FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 5 oktober 2006

BNN laat jongeren afkicken op tv

Icoon Televisie De jongerenomroep BNN laat in een nieuw televisieprogramma jongeren afkicken. De omroep zoekt jongeren met vele uiteenlopende verslavingen, zoals mensen die obsessief verslingerd zijn aan drank, seks, drugs, internet, videospelletjes en eten.

Onder professionele begeleiding zullen de jongeren een speciaal afkicktraject tegemoet zien. Verslaafden kunnen zichzelf opgeven, maar het is ook mogelijk om een vriend of familielid op te geven voor het programma. BNN rekent op aanmeldingen van familie en vrienden, omdat verslaafden vaak zelf niet door hebben dat ze verslaafd zijn.

Het is nog onbekend wie het programma zal presenteren. Volgend jaar zal het programma uitgezonden worden.

Met dank aan BaZzY voor de submit.

Name that bitch!

Oké, als ik heel eerlijk ben dan ben ik eigenlijk gewoon blij dat jullie er nog niet uit zijn na de eerste aanwijzingen. Het betekent gewoon dat jullie de dame nauwelijks kennen en dat ze dus ook niet op veel stemmen hoeft te rekenen in november. Misschien dat een complete foto helpt...

Even wat WID-regels van Tigertje en consorten erbij:

De regels

Je kan 2 punten voor het eerste goede antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 1 punt voor!
Ben je heel erg warm volgens mannee qua antwoord? dan kun je hiermee nog 1 punt verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan kan men volgende keer raden welke user in het filmje onthoofd wordt.
Mannee beslist.

The rules The prizes The game The score

Name that Bitch! is sponsored by:

Riep daar iemand kutworst?

Wie wel vaag iets boven de weblog heeft zien zweven over rookworsten, maar nog niet weet waar het gaat.. kijk even op Wakkerdier.nl of lees hieronder even verder.

GEEN WORSTJES VAN DE HEMA

Hans Dorrestijn werd boos toen hij hoorde dat de Hema - die pratgaat op de kwaliteitseisen die zij zeggen te stellen - gewoon hun worsten maakt van onverdoofd gecastreerde biggen: 'Ik at de worst regelmatig, schreef er een lied over maar de worst geeft me nu een enorm slechte nasmaak.' Hij belooft in de songtekst pas weer de hem geliefde Hemaworst te eten als de Hematop ervoor zorgt dat debiggetjes niet meer onverdoofd gecastreerd worden (listen). Eerder dit jaar antwoordde Hema nog op vragen van consumenten dat ze geen vlees gebruikte van onverdoofd gecastreerde biggen maar Hema erkende later tegenover Wakker Dier dat onjuiste informatie was verstrekt.

ALTERNATIEVEN VOOR DE ONVERDOOFDE CASTRATIE

Biggen worden gecastreerd om berengeur te voorkomen die bij een paar procent van de niet gecastreerde biggen kan ontstaan. De castratie wordt onverdoofd gedaan om kosten te besparen. Verdoven tijdens het castreren is een logische oplossing voor korte termijn. Het maakt een worst nog geen eurocent duurder! Liever wil WakkerDier helemaal af van de castratie. Dat kan ook, bewijzen veel andere landen. Er zijn veel alternatieven voorhanden om de berengeur te voorkomen zoals detectie in de slachterij, slachten op lager gewichten immunocastratie. Meer informatie vind je hiero.

By the way: don't eat meat!

Undercover komt naar DS

In Duitsland is de PC-adventure Undercover: Operation Wintersun behoorlijk succesvol (lees onze preview voor meer informatie over dit spel). Undercover draait om de zoektocht naar een mogelijk nucleair wapen van de Nazi's. Uitgever Anaconda heeft vandaag aangekondigd dat er een spin-off gemaakt wordt die op de Nintendo DS gespeeld kan worden. Deze prequel gaat Undercover: Dual Motives heten en wordt door dezelfde developer als het PC-spel, het Oostenrijkse Sproing, gemaakt.

De hoofdpersoon is wederom de natuurkundige Dr. John Russell. Ditmaal moet hij een Brits onderzoeksinstituut infiltreren. Er zal nog een speelbaar personage zijn: Audrey, de secretaresse van de directeur van het instituut. Je bestuurt een van beide via het touchscherm, terwijl op het andere scherm de ander te zien zal zijn. Je kan op ieder gewenst moment tussen de twee wisselen, en door slim gebruik te maken van de verschillende mogelijkheden waarover ze beschikken kun je ze samen laten werken om puzzels op te lossen, zelfs als ze zich niet in dezelfde ruimte bevinden.

"Hierdoor ontstaan een hele hoop nieuwe mogelijkheden voor het ontwerpen van puzzels in adventure games; en daardoor zal Undercover: Dual Motives een hele bijzondere ervaring worden. Niet alleen voor fans van het genre", zo legt Harald Riegler, Creative Director bij developer Sproing uit.

Anaconda PR Manager Claas Wolter sluit aan:"We weten natuurlijk ook wel dat Undercover: Dual Motives een van de zeer weinige adventure games op de Nintendo DS is. We willen het platform gebruiken om de unieke mogelijkheden van de DS toe te passen op het spel en het genre, maar ook om nieuwe spelers aan te trekken voor de Undercover franchise en het genre van adventures."

Undercover: Dual Motives wordt wereldwijd uitgegeven door Anaconda. De Duitstalige landen zijn het eerst aan de beurt in maart 2007; de rest van de wereld volgt enige tijd daarna.Originele unlock-methode voor Jay-Z in NBA Live 07

Jay-Z, de man die geboren werd als Sean Carter, is een speelbaar karakter in de next-gen versies van NBA Live 07 (PS3 en 360). Je hoeft echter niet 25.000 punten in één season te scoren of 43.162 passen te zetten in één game, of zelfs 99 problemen te krijgen. Je kunt de code vinden in de verpakking van S. Carter Basketball IV-schoenen van Reebok, en ja, die S staat voor Sean.
Wil je dus met Jay-Z spelen, zul je met Jay-Z moeten lopen.Washington in de ban van seksschandaal

Icoon Buitenlands Washington is in de ban van een seksschandaal. De FBI is een onderzoek gestart naar seksueel getinte e-mails, chatgesprekken en sms'jes van het vrijdag afgetreden Republikeinse lid van het Huis van Afgevaardigden Mark Foley. Hij zou dergelijke berichten gestuurd hebben naar minderjarige medewerkers van het Amerikaanse congres.

Foley is afgetreden toen het publiekelijk bekend werd dat hij e-mailcontact onderhield met middelbare scholieren die een aantal maanden voor het Amerikaanse congres werkten. In ieder geval één van de medewerkers was een jongen van pas 16 jaar oud. De berichten hadden een seksueel getinte inhoud.

Opmerkelijk is dat juist Foley voor het Huis van Afgevaardigden verantwoordelijk was voor zaken rondom misbruikte en vermiste kinderen. De Republikeinen en de Democraten willen een grootschalig onderzoek naar de 'geile' e-mails. Het schandaal komt op een slecht moment voor de Republikeinen: volgende maand zijn er verkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden en voor een deel van de Senaat. De Amerikaanse president George Bush heeft inmiddels gezegd met afschuw kennis te hebben genomen van de bezigheden van Foley.

Niet alleen Foley kan door zijn acties in de problemen komen. Ook de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, de Republikein Dennis Hastert, heeft toegegeven dat hij op de hoogte was van de wel erg vriendelijke e-mails tussen Foley en de 16-jarige. Hij wist echter niet dat het ging om een seksueel getinte inhoud. Ook andere Republikeinen kenden het e-mailcontact, maar zeggen niet te weten dat het ging om seksueel getinte berichten. Hastert wil onderzoeken wie rondom Foley werkte en wel wat wist over de seksuele inhoud van de e-mails.

Voorbeeld:
quote:
Maf54: do you really do it face down
Teen: ya
Maf54: kneeling
Teen: well i dont use my hand...i use the bed itself
Maf54: where do you unload it
Teen: towel
Maf54: really
Maf54: completely naked?
Teen: well ya
Maf54: very nice
Teen: lol
Maf54: cute butt bouncing in the air


'Geile' e-mails en sms'jes naar minderjarige jongen

Collectors Edition voor Splinter Cell: Double Agent

Ubisoft is van plan een Splinter Cell: Double Agent Collectors Edition uit te brengen voor de Xbox 360. Deze editie biedt verschillende extra's, zoals een kijkje achter de schermen tijdens het ontwikkelproces, een interview met de voice actor van Sam Fisher (Michael Ironside), tips en tactieken voor multiplayer games, trailers, concept art en zelfs een heuse Covert Ops documentaire die laat zien hoe realistisch de game wel niet is.Barthez zet punt achter carrière

Fabian Barthez zet definitief een punt achter zijn carrière. De Franse doelverdediger zat voor dit seizoen zonder club.

Barthez, die afgelopen seizoen nog uitkwam voor Olympique Marseille, kwam nog wel in actie op het WK. Daar haalde hij met Frankrijk de finale, die na strafschoppen verloren werd tegen Italië. Barthez maakte in 1991 zijn debuut in de Franse competitie voor Toulouse. In 1992 vertrok hij naar Olympique Marseille, met die club won hij in 1993 de Champions League. Daarna kwam ook nog uit voor AS Monaco en Manchester United om in 2003 terug te keren bij Marseille. Barthez kwam 87 keer voor de Franse nationale ploeg, waarmee hij Europees- en Wereldkampioen werd.

Woeden der Gehele Wereld Gouden Ui-winnaar

Icoon Film De film Het Woeden der Gehele Wereld is donderdagavond de grote 'winnaar' geworden van de tweede Gouden Ui-uitreiking. De verfilming van het gelijknamige boek van Maarten 't Hart sleepte drie prijzen in de wacht.

De productie won de Gouden Uien voor slechtste film, slechtste regie en meest nutteloze seksscène van het jaar. Bij de laatste prijs merkte een groot aantal juryleden onafhankelijk van elkaar op dat "eigenlijk alle naakt in de film volslagen nutteloos was".

De Gouden Ui voor slechtste acteur ging naar Johnny de Mol voor zijn rol als hypernerveuze christelijke verzetsstrijder in de film Zwartboek van Paul Verhoeven. Actrice Victoria Koblenko werd bekroond voor haar rol in de horrorfilm Sl8n8: zij kreeg de prijs voor slechtste actrice. Ze won nipt van actrice Esther Waij die speelt in Woeden der Gehele Wereld-.

De grote 'verliezer' was de film Sportman van de Eeuw. De film van regisseur Mischa Alexander had twee nominaties ontvangen, maar verzilverde er geen een.

De Gouden Uien werden vorig jaar in het leven geroepen als tegenhangers van de Gouden Kalveren voor de beste films. De jury bestaat uit filmjournalisten en studenten van de Filmacademie. De thriller Joyride was de eerste editie de grote winnaar: deze sleepte toen ook drie Gouden Uien in de wacht.

Pittsburgh Penguins verkocht

De kogel is eindelijk door de kerk. De Pittsburgh Penguins zijn verkocht aan Jim Balsillie. Dat is vandaag tijdens een persconferentie bekendgemaakt. Met de verkoop is een bedrag gemoeid van naar verluidt zo'n 175 miljoen dollar. Slechts drie weken geleden werd wereldkundig gemaakt dat Balsillie opnieuw interesse had.

Met de deal zal er een einde komen aan de al maanden durende soap rond de verkoop van de club, maar is de toekomst nog niet helemaal zeker wat betreft de standplaats. In de overeenkomst is opgenomen dat het team in Pittsburgh zal blijven indien het bedrijf Island of Capri de licentie bemachtigd om een gokhal in de stad te openen. In dat geval zal het bedrijf namelijk 290 miljoen dollar bijdragen aan de bouw van een nieuwe arena en zijn de Penguins verplicht te blijven. Zo niet, dan zijn andere gegadigden voor de licentie door de stad verplicht 10 miljoen dollar neer te tellen, maar zijn de Penguins vrij om voor een andere stad te kiezen.

Balsillie heeft sterke banden met de stad Hamilton in Ontario, en het is bekend dat hij graag daar een team zou willen huisvesten. Net als de koop zou echter een verhuizing door de rest van de eigenaren in de NHL moeten worden goedgekeurd. Een verhuizing naar Hamilton zou waarschijnlijk op weerstand stuiten uit de hoek van voornamelijk de Toronto Maple Leafs en Buffalo Sabres, die dan de naaste buren zouden worden. Steden als Las Vegas, Portland en Kansas City hebben ook al interesse getoond in het binnenhalen van de NHL, maar hebben geen sterke historie in het professionele ijshockey. Alleen Kansas City had al eens een team, maar de Scouts vertrokken na twee jaar naar Denver. Portland probeerde in 1999 de Penguins al aan te trekken, maar dit ging niet door toen Mario Lemieux de ploeg uit haar faillissement kocht.

Van Basten overweegt nieuwe spits

Marco van Basten overweegt om nog een spits toe te voegen aan de selectie van Oranje. Vanmiddag ging Jan Vennegoor of Hesselink tijdens de training in Rijnsburg door zijn enkel en moest voortijdig afhaken.

De aanvaller van Celtic meldde zich al met enkelklachten bij Oranje en trainde zowel dinsdag als woensdag apart van de groep. "Het is even afwachten hoe dit zich ontwikkelt", aldus Van Basten, die als vervanger denkt aan een 'type Van Hooijdonk'.

Afgaande op de training van vandaag zal Nigel de Jong zaterdag in de wedstrijd tegen Bulgarije in de basis starten als centrale middenvelder. "Maar Stijn Schaars kan er ook goed uit de voeten", aldus de bondscoach.

