FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 21 december 2006

Scholieren A'dam gratis naar film Al Gore

Icoon FilmIn navolging van Wageningen en Eindhoven biedt ook Amsterdam middelbare scholieren een gratis kaartje voor de film 'An Inconvenient Truth' van Al Gore. De gemeenteraad stemde donderdagmiddag voor een motie van GroenLinks. Oppositiepartijen VVD, CDA en SP stemden tegen.

De gemeenteraad vindt de voorlichting over klimaatverandering zo belangrijk dat het 15.000 euro beschikbaar stelt om dit plan te realiseren. Wanneer de scholieren de film gaan zien, is nog onduidelijk.

In Wageningen en Eindhoven stelde de gemeenteraad ook geld ter beschikking. De scholieren daar zijn inmiddels naar de film geweest.

Vrees voor nieuwe kernproef Noord-Korea

Icoon Noord-KoreaZuid-Korea sluit niet uit dat het communistische buurland Noord-Korea een tweede nucleaire proef wil houden. In het gebied waar Noord-Korea in oktober een kernproef hield, is opnieuw grote bedrijvigheid geconstateerd.

Volgens de Zuid-Koreaanse parlementariër Chung Hyung-keun treft Noord-Korea mogelijk voorbereidingen voor een nieuwe kernproef. Chung is lid van de Zuid-Koreaanse parlementaire commissie voor inlichtingendiensten.

Hij repte van hectische toestanden bij een tunnel bij de berg Mantap in Punggyeri, 350 kilometer ten noordoosten van de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang. De eerste test van een nucleair wapen zou daar op 9 oktober in een tunnel zijn uitgevoerd.

De Zuid-Koreaanse minister van Defensie Kim Jang-soo waarschuwde vorige week dat Noord-Korea mogelijk een tweede test wil uitvoeren om sterker te staan in het internationale overleg over de omstreden nucleaire ambities van het land.

Een nieuwe ronde van dit zeslandenoverleg heeft deze week in de Chinese hoofdstad Peking plaats. Vertegenwoordigers van Noord-Korea, Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Rusland, Japan en China nemen aan die gesprekken deel.

In de onderhandelingen eist Noord-Korea onder meer dat Washington bevroren financiële tegoeden van het regime vrijgeeft. Het regime in Pyongyang moet rekening houden met nog meer sancties als het niet bereid is tot compromissen in het nucleair overleg.

Fries meisje (13) ernstig seksueel misbruikt

Icoon MisdaadEen 13-jarig meisje is donderdagochtend tussen de Friese plaatsen Oostrum en Dokkum ernstig seksueel misbruikt door een onbekende man. Dit meldde het Friese korps donderdagavond.

Het meisje fietste van Oostrum naar Dokkum over de Tichelwei. Daar werd ze aangesproken door een man die zich daarna aan haar vergreep. Over de aard van het misbruik wil de politie nog niets bekendmaken. De politie heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet.

Eriksson geen optie voor Marseille

Voormalig Engels bondscoach Sven-Göran Eriksson is niet in beeld bij Olympique Marseille. Dat bevestigde de technisch directeur van Marseille vandaag.

"Na de winterstop is Eriksson geen trainer van Marseille", wist technisch directeur José Anigo van de Franse club met stelligheid te melden.

Eriksson werd in verband gebracht met drie clubs volgens zijn zaakwaarnemer Althole Still, die dit eerder meldde op de BBC. Marseille zou dus een van die clubs geweest moeten zijn. Verder stond Eriksson in de belangstelling als bondscoach van Nigeria en de Verenigde Staten.

Noodtoestand Colorado door hevige sneeuwval

Icoon Buitenlands Het openbare leven in het midden van de Verenigde Staten is ernstig ontwricht door hevige sneeuwstormen. Vooral de inwoners en bezoekers van de staat Colorado hadden - enkele dagen voor Kerstmis - ernstig te lijden onder de weersomstandigheden. Dat heeft CNN gemeld.

Op het vliegveld van de hoofdstad Denver zaten 4700 mensen vast, omdat alle landingsbanen dicht waren. Vrijwel alle scholen en overheidsdiensten bleven dicht. Daarnaast reed er in en rond Denver geen openbaar vervoer.

De gouverneur van Colorado, Bill Owens, riep de noodtoestand uit en zette de Nationale Garde in om gestrande automobilisten, die vast zaten op afgesloten wegen, te voorzien van dekens, eten en drinken. Ook de reizigers op Denver Airport werden door de gardisten van de eerste levensbehoeften voorzien.

Bos en Wüst sporters van het jaar

Theo Bos en Ireen Wüst zijn tijdens het jaarlijkse sportgala in de RAI in Amsterdam gekozen tot sportman en sportvrouw van het jaar.

Bos versloeg Bob de Jong en Bram Som. Bos dankt zijn uitverkiezing aan zijn twee wereldtitels baanwielrennen, op de sprint en de keirin. Bij de dames werd Ireen Wüst gekozen boven Marianne Vos en Lornah Kiplagat. Wüst werd olympisch kampioen op de 3km schaatsen. Het dameshockeyteam werd gekozen tot sportploeg van het jaar. De wereldkampioenen kregen meer stemmen dan de voetballers van Jong Oranje en de springruiters.

Nieuw was de categorie coach van het jaar, deze titel ging naar Gerard Kemkers, hij kreeg de voorkeur boven Frank Rijkaard en Marc Lammers. De coach van de schaatsploeg TVM veroverde vijf medailles tijdens de Olympische Spelen. Pieter Gruijters werd gekozen tot gehandicapte sporter van het jaar, de wereldkampioen speerwerpen en vijfkamp werd gekozen boven Robin Ammerlaan en Esther Vergeer. De Fanny Blankers-Koen carrière prijs ging naar oud-wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel.

Elfjarige slaat klasgenoot (12) dood

Icoon Buitenlands Een 11-jarige leerling heeft donderdag op een school in het Franse Meaux een 12-jarige medescholier zo geslagen, dat deze aan zijn verwondingen overleed. De kinderen begonnen na gymnastiekles met elkaar te vechten na een woordenwisseling.

Over de aanleiding is nog niets bekend. De politie zei niet welke verwondingen het slachtoffer had opgelopen. Als doodsoorzaak werd een hartstilstand aangegeven.

Minister Gilles de Robien van Onderwijs toonde zich uiterst geschokt over het incident. De federatie van ouderraden in het openbaar onderwijs laakte het feit dat het schoolpersoneel niet had ingegrepen.

Winnaars Miss & Mister FOK! 2006 bekend

De winnaars van de verkiezing van de Miss & Mister FOK! 2006 zijn zojuist bekend gemaakt. In de categorie user werden Miss Toetsel en Mister Jerruh gekozen. In de categorie crew waren dat Miss PeRi en Mister Five_Horizons.

FOK!kers konden zichzelf nomineren voor de verkiezingen door een foto van hun gezicht, een foto van hun hele lichaam en een foto waar ze gek op stonden, op te sturen. Alle inzendingen kun je hier (users) en hier (crew) bekijken.

De verkiezing werd voor de vierde keer gehouden. Vorig jaar wonnen Logician en Dizer bij de users en Insomaniac en Dirkh bij de crew. Winnaars in 2003 waren Jory en Jerruh. In 2002 waren K_i_m en Re nog de gelukkigen bij de users en MUUS en Kreator bij de crew.

Miss FOK! 2006: ToetselMister FOK! 2006: Jerruh

Miss FOK!crew 2006: PeRiMister FOK!crew 2006: Five_Horizons

Meer foto's bekijken? Bezoek dan het forum FOK!Userfoto's eens!

Raadslid krijgt ineens 'diarree'

Een acute 'aanval' van diarree heeft er toe geleid dat VVD-raadslid Felix van Beek van het Friese Skarsterlân niet zijn stem hoefde te uit te brengen bij een stemming over de komst van een nieuwe supermarkt in Joure.

De lokale VVD is vóór het supermarktplan, maar Van Beek is in zijn functie als voorzitter van de ondernemersvereniging tegen. De VVD'er zei vandaag dat hij daarom niet kon kiezen. Burgemeester Bert Kuiper stelde na bestudering van de gemeentewet echter dat Van Beek zich niet van stemmen mocht onthouden.

Wel merkte de burgervader op dat als Van Beek tijdens de zitting ineens buikloop zou krijgen, het ''anders'' zou liggen. Prompt daarop kreeg Van Beek plots een 'spuitpoepaanval', holde naar het toilet en miste de stemming.

Wat is Dit: Opgave 73 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen:

Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com – afkorting voor internet’s best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave:

Succes!

Fans Groningen en Sparta in één vak

Op tweede kerstdag, wanneer FC Groningen en Sparta tegen elkaar zullen spelen in de Eredivisie, zullen beide supportersgroepen in het bezoekersvak plaatsnemen. De ploeg van trainer Ron Jans wil hiermee laten zien dat supporters van twee clubs wel met elkaar om kunnen gaan.

Sparta zal dinsdag met ongeveer 150 toeschouwers aanwezig zijn in de Euroborg. Dit gezelschap krijgt van FC Groningen gratis koffie en kerstbrood. Verder zullen ook 150 supporters van de thuisploeg in het bezoekersvak gaan zitten.

Johannes Houwen, veiligheidscoördinator van FC Groningen, kwam met dit idee op de proppen. Sparta en de Nederlandse voetbalbond (KNVB) reageerden enthousiast op het idee. Inmiddels is ook de politie op de hoogte gebracht van wat op tweede kerstdag gaat gebeuren. Het vak van de bezoekende club wordt overigens niet opengesteld voor de andere supporters die naar de wedstrijd komen kijken.

Wigan voorlopig zonder Camara

Wigan Athletic kan voorlopig geen beroep doen op Henri Camara. De speler heeft namelijk last van een blessure aan zijn knie en zal voorlopig niet aan spelen toe komen. Hij liep de kwetsuur tijdens het treffen met Sheffield United (1-0 verlies) op.

Paul Jewell, trainer van Wigan Athletic, liet weten dat het verlies van Camara een flinke tegenvaller voor de ploeg is: "Henri staat vermoedelijk tot eind januari aan de kant. Dat is een fikse tegenvaller" De ploeg, waar ook Arjan de Zeeuw en Danny Landzaat onder contract staan, heeft inmiddels een vervanger aan de selectie toegevoegd, namelijk Tomasz Cywka. De Pool speelde dit seizoen op huurbasis voor Oldham.

Longo (48) gaat voor Uniqa rijden

Jeannie Longo weet van geen stoppen. De 48-jarige wielrenster heeft namelijk een contract getekend bij Uniqa uit Oostenrijk. Het is voor het eerst dat de Française voor een buitenlandse ploeg zal gaan rijden.

In de tijd dat Longo profwielrenster is heeft ze al veel bereikt. Zo staan op haar palmares onder andere een olympische titel, dertien wereldtitels en tientallen nationale titels. Verder wist ze meer dan 900 keer een wedstrijd te winnen.

"De sponsor laat me volkomen vrij in mijn handelen. Ik heb mijn eigen materiaal en blijf trainen in Frankrijk", zegt Longo over de nieuwe periode in haar wielercarrière.

Winkelhock aast op testrol bij Spyker

Nadat eerder vandaag bekend is gemaakt dat Adrian Sutil het tweede racestoeltje bij Spyker F1 heeft bemachtigd, heeft Markus Winkelhock laten weten graag een testrol bij Spyker te willen vervullen.

