nijmegenaren blijven.

Nalbantoglu is sinds 2000 actief bij NEC. In 2004 debuteerde de 23-jarige verdediger in het eerste elftal, en speelde sindsdien 59 wedstrijden in de Eredivisie.

Benjamin Benditson krijgt geen contract bij de club uit Nijmegen aangeboden. Afgelopen week trainde de Amerikaan op eigen initiatief mee met de selectie, maar hij wist de technische staf niet te overtuigen.

Scan van Crisis Core: Final Fantasy VII

In het Japanse blad V-Jump is een nieuwe scan van het PSP-spel Crisis Core: Final Fantasy VII verschenen. Het spel maakt een deel uit van een FFVII-compilatie waar Square-Enix op dit moment mee bezig is en speelt zich af voor de gebeurtenissen van het spel FFVII dat toentertijd op de PS te spelen was.

Het spel wordt in het jaar 2007 verwacht in Japan. Van een US- of een EU-release is nog niets bekend.



Afperser wilde 2,5 miljoen van Balkenende

Icoon JustitieDe 74-jarige Maurits van Dongeren uit Rotterdam heeft vorig jaar 2.500.000 euro geëist van premier Jan-Peter Balkenende. Als dreigmiddel gebruikte de afperser brieven van de Tweede Kamer, die bestemd waren voor prinses Margriet. Hij had deze in handen weten te krijgen. Als Balkenende in zou gaan op zijn eis, zou Van Dongeren de brieven teruggeven. Anders zouden de brieven bij de media belanden. Balkenende besloot om aangifte te doen bij de politie. Dit bleek dinsdag tijdens de rechtszitting, waarbij de bejaarde man terecht stond voor chantage.

Van Dongeren is al eerder in aanvaring gekomen met de overheid. Vroeger was hij de eigenaar van een schildersbedrijf. Eind jaren zeventig werd hij beschuldigd van diefstal. Ten onrechte, vindt de verdachte. Toch moest hij naar aanleiding van deze beschuldigingen zijn zaak sluiten. In de jaren daarop schreef hij brieven aan allerlei instanties en personen, tot ministers aan toe - om zijn gelijk te halen. Steeds kreeg hij onbevredigende antwoorden. Frustraties over dit eerdere voorval, hebben de man geleid tot de chantage, waarmee hij "wat meer druk op de ketel [wilde] zetten", aldus de Rotterdammer.

Hoe de man aan de brieven is gekomen, blijft een raadsel. Zelf beweert hij dat de bewuste brieven, die geadresseerd waren aan prinses Margriet op paleis 't Loo in Apeldoorn, in zijn woning in Rotterdam-West waren bezorgd. Een persofficier: "Het materiaal is waarschijnlijk vanuit de Tweede Kamer naar haar toegezonden. Het is gissen hoe dat bij hem terecht is gekomen. De verklaring van de man dat hij ze per post heeft ontvangen achten wij niet waarschijnlijk."

Op afpersing staat een maximumstraf van 12 jaar. De politierechter veroordeelde Van Dongeren wel voor het delict afpersen, maar legde hem geen straf op. Wel moet hij psychiatrisch onderzocht worden.

Krohn-Dehli denkt aan vertrek

Michael Krohn-Dehli vertrekt mogelijk bij zijn club Ajax. De middenvelder is sinds kort Deens international, en wil zijn plaats in de nationale selectie verdedigen.

In de Amsterdam ArenA komt Krohn-Dehli maar weinig aan spelen toe. Afgelopen zondag mocht hij tegen Excelsior weer eens wat speelminuten meepakken. De Deen zal met Ajax eerst bespreken of zijn toekomst wel bij de Amsterdammers ligt.

"Ergens voor kerst moeten we een discussie hebben over mijn situatie", vertelde Krohn-Dehli aan forza.dk. "Het is logisch dat er iets moet gebeuren. Ik heb niet het gevoel dat ik anders de kans krijg om meer te spelen. Ik word er niet beter van om de bank warm te houden."

Ondertussen heeft Ajax bevestigd dat het een andere Scandinaviër makkelijk wil maken bij een eventueel vertrek. De Zweed Markus Rosenberg mag namelijk weg bij de club uit de hoofdstad. De 24-jarige spits past niet in het spelplan van coach Henk ten Cate, en mag derhalve een andere club zoeken, tegen de juiste prijs.

Dortmund vindt in Röber nieuwe coach

Borussia Dortmund heeft officiëel bevestigd dat Jürgen Röber de ontslagen coach Bert van Marwijk zal gaan vervangen, met ingang van het nieuwe jaar.

Het pas getekende contract van Röber verbindt hem tot het eind van het seizoen aan de Duitse club. Maandag werd ex-Feyenoord coach Bert van Marwijk na overleg ontslagen. De Nederlander gaf eerder al aan dat dit zijn laatste seizoen zou worden bij die Schwarzgelben. Nadat ook voormalig trainer Ottmar Hitzfeld een aanbieding naast zich neerlegde, moest Borussia verder op zoek.

De directie vond in Röber al snel een opvolger van Van Marwijk. Röber was eerder actief in de Bundesliga, voor Hertha BSC, VfL Wolfsburg en VfB Stuttgart. De laatste club die de Duitser coachte was Partizan Belgrado, maar hij verliet de Servische club in mei na een teleurstellend seizoen.

De eerste wedstrijd waarbij Röber in de dugout zal zitten is de thuiswedstrijd in het eigen Westfalenstadion tegen Bayern München. Dat zal pas op 26 januari zijn, aangezien de Bundesliga eerst een winterstop heeft.

[Upd] Vaticaan overweegt voetbalteam niet

Het Vaticaan is aan het overwegen om een voetbalteam te formeren, dat de concurrentie aan zal kunnen gaan met de huidige Italiaanse topclubs. Dat zegt Tarcisio Bertone, de minister van Buitenlandse Zaken van de ministaat.

"Ik sluit het zeker niet uit", zei Bertone maandag in diverse Italiaanse media. "Wij hebben de mogelijkheden. Door Braziliaanse spelers te selecteren uit de honderden katholieke universiteiten van de wereld komen we een heel eind."

De zeer invloedrijke Bertone, is een fervent voetballiefhebber. Toen hij de bisschop van Genua was, gaf hij geregeld op de televisie commentaar op wedstrijden van de topteams.

Update

Tarcisio Bertone heeft vandaag medegedeeld dat de mededeling over een eventueel te formeren voetbalteam berust op een grap.

“Na een paar geintjes gisteravond in Alassio heeft iedereen het over de oprichting van een groot Vaticaans voetbalteam. Ook de UEFA deed vandaag een duit in het zakje met de vraag of het toegestaan en mogelijk is om in internationaal Vaticaans team op te zetten. Maar ik denk niet dat het mogelijk is. Laten we alle hoogdravende berichten temperen.”

Eerste wereldbekerzege Mancuso

De Amerikaanse skister Julia Mancuso heeft dinsdag de wereldbekerwedstrijd slalom in het Franse Val-d'Isère op haar naam geschreven.

De 22-jarige Manusco bleef in een tijd van 1:38.93 de Oostenrijkse Renate Götschl en de Amerikaanse Lindsey Kildow voor. Voor Manusco, Olympisch kampioene op de reuzenslalom, was het haar eerste wereldbekerzege.

Kildow blijft het wereldbekerklassement afdaling aanvoeren. In het algemeen klassement leidt de Oostenrijkse Nicole Hosp.

Aerts terug na proefperiode WBA

Maikel Aerts heeft een proefperiode bij West Bromwich Albion (WBA) afgesloten. De dertigjarige doelman is weer teruggekeerd naar Feyenoord, waar hij niet voorkomt in de plannen van trainer Erwin Koeman.

WBA-coach Tony Mowbray had Aerts al eerder eens bestudeerd op basis van videobeelden en besloot toen de keeper eens aan het werk te willen zien om te kijken hoe hij zich manifesteerde. Wat zijn indruk is over de doelman zei Mowbray niet. "We hebben er al een aantal op proef gehad en er komen er ook nog een paar. Als we iemand gaan aantrekken, zal dat in januari zijn."

Engelaar ontevreden over Belgische avontuur.

Orlando Engelaar is blij dat hij niet meer in België actief is. De middenvelder van FC Twente kwam in de zomer over van Racing Genk.

"Ik ben dolblij dat ik daar niet meer speel. In de Jupiler League lag het niveau te laag", vertelt de openhartige speler van FC Twente in het Laatste Nieuws. "In België speel je maar zes leuke wedstrijden per jaar. Dat zijn de duels tegen Anderlecht, Club Brugge en Standaard Luik. De rest stelt in mijn ogen weinig voor. In Nederland heb je buiten de top vier tenminste nog een brede subtop."

Ook over de trainer van Genk is Engelaar niet positief. "Ik vond hem gewoon een slechte trainer. En ik denk ook niet dat hij mij mocht. Ik heb enkele aanvaringen met hem gehad en uiteindelijk was ik de gebeten hond."


Salmon blijft bij FC Groningen

Glen Salmon zal de tweede helft van dit seizoen niet op huurbasis voor Willem II of NAC Breda uitkomen. De 28-jarige spits heeft beide clubs laten weten dat hij niet van plan is voor vier maanden in het zuiden van het land te gaan wonen.

Salmon is nu bezig aan zijn vijfde seizoen bij FC Groningen. De afgelopen maanden moest de aanvaller vaak genoegen nemen met een rol als invaller. De aanvaller uit Zuid-Afrika is aan het einde van de competitie transfervrij. "In principe dient hij zijn contract bij de Groningers gewoon uit", liet zaakwaarnemer Chiel Dekker dinsdag weten.

