FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 11 oktober 2006

Yankees pitcher Lidle overleden in vliegtuigcrash

Cory Lidle, pitcher van de New York Yankees, was de piloot van het vliegtuigje dat deze avond in een flat in Manhattan vloog. Ook de vlieginstructeur van Lidle kwam bij de de crash om het leven.

De Yankees werden afgelopen zondag uitgeschakeld werden in de play-offs door de Detroit Tigers. Lidle heeft daarna zijn locker in het Yankee Stadium leeg gehaald en praatte over zijn interesse voor het vliegen. Lidle kwam afgelopen zomer over van Philadelphia Phillies en pitchte 1 1/3 inning afgelopen zondag tegen de Detroit Tigers.

De pitcher begon zijn carriŤre in 1997 bij de New York Mets en kwam later ook nog uit voor Tampa Bay, Oakland, Toronto and Cincinnati. Cory Lidle is 34 jaar geworden.

Uitslagen Kwalificatiewedstrijden EK 2008

Verspreid door Europa zijn vanavond diverse interlands afgewerkt in het teken van de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap in 2008. Nederland trad thuis aan tegen AlbaniŽ, en won met 2-1. Hieronder vind je de uitslagen en standen.

Groep A:

Polen - Portugal 2-1
BelgiŽ - Azerbeidzjan 3-0
Kazachstan - Finland 0-2
ServiŽ - ArmeniŽ 2-0

#LandGespeeldPunten
1.ServiŽ410
2.Finland48
3.BelgiŽ47
4.Polen47
5.Portugal34
6.Kazachstan42
7.ArmeniŽ31
8.Azerbeidzjan41


Groep B:

GeorgiŽ - ItaliŽ 1-3
Frankrijk - Faeroer Eilanden 5-0
OekraÔne - Schotland 2-0

#LandGespeeldPunten
1.Schotland49
2.Frankrijk49
3.ItaliŽ47
4.OekraÔne36
5.Litouwen34
6.GeorgiŽ43
7.Faeroer Eilanden40


Groep C:

Malta - Hongarije 2-1
Turkije - MoldaviŽ 5-0
BosniŽ-Herzegovina - Griekenland 0-4

#LandGespeeldPunten
1.Turkije39
2.Griekenland39
3.Noorwegen36
4.BosniŽ-Herzegovina44
5.Malta33
6.Hongarije43
7.MoldaviŽ41


Groep D:

Ierland - TsjechiŽ 1-1
Wales - Cyprus 3-1
Slowakije - Duitsland 1-4

#LandGespeeldPunten
1.TsjechiŽ410
2.Duitsland39
3.Slowakije46
4.Wales33
5.Cyprus33
6.Ierland31
7.San Marino20


Groep E:

Andorra - MacedoniŽ 0-3
KroatiŽ - Engeland 2-0
Rusland - Estland 2-0

#LandGespeeldPunten
1.Engeland47
2.KroatiŽ37
3.MacedoniŽ47
4.IsraŽl37
5.Rusland35
6.Estland30
7.Andorra40


Groep F:

IJsland - Zweden 1-2
Noord-Ierland - Letland 1-0
Liechtenstein - Denemarken 0-4

#LandGespeeldPunten
1.Zweden412
2.Denemarken37
3.Noord-Ierland47
4.Letland33
5.Spanje33
6.Ijsland43
7.Liechtenstein30


Groep G:

Nederland - AlbaniŽ 2-1
Luxemburg - Bulgarije 0-1
Wit-Rusland - SloveniŽ 4-2

#LandGespeeldPunten
1.Nederland410
2.Bulgarije48
3.RoemeniŽ37
4.Wit-Rusland44
5.SloveniŽ33
6.AlbaniŽ31
7.Luxemburg30

PS3 nu voor 2000 dollar

Geld over? Je kan je eigen (US) PS3 hebben voor slechts 2000 dollar. Op eBay kun je beginnen met bieden op PS3-units vanaf 1200 dollar. Let op; geen van deze verkopers heeft nu al een PS3 in bezit, en ze verkopen dus een unit die hopelijk bij pre-order uitgeleverd zal worden. Wil je het risico nemen, go ahead, order one. Het apparaat zal op 17 november naar je verstuurd worden, als de verkoper zijn pre-order heeft kunnen verzilveren natuurlijk.

Je kunt hier je bod doen.

Uitzetcentrum Rotterdam Airport weer veilig

Icoon BinnenlandsHet uitzetcentrum voor uitgeprocedeerde asielzoekers (UZC) op Rotterdam Airport is weer brandveilig. Een controle van de Rotterdamse brandweer heeft uitgewezen dat alle gebreken die veertien dagen geleden waren geconstateerd, zijn hersteld.

Dat heeft een woordvoerder van burgemeester Ivo Opstelten woensdagavond gezegd. Opstelten is woensdagmiddag zelf poolshoogte gaan nemen in het uitzetcentrum. Volgens zijn woordvoerder was hem duidelijk geworden dat alles weer in orde was. Na een tussentijds onderzoek in het centrum bleek veertien dagen geleden dat het slecht was gesteld met de brandveiligheid van het UZC. Opstelten stuurde de verantwoordelijke ministeries van VROM en Justitie een brief waarin de departementen werd gevraagd de bouwkundige tekortkomingen binnen twee weken te herstellen, anders zou hij de vergunning intrekken.

Schipholbrand
Naar aanleiding van het rapport-Van Vollenhoven, dat drie weken geleden werd gepresenteerd, besloot het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam een 'onorthodoxe controle' te laten uitvoeren in het uitzetcentrum. Volgens Opstelten vonden tot nu toe zogeheten optische controles plaats, maar deze keer werden wand- en plafondplaten verwijderd. Dat leverde het beeld op van een onverantwoorde situatie.

De burgemeester besloot meteen dat er continu brandweerlieden op het centrum aanwezig moesten zijn en er mochten van hem geen nieuwe asielzoekers worden geplaatst. De Dienst JustitiŽle Inrichtingen (DJI) van Justitie is daarna aan de slag gegaan om de gebreken te herstellen. Dat is nu gebeurd. Volgens Opstelten voldoet het UZC weer aan alle vergunningen. De gemeenteraad is woensdag over de situatie op de hoogte gebracht.

De veilige cel

Voetbal: Uitslag Nederland - AlbaniŽ

Icoon Nederlands Elftal In de Amsterdam Arena werkte het Nederlands elftal vanavond haar vierde EK-kwalificatiewedstrijd af. Oranje begon redelijk maar zakte steeds verder weg naar een bedenkelijk niveau. Uiteindelijk wist Nederland nipt met 2-1 van AlbaniŽ te winnen.

In het eerste half uur van de eerste helft had Oranje weinig moeite met de nummer 75 van de FIFA wereldranglijst. AlbaniŽ kreeg nauwelijks mogelijkheden om een kans te creŽren en moest zich beperken tot verdedigen. Het grootste gevaar kwam van een afstandschot, maar Van der Sar voorkwam, zij het moeizaam, een tegendoelpunt. Ook het Nederlands elftal grossierde niet in uitgespeelde kansen. Het wist echter wel twee keer te scoren.

Na tien minuten gespeeld te hebben kreeg Oranje zijn eerste kans via een vrije trap op de rand van het zestien meter-gebied. Keeper Beqaj kon ternauwernood redding bieden op het schot van Robin van Persie. Ook de rebound was niet aan Van Persie besteed. Nog geen vier minuten daarna was de Arsenal-speler wel succesvol na een voorzet met het hoofd van Joris Mathijsen.

Danny Landzaat had de kans om de score te verdubbelen na iets meer dan twintig minuten. Na een goed lopende combinatie kon de middenvelder echter het net niet vinden. Zijn schot ging langs de doelman van AlbaniŽ.

Nederland kwam overigens goed weg na een vermeende handsbal van Nigel de Jong. In het eigen strafschopgebied had het er alle schijn van dat de Nederlander de bal met de hand beroerde. Naarmate de rust naderde, kregen de gasten enkele kleine mogelijkheden. Echt gevaarlijk werd AlbaniŽ daarbij nooit.

De 2-0 viel op een voor Nederland erg gelukkige manier. Verdediger Dede schoot de voorzet van Van Persie onbedoeld binnen. Keeper Beqaj raakte de bal nog net aan, maar voorkwam het doelpunt daarmee niet.

De tweede helft
Direct na rust was er onmiddellijk gevaar vanaf de kant van AlbaniŽ. Op de punt van het strafschopgebied vuurde Bogdani een hard schot op de goal van Nederland. De buitenkant paal bracht redding. Enkele minuten daarna wisselde Marco van Basten voor het eerst, Nigel de Jong ging eraf en Stijn Schaars kwam binnen de lijnen.

Het spel van Nederland was, net als in de eerste helft, niet al te best. Oranje speelde onnauwkeurig en ongeÔnspireerd en leed geregeld onnodig balverlies waardoor AlbaniŽ de Nederlandse verdediging onder druk kon zetten. Alleen Van Persie en Robben konden aan de andere kant iets proberen maar verder kreeg Oranje geen uitgespeelde kansen. Ook een schot van Landzaat leverde geen doelpunt op.

In de 66e minuut konden de meegereisde supporters van de uitploeg feestvieren toen Curri Van der Sar passeerde. Directe bewaker Van Bronckhorst was niet in de buurt waardoor Curri de bal in het net kon schuiven. Van Bronckhorst werd daarop direct door de bondscoach naar de kant gehaald.

Nederland wist zich na het tegendoelpunt nauwelijks te herstellen en kwam uitermate goed weg na een blunder van de scheidsrechter. De arbiter zag een zuivere handsbal van Boulahrouz over het hoofd, maar had een strafschop moeten geven aan de Albanezen. Nederland werd teruggedreven op eigen helft en kwam er niet meer uit. Onder een striemend fluitconcert verlieten de elf Oranje-spelers het veld na wederom een zeer matige wedstrijd.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!

Uitslag Nederland - AlbaniŽ

In de Amsterdam Arena werkte het Nederlands elftal vanavond haar vierde EK-kwalificatiewedstrijd af. Oranje begon redelijk maar zakte steeds verder weg naar een bedenkelijk niveau. Uiteindelijk wist Nederland nipt met 2-1 van AlbaniŽ te winnen.

In het eerste half uur van de eerste helft had Oranje weinig moeite met de nummer 75 van de FIFA wereldranglijst. AlbaniŽ kreeg nauwelijks mogelijkheden om een kans te creŽren en moest zich beperken tot verdedigen. Het grootste gevaar kwam van een afstandschot, Van der Sar voorkwam, zij het moeizaam, een tegendoelpunt. Ook het Nederlands elftal grossierde niet in uitgespeelde kansen en speelde ook zeker niet goed maar scoorde wel twee keer.

Na tien minuten gespeeld te hebben kreeg Oranje zijn eerste kans via een vrije trap op de rand zestien meter. Keeper Beqaj kon ternauwernood redding bieden op het schot van Robin van Persie. Ook de rebound was niet aan Van Persie besteed. Nog geen vier minuten daarna was de Arsenal-speler wel succesvol. Een corner van Oranje kon de door de Albanese defensie worden weggewerkt, de bal kwam vervolgens iets voor de middenlijn in Nederlands bezit. Een lange pass op Ryan Babel volgde, hij kopte door op Joris Mathijsen, die nog in de zestien stond. Mathijsen op zijn beurt kopte de bal voor de inkomende Van Persie die vervolgens beheerst kon afronden.

Danny Landzaat had de kans om de score te verdubbelen na iets meer dan twintig minuten. Na een goed lopende combinatie kon de middenvelder echter het net niet vinden. Zijn schot ging langs de doelman van AlbaniŽ.

Nederland kwam overigens goed weg na een vermeende handsbal van Nigel de Jong, in het eigen strafschopgebied had het er alle schijn van dat de Nederlander de bal met de hand beroerde. Naarmate de rust naderde, kregen de gasten enkele kleine mogelijkheden. Echt gevaarlijk werd AlbaniŽ daarbij nooit.

De 2-0 viel op een voor Nederland erg gelukkige manier. Verdediger Dede schoot de voorzet van Van Persie onbedoeld binnen. Keeper Beqaj raakte de bal nog net aan, maar voorkwam het doelpunt daarmee niet.

Direct na rust onmiddellijk gevaar vanaf de kant van AlbaniŽ. Op de punt van het strafschopgebied vuurde Bogdani een hard schot op de goal van Nederland. De buitenkant paal bracht redding. Enkele minuten daarna wisselde Marco van Basten voor het eerst, Nigel de Jong ging eraf en Stijn Schaars kwam binnen de lijnen.