De 24-jarige Duitser kwam afgelopen seizoen al regelmatig in actie voor het team en was volgens eigen zeggen tot vandaag in de race voor het laatste racestoeltje. Dat deze aan zijn neus voorbij is gegaan had hij al verwacht: "Natuurlijk is het mijn doel om een racestoeltje te bemachtigen. Ik heb de afgelopen dagen veelvuldig contact gehad met Spyker en het werd mij wel duidelijk dat Adrian zijn zaken zeer goed voor elkaar heeft en dat de situatie er gunstig voor hem uitzag.". Winkelhock hoopt in 2007 nog steeds bij Spyker te horen: "Ik denk dat ik volgend jaar bij het team betrokken zal blijven. Ik weet alleen nog niet in welke hoedanigheid. Daarover moet ik nog met teambaas Colin Kolles om de tafel gaan zitten. Er is een goede kans dat ik testrijder bij het team zal blijven. Ook al is het niet zeker of Spyker een vrijdagrijder zal inzetten, het lijkt mij in elk geval gaaf om derde coureur te zijn."

Capello geeft spelers de schuld

Fabio Capello, trainer van Real Madrid, heeft weinig goede woorden over voor het spel wat ploeg gisteren liet zien. Toen speelde de club namelijk in het kader van de Copa del Rey tegen Recreativo Huelva. De topclub uit Spanje ging met 3-0 de boot in.


"Er is iets mis in de hoofden van de spelers", foeterde een boze Capello. "Gisteren heb ik ze nog gezegd dat de laatste wedstrijd voor de winterstop zeer gevaarlijk is, dit bleek uiteindelijk ook zo. Het was een wedstrijd zonder wil, overtuiging en kwaliteit."

Het was gisteren nog niet helemaal zeker of de wedstrijd tegen Recreativo Huelva wel doorgang zou vinden. Een bus met supporters van de club is voor aanvang van het duel namelijk verongelukt. De opponent van De Koninklijke verzocht de Spaanse voetbalbond om uitstel, maar dat werd niet gegeven.

Kruidvat beschuldigd van illegale verkoop

Icoon Economie Brancheorganisatie De Koninklijke SlijtersUnie heeft aangifte gedaan bij de politie in Amsterdam tegen drogisterijketen Kruidvat. De slijters beschuldigen Kruidvat van illegale verkoop van alcoholhoudende drank.

Eerder al klopten de slijters aan bij de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). De VWA was toen van mening dat de verkoop was toegestaan. De drank- en horecawet staat namelijk toe dat winkels met een gevarieerd assortiment van levensmiddelen alcoholhoudende dranken mogen verkopen.

De VWA vindt, in tegenstelling tot de SlijtersUnie, dat daar sprake van is bij de grotere winkels van Kruidvat.

Ook in Europa kwamen reuzendino's voor

Icoon EuropaIn Spanje zijn de fossiele overblijfselen van een gigantische dinosaurus ontdekt. Het dier woog tussen de 40 en 48 ton en zag eruit als een gigantische hagedis.

Zijn 'bovenarm' was net zo groot als een volwassen mens en iedere klauw aan zijn voet had de grootte van een rugbybal. Dat hebben Spaanse wetenschappers gemeld. Ze maken hun vondst wereldkundig in het blad Science.

De nieuwe dinosaurus is Turiasaurus riodevensis gedoopt, een samentrekking van het Griekse woord Teruel (hagedis) en Riodeva, het dorp waar het fossiel is gevonden. Het is het grootste exemplaar dat tot nu toe in Europa is ontdekt.

Eerder werden vooral in Zuid- en Noord-Amerika resten van grote dinosaurussen gevonden. Ook in Europa zouden enkele forse prehistorische monsters hebben geleefd.

Duitse trucker vermoordde zes prostituees

Icoon MisdaadEen Duitse vrachtwagenchauffeur wordt ervan verdacht een zesde prostituee te hebben vermoord. Hij had eerder al bekend vijf prostituees in Spanje en Frankrijk om het leven te hebben gebracht. Ook wurgde hij 32 jaar geleden in Oost-Duitsland een klasgenote.

De Spaanse justitie beschikt inmiddels over bewijzen dat de man ook een straatprostituee in Noord-Spanje wurgde, meldden Duitse media donderdag. De 47-jarige trucker is in november in Keulen gearresteerd.

Madrid zou om uitlevering hebben gevraagd. De Duitse justitie wil eerst uitzoeken of de man in Duitsland meer moorden heeft gepleegd.

Irureta stapt op bij Real Betis Sevilla

Javier Irureta heeft donderdag zijn ontslag ingediend bij Real Betis Sevilla, dit vanwege de tegenvallende resultaten in de eerste seizoenshelft. Real Betis staat op dit moment achttiende in de Primera Division.

Afgelopen woensdag wist Real Betis onder leiding van Irureta nog wel met 1-0 te winnen in de uitwedstrijd tegen Gimnastic. "Ik had mijn besluit reeds voor dat duel genomen", aldus Irureta, die in juni bij Betis was begonnen.

Sam Fisher voegt zich bij PS3 launch line-up

Vandaag heeft Ubisoft bekend gemaakt dat Splinter Cell: Double Agent ook zal verschijnen op Sony's PlayStation 3. De game zal in maart van volgend jaar verschijnen, en dus direct bij launch aanwezig zijn. Tevens zal de PS3 versie een aantal toevoegingen bevatten ten opzichte van de Xbox 360 en PC versies. Naast support voor de Sixaxis controller van de PlayStation 3 zal de game een aantal nieuwe skins en multiplayer maps hebben.

Feyenoord heeft raad van commissarissen

Feyenoord heeft tot het einde van het seizoen Gerard Kerkum aangesteld voor de functie president-commissaris, hij vervangt Jorien van den Herik. Na dit seizoen maakt Kerkum plaats voor Dick van Well, die tot die tijd als vice-president-commissaris functioneert.

Tijdens de speciale aandeelhoudersvergadering in de tweede week van januari zal de raad van commissarissen officieel geinstalleerd worden. De raad van commissarissen zal bestaan uit Martin Pernis (voorzitter raad van bestuur van Siemens), Coert Beerman (directievoorzitter Rabobank Rotterdam) en Jos van der Vegt. De laatstgenoemde directeur van sportpaleis Ahoy vertegenwoordigt de Sportclub Feyenoord.

Diba niet tegen ADO Den Haag

Anouar Diba zal niet in de selectie van NAC Breda worden opgenomen voor de competitiewedstrijd van aankomend weekend tegen ADO Den Haag. De aanvaller kampt met griep.

Hoogstwaarschijnlijk zal Maceo Rigters hierdoor wederom speeltijd krijgen. Daarnaast kan trainer Brands weer een beroep doen op Leonardo. De Braziliaanse spits, die vanaf de winterstop uitkomt voor Ajax, liep onlangs tegen een schorsing op, waarvan hij deze week weer terug is.

Een mooi groen flesje

Zo af en toe besteden we hier aandacht aan buitenlandse reclames en op de een of andere manier gaat het dan telkens om bier reclames. Dus dan is het best wel vreemd dat er nauwlijks Nederlandse bierreclames te zien zijn geweest.,

En dat terwijl er best leuke reclames worden gemaakt, neem nu deze behoorlijk lange reclame voor Grolsch. Goed het idee is natuurlijk wel een beetje gejat van die jongen die begon met een paperclip te ruilen en eindigde in een huis. Beter goed gejat dan slecht verzonnen zullen we maar zeggen

Met dank aan Jimbo voor de submit.

Griekse monniken op de vuist: 7 gewonden

Icoon OpmerkelijkBij gevechten tussen twee groepen rivaliserende monniken in het Griekse Esphigmenou vielen deze week zeven gewonden. Dat maakte de politie gisteren bekend.

Een afvallige groep monniken houdt in Esphigmenou een klooster bezet. Een andere groep monniken wilde het gebouw binnendringen. De 'afvalligen' waren het daar niet mee eens en bestormden de indringers met breekijzers en brandblussers. Zeven mannen raakten bij de vechtpartij gewond. Twee lieden liepen hoofdwonden op.

De geestelijk leider van de Grieks-orthodoxe kerk, patriarch Bartholemeus I heeft de honderd monniken in het duizend jaar oude klooster tot 'afvalligen' bestempeld. Hij gaf maanden geleden te kennen dat ze het klooster moesten verlaten. De monniken die het gebouw weigeren te verlaten zijn het niet eens met de patriarch die de betrekkingen met de paus wil verbeteren. De bestorming heeft niets uitgehaald, de 'afvalligen' zitten nog steeds in het klooster.

Tieners proberen met auto over sloot te rijden

Icoon OpmerkelijkTwee jongens van 17 en 18 jaar oud probeerden woensdagnacht in Schipluiden met een gestolen auto te ontsnappen aan de politie door over een sloot heen te rijden. Hun vluchtpoging werd geen succes. De auto bleef met de wielen op de slootkant hangen.

Agenten zagen de uit Delft afkomstige tieners rond 01.00 uur rondrijden. Ze gaven een stopteken. De jongens wilden vluchten, maar reden een doodlopende straat in. Aan het einde van de straat lag een sloot, die probeerden ze met auto en al over te steken. Toen dat niet lukte, probeerden ze weg te rennen. Ook die vluchtpoging mislukte en ze werden aangehouden. Eén van de jongens is gewond geraakt aan zijn hoofd toen de auto op de slootkant bleef hangen.

Svindal wint reuzenslalom Hinterstoder

Aksel Lund Svindal heeft de wereldbekerwedstrijd reuzenslalom in het Oostenrijkse Hinterstoder op zijn naam geschreven. De Noor bleef de Canadees François Bourque en de Fin Kalle Palander voor.

Door de overwinning pakte Svindal zowel de leiding in het WB-klassement van de reuzenslalom als het algemeen klassement. In de stand van de slalom staat hij tien punten voor op Palander en overall heeft de Noor 31 punten voorsprong op de Amerikaan Bode Miller.

Virtua Fighter 5 ook op Xbox 360

Tegen het einde van de zomer 2007 kunnen ook gamers met een Xbox 360 gaan genieten van de nieuwste iteratie in SEGA's befaamde vechtserie-reeks Virtua Fighter, Virtua Fighter 5. SEGA maakte dit vandaag bekend in een persbericht. De PlayStation 3 versie verschijnt enkele maanden eerder bij de launch van die console in maart.

SEGA had onder andere het volgende te zeggen:
“Bringing Virtua Fighter™ 5 to the Xbox 360™ offers us a platform with power to handle the astonishing visuals, the complex and varied fighting styles of all the customisable characters and will undoubtedly put Virtua Fighter™ 5 into the hands of a gaming audience craving for a highly polished and credible fighting game.”

Kovalainen: "Renault had liever Kimi"

Heikki Kovalainen heeft in een column bekend gemaakt dat eigenlijk zijn landgenoot Kimi Räikkönen de vervanger van Fernando Alonso had moeten worden. Doordat Räikkönen al had getekend bij Scuderia Ferrari besloot het team om Kovalainen een kans te geven.

Renault wilde oorspronkelijk voor 2007 een grote naam aantrekken als nieuwe eerste rijder. Kovalainen beseft dan ook dat Renault met hem een risico neemt. "Ik weet dat Renault een grote naam wilde hebben voor volgend jaar. Als ze in staat waren geweest om Kimi te kunnen halen, dan hadden ze dat zeker gedaan in plaats van mij."