Bonfrère coach in China

De Chinese voetbalclub Dalian Shide heeft alsnog een Nederlandse trainer gevonden. Jo Bonfrère tekent een contract voor één jaar. Eerder zag Willem van Hanegem het niet zitten om in China als coach aan de slag te gaan.

Het contract volgt na intensief contact tussen de club en de oefenmeester. Bonfrère is ambitieus en wil met de vereniging weer deel uit gaan maken van de Chinese top. De trainer kent de Oosterse cultuur nog van zijn tijd als bondscoach bij Zuid-Korea.

Zandstra als coach terug op het ijs

Voormalig Europees en wereldkampioen Falco Zandstra keert als coach van Van Goozen terug op het ijs.

Op 23 en 24 december, tijdens de Nederlandse kampioenschappen allround, gaat hij schaatsster Helen van Goozen en haar trainster Klasina Seinstra assisteren. Van Goozen rijdt momenteel voor het team Asics/Right to Play.

De nadruk bij Van Goozen ligt op het rijden van marathons, maar de hoop op een terugkeer naar het langebaanschaatsen heeft ze nog niet opgegeven.

'Postma mee op trainingskamp'

Stefan Postma is bijna hersteld van zijn dubbele beenbreuk. De doelman vanADO Den Haag raakte aan het begin van dit seizoen zwaar geblesseerd in de wedstrijd tegen PSV. Na een duel met Arouna Koné brak de keeper zijn scheen- en kuitbeen.

Na een herstelperiode van een aantal maanden, verwacht de doelman volgende maand met de selectie mee te kunnen op trainingskamp naar Turkije. Daarna zal hij de concurrentie met Robert Zwinkels aan moeten voor een plek in het doel.

Ducks herstellen zich

De lijstaanvoerder van de NHL heeft zich goed weten te herstellen na het verlies tegen de San Jose Sharks. De Anaheim Ducks versloegen in eigen huis de Calgary Flames met 4-1.

De keeper van de Ducks, Jean-Sebastien Giguere, speelde een hoofdrol tijdens de wedstrijd. De Canadese doelman zorgde in totaal voor 26 reddingen, plus een assist. Andy McDonald, Samuel Pahlsson, Dustin Penner en Corey Perry waren trefzeker voor de thuisploeg. Bij de Flames scoorde Daymond Langkow.

Univé

Over het algemeen kan ik mij prima vermaken met reclames. Sommige zijn gewoon goed (Sony's verfvuurwerk), sommige grappig (tuinieren wizz de starzz), andere buitengewoon irritant (la escuma e perfeito). In deze laatste categorie start ik dan meestal een eenmansboycot van het artikel tot ik de reclame weer vergeten ben. Niet dat het iets helpt, maar toch. En dan hebben we natuurlijk de enorm grote categorie: drie seconden later alweer vergeten waar het over ging. Eigenlijk valt het allemaal dus reuze mee.

Maar de laatste tijd wordt mijn avond met enige regelmaat verziekt door een reclame van verzekeraar Univé. Zelden tot nooit heb ik mij zo geërgerd aan een reclame voor verzekeringen.

'Hoe zou een wereld zonder winstoogmerk eruit zien?' pruttelt de voice-over en dat is dan ook de hoofdgedachte van de reclame, want Univé kan haar verzekeringen zogenaamd zo goedkoop aanbieden omdat zij winst niet als hoofddoel hebben. Let wel! Dit betekent niet dat ze geen winst maken, alleen dat het niet hun hoofddoel is. Om al het goede van deze geweldige werkwijze kracht bij te zetten, vraagt de voice-over in de reclame zich onder meer af wat een limousine en parfum zouden kosten in een wereld zonder winstoogmerk. Volgens de beelden weinig natuurlijk, want in de reclame rijdt iedereen in de duurste auto's, kun je voor een paar stuivers tanken, krijgen we Chanel No. 5 voor de prijs van een pak melk, en wonen we allemaal in prachtige villawijken.

Die hele reclame druipt van dat kloterige anti-kapitalistische kuttoontje. Die utopische natte droom van de gemiddelde socialist waarin iedereen even rijk is. Een knap staaltje gelul, want in een wereld zonder winstoogmerk rijdt iedereen in precies dezelfde waardeloze auto, bestaat er helemaal geen Chanel No. 5, is de benzine nog steeds niet te betalen vanwege de accijnzen en wonen we allemaal hutje mutje in goedkope staatsverwarmde blokkendozen. Wie is er immers bereid een hoop werk te verrichten terwijl hij er in de basis niets meer voor terugkrijgt dan iemand die de hele dag op zijn luie reet naar zijn navel zit te staren? Wie wil investeren in nieuwe technologie, wie kan er investeren in nieuwe technologie, als het niet direct een praktisch doel heeft? Dure exclusieve auto's? Waarom zou je? Spelcomputers? Dacht het niet. Geniet je wel eens van een lekkere dure Hollywood film? Schrijf die maar op je buik, want de centen zijn op. Bedenk het praktische nut maar eens van alles wat je leuk vindt. Blijft weinig over hè?

Een wereld zonder winstoogmerk. Het wordt gebracht als de ideale samenleving, maar het enige dat zou gebeuren is dat het een saaie, slaapverwekkende klerezooi wordt, waar geen spatje plezier meer te beleven valt.

Univé…daar plukt u de wrange vruchten van.

Oranje oefent in 2008 tegen Oostenrijk

Op 26 maart 2008 gaat Oranje in een oefenwedstrijd het opnemen tegen Oostenrijk, dat maakte de KNVB vandaag bekend. In 2008 is Oostenrijk samen met Zwitserland het gastland voor het EK voetbal.

Het duel vindt plaats in het Ernst Happel Stadion in Wenen, waar op 29 juni 2008 ook de finale van het EK plaatsvindt.

Ter compensatie hebben de KNVB en de Oostenrijkse bond afgesproken dat er in 2011 een oefenwedstrijd wordt afgewerkt in Nederland. De datum en locatie worden later bepaald.

Ian Livingstone over de toekomst van Lara Croft

In een interview met Eurogamer TV heeft Ian Livingstone bevestigd dat een derde Tomb Raider film definitief in de maak is. Op het moment zijn ze druk bezig met een script, de scriptschrijver is aangesteld. We zijn dus nog een heel eind verwijderd van Angelina Jolies volgende avonturen op het witte doek als Lara Croft.

Livingstone wist ook iets te melden over de nieuwe Tomb Raider-game. Hij heeft een blik geworpen op de in-game modellen, en als we de beste man moeten geloven is het alsof je naar de TV zit te kijken.

"If you felt you were in love with Lara Croft previously, you ain't seen nothing yet. You'll be drooling when you see the new Lara as she appears in the next iteration."


De toekomst van Lara Croft in-game?

Wii Opera Browser vanaf 22 dec te dowloaden

Nintendo heeft zojuist bekend gemaakt dat de internet browser voor de Wii vanaf 22 december te dowloaden zal zijn. Met deze browser (van Opera) is het mogelijk om te surfen op het wereldwijde web vanaf je bank.

De Wii biedt niet alleen innovatieve en opwindende nieuwe manieren om te spelen, maar ook andere diensten en entertainment voor het hele gezin. Dit nieuwe kanaal voor het Wii-menu is slechts het meest recente voorbeeld van onze manier van aanpak. De Wii is de perfecte console waar iedereen zich mee kan vermaken, en dit komt tot uitdrukking in de fenomenale verkoopaantallen in Europa.

Aldus Laurent Fisher, Nintendo Europa.

De eerste periode zal de browser gratis te downloaden zijn, vanaf juni 2007 kost deze 500 Wii punten (5 euro). Overigens is de versie die vrijdag beschikbaar komt enkel nog een beta, de volledige versie komt eind maart 2007.

Slachtoffers seriemoorden waren op feest verdachte

Icoon MisdaadAlle vijf slachtoffers van de seriemoorden in Ipswich waren, een week voordat de eerste van hen vermist raakte, aanwezig op een feest van de 37-jarige verdachte die maandag is aangehouden. In totaal waren er acht prostituees op de housewarming van de supermarktmedewerker.

De politie probeert alle mannen die naar het huis in Trimley kwamen, te traceren. De ontklede lichamen van de jonge vrouwen werden gevonden op het platteland tussen Trimley en Ipswich, waar de verslaafde prostituees tippelden. Volgens de Engelse krant The Evening Standard blijkt uit gegevens van zijn mobiele telefoon dat de verdachte op de plaatsen is geweest waar de lichamen zijn gevonden.

Ellemieke Vermolen en Jan Smit uit elkaar

Icoon ShowbizzPresentatrice Ellemieke Vermolen en de Volendamse zanger Jan Smit zijn uit elkaar. Dat heeft SBS6 dinsdag meegedeeld. Vermolen vertelt dinsdagavond in Shownieuws, waar ze werkt als presentatrice, haar kant van het verhaal. De twee waren sinds enkele maanden een stel.

Vermolen (30) en Smit (20) hebben samen besloten hun relatie af te breken, wegens te drukke agenda's. "We hebben gisteren met z'n tweeën lang gepraat en zijn tot de conclusie gekomen dat we gewoon te weinig tijd hebben om echt wat op te bouwen. Je kunt geen goede basis voor een relatie leggen als je elkaar zo weinig kunt zien", aldus de presentatrice. Ze benadrukt dat Jan en zij als vrienden uit elkaar zijn gegaan.


Vermolen en Smit in gelukkiger tijden

Trage websites leiden tot Mouse Rage

Icoon InternetHet Social Issues Research Centre (SIRC) heeft onderzocht welke gezondheidsrisico's slechte websites met zich meebrengen. Wat blijkt? Fouten in websites zijn schadelijk voor de gezondheid. Ze kunnen bij de bezoeker leiden tot stress en woedeaanvallen, ofwel het Mouse Rage Syndrom (MRS).