Franse rode wijn gezonder dan Duitse

Icoon Opmerkelijk Het is al een tijdje bekend dat een rode wijn per dag goed is voor hart en bloedvaten. Duitse wetenschappers hebben echter ontdekt dat wijn uit hun eigen land niet zo goed tegen hart- en vaatziekten beschermt als Franse rode wijn. Dat heeft de Duitse bond van cardiologen uit Neurenberg geschreven.

De wetenschappers stellen dat Franse rode wijn over het algemeen meer flavonoïden bevat, stoffen die aderverkalking helpen voorkomen. Door deze stoffen is Franse rode wijn gezonder dan die uit Duitsland. Dus doe gezond, drink een Frans wijntje!'Is deze Frans of Duits? Ik moet wel op mijn gezondheid letten'

'Zorgpremie volgend jaar fors omhoog'

Icoon Economie Het koepel Zorgverzekeraars Nederland (ZN) denkt dat de zorgpremies volgend jaar weleens flink kunnen stijgen. De ramingen van minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid zijn volgens de koepel te laag. ZN denkt dat Hoogervorst de ramingen misschien expres te laag laat uitvallen omdat de verkiezingen eraan komen.

Hoogervorst denkt dat verzekerden volgend jaar een gemiddelde zorgpremie van 1143 euro per jaar gaan betalen (waarvan ze 91 euro het jaar daarop via de no-claimregeling terug kunnen krijgen). Dat is een stijging van tien procent, oftewel honderd euro per jaar. ZN denkt dat de zorgpremie zal stijgen met honderdtwintig euro per jaar.

ZN-Directeur Martin Bontje denkt dat de huidige zorgpremies veel te goedkoop zijn. Verzekerden betalen gemiddeld zestig euro voor de uitvoeringskosten van verzekeraars. "Dat is veel te weinig. Daarmee lijden alle verzekeraars verlies", aldus Bontje. Elke verzekeraar verliest volgens hem veertig euro per verzekerde. Deze prijs is laag uitgevallen door de hevige concurrentiestrijd van vorig jaar.

Hoe ver de premies zullen stijgen hangt volgens Bontje af van de verzekeraars. "Dat hangt er vanaf in hoeverre de verzekeraars opnieuw verlies willen of kunnen nemen. En dat hangt weer af van hun reserves, en van wat de andere verzekeraars doen. Ze willen voorkomen dat verzekerden weglopen".

In november zal het duidelijk worden hoe hoog de feitelijke zorgpremies zullen worden voor het komende jaar. Als een verzekerde wil wisselen van zorgverzekeraar moet dit voor 1 januari gemeld worden. Aanmelden bij een andere verzekeraar kan nog de hele maand januari. ZN denkt dat er ditkeer geen administratieve chaos zal plaatsvinden onder zorgverzekeraars.

Met dank aan pberends, Stratus en GTV voor de submit.

Opnamen Top Gear hervat

Icoon Televisie De opnamen van het Britse televisieprogramma Top Gear zijn hervat. Dat meldt de BBC op zijn website. Richard Hammond ligt niet meer in het ziekenhuis, maar is wel nog steeds bezig aan een herstelprocedure. Het is vrijwel zeker dat hij geheel zal herstellen. De producent van het programma had eerder laten weten dat het programma zou stoppen als Hammond niet zou herstellen.

De presentator Hammond raakte eind september zwaargewond bij opnames van het populaire autoprogramma. Hij crashte met een snelheid van bijna 500 kilometer per uur in een auto aangedreven door een raketmotor. Zijn herstel verloopt voorspoedig en het lijkt erop dat hij binnenkort weer voor het programma in de auto kan stappen.

Voorlopig worden alleen de delen gefilmd waarin Hammond niet voorkomt. Het is nog niet duidelijk wanneer de show weer op televisie wordt uitgezonden. In Nederland zendt Veronica het programma uit.


Richard Hammond

Aboutaleb respectvolste BN'er

Icoon BinnenlandsBezoekers van de site Unitedsmile hebben Ahmed Aboutaleb verkozen tot de meest respectvolle Nederlander. De Amsterdamse wethouder laat daarbij Leger Des Heils-icoon majoor Alida Bosshardt en tv-presentatrice Wendy van Dijk achter zich. In totaal hebben zo'n tweeduizend bezoekers hun keuze kenbaar gemaakt.

De uitslag is op donderdag bekend gemaakt, omdat deze dag is uitgeroepen tot de Dag van Respect. Aboutaleb heeft zijn verkiezing te danken aan zijn pogingen om autochtonen en allochtonen nader tot elkaar te laten komen, na de onrust die ontstond na de moord op cineast en columnist Theo van Gogh in november 2004. Een bekende uitspraak van hem is "als je een meter tolerantie voor jezelf claimt, zou je anderhalve meter moeten geven".

Ahmed Aboutaleb: meest respectvolle bekende Nederlander
Ahmed Aboutaleb: meest respectvolle bekende Nederlander

"Tymoschuk wil nog steeds naar Feyenoord"

Feyenoord kan Anatoli Tymoschuk dit seizoen wellicht alsnog verwelkomen in de Kuip. De kans bestaat dat de middenvelder in de winterstop overkomt van Shaktar Donetsk. Dat heeft Henk van Stee gezegd, die het technisch beleid voert bij de Oekraïnse club.

Al geruime tijd staat de middenvelder in de belangstelling van Feyenoord. Afgelopen zomer konden de Rotterdammers het echter niet eens worden over een transferbedrag. Volgens Van Stee, die een goede relatie heeft met Tymoschuk, staat de 27-jarige speler nog altijd open voor een overstap naar Rotterdam.

Van Stee wil overigens zelf ook in de winterstop bij de Oekraïnse club vertrekken. Na overleg met zijn gezin heeft hij besloten om zijn verblijf bij Shaktar niet te verlengen.

Teleportatie een (kleine) stap dichterbij

Het zal nog wel even duren voordat we van de ene plek naar de andere kunnen teleporteren zoals we in de tv serie "Star Trek" kunnen zien, maar vandaag zijn wetenschappers toch een stukje dichterbij gekomen. In het Niels Bohr Instituut in Kopenhagen zijn geleerden er namelijk in geslaagd om een zeer klein stukje materie te "verplaatsen" door de informatie over de materie middels licht naar een andere locatie te brengen.

In het verleden hebben geleerden al eens een enkel foton (lichtdeeltje) en een enkel atoom verplaatst, maar het ging in beide gevallen slechts om een afstand die slechts een fractie van een millimeter was. De Denen hebben een macroscopisch blokje materie weten om te vormen naar pure informatie. De informatie werd vervolgens via een lichtbundel naar een halve meter verderop gestuurd.

De techniek achter de teleportatie is gebaseerd op kwantummechanica, en de eigenschappen van kwantummechanica die het mogelijk maken om informatie vast te houden in een lichtbundel. Volgens Professor Eugene Polzik verschilt kwantuminformatie van normale informatie omdat het niet kan worden gemeten. Kwantuminformatie zou ook onvoorwaardelijk veilig zijn, omdat het niet kan worden afgeluisterd.

Het versturen van de informatie middels kwantummechanica is een belangrijke stap in de ontwikkeling van teleportatie en kwantummechanica in het algemeen. De ontdekkingen van het Deense team kunnen ook gebruikt worden voor het versturen van informatie binnen een nu nog theoretische kwantumcomputer.

Hoewel deze ontwikkeling een doorbraak is in de kwantummechanica en teleportatietechnieken, is transporteren zoals we in "Star Trek" zien, voorlopig echt nog niet aan de orde. We zullen dus nog eventjes moeten wachten voor dat we de beroemde zin "Beam me up, Scotty" ook in het echt zullen kunnen gebruiken.


Beam us up, Scotty!

PvdA verliest aanhang onder allochtonen

Icoon VerkiezingenDe PvdA is traditiegetrouw de grootste partij onder allochtonen in Nederland. De partij verliest echter flink wat allochtone stemmen in vergelijking met twee weken geleden. Vooral de aanhang onder Marokkanen nam de afgelopen weken af, van 56,1 naar 41,8 procent.

Dat bleek donderdag uit de tweewekelijkse Stemindex Allochtonen van onderzoeksbureau Foquz Etnomarketing. Van de vier ondervraagde etnische groepen, Turken, Marokkanen, Surinamers en Antillianen, blijven de Turken de PvdA het meest trouw.

Onderzoeker Spyros Markadonakis van Foquz vermoedt dat dat te maken heeft met de samenstelling van de kieslijst. "Allochtonen stemmen het liefst op een partij met veel allochtone kandidaten. Daarbij gaat de voorkeur uit naar een kandidaat van de eigen etnische afkomst. Marokkanen lopen weg omdat er weinig Marokkanen hoog op de lijst staan. Turken blijven, omdat de Turkse kandidaten goed vertegenwoordigd zijn." Markadonakis ziet (nog) geen aanwijzingen dat Turken niet meer op de PvdA stemmen, of zelfs helemaal niet gaan stemmen, vanwege de recente Armenië-discussie.

Het aantal links stemmers onder allochtonen blijft gelijk in vergelijking met de peiling van twee weken geleden (61,9 procent). De allochtonen die bij de PvdA weglopen, komen vooral terecht bij de SP, waarvan de aanhang verdubbelt naar 10,9 procent van de allochtone stemmers. Ook de aanhang van GroenLinks groeit, vooral onder Marokkanen.

De allochtone kiezers hebben liever Wouter Bos dan Jan-Peter Balkenende als premier. 39,2 procent geeft de voorkeur aan Bos tegenover 17,9 procent die voor Balkenende gaat.

Nieuwe kentekens hebben drie letters

Icoon File De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) is begonnen met het uitgeven van een nieuwe serie kentekens. Het eerste kenteken van de nieuwe serie is 01-VBB-1. Zoals je ziet heeft de nieuwe generatie aan kentekens drie letters in het midden in plaats van twee.

De komende jaren zullen deze nieuwe kentekens het straatbeeld gaan bepalen. Vooralsnog worden alleen nieuwe bedrijfsauto's voorzien met de nieuwe kentekenplaten. Voor bedrijfswagens zijn alle mogelijke combinaties inmiddels gebruikt. Het duurt nog even voordat personenauto's ook overgaan op de nieuwe generatie.

Het wordt niet mogelijk om een eigen kentekenplaat te creëren. Dus GO-FOK-1 of AZ-WIN-9 behoren niet tot de mogelijkheden. Ook lettercombinaties die met oorlog te maken hebben, zoals NSB, worden niet uitgegeven. De RDW probeert ongewilde woorden te weren. De lettervolgorde GVD, NSB, TBS, LYK, SS en SD zullen nooit op een kentekenplaat komen te staan.De nieuwe generatie kentekens


Met dank aan nlboy voor de submit.

Blikseminslag redt Zweedse downloader

Icoon Piracy Een blikseminslag heeft een Zweedse downloader gered van maximaal twee jaar celstraf. Het politieonderzoek tegen de man werd gestaakt nadat blikseminslag zijn computer onklaar maakte. Daardoor was er een gebrek aan bewijsmateriaal tegen de man.

Ivar Wenster, wethouder van cultuur in de gemeente Karlskrona, wilde protesteren tegen een Zweedse wet die vanaf juli 2005 het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal verbiedt. Hij gaf zichzelf aan bij de politie om discussie over het verbod uit te lokken.

Hij wil het debat over downloaden op de politieke agenda houden. Hij is een voorstander van het delen van auteursrechtelijk materiaal en zet anderen aan om hetzelfde te doen. Hij gebruikt vooral BitTorrent om zijn benodigde gegevens te vinden.

Met dank aan nlboy voor de submit.

Cosmetisch arts toont borsten wanbetalers

Icoon Opmerkelijk De plastisch chirurg Michael König uit Duitsland heeft een wel erg opmerkelijke actie bedacht om wanbetalers op te sporen. Veel vrouwen lopen na de cosmetische ingreep weg zonder te betalen. Om de wanbetalers alsnog op te sporen heeft de arts foto's van na de operatie doorgespeeld aan de politie.

Maar niet alleen naar de politie: de foto's werden ook naar de Duitse boulevardkrant Bild gestuurd. "Dit zijn de borsten van 'Tanja' (26) uit Würzburg. Ze is van cup 75A naar cup 75C gegaan. Ze ging er direct na de operatie vandoor. Schade: 8000 euro", staat er onder de foto. De arts hoopt dat dit een waarschuwing is voor andere wanbetalers.

Volgens de arts komt het steeds vaker voor dat vrouwen snel na de ingreep vertrekken. De vrouwen kunnen niet opgespoord worden, omdat ze een valse naam opgegeven hebben. De enige manier om ze te achterhalen is het publiceren van foto's. Het kan een idee zijn om voortaan met identiteitspapieren de gegevens van klanten te controleren, maar de arts vindt dat niet gebruikelijk in privéklinieken.

Met dank aan blondmeisje16, Damenace, YubYub en hav0c voor de submit.

Bos en Balkenende in debat bij RTL4

Icoon Verkiezingen Wouter Bos (PvdA) en Jan Peter Balkenende (CDA) gaan het debat met elkaar aan. Op 3 november zendt RTL4 het gesprek tussen beide heren uit, in de aanloop naar de verkiezingen op 22 november. Politiek verslaggever Frits Wester leidt het gesprek. Dat liet RTL4 donderdag weten.

Bos en Balkenende strijden om wie de nieuwe premier wordt na de verkiezingen. De politici gaan met elkaar in debat over de centrale vraag: wie wordt de komende vier jaar de baas van Nederland?

Op woensdag 22 november doet RTL Nieuws in samenwerking met RTL Boulevard uitgebreid verslag van de Tweede Kamerverkiezingen.

Krajicek vrij makkelijk langs Raymond

Michaëlla Krajicek heeft de kwartfinale weten te bereiken van het WTA-toernooi in het Duitse Stuttgart. De 17-jarige Nederlandse versloeg de Amerikaanse Lisa Raymond in twee sets met de setstanden 6-4 en 6-2.