"Ik begrijp dat volkomen. Het is voor het team veel minder groot risico wanneer het een coureur aanstelt dat bewezen heeft races te kunnen winnen. Er zal veel druk op mijn schouders komen te liggen. Niet omdat ik Alonso kom vervangen, dat doet me niet zo veel. Wel de druk van het behalen van resultaten, dat moet gewoon gebeuren en wordt van mij verwacht", aldus de jonge Fin.

Album van de dag: Scissor Sisters

Het is 17 uur, tijd voor mijn dagelijkse rubriek: Album van de dag!I Don't Feel Like Dancin' is de eerste single van het nieuwe album van de Scissor Sisters, Ta-Dah dat uitkwam op 18 september. Het nummer is samen geschreven met Elton John die ook piano speelt op het nummer. Het nr haalde de 2de plek in de Nederlandse top 40 en 50, maar hoe zit het met de rest van het album, is die net zo goed? Dat wou FormerlyKnownAs ook weten en dus stuurde hij me een verzoekje!

1. I Don't Feel Like Dancin' 4:48
2. She's My Man 5:32
3. I Can't Decide 2:47
4. Lights 3:35
5. Land of a Thousand Words 3:50
6. Intermission 2:37
7. Kiss You Off 5:02
8. Ooh 3:29
9. Paul McCartney 3:44
10. The Other Side 4:23
11. Might Tell You Tonight 3:20
12. Everybody Wants the Same Thing 6:24

Scissor Sisters - Ta-Dah (2006) (72mb)

Veel luisterplezier!

Bourdais hoopt op meer tests

Sebastien Bourdais lijkt zijn zinnen weer op de Formule 1 te hebben gezet. Na zijn test van vorige week lijkt de Fransman nu al kans te maken op een zitje voor 2008 bij het team van Scuderia Toro Rosso. De drievoudig Champ Car-kampioen hoopt in het komende jaar vaker in de Formule 1 te kunnen testen.

"Je krijgt geen driedaagse test aangeboden als het team in de nabije toekomst niet meer plannen met je heeft. Maar verder is dat volledig aan het team om te beslissen. Op dit moment is er niets besloten", vertelt Bourdais.

Bourdais heeft voor 2007 al een contract met Newman-Haas voor nog een seizoen Champ Cars. In 2008 wil de Fransman dan eindelijk zijn racedebuut gaan maken in de Formule 1. Bourdais werd enige tijd geleden al veelvuldig in verband gebracht met de Formule 1, maar de Fransman wist steeds geen racestoeltje te bemachtigen. Wel testte Bourdais al eens eerder voor Renault F1.

"Ik zal mijn verplichtingen met Newman-Haas gewoon nakomen. Ik zal volgend jaar proberen mijn vierde achtereenvolgende titel te behalen. Mocht er een deal komen met Toro Rosso, dan is dat voor 2008", aldus Bourdais

Hoewel het Bourdais dus eerder al een aantal keer niet lukte om een F1-stoeltje te bemachtigen, heeft de Fransman er nu weer alle vertrouwen in. "Ik denk dat mijn ervaring een belangrijk voordeel is. Het is tegenwoordig namelijk niet alleen een kwestie van snel en betrouwbaar zijn. Ik ben 27, ik sta te trappelen om aan de slag te gaan en ik heb vertrouwen in mijn kunnen."

Poepende Rijkaard in je kerststal

Heb je nog twaalf euro over, een plekje in je kerststal en wil je voorspoed in 2007? Dan is een Catalaans Caganer ('Grote Kakker')-poppetje wellicht iets voor jou! Dit jaar zijn er vier kakkende sterren van FC Barcelona op de markt gebracht.

Het gaat hier om een gebruik uit Catalonië uit de achttiende eeuw. De lokale bevolking dacht de uitwerpselen van een dergelijk poppetje voor goede zaken, waaronder rijkdom en een goede gezondheid, in het nieuwe jaar zouden zorgen. Daarentegen zou een kerststal zonder Caganer ongeluk brengen.

De poepende Barcelona-sterren waaruit je kan kiezen zijn: Frank Rijkaard, Ronaldinho, Samuel Eto'o en Carles Puyol.


De Caganer-versies van Ronaldinho en Eto'o

Slory naar Feyenoord

Andwelé Slory speelt vanaf volgend seizoen voor Feyenoord. De topscorer van Excelsior zal aankomende zomer de overstap maken naar de ploeg van Erwin Koeman. Feyenoord heeft vandaag gebruik gemaakt van de optie die het op de aanvaller had.

Slory begon zijn loopbaan in het betaalde voetbal bij Stormvogels/Telstar. Excelsior haalde hem in de zomer van 2005 naar Rotterdam. Met veertien treffers was hij afgelopen seizoen medeverantwoordelijk voor het kampioenschap van de club in de eerste divisie. Dit seizoen wist de 24-jarige spits tot nu toe zeven maal het net te vinden.

[upd] PVV-Kamerlid Graus ernstig in opspraak

Tweede Kamerlid Dion Graus uit Heerlen van de Partij voor de Vrijheid (PVV) is weer in opspraak geraakt. Het Limburgs Dagblad meldt vandaag dat Graus in 2002 zijn toen al 8 maanden zwangere vrouw zodanig mishandelde, dat zij in een ziekenhuis moest worden opgenomen.

De krant heeft de aangifte ingezien die destijds bij de politie is opgenomen. Artsen spraken van een ''zeer bedreigende situatie.'' Graus zou diverse keren hebben geprobeerd de keel van de hoogzwangere vrouw dicht te knijpen. Ook zou hij met zijn hand de mond en de neus van de vrouw hebben dichtgedrukt. Tevens zou hij haar in de buik hebben ''geduwd''.

Tegen Graus zijn indertijd zeker zes aangiftes gedaan van zaken als mishandeling, bedreiging en stalking. Het betreft twee aangiftes van de ex-vrouw van het huidige Kamerlid, één van zijn voormalig schoonvader en één van een vriendin van zijn ex. De twee anderen werden gedaan door een vrouw waarmee Graus een buitenechtelijke relatie had en door haar collega die hij zou hebben gestalkt.

Volgens de verklaringen is er óók sprake van enkele doodsbedreigingen. Zo zou Graus hebben gedreigd de keel van zijn voormalig schoonvader door te snijden en diens huis in brand te steken.

Niet vervolgd
Geen van de aangiftes heeft tot vervolging geleid, zo meldt dagblad BN/De stem vandaag. In één geval had huiselijk geweld geen prioriteit. Een aangifte van augustus 2003 is volgens een woordvoerder van de politie ''geseponeerd''. De reden is niet bekend. Persofficier van justitie Wim Smits wil hierover niets kwijt.

De inmiddels ex-vrouw van Graus wil uit vrees voor represailles niets tegen journalisten zeggen. Ook Dion Graus weigert ieder commentaar.

Update 15.08 uur
De Partij voor de Vrijheid is vanmiddag in spoedberaad bijeengekomen, zo meldt de Limburgse zender L1. Het zou gaan over de posititie van Graus.

De PVV-fractie was telefonisch niet bereikbaar. Een woordvoerder van de partij laat weten vanmiddag mogelijk met een toelichting te komen.

Update 15.50 uur
De PVV zal voorlopig geen actie ondernemen tegen Dion Graus, zo laat de partij van Geert Wilders vanmiddag in een verklaring op haar website weten. De fractie zegt ''kennis te hebben genomen'' van de berichtgeving over de beschuldigingen tegen Graus.

Volgens de PVV ''zijn net zoals bij eerdere beschuldigingen tegen de heer Graus geen van de beschuldigingen bewezen. Er zouden een zestal aangiften tegen de heer Graus gedaan zijn die geen van allen hebben geleid tot vervolging laat staan een veroordeling. En in Nederland is niemand schuldig zolang het tegendeel niet is bewezen. Belangrijk is te vermelden dat eerdere beschuldigingen tegen de heer Graus ook al geuit in het NRC Handelsblad en de Limburger, niet bleken te kloppen.''

De fractie van de PVV vindt het van belang dat de heer Graus in de gelegenheid wordt gesteld op de nieuwe verwijten te reageren en deze te weerleggen. Hier zal hij de komende weken aan werken. De fractie zal hier nader over spreken. ''Maar voor de fractie staat vast dat zonder bewezen schuld niemand, strafrechtelijk of politiek, mag worden veroordeeld.''

Britse met twee baarmoeders krijgt drieling

Icoon OpmerkelijkDe 23-jarige Hannah Kersey, die twee baarmoeders heeft, heeft het leven geschonken aan een drieling. De drie dochters zijn reeds op 17 september met de keizersnede geboren, maar Britse media meldden het pas donderdag.

Twee van de drie meisjes hebben zich in de ene baarmoeder ontwikkeld, de derde in de andere. De baby's, die na een zwangerschap van zeven maanden werden geboren, hebben negen weken in het ziekenhuis in Bristol doorgebracht, voor ze woensdag naar het huis van Kersey en haar partner Mick Faulkner in de regio Devon mochten.

Volgens medici is van slechts zeventig vrouwen in de wereld bekend dat zij kinderen in twee baarmoeders ter wereld hebben gebracht. De dochters van Kersey zouden de eerste drieling zijn die op die manier zijn geboren.

Verdonk faalt in onderbouwing schrijnend geval

Minister Rita Verdonk had als minister van Vreemdelingenzaken beter moeten aangeven waarom ze een uitgeprocedeerde asielzoeker niet heeft aangemerkt als schrijnend geval. Dat heeft de Raad van State donderdag bepaald.

De uitspraak kan volgens een woordvoerster van de hoogste bestuursrechter gevolgen hebben voor mensen die ook als schrijnend geval in aanmerking wilden komen voor een verblijfsvergunning.

De minister heeft een speciale (discretionaire) bevoegdheid om mensen in een schrijnende situatie een verblijfsstatus te gunnen. Volgens de Raad van State moet de minister duidelijk omschrijven wat zij onder de term schrijnend verstaat. Ze kan mensen namelijk niet afwijzen als schrijnend geval zonder dit te onderbouwen. Tegen de uitspraak van de raad is geen hoger beroep mogelijk.

Verdonk, die haar portefeuille Vreemdelingenzaken inmiddels heeft overgedragen aan haar collega Ernst Hirsch Ballin (Justitie), had bij de Raad van State beroep ingesteld tegen een uitspraak van de rechtbank in Amsterdam. Die oordeelde in juli dat de minister algemene criteria had moeten formuleren over het begrip schrijnend. De discretionaire bevoegdheid berust anders op willekeur en dat is verboden.

Hart
De zaak die nu bij de Raad van State speelde, betrof een man die veertien jaar in Nederland is en is ingeburgerd. Hij deed een 14/1-verzoek. Zo heten de brieven die op het ministerie van Justitie binnenkwamen na een oproep van toenmalig minister Hilbrand Nawijn om schrijnende situaties bij hem te melden. Tussen begin 2003 en begin 2005 kwamen bijna 19.000 brieven binnen van mensen die hun geval schrijnend vonden en in Nederland wilden blijven.

Verdonk heeft altijd gezegd dat ze met haar hart naar de zaken keek. Ze heeft bijna duizend keer op grond van haar speciale bevoegdheid een verblijfsvergunning verstrekt.

Koeman niet blij met Greene

De trainer van Feyenoord, Erwin Koeman, is de laatste weken niet te spreken over de prestaties van zijn verdediger Serginho Greene.

