FOK!ker van de week: SCH

Geliefd, gehaat, gastcolumnist, advocaat van de duivel bij alles en nog veel meer. Slechts weinig andere gebruikers zijn zo bekend als SCH.


SCH (Jaap) met vergiet en voetbalsjaal


Op FOK!
 • Hoe ben je op FOK! terecht gekomen?
  Bij de eerste Big Brother keek ik al wel eens rond. Mijn serieuze Fok-leven zal via een voetbalinsteekje tot leven zijn gewekt. Ik herinner me dat in mijn eerste Fok-weken de transfer rond Gerald Sibon naar Heerenveen rondkwam en dat ik daar een topic over opende. Volgens de moderatoren Doc en golfer hoorde dat in een verzameltopic. Daar was ik het uiteraard niet mee eens en dat leidde direct tot een gezellige mailwisseling en ik meen zelfs mijn eerste ban.


 • Wat is je favoriete stukje van FOK!?
  Ik kom vooral op het forum en heb daar vele favoriete stukken en stukjes. De subfora waar ik het meest kom zijn VBL, POL en NWS maar of ze daarmee favoriet zijn? Bij tijd en wijle heb ik er schoon genoeg van maar het is blijkbaar mijn opdracht in het leven om rechtse rukkertjes bij te schaven. Op de FP kom ik af en toe om te checken of ze niet teveel op GeenStijl gaat lijken, wat gelukkig niet het geval is. En ik check altijd het Fotoboek van mannelijke users met domme posts. Want dom en aantrekkelijk gaat niet zelden hand in hand.


 • Welke crewleden haat je en welke vind je tof?
  Men haat gewoonlijk slechts diegenen die men niet kan minachten, las ik ergens. Dus haat is helemaal niet nodig. Ik lig vaak in de clinch met de crew en het verschilt per dag met wie. Met golfer en Doc is het ook helemaal goed gekomen en met veel anderen ook wel. Martijn_77 is een vrij triest geval maar niet zozeer vanwege zijn moderatorschap. Het is wel netjes van Fok dat iedereen dit soort functies kan krijgen, ongeacht geestelijke vermogens.Waar ik slecht tegen kan is dat toontje waar veel crewleden zich schuldig aan maken. Users zijn de mensen van wie je het moet hebben en die spreek je niet aan alsof het randdebielen zijn. Maar ik heb met de meeste weinig problemen en ik vind er ook niet echt veel uitermate tof. Een woord dat ik nooit zou gebruiken trouwens: tof. Ze zijn een noodzakelijk kwaad en ze zijn prima om af en toe tegen aan te piesen. Ik snap weinig van de hunkering naar het modschap van nogal wat users. Het lijkt me een straf. Als ik zou moeten dan zou ik een voorbeeld nemen aan Kozzmic in POL: je eigen subforum bevruchten met veel leuke topics en discussies. Maar dan kan ik als user ook doen.


 • Voor welke functie vind je jezelf de ideale man/vrouw?
  Ik schrijf nog wel eens columns en dat is leuk om te doen en een prima uitlaatklep. Heb ook de ilussie dat ik dat redelijk kan. Maar de tijd ontbreekt en ik ben ook niet helamaal overtuigd van de reikwijdte van de columns op Fok! Voor een leidinggevende functie ben ik uitermate geschikt maar ik ben nogal bevriend met eigenaar Danny en ik vind dat je die zaken niet moet mengen; dat lijkt al gauw op belangenverstrengeling.


 • Welke FOK!ker zou je een schop onder zijn/haar kont willen geven?
  Helaas zijn er in de fotoboeken niet al te veel bipsjes zichtbaar. Mijn beste maatje op Fok! is tong80 en die geef ik al heel regelmatig diverse trappen op diverse plekken maar ook hij moet gewoon blijven wie hij is.


 • Wat is het beste topic dat je zelf hebt geopend?
  Het doorgestoken kaart topic over de eerste Idols was redelijk geniaal, al zeg ik het zelf. Was erg grappig om de username in De Telegraaf en de Story terug te lezen. Het was een topic dat gebaseerd was op de theorie dat RTL zelf bepaalt wie er wint en dat niet van het publiek laat afhangen. Die theorie onderschrijf ik nog steeds. Maar er hing een leuk bedacht verhaal aan dat ik als medewerker van de omroep toegang tot de regie en redactievergaderingen had. Er waren mensen die me echt geloofden, de meesten vonden het gewoon grappig en er ontstonden een soort kampen. Een ander hilarisch topic was dat waarin veel users dachten dat ik een vrouw was. Blijkbaar ben ik het leukst als ik niet mezelf ben.


 • Wat is jouw favoriete topic in het algemeen?
  Ik kom dagelijks wel even in het voetbalcafe Hools om iets doms te zeggen en er worden dan ook altijd domme dingen terug gezegd. Dat is prettig. De laatste maanden loopt het reeksje 'SCHtel hier je vragen aan een ervaren homo' heel leuk, zeker nu de hetero's die alles over kontneuken willen weten, zijn bevredigd. En natuurlijk alle topics waarin Rita Verdonk zichzelf belachelijk maakt, die kunnen rekenen op mijn diepste sympathie.


