Konnichiwa!

Arjen (Mr_Belvedere)

Konnichiwa! You like our games eh? Hai!

Wij Japanners maken ontzettend veel, vette games! Toch? Hai! Wij zijn hele diepzinnige mensen die het liefst de hele dag vet levellen in hele leuke rpg's of met hele maffe figuren onze Nintendo DSsen hele rare klanken laten produceren. Jullie Europeanen denken dat Disney leuk is, maar langzamerhand komen jullie er ook achter dat anime en manga veel leuker is! Ghibli is veel leuker! Hai!

Wij Japanners hebben een hele absurde humor die zelden begrepen wordt door die stomme Amerikanen, maar wel erg goed aanslaat bij de jeugd. Wij verzonnen Pokémon en brachten jullie Bleach en Naruto. Dragonball Z kent ondertussen iedereen! Kameeehaaameeehaaaaaaaaaaaaaa! Wij roerelen zoals jullie dat via IRC altijd zeggen.

Wij maakten Nintendo tot GOD. Wij verzinnen alles voor de gamesindustrie! Het grote moederbedrijf Sony gaf jullie de Playstation en wij Japanners zijn nog lang niet klaar met het verzinnen van geweldige, te gekke games. Katamari? Hai! Phoenix Wright? Hai! Dance Dance Revolution? Double hai! Final Fantasy? Duizend keer hai!

Maar waarom kopen jullie dan niet altijd al onze games? Waarom moeten julle altijd zoveel moeite doen om een Japanse videogame te kunnen bemachtigen? Waarom begrijpt de Free Record Shop niet dat jullie al onze RPG's willen spelen!? Waarom zijn sommige dingen zo zeldzaam in Europa? Heel af en toe kopen de Amerikanen onze developers of programmeurs om zodat ze voor andere consoles hele leuke spellen kunnen maken, maar er komt nog niet heel veel leuk spul uit he? Hai! Dus allemaal importeren! Maar dat is hartstikke duur! Baka!

Maar bij wie kunnen wij met onze vragen terecht? Zullen we Sony of Nintendo bellen dat zij al die leuke games ook naar Europa en Amerika moeten exporteren? Kunnen we iemand emailen die ons vertelt waarom veel van die wazige, maffe en leuke spellen in Japan blijven? Want ik wil dat jullie meedoen! Ik wil jullie laten zien dat wij Japanners veel beter kunnen gamen dan die dikke Amerikanen en Europeanen! Wij verzonnen de WII! Had je dat verwacht van een ander land soms? Wij zijn veel beter! Wij bewegen! Wij brengen leuke games, maar die komen nooit in Europa! Hai!

Waarom mogen wij geen bakken vol met geld aan jullie Europese gamers verdienen? Kan iemand mij dat uitleggen?

Arigatou!