De speler, die Koeman meenam van RKC Waalwijk, maakte de afgelopen periode fatale fouten die Feyenoord de overwinning kostten. In de verloren competitiewedstrijd tegen FC Utrecht vorig weekend werd de verdediger in de rust naar de kant gehaald. "En dat was niet voor niets", aldus een boze Koeman. Greene veroorzaakte in de zevende minuut een penalty en een kleine twintig minuten later was hij ook betrokken bij de tweede tegengoal. "Ik heb hem al zo vaak over dit soort dingen gesproken. Het wordt toch weer tijd voor een nieuw gesprek. De beelden liegen niet, maar hij is niet de enige die telkens dezelfde fouten blijft maken."

Schild wederom snel op slalom

De Oostenrijkse Marlies Schild heeft vandaag haar derde achtereenvolgende zege in een slalom behaald. Tijdens de wereldbekerwedstrijden in Val d'Isere was Schild de Duitse Annemarie Gerg en de Zweedse Therese Borssen te snel af.

Schild was de snelste in de eerste run en wist haar voorsprong in de afsluitende slalom te behouden. Gerg rukte in de tweede race op van de zesde naar de tweede plaats. Het was haar eerste podiumplaats van dit seizoen.

Haïtiaans 'tumormeisje' weer toonbaar

De 14-jarige Haïtiaanse Marlie Casseus is gisteren voor het eerst sinds jaren weer uit winkelen gegaan. Ook kan ze alweer wat woorden zeggen. Het meisje kreeg op haar 8-ste last van een enorme tumor boven op haar gezicht. Die groeide uit tot maar liefst 7 kilo.

Door het immense gezwel was ze niet eens meer in staat om te spreken. Tevens kwamen haar luchtwegen in de verdrukking en raakten haar gelaatstrekken ernstig misvormd, totdat alleen haar ogen, neusgaten en één enkele tand nog herkenbaar waren.

In 2005 werd ze naar Amerika gebracht waar ze in een kinderziekenhuis in Miami werd opgenomen. Er waren diverse operaties nodig om het meisje weer toonbaar te maken. Volgens de artsen had het bovendien weinig gescheeld of ze was aan haar aandoening bezweken.

De specialisten verwijderden uiteraard de tumor, maar plaatsten bovendien haar ogen weer in het midden van haar gezicht, en reconstrueerden haar neus en jukbeenderen. Over twee jaar komt ze terug naar de Verenigde Staten voor verdere operaties. Zo moet ze nog een gebit aangemeten krijgen.Voor en na de operatie

Met dank aan insanergy voor de submit.

Glock tweede testcoureur BMW

Vandaag is bekend geworden dat Timo Glock volgend seizoen de tweede testcoureur van BMW Sauber is. Nick Heidfeld en Robert Kubica rijden volgend jaar de races, terwijl Sebastien Vettel aangesteld is als derde coureur.

"We kennen Timo al lange tijd", legt teambaas Mario Theissen uit. "Hij begon zijn carrière immers zes jaar geleden in de Formule BMW. Hij won dat kampioenschap twee keer. Sindsdien heeft hij veel successen geboekt in verschillende raceklasses, waaronder de Formule 3, de Formule 1 en de Amerikaanse Champ Car-serie. In 2006 reed hij een zeer indrukwekkend seizoen in de GP2-serie. Volgend jaar zal hij ons helpen bij het testen. Hij komt niet in actie op de vrijdagen."

Glock zelf is vanzelfsprekend erg blij met zijn nieuwe baan. "Ik heb het team leren kennen tijdens mijn twee testsessies in Barcelona en Jerez en ik kijk er enorm naar uit om volgend jaar achter het stuur van de F1.07 te kruipen. Voor een coureur bestaat er geen grotere uitdaging dan rijden in een Formule 1-bolide. De Formule 1 is altijd mijn doel geweest."

De Duitser reed in 2004 al vier Formule 1-races voor Jordan Grand Prix, en zal volgend jaar wederom voor het iSport-team in de GP2-klasse uitkomen.

Theo Janssen langer bij Vitesse

Theo Janssen heeft zijn nog doorlopende contract bij Vitesse opengebroken en tussentijds verlengd. Het oude contract liep tot 2008, de nieuwe verbintenis met de Arnhemmers loopt tot medio 2009.

Janssen is erg blij met de contractverlenging. “Vitesse is toch mijn club en hoewel ik de laatste tijd een aantal keer heb uitgesproken dat ik best eens een stap omhoog wil doen, heb ik momenteel een goed gevoel bij Vitesse. De club is op weg naar boven. Vitesse hoort mijns inziens toch vast in de subtop en mijn verwachting is dat ik daar samen met Vitesse op korte termijn naar toe kan groeien. Waar mijn plafond dan ligt, bij Vitesse of elders, dat zie ik wel als het zover is.”

Wii/DS connectivity in 2007

Nintendo heeft bevestigd dat het bezig is om software te maken waarbij je de DS en de Wii met elkaar kan laten communiceren. Deze toepassing zou dan vooral gebruikt gaan worden om meer plezier in het gamen te beleven (in tegenstelling tot bijvoorbeeld de samenwerking tussen PC en Xbox 360 waar het vooral draait om het streamen van media).

We haven't made any announcements over specific software for connectivity, but there are definitely a number of exciting things in creation which we want to bring to market as soon as possible. We're hopeful that will be next year.

Our competitors might offer connectivity between formats, but it concentrates on media capabilities, rather than the fun and interaction you'll get when you bring our two consoles together. For example, the connectivity between Xbox 360 and PC is very much based in streaming video and other media. The link-up between Wii and DS will be much more about offering new forms of gameplay, fun and interaction. It will offer yet another new set of experiences for the whole family

aldus Nintendo.

PSP verkoopt beter dan 360 en PS2 (UK)

Cijfers vanuit Groot Brittannië laten een wat onverwachte trend zien: de PSP heeft in 2006 meer verkocht dan zowel de Xbox 360 als de PS2. De enige console/handheld die beter verkocht dan de PSP was de Nintendo DS. In totaal zullen er in 2006 één miljoen PSP units verkocht zijn volgens Sony.

People mention us in the same breath as DS because we're both handheld products, but we're actually going after very different markets. We've put in just under £300 million of turnover at retail with PSP because we're such a boys console and we've hit the mark with older gamers
aldus Sony.

Voor 2007 heeft Sony ook nog 'ns grootse plannen voor de PSP: The evolution you'll see on PSP will be greater than any console Sony has ever released, starting with new peripherals like the PSP camera, which is out in early 2007.

SP en SGP komen op voor zondagsrust

Icoon PolitiekDe Socialistische - en de Staatkundig Gereformeerde Partij vinden dat de zondagsrust te vaak moet wijken doordat gemeenten stadsdelen te vaak tot toeristische trekpleister benoemen. Dat zou gebeuren om onder de Winkeltijdenwet uit te komen.

De Winkeltijdenwet bepaalt dat winkels in gebieden met een grote toeristische waarde op zondag open mogen, buiten de bepalingen in het wetboek om. De SP en SGP pleiten voor strengere regels om de zondagsrust te kunnen waarborgen. Ze hebben daartoe een wetsvoorstel gemaakt met maatregelen om paal en perk te stellen aan ''de sluiproute om de wet te omzeilen.''

Kleine update: Wat het bericht op Nieuws.nl niet vermeldt is dat het de SP is te doen om kleine ondernemers te beschermen tegen grote bedrijven die makkelijk op zondag open kunnen, en de SGP expliciet om de zondagsrust uit godsdienstige motieven.

[Update] Softwareverkopen Japan

De wekelijkse softwareverkopen vanuit Japan zijn er weer, kijk en zie welke games het populairst zijn:

GameConsolePublisherAantalTotaal
Pokemon DiamondNDSNintendo123.5732.119.848
Pokemon PearlNDSNintendo97.4091.766.776
KirbyNDSNintendo92.173557.634
Fishigi No DungeonNDSSEGA88.24288.242
New MarioNDSNintendo77.7613.617.021
Love & BerryNDSSEGA72.941608.545
Jump Ultimate StarsNDSNintendo71.339349.979
Wild Arms VPS2Sony70.47670.476
Wii SportsWiiNintendo69.923318.473
Pokemon BattleWiiNintendo67.60767.607

Update 14: 20

De nummers 11 t/m 30 zijn ook bekend:

11. Common Knowledge Training (DS)
12. Wii Play (Wii)
13. Animal Crossing Wild World (DS)
14. Yakuza 2 (PS2)
15. Recipe 1000 DS (DS)
16. Puyo Puyo! (DS)
17. Gundam SEED DESTNY Federation vs ZAFT II PLUS (PS2)
18. More Brain Age (DS)
19. Naruto Shinobi Retsuden (DS)
20. Ryuusei no Rockman Pegasus (DS)
21. Jikkyou Powerful Pro Baseball 13 Ketteiban (PS2)
22. World Soccer Winning Eleven 10 Ubiquitous Evolution (PSP)
23. Ryuusei no Rockman Dragon (DS)
24. MAPLUS Portable Navigator (PSP)
25. 200 Mannin Kanji (DS)
26. Ryuusei no Rockman Leo (DS)
27. Mario Kart DS (DS)
28. Yakuza (PS2 The Best) (PS2)
29. Momotarou Dentetsu 16 (PS2)
30. Brain Age (DS)

Je eigen Mii op je shirt

Met de Nintendo Wii kun je personages creëren die op jezelf lijken. Deze personages verschijnen dan in games als Wii Play en Wii Sports. Ook kun je de door jou gemaakte Mii's ook versturen naar andere Wii's uit je vriendenlijst.

MrCloud heeft echter bedacht dat je nog meer met je Mii moet kunnen doen. Je kunt daarom bij die site een shirt bestellen met daarop de door jou ontworpen Mii. Je kan je Mii versturen via de Wii of door middel van een foto die je van je Mii maakt.

Bestellen kun je doen op de site van MrCloud.

Kerkum beoogde opvolger Van den Herik

Gerard Kerkum moet Jorien van den Herik opvolgen als president-commissaris van Feyenoord. Formateur Hans Blankert zal dit later vanmiddag officieel bekendmaken op een persconferentie in de Kuip.

De 75-jarige Kerkum is voormalig speler, bestuurslid en voorzitter van de Rotterdammers. Bovendien leidde hij onlangs de commissie die een nieuwe structuur bedacht voor de Rotterdamse betaald voetbalclub.

Het is nog onduidelijk of dit een tijdelijke oplossing is voor de vacature-Van den Herik. Dit was wel een aanbeveling in het eindrapport van de commissie-Kerkum. Eerder zei Kerkum nog dat hij niet beschikbaar was voor een rol als commissaris.

Wederom problemen HBW

In de aanloop naar de start van de Haarlem Basketbal Week aankomende vrijdag kent de organisatie diverse problemen. Na een moeizame zoektocht naar de achtste deelnemer en de wijzigingen in het speelprogramma blijkt nu de Amerikaanse ploeg BCI Edge niet op tijd in Haarlem te kunnen arriveren.

Door de hevige sneeuwval in de Amerikaanse staat Colorado kon de ploeg niet op tijd vertrekken uit Denver. Het vliegverkeer ligt stil. Het Amerikaanse team komt nu op zijn vroegst vrijdagnacht/zaterdagmorgen in ons land aan. Als gevolg daarvan heeft de organisatie het wedstrijdprogramma opnieuw moeten aanpassen. Daardoor is er zowel op vrijdag als op zaterdag maar één wedstrijd.