De studie is gebaseerd op 2500 proefpersonen. Tijdens de testen werd internetters gevraagd om informatie te zoeken op verschillende websites. Daarbij werden de psychische en fysieke reacties gemeten. Het onderzoek lette onder andere op hersengolven, hartritmeveranderingen, spiersamentrekking en huidvochtigheid.

Het onderzoek toont aan dat gebrekkige websites leiden tot een versneld hartritme, verhoogde transpiratie, snel en herhaaldelijk muisklikken, hardhandig omgaan met de muis en veelvuldig gevloek.

De tekortkomingen die tot deze symptomen leiden zijn: langzaam ladende pagina's, chaotische lay-out, veel pop-ups, irrelevante reclame en het uit de lucht zijn van de site.

De onderzoekers verklaren de stress en woedeaanvallen als volgt: internetters verwachten van elke site snelheid, functionaliteit en nauwkeurigheid. Dat is lang niet altijd het geval, waardoor stress en woede ontstaat.

Brabant wil Culturele Hoofdstad van Europa worden

Icoon KunstDe provincie Noord-Brabant en het stedelijk netwerk BrabantStad willen in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa zijn. Breda, Den Bosch, Eindhoven, Helmond en Tilburg hebben dinsdag in een overeenkomst vastgelegd dat zij zich hiervoor samen zullen inspannen.

Zij hopen hiermee een impuls te geven aan de culturele beleving, het culturele productieklimaat, de financiële basis voor de culturele sector en de promotie van deze provincie. De partijen noemen de kandidatuur eigentijds en onderscheidend.

De ambitie om de Culturele Hoofdstad van Europa te worden, sluit volgens de steden naadloos aan bij het ontwikkelingsprogramma Cultuur& Economie en bij hun bestuursakkoorden. De beslissing over de Nederlandse inbreng valt in 2011. Ook Utrecht en Almere zijn ervoor in de race.

In het jaar 1987 mocht Amsterdam, en in het jaar 2001 mocht Rotterdam zich de culturele hoofstad van Europa noemen. De Griekse stad Patras is de huidige drager van deze titel.

Keurmerk voor Belgische prostituees

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Belgische hoeren moeten een label dragen, waaruit blijkt of zij op vrijwillige basis werken, of het slachtoffer zijn van mensenhandel en seksuele uitbuiting. Dat vindt de Gentse professor Gert Vermeulen, die voor de Koning Boudewijnstichting een rapport heeft opgesteld.

De professor denkt dat een dergelijke iso-norm ervoor zorgt dat minder prostituees worden uitgebuit, en de overheid meer zicht krijgt op de mensenhandel in de seksuele sector.

Op de lange termijn wil Vermeulen tevens een arbeidscontract voor prostituees met duidelijke minimumlonen, het recht om klanten te weigeren, een regeling voor de huurprijzen van de ramen en vaste hygiënische regels invoeren.

Bankdirecteur veroordeeld voor overval op eigen bank

Icoon OpmerkelijkEen 39-jarige bankdirecteur is in Nieuw-Zeeland veroordeeld voor een overval op zijn eigen bankfiliaal. De man kreeg een gevangenisstraf van zes jaar.

De bankdirecteur, een voormalige Amerikaanse marinier, overviel het filiaal samen met zijn 27-jarige vrouw en twee andere handlangers. Hij verliet op 20 juni van dit jaar vroegtijdig een vergadering in het complex en liet de deur doelbewust open. Gewapend met messen stormde het viertal de bank binnen. Ze maakten 130.000 Nieuw-Zeelandse dollars buit.

Een toevallige passant waarschuwde de politie toen hij de overval zag gebeuren. De bankdirecteur en zijn handlangers werden meteen gevat. De vrouw vluchtte, maar werd later opgepakt. De buit werd deels teruggevonden. De vrouw kreeg 5,5 jaar cel, de kompanen van de bankdirecteur ieder vijf jaar. De hoofddader is overigens meteen na zijn daad ontslagen.

Tijger bijt oor van dronken man af

Icoon OpmerkelijkEen tijger heeft een dronken Oekraïense man een oor afgebeten. Het incident gebeurde in een dierentuin in Mykolaiv. De 33-jarige dronkelap was op het hek geklommen om te poseren voor een foto. Hij verloor echter zijn evenwicht en viel in de kooi waar op dat moment een tijger en haar welpen verbleven.

De tijger viel de man aan. Ze beet zijn oor af en krabde in zijn wang. De dronkaard was met zijn zus en hun vriend naar de dierentuin gegaan nadat ze eerst een fles wodka hadden leeggedronken. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis. Een woordvoerder van de dierentuin heeft laten weten dat de tijger niet wordt afgemaakt. Het dier was door de ontmoeting met de dronkelap volgens de woordvoerder zelf in een shock geraakt.

TMF krijgt eigen radiozender

Icoon MediaEr komt een nieuw hitstation bij op de kabel. RTL FM wordt namelijk omgedoopt tot TMF Radio. Dat heeft MTV Networks aan Radiofreak bevestigd. MTV is ook eigenaar van de televisiezenders TMF, MTV en The Box. RTL FM verloor onlangs de etherfrequenties aan 100%NL na een gerechtelijke procedure. Hierna was de zender alleen nog maar via de kabel te horen.

Opmerkelijk is dat Sky Radio de laatste tijd de distributie verzorgde voor de kabelzender. Het station wilde echter niet zeggen of het RTL FM zou overnemen van RTL Nederland. Naar nu blijkt is dat nu toch gebeurd. Samen met MTV Networks zorgt Sky Radio nu voor het nieuwe radiostation.

TMF Radio wordt een tienerzender en gaat vlak na de kerst in de lucht. Verdere details over de zender zijn nog niet bekend gemaakt.

Drentse scholier eet hondendrol

Icoon ShockingEen Assense scholier heeft zich over laten halen om een hondendrol op te eten. Het weerzinwekkende voorval speelde zich vrijdag af op het Dr. Nassau College.

De havo-scholier had een weddenschap afgesloten. Wanneer hij daadwerkelijk de uitwerpselen van een hond zou verorberen, dan mocht hij als beloning voor honderd euro shoppen in een coffeeshop. Een andere havo-scholier had dit in het vooruitzicht gesteld.

Scholieren hebben van het bizarre incident filmpjes met hun mobiele telefoons gemaakt. Die zijn vervolgens op het internet beland. Het slachtoffer komt voorlopig niet op school. Een schoolwoordvoerder: "Hij is wel gezond. Maar hij had er ook net zo goed hartstikke ziek van kunnen worden."



Let Op! Dit filmpje is niet geschikt voor mensen met een zwakke maag
Drol wel met een plasticzakje beetpakken,
anders worden de handjes vies.

Met dank aan JtS voor de submit.

Wat is Dit: Opgave 72 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com - afkorting voor internet's best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave

Succes!

Leonardo definitief naar Ajax

Het is nu definitief: Ajax heeft zojuist overeenstemming bereikt over de overgang van Leonardo Vitor Santiago van NAC Breda naar Ajax. Leonardo komt in de winterstop en heeft een contract getekend tot medio 2009.

Ajax betaalt een afkoopsom van 750.000 euro voor de aanvaller, in wie ook Tottenham Hotspur en PSV interesse hadden.

Leonardo is erg blij met de overstap en vindt het niet erg dat hij halverwege het jaar instapt. "Nee, hoor. Ik ben er zo een half jaar eerder dan de eventuele nieuwe spelers die pas in juli komen. Dan kan ik wennen aan de spelersgroep, vrienden maken en iets opbouwen met de jongens."

"De gesprekken die ik met Ajax voerde waren anders dan die met de andere clubs. Ik voelde mij bij de mensen van Ajax het prettigste. Ik kijk niet puur naar het geld, ik wil ook sportief een goed gevoel bij een club hebben. Ajax is gewoon een topclub en ik verwacht heel veel van Ajax. Ajax verwacht veel van mij en zo hoort dat ook als je de top wilt halen. Ik wil Ajax nog sterker maken. Dat we om het kampioenschap gaan strijden. Dit jaar nog, want ik denk dat Ajax PSV in de tweede helft van het seizoen nog wel kan achterhalen!", aldus de aanvaller.

Kinderwagen geweerd uit tram

Icoon VervoerVanaf 1 januari mogen er geen kinderwagens meer in de gangpaden van de trams en bussen in Amsterdam meerijden. De enige plek waar een uitgeklapte kinderwagen nog mag staan, is de invalideplek. Maar rolstoelen hebben hier voorrang.

Het Gemeentelijk Vervoersbedrijf voert deze maatregel in om de veiligheid en de doorstroming in de trams en bussen te verbeteren. Ouders met kleine kinderen zijn zeer ontstemd over deze nieuwe regel.

Vrouwen blijven de pil trouw

Icoon GezondheidDe pil blijft het populairste anticonceptiemiddel voor de Nederlandse vrouw. Dat is dinsdag gebleken uit een onderzoek van TNS NIPO onder 566 Nederlandse vrouwen tussen 16 en 35 jaar. Ruim de helft van vrouwen in die leeftijdsgroep verkiest de pil boven een ander voorbehoedsmiddel.

De onderzoekers noemen het opvallend dat 23 procent van de vrouwen in die groep geen anticonceptiemiddel gebruikt. 66 procent van de ondervraagden gebruikte al de pil toen ze voor de eerste keer seks hadden, in de helft van de gevallen in combinatie met een condoom.

96 procent van de ondervraagden slikt de pil op een vast tijdstip. In de meeste gevallen (73 procent) blijkt dat 's avonds te zijn. Uit de enquête komt naar voren dat vrouwen de voorkeur geven aan een pil met minder hormonen.

