Adventure Sinking Island naar DS

Adventureliefhebbers die nog geen Nintendo DS hebben, lopen de kans heel wat te moeten missen. Niet alleen komen binnenkort de adventures Phoenix Wright Justice For All, Touch Detective, Hotel Dusk Room 215 en Undercover Dual Motives uit, vandaag is er nog een aangekondigd. Benoît Sokal, bekend van de Syberia-games en recentelijk Paradise, gaat namelijk de aankomende PC-adventure Sinking Island van zijn studio White Birds ook op de Nintendo DS uitgeven.

Sinking Island wordt het eerste deel in een serie rond privé-detective Jack Norm. Het spel draait om een moord in een hotel op een tropisch eiland. Er zijn tien verdachten, elk met een overtuigend motief voor de daad. Norm moet dus uitzoeken wie de echte dader is. Ondertussen zinkt het eiland onder het gewicht van het hotel. De onderste verdiepingen (en daarmee eventueel daar liggend bewijsmateriaal) zullen na verloop ontoegankelijk worden. Je moet dus efficient omgaan met tijd en plaats.

Volgens een mede-oprichter van White Birds, Michel Bams, schiet de PC-versie van Sinking Island al lekker op en zal het spel volgens planning in februari klaar zijn. White Birds gelooft dat er een grote markt is voor wat meer volwassen spellen op de DS en daarom willen ze Sinking Island ook op de handheld uitbrengen. Het verhaal, de personages en de gameplay blijven intact, maar de besturing zal aangepast worden aan de mogelijkheden van de DS. Het grootste deel zal zich afspelen op het Touch!scherm, het bovenste zal voornamelijk gebruikt worden voor zaken als de inventaris, de kaart en aantekeningen. Een mock-up van developer laat zien hoe het spel er ongeveer uit zal komen te zien:



De eerste screens van de PC-versie van Sinking Island vind je *hier*.