 • Met welke FOK!ker zou je een beschuitje willen eten?
  Van beschuit krijg je een droge bek maar ik houd van alle woorden met SCH erin dus vooruit maar. Maar als ik dat perse zou willen, dan had ik dat toch al wel gedaan? Ik vind Fokkers leuk omdat ik ze op Fok ken, dat hoeft niet zo in het eggie.


 • Wat zou je doen als je voor 1dag admin zou zijn?
  Achter de schermen koffiedrinken met yvonne en shmoopy en de mannen op Fok! bespreken. Ik heb als columnist 1 dagje een kijkje achter de schermen kunnen nemen voordat Danny er zijn stokje voor stak en ik kan jullie verzekeren: het is er nog saaier dan in De Gouden Kooi.


 • Welk seksspeeltje zou je wel eens op de Frontpage willen winnen?
  Ik vond dat filmpje van Stefan Postma echt goor dus zeker niet met een blonde doos. Misschien wel met mijn schaap Bea. Zij is van polyester, we kochten haar op een tuinmarkt en ze is verschrikkelijk lief en heeft haar beste tijd al gehad, dus lekker rustig.


 • Op welke manier heeft FOK! jouw wereldbeeld doen veranderen?
  Dat is wat teveel gevraagd, vrees ik. Ik vind het wel interessant om bepaalde ontwikkelingen te volgen. Hoe de jongere generatie over politiek en maatschappij denkt bijvoorbeeld. Maar ik waak ervoor om daar al te grote conclusies aan te verbinden.


 • Wat had je kunnen doen als je geen duizend uur aan FOK! zou hebben besteed?
  Dan had ik inmiddels de Libris Literatuurprijs gewonnen met mijn debuutroman. Nu blijft het steken bij 3 alinea's. Fok is vooral voor tussen de bedrijven door. Tijdens het krantlezen, het ontbijt, voor het slapen gaan, tijdens het werk enzovoorts. Het is lichtelijk verslavend maar ik speel dan weer nooit computerspelletjes en doe niet aan fitness of joggen. Daar gaat ook veel tijd in zitten, heb ik vernomen.


  Buiten FOK!
 • Leeftijd, woonplaats, opleiding, beroep.
  Ik ben van 1967, geboren in Heerenveen en alweer de grootste helft van mijn leven woonachtig in Utrecht. Ik ben journalist en heb daar ook voor geleerd, ik maak samen met anderen een paar dagelijkse radioprogramma's.


 • Wat zijn jouw hobbies?
  Nieuws en politiek! Kranten lezen. sc Heerenveen is een rode draad. Ik bezoek regelmatig uitwedstrijden en dan ga ik helemaal binnenstebuiten. We hebben drie katten waar ik gek mee ben en ik lees alles wat los en vast zit. Van de folders van de Gamma tot de Vrij Nederland of de nieuwe Grunberg en zelfs Saskia Noort. Ik heb altijd iets te lezen bij me.


 • Hoe ziet jouw leven eruit wanneer je twee keer zo oud bent als nu?
  Als ik dan nog gezond en fit genoeg ben om zelf boodschappen te doen en te lezen, ben ik al heel tevreden.


 • Wat is de laatste cd die je hebt gekocht?
  Die van Cat Stevens, alias Yusuf. Je bent moslimknuffelaar of niet. En die van de Ta-Dah van de Scissor Sisters, met kaartjes voor het concert. Beetje a-typisch want heb vooral een punkrockhardcore voorkeur met voorliefde voor mooie melodieen.


 • Wat was je allertofste vakantie?
  Afgelopen zomer in Toscane, twee weken met tegen de 40 graden en veel boeken. Ik houd van zon en lezen. En van steden een sport: een weekje Londen waarvan drie dagen naar Wimbledon, dat was ook niet slecht.


 • Waar heb je nu echt een onwijze teringhekel aan?
  GeenStijl en de hele manier van omgaan met elkaar die daaruit spreekt.

 • Stel: je bent voor ÚÚn dag de president van de Verenigde Staten, wat zou je doen?
  Je kan heel veel doen op 1 dag dus ik zou wat dingen verbieden: onder andere de scientology church, Pat Robertson, de doodstraf en Maria Carey. En ik zou Texas opheffen, dat scheelt al een stuk! Ik zou ook Balkenende nog eens uitnodigen, levert altijd leuke beelden op.

 • Wat doe jij aan een beter milieu?
  Te weinig. Mijn vriend is daar gelukkig beter in. Ik ben een consument. Ik schrijf er wel altijd zinnige dingen over op Fok! natuurlijk.


 • Op welke SBS6-nieuwslezeres/nieuwslezer zou jij het wel kunnen?
  Hebben ze daar nieuwsprogramma's dan? Het lijkt me wel leuk om Hans Kraaij jr. te bedelven onder miljoenen dominostenen, mag dat ook?


 • Tenslotte: wat wil je de wereld nog vertellen? Dit is je kans.
  Volg me maar op het forum!

  De rest...
 • Welke vijf FOK!kers wil je ook wel eens deze vragen zien invullen?
  Sigme, Da_Sandman, Mutant01, milagro en Twoflower.

 • De vraag van Disorder: Daar lig je dan, op je sterfbed. Wat zullen je laatste woorden zijn?
  Heeft Heerenveen gewonnen?


 • Mijn vraag aan de volgende FOK!ker van de week:
  Heb je wel eens geweld gebruikt en hoe voelde dat?