Undercover komt naar DS

In Duitsland is de PC-adventure Undercover: Operation Wintersun behoorlijk succesvol (lees onze preview voor meer informatie over dit spel). Undercover draait om de zoektocht naar een mogelijk nucleair wapen van de Nazi's. Uitgever Anaconda heeft vandaag aangekondigd dat er een spin-off gemaakt wordt die op de Nintendo DS gespeeld kan worden. Deze prequel gaat Undercover: Dual Motives heten en wordt door dezelfde developer als het PC-spel, het Oostenrijkse Sproing, gemaakt.

De hoofdpersoon is wederom de natuurkundige Dr. John Russell. Ditmaal moet hij een Brits onderzoeksinstituut infiltreren. Er zal nog een speelbaar personage zijn: Audrey, de secretaresse van de directeur van het instituut. Je bestuurt een van beide via het touchscherm, terwijl op het andere scherm de ander te zien zal zijn. Je kan op ieder gewenst moment tussen de twee wisselen, en door slim gebruik te maken van de verschillende mogelijkheden waarover ze beschikken kun je ze samen laten werken om puzzels op te lossen, zelfs als ze zich niet in dezelfde ruimte bevinden.

"Hierdoor ontstaan een hele hoop nieuwe mogelijkheden voor het ontwerpen van puzzels in adventure games; en daardoor zal Undercover: Dual Motives een hele bijzondere ervaring worden. Niet alleen voor fans van het genre", zo legt Harald Riegler, Creative Director bij developer Sproing uit.

Anaconda PR Manager Claas Wolter sluit aan:"We weten natuurlijk ook wel dat Undercover: Dual Motives een van de zeer weinige adventure games op de Nintendo DS is. We willen het platform gebruiken om de unieke mogelijkheden van de DS toe te passen op het spel en het genre, maar ook om nieuwe spelers aan te trekken voor de Undercover franchise en het genre van adventures."

Undercover: Dual Motives wordt wereldwijd uitgegeven door Anaconda. De Duitstalige landen zijn het eerst aan de beurt in maart 2007; de rest van de wereld volgt enige tijd daarna.