Raymond was de vervangster van de als eerste geplaatste Française Amélie Mauresmo. De nummer één van de wereld moest zich afmelden nadat ze tijdens de voorbereidingen last van een schouderkwetsuur kreeg. Mauresmo had in de eerste ronde een bye, Raymond was de hoogst gerangschikte lucky loser uit het kwalificatietoernooi.

Bilic :"Engeland speelde als egoïstische individu

De Kroatische bondscoach Slaven Bilic komt, aan de vooravond van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Engeland, met opmerkelijke uitspraken over de tegenstander.

"Het vertoon van Engeland op het WK was verdedigend en vreselijk saai," aldus de duidelijke worden van Bilic. "Ik heb nog nooit een team met zo'n goeie spelers gezien dat zo verdedigend speelde. De saaiste ploeg van het WK. Engeland speelde gewoon niet als groep, maar als een stelletje egoïstische individuen. Terwijl ik vooraf dacht dat ze de wereldbeker gingen winnen. En dan heb je die excuses van lange seizoenen. Dat zijn uitvluchten," aldus de harde woorden van Bilic, die na het WK Zlatko Krancjar verving als bondscoach van Kroatië.

Van Basten: "Duel Bulgarije erg belangrijk"

Tijdens de persconferentie vandaag wilde bondscoach Marco van Basten niet meer praten over de commotie van de afgelopen dagen.

Voor Van Basten behoort de affaire rond Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooy tot de verleden tijd. Na het groepsgesprek met de selectie van Oranje, direct na aankomst in het hotel, en de persconferentie dinsdagavond is voor Van Basten de zaak afgerond.

De blik is nu helemaal gericht op de EK-kwalificatiewedstrijd van aankomende zaterdag tegen Bulgarije. "Ik heb de laatste dagen ook geen belangrijke verschillen gemerkt in de benadering van de spelers. Wij als technische staf proberen het duel te benaderen zoals altijd. Ook nu willen we met goed voetbal resultaat behalen. We hopen op een goede wedstrijd", aldus Van Basten, die zei dat de confrontatie in Sofia zaterdag een belangrijke wordt. "Normaal gesproken moeten we het in deze poule met Roemenië en Bulgarije uitvechten voor een plaats bij de eerste twee in de groep, waardoor we ons plaatsen voor het EK. De Bulgaren hebben een ploeg met gevaarlijke aanvallers en een ervaren middenveld. We hoeven niet bang voor ze te zijn, maar moeten het wel degelijk serieus nemen.”

Man gooit steen door ruit radarauto

Icoon Politie In Apeldoorn heeft een man een klinker door de ruit van een radarauto gegooid. Op dat moment werd deze gebruikt voor een snelheidscontrole. De agent die in de auto zat raakte niet gewond.

De klinker werd door de ruit gegooid door een langsfietsende man met een sjaal om zijn hoofd. De agent in de auto heeft door de schrik de man niet aan kunnen houden. De politie is nog naar de man op zoek.

38 songs nu bekend voor Guitar Hero 2

Guitar Hero was een schot in de roos voor Red Octane. Het was één van de weinige videogame-gerelateerde producten die het voor elkaar kreeg om in de lijst met 100 meest innovatieve consumenten-electronica te komen. En dan ook nog eens op nummer 19.

Behalve de critici waren ook de consumenten dol op het plastic gitaartje en de (soms aardsmoeilijke) rocksongs. Reden genoeg om een tweede deel te maken, met nieuwe tracks uiteraard. Er zullen 40 nummers beschikbaar zijn en daarnaast zul je vijftien songs kunnen unlocken.
Van deze 40 nummers zijn er nu 38 bekend, hieronder zie je de gehele lijst. Sommige nummers zijn door meerdere artiesten uitgevoerd, en het is niet bekend welke versie in de game verwerkt wordt (denk bijvoorbeeld aan Higher Ground in deel 1, het origineel was van Stevie Wonder, maar de cover van Red Hot Chili Peppers werd in de game verwerkt).

Strutter - Kiss
Mother - Danzig
Monkey Wrench - Foo Fighters
Shout At The Devil - Motley Crue
Tonight I'm Gonna Rock You Tonight - Spinal Tap
Heart Shaped Box - Nirvana
Message In A Bottle - Police
Woman - Wolfmother (nog niet bevestigd)
You Really Got Me - Van Halan
Carry On Wayward Son - Kansas
Surrender - Cheap Trick
Them Bones - Alice in Chains
Search and Destroy - Stooges (nog niet bevestigd)
Tatooed Love Boys - The Pretenders
War Pigs - Sabbath
Cherry Pie - Warrant
Who Was In My Room Last Night - Butthole Surfers
Girlfriend - Darkness (nog niet bevestigd)
Can't You Hear Me Knocking - Rolling Stones
Sweet Child of Mine - GnR
Killing In The Name - Rage Against The Machine
John The Fisherman - Primus
Freya - Sword (nog niet bevestigd)
Bad Reputation - Thin Lizzy (nog niet bevestigd)
Jessica - Allman Brothers
Crazy On You - Heart
Trippin On A Hole In A Paper Heart - STP
Rock This Town - Stray Cays
Last Child - Aerosmith
Stop - Janes Addiction (nog niet bevestigd)
Madhouse - Anthrax

Genoeg redenen om weer tekeer te gaan lijkt ons.

Roodkapje is terecht

Icoon MisdaadRoodkapje is weer teruggevonden. Vanochtend werd ze aangetroffen bij bejaardentehuis De Eekhof in Kaatsheuvel. Dat is door een woordvoerder van de Efteling bevestigd.

Gisteren werd ontdekt dat Roodkapje plotseling uit de Efteling verdwenen was. Ze had niemand verteld waar ze heen was. Gisteravond belde een onbekende studentenvereniging de Efteling om te vertellen dat Roodkapje bij hen was. Of dit ook echt zo was, blijft onduidelijk. Wel was duidelijk dat de vereniging geprobeerd heeft een deal te sluiten om het roodbekapte meisje terug te bezorgen. Hier is de Efteling niet op ingegaan.

Onder studenten is het vrij gebruikelijk om onbewaakte voorwerpen van andere verenigingen 'in veiligheid te stellen'. Meestal gebeurt dit bij waardevolle voorwerpen van andere verenigingen die onbewaakt aangetroffen worden. Dit wordt gezien als vriendendienst. Een onbewaakt voorwerp zou immers wel eens gestolen kunnen worden door onverlaten; om dit te voorkomen wordt het dus in veiligheid gesteld. Natuurlijk wordt het voorwerp dan niet teruggegeven zonder passende beloning. Bij de meeste studentenverenigingen is het echter niet gebruikelijk om dit soort praktijken ook buiten de studentenwereld uit te voeren.

De Efteling hoopt vanmiddag Roodkapje nog terug te kunnen brengen naar haar vertrouwde plekje. De politie blijft de zaak voorlopig in onderzoek houden.


Roodkapje is weer terecht.

The Nineties

Ik kwam net wat leuks tegen op het forum, zoals je wel (of niet) weet is er een tijdelijk The Nineties subforum, en uiteraard zijn er de nodige muziektopics te vinden, maar groningerstudent heeft zijn tijd dat hij ziek is wel erg nuttig besteed, en heeft meer dan 900 muziekclips uit die tijd bij elkaar gezocht op YouTube, van Mc Hammer tot Bjork, alles staat er tussen.

Genoeg voor de nodige uurtjes luister en kijk plezier denk ik zo.

Bekroonde kinderboeken vrijwel vloekvrij

Icoon LiteratuurIn de bekroonde kinderboeken van het afgelopen jaar wordt maar weinig gevloekt. De Bond tegen het vloeken heeft vrijwel alle kinderboeken die tijdens de Kinderboekenweek bekroond zijn, positief beoordeeld. Het boek Big van schrijfster Mireille Geus is zelfs volledig vloekvrij. Nog enthousiaster is de bond over het Kinderboekenweekgeschenk Laika tussen de sterren van Bibi Dumon Tak. Volgens de Bond tegen het vloeken is het taalgebruik in dat boek "onberispelijk".

Alleen het boek Hart van inkt van de Duitse schrijfster Cornelia Funke viel buiten de smaak van de Bond tegen het vloeken. In dat boek wordt volgens de bond zo'n twintig keer een vloek gebruikt. Onder die vloeken worden ook zogenaamde bastaardvloeken gerekend. "Daarbij moet worden gedacht aan de gvd-vloek waarbij de letter 'o' in een 'a' is veranderd" aldus woordvoerder Peter Smit van de Bond tegen het vloeken.

Wong turnt één onderdeel op WK

Nederlands meerkamp-kampioene Lichelle Wong zal bij de wereldkampioenschappen turnen in het Deense Aarhus alleen uitkomen op het onderdeel brug.

Nadat haar gekwetste enkel vandaag werd onderzocht, is dat na overleg met alle betrokkenen besloten. Eerder deze week was er nog sprake van dat Wong ook zou uitkomen op vloer en sprong. "Maar een te snelle opbouw zou op korte termijn ten koste gaan van haar prestatie op brug en op de langere termijn wellicht ten koste van haar enkel", aldus topsportmanager Henk Kort, die gisteren de zwangere Suzanne Harmes zag afvallen voor deelname aan het WK.

Lerares VS 2 jaar cel in wegens seks met leerling

De 25-jarige lerares Janelle Marie Bird is in de Amerikaanse staat Florida veroordeeld tot twee jaar celstraf, omdat ze seks heeft gehad met een minderjarige leerling. De affaire duurde twee jaar en startte toen de knaap 15 was.

De inmiddels ontslagen onderwijzeres verklaarde in de rechtszaal nog steeds veel van haar vriendje te houden. Die getuigde dat dit wederzijds is.

De lerares, die zegt in hoger beroep te zullen gaan, nam in juni 2005 ontslag bij de school waarop zij en haar leerling zaten. Ze ging werken voor een andere middelbare school maar werd ontslagen toen ze werd beschuldigd van het hebben van seks met een minderjarige leerling op haar vorige school, de East Hill Christian School in Pensacola.Bird moet nu ze is veroordeeld voor een seksueel delict,
elke keer als ze is verhuisd de lokale autoriteiten
van haar veroordeling op de hoogte stellen.

Enorme fossielenvondst gedaan in arctische gebied

Icoon OnderzoekNoorse wetenschappers hebben een verzameling complete skeletten van enorme zeereptielen die uit het dinosaurustijdperk stammen, opgegraven. De 150 miljoen jaar oude fossielen werden ontdekt op de eilandengroep van Spitsbergen, ongeveer halverwege tussen Noorwegen en de Noordpool. Het gaat om twee soorten uitgestorven zeereptielen, namelijk plesiosaurussen en ichthyosaurussen. Een acht meter lang pliosaurus-skelet kreeg de bijnaam "het monster" (zie plaatje), vanwege zijn enorme omvang. Deze dieren waren in hun tijd de toproofdieren in een relatief koude en diepe zee.

Ichthyosaurussen moeten veel hebben geleken op de dolfijnen, zoals wij die kennen, op het feit na dat ze een rechtovereindstaande staartvin hadden waarmee ze zich door het water manoeuvreerden. Plesiosaurussen zouden met hun kleine hoofd en een lange nek veel gelijkenis vertonen met beschrijvingen van het mythische Loch Ness-monster. Ze gebruikten twee paar flippers om zich voort te bewegen in het water. Het "monster" dat werd aangetroffen was overigens een variant van de plesiosaurus, de zogenaamde pliosaurus, gekenmerkt door een groot hoofd en korte nek.

"Dit soort opgravingen zijn erg ongebruikelijk. Zoveel individuele skeletten aantreffen op een enkele locatie is op zijn minst opmerkelijk te noemen", aldus Dave Martill van de Universiteit van Portsmouth. Er werden bij de opgravingen 21 plesiosaurussen, zes ichthyosaurussen en één pliosaurus aangetroffen Alles werd opmerkelijk genoeg in volledigheid aangetroffen. Na hun dood zouden de karkassen van de dieren in de modder van de oceaan zijn geraakt, waar weinig tot geen zuurstof aanwezig was. De bijzondere samenstelling van de modder kan wellicht verklaren waarom de skeletten zo goed geconserveerd zijn gebleven.

"De zeereptielen vertonen grote gelijkenis met eerdere vondsten in zuid-Engeland. Het is mogelijk dat de dieren in dezelfde oceaan hebben geleefd", aldus Dr. Hurum die de vondsten met elkaar wil gaan vergelijken.

Klik hier voor foto's van de fossielen.


het 'monster'

Jackass 2 - The Bungee Jump

Vanaf vandaag draait Jackass Number Two in alle Nederlandse bioscopen, vorige week stond de hele film al op de FOK! Weblog, maar hij is al snel offline gehaald. Ik heb weer een voorproefje voor jullie, namelijk The Bungee Jump. Eén van de briljante scenes van de film.

De gozer uit het volgende filmpje, gesubmit door bonke ,
heeft ook Jackass gezien en is het na gaan doen. Hij gaat winkelen, sporten en yogaën, en dat allemaal met een stijve pik!

Filmpjes en foto's van jullie Jackass stunts zijn natuurlijk welkom in onze submit!

Medunjanin niet, Maduro wel bij Jong Oranje

Hedwiges Maduro doet aankomende dinsdag toch met Jong Oranje mee in de oefeninterland tegen Jong Denemarken in Enschede.

Eerder deze week meldde de middenvelder van Ajax zich nog af, omdat hij zijn vermoeidheid nog niet helemaal zou hebben overwonnen. De afgelopen dagen volgde Maduro een aangepast trainingsprogramma en ontbrak in het trainingskamp van Jong Oranje in Doorwerth. Vandaag heeft hij zich echter toch weer beschikbaar gesteld, en zal zich zondag bij de selectie voegen.