Het spel van Nederland was, net als in de eerste helft, niet al te best. Oranje speelde onnauwkeurig en ongeÔnspireerd en leed geregeld onnodig balverlies waardoor AlbaniŽ de Nederlandse verdediging onder druk kon zetten. Alleen Van Persie en Robben konden aan de andere kant iets proberen maar verder kreeg Oranje geen uitgespeelde kansen. Ook een schot van Landzaat leverde geen doelpunt op.

In de 66e minuut konden de meegereisde Albanese supporters feestvieren nadat Curri Van der Sar had gepasseerd, Directe bewaker Van Bronckhorst was niet in de buurt waardoor Curri de bal in het net kon schuiven. Van Bronckhorst werd daarop direct door de bondscoach naar de kant gehaald.

Nederland wist zich na het tegendoelpunt nauwelijks te herstellen en kwam uitermate goed weg na een blunder van de scheidsrechter. De arbiter zag een zuivere handsbal van Boulahrouz over het hoofd, maar had een strafschop moeten geven aan de Albanezen. Nederland werd teruggedreven op eigen helft en kwam er niet meer uit. Onder een striemend fluitconcert verlieten de elf Oranje-spelers het veld na wederom een zeer matige wedstrijd.

Opstelling

Nederland:Van der Sar, Boulahrouz, Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst/ (68‘- Emanuelson), Landzaat, De Jong/ (50’- Schaars), Sneijder/ (79’- De Cler), Robben, Van Persie, Babel

AlbaniŽ:Beqaj, Dallku, Hasi, Dede, Aliaj/ (64’- Murati), Lala/ (45’-..), Curri, Skela, Haxhi, Bogdani/ (78’- Berisha), Tare

Wedstrijdverloop:

Nederland - AlbaniŽ

14’ Van Persie (NLD) 1 - 0
41’ Dede/ e.d. (ALB) 2 - 0
66’ Curri (ALB) 2 - 1

43’ De Jong (NLD)
74’ Bogdani (ALB)

Arbiter:
Yefet (IsraŽl)

Toeschouwers:
37.000

'Kinderen moeten meer rechten krijgen'

Icoon BinnenlandsDe belangen van mishandelde kinderen en hun pleegouders moeten voortaan zwaarder wegen dan de belangen van de biologische ouders. Dat concludeert de werkgroep Kind in de Pleegzorg in een advies dat maandag wordt aangeboden aan minister Hirsch Ballin van Justitie.

Volgens de werkgroep, die bestaat uit negen deskundigen, moet de kinderbeschermingswet hiervoor worden aangepast.

De werkgroep stelt dat de ontwikkeling van mishandelde en verwaarloosde kinderen nu vaak gevaar loopt omdat de kinderen, eenmaal uit huis geplaatst, toch weer kunnen worden opgeŽist door de biologische ouders. Zelfs als overduidelijk is dat die biologische ouders niet in staat zijn voor hun kinderen te zorgen.

Adventure Sinking Island naar DS

Adventureliefhebbers die nog geen Nintendo DS hebben, lopen de kans heel wat te moeten missen. Niet alleen komen binnenkort de adventures Phoenix Wright Justice For All, Touch Detective, Hotel Dusk Room 215 en Undercover Dual Motives uit, vandaag is er nog een aangekondigd. BenoÓt Sokal, bekend van de Syberia-games en recentelijk Paradise, gaat namelijk de aankomende PC-adventure Sinking Island van zijn studio White Birds ook op de Nintendo DS uitgeven.

Sinking Island wordt het eerste deel in een serie rond privť-detective Jack Norm. Het spel draait om een moord in een hotel op een tropisch eiland. Er zijn tien verdachten, elk met een overtuigend motief voor de daad. Norm moet dus uitzoeken wie de echte dader is. Ondertussen zinkt het eiland onder het gewicht van het hotel. De onderste verdiepingen (en daarmee eventueel daar liggend bewijsmateriaal) zullen na verloop ontoegankelijk worden. Je moet dus efficient omgaan met tijd en plaats.

Volgens een mede-oprichter van White Birds, Michel Bams, schiet de PC-versie van Sinking Island al lekker op en zal het spel volgens planning in februari klaar zijn. White Birds gelooft dat er een grote markt is voor wat meer volwassen spellen op de DS en daarom willen ze Sinking Island ook op de handheld uitbrengen. Het verhaal, de personages en de gameplay blijven intact, maar de besturing zal aangepast worden aan de mogelijkheden van de DS. Het grootste deel zal zich afspelen op het Touch!scherm, het bovenste zal voornamelijk gebruikt worden voor zaken als de inventaris, de kaart en aantekeningen. Een mock-up van developer laat zien hoe het spel er ongeveer uit zal komen te zien:De eerste screens van de PC-versie van Sinking Island vind je *hier*.

GP van BelgiŽ definitief terug

De Grand Prix van BelgiŽ komt definitief terug op de racekalender. Vandaag ondertekende de Waalse minister van Economische Zaken, Jean-Claude Marcourt, samen met F1-baas Bernie Ecclestone het contract.

Met het contract is het circuit van Spa-Francorchamps in principe tot en met 2010 verzekerd van een Formule 1-race. Na de race van volgend jaar heeft de regering van WalloniŽ drie opties: zelf doorgaan, stoppen en een boete van 18 miljoen euro betalen aan de Groep Ecclestone, of Groep Ecclestone gedurende drie jaar de Grand Prix te laten regelen waarmee een bedrag gemoeid is van 18 miljoen euro per jaar.

PlanetoÔde naar Harry Mulisch vernoemd

Icoon Zonnestelsel PlanetoÔde 10251 heet vanaf nu officieel 'Mulisch'. Dat heeft de Internationale Astronomische Unie (IAU) bekendgemaakt. Het hemellichaam is vernoemd naar de Nederlandse schrijver Harry Mulisch. De IAU heeft hiertoe besloten omdat Mulisch volgens de organisatie "een van de belangrijkste naoorlogse Nederlandse schrijvers" is.

PlanetoÔde 10251 werd in 1971 ontdekt door het Nederlandse echtpaar Van Houten. Het object, met een diameter van 5,5 kilometer, draait rondjes op ongeveer 350 miljoen kilometer afstand van de zon. Een jaar duurt voor 'Mulisch' 1301 dagen.

Mulisch zelf - de schrijver dus - heeft laten weten 'zeer vereerd' te zijn. In veel van zijn boeken, zoals in 'De ontdekking van de hemel', komen hemellichamen voor. "Toen ik het nieuws hoorde dacht ik: nu heb ik ťcht de hemel bereikt." Mulisch vergelijkt de vernoeming zelfs met de Nobelprijs voor Literatuur, waarvan de winnaar overigens morgen bekend wordt gemaakt. "Deze planetoÔde draait eeuwig om de zon en iedereen is na een jaar of zes vergeten wie de Nobelprijs won."

Mulisch is overigens niet de enige Nederlander waar een planetoÔde naar vernoemd is. Een volledige lijst is hier te bekijken.

Wat is een lijstverbinding

De laatste tijd wordt er nog al eens over een lijstverbinding gesproken. De SP en GroenLinks wilde een lijstverbinding met het PvdA en hebben uiteindelijk enkel met elkander een lijstverbinding gesloten. Maar wat is een lijstverbinding nou eigenlijk?

Een lijstverbinding heet eigenlijk helemaal geen lijstverbinding en is dan ook nergens te vinden in de Kieswet, eigenlijk heet dit een lijstencombinatie. Het is eigenlijk een foute benaming, want de lijsten worden niet verbonden of gecombineerd. Beiden partijen blijven namelijk gewoon los aan de verkiezingen meedoen. Er komen geen wisseling van personen of standpunten, maar over het algemeen gaan alleen partijen een lijstencombinatie aan met elkaar als ze dezelfde kiezers aanspreken. Zo zal de SGP nooit een lijstencombinatie aangaan met de PvdA, daarvoor verschillen de standpunten te erg.
Wat ze wel afspreken is dat ze de reststemmen met elkaar delen. Het aantal stemmen levert namelijk zelden een volledige zetelaantal op, er blijft altijd een restje over. Dit restje wordt verdeeld onder de deelnemende partijen waarbij de partij met de meeste reststemmen in verhouding als eerste een restzetel krijgt. Stel dat de PvdA 46,7 zetels heeft, het CDA 48,2 en de VVD 22,1, dan krijgt de PvdA de restzetel omdat zij het grootste aantal reststemmen heeft namelijk 0,7 terwijl het CDA 0,2 reststemmen heeft en de VVD slechts 0,1. Als partijen nu een lijstencombinatie maken, dan worden die reststemmen eerst onder elkaar verdeeld en krijgen de andere partijen die meedoen hun reststemmen niet. Een partij mag een zo groot mogelijke lijstencombinatie maken, zolang zij deze bilateraal (tweezijdig) aangaan. De SP mag dus een lijstencombinatie maken waarin de PvdA en GroenLinks inzitten, maar niet twee aparte lijstencombinaties maken, dus en ťťn met de PvdA en ťťn met GroenLinks.

Nog even een klein rekenvoorbeeldje om het duidelijk te maken.

Tijdens de verkiezingen gaan 1.500.000 mensen stemmen en er zijn 150 zetels te verdelen. Dat betekent dat er 1.500.000/150 = 10.000 stemmen nodig zijn voor ťťn zetel in de tweede kamer.

De SP en GroenLinks hebben een lijstencombinatie gemaakt. Samen krijgen ze 25 zetels en hebben ze dus 25*10.000 = 250.000 stemmen gekregen. Van die totale 250.000 stemmen heeft de SP er 164.000 en GroenLinks er 86.000.
De SP heeft dus eigenlijk 165.000/10.000 = 16,4 zetels.
GroenLinks heeft 86.000/10.000 = 8,6 zetels.
Samen hebben ze 1 restzetel (de 0.4 van de 16 en de 0.6 van de 8 maakt samen 1) die ze moeten verdelen. De partij met de meeste reststemmen, in dit geval Groenlinks met 6000 stemmen tegenover de SP met slechts 4000.
Groenlinks krijgt dus met de lijstencombinatie 9 zetels en de SP 16 zetels, terwijl zonder een lijstencombinatie GroenLinks misschien wel op 8 was blijven steken omdat de restzetels naar iemand anders zouden gaan.

Antillen worden Nederlandse gemeenten

Icoon Binnenlands De Antilliaanse eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba worden een soort gemeenten binnen Nederland. Deze eilanden krijgen net als andere gemeenten burgemeesters en gemeenteraden. Ook krijgen de inwoners van de eilanden kiesrecht voor de Tweede Kamer en voor het Europees Parlement. De eilanden worden feitelijk deel van Nederland en de Europese Unie. Nederland en de eilanden hebben daarover woensdag een akkoord bereikt.

De Antilliaanse wetgeving zal op deze eilanden verdwijnen en zal vervangen worden door Nederlandse wetgeving. De eilanden komen met deze maatregelen veel dichter bij Nederland te staan dan momenteel het geval is. Het nog niet bekend welke munteenheid de nieuwe gemeenten krijgen. Overigens wonen er op deze eilanden samen slechts 15.000 inwoners.

Er zijn wel enkele verschillen met huidige gemeenten. Zo zal de rijksoverheid controleren of de Antilliaanse gemeenten hun zaakjes financieel op orde hebben. De eilanden mogen geen geld lenen van de rijksoverheid. De eilanden krijgen een ander sociaal systeem dan het Nederlandse vasteland, dat aangepast is op het welvaartsniveau in die gebieden. "Het is niet zo dat nu het schip met goud die kant op gaat", aldus minister Atzo NicolaÔ van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties. Pas wanneer alles financieel in orde is zullen de eilanden deel van Nederland worden.

Sint Maarten en CuraÁao willen juist een meer autonome positie die vergelijkbaar is met Aruba. Nederland stelt echter hoge financiŽle eisen aan de gebieden waardoor gesprekken met deze gebieden niet vlotten. Pas wanneer er met alle Nederlandse Antillen een overeenkomst is zullen de maatregelen gelden.De Nederlandse Antillen

Geen verrassingen in opstelling Oranje

De opstelling van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijd vanavond tegen AlbaniŽ is net bekend gemaakt. In de basis geen verrassingen. Nigel de Jong is fit genoeg, dus hij start in de basis.

Opstellingen

Nederland: v.d.Sar, Boulahrouz, Ooijer, Mathijsen, v.Bronckhorst, Landzaat, De Jong, Sneijder, Robben, V.Persie, Babel.

AlbaniŽ: Beqaj, Dallku, Hasi, Dede, Aliaj, Lala, Curri, Skela, Haxhi, Bogdani, Tare.