Veel vrouwen (60 procent) vinden het handig dat je met de pil 'je menstruatie kunt reguleren'. Vooral vrouwen tussen 21 en 25 jaar slikken om die reden de pil wel eens langer door: meer dan de helft. In Nederland slikt 42 procent van vrouwen in de vruchtbare leeftijd (16 tot en met 45 jaar) de pil.

Van Marwijk opgelucht

Bert van Marwijk is opgelucht na zijn vertrek bij Borussia Dortmund. De Duitse club uit de Bundesliga ontsloeg de Nederlander gisteren na een aantal tumultueuze weken.

Van Marwijk heeft lastige jaren gehad in Duitsland. De kas van de vroegere topclub was zo goed als leeg, sterspelers vertrokken en technisch directeur Hans-Joachim Watzke zaagde openlijk aan Van Marwijks stoelpoten.

In 2004 verhuisde Van Marwijk na een succesvolle periode bij Feyenoord naar Duitsland. Daar wist hij met zeer beperkte middelen goede resultaten te behalen. Toen eind vorig seizoen bleek dat Jan Koller en TomᨠRosický zouden vertrekken, leek dit seizoen al bij voorbaat kansloos te worden.

Resultaten bleven uit en twee weken geleden kondigde Van Marwijk al aan te zullen vertrekken aan het einde van dit seizoen. Sindsdien greep Watzke elke kans aan om een breuk te kunnen forceren. "Laat ik daar nu maar niets over zeggen", aldus Van Marwijk. "Daar kan ik op dit moment alleen maar last mee krijgen."

Libië geeft zes buitenlanders de doodstraf

Icoon BuitenlandsDe Palestijnse arts en vijf vrouwelijke Bulgaarse verpleegkundigen die in Libië terechtstonden voor het besmetten van ruim vierhonderd kinderen met bloed dat met hiv was besmet, hebben de doodstraf gekregen. Dat blijkt uit het dinsdag voorgelezen vonnis van een Libisch gerechtshof.

Het hof onder leiding van rechter Mahmoud Haouissa nam de eis van het Openbaar Ministerie over. Eind jaren negentig zouden de zes in totaal 426 kinderen in de havenstad Benghazi hebben besmet. Ze zitten sinds maart 1999 vast en werden in mei 2004 ook al ter dood veroordeeld. Het Libische hooggerechtshof verwees dat vonnis in december 2005 naar de prullenbak.

De zes werden in 1999 gearresteerd. Zij zouden kinderen in een ziekenhuis in Benghazi besmette bloedproducten hebben gegeven in een poging een geneesmiddel te vinden, zo beweren de Libiërs. De Bulgaarse autoriteiten hebben altijd beweerd dat de besmetting het gevolg is van de slechte hygiëne in de Libische ziekenhuizen. De arts en de verpleegsters gaan in beroep tegen de doodstraf bij het Libische Hooggerechtshof.



Een deel van de ter dood veroordeelden.

Verdomd interessant!

Ik ben verslaafd aan van die nutteloze feitjes die je bij tv-spelletjes altijd zo leuk kunt gebruiken. De langste mens ooit, wanneer iets gebouwd was, hoe het komt dat....

Nu is er een site genaamd Damn Interesting die heel veel verdomd interessante feitjes heeft uitgewerkt. Ze zijn verdeeld in allerlei categorieën zoals natuur, grijze materie, wetenschap, mysteries en nog veel meer.

Genoeg informatie om een paar donkere weken mee te vullen dus!

Wesam al D. naar VS voor berechting

Wesam al D.Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) mag de Nederlandse terrorismeverdachte Wesam al D. uit Amersfoort aan de Verenigde Staten uitleveren. Dat heeft de rechtbank in Den Haag dinsdag besloten, zegt advocaat Victor Koppe.

Door dit oordeel kan de vermeende terrorist zijn overdracht aan de Amerikanen niet meer tegenhouden. De Nederlandse Irakees, die in 2003 op tv nog dolde met tv-presentator Carlo Boszhard in het programma Cash & Carlo, is na de aanslagen in de VS op 11 september 2001 de eerste verdachte van terrorisme die in de VS zelf wordt berecht.

'Gemarteld'
Zijn advocaten vrezen dat Al D. in Amerika een groot risico loopt om te worden gemarteld. Ook verwachten ze dat hun cliënt daar nooit een eerlijk proces zal krijgen.

De Amerikanen verdenken de man van samenzwering tot het plegen van een aanslag op Amerikaanse militairen in Irak in 2003. De Nederlander was destijds voor een bruiloft naar zijn geboorteplaats Fallujah gereisd.

Eenmaal daar is hij naar eigen zeggen door Iraakse strijders ontvoerd en gedwongen om filmopnamen te maken van explosieven die werden ingegraven op een openbare weg.

Releaseschema Nintendo Wii

Na het eerder geplaatste releaseschema voor de Nintendo DS hebben we ook het releaseschema voor de Nintendo Wii voor jullie. Je vindt onder andere grote titels als Wario Ware en Mario Party 8 in de lijst:

Wario Ware: Smooth Moves (Nintendo) - 12 Jan 2007
Excite Truck (Nintendo) - 16 Feb 2007
Kororinpa (Hudson) - 23 Feb 2007
Baja Racing (Conspiracy) - Feb 2007
Disney’s Chicken Little: Ace in Action (Disney / Buena Vista Games) - Feb 2007
Wing Island (Hudson) - 23 March 2007
BIONICLE Heroes (Eidos) - 23 March 2007
SSXTM Blur (EA) - March 2007
Mario Party 8 (Nintendo) - March 2007
Tiger Woods PGA TOUR® (EA) - March 2007
Bust a Move Wii (505Games) - March 2007
Dragonball Z Budokai Tenkaichi 2 (Namco Bandai Games) - March 2007
Disney’s Meet the Robinsons (Disney / Buena Vista Games) - March 2007
SonicTM and the Secret Rings (SEGA) - March 2007
Teenage Mutant Ninja Turtles (Ubisoft) - March 2007
Heatseaker (Codemasters) - Q1 2007
Metal Slug Anthology (Ignition) - Q1 2007
Mortal Kombat: Armageddon (Midway Games) - Q1 2007
Rampage Total Destruction (Midway Games) - Q1 2007
The Ant Bully (Movie License) (Midway Games) - Q1 2007
The Grim Adventure of Billy and Mandy (Midway Games) - Q1 2007
Impossible Mission (System 3) - Q1 2007
Leaderboard Golf (System 3) - Q1 2007
Puzzle Balls (System 3) - Q1 2007
Tennis Masters (System 3) - Q1 2007
Blazing AngelsTM: Squadrons of WWII (Ubisoft) - Q1 2007

Releaseschema Nintendo DS

Nintendo heeft een flinke lijst vrijgegeven met aankomende DS games en hun datum (voor Europa). Zonder er al te veel woorden aan vuil te maken verder presenteren wij jullie de lijst:

Children of Mana (Nintendo) - 12th Jan 2007
Star Fox Command (Nintendo) - 26th Jan 2007
Actionloop (Nintendo) - 26th Jan 2007
Freedom Wings (ZOO Digital) - 26th Jan 2007
Guru Guru (505Games) - Jan 2007
Labyrinth (505Games) - Jan 2007
Monster Puzzle (505Games) - Jan 2007
Mystery Detective (505Games) - Jan 2007
The Professors Brain Trainer: Logic (505Games) - Jan 2007
The Professors Brain Trainer: Memory (505Games) - Jan 2007
Mech Assault Phantom War (Majesco) - Jan 2007
Flipper Critters (Conspiracy) - Jan 2007
Contact (Marvelous/Rising Star Games) - 2nd Feb 2007
New Zealand Story (Marvelous/Rising Star Games) - 2ndFeb 2007
Uno/Skipbo Compilation/Uno Freefall (ZOO Digital) - 2nd Feb 2007
Disney's Kim Possible Global Gemini (Disney/Buena Vista Games) - 8th Feb 2006
Magical Starsign (Nintendo) - 9th Feb 2007
Mario Slam Basketball (Nintendo) - 16th Feb 2007
Lionel Trains "On Track" (ZOO Digital) - 16th Feb 2007
Guilty Gear Dust Strikers (Majesco/THQ) - 20th Feb 2007
Fossil League (D3Publisher of Europe) - 23rd Feb 2007
Bomberman Land (Marvelous/Rising Star Games) - 23rd Feb 2007
Uno 52 (ZOO Digital) - 23rd Feb 2007
Monster Bomber (505Games) - Feb 2007
Touch Party Game (505Games) - Feb 2007
Turn it Around (505Games) - Feb 2007
Barbie in the 12 Dancing Princesses (Activision) - Feb 2007
Shrek Smash 'N Crash Racing (Activision) - Feb 2007
Party Carnival (D3Publisher of Europe) - Feb 2007
Castlevania: Portrait of Ruin (Konami) - Feb 2007
Death Jr. And The Science Fair of Doom (Konami) - Feb 2007
Lunar Knights (Konami) - Feb 2007
My Frogger Toy Trials (Konami) - Feb 2007
Xiaolin Showdown (Konami) - Feb 2007
Dino Master (Majesco) - Feb 2007
Super Black Bass Fishing (Majesco) - Feb 2007
Gunpey (Namco Bandai Games) - Feb 2007
Danny Phantom Urban Jungle (THQ) - 2nd Mar 2007
Actua Pool (ZOO Digital) - 2nd Mar 2007
Princess Natasha "Student-Secret Agent-Princess" (ZOO Digital) - 2nd Mar 2007
Mario vs. Donkey Kong 2: March of the Minis (Nintendo) - 9th March 2007
Spectrobes (Disney/Buena Vista Games) - 15th Mar 2007
Rayman Raving RabbidsTM (Ubisoft) - 15th Mar 2007
Puzzle Quest: Challenge of the Warlords (D3Publisher of Europe) - 16th Mar 2007
Bubble Bobble Double Shot (Marvelous/Rising Star Games) - 16th Mar 2007
Schach (dtp) - 16th Mar 2007
Best Friends � Hunde & Katzen (dtp) - 23rd Mar 2007
Hello Kitty (Empire) - 23rd Mar 2007
Pokémon Ranger (Nintendo) - 30th March 2007
Mein Gestüt (tentative name) - 30th Mar 2007
Kameleon DS (505Games) - Mar 2007
Touch Detective (505Games) � French version - Mar 2007
Disney's Meet The Robinsons (Disney/Buena Vista Games) - Mar 2007
Diner Dash (Eidos) - Mar 2007
Zendoku (Eidos) - Mar 2007
SEGA Presents Touch Darts (working title) (SEGA) - Mar 2007
Petz Vet (Ubisoft) - Mar 2007
The Settlers (Ubisoft) - Mar 2007
Teenage Mutant Minja Turtles (Ubisoft) - Mar 2007
Theme Park (EA) - Spring 2007
Phoenix Wright: Ace Attorney Justice For All (Capcom) - Q1 2007
Micro Machines V4 (Codemasters) - Q1 2007
Rafa Nadal Tennis (Codemasters) - Q1 2007
Garfield Nightmare (Classic) (Game Factory/K.E. Media) - Q1 2007
Harlem Globetrotters World Tour (ZOO Digital) - Q1 2007
March of the Penguins (ZOO Digital) - Q1 2007
Wiffle Ball Advance (ZOO Digital) - Q1 2007