Haris Medunjanin maakt daarintegen geen deel meer uit van de selectie van Jong Oranje voor het oefenduel van dinsdag. De speler van Sparta liep tijdens het trainingskamp in Doorwerth een knieblessure op, en is vandaag naar huis gegaan.

Krajicek niet tegen Mauresmo

Michaëlla Krajicek neemt het in de achtste finales bij het WTA-toernooi in Stuttgart niet op tegen Amélie Mauresmo, maar tegen de Amerikaanse Lisa Raymond.

Mauresmo, de nummer één van de wereldranglijst, trok zich terug vanwege een schouderblessure. Krajicek profiteert niet van Mauresmo's afmelding. Mauresmo had voor de eerste ronde een bye, en wordt nu vervangen door lucky loser Raymond.

Tv-show in Amerika zoekt 'heetste moeder'

ShowbizzAmerika is in een tv-show zoek naar de 'heetste' moeder (Hottest Mom) van het land. In Florida deden onlangs meer dan tweehonderd vrouwen mee aan een voorronde. Ze moesten voor de camera uitleggen waarom zij zouden moeten winnen en een talent tonen.

Volgens de uitvoerend producer van de tv-show ''moeten de moeders niet alleen knap zijn, maar ook zelfverzekerd, energiek, slim en betrokken bij de kinderen en de gemeenschap.'' De uiteindelijke winnares krijgt 25.000 dollar aan prijzengeld, een universiteitsbeurs voor de kinderen en een interview met een modelagentschap.

MILF
Enkele weken terug werd Victoria Beckham uitgeroepen tot lekkerste bekendste moeder van 2006. De fascinatie voor moeders die er goed uitzien, kreeg een duwtje in de rug van de tienerkomedie 'American Pie'. Deze film uit 2001 introduceerde voor het eerst het begrip 'MILF' (Mothers I'd Like to Fuck). Jennifer Coolidge speelde de rol van de moeder die met de vriend van haar zoon tussen de lakens dook.Jennifer Coolidge; de eerste film MILF.

Wie de verkiezing in Amerika wil volgen kan terecht op Hottestmominamerica.com.

Schumi: "Situatie niet nieuw voor me"

Michael Schumacher hoopt dat zijn ervaring met het strijden om de wereldtitel hem zal helpen in de laatste twee races van dit seizoen, de Grand Prix van Japan van aankomend weekend en de Grand Prix van Brazilië.

Voor de Duitser is het niet nieuw, terwijl Fernando Alonso nog niet eerder in zo'n spannende titelstrijd verwikkeld is geweest. "Ik heb deze situatie al heel vaak meegemaakt, dus ik weet wel hoe ik er mee om moet gaan. Het is niet de eerste keer. Ik doe al zestien jaar mee, dus hopelijk helpt me dat. Ik denk niet dat we hier een groot voordeel hebben ten opzichte van onze concurrenten. Volgens mij zullen we het beter doen dan in China, maar dat circuit was niet echt geschikt voor ons."

Michael Schumacher en Fernando Alonso staan gelijk in de strijd om de wereldtitel. Beide coureurs hebben 116 punten.

Nieuwe, haarscherpe foto's van Mars

De eerste hogeresolutiefoto's van de nieuwste Marssonde zijn gepubliceerd. De gedetailleerde foto's zijn deze week met enthousiasme ontvangen door onderzoekers van NASA. Er zijn rotsen van circa twee meter grootte op te onderscheiden.

De Mars Reconaissance Orbiter, kortweg MRO, arriveerde begin maart dit jaar bij Mars en werd in een half jaar tijd succesvol in een lage baan om de planeet gebracht. De MRO-satelliet draait nu op een hoogte van gemiddeld 280 kilometer rondjes om de rode planeet. Deze satelliet zal niet alleen zeer gedetailleerde foto's gaan maken, maar ook gaan zoeken naar water en ijs. Men weet immers uit vorige onderzoeksmissies dat er ooit water was op het oppervlak van de planeet. Men wil in de eerste plaats gebieden in kaart gaan brengen, waar hoogstwaarschijnlijk in de nabije toekomst mensen zullen gaan landen. NASA wil die potentiële landingsplaatsen zo gedetailleerd mogelijk in kaart brengen, zodat een landing met zo min mogelijk risico kan plaatsvinden. Verder zal een speciaal instrument in de satelliet naar mineralen gaan zoeken.

Het is de bedoeling dat deze verkenner meer informatie gaat verzamelen dan alle andere Marsrobots hiervoor. Voor de communicatie tussen de satelliet en de aarde wordt een nieuwe zendtechniek gebruikt. Gegevens worden tien keer sneller doorgestuurd, maar met minder zendvermogen. De MRO-satelliet zal een tussenstation worden tussen nieuwe satellieten die de komende jaren naar Mars worden gestuurd en de aarde. Tot nu toe werken alle instrumenten perfect en spreekt NASA over een succes.


eerste hogeresolutie foto

'Afwijzing R'damse moslimsollicitant onjuist'

De gemeente Rotterdam heeft ten onrechte een sollicitant afgewezen die uit religieus islamitische overwegingen weigerde vrouwen een hand te geven. Dat heeft de Commissie Gelijke Behandeling donderdag laten weten.

Volgens de commissie heeft de gemeente ''nagelaten een zorgvuldige afweging te maken tussen enerzijds haar plicht zorg te dragen voor een discriminatievrije werkomgeving en anderzijds het recht van een (potentiële) werknemer om invulling te geven aan zijn godsdienstige beleving.''

Klantmanager
De man, een moslim, had gesolliciteerd naar de functie van klantmanager bij de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij werd niet alleen afgewezen omdat zijn religie hem verbood een vrouw de hand te schudden, ook zijn kledingstijl paste volgens de gemeente niet bij de functie. Volgens de gemeente staat het weigeren om vrouwen een hand te geven een goede uitoefening van de functie klantmanager in de weg.

De sollicitant kaartte zijn afwijzing in juni aan bij de Commissie Gelijke Behandeling. Begin september kwamen partijen bij elkaar om de kwestie te bespreken. De gemeente voerde aan dat de verschijning van de man, in traditionele islamitische kledij, agressie zou kunnen oproepen bij de de klanten van de dienst Sociale Zaken en zo een gevaar zou kunnen opleveren voor collega's.

De gemeente had volgens de commissie moeten nagaan of er ook andere respectvolle manieren zijn om elkaar te begroeten. Een werkgever mag het betonen van respect verlangen, maar daarmee staat nog niet vast welke vorm dat moet krijgen. ''Wel dienen mannen en vrouwen op eenzelfde manier te worden begroet'', aldus de commissie.

ING: 'Spyker te Nederlands'

Afgelopen dinsdag werd bekend dat ING waarschijnlijk het Formule 1-team van Renault zal gaan sponseren. ING heeft laten weten niet gekozen te hebben voor het team van Spyker MF1 omdat het team te Nederlands zou zijn.

ING zou volgens insiders voor 67 miljoen euro per jaar aan sponsorgeld in de Formule 1 willen steken. Het zou dan gaan om 50 miljoen als hoofdsponsor van Renault F1 en 17 miljoen voor reclame-uitingen rondom de circuits. ING heeft ook gesprekken gevoerd met Spyker, maar volgens Lodewijk Varossieau, die via zijn marketing bedrijf TCC de gesprekken voerde, zou Spyker zich te laat in de gesprekken hebben gemengd.

ING ontkent dit en laat weten dat het vooral komt omdat Spyker een Nederlands team is. "Het gaat er ons om ING wereldwijd een betere bekendheid te geven. Het is dan beter om het te doen via een ander team. De perceptie met Spyker is toch dat het een Nederlands team is dat door een Nederlandse bank wordt gesponsord", aldus een woordvoerder van de bank.

Oranje traint compleet

De voltallige selectie van het Nederlands elftal is vandaag op de training verschenen in Rijnsburg. Nigel de Jong en Jan Vennegoor of Hesselink, die gisteren nog niet meetrainden met de groep, waren nu wel weer van de partij.


Wel speelde bij Vennegoor of Hesselink tijdens de training zijn enkelblessure weer op, waardoor hij vroegtijdig de training moest staken. Het is onduidelijk of hij fit zal zijn voor de wedstrijd tegen Bulgarije aankomende zaterdag.

Vermoedelijke opstelling Oranje:

Van der Sar, Boulahrouz, Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst, Landzaat, De Jong, Sneijder, Van Persie, Kuyt, Robben.

Erotiek in World of Warcraft tintje (18+)

Mensen die bij het digitaal uitkleden van hun Night Elf woman niet meer aan hun trekken komen, krijgen nu heugelijk nieuws te horen. Een creatief pornobedrijf heeft namelijk de website Whores of Warcraft opgericht. In plaats van de alom bekende standaard porno-outfits, worden de actrices in Whores of Warcraft uitgedost in kledij die doen denken aan de uitrustingen uit het WoW universum. Dat je je voor de daadwerkelijk daad toch van je kleding moet ontdoen, laten we maar even buiten beschouwing.

Het paradepaardje van de site is de serie Whorecraft. Na de legendarische eerste aflevering "Rogues do it from behind" wordt er wegens succes aan een vervolg gewerkt. De WoW-gamers zullen overigens wel tegen een zwaar dilemma aanbotsen; een aflevering kost bijna evenveel als een maand lang WoW.

Aflevering twee belooft een waar festijn op erotisch gebied te worden. Er wordt al een tipje van de sluier betreffende het verhaal opgelicht:

A priest farming for herbs, witnesses a brutal attack on a young warrior. Feeling empathic she comes to his aid but it is too late to help. Her goodwill ends up costing her more that she can afford.

Laten we hopen dat die quest tot een goed einde wordt gebracht, vanaf 8 oktober kunnen we het te weten komen. In ieder geval veel plezier op Whores of Warcraft, maar vergeet niet zo nu en dan ook FOK!games eens met een bezoekje te vereren.

Handschrift verraadt stenengooier

Icoon Domme criminelenEen 38-jarige man uit Numansdorp is aangehouden omdat hij een steen door een ruit van het politiebureau in zijn woonplaats heeft gegooid. De man had een briefje om de steen gebonden. Toen agenten het briefje bekeken, herkenden ze direct het handschrift.

Volgens een woordvoerder is de stenengooier een bekende van de politie. "Er zijn vaker briefjes binnengekomen van de man, dus we herkenden zijn handschrift meteen", aldus de woordvoerder. De woordvoerder wil niet zeggen wat de inhoud van deze en eerdere briefjes is. "Maar laten we het erop houden dat hij niet zo gek is op de politie."

De man is aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

To the edge of space

Ook als je geld teveel hebt wil je wel eens iets bijzonders doen, want zeg nou zelf al die vakanties op witte stranden en onder witte palmen, tja dat gaat op een goed moment natuurlijk ook vervelen.

Voor die mensen is er goed nieuws, een bedrijf genaamd Space travellers biedt geweldige dingen aan, je kunt een kosmonauten training ondergaan of gewoon een lekker stukje vliegen in een straaljager of gewichtsloosheid voelen tijdens een paraboolvlucht.

Of je kunt met een Russische MiG 25 naar de rand van de ruimte vliegen, en van het laatste kregen we via de submit een tweetal fijne filmpjes binnen.

En voor de liefhebbers, het liedje bij het eerste filmpje is van Van Halen en heeft een clip waarin een stuntteam met straaljagers de hoofdrol speelt.

Met dank aan Sitethief voor de submit

Uitslagen MLB-playoffs 4/10

Oakland lijkt op weg om de Minnesota Twins met een clean sweep uit de playoffs te vegen. In het Hubert H. Humphrey Metrodome werden de noorderlingen voor de tweede maal op rij thuis verslagen. De New York Mets openden net als hun stadsgenoten met een overwinning. De Yankees zagen hun wedstrijd wegens regen uitgesteld worden.

American League
New York YankeesDetroit Tigers1-0
New York YankeesDetroit Tigers8-4
Minnesota TwinsOakland Athletics0-2
Minnesota TwinsOakland Athletics2-3
Minnesota TwinsOakland Athletics2-5
National League
New York MetsLos Angeles Dodgers1-0
New York MetsLos Angeles Dodgers6-5
San Diego PadresSt. Louis Cardinals0-1
San Diego PadresSt. Louis Cardinals1-5

Van Damme niet tegen Servië

De bondscoach van Belgie, René Vandereycken, kan voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië definitief geen beroep doen op Jelle van Damme. De voormalig speler van Ajax heeft een blessure aan zijn buikspieren.

Daarnaast heeft Van Damme ook last van aanhoudende vermoeidheid. Bij zijn club Anderlecht heeft hij nu al meer wedstrijden gespeeld dan het hele vorige seizoen bij Werder Bremen. Nicolas Lombaerts van Gent is opgroepen als vervanger voor Van Damme.

Systeemeisen en screens MIITW

Sega heeft de laatste tijd veel informatie over Medieval II: Total War naar buiten gebracht. Naast de volgende screenshots is er een nieuwe faction preview bij IGN (de Turken) en een aantal nieuwe 3D-units op Totalwar.com. Het belangrijkste nieuws is echter de eerder deze week vrijgegeven systeemeisen:

Minimum System Requirements:

English version of Microsoft® Windows® 2000/XP.
Celeron 1.8GHz Pentium 4® (1500MHz) or equivalent AMD® processor.
512MB RAM.
8x Speed DVD-ROM drive (1200KB/sec sustained transfer rate) and latest drivers.
11.0 Gigs of uncompressed free hard disk space.
100% DirectX® 9.0c compatible 16-bit sound card and latest drivers.
100% Windows® 2000/XP compatible mouse, keyboard and latest drivers.
DirectX® 9.0c.
128MB Hardware Accelerated video card with Shader 1 support and the latest drivers.
Must be 100% DirectX® 9.0c compatible.
Monitor must be able to display 1024x768 resolution or above.