Ophanging Albers brak door uitlaat

Spyker MF1 is er na onderzoek achter gekomen wat de reden was dat de aandrijfas van Christijan Albers brak tijdens de afgelopen race. Een kapotte uitlaat bleek de oorzaak te zijn.

"We zagen op onze computers dat de auto oververhit raakte en dat Albers vermogen verloor. Hierop wilden wij hem binnenhalen, maar toen brak de achterwielophanging al bij het aanremmen voor de laatste chicane", aldus Colin Kolles, de teambaas van Spyker.


Man vindt 'hoer' helemaal geen scheldwoord

Icoon JustitieEen 35-jarige Deventenaar heeft een wel zeer opmerkelijk verweer gevoerd tijdens een rechtszaak waarin hij werd aangeklaagd wegens belediging en bedreiging. De man vond het onzin dat hij een vrouw die hem afwees geen 'hoer' en 'hoerenmoeder' mocht noemen, aangezien dat in zijn geboorteland Turkije volkomen normale woorden zouden zijn.

De man moest zich verantwoorden voor de politierechter in Deventer. Naast de scheldpartij dreigde hij ook nog eens om de vrouw in de fik te steken als ze niet inging op zijn avances.

De rechter liet geen spaan heel van het verweer van de man. "U bent hier niet in uw geboorteland en hier is dit gedrag en het gebruik van dit soort woorden onacceptabel" aldus de politierechter. De Deventenaar werd veroordeeld tot een taakstraf van 30 uur.

De man zelf begreep alle ophef over de zaak niet zo. "Als ik gespannen ben, flap ik er wel eens iets uit. In het land waar ik vandaan kom is het gebruik van het woord 'hoer' heel normaal. Ik heb soms wel een beetje moeite om het goed in het Nederlands te vertalen".

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Mark Chapman nog zeker twee jaar vast

Icoon MisdaadMark David Chapman, die voor de moord op ex-Beatle John Lennon een levenslange gevangenisstraf uitzit, zal nog zeker twee jaar in de gevangenis blijven. Hij vroeg voor de vierde keer vervroegde vrijlating aan, maar de jury willigde zijn verzoek niet in wegens zijn 'bizarre' misdaad.

De jury was daarnaast niet van mening dat de vrijlating van Chapman in het belang van de gemeenschap zou zijn. De inmiddels 51-jarige Chapman schoot Lennon op 8 december 1980 dood in de gang van zijn hotel. Sindsdien zit hij vast in een gevangenis in New York.


John Lennon en zijn moordenaar


Met dank aan Deore voor de submit.

Luchtige Avatar screenshots

Een tijdje geleden hadden we al een lading screenshots voor de verschillende handhelds, maar zijn er ook Wii screens van Avatar: The Last Airbender vrijgegeven.


De game is gebaseerd op de populaire serie op Nickelodeon met dezelfde naam. De speler kruipt in de huid van alle hoofdrolspelers en zal met magie en martial arts de gemene Fire Nation moeten tegenhouden.

De wii versie van de game zal in 2007 op de markt verschijnen

Haase onderuit in Rennes

Robin Haase is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van het Challengertoenooi in het Franse Rennes.

Haase, de nummer 214 van de wereld, ging in de tweede ronde met 2-6 en 4-6 onderuit tegen de Duitser Tobias Summerer. Volgende week zal Haase deelnemen aan het Challenger-toernooi van Kolding, waar hij via de kwalificaties zal moeten proberen om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Bruyneel ontkent beschuldigingen

Johan Bruyneel ontkent dat zijn team, Discovery Channel in onderhandeling is met Jan Ullirch en Ivan Basso. "Klinkklare nonsens," noemt ploegleider Johan Bruyneel de berichten. Gisteren werd Discovery Channel en Milram door Francaise des Jeux-ploegleider Marc Madiot verweten dat zij de onderhandelingen met de twee dopingverdachten hadden geopend.

Wolfgang Strohband, de manager van Jan Ullrich, ontkent dat er onderhandelingen gaande zijn met het Amerikaanse team. "Dat zou indruisen tegen de ethische code van de ProTour", zei de manager van de Duitse ex-Tourwinnaar.

Ook Ivan Basso, de andere topper die betrokken is in de zaak-Fuentes, zou in de belangstelling staan van Discovery. "Maar ook daar is voorlopig geen sprake van", aldus Bruyneel.

Clijsters hervat training

Na een afwezigheid van twee maanden heeft Kim Clijsters woensdag weer voor het eerst op de tennisbaan gestaan. De 23-jarig Belgische is inmiddels voldoende hersteld van een hardnekkige polsblessure en heeft de training hervat. Haar rentree vindt plaats op 30 oktober in Hasselt, waar zij haar titel verdedigt.

Met haar zus Elke werkte Clijsters woensdag een lichte training af. "De slagen gingen goed en ik had ook geen last van mijn pols. Ik merk ook dat ik de afgelopen tijd goed aan mijn conditie heb gewerkt", aldus de voormalige nummer ťťn van de wereld.

Hond vangt kogels op voor baasje

Icoon OpmerkelijkIn Sydney heeft een hond een heldendaad verricht door twee kogels op te vangen voor zijn bejaarde baasje. Drie gemaskerde mannen drongen maandag de woning van een bejaarde man binnen, maar hadden daarbij niet gerekend op Rocky de Duitse herder.

De twee jaar oude Rocky besloot over te gaan tot actie en viel de indringers aan. Zijn baasje zegt dat hij normaal gesproken heel lief en betrouwbaar is. Rocky moest zijn heldhaftige daad bijna met zijn eigen dood bekopen. De mannen schoten de hond tijdens het gevecht tot twee keer toe in de borst.

"Rocky is een echte held", zo zegt een bekende van het baasje in de Sydney Morning Herald. "Rocky is namelijk absoluut geen waakhond. Hij is rustig, lief en likt je als je binnenkomt. Het is verbazingwekkend dat Rocky de indringers heeft aangevallen. Hij heeft het leven van zijn baasje gered", aldus de bekende.

Woensdag is Rocky geopereerd en zijn de twee kogels uit zijn lichaam verwijderd. Volgens de dierenarts maakt de hond het naar omstandigheden goed.

Met dank aan yunnie voor de submit.

Socceroos te sterk voor Bahrein

AustraliŽ heeft de kwalificatiewedstrijd, om plaatsing voor de Asian Cup, tegen Bahrein met 2-0 gewonnen.

John Aloisi en Marco Bresciano scoorden voor de Socceroos, die hiermee groepswinnaar zijn geworden. Bahrein speelde met het tweede elftal, het oliestaatje wil alles op alles zetten in de wedstrijd op 15 november tegen Koeiweit. Beide landen zijn namelijk nog in de race om de tweede plaats in de groep, die ook recht geeft op kwalificatie.

Schalke 04 en Zenith gaan samenwerken

Het sponsorcontract dat Schalke 04 heeft gesloten met het Russische energieconcern Gazprom, levert ook voor het Zenith Sint-Peterburg van trainer Dick Advocaat voordelen op. De Duitsers zetten namelijk een samenwerkingsverband op met de Russen.

De samenwerking houdt in dat beide clubs spelers zullen gaan uitgewisselen en dat Russische trainers bij Schalke 04 op stage kunnen gaan. Daarnaast krijgt Schalke 04, over vijf seizoen verspreid, meer dan 100 miljoen euro van Gazprom.

3 miljoen reacties op de FOK!frontpage

Icoon Sitenews - FrontpageJa, je leest het goed: 3 miljoen. Dat is een drie met zes nullen. Zoveel reacties zijn er sinds de start van FOK! in de herfst van 1999 op de FOK!frontpage verschenen. Inmiddels worden er maandelijks tussen de 60.000 en 70.000 reacties geplaatst. Dat aantal is nog altijd stijgende, en als het aan ons ligt stijgen we nog wel even door!

We willen jullie, de users, bedanken voor al die reacties, en ook feliciteren met het behalen van deze mijlpaal. Ook willen we alle crewleden die in de loop van de jaren hebben gezorgd voor content op de FP waarop gereageerd kon worden, zeer bedanken. Op naar de 4 miljoen!

De FOK!frontpage-crew.

GroenLinks lanceert FemFem-navigatie

Icoon Verkiezingen"Ga aan het einde van de weg linksaf. Kom op Wouter, jij ook!", zegt Femke Halsema. Het is de FemFem, een nieuw onderdeel van campagne van GroenLinks voor de verkiezingen van 22 november. De stem van de GroenLinks-fractievoorzitter leidt mensen met een TomTom-navigatiesysteem naar de plaats van bestemming.

De FemFem is gratis te downloaden op de website van GroenLinks en vervangt de normale stem van de TomTom door die van Femke Halsema. Met af en toe een politieke uitspraak er tussen door. "Je bent op de plaats van bestemming gearriveerd. Zie je wel, links kan best goed leiden!" Volgens een woordvoerder van GroenLinks moet de FemFem voornamelijk beschouwd worden als een ludieke actie. "Maar het is ook om aan te geven dat GroenLinks geen anti-autopartij is."


Nu maar hopen dat ze niet alleen maar "Links" kan zeggen, anders is het FemFatale!

Met dank aan Geert1983 voor de submit

Sharapova wint bij rentree

Maria Sharapova heeft haar eerste wedstrijd sinds haar overwinning op de US Open weten te winnen. Tijdens de Kremlin Cup was de Russin met 6-4 en 7-5 te sterk voor haar landgenote Ekatarina Bychkova.

Bychkova was via de kwalificaties doorgedrongen tot het hoofdtoernooi, Sharapova was als tweede geplaatst in de Russische hoofdstad. In de eerste set ging de strijd nog gelijk op. Bij de stand 3-3 kreeg Sharapova drie breekkansen, waarvan ze de tweede wist te benutten. Die break was ook genoeg om de set met 6-4 binnen te halen.

In de tweede set wist Sharapova meteen de service van Bychkova te breken. Ze wist die break voorsprong niet vast te houden, waardoor Bychkova kon terugkomen tot 3-3. Bychkova brak ook de volgende service, maar de nummer 94 van de wereld kon de druk echter niet aan, en liet haar opponente terug in de wedstrijd komen. Sharapova nam het heft echter weer in handen, en op 6-5 wist ze koelbloedig de set uit te serveren.

Dragon Ball Z Budokai Tenkaichi 2 in screens

Het spel Dragon Ball Z Budokai Tenkaichi 2 is een vechtspel geheel in de stijl van gelijknamige serie. Waar je in Dragon Ball Z Budokai Tenkaichi nog kon kiezen om te vechten met Super Saiyans moet je nu transformeren in het gevecht zelf. Je kan dus niet meteen al beginnen met allerlei extra krachten.

In de screens die we vandaag voor je hebben staat de dochter van Gohan en Videl centraal, genaamd Pan. Haar kun je ook kiezen om je tegenstanders totaal aan gort te slaan met alle verschillende moves.

Eind oktober van dit jaar zal het spel op de PS2 verschijnen en de Wii-release van het spel zal plaatsvinden ergens in 2007.
Groningen aast op Kolder

FC Groningen wil Marnix Kolder in de winterstop van BV Veendam overnemen. Gisteren voerden trainer Ron Jans en technisch manager Henk Veldmate een eerste gesprek met Kolder, die met acht doelpunten topscorer van de Eerste Divisie is.

Bij Veendam heeft Kolder nog een contract tot medio 2008, waardoor Groningen een afkoopsom voor hem zal moeten betalen. De 25-jarige Kolder speelt al zijn hele loopbaan voor Veendam. In tien seizoenen maakte hij in 257 competitiewedstrijden 68 doelpunten.

Gears of War à la multiplayer

Gears of War is een lang verwachte shooter voor op de Xbox360 en zal 17 november in de winkels liggen. Nu komen er zo vlak voor de release steeds meer screens en allerlei extra informatie los over het spel.

De multiplayer van Gears of War moet volgens de developer ook heel wat fans gaan vergaren:
- In het spel krijg je de optie om in de War Zone te gaan spelen. Hierin speel je in teams van vier tegen elkaar. Echter, als je dood gaat in deze mode dan ben je ook echt dood en is dat het einde van de match voor jou.
- In de mode Execution moet je als speler met enige tactiek te werk gaan omdat je de opdracht krijgt om elkaar op een bepaalde manier af te maken bijvoorbeeld met een kettingzaag of een headshot.
- Na de mode War Zone en Execution zit er ook nog een Assassination-mode in het spel. In deze multiplayeroptie is het de bedoeling dat je een bepaalde speler van het andere team uitschakelt om te winnen.
Geslagen dochter 'Blokwatcher' niet veilig op school

BuitenlandsDe 16-jarige zwangere dochter van de Antwerpse Blokwatcher Patrick Coeman die begin deze maand voor haar school belaagd werd door een groep van 15 Marokkaanse jongeren, moet mogelijk van school af omdat haar veiligheid niet langer gegarandeerd kan worden. Het Centrum voor Leerlingen-begeleiding overweegt Jasmijn nu naar een andere school te sturen.

