Haagse pony mag in de tuin blijven

OpmerkelijkDe 'daar staat een paard in de gang' pony die dit weekend in een achtertuin van een woning aan de Zorgvlietstraat in Den Haag werd aangetroffen door de politie, mag gewoon blijven staan. De 9-jarige eigenaar Yusaf is opgelucht dat zijn pony niet wordt weggehaald.

Volgens Yusafs vader kreeg zijn zoon de pony omdat hij goed zijn best had gedaan op school. ''Hij bleef er maar om vragen en vond uiteindelijk op zondagochtend op internet een pony ergens bij Almelo voor nog geen 100 euro. Ik had het hem beloofd, dus we zijn het dier gaan ophalen met een busje. Het staat hier prima in het gras en heeft alle ruimte. We snappen de hele toestand niet.''

De politie viel zondag de woning van de familie Ashraf binnen na een tip van buurtbewoners dat er een paard de gang van de woning was binnengegaan. Een totaal overbodige actie, aldus de familie. ''Pony Pablo heeft hier een goed onderkomen in onze ruime tuin. Agenten en ook de Dierenbescherming hebben de 83 centimeter hoge pony dan ook niet in beslag genomen en inmiddels aan mijn zoon verteld dat hij Pablo mag houden''.

Met dank aan Esposa voor de submit.