PSV toont interesse in Belg

Daan van Gijseghem, voetballer van Moeskroen, staat in de belangstelling van PSV. De jonge verdediger kan verder ook rekenen op interesse van Club Brugge.

Van Gijseghem weet nog niet of hij Moeskroen zal verlaten. Het talent is bang dat hij bij een grotere club niet genoeg speelminuten krijgt en daardoor vaak op de bank zal moeten plaatsnemen. Moeskroen hoeft de speler niet koste wat het kost te verkopen. Onlangs hebben enkele Kazakse investeerders de club financieel geholpen.

Tamil Tijgers ontvoeren 24 schoolkinderen

BuitenlandsDe Tamil Tijgers hebben in het oosten van Sri Lanka 24 tieners ontvoerd. Vermoedelijk zullen ze worden gedwongen soldaat te worden in het rebellenleger van de Tijgers.

De kinderen, tussen de 15 en 16 jaar oud, werden uit hun klas gehaald waar ze aan het leren waren voor een examen. Het gaat om 21 meisjes en drie jongens.

De regering van Sri Lanka en internationale organisaties beschuldigen de Tamil tijgers al langer van het ronselen van kindsoldaten. Zelf ontkennen de Tijgers dat ten stelligste.

Rebellenbeweging de Tamil Tijgers, voluit genaamd de Bevrijdings Tijgers van Tamil Eelam, strijdt al bijna 30 jaar voor een eigen staat op het eiland. Het laatste jaar vielen daarbij volgens de regering 3.400 doden. De Singalese bevolkingsgroep, die voor het merendeel boeddhistisch is, maakt 74% van de bevolking uit en domineert het land. De Tamils, die grotendeels hindu en christen zijn, maken maar 18% van de totale bevolking uit, maar vormen wel de overgrote meerderheid in de noordelijke en oostelijke streken van het land. Vanwege het gebruik van terreurtactieken zijn de Tamil Tijgers door de Verenigde Staten eind jaren 90 op de lijst van terroristische organisaties geplaatst.

Van Basten en Van Nistelrooy gaan praten

Marco van Basten en Ruud van Nistelrooy gaan begin volgend jaar met elkaar een gesprek aan, om zo de verstandhouding tussen elkaar te verbeteren. De Nederlandse bondscoach erkent dat hij fouten heeft begaan in de omgang met de Nederlandse spits van Real Madrid.

"Hoe we de situatie rond Van Nistelrooy hebben aangepakt, dat had beter gekund", zei Van Basten maandagavond eerlijk tijdens een bijeenkomst met de Nederlandse sportpers. "Het is waar, ook wij maken fouten. Maar we houden altijd respect voor iedereen en proberen eerlijk te handelen."

"Maar het is duidelijk dat je je in dit soort dingen ook moet willen verbeteren. We zijn dan ook van plan in de komende maanden contact met hem op te nemen en naar hem toe te gaan. We zullen kijken of we elkaar dan kunnen vinden."

Sinds het WK maakte Van Nistelrooy niet meer uit van de Nederlandse selectie nadat hij tijdens het WK meerdere malen botste met de bondscoach, waardoor hij op de bank moest plaatsnemen in de wedstrijd tegen Portugal. Enkele weken na dit duel uitte Van Nistelrooy zijn forse kritiek op de bondscoach, volgens hem selecteert Van Basten zijn selectie op basis van het 'ik-mag-je-gehalte'.

Weerkanaal online

Wii bezitters worden vandaag blij wakker, iedere Wii bezitter die WiiConnect 24 aan heeft staan heeft namelijk een berichtje van Nintendo gehad op de Wii.

In dit berichtje meldt Nintendo dat het Weerkanaal online is en deze update vanaf nu te downloaden is. Zodra je de download voltooid hebt krijg je er een mooi kanaal bij!

Als je eenmaal het Weerkanaal start wordt er gevraagd of de tijd en datum kloppen. Daarna kies je jouw provincie en een grote stad die het dichtst bij jou in de buurt ligt.

Je kan onder andere zien wat voor weer het nu is, wat de prognose voor de rest van de dag is en je kan een trend zien voor de komende vijf dagen. De temperatuur zal de komende vijf dagen overigens rond de 8 graden Celsius liggen en het is zonnig tot bewolkt.

Van den Bergh tijdelijk terug bij FC Utrecht

Dave van den Bergh keert mogelijk tijdelijk terug bij zijn oude club FC Utrecht. Van den Bergh heeft bij Foeke Booy het verzoek neergelegd of hij de komende weken mee kan trainen.

Van den Bergh speelde in het verleden al jarenlang in de Domstad, maar besloot afgelopen zomer te verkassen naar het Amerikaanse Kansas City Wizards. De reden voor de tijdelijke terugkeer van de rechtsbuiten is het feit dat de Amerikaanse competitie momenteel stil ligt. De voormalig international hoopt zo zijn conditie op peil te houden bij zijn oude werkgever.

Zware hersenschudding Vandamme en de Bruijn

Zowel Jamaïque Vandamme als Sjors de Bruijn hebben gisteravond een zware hersenschudding opgelopen tijdens het duel tussen Jong Roda JC en Jong Top Oss (0-0).

Na een botsing in de 72e minuut van de wedstrijd bleven de aanvaller van Roda en de keeper van TOP bewusteloos liggen en werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Inmiddels maken beide spelers het goed.

Vandamme speelde dit seizoen tot nu toe vijftien competitiewedstrijden in het eerste van Roda JC, waarin hij één maal wist te scoren. De negentienjarige TOP-keeper De Bruijn kwam dit seizoen nog niet in actie in de Jupiler League.

Massa: 'Ferrari in goede doen'

Waar Ferrari tijdens de eerste wintertest met overmacht het snelste team bleek, was dat in Jerez wel anders. Tijdens zowel de tweede als derde wintertest kwam Ferrari niet verder dan de middenmoot.

De tijden die Ferrari noteerde zijn met verbazing ontvangen in de paddock. Men had juist verwacht dat Ferrari snel gewend zou zijn aan de nieuwe Bridgestone-banden. Felipe Massa, volgend seizoen racecoureur bij het Italiaanse team, legt uit hoe dat komt: "Tot dusver hebben we consistent gereden. De anderen zijn sneller geweest, maar wij werkten volgens een andere filosofie dan in Barcelona. We hebben altijd getest met een race-afstelling en met veel benzine in de tank."

'Braafheid bijna rond met Twente'

De kans is groot dat FC Twente binnenkort over de diensten van Edson Braafheid kan beschikken. De linkspoot vertrekt na dit seizoen bij zijn huidige werkgever FC Utrecht. Johan Derksen, hoofdredacteur van Voetbal International, denkt dat de ploeg uit Enschede de grootste kans maakt.

Braafheid gaf in een eerder stadium al aan dat hij graag in Nederland wilde blijven spelen. "De normale volgorde is, denk ik, om eerst naar een Nederlandse topclub te gaan. Op het moment dat ik de top in Nederland bereikt heb, is de stap naar het buitenland gemakkelijker dan als ik direct van een Nederlandse subtopper naar het buitenland zou gaan. Ik geef de voorkeur aan de geleidelijke weg", lichtte de speler toe.

In eerste instantie was de verwachting dat Braafheid naar Ajax, PSV, Feyenoord of AZ zou vertrekken. Nu lijkt het er dus op dat de topclubs naar de diensten van de verdediger kunnen fluiten. Het is dan ook enigzins verrassend als het inderdaad zo mocht zijn dat de speler naar De Tukkers zal verhuizen.

Toon Hermans Award voor André van Duin

TheaterAndré van Duin krijgt 20 januari de Toon Hermans Oeuvre Award uitgereikt. Dat gebeurt tijdens de laatste voorstelling van Liedjes Van Toon, de muzikale ode aan Toon Hermans in Carré. Dat heeft het theater dinsdag laten weten. Toon Hermans zou 17 december 90 jaar zijn geworden.