De jongeren die haar klappen gaven waren medeleerlingen die schijnbaar niet gecharmeerd zijn van ongehuwd zwangere vrouwen. Degene die Jasmijn in haar buik trapte, noemde haar een ''slet'' omdat ze als 16-jarige in verwachting is.

De betrokken leerlingen zijn overigens van school verwijderd. Desondanks kan haar veiligheid kennelijk niet worden verzekerd. Volgens haar vader is dat met speciale maatregelen wel mogelijk. Zoals een aparte ingang gebruiken, een sleutel voor de werklift en in de pauzes mogen overblijven in een lokaal. Ook de school wil extra maatregelen nemen. Zelf wil Jasmijn niet van school omdat ze zich er thuisvoelt.

De zaak krijgt bij onze zuiderburen nogal wat belangstelling omdat vader Patrick Coeman een zogenaamde Blokwatcher is; een medewerker van de organisatie Blokwatch die extreemrechts in BelgiŽ scherp in de gaten houdt. Het incident met zijn dochter heeft zijn mening over de multiculturele samenleving en extreemrechts overigens niet veranderd.Jasmijn Coeman

Juventus verwacht strafvermindering

De clubleiding van Juventus verwacht dat de club een fikse strafvermindering zal krijgen. Dat verklaarde woensdag voorzitter Giovanni Cobolli na een twee uur durende beroepzaak bij sportautoriteit CONI.

Afgelopen juli kreeg Juventus in het Italiaanse fraudeschandaal van de rechter te horen dat de club de laatste twee landstitels moest inleveren en een divisie teruggezet zou worden. De Oude Dame speelt inmiddels in de Serie B, waar ze met zeventien punten in mindering moest beginnen. Volgens Cobolli wordt dat laatste zeker aangepast, waardoor de kansen voor de club op promotie dit seizoen enorm zouden groeien.

De verwachting is dat CONI morgen uitspraak zal gaan doen over het beroep van Juventus.

'Spuiten en slikken' voor Indiase kleuters

Icoon WeirdSeksuele voorlichting is tegenwoordig vrij normaal, kinderen in het begin van de puberteit moeten immers goed ingelicht worden over wat hen te wachten staan. In India moeten ze gedacht hebben niet vroeg genoeg te kunnen beginnen met de voorlichting, want daar zullen kleuters dit vanaf volgend jaar gaan krijgen. De autoriteiten willen dit doen om hen beter te wapenen tegen de moderne maatschappij.

Volgens de onderwijsraad van India krijgen kinderen vanaf hun vijfde al les over de gevaren van drugs en seks. In India ontbreekt het jongeren vaak aan deze kennis, daar India een nogal conservatief land is. Mede hierdoor staat het land ook bovenaan de top-10 van de landen met het meest aantal HIV-besmettingen.

Met dank aan yunnie voor de submit.

Jongen dreigt met ijzeren staaf in school

PolitieDe politie heeft gisteren in Enschede een 19-jarige jongen aangehouden die rond het middaguur bewapend met een ijzeren staaf een school aan het Mekkelholtspad was binnengegaan. Hij was op zoek naar een medescholier van zijn zus.

Toen leerkrachten de jongen tegenhielden en in bedwang hielden, bedreigde hij hen met de dood. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en is in de loop van de dag in verzekerde bewaring gesteld. Naar de toedracht van het incident wordt een onderzoek ingesteld

De leraren hebben aangifte tegen de heethoofdige tiener gedaan wegens bedreiging.

Doden bij Frans treinongeluk

Icoon BuitenlandsEen botsing tussen een passagierstrein en een goederentrein heeft tien doden en zeker twintig gewonden veroorzaakt. Het ongeluk vond 20 kilometer ten zuiden van de grens tussen Luxemburg en Frankrijk plaats.

De passagierstrein was in verband met werkzaamheden aan het spoor van spoor verwisseld. De trein reed daardoor op hetzelfde spoor als de goederentrein, waardoor ze frontaal tegen elkaar opbotsten.

De Luxemburgse politie is op de plaats van het ongeluk, het dorp Zoufftgen, om de Franse collega's te assisteren. De passagierstrein was vanuit Luxemburg op weg naar Nancy.

Treinongeluk Frankrijk

Met dank aan jd1982 voor de submit

Chinezen gebruiken kinderslaven voor game

Icoon ShockingChinese criminele bendes hebben een manier gevonden om echt geld te verdienen aan het veelgespeelde spel World of Warcraft. Het is niet echt nieuw te noemen, gewoon de opdrachten van het spel voltooien. De manier waarop deze bendes dit aanpakken is echter wel nieuw en op z'n zachtst gezegd mensonwaardig te noemen. Kinderen worden gedwongen om soms meer dan 12 uur achtereen te spelen, zonder pauzes.

De kinderen worden gelokt met de belofte veel geld te kunnen verdienen met het spelen van het spel. De virtuele munten en goederen worden echter na elke sessie afgepakt, en verkocht op sites als eBay voor echt geld. Het Duitse actualiteitenprogramma Tagesthemen bracht dit aan het licht door middel van verborgen camerabeelden.

Met dank aan SocialDisorder voor de herschrevensubmit.

Kinderen slaven in World of Warcraft

Chinese criminele bendes hebben een manier gevonden om echt geld te verdienen aan World of Warcraft. Het is niet echt nieuw te noemen, je farmt wat af, doet wat dungeon-instances en verkoopt vervolgens wat je hebt gevonden via eBay.
De manier waarop deze bendes dit aanpakken is echter wel nieuw en op z'n zachtst gezegd mensonwaardig. Kinderen worden gedwongen om soms meer dan 12 uur achtereen te spelen, zonder pauzes.

De kinderen worden gelokt met de belofte veel geld te kunnen verdienen met WoW spelen. De virtuele munten en goederen worden echter na elke sessie afgepakt, en verkocht op sites als eBay voor echt geld.

Het Duitse actualiteitenprogramma Tagesthemen bracht dit aan het licht door middel van verborgen camera-beelden.

Wilkshire kiest voor FC Twente

Luke Wilkshire speelt deze week niet mee in een interland van AustraliŽ tegen Bahrein. De middenvelder heeft er voor gekozen om terug te keren naar Enschede, zodat hij aankomende vrijdag kan meedoen in de competitiewedstrijd van FC Twente tegen ADO Den Haag.

Afgelopen weekend was hij wel van de partij bij een oefenduel tegen Paraguay, maar speelde toen niet. Daarom koos de 25-jarige AustraliŽr ervoor om het competitieduel tegen ADO Den Haag de voorkeur te geven boven de wedstrijd van de Socceroos tegen Bahrein.

Sony: Xbox 360 en Wii te duur

In een interview met de Australische krant 'The Age' deed Sony Australia's Michael Ephraim een aantal opvallende uitspraken. Ephraim zei dat hij deze Kerst de Wii te duur vond voor de doelgroep; de Wii lanceert in AustraliŽ voor AUD $400 (237 euro). Hij schatte dat daar nog AUD $100 bovenop zou komen om 'De Wii mee naar huis te nemen en er van te kunnen genieten'.

In exacte woorden had hij het volgende te zeggen over Nintendo's prijsbeleid:
"For this Christmas, I think that price point is still not family entertainment because AUD $500 is a lot to fork out, but we welcome the Nintendo heritage of gaming where they can appeal to a broader audience because long-term that is critical for the industry."

Verder gaf hij toe dat Microsoft het met de Xbox 360 'redelijk' had gedaan tot nu toe, maar vindt hij dat de Xbox 360 te duur is en zich op een te nauw marktsegment richt. Ephraim meent dat het gamesaanbod voor de Xbox 360 niet breed genoeg is en dat het enkel een kleine groep interesseert. Over de prijzen had hij het volgende te zeggen:

"It's still pricey, and I'm sure Microsoft will do everything they can, but if you just look at the offerings from each format and the marketplace that we are now playing in, especially PlayStation 2, it has to be affordable because we are talking about mass-market and non traditional gamers."

Uiteindelijk liet Ephraim weten dat hij geloofde dat het uitstel van de PlayStation 3 in PAL-gebieden geen effect zou hebben op de lange termijn. De PlayStation 3 zal in maart van volgend jaar in AustraliŽ verschijnen voor AUD $830 (492 euro) en $999 AUD (592 euro). In exacte woorden had hij er het volgende over te zeggen:


"We would have loved to have launched for Christmas. But based on our discussions with retailers, they are very keen and excited about a March launch because it gives us a period to communicate with our customers that is not cluttered. So in the long run, if you take a five-year or three or two-year view, it won't have any impact at all"

Man naar eigen noodgeval gestuurd

Icoon OpmerkelijkEen 66-jarige man uit Engeland die werkzaam is bij de ambulancedienst, is begin deze week naar zijn eigen noodgeval gestuurd. De man, Roger Flux, kreeg last van zijn borst. Zijn vrouw vertrouwde het niet en belde het alarmnummer.

Binnen enkele ogenblikken na de noodoproep kreeg Roger een seintje van de ambulancedienst waar hij werkzaam is als vrijwilliger. Er werd hem gevraagd om met spoed naar iemand met acute hartklachten te gaan. Locatie: zijn eigen adres.

Gelukkig had men de vergissing vlot genoeg in de gaten en werd iemand anders opgeroepen. Al heel snel stond er alsnog een ambulance bij Flux voor de deur. Het gaat nu weer goed met hem, en hij kan zelfs om het voorval lachen: "Het alarmsysteem werkt wel!"

Moerenhout terug naar Rabobank

Wielrenner Koos Moerenhout keert terug bij de Raboploeg. De Nederlander heeft een contract getekend voor ťťn seizoen.

In 1996 debuteerde Moerenhout voor de Raboploeg in het internationale profpeloton. De 32-jarige wielrenner reed er tot en met 1999. In de afgelopen jaren behaalde hij twaalf overwinningen.

Na Leon van Bon en Max van Heeswijk is Moerenhout de derde oudgediende die terugkeert bij de Nederlandse wielerformatie. Afgelopen seizoen reed Moerenhout voor Phonak, waar hij afgelopen zomer contractverlenging kreeg aangeboden. Maar na de dopingaffaire rond ploeggenoot en Tourwinnaar Floyd Landis wordt de ploeg nu opgeheven.

Details Oblivion bekendgemaakt

The Elder Scrolls IV: Oblivion komt na het succes op de PC en X360 ook naar de PS3 en PSP. De PS3-versie zal volgens Bethesda de mooiste uit het rijtje worden, ze hebben immers meer tijd gehad om aan de engine te werken. Het grootste verschil met de vorige versies is het verloop van 'near detail' naar 'far detail'. Dit verloopt veel soepeler dan op de PC en 360-versies.
Bethesda wil ook downloadable content voor de PS3-versie aanbieden, maar vooralsnog ligt de bal op dat vlak nog bij Sony.

Naast grafische updates krijgen PS3-eigenaren ook een extra quest, getiteld 'Knights of the Nine', nieuwe armor, wapens, items en karakters.

Oblivion is voor zowel Europa als VS een launchtitel voor de PS3.

FOK! zoekt FP-moderators!

Icoon Sitenews - Join the crewOm de discussies bij de nieuwsberichten netjes en ordelijk te laten verlopen worden deze reacties gemodereerd. Lijkt het je wat om mee te helpen met het modereren van deze reacties, lees dan zeker even door! FOK! is namelijk op zoek naar Frontpage-moderators.

Van een FP-moderator wordt verwacht dat hij of zij veel reacties op de Frontpage doorleest en deze op een goede, professionele en objectieve manier weet te beoordelen. Als FP-moderator dien je stevig in je schoenen te staan, want het gaat er soms hevig aan toe.

Naast het doorlopen van reactie-threads bij een nieuwsbericht beoordeelt een FP-moderator ook de reacties die users moderatie-waardig vinden en dat aangeven middels een modreport of een melding maken in het FB-subforum. Naast het behandelen van de melding staat een FP-moderator de users die vragen, opmerkingen, klachten of complimenten hebben ook te woord in het FB-forum.

Naast de specifieke modereertaken word je als FP-moderator ook geacht mee te denken over zaken die de Frontpage en FOK! in het algemeen aangaan. Je wordt dan ook geacht de speciale crewfora regelmatig te lezen.

