Washington in de ban van seksschandaal

Icoon Buitenlands Washington is in de ban van een seksschandaal. De FBI is een onderzoek gestart naar seksueel getinte e-mails, chatgesprekken en sms'jes van het vrijdag afgetreden Republikeinse lid van het Huis van Afgevaardigden Mark Foley. Hij zou dergelijke berichten gestuurd hebben naar minderjarige medewerkers van het Amerikaanse congres.

Foley is afgetreden toen het publiekelijk bekend werd dat hij e-mailcontact onderhield met middelbare scholieren die een aantal maanden voor het Amerikaanse congres werkten. In ieder geval één van de medewerkers was een jongen van pas 16 jaar oud. De berichten hadden een seksueel getinte inhoud.

Opmerkelijk is dat juist Foley voor het Huis van Afgevaardigden verantwoordelijk was voor zaken rondom misbruikte en vermiste kinderen. De Republikeinen en de Democraten willen een grootschalig onderzoek naar de 'geile' e-mails. Het schandaal komt op een slecht moment voor de Republikeinen: volgende maand zijn er verkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden en voor een deel van de Senaat. De Amerikaanse president George Bush heeft inmiddels gezegd met afschuw kennis te hebben genomen van de bezigheden van Foley.

Niet alleen Foley kan door zijn acties in de problemen komen. Ook de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, de Republikein Dennis Hastert, heeft toegegeven dat hij op de hoogte was van de wel erg vriendelijke e-mails tussen Foley en de 16-jarige. Hij wist echter niet dat het ging om een seksueel getinte inhoud. Ook andere Republikeinen kenden het e-mailcontact, maar zeggen niet te weten dat het ging om seksueel getinte berichten. Hastert wil onderzoeken wie rondom Foley werkte en wel wat wist over de seksuele inhoud van de e-mails.

Voorbeeld:
quote:
Maf54: do you really do it face down
Teen: ya
Maf54: kneeling
Teen: well i dont use my hand...i use the bed itself
Maf54: where do you unload it
Teen: towel
Maf54: really
Maf54: completely naked?
Teen: well ya
Maf54: very nice
Teen: lol
Maf54: cute butt bouncing in the air


'Geile' e-mails en sms'jes naar minderjarige jongen