Je hebt nog tot 3 november om een extra Hard Disk te kopen.


'Burgerjournalistiek gaat een vlucht nemen'

Media'De doorbraak van 'burgerjournalistiek'. Zo noemt Endemol het project waar het aan werkt met telecombedrijf Ericsson en softwareonderneming Triple IT. De drie bedrijven werken aan een concept waarmee filmpjes vanaf de mobiele telefoon direct op tv of internet worden uitgezonden.

Je belt met je telefoon met umts en camera naar een bepaald nummer en dan kunnen beelden direct op tv getoond worden, legt een woordvoerder van Endemol uit. Begin volgend jaar verwacht de tv-producent met concrete plannen te komen. Het kan toegepast worden bij spelletjes of in nieuwsuitzendingen.

Op dit moment hebben nog niet heel veel mensen een mobieltje met videofunctie en umts. Het umts-netwerk werkt ook nog niet overal in Nederland. Maar de verwachting is dat de groei snel zal gaan en daarmee zal ook de 'burgerjournalistiek' snel groeien.

SKOEPS
Donderdag ging al een ander initiatief de lucht in, namelijk de internetpagina www.skoeps.nl. Iedereen die getuige is van een nieuwsfeit, zoals een ongeluk of vechtpartij, kan foto's en filmpjes naar de redactie van de internetpagina sturen.

Het idee voor deze site kwam na de moord op filmmaker Theo van Gogh en de aanslagen op de metro in Londen. De eerste belangrijke beelden werden door ooggetuigen gemaakt met hun mobiele telefoon.

SKOEPS is een initiatief van PCM Uitgevers en Talpa Digitaal. Het softwarebedrijf Triple IT is hier ook partner in, net als bij het project van Endemol. De beelden van SKOEPS worden via het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) aan andere media aangeboden.De 'mobiele foto' van de vermoorde Theo van Gogh,
was de eerste telefonische foto die massaal gebruikt werd

Nederlandse universiteiten behoren tot wereldtop

OnderwijsNederlandse universiteiten behoren tot de wereldtop. Dat blijkt uit een rapport van The Times Education Supplement (TES), dat donderdag verscheen in de Britse krant The Times.

In totaal wisten zeven Nederlandse universiteiten de top 100 te halen. Dat is het hoogste aantal per land na de Verenigde Staten (33 universiteiten) en Groot-Brittannië (vijftien). Ook Australië heeft in de top 100 zeven universiteiten, die het overigens beter doen dan hun Nederlandse tegenhangers.

Onder de Nederlandse deelnemers scoorde de Technische Universiteit van Eindhoven het hoogst. Dit instituut eindigde op de 67e plaats. Op plaats 69 staat de Universiteit van Amsterdam. De Technische Universiteit van Delft zakte van de 53e plaats in 2005 naar de 86e dit jaar.

Name that bitch!

De eerste twee aanwijzingen waren nog niet genoeg, maar dit zal jullie misschien verder helpen. Welke (oud)-politicus staat er op de foto waarvan hieronder een fragment te zien is?

Even wat WID-regels van Tigertje en consorten erbij:

De regels

Je kan 2 punten voor het eerste goede antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 1 punt voor!
Ben je heel erg warm volgens mannee qua antwoord? dan kun je hiermee nog 1 punt verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan kan men volgende keer raden welke user in het filmje onthoofd wordt.
Mannee beslist.

The rules The prizes The game The score

Name that Bitch! is sponsored by:

Van der Vaart bijna weer fit

Hamburger SV kan volgend weekend, in de competitiewedstrijd tegen Schalke 04, mogelijk weer beschikken over Rafael van der Vaart. De Nederlander stond lange tijd buitenspel met een spierscheuring, maar is op de weg terug.

Eind augustus liep Van der Vaart de blessure op in de competitiewedstrijd tegen Hertha BSC, nadat hij een vrije trap had genomen. Inmiddels is Van der Vaart weer volop aan het trainen, en heeft hij de wedstrijd tegen Schalke als doel gesteld.

Federer niet te stuiten

Roger Federer is niet te stuiten. De Zwitserse nummer één van de wereld heeft zich bij het AIG Japan Open Tennis Championships in Tokio eenvoudig weten te plaatsen voor de kwartfinales.

Federer, die voor het eerst in Japan speelt, was vandaag met 6-2 en 6-1 te sterk voor de Zuid-Afrikaan Wesley Moodie, die het toernooi vorig jaar op zijn naam schreef. Federer heeft dit jaar al 74 wedstrijden gewonnen en slechts vijf maal verloren. Vier keer verloor hij van de Spanjaard Rafael Nadal en één maal ging hij ten onder tegen de Schot Andy Murray.

Gouden Radioring voor het eerst uitgereikt

Icoon RadioClaudia d'r op (VARA 3FM), Evers Staat Op (Radio 538) en Giel! (VARA 3FM) zijn genomineerd voor de Gouden RadioRing 2006. Dit jongere zusje van de Gouden Televizier-ring wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Via internet kon iedereen de afgelopen week stemmen voor de nominaties. Op 20 oktober worden de prijzen uitgereikt tijdens een speciale uitzending van het AVRO-programma Schiffers.fm op Radio 2.

Naast de Ring worden er ook nog wat specifieke prijzen uitgedeeld. Zo zijn 3FM Serious Request - Huis op de Neude (3FM), Evers staat op vanuit de woonkamer van Frans Bauer (Radio 538) en Top 2000 (Radio 2) genomineerd voor het Gouden Radio-Oortje voor het beste radio-evenement.
Froukje de Both (Radio 538), Claudia de Breij (VARA) en Sophie Hillbrand (BNN) zijn genomineerd voor de Zilveren RadioSter (beste radiovrouw), Giel Beelen (VARA), Edwin Evers (Radio 538) en Ruud de Wild (Radio 538) voor de Zilveren RadioSter voor de radioman van het jaar.

De winnaars worden ook door het publiek bepaald. In de ochtendprogramma's Evers Staat op (Radio 538) en Arbeidsvitaminen (Radio 3FM) wordt op 19 oktober om 09:15 uur een telefoonnummer bekend gemaakt waar mensen naartoe kunnen bellen om te stemmen. Tot 20 oktober 15:00 uur kan er dan gestemd worden.

Met dank aan borisz voor de submit.

Verdachten bekennen liquidatie Van der Bijl

MisdaadTwee mannen uit Zaanstad die vastzitten in verband met de liquidatie van de Amsterdamse kroegbaas Thomas van der Bijl, hebben een bekennende verklaring afgelegd over hun aandeel in de moord. Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord en voorbereidingshandelingen.

Tijdens een pro-formazitting voor de rechtbank in Amsterdam donderdag bleek dat de 27-jarige Alex de B. het vuurwapen leverde en de vluchtauto klaarzette, aldus het Openbaar Ministerie. De 46-jarige Nico H. verschafte een bivakmuts en telefoons. Daarnaast hebben beiden de buurt rond de woning en het café van Van der Bijl verkend. De B. deelde H. begin dit jaar mee dat hij ''een vent moest gaan kieren''.

Van der Bijl werd op 20 april in zijn café De Hallen in Amsterdam-West doodgeschoten door twee mannen. De daders vluchtten weg in een gereedstaande auto. De politie vond het vuurwapen terug in een nabijgelegen gracht.

Het tweetal wordt niet verdacht van het doodschieten van Van der Bijl, maar officier van justitie Michiel IJzendoorn gaf aan dat de rol van De B. nader onderzocht zal worden. In de moordzaak zit nog een derde verdachte vast, de 37-jarige Fred R. Die is een bekende uit de Amsterdamse onderwereld en is eerder veroordeeld voor wapenbezit.

Mogelijke opdrachtgevers
Tijdens de zitting donderdag werd niets gezegd over de mogelijke opdrachtgevers van de moord. Wel werd duidelijk dat H. is gevraagd door De B. om mee te doen. Toen H. echter in de gaten kreeg dat het serieus was, trok hij zich terug.

Volgens zijn advocaat Kim Roelofs is het aandeel van haar cliënt dan ook minimaal. H. antwoordde op een vraag van de rechtbank dat hij niet heeft geprobeerd om De B. van het plan af te houden, noch dat hij eraan heeft gedacht om naar de politie te stappen.

Enkele maanden na zijn dood, werd bekend dat Van der Bijl uitvoerig met politie en justitie heeft gesproken over 'topcrimineel' Willem Holleeder. Daarin gaf de kroegbaas aan dat hij werd bedreigd door Holleeder en dat hij vreesde voor zijn leven. In juli publiceerde De Telegraaf vijf verklaringen die werden afgelegd door Thomas van der Bijl in de maanden voorafgaand aan zijn liquidatie. Daarin ging hij uitgebreid in op de rol van Holleeder in de Amsterdamse onderwereld.

De B. en H. blijven in voorlopige hechtenis. In december vindt mogelijk een pro-formazitting plaats met alle drie de verdachten.

Verwijderen zenders zorgt voor boze UPC-klanten

Icoon TelevisieUPC heeft zich de woede van veel klanten op de hals gehaald door ineens vier MTV-kanalen van de digitale kabeltelevisie af te halen. Vooraf was er geen enkele melding dat MTV2, VH1-Classic, MTV-Base en MTV-Hits zouden verdwijnen.

Volgens UPC komen er nieuwe zenders voor in de plaats. Het gaat om TMF Party, TMF NL en MTV Brand New. VH1 Classic moest het veld ruimen omdat de zender soms ook 'classic muziek' uitzendt. Volgens UPC heeft MTV Base dezelfde programma's als de Nederlandse MTV. MTV Hits staat in verhouding met TMF NL en TMF Party en voor MTV2 komt MTV Brand New in de plaats.

De boze klanten zijn met acties gestart op internet. Zo is er een petitie online gezet waar tot nu toe 570 mensen getekend hebben tegen het verdwijnen van de zenders.

Met dank aan justhg voor de submit.

Gouden Kooimoeder haalt uit naar PvdA'ers

Gouden Kooi-bewoonster Natasia (32) die gisteren onder vuur kwam te liggen door Kamervragen van de PvdA, haalt vandaag in De Telegraaf hard uit naar de bezorgde sociaal-democraten. ''De PvdA-Kamerleden die zich afvragen of ik mijn 6-jarige zoontje en 9-jarige dochtertje verwaarloos, zijn heilige boontjes. Ik vraag me af hoeveel tijd zij zelf met en aan hun kinderen besteden. Of betalen zij van hun Kamersalarissen een kindermeisje?''

In de Tweede Kamer bleek gisteren een meerderheid van CDA en PvdA van mening te zijn dat de moeder haar kinderen verwaarloost. De partijen stellen dat, indien nodig, de Kinderbescherming er op toe moet zien dat de kinderen geen psychische problemen krijgen vanwege de deelname van Natasia aan het programma. De PvdA-Kamerleden Ella Kalsbeek en Jeroen Dijsselbloem stelden gisteren de vraag of de ouders die deelnemen aan De gouden Kooi, verwaarlozing van hun kind kan worden verweten.

Volgens Natasia heeft ze een wat ''minder rooskleurige financiële situatie'' en zit ze daarom in de Gouden Kooi-villa. ''Ik krijg hier de kans een beroepsopleiding te volgen waardoor ik, als ik zonder te winnen uit het huis kom, een goede boterham kan verdienen en zo beter voor de kinderen kan zorgen. Intussen weet ik zeker dat mijn lieverds in geweldige handen zijn van mijn partner Wilgo en mijn twee zussen, die beiden moeder zijn.'' Ze haalt nog een keer uit naar de parlementariërs: ''Zij hebben met het Kamerlidsalaris vast een financieel gemakkelijker uitgangspunt. Mijn kinderen zijn in uitstekende handen van twee moeders en mijn partner. Ik vraag me echt af waar ze zich mee bemoeien!''

Het NOS-Journaal interviewde gisteren de twee kinderen van Natasia. Ze zeiden nu trots op hun moeder te zijn en te hopen dat ze veel geld zal binnenhalen. Het gezin is bekend bij het Bureau Jeugdzorg in Almere, zo meldde de NOS gisteren eveneens. Natasia heeft op vrijwillige basis hulp gevraagd bij de opvoeding van haar kinderen. De beelden van het afscheid van Natasia en de reactie van haar kinderen vindt Jeugdzorg schrijnend. Toch is de opvang en zorg voor de kinderen goed geregeld, zegt het bureau.De Telegraaf pakt vandaag eens flink uit op de voorpagina met de affaire

Bejaarde geslagen met eigen rollator

Icoon BinnenlandsEen 78-jarige man uit Den Haag is woensdagavond geslagen met zijn eigen rollator. De man had woorden met een 47-jarige automobilist die zijn moeder, woonachtig in hetzelfde zorgcentrum als de 78-jarige, eten kwam brengen.

De bejaarde man vond dat de automobilist veel te hard aan kwam rijden. Daarom reed hij opzettelijk met zijn rollator tegen de wagen aan. De woordenwisseling die daarop volgde, liep compleet uit de hand. De bejaarde werd geschopt en op de grond gesmeten. Daarna kreeg hij nog meer trappen, en werd hij geslagen met zijn eigen rollator. De 47-jarige man is aangehouden door de politie.

Galasek meldt zich af bij Tsjechië

Tomas Galasek heeft zich bij de Tsjechische bondscoach Karel Brückner afgemeld voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino en Ierland.

De 33-jarige speler van 1. FC Nürnberg heeft last van een knieblessure, die hij afgelopen zaterdag opliep in de competitiewedstrijd tegen FSV Mainz 05. Ook Libor Sionko haakte af. Brückner heeft Martin Abraham en Zdenek Pospech opgeroepen als vervangers.