Het modereren gebeurt op een geheel vrijwillige basis. Er is geen salaris aan verbonden en we kunnen ook geen kudos uitdelen. Wel bieden we je een leuke en enthousiaste ploeg van mensen om mee samen te werken. Dat is natuurlijk op zichzelf al heel wat waard!

Heb jij interesse? Stuur dan een sollicitatie met je username, een beschrijving van jezelf, de reden dat je ons team wilt komen versterken en de uren van de dag (en frequentie) dat je denkt te kunnen modereren naar frontpage@fok.nl.

Je kunt naar deze functie solliciteren t/m zondag 22 oktober 23:59 uur. Na die tijd buigen wij ons over de sollicitaties. In de week van 30 oktober zullen de beslissingen worden genomen. Wat de uitslag ook is, er zal zeker contact met je worden opgenomen.


Namens de FOK!frontpage crew,
Snarf (Coördinator Moderaties)

PSV-keeper Coe op proef in Zweden

Doelman Nathan Coe vertrekt mogelijk bij PSV. De 22-jarige AustraliŽr is een week op proef bij het Zweedse Hammarby IF.

Als hij erin slaagt de Zweedse club te overtuigen van zijn kwaliteiten, zou hij in de winterstop al kunnen overstappen.

Bij de Eindhovenaren is Coe vierde keeper: hij moet Gomes, Oscar Moens en Ruud Boffin voor zich dulden. Sinds zijn komst naar PSV in 2004 heeft hij nog geen minuut in het eerste elftal gespeeld.

Megafoto baby op Dam in Amsterdam

Een doek van 600 vierkante meter siert sinds woensdagochtend de Dam in Amsterdam. De Antwerpse kunstfotograaf Wim Tellier heeft een foto van zijn pasgeboren zoontje met op de achtergrond felgekleurde badeendjes op het bekende plein gelegd. Later op de dag zal Tellier in een helikopter stappen en vanuit de lucht mensen die de foto bekijken fotograferen.

"Ik heb lang gezocht naar een concept waar je kunst uit de galerieŽn haalt en naar buiten brengt voor de massa", aldus Tellier. Het doek komt in tien wereldsteden als Londen, Berlijn en Parijs te liggen. "Dit plein in Amsterdam is een van de betere locaties."

Het doek van 20 bij 30 meter is afgezet met linten. Het publiek moet van een afstandje de megafoto bekijken. Dat de meesten niet direct doorhebben wat er op de foto staat, maakt de kunstfotograaf niet uit. "Dat is juist de bedoeling, de mensen nieuwsgierig te maken."

Bang dat het doek door vogelpoep van de vele duiven op de Dam wordt beschadigd, is Tellier niet. "Het kan tegen regen, dus dan maken we het later schoon. En bovendien is het ook deel van deze stad."

De foto's die Tellier vanuit de helikopter maakt komen in een boek. De opbrengst is bestemd voor Make a Wish, en stichting voor ernstig zieke kinderen. De megafoto zelf wordt nadat het de wereld rond is geweest, in losse deeltjes verkocht. Een derde van het doek is al verkocht. "Het oog van de baby is al weg, maar de buik is nog niet verkocht."

Megafoto baby op Dam in Amsterdam

Mayo weg bij Euskaltel

Iban Mayo heeft besloten Euskaltel te verlaten. De Spaanse klimmer voelde er volgens de ploegleiding weinig voor om een internationale gedragscode in een nieuwe verbintenis te ondertekenen.

Het is bijna zeker dat Mayo nu zal overstappen naar Saunier Duval. "Saunier Duval heeft me een geweldig aanbod gedaan. Die ploeg heeft vertrouwen in me en dat vind ik belangrijk," aldus de 29-jarige Spanjaard, die al jaren als een belofte voor de grote wielerronden geldt, maar die hoge verwachtingen nauwelijks heeft kunnen waarmaken.

In 2003 won hij een rit in de Ronde van Frankrijk en in 2004 zegevierde hij in de Franse etappekoers Dauphinť Libťrť. In zeven seizoenen bij Euskaltel boekte Mayo 22 overwinningen.

Blessure voor Wagenaar

De kans is groot dat ADO Den Haag aankomend weekend een beroep zal moeten doen op de derde doelman. Na de dubbele beenbreuk van eerste keuze Stefan Postma, kan tweede keeper Josh Wagenaar mogelijk niet in actie komen.


Gisteren moest Wagenaar het trainingsveld voortijdig verlaten, nadat hij last kreeg van zijn rug. Het is nog onduidelijk hoe ernstig de blessure is, maar er is een kans aanwezig dat hij tegen FC Twente niet in actie zal komen. In dat geval zal de 23-jarige Robert Zwinkels, de derde doelman van de Haagse club, een kans krijgen onder de lat.

Zelfmoord Nederlandse militair in Uruzgan

Icoon OorlogEen Nederlandse militair heeft zichzelf op Kamp Holland in Uruzgan van het leven beroofd met zijn dienstwapen. De man, een sergeant, is woensdagochtend dood aangetroffen door collega's.

Het ministerie van Defensie heeft dat woensdag gemeld. Zijn familie is inmiddels ingelicht. De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar de dood van de man, maar alles wijst erop dat het om zelfdoding gaat.

Boer oogst golfballen

Icoon BizarEen 63-jarige boer uit het Zuid-Hollandse Delfgauw heeft nooit eerder zo'n bijzondere oogst gehad. In de afgelopen tijd heeft de man op zijn land in totaal meer dan elfhonderd golfballen bij elkaar gesprokkeld. Het is volslagen onduidelijk hoe de ballen daar terecht zijn gekomen.

Afgelopen dinsdag vond de man tot zijn verbijstering wťťr een aantal balletjes. Hij waarschuwde de politie. Toen de boer zijn verzameling aan de agenten toonde, besloten deze om een buurtonderzoek te houden. Dit onderzoek heeft helaas geen verdere informatie over de herkomst van de golfballen opgeleverd.

BenŪtez wil geld van KNVB

De trainer van Liverpool, Rafael BenŪtez wil van de KNVB een vergoeding voor de enkelblessure van aanvaller Dirk Kuyt. De international liep in de wedstrijd tegen Bulgarije een verrekte enkelband op.

De Spanjaard blaast de discussie rond het afstaan van spelers aan nationale ploegen weer nieuw leven in. BenŪtez wil dat de voetbalbonden bij korte blessures de helft van het salaris en bij langdurende blessures het gehele salaris voor hun rekening nemen.

Wat is Dit: Opgave 52 - Uitslag

Voor de eerste opgave van dit kwartaal hebben jullie 2 ronden nodig gehaad. In totaal zijn er 10 punten te verdelen en daarvan gaan er 6 naar Spooky4u. De andere punten gaan naar sop en lapschwanz die beide 2 punten krijgen voor hun dichtbij-antwoord.

De tussenstand site kunnen jullie wel bekijken maar deze zal voorlopig niet geupdate worden. Totdat hier een andere oplossing voor is, is er een 'Excel'-bestand waar de scores in staan. Dit kun je hier vinden. Voor de mensen die geen zin hebben om te kijken komt hier een korte samenvatting. In de jaarstand blijft JtS nog steeds aan de leiding met 60 punten. In de kwartaalstand is ťťn koploper, namelijk Spooky4u die nu op 6 punten staat.

De prijzen
Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De oplossing: Lamp (Plaffoniere)

Tot WiD.

Boeren voorzien eigen dorp van groene stroom

Icoon BinnenlandsHet Groningse Onstwedde kan vanaf januari volledig op groene stroom draaien. Boeren in het dorp hebben gezamenlijk een biovergistingsinstallatie laten bouwen waarmee voldoende stroom kan worden opgewekt om alle huishoudens in het plaatsje van stroom te voorzien.

Volgens de Maatschap Natuurenergie Onstwedde, waarin de vijf deelnemende boeren zich hebben verenigd, zal de installatie een jaaropbrengst hebben van 3,3 miljoen kilowatt. De opgewekte elektriciteit gaat naar het reguliere net.

Mogelijk al 600.000 burgerdoden in Irak

Icoon OorlogGeweld in Irak heeft sinds de Amerikaanse invasie in maart 2003 circa 600.000 burgers het leven gekost. Dat schat een team van Amerikaanse en Iraakse gezondheidsonderzoekers, meldden Amerikaanse media woensdag.

De schatting is veel hoger dan alle andere onderzoekers tot nog toe hebben gegeven. Het is twintig keer de schatting van 30.000 burgerdoden die de Amerikaanse president Bush in december gaf en overtreft ruim tien keer het aantal dat de Britse Iraq Body Count aanhoudt: 50.000.

Schatting
De onderzoekers benadrukken dat het niet gaat om een exacte telling maar om een schatting. Zij lieten 1.849 Irakezen ondervragen en leidden uit hun reactie het algehele dodental af. Het precieze aantal kan volgens hen tussen de 426.369 en 739.666 doden liggen.

Kogelwonden zijn met 56 procent de grootste doodsoorzaak, autobommen eisten 13 procent van de geweldsslachtoffers. Acties van de coalitietroepen veroorzaakten tussen maart 2003 en juli 2006 31 procent van het dodental.

Dezelfde onderzoekers, afkomstig van de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, publiceerden in 2004 een eerste onderzoek en kwamen toen uit op circa 100.000 doden. Dat rapport werd sceptisch ontvangen, onder meer omdat de ondervragers slechts 1.000 mensen hadden geÔnterviewd.

Collega's en mensenrechtenorganisaties reageerden in de krant The Washington Post positief op de nieuwe onderzoeksmethode. Die is beproefd en betrouwbaar, aldus een epidemioloog aan de Columbia Universiteit. Een woordvoerster van Human Rights Watch zei geen reden te hebben de uitkomst of nauwkeurigheid in twijfel te trekken.

Matthijs langer aan de kant

Voorlopig zal Paul Matthijs niet terugkeren op het voetbalveld. De middenvelder van FC Groningen moet een volledige rustperiode inlassen.

Matthijs staat al zes weken aan de kant met een slepende blessure aan zijn lies. Telkens als de aanvoerder van de club uit het Euroborg-Stadion dacht weer fit te zijn, kreeg hij een terugslag. De medische staf van Groningen heeft hem daarom nu een rustperiode opgedragen, hoelang dat duurt is onbekend.

Officiële lijst Japanse Wii launch(window) games

Nintendo heeft bekend gemaakt welke games er allemaal voor de Wii gaan verschijnen op en net na de Japanse Wii launch:

Launch 02.12.06
- Wii Sports (Nintendo)
- Odoru Made in Wario (Nintendo)
- Zelda no Densetsu: Twilight Princess (Nintendo)
- Hajimete no Wii: Your First Step To Wii (Nintendo)
- Wing Island (Hudson)
- SD Gundam Revolution (Bandai Namco)
- Elebits (Konami)
- Ennichi no Tatsujin (Bandai Namco)
- Caduceus Z: 2-tsu no Chou Shittou (Atlus)
- Crayon Shin-Chan: Saikyou Kazoku Kasukabe King Wii (Banpresto)
- Red Steel (Ubisoft)
- Necro-Nesia (Spike)
- Tamagotchi no Pika Pika Daito-ryo-! (Bandai Namco)
- Crayon Shin-Chan: Saikyou Kazoku Kasukabe King Wii (Banpresto)
- Kororinpa (Hudson)
- Swing Golf Pangya (Tecmo)
- Super Monkey Ball: Uki Uki Party Daishuugou (Sega)

14.12.06
- Bleach: Wii Shiraha Kirameku Rinbukyoku (Sega)
- Rayman Raving Rabbids (Ubisoft)

21.12.06
- Need For Speed Carbon (EA)

December 2006
- Cooking Mama: Cooking with International Friends (Taito)
- Sengoku Musou Wave (Koei)
- Mahjong Taikai Wii (Koei(
- Furi Furi (Taito)

Standen NHL per 11 oktober

Een week geleden begon de National Hockey League aan het seizoen 2006-2007. Vandaag dus tijd voor de eerste tussenstand in de race om de President's Trophy en plaatsing voor de playoffs om de Stanley Cup.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWLOTPTSGFGA
New York Rangers22004106
Pittsburgh Penguins2110242
New Jersey Devils2110253
Philadelphia Flyers2011149
New York Islanders2020038
Northeast DivisionGPWLOTPTSGFGA
Buffalo Sabres33006129
Toronto Maple Leafs42115118
Montrťal Canadiens2101377
Boston Bruins21102610
Ottawa Senators31202711
Southeast DivisionGPWLOTPTSGFGA
Atlanta Thrashers3201593
Florida Panthers31113911
Washington Capitals2110277
Tampa Bay Lightning3120256
Carolina Hurricanes30211412
Western Conference
Central DivisionGPWLOTPTSGFGA
Columbus Blue Jackets32015128
Chicago Blackhawks211021211
Detroit Red Wings2110233
St. Louis Blues30211511
Nashville Predators202001114
Northwest DivisionGPWLOTPTSGFGA
Minnesota Wild2200497
Vancouver Canucks3210486
Colorado Avalanche3102478
Edmonton Oilers2110243
Calgary Flames3120248
Pacific DivisionGPWLOTPTSGFGA
San Jose Sharks33006115
Anaheim Ducks3300684
Dallas Stars2200463
Los Angeles Kings2110275
Phoenix Coyotes31202810

Joe Cole zo goed als fit

Joe Cole is zo goed als fit. Gisteren speelde de 24-jarige middenvelder voor het eerst in lange tijd weer een volledige wedstrijd voor Chelsea. Begin augustus raakte hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen geblesseerd aan zijn knie.

