Hond vangt kogels op voor baasje

Icoon OpmerkelijkIn Sydney heeft een hond een heldendaad verricht door twee kogels op te vangen voor zijn bejaarde baasje. Drie gemaskerde mannen drongen maandag de woning van een bejaarde man binnen, maar hadden daarbij niet gerekend op Rocky de Duitse herder.

De twee jaar oude Rocky besloot over te gaan tot actie en viel de indringers aan. Zijn baasje zegt dat hij normaal gesproken heel lief en betrouwbaar is. Rocky moest zijn heldhaftige daad bijna met zijn eigen dood bekopen. De mannen schoten de hond tijdens het gevecht tot twee keer toe in de borst.

"Rocky is een echte held", zo zegt een bekende van het baasje in de Sydney Morning Herald. "Rocky is namelijk absoluut geen waakhond. Hij is rustig, lief en likt je als je binnenkomt. Het is verbazingwekkend dat Rocky de indringers heeft aangevallen. Hij heeft het leven van zijn baasje gered", aldus de bekende.

Woensdag is Rocky geopereerd en zijn de twee kogels uit zijn lichaam verwijderd. Volgens de dierenarts maakt de hond het naar omstandigheden goed.

Met dank aan yunnie voor de submit.