Sato kijkt uit naar Suzuka

Nog een paar dagen en de éénnalaatste race van dit seizoen, de Grand Prix van Japan, gaat van start. Voor het team van Super Aguri F1 is dit een belangrijke race: Het nieuwe Japanse team wil vlammen in eigen huis.

Erg makkelijk zal dat echter niet worden. Ondanks de nieuwe wagen is het team te langzaam voor de concurrentie. "Suzuka zal heel zwaar worden, zowel fysiek als mentaal. Maar we hebben een goed pakket. Het is belangrijk dat de balans in de auto helemaal goed is. Dat moet lukken, na onze geslaagde test in Silverstone van afgelopen maand," aldus coureur Takuma Sato. "We willen het goed doen in deze race. Het is onze eerste en laatste kans dit jaar in Suzuka, we willen er iets moois van maken voor de fans. Ik kan niet wachten tot we alle fans zien."

Leaseplan sponsort Spyker

Leaseplan Nederland N.V. heeft een sponsorcontract getekend met Spyker MF1. Het logo zal vanaf de Grand Prix van Brazilië drie jaar lang op de wagens en de teamkleding verschijnen.

Leaseplan wordt ook official supplier van het Formule 1-team. Leaseplan zal tevens Spyker Squadron gaan sponsoren, het fabrieksteam van Spyker dat deelneemt aan de Le Mans Endurance Series en de FIA GT Series.

Arnold zet Moore uit Australische selectie

De bondscoach van Australie, Graham Arnold, heeft international Craig Moore uit de selectie gezet voor de interlands tegen Paraguay en Bahrein.

Arnold heeft die sanctie opgelegd nadat Moore het vliegtuig had gemist en daardoor te laat in het trainingskamp in Brisbane verscheen. De speler van Newcastle United heeft de straf geaccepteerd en heeft zijn ploeggenoten en het publiek zijn excuses aangeboden.

In een verklaring heeft Arnold gezegd dat dit niet het einde is van de interlandcarrière van de 30-jarige Moore. "Hij heeft zich altijd volledig ingezet voor de nationale ploeg, maar in dit geval heeft hij ons in de steek gelaten. Maar dat betekent niet dat ik hem nooit meer oproep."

Booy steunt Gregoor van Dijk

Foeke Booy blijft, ondanks de rode kaart van Gregoor van Dijk tegen Ajax, vierkant achter de aanvoerder van FC Utrecht staan. De coach zal Van Dijk dan ook niet de aanvoerdersband afnemen.

Van Dijk zal een schorsing van vijf wedstrijden moeten uitzitten vanwege zijn rode kaart. In die periode zal reserve-aanvoerder Joost Broerse de honneurs waarnemen.

"Gregoor krijgt van mij het voordeel van de twijfel. Ik heb uitgebreid met hem gesproken. Gregoor ziet in dat hij niet alleen zichzelf, maar vooral de ploeg heeft gedupeerd, maar om hem nu meteen de aanvoerdersband te ontnemen, gaat mij een stap te ver", aldus Booy.

Ondanks de rode kaart die de middenvelder ontving, blijft Booy gecharmeerd van Gregoor van Dijk: "We hebben binnen de groep zo’n type nodig. Daarom hebben we hem ook gehaald. Hij kan niet alleen goed voetballen, maar heeft ondanks zijn jonge leeftijd ook leiderskwaliteiten. Hij moet alleen nog veel leren. Hij heeft onderschat dat in het westen in de publiciteit alles wat meer onder een vergrootglas ligt dan bij zijn vorige club Roda JC. Zijn uitspraken vorige week over het aanpakken van Wesley Sneijder waren onhandig en onverstandig. Dat weet hij zelf ook. Met schade en schande moet hij wijs worden. Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij van de gebeurtenissen heeft geleerd. Vergeet niet dat hij pas 24 jaar is. Op die leeftijd mag je fouten maken, als je er maar wat van opsteekt. Daarom blijft Van Dijk mijn eerste aanvoerder."

Heatseeker naar de Wii

Het eerste project dat Codemasters naar de Wii gaat brengen is Heatseeker, een flightsim die gezien kan worden als een combinatie tussen Afterburner en Ace Combat. Heatseeker verscheen eerder al op de PS2 en krijgt nu speciaal voor de Wii aangepaste controls.

Er wordt sinds januari 2006 aan de game gewerkt met een crew die zo groot is dat de credits ongeveer 8 pagina's groot zijn. Ook werkt het leger mee aan de game zodat realiteit een grote rol kan spelen.

Tijdens de game kun je in meer dan 30 vliegtuigen vliegen en uiteraard kom je oude bekenden tegen als de F16, F22 en MIG 29. Tevens zit er een geheime bonus in, een speciaal vliegtuig dat nog niet onthuld gaat worden. Elk vliegtuig zal eigen parameters hebben en, net als in het echt, anders aanvoelen als je er in vliegt.

Grafisch zal de game gebruik maken van een aangepaste Heroes of the Pacific engine en moet deze zo getweakt worden dat het een mooie game op de Wii gaat worden. De vliegtuigen krijgen veel losse onderdelen die in het echt ook bewegen tijdens het vliegen, zaken als ailerons, flaps en engine nozzles zullen ook ingame bewegen. Ook is elk vliegtuig twee keer gemodelleerd, een keer 'gewoon' en een tweede keer helemaal kapot. Het schademodel moet hierdoor een realistische feel krijgen.

Qua omgevingen zal er veel kapot te maken zijn, gebouwen, bruggen en vliegvelden zijn bijvoorbeeld allemaal aan te vallen en te slopen. De locaties in de game variëren van de Atlantics tot de Pacific en de Caribean.

De Wii biedt volgende de makers de ideale controls voor een game als deze (een arcade jet fighter). Op dit moment wordt er nog een beetje getest met welke configuratie men gaat werken (Wiimote als pointer voor je misseles of juist om je vliegtuig te besturen?). De geplande release is in maart 2007.

Actiegroep eist veilige stemmachine

De actiegroep Wijvertrouwenstemcomputersniet.nl heeft minister Atzo Nicolaï (Bestuurlijke Vernieuwing) woensdag verder onder druk gezet om vermeende onveilige stemmachines te repareren.

Als hij niet snel adequate maatregelen neemt, is dat een onrechtmatige daad jegens de kiezer en kan hij daarom een rechtszaak verwachten, kondigde oprichter Rop Gonggrijp aan. In een brief die woensdag aan de minister is verstuurd, stelt de actiegroep dat de meest gebruikte stemcomputer van fabrikant Nedap zo onveilig is en zo makkelijk is te manipuleren dat er geen betrouwbare verkiezingen mee zijn te houden.

Als onderbouwing is het resultaat meegestuurd van uitgebreid technisch onderzoek naar een stemcomputer die de actiegroep wist te bemachtigen. De actiegroep laat in het midden welke maatregelen moeten worden genomen maar wil wel dat veranderingen worden doorgevoerd vóór de verkiezingen op 22 november.

TNO
Eind vorige maand kondigde Nicolaï al aan dat hij de stemmachines extra laat beveiligen. In een summiere verklaring liet hij weten dat de stemcomputers worden verzegeld, software een extra beveiliging krijgt en dat TNO de software zal gaan controleren. Die maatregelen acht de actiegroep volstrekt onvoldoende.

Televisieprogramma EénVandaag liet gisteren zien dat ook de fysieke beveiliging van stemcomputers te wensen overlaat. Een gemeente stelde zo een stemmachine ter beschikking en bovendien zijn de opslag en het transport slecht beveiligd, aldus het programma. Fracties van de PvdA, VVD, CDA en SP hebben de minister inmiddels om uitleg gevraagd.

Het item van Eenvandaag is hier te bekijken.

Boek : Bruce Robinson - De merkwaardige herinneringen van Th

De merkwaardige herinneringen van Thomas Penman is natuurlijk al een merkwaardige titel. Het boek zelf gaat op die merkwaardige toer verder. Gesitueerd in Engeland in 1957 heeft de hoofdpersoon Thomas Penman inderdaad een merkwaardig leven, samen met zijn grootouders Walther en Ethel, zijn ouders Mabs en Rob, zijn zus Bel, en dan zijn er nog zijn goede vriend Maurice en zijn grote geheime liefde Gwen.

Subheader

Specificaties Geforce 8 serie bekend

Op Dailytech vinden we de officiële specificaties van nVidia's nieuwe serie grafische kaarten, de Geforce 8. De Geforce 8 serie zal de eerste serie grafische kaarten op de markt zijn met DirectX 10 ondersteuning. Tevens zullen tegen de verwachtingen in, de kaarten gebruik maken van het unified shader model, iets wat nieuw is voor de PC. De grafische chip in de Xbox 360 is hier tevens op gebaseerd. De eerste twee kaarten in de serie, de Geforce 8800GTX en zijn langzamere broertje, de 8800GTS, zullen in de tweede week van november beschikbaar zijn.

De 8800GTX, dat het topmodel moet worden van de serie krijgt aanzienlijke specifcaties met zich mee. De videokaart zal een core clock met zich meekrijgen van 575MHz. Alle 8800GTX kaarten zullen 768MB GDDR3 geheugen met zich meekrijgen, niet GDDR4 zoals geruchten gingen. Dit geheugen zal geclockt worden op 900MHz. Dankzij de 384-bit geheugen interface zal de 8800GTX een geheugenbandbreedte hebben van 86GB/seconde. Verder zal de 8800GTX zijn uitgerust met 128 unified shaders op 1350MHz. De theoretische texture fill-rate ligt rond de 38,4 miljard pixels per seconde.

De 8800GTS, het kleinere broertje van de GTX, krijgt ook vrij aardige specificaties met zich mee. Zo mag men een iets lagere core clock van 500MHz verwachten en zal de kaart 'slechts' 640MB aan GDDR3 geheugen met zich meekrijgen, dat tevens geclockt zijn zijn op 900MHz. De geheugen interface is bij de GTS 320-bit wat de geheugenbandbreedte voor deze kaart doet uitkomen op 64GB/seconde. Ook moet de GTS het stellen met minder unified shaders, de GTS zal er 96 met zich meekrijgen welke geclockt zullen zijn op 1200MHz.

Zowel de 8800GTX als 8800GTS zullen HDCP-compliant zijn en twee dual-link DVI aansluitingen bezitten. Ook is er support aanwezig voor ViVo (Video in, video out) en HDTV outputs. Beide kaarten zullen dual-slot koelers met zich meekrijgen.

Als laatste werd er nog iets bekend over de stroomeisen. Voor een systeem met een enkele 8800GTS wordt een 400W voeding aangeraden. Voor een systeem met een enkele 8800GTX raadt men al een aanzienlijke 450W voeding aan. Wil je echter twee van deze kaarten in SLI draaien dan is een 800W voeding benodigd.

Onderstaand nog een samenvatting van de specificaties:
8800GTX
575MHz Core Clock
900MHz Memory Clock
768MB GDDR3 geheugen
384-bit geheugen interface (86GB/s)
128 unified shaders geclocked op 1350 MHz
38.4 miljard pixels per seconde theoretische texture fill-rate
450W PSU aangeraden
Beschikbaar in redelijke aantallen in de tweede week van november

8800GTS
500MHz Core Clock
900MHz Memory Clock
640MB GDDR3 memory
320-bit geheugen interface (64GB/s)
96 unified shaders geclocked op 1200 MHz
?? miljard pixels per seconde theoretische texture fill-rate
400W PSU aangeraden
Beschikbaar in redelijke aantallen in de tweede week van november

Horde jakhalzen valt Indiase dorpelingen aan

OpmerkelijkEen horde jakhalzen heeft een aantal dorpen in de Oost-Indiase staat Bihar aangevallen, omdat de beesten hongerig waren. Volgens de autoriteiten raakten zeker 35 mensen gewond, veelal door bijtwonden. De jakhalzen sloegen woensdagavond toe in het district Madhubani.

Jakhalzen lopen een enkele keer door de straten van India, omdat hun natuurlijk leefgebied in de bossen steeds kleiner wordt. Het komt hoogst zelden voor dat de dieren de aanval inzetten.Een jakhals

Nieuwe naam en info Yoshi's Island 2

Vanaf vandaag heeft Yoshi's Island 2 een nieuwe naam: Yoshi's Island DS (YIDS). Niet echt schokkend. Naast de nieuwe naam kunnen we ook wat meer dingetjes vertellen over het verhaal en de verschillen tussen de baby's.

Zoals we eerder al gemeld hadden komen we in YIDS niet alleen Baby Mario, maar ook Baby Peach, Baby Wario en Baby DK tegen. Elke baby heeft zijn eigen speciale 'kracht'. Peach kan bijvoorbeeld haar paraplu uitsteken om langer te zweven en Wario heeft een magneet, Mario maakt Yoshi sneller en DK maakt Yoshi sterker.

Uiteraard zijn de krachten van Yoshi niet veranderd. Hij kan nog steeds eieren gooien en vijanden opeten. Ook de mogelijkheid om in andere voertuigen te veranderen is uit Yoshi's Island overgenomen.

Wat betreft het zoeken naar extra's (voor de experts in de game die de game op 100% willen uitspelen) kunnen we flink aan de slag. Buiten de gebruikelijke rode munten, sterren en bloemen hebben we in YIDS ook character munten. Wat deze precies voor doel hebben is nog niet bekend.

Tot slot een klein stukje over het verhaal:

Er verschijnt een mysterieus zwevend kasteel boven het vredige Yoshi's Island. Vrij kort nadat het kasteel aan de horizon is verschenen verdwijnen er kinderen. DK, Mario, Wario en Peach weten te ontkomen, maar Luigi is helaas niet zo lucky en wordt meegenomen. Uiteraard pikken de babies dit niet en gaan ze erop uit om Luigi te redden.