Nibud: helft Nederlanders wil gulden terug

Icoon FinancieelVeel Nederlanders kunnen maar niet wennen aan de euro. Ruim de helft (53 procent) wil de gulden terug. Vooral vrouwen hebben heimwee naar de oude munt. Zes op de tien willen de gulden terug.

Bij de mannen is dat 45 procent. Dit blijkt uit de eindejaarenquête 2006 die het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) in samenwerking met RTL heeft gehouden onder 2300 mensen.

Mensen onder de 30 jaar en mensen boven de 60 geven minder vaak aan de gulden terug te willen dan mensen in de leeftijdsgroep daartussen. Vijf jaar na de invoering van de euro denkt 30 procent van de Nederlanders nog in guldens wanneer hun wordt gevraagd naar de waarde van hun woning of de prijs van een brood. Dat is evenveel als in 2005, aldus het Nibud.

Van de mensen die nog in guldens denken, vindt ruim 90 procent dat de prijzen zijn gestegen door de invoering van de euro. Bij de mensen al in euro's denken is dat 75 procent. Het instituut vermoedt dat een harde kern van Nederlanders nooit in euro's gaat denken. In 2002 gaf in een Nibud-onderzoek 20 procent van de ondervraagden dit al aan.Den Gulden met daarop hare Majesteit de Koningin

Uit de enquête blijkt verder dat de helft van de Nederlanders zijn financiële situatie in 2006 verslechterd vindt. Vorig jaar waren dat er nog iets meer. In 2006 hebben huishoudens iets minder rood gestaan dan in 2005 en ook het aantal mensen dat rekeningen niet op tijd kan betalen, is teruggelopen.

Mensen hebben voor 2007 iets positievere verwachtingen dan zij een jaar geleden hadden voor 2006.

Excelsior huurt Luijckx van AZ

Kees Luijckx gaat na de winterstop op huurbasis voor Excelsior spelen. Dit meldt het AD/Rotterdams Dagblad. De middenvelder van AZ kwam dit seizoen nog niet in actie in de hoofdmacht van de Alkmaarders. Wel debuteerde de speler al bij Jong Oranje.

Excelsior heeft Luijckx tijdelijk aangetrokken, omdat men met de gedachte speelt dat hij de selectie sterker kan maken. "Luijckx kan overal op het middenveld spelen", aldus trainer Ton Lokhoff. "Hij is groot, kopsterk en heeft een goed loopvermogen. Het is de bedoeling dat hij tussen de linies gaat spelen. Ook Luijckx zal trouwens moeten knokken voor zijn plaats."

Er moeten nog een paar details besproken worden om de overgang naar Excelsior definitief te maken. Simon Kelder, directeur van de Rotterdamse ploeg, hoopt dat de tijdelijke transfer deze week nog afgerond kan worden.

Halo 3 documentaire te downloaden

Gisteren was het dan zover: de Halo 3 documentaire was te downloaden via de Xbox Live Marketplace. In het zeven minuten durende filmpje werd uitgelegd over de Brutes en werd ook getoond hoe de nieuwe Brutes eruit zouden zien.

Er waren ook wat gameplay-beelden te zien, maar dit was van een pre-alpha build. Sommige filmpjes hadden bijvoorbeeld nog helemaal geen textures, maar wel was goed te zien dat de Brutes flink agressiever en slimmer zijn geworden. De documentaire is nu ook te downloaden voor mensen zonder een Xbox 360.

Link naar het filmpje

Met dank aan Nebo en Simsfan88 voor het submitten van dit nieuws

ADO legt straf in handen tuchtcommissie

De tuchtcommissie van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) mag zich gaan beraden over een straf voor ADO Den Haag. De residentieclub heeft het schikkingsvoorstel, wat de aanklager aan de club heeft voorgelegd na eerdere rellen, afgewezen.

Op 19 november, tijdens de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Vitesse, bestormden een groep boze fans het veld om hun onvrede te uiten. Arbiter Ruud Bossen kon niet anders dan de wedstrijd, bij een stand van 3-0 voor de Arnhemmers, staken. Deze stand werd uiteindelijk ook als uitslag vastgesteld.

De aanklager van de KNVB wilde ADO Den Haag straffen door één wedstrijd zonder publiek plaats te laten vinden. De Haagse club ging hier niet op in, omdat zij 'er binnen haar mogelijkheden alles aan heeft gedaan om wanordelijkheden te voorkomen'. Verder is op de website van de club het volgende te lezen: "Bovendien is ADO Den Haag nog altijd bezig met het identificatie- en opsporingsproces van de betreders van het speelveld."

NEC neemt afscheid van Eagles

NEC neemt in de winterstop afscheid van Chris Eagles. De aanvaller wordt momenteel gehuurd van Manchester United, maar hij krijgt nauwelijks speeltijd in de selectie van de Nijmeegse ploeg. Dat is ook de reden waarom de speler in januari weer naar Engeland vertrekt.

Eagles speelde in de Eredivisie dertien wedstrijden. Hierin werd vooral beroep op hem gedaan als invaller. De aanvaller wist éénmaal te scoren voor de ploeg van trainer Mario Been. Het is nog niet duidelijk of Manchester United de Brit in het tweede gedeelte van het seizoen opnieuw zal verhuren.

Oostenrijk zet holocaustontkenner land uit

Icoon BuitenlandsOostenrijk zet de Britse historicus David Irving, die was veroordeeld voor de ontkenning van de holocaust, het land uit. De rechtbank in Wenen legde Irving woensdag in hoger beroep drie jaar celstraf op, waarvan twee voorwaardelijk. Omdat hij al meer dan een jaar heeft vastgezeten, werd de Brit vrijgelaten.

Irving mag zich niet meer in Oostenrijk ophouden. Volgens een politiewoordvoerder mag de historicus zelfs niet meer op een Oostenrijks vliegveld overstappen.


Strafregels in bloed

Icoon OnderwijsEen Zuid-Koreaanse lerares heeft twee leerlingen strafregels laten schrijven in bloed. De jongens hadden hun huiswerk niet gemaakt.

Volgens de onderwijsinspectie in de zuidwestelijke stad Gunsan gaf ze de 13-jarige jongens de keuze tussen een in bloed geschreven eed om altijd hun huiswerk te maken, of het opruimen van het klaslokaal. Daarop sneden de jongens zichzelf in de vingers.

Wat is Dit: Opgave 72 - Uitslag

Deze keer hadden jullie 3 ronden nodig om tot het juiste antwoord te komen. Degene die het als eerste zag was Lode en krijgt daarmee 6 punten. Natuurlijk zijn er een aantal lifters namelijk: ABC-tje, B.ertha, cw2cu, destrovel, FOKKER007, JtS, Klompje, lapschwanz, lolz, natedanielz, TheYoung1, Viper2k1 en zjosken, zij krijgen natuurlijk 3 punten.

De tussenstand site kunnen jullie wel bekijken maar deze zal voorlopig niet geupdate worden. Totdat hier een andere oplossing voor is, is er een 'Excel'-bestand waar de scores in staan. Dit kun je hier vinden. Voor de mensen die geen zin hebben om te kijken komt hier een korte samenvatting. In de jaarstand blijft JtS nog steeds aan de leiding staan maar nu met 96 punten. In de kwartaalstand is ook één koploper, namelijk FOKKER007 die 39 punten heeft.

De prijzen
Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com - afkorting voor internet's best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De oplossing: Ligbank

Tot WiD.

Christelijke videogame onder vuur

Als Christenen een game gaan maken, zou je verwachten dat deze een zaligmakend karakter zou hebben. Niets is echter minder waar, want Left Behind: Eternal Forces heeft de woede van de Council on American-Islamic Relations (CAIR) op de hals gehaald.

In de game speel je een groepje overlevenden van de Armageddon, de dag des oordeels waarop God de gelovigen een one-way-ticket naar de hemel aanbiedt, en de ongelovigen achterlaat op aarde tussen het duivelsgespuis. Je enige kans op redding is door de Heer alsnog te gaan aanbidden.
Terwijl je daar druk mee bezig bent, mag je je uitleven op ongelovigen, heidenen, demonen en moslims. Je krijgt een arsenaal aan wapens tot je beschikking waarmee je de hel op aarde misschien niet mee kan bestrijden, maar in elk geval flink kan verbouwen.

Je verkrijgt verlossingspunten in het spel door anders- of ongelovigen te vermoorden of te bekeren tot het Christendom. Juist het aspect dat anders-gelovigen afgeslacht kunnen worden, stuit de moslim-organisatie tegen de borst.

"We believe the message this game is promoting is one of religious intolerance. The game's enemy team includes people with Muslim-sounding names. When asked about the Arab and Muslim-sounding names, Left Behind Games' President Jeffrey Frichner said, 'Muslims are not believers in Jesus Christ' - - and therefore cannot be on the side of Jesus in the game."

Overigens is de game gebaseerd op een (vooral bij de Christelijke gemeenschap) populaire boekenreeks, waarover geen klachten zijn ontvangen.

Ook Rijkaard uit kritiek op Van Gaal

Na eerder deze week kritiek te hebben gekregen van bondscoach Marco van Basten en PSV-trainer Ronald Koeman heeft Louis van Gaal nu ook forse kritiek van Frank Rijkaard gekregen.

Door uitspraken als ‘Van Basten is geen goede bondscoach’, maakte van Gaal zich de afgelopen maanden niet geliefd bij zijn collega’s. Rijkaard noemt zijn opmerkingen zelfs ‘schaamteloos’.

"Wat wil Van Gaal met zijn opmerkingen?", vraagt Rijkaard zich af in het AD. "Het leven van een collega moeilijk maken? Laat 'ie op zijn eigen ploeg letten, of wil hij soms meerdere ploegen tegelijk trainen? Iedereen mag een mening hebben. Maar er zijn dingen die je aan tafel met vrienden zegt, niet in het openbaar. Ik begrijp het niet. Bovendien, hij is zelf bondscoach geweest en heeft toen het WK niet gehaald."

Boussaboun in belangstelling AEK

Ali Boussaboun, speler van Feyenoord, mag rekenen op de interesse van AEK Athene. Dit meldt het Algemeen Dagblad op donderdag. Bij de Rotterdammers staat de speler niet of nauwelijks in de basis, waardoor hij met regelmaat op de bank of tribune zit.

Tijdens de laatste zeven confrontaties van Feyenoord werd er nauwelijks gebruik gemaakt van de diensten van Boussaboun. Tot nu toe speelde de Marokkaan elf wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij tweemaal trefzeker was. In slechts vier van deze duels stond de aanvaller in het basisteam. Dit is dan ook de reden waarom de technische staf aan de speler heeft laten weten dat hij uit mag kijken naar een andere werkgever.

Spil in Italiaans euthanasiedebat overleden

Icoon BuitenlandsPiergiorgio Welby, een Italiaanse spierdystrofiepatiënt die centraal stond in het euthanasiedebat in Italië, is donderdag overleden. Hij is 60 jaar geworden.

Welby was al sinds 1997 gebonden aan apparaten. Door toedoen van een spierziekte kon hij alleen nog zijn ogen bewegen. In een open brief verzocht hij de Italiaanse president Giorgio Napolitano om vrijwillig een einde te (laten) maken aan zijn leven. Daarmee ontbrandde in het overwegend katholieke Italië een euthanasiedebat.