De onderscheiding is een replica van een uit brons gesneden profiel van de theaterman, ontworpen door Guus Hellegers. André van Duin verdient de prijs omdat hij, volgens de jury, in zijn werk de doelstelling nastreeft ''om het hooggeachte publiek in de broek te doen laten piesen van het lachen. Net als de eerdere laureaten Mini en Maxi is hij hier volledig in geslaagd''.



Eén van de vele creaties van Van Duin

Cech terug op het trainingsveld

Petr Cech, doelman van Chelsea, heeft zich deze week weer op het trainingsveld gemeld. De verwachting is dat de sluitpost in januari of februari zijn rentree bij de selectie van trainer José Mourinho zal maken.

Enkele maanden geleden liep Cech een schedelbasisfractuur op tijdens de wedstrijd tegen Reading. Een speler van de tegenstander kwam toen namelijk in botsing met hoofd van de 24-jarige keeper. De Tsjech traint de komende tijd nog wel met een hoofdbescherming.

"Het is fantastisch", was de verheugde reactie van Mourinho. "Veel mensen dachten dat hij dit seizoen niet meer zou spelen. Nu vragen we ons af of hij zijn comeback zal maken in januari of februari."

Vijftien duels schorsing voor Anthony

Carmelo Anthony mag vijftien duels langs de zijlijn toekijken. De basketballer die uitkomt voor de Denver Nuggets werd maandag geschorst voor zijn aandeel in een massale knokpartij in de wedstrijd tegen de New York Knicks. J.R. Smith van Denver en Nate Robinson van New York moeten tien duels vanaf de kant toekijken.

Naar alle waarschijnlijkheid zal Anthony met deze actie zijn koppositie op de topscorerlijst van de NBA moeten afstaan.

Het liep zaterdag helemaal uit de hand toen Smith een forse overtreding maake op Mardy Collins. Nadat enkele spelers verhaal gingen halen, liep het volledig uit de hand. Alle spelers werden door de scheidsrechter naar de kleedkamer gestuurd, waarop tien bankzitters het duel moesten uitspelen. De Nuggets wonnen uiteindelijk de partij met 123-100.

Julien C. liep weg uit psychiatrische behandeling

De 22-jarige Julien C. die vastzit in verband met de moord op de 8-jarige Jesse Dingemans, blijkt een verplichte therapie voortijdig te hebben afgebroken zonder dat de reclassering ingreep. C. was eerder tot twee jaar cel veroordeeld wegens een gewapende overval op een supermarkt, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Deze zomer liep hij weg uit een verplichte psychiatrische behandeling.

Volgens VVD-Kamerlid Fred Teeven, voormalig hoofd-officier van justitie, had C. na dat weglopen gewoon terug de gevangenis in gemoeten, omdat er nog een half jaar voorwaardelijk boven zijn hoofd hing. Zo'n straf wordt onvoorwaardelijk als een veroordeelde niet meewerkt aan de verplichtingen die hem door een rechter zijn opgelegd. De reclassering had aan Justitie moeten melden dat C. zich ontrok aan zijn behandeling.

De Tweede Kamerfracties van VVD, CDA, SP en PvdA eisen dat er grondig wordt onderzocht wat er fout is gegaan. De Kamer wil snel opheldering van de ministers Verdonk (Reclassering) en Hirsch Ballin (Justitie).

Oud-procureur-generaal Steenhuis onderzoekt namens de reclassering waar het fout is gegaan met het toezicht op Julien C.

Overigens zal het Openbaar Ministerie in Breda eind deze week bekendmaken wat het sporenonderzoek in de moordzaak Jesse Dingemans heeft opgeleverd.

PDC darts-WK: Baxter exit, Taylor verder

Net als vorig jaar heeft Ronnie Baxter de eerste ronde van het PDC darts-WK niet weten te winnen. The Rocket moest het met 3-2 afleggen tegen zijn landgenoot Adrian Gray.

Phil Taylor had geen moeite met de Oostenrijker Anton Pein, The Power won negen legs op rij en stond er geen één af. Ook Peter Manley bereikte zonder enige moeite de tweede ronde. Hij hoefde tegen Dave Jowett maar één leg af te staan en won met 3-0.

Wildcards voor Molik en Smeets

De tennisster Alicia Molik en de tennisser Robert Smeets hebben goede zaken gedaan tijdens de play-offs voor de Australian Open, beiden wisten een wildcard te bemachten voor het toernooi.

Molik rekende in de finale met twee keer 6-4 af met Jessica Moore. Smeets won in vier sets van Joe Sirianni (6-1 7-5 3-6 6-3)

De organisatie van de Australian Open stelt in totaal zestien wildcards beschikbaar, acht voor de vrouwen en acht voor de mannen. Het eerste grandslamtoernooi van 2007 gaat van start op 15 januari en duurt tot 28 januari.

DVD: Into Great Silence

Hoe wint een twee en een half uur durende documentaire over het leven in het La Grande Chartreuse klooster zonder interviews of commentaar de Special Jury Prize op het Sundance Filmfestival? Was het puur snobisme van de jury, of was de film van Philip Gröning een intrigerend beeld in het leven van een stel mysterieuze monniken? Je zou het na het zien van de eerste minuten niet zeggen. Ze sloffen wat door het immense complex in de Franse Alpen, zingen hun gebeden en doen de dagelijkse dingen als eten en het gebouw onderhouden. Ze brouwen geen eens bier! Toch zit je meer dan twee uur later nog steeds gebiologeerd te kijken. Hoe Gröning het flikt is eigenlijk nog steeds een raadsel.


PSV test Franklin Salas

Ecuadoriaans international Franklin Salas (25) staat in de belangstelling van PSV, de Eindhovenaren zouden Salas in de winterstop al willen overnemen.

Ondanks dat Salas lange tijd out was door een knieblessure wordt hij nog steeds beschouwd als éen van de beste Ecuadoriaanse aanvallers. Vanuit Ecuador wordt vertelt dat Salas zich vandaag al meldt in Eindhoven voor een oefenstage, vanwege zijn lange blessure wil PSV hem namelijk eerst eens een tijd aan het werk zien.

Tientallen nieuwe dieren ontdekt op Borneo

Icoon WetenschapOnderzoekers hebben op het eiland Borneo meer dan vijftig nieuwe dieren en planten ontdekt. Dat meldt het Wereld Natuur Fonds dinsdag.

Het gaat om dertig vissoorten, twee soorten boomkikkers, zestien gemberplanten, drie boomsoorten en een plantensoort met grote bladeren. Ze werden ontdekt tussen juli 2005 en september dit jaar.

Het Wereld Natuur Fonds stelt dat de bevindingen opnieuw aantonen waarom het belangrijk is om de natuur op het op twee na grootste eiland ter wereld beter te beschermen. ''Deze ontdekkingen bevestigen wederom dat Borneo een van de rijkste gebieden ter wereld is als het gaat om de verscheidenheid van planten en dieren'', zegt Stuart Chapman, coördinator van het zogeheten Hart van Borneo-initiatief van het Wereld Natuur Fonds. ''Hoe meer we zoeken, hoe meer we vinden!''

Mini-vis
Bij de nieuwe ontdekkingen zitten een mini-vis van nog geen centimeter lang. Het beestje is daarmee het op één na kleinste gewervelde dier ter wereld. Dit visje is aangetroffen in de zwarte wateren van de veenmoerassen van het eiland, die gekenmerkt worden door een zeer hoge zuurgraad.

Andere nieuwe ontdekkingen zijn zes Siamese kempvissen, inclusief een soort met een opvallende blauwgroene tekening, een meerval met uitstekende tanden en een soort zelfklevende buik waarmee deze vis zichzelf letterlijk aan rotsen kan vastplakken en een boomkikker met knalgroene ogen.

In de afgelopen tien jaar werden op Borneo al 361 nieuwe dier- en plantensoorten ontdekt. Het aantal zal nog verder stijgen, omdat veel ontdekkingen nog niet in de wetenschappelijke literatuur zijn verschenen. Borneo wordt gedeeld door Indonesië, Maleisië en Brunei.

Strijd in Gaza-stad tussen Hamas en Fatah

Israël/PalestinaOndanks een zondag gesloten bestand zijn aanhangers van de Palestijnse bewegingen Hamas en Fatah dinsdag opnieuw met elkaar slaags geraakt. Bij een schietpartij in en rond het belangrijkste ziekenhuis in Gaza-stad werd een 25-jarig persoon gedood en raakten acht personen gewond.

Dat hebben getuigen en medische bronnen in Gaza-stad laten weten. De doodgeschoten man was volgens getuigen een aanhanger van Hamas.

De belangrijkste Palestijnse groeperingen sloten zondag een bestand dat een einde moest maken aan de rivaliteit en de strijd tussen de regeringspartij Hamas en de Fatah-beweging van president Mahmoud Abbas. Die zei vorige week dat hij van plan was nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Die mededeling deed het geweld tussen aanhangers van Fatah en Hamas toenemen.

Stoddart wil Verstappen

Nadat gisteren de bekend werd dat Paul Stoddart met Minardi in de ChampCar World series uit gaat komen, heeft de Australiër bekend gemaakt dat Jos Verstappen hoog op zijn verlanglijstje staat om aankomend seizoen in één van zijn bolides te racen.

