Boogers verkozen tot grootste miskoop

Olga (Nuongirl)
Uit een onderzoek, dat gehouden is door het Britse Sky One onder 1,6 miljoen mensen, is gebleken dat Marco Boogers één van de grootste buitenlandse miskopen is in de Engelse voetbalhistorie.

Boogers speelde in 1995 vier duels voor West Ham United. In zijn tweede duel kreeg hij als invaller in de wedstrijd tegen Manchester United een rode kaart voor een gemene tackle op Gary Neville. Na die wedstrijd verdween de Nederlander lange tijd uit beeld, en dook op in Amsterdam, waar hij in een stacaravan leefde. West Ham zou van de arts van Boogers een brief hebben gehad, waarin stond dat de spits mentaal ingestort was. "I'm not mental", aldus de reactie van Boogers. De huidige technisch directeur van FC Dordrecht keerde in 1996 terug naar Nederland om voor FC Groningen te spelen.

Als beste buitenlandse aankoop werd de Fransman Thierry Henry van Arsenal verkozen. In de toptien staat ook zijn oud-ploeggenoot Dennis Bergkamp en ook Marc Overmars, die tevens voor Arsenal uitkwam, staat in de top vijftig.