Woensdag oordeelde het ministerie van Volksgezondheid nog, dat de 60-jarige man niet op sterven lag, en derhalve kunstmatig in leven moest worden gehouden. Hij werd aan de beademingsapparatuur gelegd, wat niet onder 'overmatige zorg' zou vallen.

Sutil tweede coureur SpykerF1

De Duitser Adrian Sutil, en dus niet Tiago Monteiro, is in 2007 de tweede coureur bij het Formule 1-team van Spyker. Vandaag werd bekend gemaakt dat de 23-jarige Sutil een meerjarig contract heeft getekend. Kopman bij Spyker is Christijan Albers.

Sutil was dit seizoen al bij drie Grote Prijzen testrijder in de oranjegrijze bolide. In 2006 won de Duitser bovendien het Japanse kampioenschap in de Formule 3.

Teambaas Colin Kolles is erg blij met de Duitser. "Dit is een geweldige zet van het team. Hier ben ik ook persoonlijk erg trots op. Adrian maakte in 2004 zijn Formule 3-debuut bij Team Kolles en liet meteen zien over enorm veel potentie te beschikken door de pole te veroveren voor zijn derde race in die klasse. Hij heeft daarna voor twee goede teams gereden en is snel volwassen geworden als coureur. Iedereen bij Spyker was erg onder de indruk van zijn prestaties op de vrijdagen en we hebben daarom lang en hard gewerkt om hem in het tweede stoeltje te krijgen."

Ruim 15 procent vuurwerk is gevaarlijk

Meer dan 15 procent van het consumentenvuurwerk is gevaarlijk. Dat blijkt uit het jaarlijks onderzoek van de Vliegende brigade Vuurwerk van de VROM-inspectie. Het aandeel onveilig vuurwerk is ongeveer even groot als vorig jaar.

Bij testen in 2003 en 2004 was ongeveer een kwart van het vuurwerk onveilig. De gevaarlijke partijen zijn uit de handelgehaald, aldus het ministerie van VROM.

De brigade deed de afgelopen vier maanden testen met vuurwerk. Dat gebeurde in samenwerking met het Nederlands Forensisch Instituut bij TNO. Vooral zogenaamde Flowerbeds, waarbij vuurwerk (als het goed gaat) in zes of meer delen verticaal wordt weggeschoten, werden onder de loep genomen.

Flowerbeds
Bij de nieuwe soorten grote Flowerbeds werden geen afwijkingen gevonden. Bij de oudere types bleek een op de tien niet aan de veiligheidseisen te voldoen. De gevaren onstonden bijvoorbeeld doordat het vuurwerk omviel en de projectielen een andere kan op vlogen dan bedoeld.

De onderzoekers testen verder de tijd die de ontsteking nodig had om het vuurwerk te laten ontbranden, minimaal drie en maximaal acht seconden. Hier bleek 4 procent van het vuurwerk fout.Flowerbed

Radio 2 nadert Radio 538

Icoon RadioRadio 2 is hard op weg de grootste radiozender van Nederland te worden. Dat blijkt uit de laatste luistercijfers over oktober-november 2006 die het onderzoeksbureau Intomart GFK vanochtend bekend heeft gemaakt. Radio 2 doet het traditioneel goed in december vanwege de Top 2000 die wordt uitgezonden. Maar ook voor de feestmaand lijkt de publieke familiezender al veel luisteraars te trekken.

Radio 538 is vooralsnog marktleider met een marktaandeel van 11,6 procent. Radio 2 volgt met 11,1 procent. Sky radio blijft derde met 10,0 procent. Ook Radio Veronica deed het opnieuw goed, net als vorige maand. Het radiostation won 0,4 procent. Ook Radio 3FM deed het wederom beter.

Q-music steeg de afgelopen tijd veel, maar verliest nu toch weer. De gemiddelde luistertijd was in de meetperiode drie uur en 14 minuten. Dat is elf minuten meer dan de vorige keer.

Een volledig overzicht van de marktaandelen staat hier

De Publieke Omroep moet multicultureler

Icoon TelevisieHet beeld op tv moet multicultureler worden, vindt Publieke Omroep. Daarom hebben de omroepen doelen gesteld voor de hoeveelheid multiculturele thema's en aantallen allochtone presentatoren en studiogasten in de programma's.

''Alle omroepen waren het eens dat we een duidelijker beeld van de multiculturele samenleving moeten geven, maar het kwam er toch niet van. Daarom hebben we een aantal actiepunten opgesteld met duidelijke richtlijnen. We willen het uit de vrijblijvendheid halen'', aldus een woordvoerder van Publieke Omroep donderdag.

De publieken investeren 2 miljoen euro in onderzoek naar kijkgedrag van etnische minderheden.

Richtlijnen
Als doelen zijn onder meer gesteld dat bijvoorbeeld in het NCRV-programma 'Praatjesmakers' 10% van de deelnemers allochtoon is. In zeven van de zestien afleveringen van de dramaserie 'Keyzer en De Boer' moet het op de een of andere manier gaan over de multiculturele samenleving. In het publiek van het Tros-peuterprogramma 'Bumba' is ''minimaal één van de acht kinderen zichtbaar afkomstig van een ander continent''.

In 'Schepper & Co' (NCRV) moet 10% van de gasten afkomstig zijn uit een culturele minderheid. Het EO-programma 'Love Match' streeft ernaar dat 15% van de kandidaten van allochtone afkomst is.

Bij praatprogramma's moeten meer allochtone gasten aanschuiven. En 'De rijdende rechter' moet tenminste twee zaken behandelen die door of tegen allochtonen zijn aangespannen.

Karwei door het stof na hindoe-wc-bril

 OpmerkelijkBouwmarktketen Karwei is diep door het stof gegaan nadat ze geadverteerd hadden met een opgepimpte wc-bril waarop hindoegod Kali was afgebeeld. De directie heeft aan de Nederlandse hindoegemeenschap haar excuses aangeboden. Ze zeiden niet te hebben geweten dat de afbeelding een heilige uit het hindoegeloof betrof. ''Het is nooit onze bedoeling geweest om de hindoegemeenschap te kwetsen.''

De afbeelding verscheen in reclamefolders over een actie om je eigen wc-bril te ontwerpen. Ook op posters en op de website van de winkelketen was de afbeelding te zien. Daar is die inmiddels verwijderd. De bril was overigens niet te koop. Het was alleen een voorbeeld hoe een eigen wc-brilontwerp er uit zou kunnen zien.

De Nederlandse Hindoeraad stuurde over het gebeuren een boze brief aan de Tweede Kamer. Amsterdamse hindoes spoorden samen met hindoes uit andere steden de ambassade van India aan om bij Karwei te klagen over de 'hindoe-wc-bril'.

Voor de Amsterdamse hindoe Rimpey Kumar gaat het excuus van Karwei nog niet ver genoeg. Volgens hem staat de godin Kali voor moeder, en is het onbestaanbaar dat je op een bril met de afbeelding van je moeder gaat zitten poepen. Hij wil een gesprek om te voorkomen dat zoiets ooit nog eens gebeurd. Karwei zegt open te staan om hun personeel een 'opfris'cursus te geven over het hindoegeloof.De Amsterdamse hindoe Kumar legt uit

Gekke bekken

Buiten is het grijs, sjagerijnig miezer weer, en wie weet voel je jij je vandaag ook grijs, sjagerijnig en miezerig, kan gebeuren toch ?

Maar ik kan je vrolijk maken, gewoon dit filmpje met twee lijpe japaners bekijken en je rothumeur verdwijnt als sneeuw voor de zon, en als een keer kijken niet helpt, dan filmpje gewoon op herhaling zetten, sucses gegarandeerd.

Met dank aan Vassili_Z voor de submit.

Honkbalclub ADO niet in hoofdklasse

Komend seizoen zal honkbalclub ADO niet op het hoogste niveau actief zijn. De Nederlandse honkbalbond KNBSB verleent de Haagse vereniging geen licentie omdat ze nog schulden hebben openstaan bij de bond.

Zeven andere clubs hebben een voorlopige licentie voor 2007 ontvangen, maar moeten nog wel gegevens aan de licentiecommissie overhandigen.

De enige club die momenteel zeker is van een plek in de hoofdklasse is Almere '90. Zij slaagden er als enige in om de KNBSB alle gevraagde informatie te geven.

Duits tennisteam uit Hopman Cup

Het team van Duitsland heeft zich teruggetrokken uit de Hopman Cup, een toernooi waar het gaat om een landenwedstrijd van gemengde koppels. De reden voor de terugtrekking is de polsblessure van Nicolas Kiefer.

Duitsland wordt vervangen door Frankrijk, dat oudejaarsdag begint in het Australische Perth. Jerome Haehnel en Tatiana Golovin vormen het Franse duo in het achtlanden toernooi.

Mourinho biedt excuses aan

Na de competitiewedstrijd tussen Everton en Chelsea uitte José Mourinho enkele beschuldigingen aan het adres van Everton en diens spits Andrew Johnson. De Portugese trainer van Chelsea verweet Johnson valsspelen, omdat hij in de slotfase een strafschop zou hebben willen versieren.

"Hij is gevaarlijk voor zijn tegenstanders omdat hij niet te vertrouwen is", aldus Mourinho na afloop van de wedstrijd. Everton vond die taal van de Portugees onacceptabel en eiste een excuus. Bovendien diende Everton een aanklacht in bij de Engelse voetbalbond. Gisteren bood Mourinho zijn excuses aan.

"Everton, de manager en de speler verdienen mijn excuses. Ik vind Everton een prachtige club en op Goodison Park heerst een geweldige atmosfeer. Overigens heb ik nooit het woord 'valsspeler' gebruikt. Na het zien van de videobeelden moet ik concluderen dat Andy Johnson slechts de doelman wilde ontwijken," aldus Mourinho.

Nieuwe MMO van NetDevil gebaseerd op speelgoed?

Auto Assault ontwikkelaar NetDevil is bezig met een volgende MMO. Hoe, wie, wat en waar is niet geheel duidelijk, maar in een gesprek met Kokatu kwam naar voren dat de MMO voor een grote speelgoedfabrikant in ontwikkeling is.

Nu zijn er redelijjk wat grote speelgoedfabrikanten, maar de volgende vacatures trokken de aandacht.
Zo zoekt NetDevil een Gameplay Programmer die een component zal ontwikkelen voor in-game "crafting and designing".
Daarnaast is er nog ruimte voor een Construction Programmer die tools zal gaan ontwikkelen voor "content creation, map editing, object manipulation etc. for use both internally and by the general public."

Natuurlijk zijn er al andere MMO's waarin je zelf items kunt maken, maar de combinatie van deze drie factoren lijkt te wijzen op een Lego-based MMO.


Binnenkort?

Landaluze ontloopt straf

Het sporttribunaal CAS legt de Spaanse wielrenner Inigo Landaluze geen straf op voor het mogelijke verdenken van het gebruik van testosteron, ondanks zijn positieve plas die hij in 2005 inleverde na afloop van de Dauphiné Libéré.

Het CAS heeft toegegeven een procedurefout te hebben gemaakt in het laboratorium. Het tribunaal voegde er nog wel aan toe dat Landaluze geen straf hoeft te verwachten maar daarentegen ook niet is vrijgesproken.

Kamer akkoord met soepeler toegang Polen in bouw

PolitiekMet het soepeler toelaten van Polen en andere Oost-Europeanen in de bouw en het transport willen CDA en PvdA dat werklozen in deze sectoren ook meer kansen krijgen om weer aan werk te komen. Staatssecretaris Henk van Hoof (Sociale Zaken) zegde woensdag toe om zijn best te doen. Dat was voldoende voor een meerderheid in de Tweede Kamer om in te stemmen met een soepeler toegang van Polen in de twee sectoren.

