CD: The U.S. vs. John Lennon OST

Joost Melis (Pink_Floyd)
Op 8 december 1980, om 22.50, werd John Lennon in de gang van zijn hotel in New York door vier kogels getroffen uit de .38 revolver van Mark David Chapman. Een legendarische muzikant, en één van de grondleggers van de hedendaagse popmuziek, werd vermoord door een gestoorde man die zes uur voor hij de schoten loste nog een handtekening kreeg van Lennon.


Anno 2006 komen de twee namen weer samen in het nieuws: Chapman heeft de kans om in oktober op vrije voeten te komen als zijn 'parole hearing' van Attica State Prison wordt goedgekeurd. En, in een positief daglicht, is er nu ook een film uitgekomen over de vreedzame strijd die Lennon voerde tegen geweld en oorlog, The U.S. vs. John Lennon.

Deze film kan uiteraard niet anders dan begeleid worden door Lennon's eigen nummers. Veel van zijn beste (protest)nummers vullen de 'Music from the motion picture' soundtrack. De CD kent twee niet eerder uitgebrachte tracks en twee live-nummers. Eén van deze nummers is ironisch genoeg Attica State, de plek waar Chapman vandaag de dag achter de tralies zit. Klassiekers als Power To The People, Working Class Hero, Happy Xmas, Imagine, Instant Karma en uiteraard Give Peace A Chance zijn een kleine greep van het 21 tracks tellende album. Voor de fans en de mensen die onbekend zijn met het werk van Lennon een kans om een goede verzamelaar in huis te halen.


De inlay bevat naast enkele mooie foto's van Lennon een begeleidende brief van Yoko Ono Lennon. Al met al is dit een memorabel verzamelwerk van een man die de politiek en muziekwereld veranderde met zijn gedachtegoed, dat ook in de 21e eeuw nog altijd levend is.

Tracklist:
-Power To The People
-Nobody Told Me
-Working Class Hero
-I Found Out
-Bed Peace
-Ballad Of John And Yoko
-Give Peace A Chance
-Love
-Attica State (Live From The John Sinclair Freedom Rally /Ann Arbor 1971 - Previously Unreleased)
-Happy Xmas (War Is Over) (With The Harlem Community Choir)
-I Don't Wanna Be A Soldier Mama (With The Flux Fiddlers)
-Imagine (With The Flux Fiddlers)
-How Do You Sleep (Instrumental)
-New York City (With Elephant's Memory And Invisible Strings)
-John Sinclair (Live From The John Sinclair Freedom Rally /Ann Arbor 1971)
-Scared
-God
-Here We Go Again
-Gimme Some Truth (With The Flux Fiddlers)
-Oh My Love (With The Flux Fiddlers)
-Instant Karma (We All Shine On)



Label: EMI Releasedatum: 5 september 2006
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!