"Ik ben natuurlijk nog steeds niet honderd procent omdat ik voor het eerst weer negentig minuten op het veld stond. Maar ik ben hongerig om weer bij de groep aan te sluiten," aldus Cole.

Een maand geleden speelde Cole de laatste tien minuten mee in de Champions League-wedstrijd tegen Werder Bremen. Na afloop daarvan bleek echter dat zijn knie nog steeds niet goed aanvoelde. Gisteren probeerde hij het opnieuw, in een oefenduel van de reserves van Chelsea tegen Coventry City. "Ondanks dat ik vier goede trainingen heb afgewerkt was ik toch een beetje nerveus voor deze wedstrij. Een wedstrijd is toch wat anders dan een training. Maar de knie voelde prima."

CD: The U.S. vs. John Lennon OST

Op 8 december 1980, om 22.50, werd John Lennon in de gang van zijn hotel in New York door vier kogels getroffen uit het .38 revolver van Mark David Chapman. Een legendarische muzikant, en ťťn van de grondleggers van de muziek heden ten dage, werd vermoord door een gestoorde man die zes uur voor hij de schoten loste nog een handtekening kreeg van Lennon.


Anno 2006 komen de twee namen weer samen, Chapman heeft de kans om in oktober op vrije voeten te komen als zijn 'parole hearing' van Attica State Prison wordt goedgekeurd. En, in een positief daglicht, is er nu ook een film uitgekomen over de vreedzame strijd die Lennon voerde tegen geweld en oorlog, The U.S. vs. John Lennon.

Holleeder blijft achter glazen wand

Icoon MisdaadWillem Holleeder en zijn advocaat Bram Moszkowicz zullen tijdens hun besprekingen in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught voorlopig gescheiden blijven door een glazen wand. De rechtbank in Haarlem heeft dat vanmorgen bekendgemaakt.

De rechtbank mengt zich niet in de discussie over de glazen wand. Een verzoek tot interventie verklaarde de rechtbank niet-ontvankelijk. Moszkowicz deed dat verzoek vrijdag. Hij vindt dat hij de omvangrijke strafzaak niet goed kan voorbereiden als hij met zijn cliŽnt moet communiceren met een glazen wand ertussen.

Uitslagen MLB-playoffs 10/10

Brandon Inge had nog slechts een driehonkslag nodig om de eerste cycle in de historie van de MLB-playoffs te slaan: een honkslag, tweehonkslag, driehonkslag en een home run. Zijn Detroit Tigers hadden er echter geen last van en zetten Oakland met 5-1 opzij.

Championship Series:
American League
Oakland AthleticsDetroit Tigers0-1
Oakland AthleticsDetroit Tigers1-5
National League
New York MetsSt. Louis Cardinals0-0

Division Series:

American League
New York YankeesDetroit Tigers1-3
New York YankeesDetroit Tigers8-4
New York YankeesDetroit Tigers3-4
Detroit TigersNew York Yankees6-0
Detroit TigersNew York Yankees8-3
Minnesota TwinsOakland Athletics0-3
Minnesota TwinsOakland Athletics2-3
Minnesota TwinsOakland Athletics2-5
Oakland AthleticsMinnesota Twins8-3
National League
New York MetsLos Angeles Dodgers3-0
New York MetsLos Angeles Dodgers6-5
New York MetsLos Angeles Dodgers4-1
Los Angeles DodgersNew York Mets5-9
San Diego PadresSt. Louis Cardinals1-3
San Diego PadresSt. Louis Cardinals1-5
San Diego PadresSt. Louis Cardinals0-2
St. Louis CardinalsSan Diego Padres1-3
St. Louis CardinalsSan Diego Padres6-2

Haagse pony mag in de tuin blijven

OpmerkelijkDe 'daar staat een paard in de gang' pony die dit weekend in een achtertuin van een woning aan de Zorgvlietstraat in Den Haag werd aangetroffen door de politie, mag gewoon blijven staan. De 9-jarige eigenaar Yusaf is opgelucht dat zijn pony niet wordt weggehaald.

Volgens Yusafs vader kreeg zijn zoon de pony omdat hij goed zijn best had gedaan op school. ''Hij bleef er maar om vragen en vond uiteindelijk op zondagochtend op internet een pony ergens bij Almelo voor nog geen 100 euro. Ik had het hem beloofd, dus we zijn het dier gaan ophalen met een busje. Het staat hier prima in het gras en heeft alle ruimte. We snappen de hele toestand niet.''

De politie viel zondag de woning van de familie Ashraf binnen na een tip van buurtbewoners dat er een paard de gang van de woning was binnengegaan. Een totaal overbodige actie, aldus de familie. ''Pony Pablo heeft hier een goed onderkomen in onze ruime tuin. Agenten en ook de Dierenbescherming hebben de 83 centimeter hoge pony dan ook niet in beslag genomen en inmiddels aan mijn zoon verteld dat hij Pablo mag houden''.

Met dank aan Esposa voor de submit.

'Overschot aan hoogopgeleiden'

Icoon EconomieEr is een overschot aan hoogopgeleiden, en dat overschot blijft, ondanks de vergrijzing, voorlopig bestaan. Dat concludeert het adviesbureau Boston Consulting Group uit Baarn in een studie die woensdag wordt gepresenteerd.

Het bedrijf adviseert het kabinet dus niet alleen te investeren in meer en beter opgeleiden, maar ook in hoogwaardige werkgelegenheid. Daarbij zou het voor hoogopgeleiden makkelijker moeten worden om een eigen bedrijf te beginnen, en moet de aansluiting van het hoger beroepsonderwijs naar het midden- en kleinbedrijf worden verbeterd.

Volgens het adviesbureau is er sprake van verborgen werkloosheid onder de hoogopgeleiden omdat ze vaak onder hun niveau werken. Daarmee verdringen ze werknemers met een middelbare beroepsopleiding.

De Boston Consulting Group gaat ervan uit dat het overschot aan hoogopgeleiden in het jaar 2020 ongeveer 140.000 voltijds arbeidsplaatsen bedraagt. In 2004 waren dat er volgens het bedrijf nog 80.000.

Nog geen akkoord over sancties Noord-Korea

BuitenlandsOndanks intense onderhandelingen hebben de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad en Japan dinsdag nog geen akkoord bereikt over sancties tegen Noord-Korea. Diplomaten schortten dinsdagavond (plaatselijke tijd) hun beraad bij het VN-hoofdkwartier in New York op.

Noord-Korea heeft woensdag gedreigd dat het een eventueel besluit van de VN-Veiligheidsraad tot 'volledige sancties' zal opvatten als een 'oorlogsverklaring'. Onder volledige sancties verstaat het regime in Pyongyang onder meer een zeeblokkade, liet een niet bij name genoemde functionaris tegenover het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap weten.

''Hoe zwaarder de druk zal zijn, des te hoger zal het niveau van onze reactie zijn'', waarschuwde de zegsman.

Turkse van 64 baart kind

Icoon ShockingEen Turkse vrouw is op 64-jarige leeftijd moeder geworden. Zij bracht in Istanbul een gezonde jongen ter wereld en is daarmee de op een na oudste moeder ooit, maakte een ziekenhuiswoordvoerder woensdag bekend.

''We hebben er altijd in geloofd dat het ons zou lukken'', vertelt de 62-jarige vader in dagblad Hurriyet. De vrouw werd zwanger door een ivf-behandeling in het door Turken bestuurde Noord-Cyprus. Het jongetje werd door middel van een keizersnede geboren in een privťkliniek in de Turkse metropool.

Een Roemeense vrouw geldt als de oudste moeder ter wereld. Zij baarde vorig jaar op 67-jarige leeftijd een kind.

Arveladze inzetbaar tegen Sparta

Shota Arveladze is aankomende zaterdag inzetbaar voor de competitiewedstrijd van AZ tegen Sparta. Deze week liet de Georgische aanvaller twee interlands schieten omdat hij zich nog niet fit genoeg voelde, maar hij lijkt op tijd hersteld te zijn.

Gisteren trainde Arveladze nog wel apart van de groep, evenals Rogier Molhoek en Ryan Donk. Danny Koevermans sloot al wel weer aan bij de selectie van trainer Louis van Gaal. Hij kan komend weekend dan ook gewoon in actie komen tegen zijn oude club.

Bijtende winkeldief beweert aids te hebben

Icoon BinnenlandsTwee medewerkers van de Albert Heijn in Callantsoog zijn dinsdag gebeten door een winkeldief. De dader, die momenteel nog voortvluchtig is, riep dat hij aids had. De slachtoffers, beiden afkomstig uit Julianadorp, zijn naar het ziekenhuis overgebracht voor onderzoek.

De twee medewerkers betrapten de man toen hij met een overvolle tas boodschappen langs de kassa liep zonder te betalen. Toen zij hem aan wilden houden, nam hij de benen. Buiten de supermarkt ontstond een worsteling. Beide medewerkers werden tot bloedens toe in armen en benen gebeten. De dief riep dat hij aids had, daarop lieten de medewerkers hem meteen los. Hij maakte zich uit de voeten. De tas met spullen, in totaal ter waarde van 688 euro, liet hij achter.

Personeel van de Albert Heijn, ondernemers uit Callantsoog en de politie hebben een klopjacht op de dief ontketend, maar hij werd niet meer gevonden. Er zijn duidelijke videobeelden van de dader, die zullen binnenkort worden verspreid.

De slachtoffers moeten de komende tijd hun bloed laten testen. Pas over een half jaar kan met zekerheid worden vastgesteld of ze wel of niet geÔnfecteerd zijn.

Gamestop: PS3 uitverkocht

Nog voordat er ook maar ťťn doos in de winkel lag, is de PS3 uitverkocht bij Gamestop. Slechts enkele uren nadat men begon met het optekenen van pre-orders, moesten ze het pre-order-programma stopzetten omdat er niet meer pre-order slots waren. Pre-orderaars moesten $100 inleggen om hun pre-order veilig te stellen.

Overigens moet er wel bij gezegd worden dat per Gamestop-winkel slechts 8 slots beschikbaar waren, grotere winkels hadden er 16. Per winkel mochten slechts 2 medewerkers een PS3 reserveren.

De reden voor de voorzichtige aanpak is de harde les die geleerd is met de X360-launch. Gamestop nam meer pre-orders aan dan geleverd konden worden, waardoor pre-order-klanten maanden na launch nog geen 360-console hadden.

Rechters bestraffen moord zwaarder

JustitieHet Algemeen Dagblad schrijft vandaag dat Nederlandse rechters veel zwaardere straffen opleggen voor moord en doodslag dan in het verleden. De krant baseert zich daarbij op een studie van het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR).

De afgelopen 12 jaar is de gemiddeld opgelegde straf liefst 40% zwaarder geworden. In 1993 kregen daders gemiddeld een celstraf van 6,3 jaar voor moord of doodslag. In 2004 was dat gestegen tot 8,9 jaar. Rechtbanken leggen ook steeds vaker levenslang op voor moord of doodslag. Rond 1995 gebeurde dat gemiddeld ťťn keer per jaar, inmiddels is dat gemiddeld 4 keer per jaar.

Volgens de onderzoekers zijn rechtbanken aantoonbaar strenger geworden. ''De stijging heeft nauwelijks te maken met de toenemende ernst van misdrijven. De verandering zit echt bij de rechters zelf.'' Rechters zien dat de samenleving om zwaardere straffen vraagt. ''De rechter gaat daarin mee. En dat is een goede zaak'', aldus de Raad voor de Rechtspraak. Er mag volgens de Raad namelijk geen groot gat ontstaan tussen wat de samenleving verwacht en wat rechters opleggen.