Alleen de SP en de PVV verzetten zich tegen het besluit om Polen en werknemers uit andere Oost-Europese landen die in 2004 EU-lid zijn geworden, makkelijker een werkvergunning te verstrekken in onder meer de bouw en vervoer.

Vanaf 17 december hoeven werkgevers in zestien sectoren niet meer eerst in Nederland te zoeken naar werknemers, voordat ze een Pool aannemen. Dat is eerder al geregeld voor 23 andere branches.

PvdA-Kamerlid Jet Bussemaker en CDA'er Eddy van Hijum erkennen nu dat in bouw en transport acute problemen zijn, omdat werkgevers vacatures niet kunnen vervullen. Maar zij eisen ook extra inspanningen om deze plekken met Nederlandse werklozen op te vullen, omdat zij vrezen dat deze anders verdrongen worden door de Oost-Europeanen.

Het liefst had Van Hoof de procedure voor het aanvragen van een vergunning per 1 januari 2007 helemaal afgeschaft voor de Polen. De Kamer heeft daar vorige week een stokje voor gestoken, omdat er nog onvoldoende is gedaan om ontduiking van arbeidsvoorwaarden, illegale arbeid en problemen met huisvesting te voorkomen.

Cricketlegende Warne stopt

Shane Warne heeft donderdag bekend gemaakt definitief te gaan stoppen met cricket. De Australische legende stopt na de laatste twee testseries in The Ashes tegen Engeland.

De 37-jarige sportheld behaalde het ongelofelijke aantal van 699 wickets in 143 testwedstrijden. Daarnaast wierp hij meer dan 40.000 ballen en kan bogen op een bowlinggemiddelde van 25,49 km/h. Op 22-jarige leeftijd debuteerde Warne al in het nationale team.

Rita vs Mark (update)

We hebben, zoals jullie weten, in de FOK! weblog crew nogal wat Rita Verdonk fans. Als speciale service aan al die fans en ook omdat ik zelf nogal nieuwsgierig ben, heb ik bij alle hoofdstembureau's een gedetailleerd overzicht aangevraagd van de voorkeurstemmen die tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november jl. op Mark Rutte en Rita Verdonk zijn uitgebracht. De resultaten heb ik verwerkt in een kaart (Bron: © 2006, Centraal Bureau voor de Statistiek / Topografische Dienst Kadaster).

Helaas is de kaart nog niet helemaal compleet. Ik mis nog wat gegevens uit kieskring 11 (Den Helder) en kieskring 15 (Leiden). Als ik die gegevens alsnog ontvang, komt er nog een update.

Update 21/12/2006: De gegevens van kieskring 15 (Leiden) zijn nu ook verwerkt!

Wat zijn de voorlopige conclusies?

Rita wist in de meeste gemeenten Mark voor te blijven. Opvallend is de aanhang van Rita in het zuiden van het land en in het zuidelijk deel van de Randstad (Rotterdam-Den Haag). In twee kieskringen kreeg Rita in alle gemeenten de meeste stemmen: In de kieskring Zeeland en in de kieskring Flevoland.

Mark was populairder dan Rita in Amsterdam, in het Gooi, rondom Utrecht en in grote delen van het noorden en oosten van Nederland. Er is een opmerkelijke concentratie van Rutte fans op de lijn die vanuit Groningen en Heerenveen in het noorden via Assen, Zwolle, Arnhem naar Nijmegen loopt.

In twee gemeenten eindigden Rutte en Verdonk exact gelijk: In de gemeente Staphorst en in het Gelderse Duiven.

Bayern München uitgeschakeld in DFB-Pokal

Er werden gisteravond vier duels gespeeld om de Duitse DFB Pokal. Bayern München wist zich niet te kwalificeren voor de volgende ronde, het verloor van Alemannia Aachen. Hannover 96 en VfL Wolfsburg lukte dit wel, evenals Kickers Offenbach.

Bayern München hoeft zich niet meer te richten op de Duitse beker, gisteravond werden Die Roten door Alemannia Aachen uitgeschakeld. In de eerste helft had Bayern niets in te brengen en liep de thuisploeg uit naar een 3-0 voorsprong. In de tweede helft kwamen de bezoekers sterk terug. Op aangeven van Roy Makaay scoorde Podolski. De tweede treffer van München kwam op naam van Mark van Bommel. Makaay had daarna enkele goede kansen op de gelijkmaker maar die kwam er niet. Kort voor het einde besliste Jan Schaudraff de wedstrijd definitief: 4-2

VfL Wolfsburg verzekerde zich ten koste van tweededivisionist Greuther Furth, voor de volgende ronde. Wolfsburg kwam in de uitwedstrijd op voorsprong via Krynowek en Klimowicz. Zeven minuten voor tijd bracht Stefan Reisinger de spanning terug door de aansluitingstreffer te maken maar een doelpunt in blessuretijd van Rick Hoogendorp bezegelde het lot van Greuther Furth.

Overige uitslagen:
Kickers Offenbach – Burghausen: 2-1
Hannover 96 – MSV Duisburg: 1-0

Rechten A Whiter Shade of Pale ook van organist

Matthew Fisher heeft bij het gerechtshof een zaak gewonnen over wie het nummer 'A Whiter Shade of Pale' heeft geschreven. Fisher speelde orgel op de hit uit 1967 van popgroep Procol Harum en claimde dat hij de melodie voor het orgel heeft geschreven.

Het hof oordeelde dat hij recht heeft op 40% van de rechten, zo meldde de BBC woensdag. Fisher had de helft van de rechten geëist, maar volgens het hof was het aandeel van zanger Gary Brooker substantiëler. Ook de claim voor 1 miljoen pond van Fisher is van de hand gewezen.

Bijna veertig jaar stond er als credit bij het beroemde nummer: zang Gary Brooker en tekst Keith Reid. "De orgelsolo is een duidelijk en significant onderdeel van het nummer. De credits behoren dus toe aan de persoon die die geschreven heeft", aldus de jury bij de overweging om Fisher gelijk te geven.

Brooker is zeer ontstemd over de uitspraak. "Als Fishers naam bij de credits komt, mag de mijne eraf". Het is nog niet bekend of Brooker in beroep gaat tegen de uitspraak.

'A Whiter Shade of Pale' van Procol Harum werd uitgebracht in 1967 en werd een wereldhit die tot op de dag van vandaag dagelijks op radiostations te horen is. In de Nederlandse Top 40 stond het zelfs twee keer op één: in 1967 en in 1972.

CD: Rock Star Supernova - Rock Star Supernova

Idols, Starmaker, X-factor, B-Sterretjes op ijs, in het theater, in het circus, noem maar op. Je wordt doodgegooid met zogenaamde wervingsprogramma's waarbij honderden mensen strijden om hun 'fifteen minutes of fame'. Kent u ze nog? Sita (wie?), theaterhomo Jamai, 'jazzy' Borisje en huilebalkje Rafaella hebben de Nederlandse muziekwereld op zijn kop gezet *kuch*. Om maar niet te spreken van totale muzikale mislukkelingen als Marian en Roef. Leuk voor de uitlachfactor van het programma maar daarna gauw weer ophoepelen naar de steen waar je onder vandaan bent gekropen graag. Goed, dan nu waar het hier in dit stuk over gaat; Amerikaanse shows van dezelfde leest, en dan met name de rock-versie van Idols: Rock Star. Het programma heeft inmiddels zijn tweede seizoen afgerond en dan moet er geoogst worden. Rock Star Supernova brengt hun selftitled debuut uit.

Nieuw PS3 Play B3yond filmpje

Lance Henriksen vertelt ons dit keer over de multimedia-functies van de PS3 en online gaming, connectivity, downloadable content en communicatie met je vrienden.

Als we Lance mogen geloven kun je de mogelijkheden van de PS3 het beste als volgt omschrijven:

''In fact, if there is anything you can't do with the Playstation 3, you probably shouldn't been doing it''

Het filmpje kun je in onderstaande formaten aanschouwen:
MOV
WMV

MOV HD
WMV HD

Heidfeld gaat voor titel

Nick Heidfeld heeft het volste vertrouwen in komend seizoen. De uitgangspositie van het BMW Sauber F1 team lijkt goed te zijn, na de goede prestaties in 2006. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen.

De Duitser, die al 115 Grand Prix reed, hoopt volgend seizoen zijn eerste overwinning te behalen. "Ik bevind me nu in de beste uitgangspositie tot nu toe, zeker als ik daarbij de toekomst beschouw en me bedenk dat het mijn doel is om de wereldtitel te behalen. Qua leeftijd en ervaring ben ik op dit moment ook in een goede positie, ik zie mezelf nog wel een kleine tien jaar rijden. Ik ben nog jong maar heb al wel veel ervaring," aldus de 29-jarige Duitser.

Heidfeld zegt ook blij te zijn met zijn teamgenoot, Robert Kubica. "Voor mij is het beter als ik tegen iemand rijdt die snel is, dan tegen iemand die langzaam is. Van een langzame teamgenoot kun je je niet onderscheiden, dan moet je het allemaal zelf doen."

DVD: De Wim Verstappen filmcollectie

Vraag een willekeurige voorbijganger naar zijn of haar mening over de Nederlandse filmindustrie en de veelal overbodige seksscènes zullen snel ter sprake komen. Bijvoorbeeld Paul Verhoeven lijkt altijd de neiging te hebben om zijn actrices in al hun glorie in beeld te brengen. Veelal wordt echter onze gehele filmklimaat hier op beoordeeld. Onterecht natuurlijk, aangezien het vaak best goede films zijn, en vooral omdat we bijvoorbeeld op het gebied van documentaire één van de toonaangevende landen zijn (geweest). Als er echter iemand voldoet aan het archetypische beeld van de Nederlandse filmmaker, is het Wim Verstappen wel. Samen met producent Pim de la Parra (Pim en Wim) was hij één van de grondleggers van onze naoorlogse cinema.


'John de Mol wil af van Tien'

Icoon Media Mediatycoon John de Mol is Tien zat en zoekt een uitweg uit het project zonder teveel gezichtsverlies. De zender haalt matige kijkcijfers en heeft geen kijkers kunnen wegtrekken bij SBS6. Daarom wil De Mol SBS maar helemaal opkopen en Tien daarbij inlijven. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

De Mol raakt steeds verder geïsoleerd bij het zoeken van een uitweg. De Mol wilde na het Tien-avontuur SBS Nederland opkopen. Hij zat daarom om de tafel met SBS-aandelhouders Permi-ra, KKR en de Telegraaf Media Groep. De gesprekken mislukten jammerlijk, omdat de aandeelhouders een splitsing van het bedrijf niet wenselijk vinden. De SBS Groep heeft namelijk ook zenders in Roemenië, België en Zweden. Daarom besloot De Mol om dan maar de internationale tak van SBS op te kopen.

Opnieuw volgden er serieuze onderhandelingen, omdat er voor beide partijen veel te winnen was. De SBS Groep kon een garantie krijgen voor veel van De Mol's formats. Tien zou in het plan verdwijnen en de sterren van Tien zouden waarschijnlijk meeverhuizen naar SBS6. "Wat er in dat scenario met sterren als Linda de Mol en Beau van Erven Dorens zou gebeuren, is nooit besproken. Sommigen zouden meeverhuizen, van anderen het contract worden afgekocht", aldus een Tien-ingewijde.