Stoddart is geen onbekende voor de autosportliefhebber in Nederland. Als teambaas van Minardi heeft hij eerder al Jos Verstappen, Christijan Albers en Robert Doornbos als coureurs aangetrokken en is hij ook niet onbekend met Nederlandse sponsoren als Trust, Muermans en Wilux. Huub Rothergatter, de manager van Verstappen, bevestigt dat er interesse is uit beide kampen: "We vinden het fantastisch dat Paul het team heeft overgenomen. Het was al een tijdje in de pen, maar nu is er duidelijkheid en het klinkt goed. Ik weet dat Paul graag met ons in zee wil en dat komt goed uit. Dat willen wij ook. Temeer daar Jos dan ook op Assen in actie komt. Nu de kogel door de kerk is, kunnen we gaan kijken hoe we alles in elkaar kunnen draaien. Mijn ervaring met Paul heeft geleerd dat we het in één dag geregeld kunnen hebben."

Doordat sponsor Muermans één van de grote geldschieters zal zijn voor Stoddart gaat het gerucht dat de kans aanwezig is dat ook Robert Doornbos zich bij het team zal aansluiten. Op dit moment is alleen de Britse Katherine Legge verbonden aan Minardi Team USA, dat met drie of vier coureurs aan het seizoen zal willen beginnen.

Bosnar één wedstrijd aan de kant

Ruud Brood, de trainer van Heracles, kan één wedstrijd niet beschikken over Eddy Bosnar. De verdediger werd door de tuchtcommissie van de KNVB voor één duel geschorst, nadat hij afgelopen vrijdag een rode kaart ontving in de wedstrijd tegen PSV. Zowel club als speler zelf gaan niet in beroep tegen de straf.

De Australiër haalde na een half uur spelen Arouna Koné onderuit, die op dat moment als doorgebroken speler gold. Naast een directe rode kaart, kreeg PSV ook een strafschop die de Belg Timmy Simons benutte. Door de schorsing mist Bosnar de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

Dj's 3FM beginnen actie tegen landmijnen

Icoon RadioDrie presentatoren van Radio 3FM zijn dinsdagochtend begonnen aan hun actie om geld op te halen voor het anti-landmijnenprogramma van het Rode Kruis. Ze doen dat in een glazen huis op de Neude in de binnenstad van Utrecht.

Giel Beelen, Gerard Ekdom en Sander Lantinga eten niet tijdens de zesdaagse actie Serious Request. Minister-president Balkenende verricht om 9.00 uur de officiële aftrap door de deur van het glazen huis achter de dj's af te sluiten. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers bij de dj's aanvragen.

In 2004 haalden de dj's van 3FM bijna 1 miljoen euro op voor de vluchtelingen in Darfur. In 2005 bedroeg het eindbedrag voor de ontheemde kinderen in de Democratische Republiek Congo ruim 2 miljoen euro.

Kleine update: Premier Balkenende zei bij de officiële aftrap dat de Nederlandse regering één miljoen euro geeft aan de Serious Request-actie. Daarmee is het eerste miljoen dus al binnen.

Aantal aanvallen in Irak op recordhoogte

AanslagHet aantal aanvallen in Irak op internationale militairen, Iraakse veiligheidstroepen en burgers heeft een recordhoogte bereikt. Het Amerikaanse ministerie van Defensie meldde maandagavond in een rapport een toename van 22 procent in de periode van 12 augustus tot 10 november.

Het gemiddelde aantal aanvallen per week steeg naar 959. In de voorafgaande periode van drie maanden waren er gemiddeld 784 incidenten per week.

Amerikaanse militairen lieten weten dat ze de strijd tegen aanhangers van het terreurnetwerk al-Qaeda en andere militante groepen zullen voortzetten, maar dat het sektarisch geweld tussen sjiieten en soennieten eigenlijk het belangrijkste obstakel voor vrede vormt.

Volgens het rapport van het Pentagon is het Mahdi Leger, de militie van de Iraakse geestelijke Muqtada al-Sadr, de belangrijkste bedreiging voor de veiligheid in Irak.

Wenger weer in beklaagdenbankje

De Engelse voetbalbond FA heeft Arsène Wenger wederom op het matje geroepen. De trainer van Arsenal wordt ervan beschuldigd dat hij zich afgelopen zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Portsmouth onbehoorlijk heeft gedragen.

Vorige week kreeg de Fransman al een boete van vijftienduizend euro naar aanleiding van een opstootje in het duel met West Ham.

Wenger wond zich op afgelopen zaterdag nogal op toen Portsmouth een in zijn ogen onterechte vrije trap kreeg. De scheidsrechter stuurde hem daarop tijdens de rust naar de tribune. De oefenmeester krijgt tot 5 januari de tijd om op de aanklacht te reageren.

Tekenaar Barbera van Flintstones overleden

Joseph Barbera, een van de makers van succesvolle tekenfilmseries als The Flintstones en Yogi Bear, is maandag op 95-jarige leeftijd in Los Angeles overleden. Dat heeft de filmstudio Warner Bros. laten weten. Hij stierf een natuurlijke dood in aanwezigheid van zijn vrouw Sheila.

Barbera vormde een succeskoppel met William Hanna die in maart 2001 op 90-jarige leeftijd overleed. Ze ontmoetten elkaar in de filmstudio Metro-Goldwyn-Mayer. In 1938 werkten ze voor het eerst samen. In de jaren daarna werden ze vrienden.

Het eerste gezamenlijke project was de bioscoopfilm Gallopin' Gals, daarna kwam Puss Gets the Boot; de allereerste cartoon waarin Tom en Jerry figureerden. De immer vechtende kat en muis bleken een groot succes; niet alleen kinderen genoten ervan. Nieuw was dat de actie voor zich moest spreken, er werd nauwelijks in gesproken.

Barbera en Hanna maakten in achttien jaar meer dan tweehonderd afleveringen en kregen er zeven Oscars en twaalf Oscar-nominaties voor. De Oscars gingen onder meer naar Tom and Jerry-avonturen met titels als The Yankee Doodle Mouse, Mouse Trouble, The Two Mouseketeers en Johann Mouse.

Het duo Hanna-Barbera was niet meer te scheiden. In de jaren daarna schiepen ze samen meer dan tweeduizend onvergetelijke typetjes waaronder Huckleberry Hound, Yogi Bear, The Flintstones, The Jetsons en Scooby-Doo.


Eén van de successen

Met dank aan Boiler en kodak voor de submit.

Croftybom-gooier naar ezel langer vast

JustitieDe 14-jarige jongen die bekend heeft een croftybom te hebben gegooid naar een ezel in het Weizigtpark in Dordrecht, is gisteren door rechter-commissaris voorlopig in jeugddetentie gesteld. De knaap smeet de zelfgemaakt bom van chemische gootsteenontstopper uit balorigheid naar de ezelin, die daardoor zwaar gewond raakte.

Het 24-jarige dier raakte door het chemische goedje ernstig verbrand aan haar kop. Vooral voor haar ogen wordt gevreesd. De chemische verbranding van het hoornvlies leidt mogelijk tot blindheid van de ezelin, die zes jaar geleden ook al het slachtoffer werd van een dierenbeul. De dierenarts zal waarschijnlijk morgen uitsluitsel geven wat het beste is om te doen.

Vier 15-jarige vriendjes van de 14-jarige dader die getuige waren van de dierenmishandeling, zijn gisteravond na drie dagen hechtenis vrijgelaten. De kinderboerderij is de afgelopen dagen overspoeld met telefoontjes van woedende mensen die hun medeleven wilden betuigen aan ezelin Maaike en haar verzorgers.


De ezel Maaike
Mogelijk blindheid

Halalkerstdiner van het Rode Kruis

Activiteiten- en jongerencentrum Cinetol en het Rode Kruis hebben de bewoners uit de Diamantbuurt in Amsterdam uitgenodigd om samen een kerstmaaltijd te gebruiken. Op het kerstdiner is echter alleen door de islamitische godsdienst goedgekeurd (halal)voedsel toegestaan. Doel van het diner is de allochtone en autochtone bewoners dichter bij elkaar te brengen.

Autochtone buurtbewoners hebben woedend gereageerd op de halal-uitnodiging, zo schrijft De Telegraaf vandaag op de voorpagina. Vooral ouderen voelen zich gekwetst dat op een christelijk feest halal is voorgeschreven. ''Op zich hartstikke leuk, maar toen ik de brief eens goed doorlas, werd ik woedend. 'Alle aanwezigen wordt gevraagd iets lekkers voor het hoofdgerecht mee te nemen. Let op, er wordt halal gegeten!' stond erin. Ik wist niet wat ik meemaakte, dit is echt van de gekke'', zo citeert de krant een verontwaardigde buurtbewoner.

De organisatie weet zich van de prins geen kwaad. ''We hebben het feest georganiseerd om iedereen wat dichter bij elkaar te brengen en hebben daarom besloten halal te eten. Maar als blijkt dat buurtbewoners zich hieraan ergeren, mogen ze wel ander eten meenemen. Maar dat moeten ze dan wel heel duidelijk kenbaar maken'', aldus Meriam Tjin a Lin van de organisatie, die zelf zegt geen klachten te hebben ontvangen.

Kerst voor krenten

Wel kerstkaarten versturen maar geen cent te makken of geen zin om geld aan postzegels uit te geven, kan gebeuren en gelukkig is TNT post ook zo aardig om het geheel mogelijk te maken.

Hoe ?, heel simpel, je kunt de stempel van de kerstzegels met een klein beetje spuug uitvegen, vervolgens heel voorzichtig de zelfklevende postzegel van de kaart of envelop peuteren en voila, je hebt een bruikbare postzegel.

Hoe ik dit weet, stond vanmorgen in de krant (en ik heb het stiekem uitgeprobeerd).

Van Basten haalt keihard uit naar Van Gaal

Bondscoach Marco van Basten heeft het nu wel gehad met de kritiek die AZ-trainer Louis van Gaal continu op hem levert. Op de eindejaarsbijeenkomst met de Nederlandse voetbalpers haalde Van Basten gisteren keihard uit naar Van Gaal. De voormalige trainer van onder meer Ajax en Oranje leverde kort geleden voor de zoveelste keer kritiek op het selectiebeleid en de trainingsmethodes van Van Basten.