Met dank aan Sehnsucht voor de submit.

Knight Rider's K.I.T.T. was homo

De wonderauto van Knight Rider David Hasselhoff was homo. De sprekende Pontiac Trans Am, bijgenaamd K.I.T.T., probeerde zijn bestuurder steeds te verleiden, onthulde de hoofdrolspeler van de legendarische tv-serie uit de jaren '80 tegenover Ierse studenten.

De relatie tussen misdaadbestrijder Michael Knight en de auto was niet puur beroeps. K.I.T.T. vroeg regelmatig of hij zijn eigenaar naar huis mocht brengen, aldus Hasselhoff.

Websites vermoeden dat de Amerikaanse ster met de intieme details komt om zijn nieuwe single 'Jump In My Car' te promoten. Ook zijn er plannen voor een bioscoopversie van Knight Rider.In love with Hasselhoff?

Volle plaatjes Rise of the Witch King

Rise of the Witch King is de eerste uitbreiding op Battle for Middle Earth II, de succesvolle RTS over het Lord of the Rings universum. In deze uitbreiding speel je de Witch "No man can kill me" King in de tijd dat Evil nog niet zo wijdverspreid was. Je zal de invasie van Arnor (Aragorns koninkrijk) door Angmar (nieuwe factie) na spelen. Daarnaast krijgen alle facties een paar nieuwe units en wordt de trol geÔntroduceerd als nieuwe Hero.

De Witch King zal tegen het eind van dit jaar aan de macht komen.Nieuwe vogelsoort ontdekt in Colombia

Icoon Algemeen Een Colombiaans-Engelse expeditiegroep heeft in de wouden van Colombia een nieuwe vogelsoort ontdekt. De ontdekking van het vogeltje ter grote van een vuist is gepubliceerd in het bulletin van de Britse Ornithologen Club.

Het gaat om een geel-zwarte vogel, getooid met een oranje pluim. Het diertje is Yariguies Brush-Finch gedoopt en daarmee vernoemd naar de indianenstam Yariguies, die ooit in het woud woonde.

Volgens expeditielid Blanca Huertas, verbonden aan het Natural History Museum in Londen, is de vogel een van de verschillende nieuwe diersoorten die zijn ontdekt in de Yariguies-bergen. Er zullen er nog een paar worden beschreven, waaronder enkele vlinders.

Colombia kent een grote ecologische diversiteit en telt alleen al zo'n 1800 vogelsoorten. Het gebied waar de 'Yariguies-vogel' is ontdekt, heeft de status van natuurreservaat en is alleen per helikopter goed bereikbaar.


De 'Yariguies-vogel'

Deense ambassade Iran opnieuw aangevallen

Icoon BuitenlandsDe Deense ambassade in de Iraanse hoofdstad Teheran is het doelwit geworden van demonstranten. Een groepje betogers gooide dinsdagavond brandbommen naar de diplomatieke post uit woede over een in Denemarken gemaakte video waarin de draak wordt gestoken met de profeet Mohammed.

De politie heeft de demonstranten teruggedrongen, zei ambassadeur Soren Haslund woensdagochtend op de Deense radio. Dit voorjaar werd de ambassade in Teheran ook al aangevallen, toen wegens de publicatie van Mohammed-karikaturen in het Deense dagblad Jyllands-Posten. Ook bij diplomatieke vertegenwoordigingen in onder meer IndonesiŽ, Libanon en SyriŽ kwam het toen tot geweld.

De jongste controverse is ontstaan door een vorige week opgedoken amateurvideo van de jeugdbeweging van de rechtsextremistische Deense Volkspartij. Daarin wordt de islamitische profeet onder meer voorgesteld als een bierdrinkende kameel en een dronken terrorist.

Iran riep maandag al de Deense ambassadeur op het matje. De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad veroordeelde de video fel.

Kopenhagen heeft Deense burgers gewaarschuwd om niet naar bepaalde moslimlanden te reizen. De Deense minister van Buitenlandse Zaken Per Stig Lšndern sloot woensdagochtend een nieuwe protestgolf in islamitische landen niet uit. Hij zei daarvoor eventuele oproepen tot demonstraties tijdens het komende vrijdaggebed af te wachten.

BraziliŽ wint van Equador

BraziliŽ heeft dinsdagavond de oefeninterland tegen Equador met 2-1 weten te winnen.

Voor rust kwam Equador op voorsprong, nadat PSV-goalie Gomes in de fout ging bij een hoge voorzet van zijn ploeggenoot bij de Eindhovenaren, Edison Mendez. Borja kon hierdoor in de 23ste minuut raak koppen.

Vanwege een elleboogstoot op het lichaam van Dudu Cearense moest Antonio Valencia even later met rood het veld verlaten. Nog voor rust scoorde de Brazilianen de gelijkmaker, Fred was verantwoordelijk voor de 1-1, nadat Giovanny Espinoza een blunder maakte.

Op aangeven van Ronaldinho scoorde KakŠ een kwartier voor het einde van de wedstrijd de winnende treffer.

Testdag 10-10-2006

Gisteren is er door vijf coureurs getest op Jerez. Marc Genť was de snelste man op de baan. Luca Badoer reed de tweede tijd, en Alexander Wurz eindigde als derde. Ook de rest van de week zal er nog op het Spaanse circuit getest worden.

Uitslag testdag Jerez - dinsdag:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 M. Genť Ferrari 01:17.805 102
2 L. Badoer Ferrari 01:18.789 70
3 A. Wurz Williams 01:19.549 108
4 L. Hamilton McLaren 01:22.916 10
5 N. Karthikeyan Williams 01:23.550 10

Boogers verkozen tot grootste miskoop

Uit een onderzoek, dat gehouden is door het Britse Sky One onder 1,6 miljoen mensen, is gebleken dat Marco Boogers ťťn van de grootste buitenlandse miskopen is in de Engelse voetbalhistorie.

Boogers speelde in 1995 vier duels voor West Ham United. In zijn tweede duel kreeg hij als invaller in de wedstrijd tegen Manchester United een rode kaart voor een gemene tackle op Gary Neville. Na die wedstrijd verdween de Nederlander lange tijd uit beeld, en dook op in Amsterdam, waar hij in een stacaravan leefde. West Ham zou van de arts van Boogers een brief hebben gehad, waarin stond dat de spits mentaal ingestort was. "I'm not mental", aldus de reactie van Boogers. De huidige technisch directeur van FC Dordrecht keerde in 1996 terug naar Nederland om voor FC Groningen te spelen.

Als beste buitenlandse aankoop werd de Fransman Thierry Henry van Arsenal verkozen. In de toptien staat ook zijn oud-ploeggenoot Dennis Bergkamp en ook Marc Overmars, die tevens voor Arsenal uitkwam, staat in de top vijftig.

Luipaard bezoekt ambassade

Icoon OpmerkelijkEen luipaard loopt los in het Engelse ambassadegebouw in de Ethiopische hoofdstad Addis Adaba. Het is nog niet duidelijk hoe het roofdier is binnen gekomen en hoe het weer uit het pand verwijderd dient te worden. Naast luipaarden is de ambassade al eerder bezocht door meerdere soorten katachtigen, jakhalzen, en mangoesten. Door de groeiende bevolking worden steeds vaker territoria van dieren geschonden, waardoor men steeds meer in aanraking komt met roofdieren uit de wildernis.

Boete voor blote billen-incident

De Engelse voetbalbond FA heeft Joey Barton een boete gegeven van §2780. De boete krijgt hij opgelegd omdat hij bij de wedstrijd van zijn club Manchester City tegen Everton zijn achterwerk liet zien.

Barton dacht dat hij een goede actie maakte door zijn shirt te geven aan een gehandicapte supporter, maar als reactie werd hij uitgejouwd door de supporters van Everton. Als reactie liet Barton zijn blote kont zien. De FA vond dit een gegronde reden om de middenvelder een boete op te leggen.

TamaŽla stunt in Challenger Joue-Le-Tours

Tijdens het sterk bezette Challengertoernooi in het Franse Joue-Le-Tours heeft Elise TamaŽla voor een stunt gezorgd.

De Nederlandse versloeg de als eerste geplaatste Tsjechische Emila Gajdosova, de nummer 65 van de wereld, met tweemaal 7-6. In de tweede ronde moet ze het nu gaan opnemen tegen de winnares van de partij tussen de Franse qualifier Julie Coin en de Tsjechische Renata Voracova.

Stefan van Dijk terug op de fiets

Na een schorsing van een jaar keert de Nederlandse wielrenner Stefan van Dijk in 2007 terug in het shirt van een nieuwe ploeg, het Duitse Wiesenhof.

Van Dijk kreeg de schorsing, omdat hij vorig jaar juni een dopingcontrole had ontlopen, wat gelijk staat aan een positieve test. Hij werd door zijn toenmalige ploeg, MrBookmaker, het huidige Unibet, ontslagen.
De schorsing loopt op 14 december af.

Buurmeisje 2007

Roolio wees ons op iets wat wij over het hoofd hadden gezien tijdens onze verkiezingenblogs, namelijk zoals hij het zegt
quote:
de enige echte belangrijke verkiezing: Buurmeisje van het jaar 2007
De jaarlijkse wedstrijd van FHM waar je zelf het lekkerste buurmeisje kunt bepalen, maar vergeet niet als je hier op kunt stemmen dan kun je ook op 22 November je stem uitbrengen tijdens de enige verkiezingen die bepalen hoe het land bestuurd gaat worden.

Al moet ik toegeven dat een combinatie van beide verkiezingen me ideaal lijkt, eindelijk een lekker stuk als Minister-President.

Met dank aan Roolio voor de submit

Sluiter onderuit tegen Nadal

Raemon Sluiter heeft bij het ATP-toernooi in het Zweedse Stockholm Open niet voor een verrassing kunnen zorgen. De Rotterdammer werd in de eerste ronde uitgeschakeld door de als eerste geplaatste Rafael Nadal, de setstanden waren 4-6 en 2-6.

Het was voor het eerst dat Sluiter tegen de Spaanse nummer twee van de wereld speelde. In de eerste set van de partij leverde Sluiter direct zijn opslag in, maar daarna hield hij gelijke tred met Nadal. De Rotterdammer had twee breakpoints om gelijk te maken, maar die wist hij niet te benutten.

In de tweede set begon Sluiter wederom met het verliezen van zijn eigen servicegame. Hij kreeg twee kansen om terug te breken, maar toen dat niet lukte, was zijn verzet gebroken en speelde Nadal de wedstrijd makkelijk uit.

DVD: Bambi 2Na de dood van de moeder van Bambi, in het eerste deel, zien we maar eigenlijk weinig van zijn leventje na deze gruwelijke wending. In Bambi 2, zestig jaar na het eerste deel, zien we eindelijk hoe de vader van Bambi zich over het jonge hertenjong ontfermt. Bambi 2 is sinds kort op dvd verkrijgbaar. Een goedkoop vervolg om snel centen te verdienen of een met liefde gemaakt waardevol vervolg?

DVD: Prison BreakHet was dť grote televisieserie van 2005. Wekenlang waren honderdduizenden Nederlanders aan de buis gekluisterd voor het opmerkelijke verhaal van Michael Scofield. Zijn broer, Lincoln Burrows, is veroordeeld voor het vermoorden van de broer van de vice-president en wordt op 11 mei geŽxecuteerd. Michael gelooft in de onschuld van zijn broer en heeft er alles voor over om zijn dood te voorkomen. Hij gaat daarin verder dan de meeste mensen zouden gaan, want hij pleegt een opzettelijk mislukte overval op een bank om opgesloten te worden in dezelfde gevangenis als waar Lincoln terecht is gekomen. De opzet slaagt en hij belandt in een van de best beveiligde gevangenissen van het land. Michael heeft een wel heel doordacht plan om zijn broer te beschermen; als ingenieur was hij nauw betrokken bij de herbouw van een gedeelte van de gevangenis en kon daardoor makkelijk beschikken over de blauwdrukken. Ook voor het binnensmokkelen van deze blauwdrukken heeft Michael een onorthodox plan bedacht: hij heeft ze op zijn lichaam laten tatoeŽren.

Honden gebruikt tegen gevangenen VS

Icoon BuitenlandsIn vijf Amerikaanse staten zetten bewakers honden in om gevangenen te intimideren en desnoods te bijten. Dit schrijft de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) in een dinsdag gepresenteerd rapport.