Maar de SBS-deal ging opnieuw niet door, omdat SBS het Duitse tv-bedrijf Pro7/Sat1 opkocht. Dat bedrijf zal fuseren met de SBS Groep, waardoor een gigantisch Europees televisie-imperium ontstaat. Hierdoor is De Mol waarschijnlijk niet meer nodig en zijn er formats genoeg. Maar De Mol kan niet veel anders doen dan weer een stapje hoger doen en het hele bedrijf op te kopen.

Hij kan namelijk niet op de huidige weg doorgaan. Tien zorgt voor een verlies van 200.000 euro per dag en dat is zelfs voor De Mol veel geld. Ook lijken adverteerders zich af te wenden van de zender en heeft de zender de doelstelling van tien procent marktaandeel dit jaar opnieuw niet gehaald. De zender blijft steken op zeven procent.

Volgens mediawetenschapper Maarten Reesink van de Universiteit van Amsterdam is geld niet het probleem voor Tien. John de Mol heeft een succesvol kanaal nodig voor de volgende nieuwe hit waar hij steeds naar op zoek is. Dat is het échte probleem van de matige kijkcijfers. De Mol wil nieuwe formats uitproberen en heeft daarvoor een groot publiek nodig. Daarom wil hij die tien procent marktaandeel.

"Ik doe niet mee met de mensen die zeggen dat Tien is mislukt, RTL en SBS konden in hun begintijd alleen maar dromen van een marktaandeel van zeven procent. Maar het schiet niet erg op met Talpa en De Mol is er de man niet naar om dat lang te laten duren", aldus Reesink. Hij denkt dat een overname van SBS een optie kan zijn, zodat hij wel programma's kan uitproberen en een doelgroep voor ogen heeft.

Met dank aan Finch voor de submit.

Burger King games groot succes

Bij wijze van reclamestunt heeft Fastfood keten Burger King een tijdje geleden in samenwerking met Microsoft een drietal games laten ontwikkelen voor de Xbox 360. De games werden in Burger King vestigingen in de V.S. verkocht voor $ 3,99 per stuk. In de games speelt de Burger King variant van Ronald McDonald; The King, de hoofdrol. De titels van deze games zijn Pocketbike Racer, Big Bumpin' and Sneak King en spelers kunnen o.a. racen en sluipen.

Dat deze actie een ongekend succes is blijkt uit de verkoopcijfers. Er zijn meer dan twee miljoen exemplaren van deze games verkocht! Vol trots had Russ Klein, verantwoordelijk voor marketing bij Bruger King het volgende te zeggen:


"Most video games are considered a blockbuster when they reach the 1 million mark in sales, and this collection has achieved twice that, thanks in part to the great value for the money and convenient holiday stocking stuffer appeal."Stalk jonge meisjes en prop een hamburger in hun mond

Di Montezemolo: Kimi moet kampioen worden

Ferrari president Luca di Montezemolo is van mening dat het jaar 2007, het jaar van Kimi Räikkönen moet worden.Volgens Di Montezemolo had de Fin al veel eerder kampioen moet worden.

Dat Räikkönen tot op heden zich nog geen wereldkampioen mag noemen is volgens de Italiaan alleen maar te wijten aan pech. "Het moet gezegd worden dat Kimi in 2005 al kampioen had moeten worden als zijn wagen maar betrouwbaarder was geweest" vertelde Di Montezemolo aan Gazzetta dello Sport, "Hij is vijf keer uitgevallen terwijl hij aan de leiding reed. Het is nu tijd voor hem dat hij het kampioenschap gaat winnen.We willen bij Ferrari weer de titels winnen zodat Jean Todt en ik rustig met pensioen kunnen gaan. Schumacher arriveerde bij ons op het juiste moment en Kimi nu ook."

Creditcard gezin

Mensen. Ze zijn leuk hoor, mensen, maar soms word je er echt een beetje moe van. Neem nou de mensen die, na een dag hard werken, braaf naar hun woning afreizen, hun vrouw een tedere doch ongemeende zoen geven, de kinderen gedag zeggen, de hond een aai geven, hun bretels losklikken en vervolgens in hun sokken achter de tv gaan hangen. Lingo kijken, terwijl Moeder de vrouw ondertussen een overheerlijke pot receptgestuurde prut inelkaar staat te koken en de kinderen zich uitleven op de neerslachtige Labrador.

Meerderheid Duitsers wil mark terug

Icoon Financieel Niet alleen veel Nederlanders denken graag terug aan hun oude munteenheid, ook de Duitsers hebben nog steeds veel moeite met de euro. Bijna 60 procent van de Duitsers zou het liefst de vertrouwde D-mark weer in de portemonnee hebben.

Dat blijkt uit een onderzoek, waarvan de resultaten woensdag door het tijdschrift Stern zijn bekendgemaakt. Van de ondervraagden geeft 40 procent de voorkeur aan de Europese munteenheid, 2 procent kan het niets schelen.

Veel Duitsers denken dat door de euro alles veel duurder is geworden. In de Bondsrepubliek kreeg de munteenheid dan ook de bijnaam Teuro. De grootste tegenstanders van de euro zijn arbeiders. Een derde van de Duitsers rekent bij het inkopen alles nog om in D-mark.60% Duitsers wil mark terug

Vissers mogen minder vangen in 2007

Icoon Economie Vissers mogen in 2007 minder vangen en minder op zee varen. De ministers van Visserij van de 25 EU-landen hebben daarover in Brussel een unaniem akkoord bereikt in de nacht van woensdag op donderdag.

De vissers op tong mogen 15 procent minder vangen, die op schol 12,5 procent. De jaren erna staan hen nog meerdere kortingen te wachten tot een totaal van 30 procent, zo is alvast in een beheerplan afgesproken. "Een bittere pil", zei minister Cees Veerman (Visserij). De maatregelen zullen vele vissers brodeloos maken. "We moeten bekijken of een nieuwe saneringsregeling nodig is. Het lijkt me redelijk, maar dat besluit is aan de volgende regering".

De vissers op tong en schol mogen tegelijk 8 procent minder dagen op zee varen. De vissersorganisaties bestrijden het lagere aantal zeedagen. Om de kleine vissen voor de kust te sparen zijn volgens hen juist meer dagen nodig om verder op de zee te vissen. De beperkingen moeten de visstand helpen herstellen en tegelijk de bijvangst van de wel erg zeldzame kabeljauw helpen voorkomen.

Schol en tong zijn van groot economisch belang voor de Nederlandse vissersvloot. De andere toonaangevende soort, blauwe wijting, mag 15 procent minder worden gevangen. "De Europese Commissie heeft blauwe wijting uitgeruild met Noorwegen voor een beetje tong. Een deal die ons niet aanstaat. Maar we kunnen daar niets meer aan doen", zei Veerman, die zich vorig jaar erg boos maakte toen Nederlanders veel minder blauwe wijting mocht vangen.

Turkmeense dictator Nijazov overleden

Icoon Buitenlands De autoritaire president van Turkmenistan Saparmurat Nijazov is donderdag overleden aan een hartstilstand. Dat meldden Turkmeense hoffunctionarissen.

Nijazov was 66 jaar. "Turkmenbashi de Grote is overleden", meldde de staatstelevisie, vergezeld van beelden van de nationale vlag voor een zwarte achtergrond. De president voor het leven regeerde twintig jaar met ijzeren hand over Turkmenistan. Mensenrechtenorganisaties omschreven zijn bewind als een van de meest repressieve ter wereld.

De bevolking zijn alle burgerlijke en democratische rechten ontnomen, mensen verdwenen spoorloos na showprocessen en op last van de staat werden Nijazov en zijn familie als goden vereerd.Hield Turkmenistan in ijzeren greep

Koeman wil Robert tweede kans geven


PSV wil de Braziliaanse aanvaller Robert terughalen. Robert word nu verhuurd aan het Spaanse Real Betis, maar trainer Ronald Koeman geeft Robert graag nog een tweede kans om zich te bewijzen.

"We hebben nu eenmaal niet veel geld te besteden, dus ik sluit Robert niet uit", aldus Koeman over de spits, die in 2005 naar Eindhoven werd gehaald. Na een half jaar spelen raakte Robert echter op een dood spoor en werd hij verhuurd aan Real Betis, waar hij op het moment al anderhalf jaar voor actief is.

'Basso en Ullrich betaalden Fuentes'

De wielrenners Ivan Basso en Jan Ullrich zijn door het Spaanse blad Interviu wederom gelinkt aan de van dopingpraktijken verdachte Eufemiano Fuentes.

Het magazine meldde gisteren dat beide wielrenners dit jaar 70.000 euro hebben betaald aan de dokter voor 'behandelingen'. Dat zou in documenten staan die de Spaanse justitie in het huis van Fuentes heeft gevonden. Ullrich wordt in de documenten '1 Nibelungo' genoemd en Basso de bijnaam '2 Birilo'. Ook zou Ullrich worden aangeduid als 'Jan' en [i]'Rudy's zoon'[i/]. Volgens Interviu zouden de Spanjaarden Óscar Sevilla en Francisco Mancebo en de Colombiaan Santiago Botero rond de 50.000 euro aan Fuentes hebben betaald.

Saha langer bij United

Manchester United heeft het contract met aanvaller Louis Saha opengebroken en verlengd tot 2010. Het oude contract van de Fransman liep tot medio 2008.


Sinds april van dit jaar heeft Saha een vaste basisplek in het keurcorps van manager Sir Alex Ferguson, hij verdreef toen Ruud van Nistelrooy uit het elftal. De aanvaller maakte dit seizoen in het Premiership acht doelpunten in zestien wedstrijden.

Wycombe Wanderers stunt in League Cup

In de strijd om de League Cup zorgde Wycombe Wanderers dinsdagavond voor een stunt door zich ten koste van Charlton Athletic te plaatsen voor de halve finale van de League Cup.

De nummer vijf van de League Two, het vierde profniveau van Engeland, won met 0-1, dankzij een treffer van Jermaine Easter. Hij haalde uit vanaf twintig meter en daarop had doelman Scott Carson geen verweer.

Didier Drogba was goud waard voor Chelsea. De Ivoriaanse aanvaller schoot zijn ploeg woensdag naar de halve finales van de Carling Cup. Drogba maakte de enige goal in het uitduel met Newcastle United.

Ook Tottenham Hotspur bereikte de laatste vier. Jermain Defoe scoorde in de verlenging het enige doelpunt van de wedstrijd. De ploeg van trainer Martin Jol had thuis veel moeite met tweededivisionist Southend United.

Het duel tussen Arsenal en Liverpool, dat dinsdag op het programma stond, werd afgelast vanwege te dichte mist.

Bob de Jong vindt toch geldschieter

Schaatser Bob de Jong mag zich weer professional noemen. De olympisch kampioen op de 10.000 meter heeft in zorgverzekeraar Univé een geldschieter weten te vinden voor de komende anderhalf jaar.

"Tot vandaag was ik amateur. Nu ben ik weer professional", aldus De Jong. Nadat zijn contract bij Team Telfort aan het eind van vorig seizoen niet werd verlengd, zat De Jong zonder ploeg. Met de steun van Univé is alles opgelost voor De Jong. "Bob kan de komende twee seizoenen zorgeloos schaatsen", aldus Ron Mulder, zaakwaarnemer van De Jong.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Random Pics van de Dag #946
©FOK.nl e.a.