Verlinde en Hulscher reiken elkaar de hand

ShowbizzAlbert Verlinde heeft donderdag een gesprek met Mariska Hulscher om 'de lucht te klaren'. Verlinde had Hulscher in het RTL4-programma RTL Boulevard tot drie keer toe een hoer genoemd na haar flitsscheiding. Hulscher dreigde daarop met juridische stappen.

Het 'goedmaakgesprek' wordt donderdagavond uitgezonden in het showbizz-programma. Hulscher trouwde deze zomer met RTL Boulevard-regisseur Ary Schouwenaar. Het paar verkocht het huwelijk aan diverse bladen, maar binnen twee maanden waren zij alweer gescheiden.

Hulscher weigerde de reden voor de scheiding te geven, wat zorgde voor de nodige speculaties. Of de presentatrice donderdag ook ingaat op de reden van haar scheiding, is volgens een woordvoerder van RTL4 nog niet bekend.Scheiding binnen twee maanden

1,5 miljoen keer Pokémon in één week

De officiële Japanse softwareverkopen zijn binnen en het blijkt dat Pokémon Diamond en Pearl samen zo'n 1,5 miljoen keer over de toonbank zijn gegaan in de eerste paar dagen.

1. DS Pokemon Diamond - 820,047
2. DS Pokemon Pearl - 768,687
3. PS2 .hack//G.U. Vol.2 - 122,800
4. PS2 Minna no Tennis - 68,755 / 383,545
5. DS New Super Mario Brothers - 57,508 / 3,193,679
6. DS Zaidan Houjin Nihon Kanji Nouryoku Kentei Kyoukai Kounin Kanken DS - 45,292
7. DS More Brain Age - 39,897 / 3,261,647
8. DS Final Fantasy III - 39,165 / 751,294
9. PS2 Sangokushi 11 - 29,304
10. DS Animal Crossing Wild World - 26,287 / 3,282,457

Pokemon total: 1,588,734

11. Brain Age
12. Dead Rising
13. Cusine Navigator
14. Mogitate Tingle no Bara Iro no Rupee Land
15. Kuryuu Youma Gakuenki Recharge
16. Tamagotchi 2
17. English Training DS
18. Rhythm Tengoku
19. Poppin' Music 13
20. Eiyuu Densetsu Sora no Kiseki FC
21. Mario Kart DS
22. Rurouni Kenshin Meiji Kenkyaku Rouman Tan'enjou! Kyoto Rinne
23. Mario Hoops 3 -on- 3
24. Aria The Natural
25. Tetris DS
26. Gindamashii DS
27. Nounenrei Nou Stress-kei Atama Scan
28. Rune Factory Shin Bokujou Monogatari
29. Project Sylpheed
30. Monster Hunter Portable PSP The Best

Nog meer beelden Mass Effect

Maandag toonden we jullie al wat nieuwe beelden van Bioware's nieuwste paradepaarde Mass Effect, vandaag een tweede lading met beelden die getoond zijn op de X06 in Barcelona. Mass Effect moet je enorm veel vrijheid geven in een universum 200 jaar in de toekomst. Je krijgt je eigen ruimteschip en crew om dit heelal mee te verkennen en de strijd aan te binden met een ras van machines dat eens in de 50.000 jaar verschijnt om alle sporen van organische beschaving uit te roeien.

Een datum is er nog niet voor de game, maar de verwachtingen liggen rond voorjaar 2007.

Geen hitteproblemen Playstation 3

Na alle negatieve kritiek die de PS3 krijgt sinds de E3 vond Sony het tijd om een officiële statement te maken. Het gaat dit keer specifiek om de geruchten dat de PlayStation 3 te kampen heeft met hitteproblemen. Dit is volgens Sony NIET het geval: SCE can categorically deny that there's any problems with PS3 units overheating. As could be seen on the TGS floor by the tens of thousands of media and public attendees, both the hardware and software worked flawlessly

We hoeven ons dus geen zorgen te maken over een te warme PS3.

De PlayStation 3 komt in maart in Europa uit in twee versies van 499 (20GB HDD) en 599 euro (60 GB HDD).

Dempsey Amerikaans Voetballer van het Jaar


Clint Dempsey is gisteren uitgeroepen tot Amerikaans Voetballer van het jaar. Na een stemming onder sportjournalisten kreeg de middenvelder van New England Revolution 237 punten.

Keeper Kasey Keller, die de prijs vorig jaar won, eindigde met 184 punten op de tweede plek en spits Brian McBride werd met 127 punten derde. In 2001 ging de prijs naar Earnie Stewart, momenteel technisch directeur bij NAC Breda. In 2002, 2003 en 2004 werd Landon Donovan verkozen tot Amerikaans Voetballer van het Jaar.

[NASCAR] Montoya tweede in test

Juan Pablo Montoya is tweede geworden tijdens een NASCAR-test op Talladega. Het was pas de tweede keer dat de Colombiaan in een stock car reed.

Montoya reed een ronde die sneller was dan het officiële baanrecord van 23,751 seconden. De baan van Talladega is een zogenaamde Superspeedway, waar in de sterk verkante bochten hoge topsnelheden worden gehaald. Komend weekend rijdt Montoya op deze baan zijn eerste race in ARCA/REMAX-klasse, een subklasse van de NASCAR.

"Ik voel me iedere keer weer prettiger in de wagen," lichtte Montoya toe. "In de CART heb ik op veel ovals gereden en ik heb nu dezelfde aanpak als toen gekozen: hard de bocht ingaan om te zien hoe de wagen reageert." De teambaas van Montoya is onder de indruk en prijst de hoeveelheid feedback die het team van de Colombiaan krijgt.

Amerikaanse ouders ontvoerden bruid

Icoon MisdaadEen Amerikaans echtpaar uit het stadje Provo (Utah) is voor de rechter gedaagd vanwege het ontvoeren van hun eigen dochter. Het koppel wilde op die manier voorkomen dat de 21-jarige vrouw trouwde met een, volgens de ouders, ongeschikte bruidegom.

De bezorgde ouders besloten de dag voor de trouwerij zelf tot actie over te gaan. Onder het voorwendsel gezellig met hun dochter te willen winkelen namen ze haar mee in de auto, om vervolgens zo ver weg te rijden dat ze haar eigen bruiloft miste.

De aanstaande echtgenoot raakte ongerust toen zijn toekomstige eega en haar ouders niet op kwamen dagen bij het geplande diner, de avond voor het huwelijk. Het meisje bevond zich ondertussen in een hotel, ruim 400 kilometer verderop. Op de dag van de bruiloft keerden zij terug naar Provo, maar uiteraard niet voordat de geplande tijd voor de ceremonie al lang en breed verstreken was.

De ouders moeten eind oktober voor de rechtbank verantwoording afleggen voor hun daden. Hen hangt een straf van één tot vijftien jaar cel boven het hoofd. Die straf zullen ze ook nog eens uit moeten zitten met de wetenschap dat het allemaal voor niets is geweest: hun dochter is later alsnog getrouwd met de man van haar dromen.

Met dank aan quo_ voor de submit.

'Turken boycotten verkiezingen'

Icoon Politiek Een groot deel van de Turken die op 22 november mogen stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen in Nederland overweegt deze te boycotten. Zij zijn zeer verontwaardigd over de eis aan Turkse politici om de genocide op Armeniërs te moeten erkennen. Dat heeft de Volkskrant geconcludeerd op basis met gesprekken met vooraanstaande leden van de Turkse gemeenschap in Nederland. "Sodemieter op met je normen en waarden", laat Talip Demirhan de woede onder Turken zien.

Demirhan was jarenlang bestuurslid van het CDA. Hij is het er niet mee eens dat het CDA Ayhan Tonca en Osman Elmaci en de PvdA Erdinc Sacan van de kandidatenlijst hebben geschrapt. "Ons wordt dus gevraagd of onze overgrootvader een massamoordenaar is geweest. Als hij dat zou zijn geweest, mag hij van mij de hel in, maar waarom moet ik daarover verantwoording afleggen aan tante Truus en ome Jan? Omdat het aan hun normen en waarden voldoet? Dan zeg ik: sodemieter op met je normen en waarden", aldus Demirhan.

Sabri Kenan Bagci van het Inspraakorgaan Turken in Nederland (IOT) stelt dat veel Turken de politiek de rug zullen toekeren na de druk van de Armeense kwestie. Hij heeft daarom negen landelijke Turkse federaties en sleutelfiguren uit de Turkse gemeenschap gevraagd naar Utrecht te komen voor overleg. Die bijeenkomst zou moeten voorkomen dat dat de Armeense kwestie schade toebrengt aan de "grote politieke participatie" onder Turken.

De Armeense kwestie zal vooral de PvdA veel stemmen kunnen kosten. Veel van de 235.000 stemgerechtigde Nederlanders van Turkse komaf stemmen trouw op de PvdA. In totaal kan het gaan om een verschil van drie zetels. De PvdA staat nu in de peilingen gelijk met het CDA.

Bitchfight tussen Paris en Shanna

Icoon Showbizz Paris Hilton en Shanna Moakler hebben een heuse bitchfight gehad met elkaar. Dat meldt de Amerikaanse website TMZ. Beide vrouwen hebben inmiddels aangifte gedaan van mishandeling.

De twee blondines kwamen elkaar in een nachtclub in Hollywood tegen. Volgens de woordvoerder van Hilton heeft Moakler vervolgens Hilton uitgescholden en een stomp in het gezicht gegeven. Hilton heeft volgens haar woordvoerder Moakler met geen vinger aangeraakt. Hilton's woordvoerder heeft aangegeven een straatverbod te willen voor Moakler. "Op die manier kan verder irrationeel en gevaarlijk gedrag van Moakler voorkomen worden", legt hij uit.

Moakler houdt er echter een ander verhaal op na. In haar aangifte beweert ze dat er sprake was van een meer serieus gevecht, waarbij Hilton haar vervolgens van de trap zou hebben geduwd.

Hilton is regelmatig gesignaleerd met Moakler's ex-man Travis Barker. Vorige week was het vermeende koppel nog in Amsterdam. Moakler en Barker maakten in augustus bekend uit elkaar te gaan na een huwelijk van twee jaar. Moakler heeft aan die relatie twee kinderen overgehouden: de 3-jarige zoon Landon en de 7 maanden oude dochter Alabama. Ook heeft Moakler nog een dochter van 7 uit een vorige relatie.Australiër steelt dure slangen

Icoon Opmerkelijk Een koelbloedige inbreker heeft woensdag twaalf slangen met een totale waarde van ruim 63.000 euro gestolen in de Australische stad Adelaide. Tijdens de overval hield hij een vrouw en twee kinderen onder schot en bond ze vast. Daarna stopte de man de twaalf groene boompythons in een tas en ging er vandoor. Boompythons zijn niet giftig. Wel zijn ze veel geld waard: elke boompython levert ruim 5000 euro op.

Voordat hij vluchtte uit het huis had hij de vrouw vastgebonden aan haar enkels en haar beide zonen vastgeketend met hun handen. De politie heeft een onderzoek ingesteld, maar heeft nog geen verdachte kunnen achterhalen.

Chinese voortvluchtige na 8 jaar uit grot

Icoon Opmerkelijk Een Chinese man die gezocht werd door de politie, heeft zichzelf aangegeven nadat hij zich acht jaar lang verborgen had gehouden in een grot. Volgens het Chinese persbureau Xinhua had de man de grot zelf gemaakt in een heuvel die achter zijn woning lag.

Hij kon de ruimte binnenkomen via zijn slaapkamer en had de ingang verborgen achter de klerenkast. Overdag kwam hij in zijn huis om te lezen, wassen of televisie te kijken, maar hij sliep in de grot.

Zijn vrouw dacht dat hij zich verborg voor schuldeisers. In werkelijkheid werd hij gezocht voor gewapend geweld. Enkelen van zijn medeplichtigen hebben daarvoor inmiddels de doodstraf gekregen.

Feyenoord heeft optie op Slory

Feyenoord heeft een optie genomen op aanvaller Andwelé Slory van Excelsior, die dit seizoen indruk maakt in de competitie. Voor 1 april volgend jaar moet de club uit de Kuip aan Excelsior laten weten of de 24-jarige spits, wiens contract aan het eind van dit seizoen op Woudestein afloopt, de overstap mag maken naar Feyenoord.

Daarnaast zou Feyenoord ook interesse hebben in verdediger Ragnar Klavan van Heracles. Chris Woerts, de directeur van Feyenoord, kon de belangstelling voor de Est niet bevestigen. "Het kan best dat hij bij ons op een lijstje staat, maar daar staan wel meer spelers op."

Woerts reageerde ook nog op het interview dat Benjamin de Ceulaer dinsdag aan een Belgische krant gaf. In dat interview zei de middenvelder dat hij uit moest kijken naar een andere club, maar Woerts noemde dat voorbarig. "We hebben net zes wedstrijden in de competitie gespeeld. Pas richting de winterstop gaan we bekijken wie er eventueel weg kan."

DVD: KoefnoenNa de overstap van Jack Spijkerman naar Talpa besloten Owen Schumacher en Paul Groot afscheid te nemen van Kopspijkers. Aangezien ze hun ei niet goed kwijt konden bij de VARA, de omroep waar ze eerder te zien waren, besloten ze in zee te gaan met een andere omroep. De AVRO gaf de mannen alle vrijheid en samen met een aantal nieuwe gezichten ontwikkelden ze een humoristisch programma dat doorgaat op het bekende pad, maar toch een eigen gezicht heeft. Het succes van Groot en Schumacher bleek niet afhankelijk van het programma van Spijkerman, want het groeide qua kijkcijfers al snel boven Koppenspijkers uit. De AVRO en The human Factor brengen nu een box op de markt met vier discs met hoogtepunten van de eerste drie seizoenen van Koefnoen.

