Luhr en Rockenfeller naar Audi

Audi heeft bekend gemaakt dat Lucas Luhr en Mike Rockenfeller overstappen van Porsche naar Audi. Ze zullen zowel met de R10 in de American Le Mans series gaan rijden, als met de A4 in de DTM.

"Het is voor ons belangrijk dat de courerus ook in het sportwagenproject met de Audi R10 TDI betrokken worden", vertelt Dr. Wolfgang Ulrich. "Mike en Lucas voldoen aan de criteria. Ik ben er zeker van dat ze een verrijking zijn en goed bij Audi zullen passen. Lucas heeft vorig seizoen getoond dat hij aan het stuur van een GT-wagen net zo snel kan zijn als met een Le Mans-prototype. Mike heeft ook bewezen dat hij in een prototype een geduchte tegenstander is."

De overstap is enigszins opmerkelijk te noemen, aangezien Luhr en Rockenfeller Porsche rijders van het eerste uur zijn. Luhr won dit jaar nog het kampioenschap in de LMP2 klasse met de Porsche RS Spyder van het Penske team. Samen met Rockenfeller, Timo Bernhard en Marcel Tiemann werd dit jaar ook de 24 uur van de Nürburgring gewonnen, in een Porsche 911 GT3.

Het is nog niet bekend wie Luhr volgend jaar zal vervangen bij het team van Penske.