HRW vergelijkt de praktijken in Amerikaanse gevangenissen met Abu Ghraib, de beruchte Iraakse gevangenis waar Amerikaanse bewakers gevangen Irakezen met honden bedreigden. Volgens HRW zijn de Verenigde Staten het enige land ter wereld dat honden inzet om gevangenen te intimideren en te bijten.

Volgens een woordvoerster van het gevangeniswezen in Connecticut heeft de staat 22 'canine teams' (hondenploegen). Die zouden nodig zijn voor de veiligheid in gevangenissen.

In de VS zitten 2,2 miljoen mensen achter de tralies. Dat is ongeveer een kwart van alle gedetineerden wereldwijd. Met 298 miljoen inwoners vormen Amerikanen slechts 4,5% van de totale wereldbevolking.

China waarschuwt voor beenverlengende operaties

Icoon WeirdChinezen kunnen verminkt raken als zij beenverlengende operaties ondergaan. Hiervoor heeft de Chinese regering woensdag gewaarschuwd.

Lichaamslengte is in China een statussymbool. Daarom ondergaan veel yuppies beenverlengende operaties in privťklinieken zonder vergunningen. Daar worden de benen van de klant gebroken. Vervolgens wordt hij op een pijnbank gelegd om hem uit te rekken. Daarbij kan het een en ander misgaan.

Volgens de Chinese regering mogen beenverlengende operaties alleen bij strikte medische noodzaak worden uitgevoerd. Dat moet dan in geautoriseerde ziekenhuizen gebeuren. Beenverlengende operaties zijn geen simpele cosmetische chirurgie, aldus een door het persbureau Xinhua verspreide verklaring.

Veel Chinese bedrijven eisen van sollicitanten een minimale lengte van 1,70 meter bij mannen en 1,65 meter bij vrouwen. Ook in de liefde speelt lichaamslengte een rol: veel Chinese vrouwen willen geen man die kleiner is dan 1,70 meter.

Ook mannen letten op de lichaamslengte van hun partner. Zij willen niet graag een (te) kleine vrouw omdat de kans dan groter is dat zij kleine kinderen krijgen.

Voedingssupplementen die de reputatie hebben 'lengteverhogend' te zijn, zoals calciumpreparaten, verkopen heel goed in Chinese apotheken.

'Lasten bedrijfsleven gestegen'

Icoon BinnenlandsDe lasten voor het bedrijfsleven zijn de afgelopen jaren niet verlaagd, maar juist gestegen. Dat blijkt uit een dossier van het ministerie van Economische Zaken, waarover het Nederlands Dagblad woensdag schrijft.

De krant kwam aan de gegevens via een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur. De lasten zijn per saldo de afgelopen vier jaar met 200 miljoen euro verzwaard. Dat bedrag is inclusief de voorgestelde verlaging van de winstbelasting per 1 januari.

De kabinetten-Balkenende wilden de kosten voor het bedrijfsleven verlagen. Het rapport van EZ laat zien dat dat niet gelukt is. Minister Joop Wijn van EZ heeft het rapport van de ambtelijke top gekregen toen hij onlangs aantrad als minister.

PvdA pleit voor gedragscode TV-makers

Icoon PolitiekDe PvdA pleit voor een gedragscode voor programmamakers. Televisiemakers zouden in debat moeten treden met kijkers om zo te bepalen wat wel en niet kan, schrijven de Tweede Kamerleden Jeroen Dijsselbloem en Martijn van Dam woensdag in een open brief in dagblad Trouw.

Aanleiding hiertoe is het meedoen van Natasia aan het Talpa-programma de Gouden Kooi. Zij liet haar twee kinderen achter voor een mogelijk jarenlang verblijf in een villa in de hoop die uiteindelijk te winnen. In de strijd om de kijker verschuift de morele grens steeds een beetje, meent de PvdA. "Wie niet shockeert, verliest kijkers. En wie kijkers verliest, verliest inkomsten.''

De partij meent dat er voor programma's met dergelijk grote hoofdprijzen altijd wel mensen te vinden zijn die gek genoeg zijn om hun kinderen in de steek te laten of om zichzelf te vernederen. "Hun lot ligt in handen van programmamakers'', schrijven Dijsselbloem en Van Dam.

De PvdA wil de programma's uitdrukkelijk niet verbieden. De partij wil niet aan de vrijheden van televisiemakers komen. "Uitingsvrijheid is een van de belangrijkste pijlers van onze vrije samenleving. Daar mag op geen enkele wijze afbreuk aan worden gedaan. De bestaande wettelijke beperkingen op de uitingsvrijheid zijn ruim voldoende'', aldus de PvdA, die hiermee een ander standpunt inneemt dan het CDA.

Het CDA sprak zich eerder uit tegen het op televisie brengen van De Gouden Kooi en wilde ook het BNN-programma Spuiten en Slikken laten verbieden.

Gifschip Probo Koala vrijgegeven uit haven Estland

Icoon BuitenlandsHet schip de Probo Koala mag Estland verlaten. Volgens een woordvoerder van Trafigura Beheer, dat het schip huurt, hebben zowel de lokale justitie als de havenautoriteiten in Estland gezegd dat het schip, dat eind september aan de ketting werd gelegd, kan uitvaren.

,,Het schip is nu weer vrij om zijn werk te doen. Het kan weer geld gaan verdienen. Het is logisch dat een schip dat je verdenkt van praktijken die niet deugen aan de ketting legt, maar dit duurde wel erg lang.'' Het schip dat het middelpunt vormt van een grote milieuramp in Ivoorkust, zal volgens de woordvoerder op zo kort mogelijke termijn de haven van Paldiski verlaten. ,,We moeten nu op zoek naar lading en een bestemming daarvoor.''

Trafigura, dat in Nederland is gevestigd, heeft naar eigen zeggen nog geen duidelijkheid over het onderzoek naar de lading van het schip. De woordvoerder verwacht dat de resultaten op korte termijn zullen komen.

Een Estlandse justitiewoordvoerster meldde eerder dat er schadelijke stoffen aan boord zijn gevonden en dat daar eerst een oplossing voor moet worden gezocht voordat het schip kan uitvaren. De bemanning had gezegd dat het giftige materiaal bij het schoonmaken van het schip was ontstaan, maar volgens de zegsvrouw lijkt het erop dat aan boord schadelijke raffinageprocessen zijn uitgevoerd.

Waarschijnlijk dezelfde rommel, naar verluidt een mengsel van olieresten en een agressieve chemische substantie, werd eind augustus massaal gedumpt bij de Ivoriaanse havenstad Abidjan. Door de giftige dampen kwamen zeker acht mensen om het leven en ongeveer 90.000 mensen werden ziek.

Het schip was gehuurd door Trafigura om het afval te lossen in Ivoorkust. Het bedrijf wilde het afval in eerste instantie laten verwerken in Amsterdam, maar zag hiervan af toen bleek dat de speciale behandeling veel geld zou kosten. Na de dumping in Ivoorkust werd het gifschip, dat onder Panamese vlag vaart, eind september in Estland aan de ketting gelegd.

Onderzoekers uit Ivoorkust, die anderhalve week geleden naar Estland reisden om de Probo Koala te inspecteren, zijn dinsdagavond huiswaarts gekeerd. De Ivorianen hebben in Estland materiaal verzameld voor het strafrechtelijk onderzoek in eigen land. De Ivoriaanse autoriteiten schatten de schade op de milieuramp op omgerekend 200 miljoen euro.De Probo Koala mag weer geld gaan binnenhalen

Minder faillissementen, meer schulden

Icoon EconomieVoor het eerst sinds 1999 loopt het aantal faillissementen in Nederland terug. In de eerste drie kwartalen van dit jaar gingen 6858 bedrijven op de fles.

Dat is een daling van bijna 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, blijkt dinsdag uit cijfers van onderzoeksbureau Graydon. Tegelijk werden in de onderzochte periode meer schulden gesaneerd. Het aantal schuldsaneringen steeg met ruim 2 procent naar 11.645. In een kwart van de gevallen ging het om ondernemers met een eenmanszaak.

Het aantal faillissementen zal dit jaar in totaal op zo'n 9000 uitkomen, een lichte verbetering ten opzichte van vorig jaar, zo verwacht Graydon. De schade zal ongeveer 3,2 miljard euro bedragen en 69.000 mensen kunnen op zoek naar ander werk.

Vrij toegang van Polen per 1 januari onzeker

Icoon BinnenlandsDe streefdatum van 1 januari 2007 om de grenzen volledig te openen voor werknemers uit Oost-Europese EU-landen heeft staatssecretaris Henk van Hoof (Sociale Zaken) moeten loslaten. Hij noemt een vrij verkeer op korte termijn wenselijk, maar kan niet garanderen dat alles op tijd is afgerond.

Dat blijkt uit een brief die Van Hoof dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Uit vrees voor verdringing op onze arbeidsmarkt had een Kamermeerderheid eerder dit jaar maatregelen geŽist tegen onder meer het ontduiken van minimumloon en ontduiken van arbeidsvoorwaarden.

Volgens de staatssecretaris zijn al veel maatregelen genomen, maar is de precieze invulling nog niet afgerond. Zo moeten volgens hem nog "steviger afspraken" gemaakt worden tussen werkgevers, vakbeweging en de overheid om te voorkomen dat cao-afspraken worden ontdoken met werknemers uit landen die sinds 2004 lid zijn van de Europese Unie.

Van Hoof vreest dat de groei van de economie wordt afgeremd als er niet snel vrij verkeer van werknemers komt. "Het aantal vacatures neemt snel toe. Het blijkt echter dat een deel van de vacatures niet vervuld kan worden met Nederlands arbeidsaanbod. De arbeidsmigratie uit de nieuwe EU-lidstaten biedt werkgevers de kans om deze vacatures sneller op te vullen", aldus de bewindsman.

De staatssecretaris wil daarom doorgaan met het stapsgewijs steeds makkelijker afgeven van werkvergunningen voor Polen. Dat heeft hij de afgelopen maanden al gedaan voor 23 sectoren en dat heeft volgens hem niet geleid tot verdringing.

Marc Madiot luidt noodklok

Ploegleider Marc Madiot van la FranÁaise des Jeux luidt de noodklok. Hij verwacht dat de dopingaffaire Operacion Puerto zal verzanden in een juridisch steekspel. Wielrenners kunnen niet vervolgd worden. Veel verdachten, zoals Jan Ullrich en Ivan Basso, zijn al in onderhandeling met nieuwe teams. "En dat is tegen alle afspraken in”, aldus Madiot dinsdag in l'Equipe.


Wielrenners kunnen volgens de Spaanse justitie slechts als getuigen worden opgeroepen. Het ontbreekt justitie op dit moment aan hard bewijs. Volgens Madiot zijn verdachten als Basso en Ullrich om die reden al in onderhandeling met nieuwe teams als Discovery Channel en Milram. "Als ik zie dat Basso al praat met Discovery Channel word ik wanhopig. Het brengt de wielersport in gevaar”, meent Madiot. "De betrokkenen respecteren de ethische code niet die we met z'n allen hebben afgesproken. Hoe verkoop je dit bij sponsors?“

Madiot ziet maar ťťn oplossing: verdachten zouden DNA-materiaal af moeten staan. "Laten we dat vergelijken met de bloedmonsters, die niet zo maar uit de lucht zijn komen vallen. Als ze eerlijk zijn, werken ze mee. Doen ze dat niet, laten ze dan hun mond houden en verdwijnen."

Definitief geen tunnel langs Naardermeer

Icoon Politiek Het kabinet heeft definitief besloten geen tunnel langs het Naardermeer aan te leggen. Het kabinet gaat nu de snelwegen A10, A1 en A6 tussen Amsterdam en Almere verbreden om de fileproblemen tegen te gaan. Dat bevestigen bronnen in Den Haag.

Het kabinet zal nu de verbreding en overkapping van de Amsterdamse Gaasperdammerweg uitstellen om het fileleed vlakbij Almere aan te pakken. De Tweede Kamer drong aan op een snelle aanpak van de hardnekkige files in deze regio. Vooral de gemeente Almere wilde dat er snel een besluit genomen werd over de kwestie.

Het kabinet wilde in april besluiten tot het aanleggen van een tunnel omdat deze snel het fileleed op zou kunnen lossen. De ministers hebben echter geconstateerd dat er voor een tunnelverbinding nauwelijks politiek en maatschappelijk draagvlak bestaat. Het Naardermeer is een van de oudste natuurgebieden van Nederland.

Verbindingsweg A6 naar A9
Deze weg en tunnel komen er niet
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #739
special
AI Picture Gallery #1
review
Ultimate Ears Wonderboom 3
special
Random Pics van de Dag #738
special
Weekend gifdump #87
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #124
©FOK.nl e.a.