''Als hij een keer zijn mening geeft, kan ik daar goed mee leven. Ik heb de kritiek van Van Gaal één, twee en ook wel drie keer aangehoord. Maar op een gegeven moment vind ik het tijd te reageren. Dan is het genoeg. Hij heeft kritiek op mij, maar had dat ook op Rijkaard en Advocaat'', aldus een ongekend felle Van Basten.

De trainer van Oranje had ook nog een flinke sneer voor Van Gaal in petto: ''Ik wil er wel eens op wijzen dat hij misschien wel de slechtste bondscoach van de laatste twintig jaar is. Wij hebben in ieder geval wél het WK gehaald. Dat kan hij niet zeggen. Het is een beetje brutaal dat hij nu zoveel kritiek heeft. Een beetje zelfreflectie lijkt mij op zijn plaats.''

PSV-trainer Ronald Koeman zei gisteren in het tv-programma Holland Sport van Matthijs van Nieuwkerk en Wilfried de Jong de kritiek van Van Basten te delen en Van Gaal al langer ''beu'' te zijn.

De gewraakte AZ-trainer wilde gisteren vanuit Alkmaar geen commentaar leveren.



Geen commentaar

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Roemenië openbaart communistische misdaden

BuitenlandsTussen de 500.000 en twee miljoen Roemenen zijn gedood of vervolgd tijdens de communistische overheersing in het Oost-Europese land. Dat blijkt uit het eerste grote officiële onderzoeksrapport naar de misdaden die in de periode 1945-1989 zijn gepleegd.

De Roemeense president Traian Basescu overhandigde het rapport maandag aan het parlement. In een toespraak noemde hij het voormalige communistische regime misdadig. ''Het regime pleegde moorden en deporteerde honderdduizenden mensen'', zei Basescu. Hij pleitte voor een nationale herdenkingsdag voor de slachtoffers van het regime.

Woedend
Een aantal politici in het parlement reageerde woedend op het rapport en de toespraak van Basescu. Er was boe-geroep van de ultranationalist Tudor, hofdichter onder de in 1989 geexecuteerde dictator Nicolae Ceausescu. Tudor schreeuwde dat Basescu in vergelijking met Ceausescu een ''worm'' is.

Veel ex-communisten vinden dat er oude wonden worden opengereten. Het rapport beschuldigt sommige prominente Roemenen, zoals voormalig president Ion Iliescu, ervan het communistische regime te hebben gesteund.

Het vuistdikke rapport is in opdracht van de regering opgesteld door een team van wetenschappers. De voormalige Poolse vakbondsleider en president Lech Walesa, die in de jaren tachtig wereldfaam verwierf met zijn strijd tegen de communistische overheersing in eigen land, was maandag te gast in het parlement in Boekarest.

'Bewegen moet ook op schijf van vijf'

GezondheidDe schijf van vijf van het Voedingscentrum moet weer worden aangepast. Er moet meer vis, fruit en groente op, want Nederlanders eten dat te weinig. Maar minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid) wil dat er net als in België een tekentje voor bewegen op komt.

De Belgen hebben op hun voedselkaartje een zwemmer, fietser en hardloper afgebeeld. ''Wellicht moet Nederland dit voorbeeld volgen'', zei de minister maandag bij het in ontvangst nemen van de nieuwe richtlijnen voor gezonde voeding van de Gezondheidsraad.

De raad adviseert twee keer per week een portie vis, waarvan minstens één keer een vette vis, magere melk en mager vlees, meer groente (150-200 gram per dag) en niet één, maar twee appels of bananen per dag. Verder is dagelijks 30 tot 40 gram vezels uit fruit en volkoren graanproducten als brood nodig.

Twee glazen alcohol
Mensen moeten minder zout eten (niet meer dan 6 gram per dag) en minder onverzadigde vetzuren tot zich nemen. Mannen mogen niet meer dan twee en vrouwen niet meer dan één glas alcohol per dag. Daarnaast moet iedereen minstens een half uur per dag bewegen. Maar wie meer eet of wie te dik is moet dat opvoeren tot een uur per dag.

Het is voor het eerst sinds twintig jaar dat de Gezondheidsraad richtlijnen voor gezonde voeding heeft opgesteld. Sinds 1986 is er veel veranderd. Mensen eten minder ongezond vet en iets meer vis. Maar er wordt minder groente en fruit gegeten dan vroeger.

Minister Hoogervorst raadt zowel de frisdrank en voedingsindustrie als scholen, ouders en ggd-en aan om met het rapport aan de slag te gaan. Zo moet de industrie stoffen die niet bijdragen aan goede voeding, zoals toegevoegde suikers, zout, verzadigde vetzuren en transvetzuren tot een minimum beperken.

Europeaan nog tegen homohuwelijk en softdrug

Icoon EuropaEen meerderheid van de Europeanen is nog atijd tegen het legaliseren van het gebruik van softdrugs als hasj en wiet. Ook het homohuwelijk kan nog maar op weinig enthousiasme rekenen in Europa. Nederlanders zijn op beide onderwerpen de grootste voorstanders.

Dat blijkt maandag uit de Eurobarometer, uitgevoerd in opdracht van de Europese Commissie. Tegelijkertijd blijkt uit de peiling dat de steun voor de Europese grondwet - vorig jaar bij referendum in Nederland afgewezen - het afgelopen halfjaar in Nederland met 6 procentpunt is gegroeid tot 59%.

Over heel de EU gezien is 44% van de bevolking van mening dat homo's en lesbiennes moeten kunnen trouwen. In Nederland is 82% voor.

Adoptie van kinderen door homoseksuele stellen moet worden toegestaan, zegt slechts 32% van de Europeanen en 69% van de Nederlanders. De weerstand is het grootst in Griekenland, Letland en Polen.

Legalisering van het gebruik van cannabis heeft de steun van slechts één op de vier EU-burgers. Vooral Finnen en Zweden zijn erg tegen het vrijgeven van softdrugs. Nederlanders zijn opnieuw de grootste voorstanders, al halen die zelfs ook bij ons met 49% nog geen absolute meerderheid.

Het zal me worst wezen

Op zoek naar een (kerst)kaart die anders dan anders is, zoek niet verder want ik presenteer jullie de worstbrief, of beter gezegd de Wurstbrief, want het gaat hier om een Duitse uitvinding.

Wat de Wurstbrief is, eigenlijk heel simpel een stuk worst in een mooi figuurtje uitgesneden en dan vacuumgezogen en dat mooie vacuumgezogen figuurtje wordt dan keurig bij de ontvanger in de brievenbus gemikt. Helaas alleen nog maar bij de Oosterburen verkrijgbaar, dat is dan een minpuntje.

Sony komt met film downloads voor de PSP en PS3?

Volgens de Financial Times zal Sony volgend jaar komen met film downloads voor de PSP. Sony heeft gesprekken gevoerd met Amazon.com, Movielink en CinemaNow. Deze sites verkopen allemaal films die je via die site vervolgens kunt downloaden.

De films voor de PSP kun je via de PC downloaden en vervolgens op een memory-card zetten. Sony zal daarom ook een 4GB memory-stick uitbrengen die 10 volledige films zal kunnen bevatten. Voorlopig zullen er alleen Sony-films verschijnen, maar uiteindelijk zullen er ook andere films bijkomen.

Volgens een andere website zal deze service ook verschijnen voor de PS3. Hiermee wil Sony concurreren met de Xbox 360, waarop sinds kort in de USA al een flink aantal films en series van onder andere Paramount en CBS.

In hoeverre deze geruchten echt waar zijn is niet bekend, maar het is al langer bekend dat Sony met een soortgelijke service zou komen.

Prijsvragennieuws week 51

We hebben deze week een aantal prijzen voor jullie geregeld. Als je geregistreerd en ingelogd bent, dan kun je meedoen met de volgende prijsvragen. Registratie is gratis en dient enkel om je prijsvraaginzending te registreren (geen misbruik van gegevens of spam op je mailadres):

Doe mee met ons kerstpakketonderzoek en win een Pluim!
Win het boek 'De Afghaan' van Frederick Forsyth!

De uitslagen:
Je kon de afgelopen week weer een boel prijzen winnen op de FP. De volgende mensen zijn de gelukkige winnaars:

Prijsvraag 1:
Win kaarten voor A Balladeer!
Winnaars

Marjonijntje
-Woei-
Tim_87
nhero
jasian87


Prijsvraag 2:
Win kaarten voor de film DEJA VU: D-4
Winnaars:

Kuukske
PIANOMAN
Anduril_21
DeltaBlast
WurM
lucky_9
koen_pijl
Modderkeet
your_evil_mommy
Wappie_the_Wolf


De Eragon-prijsvraag loopt nog even door tot de 22e en daar krijgen jullie komende week bericht van.

Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden. Houd er rekening mee dat het een tijdje kan duren voordat de prijs bij ons binnenkomt (en je je prijs van ons ontvangt). Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk e-mailen.

Katamari naar de Wii, PS3 en Xbox Live Arcade?

In de geruchten-sectie van het blad EGM wordt verteld dat er drie nieuwe Katamari-games aan zitten te komen. Het gaat dus om drie verschillende games, die moeten uitkomen op de Wii, de PS3 en op Xbox Live Arcade op de 360.

Elke console krijgt dus een eigen versie die waarschijnlijk gebruik zal maken van de unieke eigenschappen van de consoles. Alledrie de games moeten nog in 2007 uitkomen, Namco heeft echter nog niks officieel bekend gemaakt.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.