DVD: Zathura

In moeilijke tijden leer je wie je vrienden zijn. In Zathura belanden Danny en Walter, twee stiefbroertjes, in een spel waarin niet alleen de eer en de pot op het spel staan, maar hun eigen leven! Van de maker van Jumanji komt nu opnieuw een film over een spel dat wat verder gaat dan ganzenbord; elke beurt zorgt voor spannende gebeurtenissen en het is maar de vraag of alles ooit weer normaal wordt. Zathura is sinds kort op dvd verkrijgbaar.

DVD: Desperate Housewives - seizoen 2Na het bijzonder succesvolle eerste seizoen van Desperate Housewives hoefde er niet lang gewacht te worden op een vervolg. In seizoen twee pakken we het leven van de bewoonsters van Wisteria Lane op waar het gebleven was en komen er weer genoeg roddels, avonturen en geheimen naar boven. De serie is sinds kort te koop op dvd en bevat maar liefst zes discs met afleveringen en eentje extra met bonusmateriaal!

Koné wel, Kalou niet bij selectie Ivoorkust

De nieuwe bondscoach van Ivoorkust, Uli Stelike, heeft Bonaventure Kalou niet opgenomen in de selectie voor de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika-Cup tegen Gabon.

Als reden gaf de Duitse coach aan dat de voormalig Feyenoorder, goed voor zestig interlands waarin hij achttien maal trefzeker was, geen basisplaats heeft bij Paris Saint Germain. Arouna Kone van PSV is wel opgeroepen.

Ooijer vond 'alle ophef' onnodig

André Ooijer heeft woensdag na afloop van de training van het Nederlands elftal gezegd dat hij graag nog drie seizoenen bij PSV had willen blijven.

"Als PSV de aanbieding niet had ingetrokken, dan had ik er nu nog gespeeld," aldus de verdediger die uiteindelijk vlak voor het verstrijken van de transferdeadline met de nodige tamtam naar het Engelse Blackburn Rovers vertrok. Woensdag zei Ooijer dat alle consternatie, zoals het weigeren om te spelen voor PSV, niet nodig was geweest als de Eindhovenaren zich hun woord hadden gehouden.

Ooijer heeft het inmiddels, na een wat mindere start, goed naar zijn zin bij Blackburn. "Ik heb een wat ongelukkige start gehad, maar op zich gaat het wel goed. Ik heb al een eigen doelpunt gemaakt en twee strafschoppen veroorzaakt. Maar mijn spel in de wedstrijden is niet slecht. Het is wel wat ik er van verwacht had."

'Brad en Angelina gaan in Amsterdam wonen'

Icoon Showbizz Brad Pitt en Angelina Jolie gaan in het centrum van Amsterdam wonen. Dat heeft RTL Boulevard woensdag gemeld. Volgende week zou het koppel naar Amsterdam komen om een pand aan de Leidsegracht te kopen. Het grachtenpand zou zo'n tweeënhalf miljoen euro kosten.

Pitt heeft eerder gezegd Amsterdam een fantastische stad te vinden door de sfeer en de vrijheid die er te vinden is. Ook waardeert hij de fietsers in de stad. Pitt heeft al drie maanden gewoond in Amsterdam. Er vaart elk half uur een rondvaartboot langs de nieuwe woning van Pitt. Als je wil kan je naar Pitt en Jolie zwaaien.

In augustus werd het koppel ook al gesignaleerd in Amsterdam. Pitt zou de voorstelling 'Bandloopt 42' van het theatergezelschap Orkater bezocht hebben. Een schoonmaker beweerde zelfs het slipje van Jolie gevonden te hebben tussen de lakens van haar hotelkamer. Later heeft het management van Pitt ontkend dat hij bij de theatervoorstelling aanwezig was. Ook was Pitt in Amsterdam tijdens de opnamen van de film Ocean's Twelve.

Met dank aan DaCode voor de submit.

Nieuw 'soort' planeet ontdekt

Icoon Ruimtevaart Sterrenkundigen hebben in het centrum van de Melkweg een aantal nieuwe planeten ontdekt die zich anders gedragen dan alle tot dusver bekende planeten. Dat bericht het Britse wetenschapsblad Nature.

De hemellichamen draaien zo snel om hun ster dat hun omlooptijd korter is dan een dag. Die van de aarde bedraagt een jaar. De onderzoekers vonden de planeten door afwijkingen te meten in de lichtsterkte van de sterren waar zij omheen draaien. Met behulp van deze methode zijn sinds 1995 ruim tweehonderd planeten buiten ons zonnestelsel ontdekt.

De kortste omlooptijd die tot nu toe was vastgesteld bij deze zogenoemde extrasolaire planeten bedroeg 1,2 tot 2,5 dagen. Op een afstand van ongeveer 26.000 lichtjaren zijn het de verst van de aarde verwijderde planeten die tot dusver zijn ontdekt. Volgens de wetenschappers betekent de vondst dat ons sterrenstelsel zeer waarschijnlijk miljarden planeten telt.

De meeste bekende extrasolaire planeten bestaan uit gas en hebben ongeveer de omvang van Jupiter, de grootste planeet in ons zonnestelsel. Ze staan alleen veel dichter bij hun ster dan Jupiter bij de zon, en zijn dus veel heter. Dat geldt ook voor de nu ontdekte planeten, die echter afwijken door hun uiterst korte omlooptijd.

Vooruitblik GP Japan

FOK!sport's vooruitblik op de Grand Prix van Japan. Hoe hebben de coureurs voorheen gepresteerd op dit circuit, wie mag er met een verse motor starten, hoe staat het er voor in de kampioenschappen?

Suzuka


meer circuitinformatie


Tijdschema

dagtijd *sessie
vrijdag04:00 - 05:00vrije training 1
vrijdag07:00 - 08:00vrije training 2
zaterdag04:00 - 05:00vrije training 3
zaterdag07:00 - 08:00kwalificatie
zondag07:00race
* Nederlandse tijd

Kampioenschap coureurs

poscoureurpunten
1 Michael Schumacher *116
--Fernando Alonso *116
3 Giancarlo Fisichella 63
4 Felipe Massa 62
5 Kimi Räikkönen 57
6 Jenson Button 45
7 Rubens Barrichello 28
8 Juan Pablo Montoya 26
9 Nick Heidfeld 22
10 Pedro de la Rosa 18
--Ralf Schumacher 18
12 David Coulthard 14
13 Jarno Trulli 12
14 Mark Webber 7
--Jacques Villeneuve 7
16 Robert Kubica 6
17 Nico Rosberg 4
18 Christian Klien 2
19 Vitantonio Liuzzi 1
Michael Schumacher is kampioen als hij wint en Alonso geen punten scoort.

Kampioenschap constructeurs

posteampunten
1 Renault *179
2 Ferrari *178
3 McLaren101
4 Honda 73
5 MBMW Sauber35
6 Toyota 30
7 Red Bull Racing16
8 Williams11
9 Scuderia Toro Rosso1
Renault is kampioen als zij als eerste en tweede finishen en Ferrari geen punten haalt.

Motoren

wagencoureurteammotor
1Fernando AlonsoRenaultoud
2Giancarlo FisichellaRenaultoud
3Kimi RäikkönenMcLarennieuw
4Pedro de la RosaMcLarenoud
5Michael SchumacherFerrarioud
6Felipe MassaFerrarinieuw
7Ralf SchumacherToyotanieuw
8Jarno TrulliToyotanieuw
9Mark WebberWilliamsnieuw
10Nico RosbergWilliamsoud
11Rubens BarrichelloHondanieuw
12Jenson ButtonHondanieuw
14David CoulthardRed Bull Racingnieuw
15Robert DoornbosRed Bull Racingnieuw
16Nick HeidfeldBMW Saubernieuw
17Robert KubicaBMW Saubernieuw
18Tiago MonteiroMidlandnieuw
19Christijan AlbersMidlandnieuw
20Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rossonieuw
21Scott SpeedScuderia Toro Rossonieuw
22Takuma SatoSuper Agurinieuw
23Sakon YamamotoSuper Agurioud

Prestaties afgelopen jaren

wagencoureur2005200420032002
1Fernando Alonso3 (16)5 (11)DNF (5)
2Giancarlo Fisichella2 (3)8 (7)DNF (16)DNF (8)
3Kimi Räikkönen1 (17)6 (12)2 (8)3 (4)
4Pedro de la Rosa DNF (17)
5Michael Schumacher7 (14)1 (1)8 (14)1 (1)
6Felipe Massa10 (10)9 (19) DNF (15)
7Ralf Schumacher8 (1)2 (2)12 (19)11 (5)
8Jarno TrulliDNF (19)11 (6)5 (20)DNF (11)
9Mark Webber4 (7)DNF (3) 10 (19)
10Nico Rosberg
11Rubens Barrichello11 (9)DNF (15)1 (1)2 (2)
12Jenson Button5 (2)3 (5)4 (9)6 (10)
14David Coulthard6 (6)DNF (8)3 (7)DNF (3)
15Robert Doornbos14 (15)
16Nick Heidfeld 13 (16)9 (11)7 (12)
17Robert Kubica
18Tiago Monteiro13 (20)
19Christijan Albers16 (13)
20Vitantonio Liuzzi
21Scott Speed
22Takuma SatoDQ (5)4 (4)6 (13)5 (7)
23Sakon Yamamoto
gridpositie tussen haakjes; DNF = niet gefinished; DQ = gediskwalificeerd

Eén jaar geleden

Regen speelt een grote rol tijdens de kwalificatie. Ralf Schumacher is de laatste op de opdrogende baan die zijn ronde rijdt voor het begint te regenen en pakt de pole position. De top drie van Brazilië moet zich door plassen en waterstroompjes op het asfalt worstelen en belandt achterin het veld.

De race zelf werd echter op een droge baan verreden. Ralf Schumacher zakt al snel door het ijs en valt terug naar een achtste plaats. Montoya belandt na een akkefietje met Villeneuve hard in de bandenstapels, maar kan ongedeerd uitstappen. Ook Sato houdt zich niet aan de regels en ramt Trulli van de baan. Hij ontvangt daarvoor een diskwalificatie van de FIA, nadat hij hetzelfde in België al bij Schumacher had uitgehaald.

Fisichella rijdt het grootste deel van de wedstrijd aan de leiding. Hij wordt echter op de hielen gezeten door Räikkönen en in de laatste ronde zet de Fin alles op alles om de winst te pakken. Met een gewaagde manoeuvre haalt hij Fisichella in en rijdt de wedstrijd op de koppositie uit. Fisichella wordt tweede, zijn teamgenoot Alonso maakt het podium vol.

Sint-Truiden verslaat PSV

Een sterk verjongd PSV heeft vanavond met 4-1 van Sint-Truiden verloren. Phillip Cocu wist voor PSV de enige treffer te maken. Tegenvaller was het uitvallen van Diego Tardelli en Ibrahim Afellay. De twee spelers raakten geblesseerd tijdens het duel.


PSV speelde het oefenduel om de niet-internationals fit te houden. Het elftal was dan ook erg jong. Veel spelers van de eerste selectie zijn op dit moment bij hun nationale team, waar men zich voorbereidt op de EK-kwalificatiewedstrijden.

PSV kwam door Cocu op voorsprong. Sint-Truiden kwam snel via Peter van Houdt en Sander Debroux nog voor rust op voorsprong. Na de rust verjongde het elftal van PSV nog verder. Spelers als Bilal El Yacoubi, Jelle Schijvenaars en Pepe Plá kregen een kans in het eerste elftal. Sint-Truiden was wel op volle sterkte en via Kris Buvens en opnieuw Peter van Houdt werd de 4-1 eindstand bereikt.

Jaan Kirsipuu stopt

Jaan Kirsipuu stopt zondag na de klassieker Parijs - Tours. Dit maakte zijn ploeg Crédit Agricole bekend.


Kirsipuu is sinds 1993 prof. De 37-jarige Est begon samen met zijn landgenoot Arturas Kasputis bij het bescheiden Franse Chazal. Kirsipuu stond lang bekend als een middelmatige sprinter: snel in de kleine Franse rondjes, maar niet goed genoeg voor het echte grote werk.

Pas in 1999 wierp hij dit imago van zich af door een eerste sprintoverwinning in de Tour de France. Hij won uiteindelijk vier etappes in de Tour de France. Zijn totaal aantal overwinningen staat op 130.

Kirsipuu is een echte sprinter. Bergop kan de Est echter totaal niet meekomen. Tijdens al zijn deelnames in de Tour stapt hij tijdens de eerste of tweede bergetappe uit (soms gedwongen door de tijdslimiet). Zo bezit Kirsipuu het curieuze record van meeste opgaven in de Tour: twaalf maal.

DVD: What the bleep!? Down the rabbit hole

What the Bleep do we know!? heeft een vervolg: What the Bleep!? Down the Rabbithole. Hoe ver wil jij gaan? De titel slaat op het idee dat een wetenschapper eerst helemaal los gaat, samen met Alice achter een wit konijn aan en met de meeste "malle" ideeën op de proppen komt, om daarna eens serieus te kijken of er misschien een kern van waarheid in zit. De eerste film, What the Bleep!? kreeg al behoorlijk wat kritiek. Losse flarden van de kwantumtheorie werden opgeschaald naar menselijke interactie en gebruikt ter promotie van een zekere mystieke stroming genaamd Ramtha School of Enlightenment. Krijgt U ook al jeuk? De film werd beloond met de Pigasus Award, een prijs voor discutabele parapsychologische zaken. Denk aan genverbrander, meneer van den Broeke zou een grote kans maken. Dit is het vervolg, die nog dieper in zou gaan op de zaken zoals behandeld in de eerdere film. Je merkt de toonzetting al, ook ik was vooraf al behoorlijk kritisch. Maar eerst kijken, dan oordelen, beide kanten van het verhaal eens horen.
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
review
Charlie's Angels
©FOK.nl e.a.