Bijtende winkeldief beweert aids te hebben

Icoon BinnenlandsTwee medewerkers van de Albert Heijn in Callantsoog zijn dinsdag gebeten door een winkeldief. De dader, die momenteel nog voortvluchtig is, riep dat hij aids had. De slachtoffers, beiden afkomstig uit Julianadorp, zijn naar het ziekenhuis overgebracht voor onderzoek.

De twee medewerkers betrapten de man toen hij met een overvolle tas boodschappen langs de kassa liep zonder te betalen. Toen zij hem aan wilden houden, nam hij de benen. Buiten de supermarkt ontstond een worsteling. Beide medewerkers werden tot bloedens toe in armen en benen gebeten. De dief riep dat hij aids had, daarop lieten de medewerkers hem meteen los. Hij maakte zich uit de voeten. De tas met spullen, in totaal ter waarde van 688 euro, liet hij achter.

Personeel van de Albert Heijn, ondernemers uit Callantsoog en de politie hebben een klopjacht op de dief ontketend, maar hij werd niet meer gevonden. Er zijn duidelijke videobeelden van de dader, die zullen binnenkort worden verspreid.

De slachtoffers moeten de komende tijd hun bloed laten testen. Pas over een half jaar kan met zekerheid worden vastgesteld of ze wel of niet geïnfecteerd zijn.