Riep daar iemand kutworst?

Maarten (Mannee)
Wie wel vaag iets boven de weblog heeft zien zweven over rookworsten, maar nog niet weet waar het gaat.. kijk even op Wakkerdier.nl of lees hieronder even verder.

GEEN WORSTJES VAN DE HEMA

Hans Dorrestijn werd boos toen hij hoorde dat de Hema - die pratgaat op de kwaliteitseisen die zij zeggen te stellen - gewoon hun worsten maakt van onverdoofd gecastreerde biggen: 'Ik at de worst regelmatig, schreef er een lied over maar de worst geeft me nu een enorm slechte nasmaak.' Hij belooft in de songtekst pas weer de hem geliefde Hemaworst te eten als de Hematop ervoor zorgt dat debiggetjes niet meer onverdoofd gecastreerd worden (listen). Eerder dit jaar antwoordde Hema nog op vragen van consumenten dat ze geen vlees gebruikte van onverdoofd gecastreerde biggen maar Hema erkende later tegenover Wakker Dier dat onjuiste informatie was verstrekt.

ALTERNATIEVEN VOOR DE ONVERDOOFDE CASTRATIE

Biggen worden gecastreerd om berengeur te voorkomen die bij een paar procent van de niet gecastreerde biggen kan ontstaan. De castratie wordt onverdoofd gedaan om kosten te besparen. Verdoven tijdens het castreren is een logische oplossing voor korte termijn. Het maakt een worst nog geen eurocent duurder! Liever wil WakkerDier helemaal af van de castratie. Dat kan ook, bewijzen veel andere landen. Er zijn veel alternatieven voorhanden om de berengeur te voorkomen zoals detectie in de slachterij, slachten op lager gewichten immunocastratie. Meer informatie vind je hiero.

By the way: don't eat meat!